Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Evangelist Franklin Graham: Trump president door ‘de hand van God’

‘Hillary Clintons progressieve agenda was goddeloos en onverdedigbaar’ – ‘WikiLeaks heeft laten zien hoe corrupt politiek Washington is – Alleen een zeer sterke leider kan hier iets van herstellen’

 

Volgens Franklin Graham (foto), de zoon van Billy Graham, die in absolute aantallen bekeerlingen de grootste evangelist ooit genoemd kan worden, is Donald Trump dankzij ‘de hand van God’ tot de nieuwe president van de VS gekozen. ‘Ik denk dat God mogelijk heeft toegestaan dat Donald Trump de verkiezingen heeft gewonnen om dit land de komende paar jaar te beschermen, en wellicht een paar goede rechters te krijgen.’ Hoewel Graham tijdens de campagne nooit direct zijn steun voor Trump heeft uitgesproken, is hij altijd een fel criticus van zowel president Obama als Hillary Clinton geweest.

 

‘Donald Trump had volgens alle peilingen de verkiezingen moeten verliezen, dus ik denk dat het in sommige staten de hand van God was, en niet hackers, Wiki-leaky of wat dan ook. Naar mijn overtuiging was het God, het was Zijn hand die het deed, en ik denk dat Hij christenen hiermee een kans heeft gegeven.’

Franklin Graham is één van de zes geestelijken die is uitgenodigd om tijdens Trumps inauguratie op 20 januari te spreken en zijn zegen uit te spreken over de nieuwe president.

‘Keus was voor christen niet moeilijk’

De ‘zoon van’, inmiddels zelf ook uitgegroeid tot Amerika’s invloedrijkste evangelist, heeft de afgelopen jaren zware kritiek geuit op de regering Obama en op Hillary Clinton, vooral vanwege hun onomwonden steun voor ‘abortus-op-bestelling’. Op de avond voor de verkiezingen op 8 november verklaarde hij dat ‘het voor een christen niet moeilijk is te bepalen op wie je moet stemmen’, wat geen expliciete, maar wel een duidelijke verwijzing naar Donald Trump was.

‘Er zijn twee verschillende plaatjes en twee verschillende visies voor Amerika,’ vervolgde Graham destijds. ‘De Democratische partij en Hillary Clinton hebben een visie, en Donald Trump heeft met de Republikeinse partij een totaal andere visie voor dit land.’

‘Trump is een veranderd man’

Hij vertelde dat mensen naar hem toekwamen met het verhaal dat Donald Trump dingen had gezegd waar ze het niet mee eens zijn, zoals een paar platte opmerkingen over vrouwen. Graham: ‘Ik vond dat ook absoluut niet leuk, maar het was wel iets dat hij 11 jaar geleden heeft gezegd – niet nu. Ik denk dat Donald Trump veranderd is, dat God in zijn hart en zijn leven werkt. Maar mensen moeten voor zichzelf een besluit maken.’

‘Hillary’s progressieve agenda goddeloos en onverdedigbaar’

Enkele weken eerder had Graham op zijn Facebook geschreven dat het verschil tussen Trump en Clinton er een ‘van dag en nacht’ is. ‘Sommige kandidaten hebben complete politieke advertentiespotjes waarin ze zeggen hoe ze hun hele leven voor de rechten van kinderen hebben gestreden. Toch hebben ze hun hele carrière gestreden tégen de rechten van ongeboren kinderen,’ wijzend op Hillary Clinton, wier progressieve agenda hij ‘goddeloos’ noemde, en daarom ‘onverdedigbaar’ voor iedere christen.

Eind augustus vergeleek Hillary Clinton pro-life (anti-abortus) activisten letterlijk met ‘terroristen’ die ‘niet in de moderne wereld’ van de 21e eeuw zouden thuishoren.

‘Alleen een zeer sterke leider kan iets van corrupt Washington herstellen’

WikiLeaks heeft in Grahams ogen ‘de diepte van de corruptie’ in de politiek in Washington blootgelegd. ‘Dit moeras moet worden schoongeveegd. Onze politieke systeem is kapot, en er is een sterke en taaie leider voor nodig om hier iets van te herstellen.’

De evangelist heeft nog niet besloten welke passage uit de Bijbel hij tijdens Trumps inauguratie gaat voordragen. ‘Ik neem er de tijd voor om te bidden en God te vragen om wijsheid en leiding, omdat het een verantwoordelijkheid is die ik zeer serieus neem.’

Graham suggereerde dat God Obama met de bliksem zou kunnen treffen

In de zomer van 2015 baarde Graham het nodige opzien met zijn reactie op het verlichten in de regenboogkleuren van het Witte Huis door president Obama. ‘Hij had de arrogantie het Witte Huis te onteren met de gay-pride kleuren... Dit is arrogant vertoon met zondig gedrag, pal voor de ogen van God. Mijn advies? Hij zou een paar extra bliksemafleiders op het dak van het Witte Huis moeten installeren.’ Ook zei hij dat Amerika ‘het niet leuk gaat vinden wat er aan het einde van deze regenboog te vinden zal zijn.’ (2)

Overigens waren in Nederland in 2001, toen als eerste land ter wereld het homohuwelijk werd gelegaliseerd, in sommige kerken vergelijkbare dreigende voorspellingen te horen. Zo’n 15 jaar later leek er van ‘Gods oordeel’ over Nederland vooralsnog geen sprake te zijn geweest. Ook werd voor zover ons bekend niemand uit de Tweede Kamer door bliksem uit de hemel getroffen, dus misschien werkt het ‘daarboven’ niet precies zoals Graham denkt.

‘Stop alle immigratie uit moslimlanden’

Enkele maanden eerder reageerde Graham in het actualiteitenprogramma ‘The Real Story’ vol verontwaardiging op de massamoord op 30 Ethiopische christenen door ISIS strijders: ‘Stop alle immigratie uit moslimlanden... We kunnen niet blijven toestaan dat mensen uit die landen hierheen komen en terreur met zich meebrengen. Daarom moeten we de immigratie stoppen totdat ISIS is verslagen, want anders krijgen we enorme problemen... Discriminatie of niet, dit is oorlog, en we moeten eerst deze terroristen uitschakelen en doden.’

 

Xander

(1) Breitbart
(2) World Net Daily

Zie ook o.a.:

2015:

08-07: Franklin Graham: God zou Obama met bliksem kunnen treffen
21-04: Franklin Graham eist totale stop immigratie moslims en oorlogsverklaring aan ISIS

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

willy op 01-01-2017 16:18

inderdaad de geschiedenis wordt geleid door God dat is de Joodse gedachtegoed.En normaal had Trump moeten verliezen maar dat is niet gebeurd maar de VS blijft verdeeld achter de verkiezing van Trump lost die verdeeldheid niet op en de Amerikaanse evangelisten willen Trump weer voor hun kar spannen dat zien we weer in dit artikel. Persoonlijk is de kans groot dat Trump de laatste president van de VS wordt e dat dit in Gods plan verweven zit. Obama aarzelde steeds was moslim en daardoor kon de as Rusland-Turkije en Iran het overnemen en mijn buikgevoel voorspeld niet veel goeds. de problemen in Syrie zijn onoplosbaar zolang Assad blijft zitten!

DN op 01-01-2017 16:49

Ik denk dat zolang islam niet wordt veroordeeld & niet meer wordt erkend als religie, dat men nooit wat echt zal kunnen oplossen... islam is het probleem & de moslims die het in praktijk brengen. De bal ligt bij rechters & politiekers! Er moet een proces tegen de islam komen, als daar een juiste uitspraak over komt, dan pas kan daadwerkelijk allen die dat praktiseren uitgezet worden of in de gevangenis belanden, je mag geloven wat je wil, maar de grens ligt waar men er ook andersdenkenden voor wil gaan vermoorden & oproepen die te vermoorden. Bij mijn weten staan hun boekjes er vol van, maar weten politiekers & rechters dat wel & willen ze dat wel weten?

grrrr001 op 01-01-2017 17:02

Wij willen dat dit boek uit de scholen word verwijderd en de opdrachtgevers achter de tralies worden gezet VN= Gestapo De terugkeer van de nazi alliantie?UN= United Nothing.

https://www.youtube.com/watch?v=3hB41dTHfa0

—Disturbing United Nations Book That’ll Make You Mad As Hell!

JokeSchauvliegeVlaanderen stort de grootste bijdrage wereldwijd van een regio aan klimaat Adaptatiefonds :6,25 mio euro.cop22SenatorMRobertsRenewables will need 4.7 triljoen dollars in subsidies between 2016-40 to achieve climate goals!That’s your money.

Gerechtigheid op 01-01-2017 17:28

Er is door wedergeboren Christenen wereldwijd gebeden om de winst van Trump. Mw Clinton was duidelijk uit op verwijdering van USA Rusland en was duidelijk een fan van Brussel en de islam, de twee grootste antichristelijke machten i nde geschiedenis. Slechts wedergeboren Christenen die Gods Woord de autoriteit toekennen die het ook zal gaan waarmaken begrepen ook het gevaarlijke isolement waarin het volk God's, de Joden, werden gedreven in God's H.Land.

De Eeuwige God heeft altijd de hele geschiedenis door Zijn Oor open gehad voor het oprechte gebed van de ware gelovige. En de Naam boven alle naam verleende kracht aan dat gebed. Hij doet volgens de H.Schriften ver boven bidden en denken en kan dwars tegen elke menselijke overlegging in volkomen soeverein Zijn ware kudde horen , verhoren en leiden. Jezus Christus is giseteren, en heden en tot in eeuwigheid Dezelfde en gaat Majesteitelijk overwinnen ook alle tegenstand tegen de komst van het Vrederijk! Dat zeggen de Schriften! Vanuit de Hemel bezien een zaak van logica dat Trump gewonnen heeft! Onze God heeft geen theologen nodig of slinkse politici om het recht te doenzegevieren! Hallelujah!

Tom Hendrix/Seneca op 01-01-2017 17:58

Of het de hand van God was, waardoor Trump alsnog verkozen is tot POTUS, dat zou ik niet durven beweren. Maar Obama, is wel op valse gronden, in het verleden POTUS geworden, denk maar aan het geknoei met zijn geboorteakte.

Tevens is het mij duidelijk, dat Obama geen Christen, maar moslim is. Verder zijn de Democraten niets anders dan roden/socialisten. Verder zullen we moeten afwachten op de daden van Trump vanaf 20 januari.

vlokje op 01-01-2017 18:53

God heeft niets met Trump te maken, tis de macht van de elite die het doet,

graham - Trump uit het zelfde "nest" (mag zowel xander)

.

Tom Hendrix/Seneca op 01-01-2017 19:01

@Gerechtigheid: 17.28. uur. Daarop zeg ik voluit Amen!

cefas op 01-01-2017 20:22

Stop import van buitenlandse problemen. Grenzen dicht!

Willem op 01-01-2017 21:04

Met de komst van Trump zal het profetisch woord verder worden vervuld. De meeste seculieren en moslims willen geen herstel van Israël. Kortom wanneer Trump de Amerikaanse ambassade inderdaad verplaatst naar Jeruzalem, komt er een geweldige opstand in de wereld. De lastige steen Jeruzalem komt in de hoogste versnelling. (Dat is zo ik het nu zie, zekerheid hebben wij mensen niet)

Bundy op 02-01-2017 00:52

Trump is al op behoorlijk veel beloften terug gekomen en bovendien gewoon een kandidaat van de elite .  Billy Graham wordt zo overgewaardeerd dat een profetie in Amerika zegt dat wanneer hij overlijdt , de gerichten van God over de wereld zullen komen .         De man heeft zich in het verleden graag tussen de presidenten begeven en zich indirect met wereldpolitiek ingelaten . 

Wat een onzin om zulke figuren in zo een hoog aanzien te stellen , en net te doen of ze iets met de profetieën te maken hebben .       

Emile op 02-01-2017 08:32

Een zaak kunnen we zeker van zijn. Dankzij Trump (als hij het tot 20 janauri redt) hebben we een atoomoorlog met Rusland met wederzijse totaalvernietiging kunnen voorkomen.

Zeker gezien de reactie van Hillary en Barack na de verkiezingen met hun Russische hackers hoax, waarbij ik me nog steeds afvraag waarom niemand acties neemt om hun eigen boel beter te beveiligen i.p.v. de sancties... Mocht door slim juridisch spel Barack en zijn "Democraten" toch nog blijven zitten, dan is een vredige relatie met een nucleair militaire grootmacht verder onmogelijk.

rescue op 02-01-2017 10:38

Je kunt wel stellen dat het de onzichtbare werking van de Weerhouder is geweest die de opmars van de moslim/Sodom combinatie op geweldloze wijze heeft verhinderd. Overal ter wereld heeft men de huidige USA president uitgekotst. Weet u nog, China ontving hem de laatste keer als een gewone passagier en Rusland lacht in zijn vuist om die stumper. Het bewapenen van de meest gruwelijke moordenaars om van Assad af te komen heeft vele christenen het leven gekost en is de erfenis van een illegale moslim. En nu verraad hij ook nog het door hem zo gehate Israel. Is Trump dan toch ondanks zijn fouten een laatste barrière voor het eind? De opmars van de goddeloosheid en het bijbehorend oordeel is nog even uitgesteld, gebruik deze adempauze.

Paul op 02-01-2017 11:14

Er is geen enkele overheid in de wereld dan die door God geplaatst en die er zijn, zijn onder Hem geplaatst (Rom13:1). In die zin hoeft Franklin Graham alleen maar een schrifplaats te geven om hierin zijn gelijk te krijgen.

De bijstelling dat hij of zijn vader de grootste evangelist is vanwege het absolute aantal 'bekeerlingen' is onhoudbaar. Ten eerste brengen deze mannen geen evangelie, maar een zeer slecht bericht, namelijk dat God geen zeggenschap heeft over Zijn schepselen en de mens zichzelf moet redden door 'ja' te zeggen tegen Jezus. Het gevolg is dat deze mannen durven te beweren dat het grootste gedeelte van Gods schepping eindig in 'de hel'. Daar kun je toch onmogelijk blij van worden en slechts angstig.

Veel van die 'bekeerlingen', een term die mijns inziens alleen van toepassing is op Israël, geloven vooral in zichzelf en verkeren in angst voor een door de Katholieke kerk uitgevonden hel.

Bob Fleumer op 02-01-2017 11:52

Ik denk dat het het gezonde verstand van veel Amerikanen is geweest die Trump hebben gekozen, gezien de ellende in de wereld denk ik dat god er niets mee te maken had. We zullen met ons eigen hart moeten kiezen welke kant het op moet met de wereld, ik denk dat er, buiten ons, geen machten zijn die invloed uit kunnen oefenen. Ik wens allen een gelukkig en gezond 2017.

Luuk op 02-01-2017 13:28

Doordat Hillary net niet (het scheelde echt maar weinig) is gekozen, is de inleiding op WO3 nu niet gaande. God zij dank !

willy op 02-01-2017 15:08

@Luuk ; het gaat om de kiesmannen en die had Trump meer dan genoeg hij is met recht de nieuwe president van de VS ! Shalom

Tom Hendrix/Seneca op 02-01-2017 16:14

@Willy: 15.08. uur. Geheel met U eens, Willy. Shalom.

Luuk op 02-01-2017 18:18

Willy, hoeveel kiesmannen Trump precies heeft wordt 6 januari formeel bepaald en bekend gemaakt door de voorzitter van de senaat https://www.archives.gov/federal-register/electoral-college/key-dates.html. Officieel is Trump dan pas gekozen tot president. Maar waarschijnlijk heeft hij er zelfs meer dan 300, dus ruim voldoende om gekozen te worden, het lijkt een overweldigende meerderheid. Toch heeft het er echt om gehangen, want het systeem is zo dat alle kiesmannen in een staat naar de grootste partij gaan. In Michigan scheelde het maar ongeveer 10.000 stemmers, waardoor Trump de 16 kiesmannen binnenhaalde, anders waren die naar Hillary gegaan en was het verschil tussen de presidentskandidaten alleen door Michigan al 32 kiesmannen kleiner geweest. In Pennsylvania (20 kiesmannen) gaven ongeveer 70.000 kiezers de doorslag. Als hij ook die staat had verloren, dan was hij mogelijk geen president geworden. Zo bezien is het allemaal echt een dubbeltje op zijn kant geweest. Maar dat Hillary in totaal miljoenen stemmen meer had dan "the Donald" doet er  inderdaad niet toe, zo is nu eenmaal het Amerikaanse systeem.

Was Hillary gekozen geweest, dan hadden we 20 jan. misschien al WO3 gehad, want dan had Poetin wellicht nu wèl 35 diplomaten uitgezet en had er op dit moment al een escalatie kunnen zijn. Ik kan dus goed begrijpen dat mensen als evangelist Graham hier 'de hand van God' in zien... 

rescue op 02-01-2017 19:43

@Bob Fleumer  Je moest eens weten wat er achter de schermen van de werkelijkheid gebeurt, de bijbel is daar duidelijk over. En gebeden om een fatsoenlijke regering kunnen nog steeds worden verhoord door de Almachtige, Alomtegenwoordige en Alwetende Schepper God en dat Hij de harten van mensen kan beinvloeden zoals ook de duivel dit kan. Het ontkennen van Zijn bestaan en ingrijpen in de zichtbare wereld zal voor velen pas duidelijk worden als zij te horen krijgen wat het lot is voor hun weigering om Hem eer te geven en Hem op Zijn Woord te geloven. Dat is de allesbeslissende keuze voor de eeuwigheid. Trump is tegen ALLE verwachtingen in van alle politici en journalisten gekozen. Als dit gezond verstand van Amerikanen is, en dat is het, dan blijft de vraag hoe het komt dat er zo ineens een volkomen tegen elke verwachting andere uitslag is gekomen. En dat wil nog niet eens zeggen dat Trump een christen is want dat blijkt niet zo uit zijn gedrag, maar een bruikbaar instrument. 

Hoopvol op 02-01-2017 23:30

Bundy : amen ! 

Rescue : ik lees altijd dolgraag je reactie, ze zijn vaak erg scherp ! 

Maar dat Trump gewonnen heeft was gewoon volgens de agenda . Alleen ze willen ons doen geloven dat het niet geprogrammeerd was. Kijk maar naar de wel bekende cartoons van de simpsons ! 

Youtube : 

Simpsons Donald Trump 2000 vs Trump escalator entrance 2015....dit zegt echt genoeg .... !!! satan aalt graag na en doet ook zijn voorspellingen .. ! 

Pieter op 03-01-2017 02:01

Ik dacht dat armageddon niet te voorkomen is staat toch ook in bijbel

Trump of geen Trump de bijbelse voorspelling zal toch uitkomen!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl