Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Uitroeiingsoorlog door islam: Al 10 tot 15 miljoen christenen verjaagd of vermoord

Opnieuw bomaanslag op christelijke kerk in Egypte: 25 doden en 35 gewonden

 

Bij een bomaanslag op de belangrijkste Koptische christelijke kerk in Caïro (foto) zijn vandaag 25 christenen omgekomen en raakten er nog eens 35 gewond. De aanslag is nog niet opgeëist, maar algemeen wordt aangenomen dat de Moslim Broederschap terreurorganisatie, dat na de val van hun president Mohammed Morsi aankondigde zich te zullen wreken op christenen, de dader is. De bomaanslag is slechts één van de vele handelingen in een ware uitroeiingsoorlog die de islam tegen het christendom voert. Van de 22 miljoen christenen die in 1948 in het Midden Oosten leefden zijn er inmiddels 10 tot 15 miljoen verjaagd of vermoord. Zoals u weet heeft Europa vooral de afgelopen jaren zijn grenzen wijd opengezet voor de religieuze haatideologie die dit veroorzaakt heeft.

 

De aanslag op de Koptische Sint Marcuskathedraal in Caïro is de ergste op een christelijke kerk tot nu toe, en volgt slechts 2 dagen nadat een autobom in de Egyptische hoofdstad het leven beëindigde van 6 politieagenten. De Moslim Broederschap richt zich op christenen omdat ze vinden dat die de huidige regering hebben gesteund bij het afzetten van hun president Mohammed Morsi in 2013. (1) Maar ook voor die tijd waren Egyptische christenen en kerken steeds vaker het doelwit van discriminatie, onderdrukking en geweld door moslims.

Zoals eigenlijk bijna overal in het Midden Oosten, Noord Afrika en Zuid(oost) Azië het geval is. De Pakistaanse dominee Patrick Augustine, behorende tot de Christelijke Episcopale Kerk, zet zich speciaal in voor de vele vervolgde christenen in zijn land, en waarschuwt dat het christendom met genocide en uitroeiing wordt bedreigd.

Geen enkel protest uit het Westen tegen massaslachtingen

‘Het is niet trendy of in de mode om over de vervolgde kerk te spreken,’ zei hij. ‘In de Westerse parlementsgebouwen, media en universiteiten is er geen enkele schreeuw over het moorden en het verpletteren van de mensenrechten,’ onder andere wijzend op de 2 miljoen christenen die de afgelopen jaren in Soedan door moslims zijn vermoord.

Hij noemde tevens de zelfmoordaanslag op de Allerheiligen Kerk in Peshawar in 2013, waarbij ruim 200 christenen omkwamen en meer dan 600 gewond raakten. Augustine was na circa een half jaar in de gelegenheid om de getraumatiseerde overlevenden bij te staan. Ook zamelde zijn gemeente geld voor hen in. Ondanks de grote risico’s dragen veel Oosterse christenen nog steeds een kruisje.

De aartsbisschop van Canterbury verleende dominee Augustine het kruis van Sint Augustinus, de hoogste eer in de Anglicaanse kerken, en gaf hem de bijnaam ‘de stem van de stemlozen’.

Christendom weggevaagd

In 1948 leefden er naar schatting ruim 22 miljoen christenen in het Midden Oosten. Dankzij de islamitische uitroeiingsoorlog werd de helft tot twee derde –zo’n 10 tot 15 miljoen- verjaagd of vermoord. In de oorspronkelijke Bijbelse thuislanden (buiten Israël) zouden zelfs nog maar 500.000 christenen zijn overgebleven. Ook in de Palestijnse gebieden is het christendom vrijwel verdwenen.

Hongarije de uitzondering

Hongarije is tot nu toe het enige Westerse land dat speciaal aandacht geeft aan de vervolgde christenen. Er is zelfs een aparte overheidsafdeling voor opgericht. In grote delen van de Europese Unie is het exact omgekeerd, zoals in Duitsland, waar de voor onderdrukking gevluchte christenen aan hun lot worden overgelaten, en ook hier worden overgegeven aan vervolgingen door moslims.

Westerse christenen grotendeels onverschillig

Veel Westerse christenen bagatelliseren wat er met miljoenen van hun geloofsbroeders en –zusters in Afrika en Azië gebeurt, hetzij omdat ze niet tot ‘de juiste kerk’ zouden behoren, hetzij omdat ze moslims niet willen kwetsen, hetzij ze nog altijd denken dat zij om onduidelijke redenen een streepje voor hebben bij God, en vóórdat ook hier de vervolgingen losbarsten veilig in de hemel worden opgenomen.

Een bekende christelijke voorganger zei ooit: ‘Als christenen niet worden vervolgd vanwege hun geloof (en dan hebben we het natuurlijk niet over boze blikken of smalende opmerkingen van niet-gelovigen) dan komt dat omdat ze niets gedaan hebben om die vervolgingen te verdienen.’ Immers: ‘Allen, die in Christus Jezus godvruchtig willen leven, zullen worden vervolgd’ (2 Tim.3:12).


Xander

(1) Ynet News
(2) Christians in Pakistan (via Shoebat)

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Luuk op 17-12-2016 17:38

Wardje, jij hebt de vrijheid onderzoek te doen voordat je denkt te kunnen oordelen. Onwetendheid kan zeer gevaarlijk en schadelijk zijn (leegheid is des duivels oorkussen). Maar wat jij als waar beschouwt is uiteraard jouw zaak. 

Rebellio op 17-12-2016 18:44

Om een idee te krijgen, waarom Egyptische Koptische christenen en hun kerken voortdurend worden aangevallen, moet men alleen maar luisteren naar de woorden en de leerstellingen van een aantal Moslim predikers van de betreffende natie: "Christelijke aanbidding is erger dan moord of bloedvergieten".

http://raymondibrahim.com/2016/12/17/christian-worship-worse-murder-bloodshed/

Luuk op 17-12-2016 20:03

Ike, fascisme is een breder begrip dan nazisme. En het is niet toegestaan in Nederland om de Hitlergroet te brengen of hakenkruizen te dragen. Mijn Kampf wordt niet in boekwinkels verkocht. Waarom ? Omdat we heel slechte ervaringen daarmee hebben in Nederland. Maar kennelijk moet het eerst helemaal uit de hand lopen met de islam, voordat we de koran, moskeeën enz. gaan verbieden (zoals de PVV wil). In Oost-Europa (Balkan bijv.) hebben ze al wel veel ervaring met de islam en trappen ze nu al hard op de rem: https://ejbron.wordpress.com/2016/12/17/viktor-orban-hongarije-wil-niet-datgene-wat-angela-merkel-wil/

Hoopvol op 18-12-2016 00:19

Luuk : je reacties zijn scherp en duidelijk ! Ben met de laatste reactie helemaal eens !! ( heb nog niet alles gelezen ) 

Luuk op 18-12-2016 11:25

Hoopvol, ach ik heb allemaal niet zelf bedacht. Wilders waarschuwt al jaren dat de koran vergif is en oproept tot intolerantie en geweld. Ik hoop dat Wilders bij de verkiezingen van 15-3-2017  80 zetels of meer haalt, zodat hij geen water bij de wijn hoeft te doen. Na het genegeerde Oekraïne-referendum, Brexit en de uitverkiezing van Trump heb ik zelfs hele goede hoop !

Gabriël op 21-12-2016 23:12

Ben zelf Syrisch-orthodox (Aramees) spreek de taal die Jezus spreekT wonende al 30 jaar in Nederland omdat de christenen in het oosten het slecht hadden, tijden waren anders maar nu is het een grote uitroeiing van onze tradities en geloof. Ergste is nog dat merkel de erkenning van de genocide heeft laten intrekken voor een paar tanks en gevechtsvliegtuigen die gepositioneerd zijn in Turkije. Het draait allemaal allang niet meer om de mensheid en normen en waarden het is de elite die alles verkloot. Trump, brexit, wilders, mensen worden wakker gelukkig. straks naar de stembus voor W voor mij

dimitri op 09-01-2017 01:36

Men moet eigenlijk in Den Haag een hele belangrijke stad!en Rotterdam en Amsterdam,en ook in andere steden alvast overal microfoontjes en extra camara,s plaatsen,die nog niet aanstaan,want stel dat  overal opeens zoveel terroristen  te voorschijn komen ,en die gaan politieburo,s,en of  andere gebouwen aanvallen,.als je dan die camera,s al hebt en die microfoontjes overal in je stad, en je zet ze aan,ook met al die camera,s die er al normaal staan, dan kan men de situatie goed in de gaten houden,horen wat ze zeggen en van plan zjn door al die microfontjes en extra camera,s,zodat ze  gelijk een goede en hopeijk veilige actie kunnen gaan ondernemen tegen die terroristen!!

Umm op 15-01-2017 17:51

De mensen hebben eindelijk een excuus om de islaam aan te vallen, terrorisme. Wanneer men de zuivere bronnen onderzoekt (zoals in een andere topic al staat ) bijv. Op www.annasieha.nl, dat zal men echt zien dat de islaam, zoals hij hoort, niet de vijand is.

In de Qoraan stáát " En voor u u geloof en voor mij de mijne" (surat kaafiroen) Hoe toleranter kan het. Ik wil eigenlijk de ware islaam laten zien in deze tijd. Maar geen discussie, denk dat het daarop wel uitkomt op een forum. Maar juist verwijs ik dan naar deze site omdat hij folders , conferenties en alles heeft waar men echt wijzer kan worden. Er wordt hierboven een link gedeeld van een man die spreekt over christenen (heel slecht) deze man is afgedwaald en niet betrouwbaar. Dit is bekend bij de moslims die genoeg kennis hebben om de afgedwaalde te herkennen.

Tuurlijk hebben de niet moslims die dit lezen een grote afkeer ed.  Of als ze op tv worden gepropageerd door "moslims" die terroristen zijn. De meerderheid van de grote islaam geleerden zijn van mening dat deze mensen geen moslims zijn. Hiervoor verwijs ik weer naar deze bovengenoemde site. Waarom? Deze is toegankelijk leesbaar en duidelijk en zuiver wat iedereen kan begrijpen. Ik verwacht geen wonderen aangezien dat niet in mijn handen ligt. Maar sta er op zn minst een béétje voor open. De islaam is niet de vijand. Men neemt afstand van het geloof maar de werkelijke oplossing ligt in het onderwijzen van het juiste geloof.

Er staat bijv een conferentie op waar een hoog geleerde al járen met die terroristen praat wanneer ze in de gevangenis zitten opgepakt voor hun dwaze daden, deze man weet precies natuurlijk hoe het moet, erg interessant hij deeld hierbij ook ervaringen, deze terroristen hebben geen kennis vn de ware islaam! Gisteren was een man op tv, zijn zoon is naar Syrië vertrokken, zegt de vader: ik heb mijn zoon nooit opgevoed met islaam hij kent geen ene surah, hij had totaal niks met radicalisering. . Wat kan ik hier nog aan toe voegen.. mijn punt is denk ik wel duidelijk. Islaam is geen radicalisering het is de middenweg. 

 

U wilt geen discussie ? Dit is een discussieforum ! Bent u echt bereid de Koran hier inhoudelijk te bespreken ook als het confronterend voor u is ? Mod.

Umm op 15-01-2017 18:41

Beste mod. Ik wordt hedendaags geconfronteerd , bespreken kan altijd , waarom ik geen discussie aan ga,omdat ik geen Qoraan geleerde ben. Ik wil het proberen om wat dwars zit te bespreken. Maar bent u dan bereid om de site te bezoeken, en inhoudelijk zonder oordeel bij voorbaat,  te luisteren naar bijv de conferentie, waar op hoog niveau wordt besproken? Als ik het namelijk ga bespreken is het lange niet van dat niveau. 

Umm, de koran zal dan als uitgangspunt genomen worden. Mod.

Rebellio op 15-01-2017 21:41

@Umm, u bedoelde waarscijnlijk http://an-nasieha.nl/?

Als u een volgende keer iets citeert, wilt u dat dan met hoofdstuknummers en verzen doen? Dat praat makkelijker.

Mag ik u er op wijzen dat de moslim beweert dat de koran gegeven is omdat de Bijbel en de Tora haar doel niet bereikt zouden hebben en dat dus wat er in de koran staat dan dus ook de verbeterde versie van deze boeken zou moeten zijn.

Als u dus zegt dat de koran voor vrede staat, waarom worden er dan zoveel anders gelovige, Joden en Christenen vermoord?

En wat wordt er in dit verband dan bedoelt met: "Allah: “Voorzeker, Wij hebben de duivelen vrienden gemaakt voor hen, die niet geloven” (soera 7:27).

Of de ongelovigen: “Zij hebben buiten Allah de bozen tot vrienden genomen” (soera 7:30)."

Of wat wordt er volgens u bedoeld met "Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven …” (soera 9:29).

Hoe moeten Joden en Christenen dan volgens u behandeld worden? Met vriendelijkheid en geduld:

“Maar vergeeft en weest toegeeflijk totdat Allah Zijn gebod uitbrengt” (soera 2:109).

Of door ze te bestrijden? “Bestrijdt diegenen onder de mensen van het Boek, die in Allah noch in de laatste Dag geloven, noch voor onwettig houden wat Allah en Zijn boodschapper voor onwettig hebben verklaard, noch de ware godsdienst belijden totdat zij de belasting met eigen hand betalen, terwijl zij onderdanig zijn” (soera 9:29).Er is geen dwang zult u zeggen, maar als ze niet willen geloven, moeten ze gedood worden?

”Zij wensen dat gij verwerpt, evenals zij hebben verworpen, zodat gij aan hen gelijk zult worden. Neemt derhalve geen vrienden uit hun midden totdat zij voor de zaak van Allah werken. En indien zij tot vijandschap vervallen, grijpt hen dan en doodt hen waar gij hen ook vindt; en neemt vriend noch helper uit hun midden.” (soera 4:89).

Wat doet u dan met deze verzen? “Wanneer de heilige maanden voorbij zijn, doodt dan de afgodendienaren waar gij hen ook vindt en grijpt hen en belegert hen en loert op hen uit elke hinderlaag.

Maar als zij berouw hebben en het gebed houden en de Zakaat betalen, laat hun weg dan vrij. Voorzeker, Allah is Vergevensgezind, Genadevol.” (soera 9:5). Maar wel met dwang:

“En bestrijdt hen totdat er geen vervolging is en de godsdienst geheel voor Allah wordt.” (soera 8:39). U zult zeggen: maar allah is genade vol?

Maar wat doet u dan met: "Waarlijk degenen, die niet geloven en die onrechtvaardig handelen, Allah zal hen niet vergeven, noch zal Hij hun een andere weg wijzen, dan de weg der hel” (soera 4:168). 

De moslim zelf heeft honderden jaren geleden deze tegenstrijdigheden al herkend en bestudeerd. Men kwam tot de volgende conclusie:

Het gaat over prioriteiten: Je mag in vrede leven met die naaste maar als je allah wil behagen dan moet je vechten, najagen en doden.

Je kunt een verklaring vinden in soera 2, vers 216: ''Vechten is je geboden ofschoon je er afkerig van bent; maar het kan zijn, dat je tegenzin hebt in iets terwijl het goed voor je is en het kan zijn dat je iets behaagt terwijl het slecht voor je is. God weet het en jij weet het niet''), omdat zij het zijn die de oprichting van de islamitische wereldheerschappij in de weg staan".

Daar naast hebben we ook nog het gebod van de taqiyya. Een leugen, niet alleen naar de ongelovigen toe, maar ook om zand in de ogen van moslims te strooien: Weet, dat de leugen op zich niet verkeerd is. Wanneer een leugen de enige manier is om een goed resultaat te behalen, is hij toegestaan. Daarom moeten we liegen wanneer de waarheid tot een onaangenaam resultaat leidt.

Laat mij erop wijzen dat Jezus Christus zijn volgelingen leerde:

“Hebt uw vijanden lief; zegent ze, die u vervloeken; doet wel aan hen, die u haten; en bidt voor hen, die u geweld doen, en die u vervolgen” (Mattheüs 5:44).  en

Maar wacht u van de valse profeten, die in schaapsklederen tot u komen, maar van binnen zijn zijgrijpende wolven. Aan hun vruchten zult gij hen kennen. Leest men ook een druif van doornen, of vijgen van distelen? Alzo iedere goede boom brengt voort goede vruchten, en een kwade boom brengt voort kwade vruchten” (Matt 7:15-17).

Kiest welke weg u wilt volgen en met welke vruchten u zich wilt voeden.

sonja op 16-01-2017 00:10

Umm, Het vers "u uw religie, ik de mijne' wordt vaak misbruikt om inderdaad te doen alsof de islam tolerant zou zijn naar andere religies. Ten eerste; iets of iemand tolereren is helemaal niet zo positief. Het zegt immers niet dat je ze accepteert zoals ze zijn (of in dit geval wat zij geloven) maar dat je dat 'tolereert.'.

Ten tweede, het vers/de aya direct eronder staat dat een ieder die niet (meer) in de islam geloof voor altijd zal branden in de hel. Daar komt bij dat er nog altijd -volgens alle sharia scholen, zowel shiitisch als soennietisch, er de doodstraf staat op het verlaten van de islam. Wanneer het echt zo was dat "u uw geloof heeft, en ik het mijne,"zoals u claimt, zou het een ieder niet alleen vrij moeten staan te geloven, maar ook om het niet (meer) te geloven. Anders speelt u met woorden.

Ten derde, de tafsir van ibn Kathir maakt duidelijk dat dit vers is vervangen (abrogatie) door het vers om te vechten tot de hele wereld de islam accepteert of de jiziya betaalt. Wanneer zij de jiziya niet betalen, moeten zij worden gedood. Dat is de bedoeling/betekenis van deze aya volgens Ibn Kathir. Al Wahibi en Al Qurtubi hebben dingen van gelijke strekking gezegd in hun koranuitleg. Voor degene die dit niet weten; de tafsir is de uitleg hoe de koran begrepen moet worden, zoals wij in het christendom bijvoorbeeld exegese kennen. 

In Saudi Arabie is het verboden voor alle andere religies om zich daar te manifesteren. Zelfs bezoekers van het land mogen geen Bijbel meenemen, geen kruisje zichtbaar dragen et cetera. Wij kennen dit soort verhalen ook o.a. uit Pakistan alhoewel het daar nog niet verboden is. We weten ook dat er landen zijn waar je wanneer je van de islam tot een andere religie wilt behoren je voor een rechtbank moet verschijnen, maar wanneer je je tot de islam wilt bekeren is dat direct toegestaan. Al deze landen met hun geleerden hebben allemaal dit verkeerd begrepen?

Dan nog iets anders; niemand heeft ervoor gekozen de islam slecht in het nieuws te brengen. Terroristen die zeggen uit naam van allah te handelen halen het nieuws met hun dodelijke aanslagen. Dat men daarover rapporteert lijkt mij de normaalste zaak van de wereld, wanneer moord en doodslag geen nieuws meer is of zou zijn, hebben we pas echt reden ons zorgen te maken. Immers; dan zou het 'normaal' zijn geworden en dat is het gelukkig nog altijd niet.

U draait de verantwoordelijkheid om; niet de journalist die hierover bericht is verantwoordelijk, maar degenen die dit doen. En dat zij dit in naam van hun religie doen, kunnen wij ook niet helpen. Ook die verantwoordelijkheid ligt bij hen. Het onvermogen van de moslimwereld om hiermee om te gaan is inmiddels zelfs zo erg geworden dat wij nog geen uur na een aanslag ons al moeten realiseren hoe erg het voor moslims is, we zagen dat na "Brussel" en "Parijs" en wordt van moslims slachtoffers gemaakt in plaats van van de mensen die dood op straat liggen.

Te schandalig voor woorden. Mensen die kritische vragen stellen over de islam zijn vaak hun leven niet meer zeker, zo enorm wordt de islam uit de wind gehouden, maar nog altijd klaagt men over "kritiek" of "haat." Van anderen wel te verstaan, de hand in eigen boezem steken gebeurt niet of nauwelijks. 

Deze terroristen doen wat Mohammed ook deed. Zijn woorden: "ik heb overwonnen door middel van terreur" spreekt boekdelen, lijkt mij. Mohammed haatte het kruis; u vindt daarvan genoeg voorbeelden in de hadith. Voor u mij gaat vertellen dat die allemaal niet betrouwbaar zijn, ik bedoel de hadiths die Sahih zijn en niet Da'if of zelfs maar Hasan. Het pact van Umar was ook een voorbeeld van de onverdraagzaamheid van de islam tegenover elke andere relgie. Wilt u nog meer voorbeelden?

sonja op 16-01-2017 00:12

@Gabriel; Dank voor uw reactie. Bijzonder om het eens te horen van iemand die het heeft meegemaakt en zelfs heeft moeten vluchten. Ik zal vanaf september uw taal ook leren, ik studeer theologie en begin dan met de talen uit het Midden-Oosten. Ik verheug mij daar enorm op. 

Rebellio op 16-01-2017 09:04

@Sonja, dank je weer voor het naar mijn idee, degelijke antwoord.

Kan je me iets meer vertellen over die uitspraak van mohamet  "ik heb overwonnen door middel van terreur".

Rebellio op 16-01-2017 10:38

@Umm, ik denk dat iedereen heel blij en opgelucht zou zijn als u gelijk mocht hebben en dat de islam een religie van vrede zou zijn. Twijfel daar niet aan, ik zou zeker opgelucht zijn. Echter kan ik u ook zeggen dat ik van origine ook zo dacht maar geleidelijk aan juist tot mijn huidige standpunt kwam, toen het tegen deel bleek na allerlei nieuws feiten, na studie van de historie en jullie heilige boeken. Ik zelf zie totaal niet een mogelijkheid waarin u mij kunt overtuigen in uw standpunt, maar nogmaals: ik hoop met heel mijn hart dat u gelijk heeft. Want dan is er nog hoop, voor u en de wereld.

Pier op 16-01-2017 11:16

Umm, ik begrijp uit uw schrijven dat u islamiet bent. De islam kent Gods liefde en genade niet. Wat is Gods genade? Gods genade voor alle mensen is, dat Hij Zijn enige Zoon gegeven heeft, opdat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren ga, maar eeuwig leven hebbe.

Dat is Gods genade. God heeft de wereld zo lief gehad, dat Hij Zijn Zoon Jezus gegeven heeft, die stierf aan het kruis voor onze zonden. God is heilig. Wij mensen zijn dat niet. Wij moeten van onze zonden worden gereinigd om tot God te mogen naderen. Het bloed van Jezus reinigt van alle zonden. Daardoor mogen degenen, die in geloof het bloed van Jezus aanvaarden, naderen tot God. Dat is het goede nieuws, het evangelie.

Uw religie, de islam, ontkent dit goede nieuws. Dat maakt de islam tot een vijand van God en van alle mensen, ook van uzelf. Uw religie is uw vijand, die u weg wil houden van Gods genade en liefde en waarheid. 

Umm op 16-01-2017 16:28

Uw reactie verwijderd. Gasten hebben u in alle oprechtheid uitgebreid geantwoord met de Koran als onderbouwing en u bent zo onbeleefd om dat volkomen te negeren. Onacceptabel. Als u hier serieus genomen wilt worden, dan dient u te reageren op de aan u geschreven reacties. Mod.

Umm op 16-01-2017 16:31

Neem ook eens een kijkje op d site, https://abdurrahman.org/blogs/invitation-to-islam/

@mod hierbij zeker het uitgangspunt Qoraan.

Beste rebellio wat jammer om dit te lezen, moge Allaa h de Genadevolle de Meest Barmhartige u Leiden ameen.

Umm, u gaat inhoudelijk reageren op de reacties van uw mede gasten of u blijft hier weg. Hoe kunt u een Moslim zijn die geen enkele kennis van de Koran heeft en geen inhoudelijke reacties weet te geven dan enkel met wat links te komen ? Mod.

sonja op 16-01-2017 17:40

Rebellio; Deze uitspraak van Mohammed komt uit Sahih Bukhari volume 4, boek 53, hadithnummer 220. Hij deed deze uitspraak als volgt: "Ik ben gezonden met de korste boodschap (doctrinair klopt dit als een bus; veel boodschap is er theologisch gezien niet) maar de impact c.q. de betekenis ervan heeft een groot bereik, en ik heb succes verkregen door middel van terreur (hij meende dat zijn overwinningen allen door allah gegeven waren) en terwijl ik sliep zijn de sleutels tot de schatten van de hemel en de aarde naar mij toegebracht en in mijn hand gelegd (hier kom ik later op terug). Abu Huraira voegde daar nog aan toe (na de dood van Mohammed) dat nu Mohammed er niet meer was zijn mensen deze schatten moesten verzamelen. 

In Sahih Muslim boek 004 hadithnummer 1062 zegt hij ook nog (volgens Abu Huraira) dat hij (Mohammed) superieur is aan alle andere profeten (kom ik op terug) op zes manieren; de woorden die ik heb ontvangen (de koran) zijn bondig maar duidelijk, ik ben geholpen (door allah) met terreur in de harten van mijn vijanden, oorlogsbuit is mijn legale eigendom (want door allah gegeven), de aarde is voor mij schoon gemaakt en een plaats voor aanbidding en gebed (voor allah) geworden. Ik ben gezonden als de laatste profeet en het zegel is met mij gesloten (kom ik op terug).

Dergelijke uitspraken staan in meerdere hadiths. Hij bedoelde ermee te zeggen dat hij door allah dus ten strijde mocht trekken en overwon, maar ook dat hij door angst voor geweld mensen zo bang maakte dat zij voor een aanval van de moslims vaak al zich gewonnen gaven. Dit is ook in de geschiedenis zo gegaan. Door angst te zaaien je doel bereiken is overigens een definitie van terreur, we zien het nu ook gebeuren door cabaretiers, schrijvers, columnisten, filmmakers, opiniemakers, die uit angst voor terreurdaden maar zwijgen. Het werkt weten wij helaas. 

Goed, ik zou nog op een aantal zaken terug komen. Mohammed claimt, ik heb Xander hierover al eens geschreven via de mail, veel macht, status die eigenlijk Christus toekomt. Wie heeft van God de autoriteit en de kracht over hemel en aarde gekregen volgens de Bijbel? Jezus uiteraard, lees daarvoor ook Mattheus 16:18. Mohammed als zegel (laatste zegel noemde hij zichzelf); een zegel is Bijbels gezien een teken (Romeinen 4:11) of een goedkeuring of juist afkeuring. De rechtvaardigen in de ogen van God zullen verzegeld worden. Ook de tegenstander heeft een zegel; hij imiteert in alles God om mensen te misleiden.

Uiteindelijk is het uiteraard Christus die de zegels zal openmaken. Het zegel is dus niet met Mohammed gesloten, want de rechtvaardigen zullen verzegeld worden. Dat is zeer belangrijk, omdat het doel van de tegenstander is zoveel mogelijk mensen bij God weg te houden. Wanneer zij dus geloven dat Mohammed de laatste is, geloven zij ook niet dat zij zelf verzegeld kunnen worden (goedkeuring van God kunnen krijgen). Dat is ook wat de Sharia is; alles maar imiteren wat Mohammed deed omdat zij geen eigen band/relatie met God almachtig hebben.

De vrijheid die wij hebben mogen ontvangen, weten dat je niet perfect bent, dat je niet als een dolle allerlei rare regeltjes moet volgen om genade te krijgen, maar dat je die mag krijgen om wie Hij is, niet om wat je zelf doet of wie je zelf bent, die vrijheid kennen zij niet. Vandaar dat zij zich ook als slaven van allah zien. De islam is in alles een imitatie van God, maar zonder Zijn luister, zonder Zijn liefde (Pier schrijft het ook al), zonder Zijn genade, zonder Zijn licht en vooral....zonder Zijn Zoon en Geest. 

Daar komt uiteraard bij dat wij dus niet gezonden zijn anderen bang te maken en zo tot geloof te laten komen maar juist om de blijde boodschap, de betekenis van het evangelie, te verkondigen. Die boodschap is de hoop op een verzoening met God, de hoop op een nieuw leven, een nieuwe wereld, door Christus. Dit alles, deze hoop, ontekent de islam. Je krijgt er een valse hoop voor terug; Mohammed imiteren.

Van het verven van je baard in oranje, tot het dragen van die witte jurk voor mannen, het laten groeien van je baard, hoe je je neus snuit, niest, wat je doet op de wc, alles is vastgelegd gebaseerd op wat Mohammed deed. Gedragingen zijn het voorbeeld (91 keer vermeld in de koran hem na te doen), maar geen spiritueel ander mens worden in Christus. Het is een pover houvast, maar het enige dat zij hebben, en dan nog zijn ze nergens zeker van.

Die hadiths zijn er ook waarin staat hoe weinig vertrouwen zelfs Mohammed had in zijn eigen leven na de dood. Dat "rechte pad" dat Sharia heet is hun enige houvast, daarom hechten zij er zo aan, daarom willen ze het overal kunnen en mogen toepassen. Daarom zeggen moslims ook hier op deze site vaak dat de islam een totaalpakket is, duidelijkheid geeft. Wel een armzalige duidelijkheid.

De Bijbel is veel duidelijker; ik ben een zondaar (en niet zo'n beetje ook trouwens), ik kan niets doen aan mijn zondige natuur, maar Hij heeft door Zijn genade, door Zijn liefde, door Zijn barmhartigheid een manier gevonden zich met mij te verzoenen door Christus. Vertrouwen is voor ons als christenen het belangrijkste. Overgave niet in de zin van slavernij, maar in de zin van een kind dat vertrouwt op de Vader die almachtig en alwetend is.

Ik weet het allemaal niet, Rebellio, ik ben vrij nietig, maar ik weet wel dat Hij het antwoord op alles was en is. Maar juist dat aanvaarden vinden mensen niet zo gemakkelijk! Juist de wetenschap dat de God van hemel en aarde van je houdt, je naam kent, weet wie je bent, van je houdt, maakt je ook erg klein en kwetsbaar.

Dat is niet een gevoel dat iedereen comfortabel vindt om te dragen. Het maakt je nietig, maar tegelijkertijd ook onoverwinnelijk. Bizarre cocktail, maar zo voel ik het wel. Als je daarin bent, in die status, dan is de tegenstander banger voor jou dan jij voor hem. Die mensen die zeker weten dat zij zonder God niets zijn, maar door Hem juist ook weer alles zijn (namelijk Zijn kerk, zijn kind) die zullen overwinnen. 

Aan ons de taak om al onze misleidde broeders en zusters bij Hem te krijgen. Jay Smith (theoloog) zei eens iets geweldigs: "Jij hebt een boek, ik heb een beter boek, jij hebt een verhaal, ik heb het beste verhaal dat ooit is verteld. Kom naar huis. " Daarom ga ik elke dag deze geestelijke strijd aan; laten we hopen dat zij thuis willen komen. Wij weten beiden dat de deur altijd open staat, als er een schaap mist, gaat Hij er achteraan. Hij wil er niet een kwijt. Niet een. 

sonja op 16-01-2017 18:12

Rebellio: Nog vergeten te melden dat volgens Sahih Bukhari de meest verschrikkelijke naam voor allah zal zijn de Koning der Koningen! Bukhari volume 8, boek 73, hadithnummer 224. "De ergste naam in de ogen van allah op de Laatste Dag zal zijn een man die zich de Koning der Koningen noemt. Helder, toch?

Anora op 16-01-2017 18:45

Umm je komt iets melden en vervolgens haak je maar af en verwijs je naar een website. Kan alleen maar zeggen, umm.

Ook op de vreemde titel  allah de genadevolle zeg ik een veelbetekenend umm. Er is niks genadevols en barmhartigs aan deze demon vd dood. De hater vd mensheid - incl. De eigen mensen ( dit zijn wegwerpartikelen voor jouw 'god'. Dat is niet een bewering van mij; de hele wereld ziet dat. Kijk om je heen umm en laat je niet zo misleiden.

Wil jij een wegwerpartikel zijn umm, of vind je jezelf waardevoller dan dat.

Umm op 16-01-2017 19:04

@mod. Ik ga hier zeker in shaa Allaah inhoudelijk op reageren. Ik had nog nooit van de site gehoord en dachteven snel snel betrouwbare bronnen te delen. Mijn fout dat dat kort door de bocht overkomt. Hoewel het vervelend is dat u mij een retorische vraag stelt hoe ik moslim kan zijn zonder kennis, en u mij bijna verjaagt van de site. Heb ik nog de wil om op de post van Sonja terug te komen. En op de andere mensen. Ik moet er tijd voor maken. Want het zijn bronnen zoals ibn kathir etc die ik zelf wil nakijken en de bewijzen die daarop volgen. Ik wil er dus wel degelijk inhoudelijk op reageren en deze mensen waarvoor ik het goede wens ook te geven.

Umm op 16-01-2017 19:13

Om vanuit mijzelf zonder bewijzen te spreken, de kkk heeft een kruis, elk geloof heeft zijn doorgeslagen gekken, en de not moslims hebben eindelijk een excuus om de islaam aan te vallen. En dit is niet vreemd dat dit in de media gebeurt, heeft u ooit van Albert pike gehoord? De methodologie van de mensen aan de top. Zijn satanische plan is om dmv islaam een derde wereldoorlog te verklaren. Hier ga ikgeen links meer van sturen maar de brief staat gewoon op het net. Er was een regisseur die alles van de illuminatie op film wou leggen maar hij en zijn gezin zijn vermoord. Het is niet dat ik mij hierin heel erg verdiep maar het is wel misschien handig om dan te weten dat de media ook beheert wordt door de "top" nogmaals ik wil heel graag inhoudelijk in gaan op de post en dit is eigenlijk niet eens belangrijk om te melden, maar dit bestaat dus wel een sekte die satan aanbid en die alle wereldse dingen in handbereik hebben. Maar goed alles blijft in de Handen van Allaah 

Rebellio op 16-01-2017 19:22

Hahaha, helder ja! En tragisch tegelijk. 

Ik probeer wel eens een ''helikopteroverzicht'' te krijgen m.b.t. waar we het nu eigenlijk over hebben. Niet de menselijke schaal van 70 jaar, een individu, een landje. Maar die afgelopen 6000 jaar, waar gaat het nu eigenlijk om. Als je Bijbel kent en daarnaast die islamitischelectuur, dan kun je veel meer zien he. Maar denk dan aan al die mensen die voorgelogen zijn, en of leefden in onwetenheid. Die werden en worden afgeslacht omdat deze allah zich koning der koningen waant. Wat een lijden en verwarring. Wat moet er 'daarboven' zich allemaal afspelen als dit alles waarheid is? Wat een schrikbarend verhaal, wat een gekkenhuis hier op aarde. "De Here talmt niet met de belofte, al zijn er die aan talmen denken, maar Hij is lankmoedig jegens u, daar Hij niet wil, dat sommigen verloren gaan, doch dat allen tot bekering komen … en houdt de lankmoedigheid van onze Here voor zaligheid …" (2 Petrus 3:9). Moeilijk, en er zou toch een keer een einde aan moeten worden gemaakt.... Liever vandaag dan morgen wat mij betreft.

Dank je Sonja!

Umm op 16-01-2017 20:33

Verwijderd. U dient nog steeds een antwoord te geven in uw eigen woorden op de postings van mede gasten naar u. Een A4 uit een boek plakken is geen discussie.

Geen hoofdletters, zie siteregels. Mod.

 


sonja op 16-01-2017 22:11

@Anora, Het is heel erg triest wat u zegt, maar daarom niet minder waar. Wegwerpartikelen. Het is toch afschuwelijk. Ik zie ook geen goddelijk heilsplan in de islam. Er is een hadith dat allah zijn rug krabde en dat toen alle zielen van de nakomelingen van Adam uit zijn mouw vielen; dat lijkt mij geen plan dus, maar een toevalligheid. Zo kwamen wij dus allen uit het paradijs. Bizar.

sonja op 16-01-2017 22:13

@Umm, Ik wacht uw reactie dan gewoon even af. U mag alle tijd nemen uiteraard, ik ben ten alle tijden bereid om met u van gedachten te wisselen hierover.

sonja op 16-01-2017 22:28

@Rebellio; Ik begrijp precies wat u bedoelt. Ja, een gekkenhuis. Het is ziek. Wanneer je inderdaad beide boeken kent en voor jezelf weet wat de bedoeling is van de boze en wat God's bedoeling is, wanneer je dan de beide doctrines naast elkaar legt...tsja...wat zal ik zeggen? Dan is het voor mij zo klaar als een klontje. Wat de islam precies doet c.q. leert? Zij schendt alle convenanten van God met de mens. Precies dat. Door isaak te ontkennen, door Christus te ontkennen, door de door god gegeven naam van Abram, Abraham, te ontkennen en daar een naam zonder betekenis, Ibrahim, van te maken. We hebben het er nooit eerder over gehad, maar binnen theologie kun je een afstudeerrichting kiezen. De meesten willen praktische theologie of exegese doen. Ik kies systematische theologie; de doctrineleer, de fundamentele theologie, de christelijke ethiek. Voor mij is namelijk essentieel te weten wat wij nu precies geloven, waarom, wat anderen geloven. Zo ben ik dus ertoe gekomen die doctrines te vergelijken op diverse onderwerpen; zonde en vergeving, goddelijk heilsplan, liefde en verzoening et cetera. Op deze thema's heb ik voor mezelf dus alles gelezen met die thema's in het achterhoofd. Toen vielen de schellen van mijn ogen. 

- Ontkenning van Christus en Zijn voorbeeld, Zijn genezende kracht, Zijn autoriteit, Zijn opstanding.

- Ontkenning van alle convenanten van God met de mens

- Ontkenning van het woord van God; in de zin van het juridische woord van God, het vleesgeworden Woord van God.

- Ontkenning van de Vader in al Zijn liefde, barmhartigheid, Zijn beloftes enz.

- Namen worden niet voor niets ontkent en blijven daarmee onbekend, terwijl in namen vaak een belofte zit. De naam Yeshua bijvoorbeeld of de naam Abraham.

Teveel om hier op te noemen, maar er zit een duidelijk systeem achter. Dat ben ik voor mezelf in kaart aan het brengen. Hoe meer ik erachter kom, hoe zekerder ik word dat dit allemaal echt is. Dat er zich, zoals jij zegt, daarboven inderdaad heel heel veel afspeelt. En zoals je weet heb ik inderdaad veel verdriet van al de mensen die zijn misleid, verschrikkelijk, pijn, lijden, en dan ook nog geen vrede of rust kunnen vinden want bij wie dan? Niet bij allah. Voor ik het vergeet; nog zoiets is dat Mohammed door het lint ging als hij een kruis zag. Dus dat... We houden de moed er maar in.

sonja op 16-01-2017 22:34

Allen, Het vers waar Umm naar verwees : "U heeft uw religie, ik de mijne" is een raar voorbeeld doctrinair gezien. De koran zou namelijk het woord van allah moeten zijn, vandaar dat veel in de "wij-vorm"  staat geschreven, want allah is daar zogezegd aan het woord en gebruikt voor zichzelf de wij-vorm. Dit zou ook gelden voor de aya's (versen) waarin hij tegen Mohammed spreekt: "Oh, Mohammed, zeg je vrouwen...." enzovoort. Maar dit aangehaalde vers "U heeft uw religie, ik de mijne" is duidelijk niet door allah gezegd vanwege de andere vorm en het perspectief van de verteller. Zo zie je dat ook bij het vers: "En zij schepten op Wij hebben Jezus, de Messias, de zoon van Maria vermoord." Wie is hier de "zij"? De Joden noemen Jezus namelijk niet de Messias (u weet allen waarom) en zeker niet de zoon van Maria. Voor de Joden (zie o.a. Lukas) was hij namelijk de zoon van Jozef. De Christenen gingen niet opscheppen dat zij degene van wie zij zoveel hielden hadden vermoord. En de Romeinen noemden Hem ook niet de Messias. Wie is hier dus aan het woord?? Rarar vers dus, want inconsequent, past niet bij de rest van de koran waarin allah aan het woord is en totaal onduidelijk wie hier dan spreekt. Dat u het even weet.

Umm op 16-01-2017 22:55

Ieder geval heeft u het gelezen ik heb niet veel tijd, wel jammer dat u het niet plaatst, ergens had ik het verwacht. Ik zal ook verder er niet op ingaan aangezien het niet in mijn handen ligt. U wou bewijzen vanuit mijn eigen woorden die heb ik u gegeven met bewijzen vanuit de juiste bronnen, Qoraan alles erop en eraan. Wanneer u objectief zuiver zoekend naar de waarheid wilt zoeken heeft u van mij de links en de A4tjes die ik u gestuurd heb. En dit was tevens mijn antwoord op Sonja en rebellio, de andere gasten. Moge Allaah u Leiden ameen.

Umm, u heeft een paar bladzijdes uit de Koran geplakt, alles aan elkaar, onleesbaar en dat zou dan uw antwoord zijn ?

Hieruit blijkt dat u nog steeds niet in staat bent genuanceerd vanuit de Koran uw mening te geven op de reacties van mede posters naar u toe. U wilde ook geen discussie aangaan terwijl dit een discussie forum is.

U bent daar vooraf op geattendeerd door het beheer. Er zijn hier gasten die serieus de Koran hebben bestudeerd en graag met u een inhoudelijk gesprek wilden aangaan. U loopt daar voor weg. Hoe kan u uw Allaah begrijpen en u door hem laten leiden als u niet weet waar de Koran inhoudelijk  voor staat. Mod.

sonja op 17-01-2017 00:42

@Umm, Ik heb u niet gevraagd wat dan ook te bewijzen, dus hoe dit "ook" aan mij gericht kan zijn, ontgaat mij totaal. Wat ik eruit opmaak is dat u van alles poneert, maar wanneer u geconfronteert wordt met een tegengeluid, loopt u weg voor het debat. Erg gemakkelijk.

anora op 17-01-2017 09:34

Ja, Umm gaat het debat uit de weg, en dat is jammer. 

Umm, je kunt toch wel een paar vragen beantwoorden? Voor deze vragen hoef je niet te verwijzen naar een website, je kunt de antwoorden gewoon uit jezelf halen. 

Hoe vindt je het dat mensen kinderen op de wereld zetten, om ze vervolgens een bomgordel om te doen en op te blazen?

Hoe vindt zo'n kind het, om daarvoor op de wereld gezet te zijn? Dat de eigen vader ze de dood instuurt?

Ben jij bereid een bomgordel om te doen, of zou je het bij je kinderen doen? Zo nee, waarom niet? Zo ja waarom wel?

Vind jij het normaal, dat trucks op mensen inrijden, dat mensen onthoofd worden, kinderen geofferd worden?

Vind jij het normaal, dat mensen uit een andere cultuur in het gastland de regels willen bepalen en hun eigen regels willen opdringen?

In de naam van allah worden veel mensen afgeslacht, gruwelijke dingen vinden plaats. Ben je het daarmee eens? Is dat jouw ambitie?

 

Umm is Ottoman. Mod.

Umm op 17-01-2017 10:04

Beste mensen, ik ken mijn geloof wanneer de mensen willen zoeken moeten zij zelf gaan zoeken. Ik heb het tregen niemand persoonlijk maar die regels worden hier gehanteerd je moet " inhoudelijk " reageren op de gasten,maar wanneer ik dat doe, maakt eigenlijk niet uit hoe dan toch.Het zijn bewijzen al plak ik dat duizend keer, maar dan wordt het niet geplaatst. Wat ik wou plaatsen zijn antwoorden en bewijzen. Waar ik voor sta heb ik geplaatst. En de mod weet dat, wrm heeft u dat niet geplaatst, daar is helemaal niks op terug te zeggen Het is een béétje te veel inhoudelijk voor u anders had u het ge plaats en was er een antwoord geweest die uit mijn handelingen zijn geplaatst.  Dit is mijn studie van de Qoraan en ik ben Allaah zo dankbaar. Dat ik in het licht van de islaam leef, zuiver op het rechte pad. Alhamdoulilaah. Zoals ik al zei ik kwam per ongeluk hier op deze site, maar Qadr Allaah. Ik heb een kant van christenen gezien en waarschijnlijk meerdere afvalligen, die zo laaghartig denken over de islaam. Terwijl dit toch het enigste is wat de harten tot rust brengt. Ik kan heel veel verzen gaan neerzetten hier, maar heeft dat zin? Kijk de vijandigheid wat commentaar wordt genoemd. De ziel wilt vrijheid en het slechte, de mens heeft leiding nodig. Wanneer die niet past bij de begeerten laat sjeitan vele mensen dwalen.Zolang mijn stukken niet worden gedeeld zal ik hier ook niet meer komen en wens ik gelukkig het beste voor de mensen. En is mijn hart niet verrot. Surat kaafiroen heb ik bijv aangehaald kom ik nog even op terug, voor u uw geloof en voor mij de mijne. Lees bijv de folders, online van de link die ik heb gedeeld, heeft iemand de conferentie bijv beluisterd? Denk het niet, al hoop ik het wel zodat misschien in shaa Allaah toch nog iemand wordt Geleid.Ik heb hier niks te zoeken. Het ware geloof is hier echt de vijand...wist veel maar niet dat het zo vies neergezet werd.Dus ik loop niet weg hoor als ik zo een buurvrouw had had ik haar uitgenodigd en hadden we gezellig onder een kop koffie en lekkere dingetjes boeken erbij gepakt en besproken hoelang we maar wilde. Maar mijn woorden die dan andersom confronterend zijn worden niet gedeeld. Dus wat is het dan voor conversatie. Drm vindt ik dat ik mijn plicht heb gedaan door enkel twee links te delen. En daarbij wens ik ieder ander succes, en Leiding.

Ottoman, weer onder de zoveelste andere nicknaam posten ? Mod.

sonja op 17-01-2017 14:28

Umm, Ten eerste; als ik had geweten dat u Ottoman bent, had ik u niet geantwoord want ik heb al eerder gezegd dat ik niet meer met u praat tot u uw excuses aan de Mod aanbiedt. 

Ten tweede; u hoeft mij geen succes (fallah) toe te wensen, want ik weet wat daarmee bedoeld wordt en ben er niet van gediend. Ik geloof niet in succes hebben of verliezen, zoals de doctrine van de Islam is, maar in liefde, compassie, vergeving van Christus, onze Heer.

Als laatste; Ik heb u zeer uitgebreid geantwoord en niet voor het eerst, en daar nog nooit een inhoudelijk antwoord van u op terug gehad. Alleen dat eeuwige gedoe dat wij hier vijandig zijn en het allemaal niet begrijpen. Wij zijn u niet vijandig; anders zou niemand hier zoveel tijd en energie besteden u te antwoorden. Zelfs toen ik u zei dat ik bad voor de slachtoffers in Ankara en met hen meeleefde, gooide u mijn compassie en liefde voor het voor mijn voeten terug met de woorden dat zij mijn gebed niet nodig hadden.

Wie is er hier vijandig? Uw klachten dat christenen (hier of elders) zo laaghartig denken over de islam is te onzinnig voor woorden, het is de koran zelf die namelijk keer op keer het christendom beledigt door te zeggen dat Christus God niet is en te zeggen dat shirk (geloven dat Hij dat wel is) de allerergste gruwel is in de ogen van allah. Dus wie is er hier vijandig? Alle keren dat er opgeroepen wordt tot geweld tegen christenen is de koran, dat is vijandig.

Wanneer iemand dat wil geloven, dat ik dood moet omdat ik christen ben, prima, vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar dat ik daar vervolgens niets van mag vinden dat riekt naar dictatuur! Weer dezelfde slachtofferhouding en geen verantwoordelijkheid nemen; tamaskan tatamakan? En als medicijn tegen onze vermeende 'vijandigheid' is de islam nodig? Laat mij niet lachen. 

Voor de zoveelste keer dreigt u hier niet meer te komen, maar u komt hier steeds weer onder een andere naam. Wat zoekt u hier steeds dan weer? Bent u echt zo zeker van de islam als u hier steeds terug komt om met ons te debateren? Als u steeds wegloopt wanneer mensen met u het gesprek aan willen gaan, wat doet u dan steeds weer besluiten terug te komen?

Als laatste; uw verwijten naar Mod toe; de redactie van Xander gaat zelf, op nota bene haar eigen site, over de regels hier, niet u. Lijkt mij helder.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl