Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkse overheidsbrochure adviseert mannen hun vrouwen te slaan ‘als medicijn’

Tips voor Turkse vrouwen: ‘Als je praat tijdens seks, zal je kind stotteren’ – ‘Vrouwen moeten niet gaan werken, want dan zouden ze op een ander verliefd kunnen worden’ - President Erdogan voert zijn land maatschappelijk terug naar de middeleeuwen

 

Eerder dit jaar verstrekte een Turks ministerie een stripblad aan schoolkinderen, waarin zowel jongens als meisjes worden aangemoedigd om ‘martelaren voor de islam’ te worden.

In de West Turkse stad Kütahya (ruim 200.000 inwoners), hoofdstad van de gelijknamige provincie, wordt een brochure aan pasgetrouwde echtparen verstrekt waarin mannen wordt geadviseerd hun vrouwen te slaan, omdat dit ‘als medicijn’ voor hen werkt, en het hen eraan herinnert ‘wie de baas in huis is’. De schrijver van de brochure is een voormalige official van het ministerie van Religieuze Zaken, de hoogste islamitische autoriteit in Turkije, waar afgelopen jaar enorme aantallen kritische journalisten, oppositieleden, rechters, aanklagers, leraren en andere ‘vijanden’ van het regime Erdogan en de islam zijn ontslagen en/of opgesloten. Desondanks –of juist daarom?- wil men in Brussel uitgerekend dit land per se bij de Europese Unie halen.

 

‘Vaak zijn een of twee slagen heel nuttig, dat werkt als medicijn. De vrouwen worden er zo aan herinnerd wie het in huis voor het zeggen heeft,’ staat in de brochure voor de pasgetrouwde stellen in Kütahya te lezen. ‘En voor het geval dat de vrouw wispelturig is, moet de man niet meteen van haar scheiden, zodat deze vrouw ook nog voor een andere man noodlottig wordt. In plaats daarvan moet de man een tweede vrouw trouwen, zodat zijn eerste vrouw bij haar verstand komt.’ Daarnaast moeten de vrouwen maagd zijn, en erom staan te springen om kinderen te baren.

Ook de vrouw krijgt een paar nuttige tips: ‘Als je als vrouw praat tijdens seks, zal je kind stotteren.’ En: ‘Een beroep hebben is voor de vrouw onnodig. In het arbeidsleven kan de vrouw namelijk een nog aantrekkelijkere man dan de hare zien en verliefd op hem worden. Daarom moet ze haar benen over elkaar slaan en liever thuis blijven.’ (1)

Terug naar de middeleeuwen

In november 2014 zei Erdogan dat vrouwen in de islam nu eenmaal niet gelijkwaardig kunnen worden behandeld – en dat blijkt. Het Turkse ministerie van Familie- en Gezinsbeleid concludeerde in het voorjaar dat maar liefst 86% van de Turkse vrouwen het slachtoffer is of is geweest van fysieke en/of psychologische mishandeling door toedoen van hun partner of familieleden.

Met bovenstaande ‘adviezen’ wordt Turkije steeds verder terug in de tijd van Sultan Süleyman I, bijgenaamd ‘de prachtige’ en later de ‘wetgever’, geworpen (1494-1566). President Erdogan spiegelt zich graag aan Süleyman, omdat die heerste over het Turks-Ottomaanse wereldrijk, dat Erdogan in 2023 (100 jaar na de ondergang van dit rijk) wil herstellen, zodat hij zelf de nieuwe Kalief wordt.

Bij onze Oosterburen is er ook een tijd geweest waarin pasgetrouwden een boekje kregen uitgereikt, of ze dit nu wilden of niet: Hitlers ‘Mein Kampf’, mogelijk niet geheel toevallig Erdogans favoriete jeugdboek, dat hij volgens voormalige klasgenoten altijd mee naar school nam.

Turkse kinderen moeten martelaren worden

Het genoemde Turkse ministerie van Religieuze Zaken (Diyanet) verstrekte begint dit jaar een stripmagazine aan basisscholen waarin kinderen werden opgeroepen om martelaren te worden voor de islam (2). De indoctrinatie van jonge Turkse kinderen met het verheerlijken van oorlog, terreur, dood en geweld in de strijd tegen alle niet-moslims is duidelijk onderdeel van het grootse visioen van president Erdogan om het islamitische Ottomaanse Rijk te herstellen. Daarvoor zullen in de toekomst wel de nodige oorlogen moeten worden begonnen, en daar zijn heel veel soldaten voor nodig.

Links-liberaal Europa zwijgt, want het gaat om islam

Was Turkije een streng christelijk land geweest, dan had heel politiek-correct Europa op zijn achterste benen gestaan, en geëist dat de onderhandelingen over toetreding tot de EU permanent zouden worden afgebroken. Echter: het gaat om islam, en dan lijkt plotseling alles geoorloofd en toegestaan, zelfs al gaat het rechtstreeks in tegen alles waar ‘progressief’, ‘links’ en ‘liberaal’ naar eigen zeggen zo lang voor gevochten zouden hebben.

 

Xander

(1) Anderwelt Online
(2) Russia Today

Zie ook o.a.:

14-11: Turkse analist: Erdogan verklaart de oorlog aan christenen (/’Islamist Erdogan heeft lang gekoesterde haat regen het christendom’)
25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen (Erdogan in toespraak: ‘Syrië, de Balkan, de Kaukasus, waren deel van Ottomaans gebied, en zullen in 2023 weer bij ons horen’)
06-08: Turkse hooggerechtshof schrapt misbruik en staat seks met kinderen vanaf 12 jaar toe
26-07: Turkse imam in Nederland: Ik ben bereid te moorden voor de islam (/ Erdogan zond al duizenden radicale imams naar Europa om moslims op te hitsen tegen autochtone bevolking)
20-07: (/Wereldfederatie Moslimgeestelijken verklaart Erdogan de facto tot hoogste afgezant Allah op Aarde)
20-07: Turkse pro-Erdogan media: VS heeft ons de oorlog verklaard
17-07: Erdogan maakt 5e colonne wakker: Turkse massa’s schreeuwen Allahu Akbar in steden Europa (‘Coup was niet echt, maar lachwekkend theaterstuk’)
16-07: Was Turkse coup een false flag zodat Erdogan totale macht kan grijpen?? (Beleefde Turkije gisterenavond en vannacht zijn eigen ‘Reichstag’ moment?)
08-05: Amerikaanse media geven Turkse dictator bijnaam ‘Prins van Europa’
02-05: EU-diplomaten: Visumvrijheid Turken is nachtmerrie en zelfvernietiging van Europa’ (/ EU-diplomaten omschrijven Turkijedeal als grote gok, enorme fout en politiek bedrog)
14-04: Marine Le Pen: Duits-Nederlandse deal met Turkije is hoogverraad (/ Turkse president wil visumvrijheid misbruiken om honderdduizenden Koerden naar Europa te deporteren)
06-04: Turkse overheid moedigt schoolkinderen aan martelaar voor islam te worden
05-04: (/Amerikaanse ministerie BuZa:  Turkije is bestemming, doorvoerland en bron van sekshandel in kinderen)
01-04: Turks ministerie erkent dat 86% vrouwen in het land wordt mishandeld door familie
26-03: Koning Jordanië: Turkije stuurt bewust terroristen naar Europa (‘Europa in één klap moslimcontinent als Turkije lid van EU wordt’)
17-03: Details deal Merkel/Rutte met Turkije: Nog eens half miljoen moslims naar Duitsland en Nederland
08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU
07-03: Merkel: Open grenzen ‘onze verdomde plicht’; Turkije eist met spoed EU-lidmaatschap
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
29-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap (/ Migranteninvasie wordt Turkse invasie: Vanaf eind 2016 kan Erdogan legaal miljoenen nieuwe islamitische ‘staatsburgers’ naar Europa sturen)
26-11: Zoon van Turkse president Erdogan blijkt grootste financier ISIS (/ Rusland: ‘Turkse regering heeft effectief kant gekozen van ISIS’)
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat

21-01: Bevestigd: NAVO-lid Turkije levert wapens en raketten aan ISIS en Al-Qaeda

2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’

21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan (/ Turkse president legt claim op grondgebied VS door te beweren dat Amerika door moslims is ontdekt)
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk

2013:
12-08: Turkse dictatuur: Erdogan zet tegenstanders levenslang gevangen
30-06: Hoog lid Erdogans AKP dreigt Berlijn met 3,5 miljoen Turken in Duitsland
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens
01-03: Turkse premier Erdogan: Israël en kritiek op islam zijn misdaden tegen mensheid

2012:
04-07: Turkse rechter: ' ... Erdogan en president Gül jagen het Ottomaanse Rijk na'
18-04: Turkse regering gaat miljoenen Turken in Europa mobiliseren

2011:

12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)
09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het Midden Oosten worden 

2010:
09-12: WikiLeaks (8): Turkije wil Europa islamiseren via lidmaatschap EU (/ 'Wraak op Europa vanwege nederlaag bij Wenen') 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

DN op 31-12-2016 15:30

Moslims komen echt uit de omgekeerde wereld, gevaarlijke aliens dus! Bij ons ben je een martelaar als je onschuldig vermoord bent, hun noemen zichzelf martelaar als ze onschuldigen gaan vermoorden! & dat hebben ze hier massaal binnengelaten, het zat er hier al vol van & dan moeten er nog eens miljoenen bijgeduwd worden volgens de Orwell politiekers, & wij blijven maar zwijgzaam toezien, ik bedoel de grote massa die binnenkort misschien hun hoofd gaat afgesneden worden of een andere gruwelijke dood gaan sterven?

Ruben30 op 31-12-2016 15:30

Zolang het Westen partner is met de Saoedis en de oliesjeiks dan zal het Westen niets durven te ondernemen tegen de Islam met alle gevolgen van dien, het verleden heeft geleerd dat Washington en Brussel zich nooit bekommeren om hun bevolking en gebruiken daarbij politiek correcte uitspraken om hun wandaden te bedekken. Steeds meer mensen worden gelukkig wakker!  Happy New Year! 

vijgeboom op 31-12-2016 15:45

De positie van de vrouw in Nederland is ook te ver doorgeslagen en ook onder de gemiddelde Christelijke vrouw vind ik. Natuurlijk kunnen vrouwen nuttig zijn en zijn ze nodig voor de arbeidsmarkt en kunnen ze hun functie ook goed uitoefenen zoals lerares, of in de verzorging of supermarkt.

Maar de vrouw in Nederland lijkt momenteel hoger geplaatst dan de man en dat is niet goed en krijg je rotzooi van zoals meer echtscheidingen en te veel focus op sex en andere immorele praktijken. 

Ook Christelijke vrouwen zijn hedendaags vaak brutaal en de brieven van Paulus die boeit ze totaal niet over hoe een vrouw zich behoort te gedragen, dat vind men niet meer van deze tijd en ouderwets. Ze halen alleen regels eruit die hen goed uitkomt.

Onder de Christelijke bevolking is het overspel, scheidingen gewoon erg hoog en dat past bij de afvalligheid van deze tijd!

Maar voor God maakt het niks uit of het nu jaartal 60 is of jaartal 2017! stelletje addergebroed!

Ook de brief aan de Corinthe wat gaat over hooddekel wil men graag afpraten als: dat was alleen voor die gemeente....of  dat was in die tijd!!!!!!

Huichelaars!

Vijgeboom, u maakt het nu wel erg bont, wie bedoelt u - hier op dit forum-  als u zegt huicehlaars en adderengebroed ? Matig uw toon en maak uw excuses aan de gasten hier op dit forum. Mod.

willy op 31-12-2016 15:48

hoe onnozel kan men zijn.En wat heeft een vrouw in Turkije nog te zeggen? Islam is een geloof dat nog middeleeuws is hopelijk wordt Turkije nooit lid van de EU. Maar dat zal nog moeilijk gaan want de EU dreigt in 2O17 verder uit elkaar te vallen zeker met de vluchtelingen invasie want deze vluchtelingen blijven het Europese front belegeren en Erdogan gedraagt zich meer als de ridder met het witte paard.Hij kan Europa straffen met zijn Middeleeuwse islam.Staat dat ook Europa te wachten,mogen we ook vrouwen slaan als opvoeding als we dat doen zijn we gaar voor het zothuis.misshien horen godsdiensten door mensen uitgevonden daar thuis wie weet? Goed nieuwjaar iedereen! Shalom

Willem op 31-12-2016 15:58

Leuke vooruitzichten?

Anora op 31-12-2016 16:09

Te gek voor woorden. Het lijkt wel een grap. Wat erg voor al die vrouwen daar en vooral de studerende en werkende vrouwen en zij die zich inzetten voor gelijkheid. Vrouwen komen jullie maar deze kant op!! Laat die mannen maar zitten daar. Ik zeg: meer, meer Turkse vrouwen!!

Peter op 31-12-2016 16:14

Tja, Turkije iislamiseert steeds verder en wordt daarmee van (NAVO) bondgenoot een potentiële  bedreiging.  Even iets totaal anders: allen van xandernieuws Gelukkig Nieuwjaar! 

ieznogoedh op 31-12-2016 16:45

Vrouwen bij wijze van medicijn slaan.

Tsja, nou zijn er nogal veel vrouwen die zo af en toe eigenlijk wel een tik nodig hebben om ze eraan te herinneren dat rapefugees niet welkom zijn omdat, als die de macht zouden overnemen, juist diezelfde vrouwen (dus het soort zonder zelfrespect dat wel graag andere vrouwen opoffert) een niet denkbeeldige kans lopen om uiteindelijk als 2e, 3e of 4e vrouw van een mislim te eindigen en zodoende elke dag een paar klappen te krijgen opdat ze weet wie de baas is in huis.Scheiden op verzoek van de rapefugees welkom hetende vrouwen is natuurlijk niet mogelijk want zo gaat dat met mislims niet.En vast en zeker zullen er ook vast wel Europese mannen zijn die  deze duistere kant van de religie van vrede en verrijking wel zijn voordelen heeft. Je bent hiermee wel in een keer van het gezeur af.

Enfin, andermaal wordt duidelijk dat de religie van vrede en verrijking die achterstand van 1.400 jaar nog lang niet heeft ingelopen, zo dit überhaupt mogelijk is. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zullen de westerse en de mislimische wereld steeds verder uit elkaar komen te liggen.

waarnemer op 31-12-2016 16:52

Xander even off topic:

Doodeng wat de EU parlement wil doen met het internet:

https://juliareda.eu/2016/12/10-illegal-things/

( heb helaas geen tijd om te vertalen mensen maar het is doodeng , zoiets als BiG Brother Geaorge Orwell!

ohje op 31-12-2016 16:56

Maakt het dan nog wat uit.

Het land is voor ons alemaal wij onder en moslim boven de grond.

Lies op 31-12-2016 17:04

Je tja Je heet Erdogan. Bent een islamitische dictator . Je hebt het geluk, dat het westen je nodig heeft om de vluchtelingen stroom binnen de perken te houden en als klap op de vuurpijl heeft de navo je ook nog nodig om die boze en slechte Putin buiten de te houden . Wat is het leven toch goed als Dictator

Patatje Oorlog op 31-12-2016 17:09

Een vooraanstaand minister van een Nederlandse Sprookjesfigurenpartij liet zich ooit per ongeluk ontvallen, dat bij minstens 50% moslims alhier de sharia kon worden ingevoerd. Nu weet u waarom er moslims in grote getalen worden geïmporteerd. Nederland zal per se onder de sharia moeten gaan vallen. Hoe eerder een sprookjesfiguur met -boek de baas wordt hoe liever de elite het ziet. Of dat nu hun eigen opperbaas is of die van een ander doet niet ter zake.

cefas op 31-12-2016 17:14

Links/liberaal zal straks zeggen; we hebben het niet zien aankomen, terwijl ze zelf het probleem, dat islam heet, hebben toegelaten. Hoe blind kun je zijn.

Maurits op 31-12-2016 17:41

Dat Turkije naar de middeleeuwen gaat interesseert mij geen bal, ze doen maar wat hun fantasiegodje hen beveelt.Erger is dat ze proberen om hun zandbakreligie hier in onze landen te injecteren. Laat ons komend jaar in west-europa in onze landen regeringen kiezen die wèl verstand van zaken hebben en die maatregelen durven te nemen om de bevolking waarvoor ze verantwoordelijk zijn te beschermen tegen de hordes barbaarse muzelmannen die momenteel hier (in Duitsland 3.000 per dag) binnentrekken.

U heeft de keuze in maart 2017

Ary op 31-12-2016 17:50

Ik moet helemaal niets hebben van erdogan of de islam, laat dat duidelijk zijn.

Maar wat betreft werkende vrouwen vind ik wel dat hij een punt heeft.

FinalCountDown op 31-12-2016 18:18

Eerlijk gezegd hoop ik dat we binnen een paar uur onze laatste nieuwjaar vieren. De wereld is om zeep.

Bambi op 31-12-2016 18:37

Beste mensen,Xander en het team

Alweer een nieuw jaar 2017

Het wordt een nieuw begin.Valt het mee of wordt het zwaar?

Houd de moed erin

Mvg

Tom Hendrix/Seneca op 31-12-2016 18:38

@vijgeboom: 15.45. uur. Ik kan uw reactie wel begrijpen. Helaas, zijn we in Nederland inderdaad, "losgezongen van God". En dan krijgen we deze gang van zaken, ontrouw, echtscheidingen, overspel, en een einde aan normen en waarden. Helaas, zijn oprechte mensen ook de dupe, van deze gang van zaken. We kunnen het niet verwachten, van de politiek en/of de mensheid. Onze hulp is in de naam des Heren, de God van Abraham, Isaac en Jacob, en zijn Zoon Jezus.

tante Betje op 31-12-2016 19:50

Vijgeboom, zal deze vrouw eens bij je langskomen om je een oorvijg te verkopen?

Oh, de vrouw is dus  de schuld van alle ellende , enne.... in wat voor Christelijke kringen verkeer je eigenlijk?

Nou ja, sudder maar lekker gaar in je frustraties Vijgeboompje....

gijs op 31-12-2016 21:15

niet slaan. je kan ze ook op andere manieren africhten ... ongepaste flauwe grap van gijs met een lieve vrouw en twee fantastische dochters. happy newyear allemaal

Elly op 31-12-2016 22:11

Vijgeboom, zeker heeft u een punt ten aanzien van een volkomen losgeslagen feminisme en de gevolgen daarvan. Tom Hendrx reactie lijkt me wat gebalanceerder. Om alle christenen die niet uw variant van het christelijk geloof aanhangen uit te maken voor huichelaars, lijkt me niet zo op zijn plaats. Want...heeft u volgend Deuteronomium 22 een balustrade rond het dak van uw huis? Of kwasten aan de 4 hoeken van uw kleding? Zegt u "Gedenkt de Sabbathdag dat gij die heiligt, en viert u het intussen op uw zelfbedachte zondag?  Zo zijn er tal van kwesties waar we in kunnen verschillen en misschien nooit bij elkaar komen dan in het het Koninkrijk. Laten we elkaar dan niet bijten en vereten. Dat staat er ook toch?

Yerik op 31-12-2016 22:27

Autobranden in Utrecht. Werk van onze getinte 'cultuurverrijkers'?

Rolf op 31-12-2016 22:33

@waarnemer op 31-12-2016 16:52

Onderaan het artikel staan nog enige tips wat we er tegen kunnen doen. 

Bijvoorbeeld een petitie tekenen.

Maitreya op 31-12-2016 23:53

Ze hebben hier begrepen hoe de landen van het Midden-Oosten vernietigd moeten worden. Door emancipatie.

En Maitreya, u heeft het overleefd en bent er nog, welkom in de real world. Mod.

Mark S. op 01-01-2017 00:24

Zalig Nieuwjaar! Gods zegen voor iedereen!

Maitreya op 01-01-2017 02:17

Mod. Mijn post stond nog op oudjaar. Dus het is niet zeker dat ik besta, maar weinigen geloven daarin.

We zien nog net niet dubel maar u bent er echt en bestaat echt. Morgen schijnt de zon , ook voor u. Mvg. Mod.

Maitreya op 01-01-2017 07:48

‘De groene leugen’ zeggen ze dan. Een vissersdorp. Of dacht u dat ik dat uit mijn duim zuig?

Nietsweter op 01-01-2017 07:59

@Vijgeboom, ook ik snap uw reactie. Alleen lijkt het me niet nodig om deze woorden te gebruiken, zeker gezien ik me niet kan voorstellen dat u zonder zonde bent. Helaas gaat de christelijke wereld idd gebukt onder een sluier die m.i. nog niet is weggehaald. Helaas denken sommigen dat alle wetten nog steeds en ten allen tijde gelden, gezien de opmerking over randbeveiliging rond uw dak. We kunnen bv niet offeren omdat er geen tempel is, de randbeveiliging is idd nodig wanneer er iemand uw dak op gaat (je kan je tegenwoordig ook zekeren), en ook over de tzitziet zijn ook meerdere opvattingen. Feit is wel dat zowel Yeshua als zijn discipelen gewoon de Shabbat en de Bijbelse Feesten vierden, iets waar deze wereld helaas nog ver van is. Ik wens u allen Zijn Shalom in dit nieuwe westerse jaar en hoop dat we op alle vlakken snel terug mogen keren naar Zijn Orde. En dat we elkaar in liefde mogen vermanen en van elkaar mogen leren. 

WB Erdogan en Turkije, Satan zoekt wegen, zijn tijd is kort.

Tom Hendrix/Seneca op 01-01-2017 09:55

@Elly: 22.11. uur, op 31/12. Uw reactie komt overeen met mijn denkwijze. God heeft man en vrouw geschapen, ze zijn evenwaardig aan elkaar. Verder wens ik Xander, en alle reageerders, veel heil en zegen toe, van onze God.

densi op 01-01-2017 11:21

Ik vind he juist heel goed, om niet te zeggen fantastisch, dat Turkije in alle opzichten naar de Middeleeuwen wordt terug gevoerd. Hoe breder zij dit inzetten overal ter wereld des te beter. Hieruit blijkt juist des te groter hoe het verschil is met de cultuur van het vrije Westen heden ten dage en dat ze hier dus niet thuishoren. Hoe primitiever ze worden afgeschilderd als afkomstig uit stenen tijdperk hoe beter. Wij doen immers ook geen zaken zaken met inboorlingen inclusief peniskoker die hier deze specifieke culturele waarden uitoefenen in onze samenleving c.q. de EU, op straat, in de winkels, kantoren en ambtenarij etc.

T.D. op 01-01-2017 12:01

Wordt het niet de hoogste tijd, dat Turkije luit de NAVO wordt gezet en dat alle banden met het Turkije van Erdogan op z'n minst worden bevroren? Laten de Turken voortaan maar hun eigen boontjes doppen. V.w.b. het vluchtelingen vraagstuk komt er wel een andere oplossing. Dus, geen cent meer naar Turkije! En Turken met een dubbele nationaliteit, die niet loyaal zijn aan hun tweede vaderland, enkele reis richting Turkije!

anne op 01-01-2017 13:09

Alleen de vrouwen met het Islamitische geloof in Turkije en alle andere delen van de wereld waar dit gebeurd, kunnen dit veranderen, het wordt tijd dat al deze vrouwen in opstand komen. Tevens ben ik ervan overtuigd, dat wanneer dit gebeurd de wereld een stukje beter wordt.......

vijgeboom op 01-01-2017 15:17

Om terug te komen op mijn reactie is dat niet persoonlijk bedoelt voor de mensen hier. Maar de brieven van Paulus waarin leefregels staan hebben een doel en we weten dat het onder inspiratie van de heilige geest is geschreven. Daarin staat ook duidelijk dat de vrouw vanuit repect een hoofddoek behoort te dragen en dat behoort ook nog in deze tijd! want anders gaan we straks nog zover dat overspel ook niet mocht alleen in die tijd en tegenwoordig wel!

En inderdaad, ik ben ook zelf niet zonder zonde !

mvg

Dewevoga op 01-01-2017 16:00

@vijgeboom

Ik weet het ook niet zeker, maar ik meen ergens gelezen te hebben dat de hoofdbedekking van vrouwen ter bescherming dient, omdat vrouwen ontvankelijker zijn voor spiritualiteit van buitenaf.  Het heeft m.i. Niets te maken met verleiding. Ik ben het wel met u eens dat we in een losbandige tijd leven en gezien de stand van de huidige wetenschap, genetische manipulatie etc. in een tijd van voor de zondvloed. 

El op 01-01-2017 17:35

Met de hoofdbedekking van een vrouw word het haar bedoeld 1corienthiers 12:15 gewoon een kwestie van lezen

Groetjes

Pier op 01-01-2017 17:37

Even over de sluier van de vrouw: de vrouw in de gemeente representeert de bruid. De bruiloft is nog niet. De bruid is nog gesluierd. Thans zien we nog als door een spiegel in raadselen is ongeveer hetzelfde. We kunnen nog niet zien hoe heerlijk het zal zijn als de Heer terugkomt. Er ligt nog een sluier overheen. De vrouw in de gemeente is daar een beeld van, van de bruid die nog gesluierd is. Vandaar die sluier. 

De man in de gemeente representeert de Bruidegom, simpelweg omdat het een man betreft. De bruidegom is niet gesluierd. Dat is het verschil. Mannen en vrouwen in de gemeente beelden een geestelijke werkelijkheid uit. 

Als we zullen zien van aangezicht tot aangezicht zal er voor vrouwen geen sprake meer zijn van een sluier. Dan heeft de Bruidegom de sluier opgeheven van zijn bruid, die bestaat uit mannen en vrouwen.

El op 01-01-2017 20:36

Ik bedoelde 1 Corienthiers 11:15

Drossaard op 02-01-2017 06:59

Eens met vijgenoom 31/12 15:45. Het NT heeft een klein aantal regeltjes voor zusters die ook anno 2017 gelden. Juist de opkomst van islam heeft zusters afkerig van die regels gemaakt en daardoor wringen ze zich in bochten om teksten weg te redeneren. Alle teksten over ondergeschiktheid van de vrouw aan de man bijv. Natuurlijk betekent dat niet dat vrouwen 10 meter achter hun man moeten lopen zoals bij die misleidende Turken. Het niet uitwerpen van een vals geloof leidt tot beschadiging van het eigen geloof.

Voor de import van de burka en de andere kopvodden, droegen de zusters hier hoofdbedekking. En dan heb ik het niet alleen over de nonnen. 

De uitleg van El toont voor mij aan dat zij niet kan lezen, in ieder geval niet begrijpend. Moeten broeders dan wachten met bidden tot kaalheid zijn intrede doet?

Voornemen 2017: draag eens een hoofddoek tijdens het bidden of profeteren. Doe iets om te strijden tegen de doorgeslagen gelijkheidsdwang tussen de sexen. Vrouwen zijn geen mannen.

El op 02-01-2017 15:51

Drossaard , mannen moeten een kortgeschoren hoofd hebben , want inderdaad als je goed leest gaat het over haar, vrouw moet lang haar hebben, is toch niet zo moeilijk te begrijpen 

nergens in het oude testament zie je dat een vrouw haar hoofd bedekt moet hebben ook niet in de tempel, 

Dus zeer waarschijnlijk had ook Moeder Maria geen hoofddoek op, en Jezus ook geen lang hoofdhaar

Die doorgeslagen gelijkheidsdwang heb je wel gelijk in, maar dat komt mede omdat mannen erg vrouwlijke zijn geworden ( ik breng het netjes)

 Het mes snijd aan twee kanten namelijk,

Het is de wereld op zijn kop, maar daar waren we al voor gewaarschuwd

Groetjes

Hoopvol op 02-01-2017 23:45

sommigen onder ons zeggen mooie dingen , maar Pier spant deze keer weer de kroon... Mooi pier !!! Bedankt voor de uitleg .! 

Rebellio op 04-01-2017 14:36

Ik lees steeds meer tegengeluiden: Ruud Koopmans op 4 januari in het AD:

“…Er woedt een oorlog tussen verschillende islamitische stromingen én tussen de radicale islam en het Westen. Je moet vaststellen dat van het miljard moslims bijna de helft een intolerante vorm van de islam aanhangt, waarbinnen haat jegens afvalligen en homoseksuelen en het schenden van vrouwenrechten normaal zijn. Van die 500 miljoen mensen, blijkt uit onderzoek, is tien tot twintig procent bereid om geweld te accepteren - ook tegen burgers - om de islam te verdedigen. Dat zijn minstens 50 miljoen moslims. Dan weet je waar die 'eenzame wolven', die terreuraanslagen plegen, vandaan komen. Die zijn helemaal niet eenzaam… vertegenwoordigers van de 'elite' moeten hun ivoren torens verlaten als zij het populisme de wind uit de zeilen willen nemen. Volgens de hoogleraar zetten 'kosmopolieten', die culturele en religieuze minderheden met hand en tand verdedigen, de dominante nationale cultuur - in Nederland gesymboliseerd door Zwarte Piet - veel te gemakkelijk weg als 'achterlijk' en 'racistisch'. ,,Ik vind de minachting waarmee zij de meerderheid van de burgers bejegenen schaamteloos en onbegrijpelijk. Die constante krenking zit veel mensen dwars. Die kosmopolieten - politici, intellectuelen, journalisten - hebben geen idee hoezeer zij andersdenkenden krenken omdat ze geen enkele voeling met die mensen hebben...."  http://www.ad.nl/dossier-nieuws/het-westen-moet-zich-veel-weerbaarder-opstellen~a6ac99b0/

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl