Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Putin wil wel met Trump, maar niet met Obama over vrede praten

Obama gooit in zijn laatste dagen definitief alle maskers af en toont zijn ware agressieve en paranoïde gezicht – Putin vernedert Obama door kinderachtige uitwijzing Russische diplomaten niet te vergelden

 

Met weer een even beschaafde als ingetogen meesterzet werd Obama door Putin op zijn plek gezet. En nu maar hopen dat de slechte verliezer in het Witte Huis niet over de rug van de hele wereld wraak neemt voordat hij op 20 januari moet plaatsmaken voor Trump.

Critici die al jaren zeggen dat er een wraakzuchtige, paranoïde en achterbakse agressieveling in het Witte Huis zit lijken dubbel en dwars gelijk te krijgen nu de scheidende  president Barack Obama 35 Russische diplomaten heeft uitgewezen en twee Russische gebouwen in de VS heeft laten sluiten, zogenaamd als vergelding voor de nog altijd totaal onbewezen Russische hackaanvallen op de Amerikaanse verkiezingen. Sommigen zijn bang dat Obama zijn provocerende ‘verschroeide aarde’ tactieken wel heel erg letterlijk zal nemen, en zal proberen om nog vóór Donald Trumps inauguratie op 20 januari een (kern)oorlog tegen Rusland te ontketenen – alsof hij de wereld niet nu al in ongekende chaos heeft achtergelaten.

 

‘Een déjà vu naar de Koude Oorlog,’ noemde de Russische ambassade in Londen de uitwijzing van 35 diplomaten uit de VS door Obama. ‘Net als iedereen, inclusief het (Amerikaanse) volk, zullen wij blij zijn van deze gemankeerde regering af te zijn.’ Het bijgeplaatste plaatje kon niet treffender zijn: een eendenkuiken met het woord ‘Lame’. ‘Lame Duck’ betekent ‘sukkel’ of ‘zwakkeling’. (4)

Dmitry Peskov, perssecretaris van het Kremlin, zei dat Obama’s acties het gevolg zijn van zijn ‘agressieve buitenlandse beleid’. Trump supporters, waaronder enkele prominente figuren, twitterden teksten zoals ‘wat nu als Obama een oorlog tegen Rusland begint en deze medewerkers uitwijst om aan de macht te blijven?’, en ‘slechte verliezer Obama probeert voordat Trump wordt ingezworen een oorlog met Rusland te beginnen. Maak je geen zorgen Putin, vanaf 20 januari worden we allemaal vrienden.’

Obama verliest definitief van Putin

De Russische president lijkt hier eveneens op te rekenen, want hij besloot –in tegenstelling tot eerdere berichten- om geen vergeldingsmaatregelen te nemen. ‘Hoewel we daar het recht op hebben, zullen wij ons niet verlaten op onverantwoordelijke ‘keuken diplomatie’, maar onze vervolgstappen plannen om op basis van het beleid van de regering Trump de Russisch-Amerikaanse relaties te herstellen.’

De Amerikaanse diplomaten in Rusland behouden dan ook volledige bewegingsvrijheid, zodat ze gewoon met hun gezinnen kerst en nieuwjaar kunnen vieren, benadrukte Putin. ‘Het is spijtig dat de regering Obama zijn termijn op deze manier beëindigt. Desondanks wens ik president Obama en zijn gezin een gelukkig nieuwjaar toe, en tevens aan de gekozen president Donald Trump en het Amerikaanse volk. Allemaal veel geluk en voorspoed gewenst.’

En zo, met één simpele, beschaafde doch briljante verklaring, verloor Obama de door hem gestarte diplomatieke oorlog met Rusland. Zoals hij tijdens zijn hele regeerperiode in alle conflicten in Putin veruit zijn meerdere moest erkennen. Denk bijvoorbeeld even terug aan september 2013, toen de wereld dankzij Obama en Hillary Clinton op het randje van de Derde Wereldoorlog balanceerde, maar deze dankzij Vladimir Putin kon worden voorkomen.

Obama niet, maar Trump wel uitgenodigd voor vredesgesprekken Syrië

Dat de Russische leider zijn Amerikaanse collega totaal niet meer serieus neemt, bleek tevens uit het feit dat hij de aankomende president Donald Trump wèl uitnodigde om deel te nemen aan de gesprekken over blijvende vrede voor Syrië (1). Behalve Rusland hadden ook Turkije en Syrië Obama bij deze gesprekken links laten liggen, vooral omdat de honderdduizenden doden en 11 miljoen van huis en haard verjaagden in Syrië het directe gevolg zijn van het dramatische buitenlandse beleid van de Nobelprijs voor de ‘Vrede’ winnaar in het Witte Huis.

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Zero Hedge
(3) DEBKA
(4) Infowars

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Maitreya op 30-12-2016 19:05

Ze hadden nooit met dat communisme moeten stoppen. Ze hebben de Russen gedwongen ermee te stoppen, en nu is Poetin de kapitalist en Obama de socialist en het is weer niet goed.

Luuk op 30-12-2016 19:47

De nobelprijs voor oorlog had Obama achteraf moeten krijgen !

Cale op 30-12-2016 20:01

Er spelen meer duistere krachten in Washington dan alleen die sukkel Obama. Laten we hopen dat Trump het overleefd...

Iron Maiden op 30-12-2016 20:04

Tja... en deze man heeft de nobelprijs voor de vrede gekregen.

Mijn vermoeden is dat hij straks secretaris-generaal van de VN wordt. Lijkt me al voorbestemd.

Expresso op 30-12-2016 21:08

Die Atheistische visie van de VN en die elite daar met Obama zullen weten wat ze gedaan hebben de VS zal echt een straf ondergaan zij gaan niet over Israel noch over deze aarde ze krijgen hun global warming wel maar dan als straf! let maar op..

cefas op 30-12-2016 21:09

Obamaatje is een maatje te klein voor Putin.

Ad op 30-12-2016 21:21

De uiterst gevaarlijke gluipert Obama zal nog van zich laten horen vermoed ik. De globalisten hebben voor deze man nog wel een baantje waar hij nog meer schade kan aanrichten.

Dewevoga op 30-12-2016 22:14

Hij moest zelfs de Nobelprijs devalueren. Stom, want hij was wel de eerste mislim winnaar. 

Ruben30 op 30-12-2016 22:26

Goed artikel Xander👍 helemaal mee eens het is een meesterzet van Putin door gewoon Washington het gevoel te geven dat ze nu niet belangrijk genoeg zijn,  geweldig! 

Redhorse51 op 30-12-2016 22:53

President Poetin heeft laten blijken dat hij tot de Grote schaakmeester behoort.

grrrr001 op 30-12-2016 22:54

Iemand die dan op het spoor is, om de transaktie s van isis salafisten dreigt bloot te leggen wordt onder verdachte omstandigheden als zelfmoord afgedaan.(wapen in de rechterhand linkshandig zijnde)wapen tegen hoofd houden dient door terugslag van de persoon verwijderd te liggen maar zit inde rechtse hand geklemd...(doofpot?)maar als zelfmoord afgedaan.Lijkt een vertrouwde manier in de hogere kringen van.....waar geen haan over kraait.Yves Chandelon, Chief Auditor of the NATO, was found dead in the city of Andenne in the BelgianArdennes.

Jose op 30-12-2016 22:55

Spannende weken komen eraan,terwijl wereldwijd de spanningen oplopen,zijn alle ogen gericht op wat gebeuren gaat in Amerika maar vergeet Europa niet want het zou heel goed zo kunnen zijn dat niet die twee daar aan de andere kant van  de plas t gaan bepalen of onze Rus aan de andere kant maar de onteking van het kwaad hier gaat starten in Europa.

Er zijn er onder ons die dat proberen te bewerkstelligen en er zijn er die er graag aan mee willen werken. Er zijn al genoeg signalen waaruit blijkt dat we leven in een wereld deel dat mogelijk opnieuw vernietigd gaat worden door oorlog van binnenuit.

Wat daarna komen gaat zal zal de definitieve klap zijn voor het oude Europa wanneer noch de een noch de ander aan beiden zijden zich niet branden wil aan het oude vuur.We sluiten 2016 af met alle ingredienten die nodig zijn om onze wereld ten onder te zien gaan en hopen tegelijk dat met al deze ingredienten niemand ermee kan koken.

Afgelopen week passerde toevallig deze berekening voorbij 666+666+666+6+6+6= 2016 Toeval? of betekend dat dat 2016 het jaar is geweest

waarin het "Beest" onder ons gekomen is?

U mag het zeggen !

 

Wij wensen allen een goed gezond en gezegend nieuwjaar

 

cefas op 30-12-2016 23:16

Inderdaad, strategisch een goede zet van Putin om niet te reageren op dat kinderachtig spelletje van obama.

Arno op 30-12-2016 23:36

Yes, Mr. Putin heeft wederom de wijsheid in pacht!

http://politobzor.net/uploads/images/2016/698/org_srxx964.jpg

wakker op 31-12-2016 00:24

Een ware meesterzet!

Onno op 31-12-2016 01:27

Putin zag ik toch maar liever een psychopatentest ondergaan. Psychopaten doen kenmerkend (!) nogal eens niet aan meteen 'tit for tat' of oog om oog maar stellen hun reactie soms bevreemdend lang uit tot ze een "goede" gelegenheid zien. Vergeten doen ze echter nooit en een psychopathische "wraak" kan zeer verbijsterend, hondsbrutaal  of geniepig ruggestekerig achterbaks en hoogst beschadigend uitpakken.

Vandaar het advies van deskundigen: Testen en uitnemen!

Hubo op 31-12-2016 03:51

Een hele rare domme,overbodige en zinloze actie.Onbegrijpelijk dat zo'n intelligente man zich tot zoiets laat verlagen.

Infidel4U op 31-12-2016 08:17

Obama is een buikspreekpop voor het militair-industriële complex waar Eisenhower destijds zo krachtig voor waarschuwde. Want wie heeft er nou belang bij oorlog behalve dat complex? Er wordt nog steeds obsceen veel geld aan verdiend en ze zullen er alles aan doen hun inkomen niet te laten opdrogen. De tegenzet van Putin is briljant, maar maakt van hem nog geen heilige...

josef op 31-12-2016 08:54

Ik ben blij met het vertrek van mohamad hussin barak obama uit wite huis .anders hadden we oorlog met Rusland en zoals putin zei geen rusland geen wereld.

Lodewijk op 31-12-2016 09:04

Poetin handelt als een Christen. Hij draagt altijd het van goekoop materiaal kruisje van zijn moeder bij zich, dat wonderlijk een brand in het ouderlijke huis heeft overleeft en werd gevonden tussen de as. Tijdens de Sovjet dagen liet zijn moeder hem dopen, zonder dat zijn vader het wist, want die was lid van de Communistische partij.

Dus voor Poetin is het gebed voor broeder Obama: "Vader, vergeef het hen, want hij weet niet wat hij doet." En hij wenst de Amerikaanse -ogenschijnlijk zijn vijand- president een Gelukkig Nieuws Jaar toe, de keert hem de andere wang toe door de kinderen van de Amerikaanse diplomaten in Rusland uit te nodidgen voor het Kerstfeest rond de kerstboom in het Kremlin.

Vandaar dat hij raad krijgt uit de hemel, als antwoorden op zijn gebeden. En nu de terroristen die Obama steunt voor een groot deel heeft helpen verslaan in Syrië. 

JP op 31-12-2016 09:31

@Onno 01:27

Als dat zo zou zijn, dan wacht Putin wel verrekte lang. Vooralsnog heb ik Putin in zijn lange regeerperiode nog niet op iets kunnen betrappen waar jij aan reffereerd, wat mijn achting voor deze man zou verminderen.

rescue op 31-12-2016 10:06

Wat kijken we uit naar het vertrek van deze illegale neppresident. Niemand neemt deze moslim nog serieus behalve Saoedi-Arabie.                   By,by Mohammed Hoessein Ali Baba en Fatima. We gaan nu weer Amerikaans denken. Nu de EU kliek nog de oliebollenpolka laten dansen.

Ojjo op 31-12-2016 10:12

@Onno Nee, Putin neemt geen wraak, Obama is bijna weg en de Russen weten maar al te goed dat ze nog 20 dagen geduld moeten hebben vooraleer er weer normale communicatie mogelijk is met de VS.

Top I.Q op 31-12-2016 10:40

Geef een Nobelprijs nooit vooraf maar achteraf na goede resultaten. Ik krijg mijn  diploma toch ook niet vooraf!!!!!

Jaap Bosman op 31-12-2016 11:21
Maitreya op 30-12-2016 19:05

Ze hadden nooit met dat communisme moeten stoppen. Ze hebben de Russen gedwongen ermee te stoppen, en nu is Poetin de kapitalist en Obama de socialist en het is weer niet goed.

Onder het communisme hebben de joden zoon 100 miljoen mensen geholocaust... en jij vindt dat die tijd terug moet komen?!

Luuk op 31-12-2016 11:34

Onno, er is inderdaad een psychopaat en dat is duidelijk niet Poetin maar overduidelijk wel Obama !

willy op 31-12-2016 11:58

Hij toont zijn ware gelaat dat van een antichrist maar Israel moet oppassen dat ze in Trump niet een soort messias zien.Poetin wacht gewoon af en heeft Obama lik op stuk gegeven hij laat zien dat hij een christen is hij zet niemand buiten en nodigt hen zelfs uit op het eindejaarsfeest in het Kremlin. Obama gaat de geschiedenis in als een mislukt president een gefrusteerde onnozelaar die weinig of geen geschiedenis heeft geschreven zet hem op het grof vuil daar hoort hij ! Shalom

joga op 31-12-2016 12:21

Onno klets niet zo dom.

grrrr001 op 31-12-2016 13:07

Nog ene die onder mysterieuze omstandigheden is verdwenen, we weten ondertussen hoe die zelfmoorden?  oorzaken zijn, vb zoals met betonnen voeten op de bodem van de oceaan, of met twee schotwonde achter in het hoofd, of met verschillende messteken in de rug, of met een afscheidsbrief in een voorderest lege aktetas achtergelaten in een verlatenbos met de sleepsporener naartoe....eahttp://joemiller.us/2016/12/clinton-foundation-ceo-mysteriously-missing-massive-conspiracy-silence-mainstream-media/

ieznogoedh op 31-12-2016 14:07

Jee, lees ik toch net dat die kokosnotenplukker die zo zeurt over zogenaamde ongevoorloofde invloed van Rusland bij de verkiezingen waarbij zijn gedoodverfde opvolgster, de rabiate clinton, in het stof moest bijten, zelf $ 350.000 van de Amerikaanse belastingbetalers heeft overgemaakt naar OneVoice, een linkse Israëlische organisatie, om bij de verkiezingen in Israël Nethanyahu buiten spel te zetten.

Voorwaar, een echte mislim.

Link: https://unitedwithisrael.org/british-pm-moves-closer-to-trump-on-israel/?utm_source=MadMimi&utm_medium=email&utm_content=UK+Leader+Slams+Kerry%27s+Approach+to+Israel%3B+%27Stay+Strong+Israel%27%2C+Says+Trump&utm_campaign=20161230_m136743636_UK+Leader+Slams+Kerry%27s+Approach+to+Israel%3B+%27Stay+Strong+Israel%27%2C+Says+Trump&utm_term=_0D_0A_09_09_09_09_09_09_09_09_09British+Leader+Slams+Kerry_E2_80_99s+Unbalanced+Approach+to+Israeli

willy op 31-12-2016 14:50

In zijn felicitaties naar wereldleiders door Poetin komt Obama niet voor alleen Trump wat een afgang voor obama wat dat is de eerste keer sinds de val van de Sovjet-Unie dat dit gebeurt. Shalom

Een ander geluid op 31-12-2016 15:01

Volgens mij hacken alle grootmachten (USA, Rusland & China) er bij elkaar lustig op los. Net, zoals ze elkaar over en weer bespioneren. Dus, dat Poetin en Rusland achter de hack op de Democratische Partij zitten, zou mij niet bevreemden, noch verbazen. Ik, Xander Nieuws, bronnen van XN, MSM enz. kunnen noch het één (ja), noch het andere (nee) bewijzen. Inlichtingendiensten zullen dat echter wel kunnen. Diezelfde inlichtingendiensten, die nu Obama van informatie voorzien, zullen vanaf 20-01-2017 Trump van informatie voorzien. Ook Trump zal daar iets mee moeten doen!!! 

Poetin/Rusland hadden een duidelijke voorkeur tussen de Amerikaanse presidentskandidaten; Trump en niet Clinton. Dat ze hun mogelijkheden gebruiken om de één (Trump) te bevoordelen ten opzichte van de andere (Clinton), hoort bij het strategische spel. Die taktiek is al zo oud als de weg naar Rome. Zo is Lenin indertijd door de Geheime Dienst van Keizer Wilhelm op alle mogelijke manieren geholpen om de macht te grijpen in Rusland. 

Dat Obama tegenmaatregelen neemt, hoort erbij. Ook ik, zie de man graag vertrekken en Trump het stokje overnemen. In dit geval heeft Poetin het spel, ook in de media, slim gespeeld. Obama kan tot en met 19 januari a.s. nog wat om zich heen schoppen, maar een grote oorlog veroorzaken of de staat van beleg in de USA uitroepen, zie ik hem niet doen.

Hoewel Trump en Poetin elkaar blijkbaar aardig vinden, zullen ze vanaf 20-01-2017 ieder toch vooral het eigenbelang in het oog (moeten) houden. Het is voor de hele wereld prettig als de verhoudingen tussen de USA en Rusland verbeteren. Dat betekent niet, dat er vroeg of laat op de verschillende belangrijke kwesties geen botsingen kunnen ontstaan. Grootste gevaar van de goede verstandhouding tussen Trump en Poetin is, dat Poetin de uitlatingen van Trump over Europa en de NAVO verkeerd interpreteert en zijn hand in Oekraïne of Estland overspeelt........... Je kan wegkomen met groene mannetjes met "onbekende" uniformen op de krim, maar dezelfde taktiek in Estland zou wel eens de bekende druppel kunnen zijn !

joga op 31-12-2016 16:07

Nee " een ander geluid" Op de Krim waren het geen groene mannetjes, maar echte Russen, die hier officieel voor gekozen hebben.

Een ander geluid op 31-12-2016 19:40

joga op 31-12-2016 16:07

Het leken mij vanaf de 1e minuut ook Russen. De hele wereld dacht dat, alléén is dat van officiële Russische zijde héééél erg lang ontkent. Ook de heren zelf, die géén herkenningstekens droegen, waren niet erg spraakzaam. De hele actie toont in ieder geval aan, dat Poetin kan liegen zonder een spier te vertrekken. Een eigenschap, die veel politici met elkaar delen. Voor mij in ieder geval een reden om de beste man niet op zijn mooie blauwe ogen te geloven. 

DN op 31-12-2016 21:30

Maitreya, Stalin was erger dan Hitler! Zowel uiterst rechts als links dat naar wereldheerschappij streeft is gavaarlijk totalitair... we moeten van de dictators af! Obama is ook zo iemand, een heel gevaarlijk iemand. Trump is ook niet perfect, maar het enige alternatief dat men daar nog had. Mvg,

Maitreya op 31-12-2016 22:56

DN op 31-12-2016 21:30

Ik ben het hiermee niet eens. Stalin was hard, maar hij was niet bezeten door de duivel, de krachten van het kwaad. Het enige voordeel van Trump is dat hij wil samenwerken met de Russen. Dat er zoveel wereldleiders zijn gekomen die allemaal erger zijn dan Hitler, is door de Amerikanen aangezwengeld. Zo is Oekraïne ook naar de EU toe getrokken. Onze redding ligt eerder in Rusland dan Amerika.

Rolf op 31-12-2016 23:05

@Een ander geluid op 31-12-2016 15:01

Natuurlijk, de ene hackt bij de ander, de ander bij de een. Zo gaat het al jaren. 

Dit is alleen de eerste keer in de geschiedenis dat een president klaagt dat een ander land de verkiezingen beïnvloed zou hebben. Hacken bestaat al enige tientallen jaren, zolang als internet bestaat, maar dit openlijk beschuldigen van Rusland heb ik voor zover ik de MSM mag geloven niet eerder gezien. 

Heel terecht dat Rusland zegt dat beschuldigingen bewezen moeten worden.

Het enige bewijs waarover ik tot nu toe gelezen heb is dat er geprobeerd is een stemcomputer te hacken vanaf een adres dat toebehoort aan DHS, Department of Homeland Security. 

Rolf op 01-01-2017 13:33

Trump kondigt onthulling over hacker-aanvallen aan

https://ejbron.wordpress.com/2017/01/01/trump-kondigt-onthulling-over-hacker-aanvallen-aan/

Een ander geluid op 01-01-2017 14:46

@ Rolf op 31-12-2016 23:05

U heeft een punt. Daar tegenover staat, dat een eventueel bewijs door de hackers waarschijnlijk glashard ontkent zal gaan worden. Daarnaast kan ik me ook wat voorstellen bij het argument van de Amerikaanse geheime diensten, dat dat bewijs de hackers in staat zullen stellen hun methoden te verfijnen en er lering uit te trekken. Ik mag in ieder geval hopen, dat de US geheime diensten hun president correct informeren. Diezelfde geheime diensten zijn inmiddels ook verantwoordelijk voor de veiligheid van Trump. Zou erg vreemd zijn als hij zijn geheime diensten niet geloofd, maar wel zijn leven toevertrouwd..... Volgens de mainstream media heeft Trump aangekondigd binnenkort met informatie over de hacks te komen. Ben benieuwd. Kwam ook nog iets tegen over een Russische hack op het electriciteitssysteem van de Amerikaanse staat Vermont (volgens Washington Post).

http://nieuws.tpo.nl/2016/12/31/washington-post-russische-hack-elektriciteitssysteem-vermont/

Jean op 01-01-2017 14:59

Geachte heer Putin, nog 20 dagen wachten dan zijn wij verlost van Obama in dat witte huis.

Rolf op 01-01-2017 15:24

@Een ander geluid op 01-01-2017 14:46

Ook u heeft een punt. Mij lijkt dat met geheim bewijs geen rechtszaken gevoerd kunnen worden. Iedere beschuldiging moet bewezen kunnen worden. 

We weten inmiddels allemaal dat het bewijsmateriaal dat de geheime diensten aan Colin Powel gaven om de aanwezigheid van massavernietigingswapens in Irak aan te tonen fake was. Vandaar dat bewijsmateriaal openlijk onderzocht moet kunnen worden. 

Als Snowden zich voor de Amerikaanse rechter zou moeten verantwoorden kan hij zich ook niet verdedigen, alle bewijsmaterialen zijn dan ook geheim. Daarom gaat hij ook niet naar de VS terug.

Over dat bericht over het hacken van het electriciteitssysteem verschillen de meningen van de verschillende nieuws sites. 

http://www.infowars.com/washington-post-stirs-fear-after-false-report-of-power-grid-hack-by-russia/

Op de website van de Washington Post wordt het bericht nu deels ontkracht. 

https://www.washingtonpost.com/world/national-security/russian-hackers-penetrated-us-electricity-grid-through-a-utility-in-vermont/2016/12/30/8fc90cc4-ceec-11e6-b8a2-8c2a61b0436f_story.html

Ze zeggen nu dat er een computer door Russen gehackt was, maar dat deze niet op het grid was aangesloten. Zonder gezichtsverlies terugkrabbelen is moeilijk, dus dit dan maar een beetje doen.

Een ander geluid op 01-01-2017 21:53

@ Rolf op 01-01-2017 15:24

Ja, massavernietigingswapens Irak is natuurlijk een voorbeeld bij uitstek van hoe het niet moet!

Toch wil ik een onderscheid maken in zaken die voor de rechter kunnen komen met een verdediging, een aanklager en waarbij de bewijslast uiteindelijk getoetst wordt door een onafhankelijke rechter. Uw voorbeeld Snowden zou zonder meer onder de transparante rechtspraak moeten vallen. Dan nog kan je mechanismen inbouwen om de nationale veiligheid te beschermen. 

Anders wordt het wanneer een president of regering informatie krijgt op basis waarvan zij beleid maken en/of maatregelen nemen. Daar komt geen rechter aan te pas en de bewijzen worden hoogstens "parlementair" getoetst. Voorbeeldje is in Nederland de commissie "Stiekem". Ik kan me voorstellen, dat hacken onder deze laatste categorie valt. Men gaat Rusland hiervoor niet voor de rechter dagen of voor het Internationaal Gerechtshof slepen. Uw terechte vraag is; "kunnen we onze regering en politici in dit soort gevallen altijd vertrouwen?"...... Ik en alle lezers van deze site zullen daar een uitgesproken mening over hebben :-) Hier ligt een controlerende rol voor bijvoorbeeld politici van de oppositie, onderzoeksjournalisten enz. Mooi voorbeeld van onderzoeksjournalistiek is "Watergate" en uiteindelijk ook de misleiding omtrent Irak. Aan ons een weg te vinden in de schimmige wereld van informatie en desinformatie.

Dat ons democratische systeem al lang geleden haar "onschuld" heeft verloren, staat voor mij als een paal boven water. 

positivo op 03-01-2017 20:03

Putin is gewoon een echte leider, en beheerst het schaakspel van leidinggeven volledig, obama is slechts een liegende charlatan.

Maar liegen is voor moslims dan ook de eerste natuur.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl