HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Mogelijk eerste internationale crisis voor Trump: Oorlog tussen Servië en Kosovo

Illegale NAVO oorlog tegen Servië zorgden voor creatie moslimstaten in Bosnië en Kosovo, die grote rol spelen bij migranteninvasie van Europa

 

De burgeroorlog in Joegoslavië in de jaren ’90 werd destijds beëindigd door illegale NAVO bombardementen op het orthodox christelijke Servië. Onder leiding van president Bill Clinton werd het land opgesplitst en werden twee grote moslim enclaves gecreëerd, in Bosnië-Herzegovina en in Kosovo, dat altijd bij Servië had gehoord. De Serven hebben de feitelijke bezetting van een deel van hun grondgebied nooit geaccepteerd. Een week voordat de Verenigde Staten een nieuwe president kregen, die als eerste ooit in zijn inauguratie toespraak het islamitische terrorisme bij de naam noemde –en beloofde dit compleet te zullen vernietigen-, stuurde het land een trein met daarop de levensgrote teksten ‘Kosovo is Servisch’ geschilderd richting de grens. Zo’n 60.000 Servische troepen staan klaar Kosovo te bevrijden.

 

De trein staat al sinds vorige week vrijdag stil, omdat de autoriteiten in Kosovo de reis over de spoorlijn tussen Belgrado en Mitrovica, een Servisch stadje in Kosovo, blokkeren. 60.000 Servische troepen, inclusief pantserwagens, artillerie en luchtmachteenheden, zijn gereed om in te grijpen. Kosovo kan daar slechts zo’n 6000 man tegenover stellen.

De Servische president Tomislav Nikolic dreigde afgelopen week dat ‘als er Serviërs worden gedood, wij ons leger naar Kosovo sturen.’ 19 jaar geleden werd Servië door Amerikaanse bombardementen op Belgrado gedwongen te capituleren, en een overeenkomst te tekenen om de oorlog met de opstandelingen in Kosovo te beëindigen. Het Westen erkende vervolgens de onafhankelijkheid van Kosovo, dat al snel berucht werd als een moslim maffiastaat. Rusland en China beschouwen Kosovo echter nog steeds als een integraal deel van Servië.

Door NAVO gecreëerde moslimstaten geven ruimte voor migranteninvasie

De Kosovo oorlog was het gevolg van het conflict tussen aan de ene kant het christelijke Servië en Kroatië, en aan de andere kant het overwegend islamitische Bosnië. Die oorlog duurde van 1992 tot 1995, en werd door Amerikaanse/NAVO interventie beëindigd. President Clinton dwong de Serven de Dayton akkoorden te ondertekenen, en Bosnië over te geven aan moslim heerschappij. Daarmee werden de eerste onafhankelijke islamitische enclaves in het zuidoosten van Europa gecreëerd, ten koste van orthodox-christelijk gebied, dat beschermd werd (en wordt) door Rusland.

Het pro-islamitische, anti-christelijke beleid op de Balkan werd later voortgezet door president Obama en de Duitse bondskanselier Angela Merkel, en wordt beschouwd als één van de doorslaggevende factoren die de moslim migranteninvasie van Europa mogelijk hebben gemaakt. Vier islamitische staten, te weten Turkije, Bosnië, Kosovo en Albanië, zetten gewillig hun poorten open voor enorme aantallen moslims uit het Midden Oosten en Afrika, en stuurden deze vervolgens linea recta door naar centraal Europa.

Servische troepen klaar om in te grijpen

De Servische trein markeerde het einde van het Obama tijdperk, en onderstreepte het feit dat de Serven het illegaal afpakken van Kosovo nooit hebben geaccepteerd. De Serven zouden van plan zijn de trein een dezer dagen verder te laten rijden. Als deze dan wordt aangevallen door Kosovaarse troepen, zal het Servische leger ingrijpen. Maar zelfs als zo’n aanval er niet komt, dan is de kans nog steeds aanzienlijk dat Servië één van president Clintons ‘trotse’ prestaties ongedaan gaat maken, en Kosovo bevrijdt van de islamitische bezetting.

In het centrum van Pristina staat een standbeeld van Bill Clinton, als dank voor het feit dat hij de moslims een eigen staat in Kosovo heeft gegeven. De gisteren ingezworen president Donald Trump staat en echter totaal anders tegenover de islam, en bezwoer als eerste president ooit in zijn inauguratietoespraak het islamitische terrorisme totaal ze zullen vernietigen.

Russische bijstand voor Servië?

Op zijn eerste werkdag vindt Trump op zijn bureau in de Oval Office een urgente brief van de Kosovaarse minister van Buitenlandse Zaken Enver Hoxhaj, waarin deze vraagt om assistentie tegen Servische ‘agressie’. Een vergelijkbaar SOS in 1998 leverde de interventie van een NAVO elitemacht op, die overigens voornamelijk uit Britse eenheden bestond.

In 2017 kan Kosovo de hulp van Europese regeringen echter vergeten, ook van Frankrijk en Duitsland, landen die zich altijd hard hebben gemaakt voor de islamitische zaak op de Balkan. Dat heeft niet alleen met de komst van Trump te maken, maar ook met mogelijke Russische bijstand voor Servië. Op 12 juni 1999 stuurde de toenmalige president Boris Yeltsin al eens een Russisch contingent naar het vliegveld van Pristina, om te proberen de overname van Kosovo door het Westen te stoppen.

Trumps antwoord aan ministerie Hoxhaj zal volgens Israëlische inlichtingenspecialisten ‘een belangrijk inzicht geven in de geheime overeenkomsten die Trump en Putin met elkaar sloten voor samenwerking in de oorlog tegen islamistische terreur, en het voorkomen van verdere moslim expansie in Europa.’


Xander

(1) DEBKA

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Wardje op 22-01-2017 22:28
@Een ander geluid op 22-01 18:37 Ik wou dat het waar was wat je zegt , en misschien is het meer waar dan ik denk . Wat bijvoorbeeld Bosnië betreft heb ik mijn twijfels . Bosnië . Izetbegovic komt uit een ontwikkelde familie , is zelf intelectueel , getuigde van grote morele moed en is een van de grondleggers van de huidige zelfstandige staat . Je zou zeggen : iemand met vergelijkbare , of zelfs veel dezelfde waarden als velen in West-Europa . Toch heeft hij er openlijk en vierkant van getuigd dat hij ernaar streefde van Bosnië een moslim-staat te maken . Ik weet niet hoevelen van zijn getrouwen en in het volk zijn gezichtspunt delen . En zijn minister van buitenlands zaken indertijd . Zie je de dynamiek die de islam kan geven niet over het hoofd ? Het was in de 90er jaren al zo dat goede buren ineens als vijanden tgenover elkaar stonden , en dat niet alleen... In het Coudenhove-Kalergi-plan , ik weet er al erg lang van , heb ik me niet voldoende verdiept , maar met uw conclusie wat betreft Resolutie van Straatsburg: van harte eens . Hans Jansen heeft gezegd : Het verhaal van Bat Yeór is van A tot Z gedocumenteerd. En daar hou ik van . Dank voor uw interessante bijdrage .
Wardje op 22-01-2017 22:38
Een ander geluid op 22-01-2017 16:07 "Het is moeilijk voor Griekenland al hun eilanden af te grendelen. Het is heel makkelijk voor Griekenland om ze op die eilanden te houden ..." Ik zie een tegenstelling tussen de twee zinnen
Wardje op 22-01-2017 22:41
Rob de Wijk heeft zich in het openbaar kritisch uitgelaten over de rol van de NAVO ten opzicht van Kosovo.
Wardje op 22-01-2017 22:49
"geen good guys in de Balkan-oorlog" Ik heb een sympathieke indruk overgehouden aan de houding en rol van de joden in Sarajevo indertijd.
Wardje op 22-01-2017 22:54
@Mod. Ik mis een langere reactie op Een ander geluid op 22-01-2017 18:39, gepost vóór de twee korte .
Wardje op 22-01-2017 22:56
@Mod: sorry, zat verstopt. Dank.
Wardje op 22-01-2017 23:32
http://www.dagelijksestandaard.nl/2012/06/het-gelijk-van-rob-de-wijk/ "De Wijk wijst erop dat het Westen zich keer op keer niet na nuchtere overweging, maar door vermeende slachtpartijen laat verleiden partij te kiezen in een burgeroorlog(....) ...de aanleiding tot de militaire interventie van de NAVO in Kosovo kan moeilijk gelden als serieuze rechtvaardiging om partij te kiezen voor de rebellen en om vervolgens over te gaan tot bombardementen op Servische doelen met honderden burgerdoden tot gevolg: circa 500 volgens Human Rights Watch en een veelvoud daarvan volgens Joegoslavische bronnen. (... geen mandaat VN ,w.) En als klap op de vuurpijl bleken de leiders die het Westen in Kosovo in het zadel had geholpen exponenten te zijn van de georganiseerde misdaad. " DDS
Robie op 23-01-2017 01:10

@Een ander geluid op 22-01-2017 22:28 De oblast werd echter omgevormd tot de Autonome Republiek de Krim. Op 6 mei 1992 besloot het parlement van de Krim dat zij autonoom wetten voor het schiereiland te kunnen maken.Een memorandum van overeenstemming is een document waarin twee of meer partijen hun gezamenlijke voornemens vastleggen. Het is een meer formele variant van het herenakkoord, maar is evenmin juridisch afdwingbaar.

Tom Hendrix/Seneca op 23-01-2017 07:59

@Een ander geluid: 18.39. uur. Dank voor uw reactie. En inderdaad, de toestand in Europa, is niet los te zien van deze twee werkelijk vileine zaken; " het Coudenhove-Kalergiplan", en " De Resolutie van Straatsburg". Net als U, zie ik deze twee plannen, als het grootste kwaad.

DN op 23-01-2017 10:20

Beste Mod, heb je al gezien dat dit pagina twee er in kleinere lettertjes op komt? Mvg,

 

Kan gebeuren als er met een tablet gewerkt wordt. Mod.

Helgoland op 23-01-2017 11:19

Laat ik er geen doekjes om winden: je moet wel ziende blind en horende doof zijn om niet in de gaten te hebben dat hier nu een clown in het zadel zit, die maar wat onsamenhangend roeptoetert en rondbanjert.

De eerste crisis van die nieuwe keizer kon daarom wel eens zijn, dat een klein meisje in de menigte roept dat die man niets om het lijf heeft. 

Een ander geluid op 23-01-2017 11:55

@ Wardje op 22-01-2017 22:28

Het punt, dat ik betreffende Bosnië & Herzegovina ("B&H") probeer te maken is dat de Bosniakken (moslims zo u wilt) in B&H het niet voor het zeggen hebben. Zie onderstaande quote:

Het verdrag van Dayton deelt Bosnië en Herzegovina administratief op in twee entiteiten, namelijk de Federatie van Bosnië en Herzegovina (49%) en de Servische Republiek (49%). Daarnaast is er nog een federaal district, genaamd Brčko, dat tot beide entiteiten behoort.

Dus de Serviers hebben de macht over 49% van het grondgebied. Volgens de laatste cijfers zijn de bevolkingsaantallen (2013): Bosniakken 50,11%, Serven 30,78% en Kroaten 15,43% (Totale bevolking 3,8 miljoen). Dat zijn meer Bosniakken dan in mijn 1e (foutieve) rekensom. Excuses. Maar goed, het zijn nog géén schokkende aantallen, laat staan een machtsfactor. Daarnaast zijn er ook nog een aantal grote Kroatische regio's in de niet-Servische 49%.
Verdeling macht: 

Het staatshoofd is een president en er zijn twee vicepresidenten. De huidige president is een Kroaat, Marinko Čavara. De vicepresidenten zijn Malika Mahmutbegović (Bosniakse) en Milan Dunović (Serviër).

Het kabinet bestaat uit 16 leden die zorgvuldig worden gekozen. Het kabinet thans uit 8 Bosniakken, 5 Kroaten en 3 Servische ministers.

De huidige premier is de Bosniak Nermin Nikšić.

Het parlement bestaat uit twee huizen: het Huis van Afgevaardigden en het Huis van het Volk. Het Huis van Afgevaardigden telt 98 zetels, terwijl de leden van het Huis van het Volk worden gekozen door de kantons.

Interessant genoeg zijn er nog veel overheidsinstellingen die bestaan uit twee 'componenten'; zo zijn er twee posterijen, twee telecommunicatiebedrijven en twee legercomponenten. Er worden pogingen ondernomen om deze bedrijven c.q. instellingen te fuseren tot één maatschappij. Elk van de kantons heeft eigen (grote) bevoegdheden zoals eigen rechtbanken en bevoegdheid over de politie.

Zoals u ziet is de macht zorgvuldig gedeeld onder de diverse bevolkingsgroepen, maar het blijft een kunstmatige staat. Voordeel is wellicht dat de Serven en Kroaten er voor zorgen dat de balans niet doorslaat naar "de islam".

https://de.wikipedia.org/wiki/Bosnien_und_Herzegowina

Luuk op 23-01-2017 12:19

Milosevic is uiteindelijk vrijgesproken van alle aanklachten bij het oorlogstribunaal (wat overigens overal doodgezwegen is https://zlj13051967.wordpress.com/2017/01/21/niet-het-rusland-van-poetinmaar-nieuwe-wereld-orde-en-de-islam-zijn-het-grootste-gevaar-voor-de-mensheid/). Het bombarderen van Servië was dus ongegrond, evenmin als de inval in Irak waar zogenaamd massa-vernietigingswapens zouden zijn en zo zijn er veel meer onverantwoordelijke en immorele acties geweest van de VSA.  Het falen van dit "neo-conservatieve-beleid is duidelijk te merken op de Balkan, waar de spanning weer flink oploopt. http://curiales.nl/2015/05/11/macedonie/

Ike op 23-01-2017 15:18

@Een ander geluid op 23-01-2017 11:55

Ik kan niet zeggen of het nieuws op de NPO vals is of niet. Maar als je hun programma's ook volgt, zag je dat strijders met hun familie door de gebieden met lege huizen van het voormalig Joegoslavie trekken en dat bewoners zich er tegen bewapenen of vertrekken of blij zijn. Zonder dat er daar oorlog komt, word er daardoor mutaties verricht in de samenstelling van de bevolking. Je kan stellen dat er word gezuiverd of dat de lont is aangestoken van een kruitvat. De vraag is dan weer wie er zal ingrijpen en hoe. Het is misselijkmakend, hoe je er ook over denkt.

Vluchtelingen trekken ook door dezelfde gebieden. Dit zorgt ook voor mutaties in dezelfde gebieden.

Een ander geluid op 23-01-2017 15:41

Wardje op 22-01-2017 22:38

 "Het is moeilijk voor Griekenland al hun eilanden af te grendelen. Het is heel makkelijk voor Griekenland om ze op die eilanden te houden ..." Ik zie een tegenstelling tussen de twee zinnen

Wat ik hiermee bedoel, is dat Griekenland niet kan verhinderen dat migranten vanuit Turkije met mensen-smokkelaars richting Griekse eilanden varen. Vanaf Turks grondgebied en wateren kan alleen Turkije dat verhinderen. Griekenland kan trachten de bootjes op open zee tot omkeren te dwingen, maar hoe meer het er zijn hoe moeilijker het wordt. Het bekende kat en muis spel ! Wat ze wel konden doen, is de migranten op daarvoor geschikte Griekse eilanden te interneren en hen te belemmeren door te reizen naar het vasteland van Europa. Veel bootjes zonken al in de buurt van de Griekse eilanden. Die waren in ieder geval niet zeewaardig om verder te varen richting Europa. Boten die wel geschikt zijn, had Griekenland in beslag kunnen nemen. Daarnaast niet toestaan, dat de migranten verder trekken. Dat had de Griekse politie, militairen enz. kunnen verhinderen. In plaats daarvan heeft Griekenland een veerdienst opgezet naar het Griekse vasteland en de migranten op alle mogelijke manieren geholpen door te trekken naar de Balkan. Bussen, treinen, alles werd beschikbaar gesteld. De "hete aardappel"werd gewoon over de schutting richting West Europa gegooid. Het werd niet voor niets door sommige West Europese politici een "doorwuif" cultuur genoemd. Griekenland heeft ze op alle mogelijke manieren geholpen zo snel mogelijk de grens met Macedonië en Bulgarije te bereiken en hebben de migranten daar in gedachten uitgezwaaid en een goede reis gewenst. Ieder migrant, die de grens naar de Balkan overstak was voor hun een probleem minder. 

Griekenland heeft meer dan 6000 eilanden, er zullen genoeg geschikte eilanden zijn voor opvang in vluchtelingenkampen. Zo wordt dat grotendeels ook gedaan in Turkije, Jordanië, Libanon enz. Na de oorlog allemaal weer braaf naar Syrië. Economische vluchtelingen linea recta naar het land van oorsprong! Die keuze had Griekenland ook kunnen maken en Brussel om fianciële steun vragen. 

Een ander geluid op 23-01-2017 16:10

Wardje op 22-01-2017 22:41

Rob de Wijk heeft zich in het openbaar kritisch uitgelaten over de rol van de NAVO ten opzicht van Kosovo.

Over het algemeen heeft Rob van Wijk hele goede analyses. In het geval van Kosovo hadden de Serviers inmiddels een groot imago-probleem. Het Joegoslavische leger stond onder Servische leiding en iedere deelrepubliek, die zich onafhankelijk verklaarde werd bevochten onder leiding van de Serviers. Eerst Slovenië, daarna Kroatië, vervolgens Bosnië. Dieptepunten: o.a. belegering Sarajevo, het gijzelen van VN waarnemers en die gebruiken als menselijk schild............. vermoorden van 7000 moslims bij Srebrenica. Die lijst met Servische wandaden kan met gemak nog veel langer. Op een gegeven moment word het voor de NAVO/EU een optelsom en werd Kosovo de bekende druppel. Zou interessant zijn als R. van Wijk het eens vanuit die invalshoek zou analyzeren. 

Ik ben de 1e om toe te geven dat het Kosovaarse UCK ook niet allemaal lekkertjes waren. Alle onafhankelijkheids-partijen hebben in de Joegoslavische burgeroorlog vuile handen gemaakt. De Serviers spanden echter wel de kroon! 

Wat Milosovic betreft; het oordeel betreft alléén zijn vermeende rol in Bosnië. Ik geloof niet, dat zijn rol in Kosovo ooit onderzocht is. Quote onder gekopieerd:

Het International Criminal Tribunal for the Former Yugoslavia (ICTY), in de omgang wel Joegoslavië-tribunaal genoemd, heeft vastgesteld dat de voormalige Servische president Slobodan Milosevic niet verantwoordelijk was voor oorlogsmisdaden die werden gepleegd tijdens de Bosnische oorlog van 1992 tot ’95.

Rob van Wijk moet er overigens wel bijzeggen, dat niet ingrijpen betekent dat we grote moordpartijen moeten gaan accepteren. 

Een ander geluid op 23-01-2017 16:39

Robie op 23-01-2017 01:10

Klopt, dat heeft de Krim inderdaad besloten. Alléén heeft de Krim dat in 1998 ook weer zelf teruggedraaid !!!!

Oekraïne is ook nooit mee akkoord gegaan met het Krim besluit van 1992. Zij hebben de Krim de status van autonome republiek gegeven zonder de bevoegdheden die de Krim voor zichzelf zag. De Krim als integraal onderdeel van Oekraine zonder het recht op onafhankelijkheid en zelfbeschikking.

Dus autonoom binnen de grondwet en wetgeving van de Oekraïne.

In 1998 heeft de autonome republiek de Krim zijn wetgeving op deze punten aangepast aan de Oekrainse grondwet en andere wetgeving. Met andere woorden de Krim heeft daar zelf mee ingestemd en de wetgeving van 1992 zelf ingetrokken. Lees het nog maar eens goed na ! 

https://en.wikipedia.org/wiki/Political_status_of_Crimea

Memorandum:

Ik denk, dat je definitie hout snijdt. Je ondertoon is echter wel, dat partijen op enig moment zich er niet al veel van aan hoeven te trekken. In jouw woorden niet juridisch afdwingbaar. Als je dan consistent bent, dan erken je hierdoor gelijk dat de belofte van Bush sr. en consorten aan Gorbatsjov om NAVO en EU niet naar het oosten uit te breiden óók een vrijblijvend voornemen was. Hooguit een belofte, dat het nooit tot Memorandum geschopt heeft. Fijn, hoeven we ons daar niet meer zo druk om te maken. 

Asim op 23-01-2017 19:16

ik kan me niet voorstellen dat er en land dat zogenaamd eigen bevolking van huis en haard verdrijft huizen in brand steekt 10 duizende vermoord  50 duizende vrouwen verkrachtigd worden en dan noem je dit en illegale oorlog tegen Servië kan met mijn hoofd niet bij terwijl NAVO en 2e Srebrenica wilde voorkomenen,  het was duidelijke  de bedoeling  van ethnic cleansing van albanese Kosovaren ik weet niet hoe je  op z'n   belachelijke  toespraak ben gekomen als je ziet waar eerst is begonnen in Slovenië toen Kroatië/Bosnië en als laatste tegen kosovaren en dat alles dankzij de nationalistische regeringsleiders 'Serviërs' die egen bevolkings groep ophitsen tegen anderen ..

Wardje op 24-01-2017 00:25
Een ander geluid op 23-01-2017 11:55. Hartelijk dank voor je drie uitgebreide bijdragen . Over de Bosnische verdeling zal ik wel eens het een en ander hebben gelezen , maar ik ben verrast te lezen over hoe het zit . Ik krijg de indruk dat men nu wel poogt een modus vivendi te onderhouden , maar hoewel ik er niet van wist schrik ik toch wel van de verdeling half half wel en niet moslims . We weten hoe dat in Libanon is gegaan waar de verdeling ongeveer gelijk lag . Wel vluchtelingen van de golfoorlogen daar. Ook de cultuur is wel een andere , maar ik ben er niet gerust op . Ook hier in Nederland zie je hoe men met 5% officieel een groot stempel wil en weet te drukken op de samenleving .
Wardje op 24-01-2017 00:28
Een ander geluid op 23-01-2017 11:55. Ik vergeet dat je slotzin óók inhoudt dat Serven en Kroaten in de geschiedenis wel meer met dat bijltje hebben gehakt . Dat is een verschil, vooral met Nederland .
Ekster op 24-01-2017 14:55

De Serven kregen vanaf het prilste begin van de oorlog de overal de schuld van. Vreemde troepen (Blackwater) hebben de oorlog uitgelokt op initiatief van het westen. De mohammedanen kregen steun van duizenden mujaheddien. Deze terroristen kwamen uit islamitische onheilstaten als Tsjetjenië en Pakistan. Deze terroristen zijn inmiddels genaturaliseerd tot Bosniërs en kunnen vanuit hun mohammedaanse roversnesten dood en verderf zaaien in de rest van de wereld. Veel van deze moordenaars zijn nu in het Midden-Oosten aktief voor slachtersclubs als ISIS en al Nusra.

De berichtgeving over die Joegoslavische oorlog en over Srebrenica hing/hangt van leugens aan elkaar. De mohammedanen voerden moordpartijen uit op Serven die woonachtig waren rond Srebrenica. Er werd doelbewust toegewerkt naar ingrijpen door de Serven, zodat deze weer de schuld konden krijgen. Wat het westen momenteel uitvreet in Syrië en Oekraïne hebben ze tijdens de Joego-burgeroorlog al eerder gedaan, en met succes!

Zelfs op dit forum lees ik nog veel reacties van mensen die geen idee hebben van de ware toedracht en die het opnemen voor de NAVO. Maar wat die organisatie in Servië heeft gedaan was 100% illegaal en ongerechtvaardigd. De Albanese terroristen van het UCK hebben vreselijk huisgehouden onder de Servan, maar dat werd in de MSM verzwegen. Toendertijd had je nog geen websites met alternatief nieuws. Iedereen was afhankelijk van de NOS. Ik hoef, neem ik aan, niemand hier te vertellen dat die organisatie hoogst onbetrouwbaar is.

Een ander geluid op 24-01-2017 21:54

Ekster op 24-01-2017 14:55

Uw 1e stelling (onderstaand) lijkt mij onjuist

De Serven kregen vanaf het prilste begin van de oorlog de overal de schuld van. Vreemde troepen (Blackwater) hebben de oorlog uitgelokt op initiatief van het westen.

De Joegoslavische burgeroorlog begon 25-06-1991 met de inval van het Joegoslavische leger in Slovenië, omdat die deelrepubliek de onafhankelijkheid had uitgeroepen. Zoals u weet zijn Van Balen en Verhofstadt daar nooit gaan speechen............. 

De oorlog in / om Kroatië was van 31-03-1991 tot 12-11-1995. Oorzaak vergelijkbaar: Kroatië riep onafhankelijheid uit en het Joegoslavische leger bond wederom de strijd aan. 

Bosnische burgeroorlog 1992 tot 1995. Idem.

Punt is, dat Blackwater pas in 1997 opgericht werd. Misschien net op tijd voor Kosovo, maar ik geloof dat het lont daar inmiddels al in het kruitvat zat !

Ik geloof niet, dat "het buitenland" de Joegoslavische burgeroorlog heeft veroorzaakt. Dat is puur een interne zaak geweest tussen de verschillende bevolkingsgroepen onderling. Wat wel waar is, is dat in ieder conflict (waar ook ter wereld) andere landen / mogendheden zich ermee gaan bemoeien. 

Ook de wandaden van de UCK zijn in de msm ruim aan bod gekomen:

http://nos.nl/artikel/680604-hard-bewijs-oorlogsmisdaden-uck.html

Even googlen en u vindt nog veeeellll meer.

Ik hoop (waarschijnlijk met u), dat de door u (terecht) vermelde mujaheddien snel martelaar mogen worden.

Ike op 25-01-2017 00:20

@Een ander geluid op 24-01-2017 21:54

Het enige wat julllie aangeven nu is wie er voor de NAVO is en wie tegen. Iemand kan daar van notie nemen. Zeggen dat Blackwater pas in 1997 opgericht is, is als zeggen dat de CIA pas na WWII opgericht is. Voor de CIA bestond de OSS al, geleid door... Voor de OSS bestond ..... Na Blackwater kwam....... Na ..... komt ...... Voor Blackwater werden dezelfde operaties uitgevoerd door....

Ze pakken allemaal bestaande draaiboeken en veranderen de namen. Je moet elkaar niet aanvallen, maar degene die de draaiboeken schrijft en herschrijft en presidenten en andere leiders adviseren.

Ekster op 25-01-2017 14:29

Sorry, het was niet Blackwater, het kwam uit de hoge hoed van Soros. Zie:  http://www.frontpagemag.com/fpm/265583/soros-and-mastercard-join-forces-profit-matthew-vadum

"He (Soros) acknowledged having orchestrated coups in Croatia, Georgia, Slovakia, and Yugoslavia". De Joegoslavische burgeroorlog was daarmee dus zeker geen zuivere "interne zaak geweest tussen de verschillende bevolkingsgroepen onderling".

Infidel4U op 25-01-2017 20:52

De basis voor de monsterachtige misdaden tegen de menselijkheid in voormalig Joegoslavië is al honderden jaren geleden gelegd. Toen de onderdrukking ban de communistische partij wegviel, was het  niet al te moeilijk de onderlinge haat aan te wakkeren en te misbruiken voor valse nationalistische doeleinden. Wie er aan de basis stond van deze ophitsing is Vast te vinden, maar niet door mij want ik werk gewoon de hele dag. Misschien dat anderen hierover hun licht kunnen.schijnen. Maar dat de haat  bij alle partijen diep zat is wel duidelijk. In Nederland kennen we dergelijke haat niet en kunnen we daar ook niet over oordelen. We kunnen alleen onze afkeer ventileren. Misschien kunnen we wél wat leren van al deze ellende, en dat is dat de islam geen plaats heeft in Nederland en Europa...

Een ander geluid op 27-01-2017 12:11

Ekster op 25-01-2017 14:29

Interessante link en artikel in je reactie. Als Soros schuld bekend, kunnen we de conclusie trekken dat het uiteenvallen van Joegoslavië en de burgeroorlogen niet uit de hoge hoed van USA, Europese Gemeenschap en de NAVO kwam. In hetzelfde artikel staat ook onderstaande quote van de auteur (1) en Soros (2):

1. Soros hates America. 2. “The main obstacle to a stable and just world order is the United States,”

Soros stuurt met zijn kapitaal bepaalde ontwikkelingen in de door hem gewenste richting. Letterlijk olie op het vuur gooien. Laten we het westen aub niet overal de schuld van geven.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl