HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Invasie Syrië: Turkije voert met Amerikaanse steun totale oorlog tegen de Koerden

Koerdische Peshmerga en YPG slaan na Amerikaans verraad handen ineen tegen Turken – Stilzwijgende instemming Europa met Turkse invasie doet denken aan Hitlers onbestrafte verovering van Sudetenland, de militaire aanloop naar WO-2


Turkse tanks rukken op in Syrië. Enkele kleine Koerdische dorpen werden al compleet platgegooid. Elders bieden de Koerden dermate fel verzet, dat de Turken zich terug moesten trekken.

Volgens Israëlische defensiespecialisten voert Turkije in het noorden van Syrië een totale oorlog tegen de Koerden. De Turken beweren tegen ISIS te vechten, maar openen juist het vuur op de groepen die grote successen in de strijd tegen ISIS hebben geboekt. Ook de Verenigde Staten willen dat de Koerden zich terugtrekken, wat opnieuw bewijst dat ISIS slechts een instrument is in de handen van de Westerse-Turkse-Arabische coalitie. De Koerden laten het er echter niet bij zitten, en zijn zelfs in het offensief gegaan.

 


De oorspronkelijk door Amerika gesteunde Koerdische milities zijn op diverse plaatsen in hevige gevechten gewikkeld met de Turken. Als vergelding voor de beslissing van de regering Obama om de Turkse oorlog tegen hen te steunen en hen geen munitie meer te leveren, hebben de Koerdische leiders in Irak de Iraniërs uitgenodigd. KRG president Masoud Barazani hoopt deze week in Teheran militaire steun te krijgen van de Iraanse Revolutionaire Garde. Tevens slaan de Peshmerga in Irak en het YPG in Syrië de handen ineen om zowel de Turken als de Amerikanen uit het noorden van beide landen te verdrijven.

Turkse inval is invasie geworden

De Turkse inval in Syrië is tot een ware invasie uitgegroeid, omdat president Erdogan heeft besloten dat het 35.000 man sterke leger van de YPG moet worden verslagen. De Turkse troepen en tanks rukken in drie richtingen op, en waren gisteren al in een 100 kilometer brede en 15 tot 17 kilometer diepe strook van Syrië doorgedrongen. Hun doelwitten zijn de Koerdische enclaves Afrin, Qamishili en Hassaka. Ankara is bang dat de Koerden hier hun eigen staat zullen uitroepen.

Ook Al-Bab, in de buurt van het al jaren zwaar bevochten Aleppo, wordt aangevallen. Om deze plaats te veroveren moeten de Turken dwars door de Koerden gecontroleerd gebied. Daarbij worden duizenden strijders van het SDF (Syrian Democratic Army) ingezet, die getraind zijn om het Syrische leger te bevechten, maar nu –onder bevel van Turkse officieren- worden ingezet tegen de Koerden.

Koerden verzetten zich hevig

In tegenstelling tot wat wordt bericht zijn de Turken nog niet de Eufraat overgestoken, en zijn de door de Turken geleide Syrische SDF-troepen nog niet aangekomen bij Manbij, dat op 35 kilometer afstand van Jarablus ligt, en begin deze maand door de Koerden met Amerikaanse steun op ISIS werd veroverd.

Op sommige plaatsen moesten de Turken zich terugtrekken vanwege de hevige Koerdische tegenaanvallen. Enkele Koerdische dorpen werden vervolgens platgegooid door Turkse vliegtuigen en tanks. Daarbij zijn tenminste 35 dorpelingen om het leven gekomen. De Koerden hebben daarmee zo’n 150 mensen verloren. Aan Turkse kant vielen tot nu toe zo’n 60 doden.

Amerikanen verraden hun ‘scherpste zwaard tegen ISIS’

Nog maar enkele dagen geleden noemden de Amerikanen de Koerden ‘het scherpste zwaard’ tegen ISIS. Toen ging vicepresident Joe Biden op bezoek in Ankara, en verraadde hij op typerende Amerikaanse wijze zijn Koerdische bondgenoten door hen aan Erdogan uit te leveren. De Koerdische leider Salih Muslim verklaarde kort na de Turkse invasie dat ‘Turkije in Syrië zal worden verslagen, net als IS.’

Europa ondernam niets tegen Hitler, en nu niets tegen Erdogan

De stilzwijgende instemming van Europa voor de Turkse invasie doet denken aan de verovering van Sudetenland door Hitler in de jaren ’30. Iedereen zag dat een agressieve dictator begonnen was met zijn al lang aangekondigde verovering van Europa, maar niemand ondernam iets. Op vergelijkbare wijze spreekt Erdogan al jaren openlijk over de verovering van Syrië, andere delen van het Midden Oosten, Israël, Noord Afrika en zelfs Oost Europa. Opnieuw onderneemt Europa helemaal niets, met over enkele jaren  vermoedelijk hetzelfde fatale gevolg als eind jaren ’30: een nieuwe Wereldoorlog, en ons continent in vlammen.


Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3)

Zie ook o.a.;

25-08: Exact 500 jaar na eerste Turkse veroveringsoorlog is nu de tweede begonnen

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Elisabeth-Anna op 29-08-2016 14:57

Één ding is zeker,dit zal de spanningen tussen de Turken en de Koerden binnen Europa alleen nog maar verder doen oplopen!

JP op 29-08-2016 15:10

Tot hoe ver laten Rusland, Iran en Assad dit komen?

Ottomaan op 29-08-2016 15:21

Ik weet niet waar jullie het nieuws volgen maar dit gehele gebied behoort tot de Turkmenen en arabieren, De YPG ( terroristen ) willen juiste deze gebied met hulp van Europa ( met name Duitsland ) bezetten en Turkmenen + arabieren uitroeien. ISIS is een terroristische organisatie en YPG ook dus in 1 klap 2 vogels...

Koerden zijn broeders van Turken, wie anders beweert zijn geen koerden maar armeniers of andere stelletjes zionisten die chaos proberen te creeeren... 

Invasie is iets wat de Westen samen met USA jaren uitvoert om zogenaamd democratie te brengen naar landen maar vooral meer chaos en leed toebrengt.. de Turken hierentegen zijn bezig om terroristen het gebied uit te jagen zodat mensen weer veilig terug kunnen komen naar hun thuis...

Ultimate op 29-08-2016 15:43

Als Koerden broeders zijn van Turken, waarom moorden ze elkaar dan uit?

De Zionisten lachen met jullie, terwijl jullie elkaar uitroeien komen ze straks de overwinning opeisen.

cefas op 29-08-2016 15:43

Erdogan heeft een smerige dubbele agenda, De VS is even smerig van wege hun verraad jegens de Koerden en Europa?, Ook eveneens smerig van wege hun laffe houding, passiviteit en naieviteit in deze situatie. Maar de rekening zal gepresenteerd worden. Denk aan Chamberlain vlak voor Wereldoorlog 2. Wereldoorlog 3 staat voor de deur, vanwege deze doortrapte wereld(mis)leiders.

Elisabeth-Anna op 29-08-2016 15:59

Ottomaan 15:21

Als de Koerden broeders van de Turken zijn kan jij me dan uitleggen hoe het dan komt dat de spanningen tussen de Koerden en de Turken zo hoog opgelopen zijn?!

Ik lees niets anders (in eder nieuws)dat Erdogan net zo lang doorgaat totdat alle Koerden zijn uitgeschakeld,vind dit nou niet bepaald "broederlijk"overkomen!

Elisabeth-Anna op 29-08-2016 16:01

Cefas 15:43

Niets aan toe te voegen!!

Rebellio op 29-08-2016 16:02

@Ottomaan, ben jij degene die hier bekent is onder de naam Ottoman? Of heb ik altijd verkeerd gelezen?

jw op 29-08-2016 16:07

niet bang zijn wij hebben de NAVO die zich zelf belachelijk maakt,daar bij laffe politici dat zegt genoeg

DN op 29-08-2016 16:15

Politiekers willen per sé een wereldoorlog of wat?

JP op 29-08-2016 16:28

@Ottomaan op 29-08-2016 15:21

Jij gaat voorbij aan het feit dat niet alleen het Westen samen met de USA, maar ook Turkije niets te zoeken heeft in het buurland Syrie. 

Disc simpl mob op 29-08-2016 16:48

Megalomaan, pyromaan, egomaan, kleptomaan, petomaan, monomaan, halvemaan, Ottomaan, Erdogaan!

Mathew op 29-08-2016 16:55

Er lijkt een totale bedwelming te zijn gekomen over het nageslacht van Esau/Ismaël (en het latere 'na-zaad-mixed-grill), nadat het westen hen van allerhande middelen heeft voorzien 'het kwaadst in zichzelf' geboren te laten worden. Zijn wij de 'voorbestemde' erfgenamen van deze '3500 jaar geleden be-profeteerde' ontwikkeling? Ik heb hier dus gewoon helemaal geen zin meer in jongens.......

Disc simpl mob op 29-08-2016 16:55

Megalomaan, theomaan, pyromaan, egomaan, kleptomaan, petomaan, monomaan, halvemaan, Ottomaan! Rijmt allemaal met Erdogaan.

Er zit slecht 1 bijzonder kunstje bij, de rest is zondermeer van toepassing en voorspelt weinig goeds voor de rest van de wereld.

Tom Hendrix Seneca op 29-08-2016 17:48

@Cefas: 15.43. uur. Van de regering van de moslimpresident Obama, die ongrondwettig is gekozen, al in de eerste termijn, valt NIETS te verwachten. Obama, Barry Soetoro, had zijn geboortebewijs vervalst, en zou meteen moeten worden afgezet. Amerika, is al jaren rotzooi aan het trappen in het Midden-oosten. De aanval op Lybië, was ook een oorlogsdaad, die nergens mee kan worden vergeleken. Het was puur om de petro-dollar te doen, omdat Khadaffi weigerde nog langer de olie te leveren, voor de petro dollar. Schandelijk, een illegale oorlog. En nu weer, stoken de Yanks overal ruzie, en via de RODEN in de EUSSR, dagen ze ook Rusland constant uit. Laat men zeggen dat Poetin, en Erdogan dictators zijn, Obama is geen haar beter. Trouwens de Democraten, zijn de RODEN in de USA, zo LINKS als de neten. Maar ik stel mijn vertrouwen op de God van Israël.

anora op 29-08-2016 18:26

Maar waarom?Eerst gebruikte e de koerden nog tegen IS, vervolgens opende hij zelf het vuur op hen.

Waarom de Koerden?  

DN op 29-08-2016 18:30

PS Wij hebben met die vetes tussen moslims onder elkaar geen zaken.... de import van de hun oorlog hier in het Westen is uit den boze, niet relevant.

Rom op 29-08-2016 18:52

Nou ja,hoe je het ook wend of keert:Armageddon komt in het zicht.Nix nieuws onder de zon;Sond al lang geprofeteerd in Ezechiel 38

Pieter op 29-08-2016 19:08

Turkije heeft niet dezelfde industriële macht en potentie welke Nazi-Duitsland toen had....de Turken stellen niets voor!....blaffende honden bijten niet....

johanna op 29-08-2016 19:22

Ottomaan, relax

Johannes68 op 29-08-2016 19:35

Net zomin Arafat een palestijn was en Hitler een Duitser, Erdogan een Turk.

Rode Wouw op 29-08-2016 19:40

Weer dom van de Turkse regering. Ze maken nu nog meer vijanden en er zal veel Turks bloed gaan vloeien.

Rolf op 29-08-2016 20:28

En weer niets hierover in het NOS leugenjournaal. Wel weer over meneer Koenders op bezoek bij Erdogan.

vijgeboom op 29-08-2016 20:51

Turkije zal groeien en groter worden en hun macht zal groter worden met hulp van Satan. De gog uit magog profetie moet men hieraan koppelen want nadat Turkije groter is geworden zal het met een coalitie Turkije gaan aanvallen. Het koninkrijk is op komst maar bepaalde profetien moeten nu eenmaal vervuld gaan worden dus wees niet verbaasd dat Turkije haar gebied de komende jaren zal gaan uitbreiden wat ook Erdogan zelf heeft gezegd een herstel van het vroegere Ottomaanse rijk.

Rebellio op 29-08-2016 21:08

@Anora, Het Ottomaanse rijk (waaruit later onder meer Turkije ontstond) verloor in 1920 de Eerste Wereldoorlog. Vervolgens werd er een verdrag getekend tussen de Geallieerden en het Ottomaanse Rijk waarin stond dat het huidige Turkije enorm veel gebied zou verliezen, zodat er een onafhankelijk Koerdistan zou ontstaan. De Turkse president Mustafa Kemal Atatürk vond dat verdrag onaanvaardbaar. Atatürk vond dat de Koerden niet binnen zijn ideaal van een "Turkse natiestaat" pasten. Als gevolg daarvan werden minderheden als Koerden en Armeniërs cultureel en politiek onderdrukt.

De kern van het conflict is dat Turkije de Koerdische identiteit niet erkent, stelt politicoloog Mariwan Kanie van de Vrije Universiteit in Amsterdam. "Turkije is een land dat het Turkse nationalisme beschouwt als de basis van haar identiteit", zegt Kanie, die zelf een Koerdische achtergrond heeft, tegenover NU.nl. De Koerden die streven naar een onafhankelijke staat besloten zich te verenigen onder de naam Koerdische Arbeiders Partij (PKK), opgericht in november 1978.

Het is dus eigenlijk alleen maar een kwuestie van aangetaste moslim eer. De turkse eer is aangetast toen de Koerden zelfstandig verder wilde gaan. En ook het 'turkse volk' moet een eenheid worden en dat gaat niet als er mensen zijn die 'eigenwijs' zijn. Dus Erdogan gebruikte de koerde net als de domocratie en europa: als een trein, als je bent waar je wil zijn da stap je weer uit. De koerden had hij nietmeer nodig en toen ging hij ze bombarderen totdat ze een aanslag pleegden en de herhaling hiervan zagen we de afgelopen twee jaar.

Drossaard op 29-08-2016 21:40

Ik zeg; alle Turken en Turkmenen terugdrijven naar Turkmenistan. Onder hen zijn teveel veroveringszieke en door primitieve instincten geleide lieden die we niet meer hun gang kunnen laten gaan. En dan geven we namens de VN oost-Turkije deels aan de Armenen en deels aan Koerdistan. Klein-Azie komt met Constantinopel weer bij Europa, wat mij betreft bij Griekenland, samen met noordoostCyprus. Zo slecht als de Turken de Koerden behandelen, dat halen de Israeli's bij lange na niet jegens de Palestijnen. Jaar in jaar uit stijgt mijn minachting voor de Turken. Wat laat dat volk zich vaak van zijn slechte kant zien. En dan beledigen Ottomaan en ultimate mij en anderen hier ook nog met hun vals gebruik van het woord 'zionisten'. Het liefst zouden ze 'joden' schrijven maar dan blijkt direct zo duidelijk hoe antisemitisch ze zijn. Jongens, bekeer jullie toch. Hier in NL heb je heel erg makkelijk toegang tot de Waarheid. Grijp die kans toch!

Spyfromthesky op 29-08-2016 22:55

Wat mij erg opgevallen van het nieuws de laatste tijd heeft te maken met de rivier de Eufraat. De Eufraat is de 4e river die genoemd wordt in de Bijbel.

Nu staat het getal 4 volgens mij voor compleetheid/ heelhei / oordeel / samenhorend enz.

En het volk van Israël zou eigenlijk de grens tot aan de Eufraat zijn als het land dat Giod gegeven heeft. Salomo regeerde al over dit gebied!

De Amerikanen en de Turken eisen aan de Koerden dat ze zich terugtrekken tot aan die rivier. Het is opmerkelijk dat deze rivier weer meespeelt.

In Openbaringen 9:14 staat:

Die zei tegen de zesde engel die de bazuin had:  Maak de vier engelen los die gebonden zijn bij de grote rivier, de Eufraat.

De Eufraat is de 4e rivier en er worden ook dus ook vier engelen los gelaten die gebonden zijn.

Nu is het ook vooral de Turkse dam die vooral voor een grote afname van de voorziening van water aan de rivier de Eufraat debit is.

En ja, zit Turkije ook onder de alliantie van het 4e rijk?

De economie van Turkije mocht van de machthebbers bloeien. Er ging veel geld er heen. Het beheersen van de geldstromen is een instrument van de machthebbers. Dan moet het zo zijn dat Amerika dit zo heeft toegelaten omdat Erdogan vooral slaafs meewerkte met de Amerikanen.

En of dit nu anders wordt of voorlopig een schijntegenstelling wordt gemaakt, dat moeten we even afwachten.

Spyfromthesky

Osman herboren op 30-08-2016 00:13

Elisabeth-ana

Het klopt dat er opstootjes zijn tussen turken en koerden

Maar dit is n deel van de koerden.

Het grote deel is met de moslim turken en arabieren, dit zien jullie alleen nooit op de media.

Ze trouwen niet voor niets met elkaar, turkije zijn heel veel gemixt en familie van elkaar. Die hoor je niet nee, zij hebben ook geen probleem.

Dat gebied waar t turkse leger n vrije zone creert is n arabisch gebied, daarom slaan arabieren en turkmenen de handen in een met het leger van turkije. Het koerdishe gebied begint oostelijk van de eufraat n smalle strook zo irak in.

Proteus op 30-08-2016 00:22

Turkije direct de NAVO uitzetten! Oeps, een goed idee. Sorry.

Btw Erdogan heeft al aantal malen gezegd dat hij Jeruzalem wil veroveren! Oeps, de waarheid. Sorry.

Osman herboren op 30-08-2016 00:41

Drossaard

Ik snap je goede bedoeling, alleen geloof niet dat het de waarheid is.

De tijd zal alles leren

positivo op 30-08-2016 00:56

Eigenlijk dienen wij onzelf totaal niet druk te maken over ISIS, dit zijn gewoon opgezette en totaal gecontroleerde conflicten.

Laten we wel wezen, wat kunnen die idioten van ISIS nu eigenlijk zelf fabriceren, normaliter helemaal niets, ze zijn overal van afhankelijk.

Daarbij zijn de lieden die deze zogenaamde oorlog voeren van een zodanig kaliber dat er ook nooit en te nimmer iets positiefs uit zal voortspruiten, eigenlijk zijn ze het  ideale kanonnenvoer, deze wereld is ze liever kwijt dan rijk.

En de turken kunnen natuurlijk wel wat produceren, maar eigenlijk stelt het nog niets voor als je het afzet tegen de technische prestaties van de Duitsers in de 2e wereldoorlog.

Dus, weer een zinloze oorlog met vele onschuldige slachtoffers, zoals gewoonlijk.

Het bankwezen vaart er waarschijnlijk wel bij.

DN op 30-08-2016 01:16

De VS zegt nu ook dat Turkije moet stoppen met aanvallen van Koerden, dit omdat de Koerden de beste strijd hebben geleverd tegen IS, men spreekt dan ook nog eens over een angst voor een vacuum als IS verslagen is, dat snap ik eigenlijk niet, waarom gaan ze er dan nog tegen gaan vechten als ze bang zijn dat het verdwijnen van IS een vacuum zou doen ontstaan, wat voor logica is dat nu weer? http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2755504

Qromwel op 30-08-2016 09:20

Koerden leven in diverse landen in het Nabije en Midden Oosten. In al die landen vormen zij minderheden. Geen van die landen zal bereid zijn grondgebied af te staan voor de vorming (alsnog!) van een Koerdistan. Één troost voor de Koerden, God heeft grenzen gesteld voor de volken, Hij zal straks die door de wereldse machten geschonden of fout ingestelde grenzen herstellen. Het streven van hedendaagse machten alle grenzen op te heffen is tekenend door wie zij geïnspireerd worden.

vijgeboom op 30-08-2016 10:24

Gelukkig hebben al veel Turken de bijbel en Jezus ontdenkt en ook al veel moslims zoals Whalit Shoehat die ook Turkije ziet als de Gog uit Magog en Shoehat is een wijs en verstandig man

Het moge duidelijk zijn dat 70% van de moslims analfabeet is en laaggeschoold zijn waardoor men de doctrine van de Islam geloven en de mensen wijsmaken dat de bijbel vol tegenspraak staat etc.

De bijbel is de waarheid en die zogenaamde tegenspraken die men op bepaalde Islam site"s plaatsen zijn geen tegenspraken maar dat word verkeerd begrepen. Want je kunt lezen en begrijpend lezen.

Gods doel met dat moslimvolk hier in Europa is om de bijbel te mogen kennen en Jezus te aanvaarden en niet meer te willen geloven in de Islam wat is bedacht door de Satan en wat vol tegenspraken en leugens en haatzaaierij staat.

goodmorning op 30-08-2016 12:21

Good thinking mister Spy@,....

Puzzelstukjes vallen in elkaar, al blijft de gog, mangog theorie een puzzel. Zelf ben ik van mening dat Rusland in een later stadium over elke natie in het midden oosten heenwalst. Rusland neeft +- 6,5 procent aan islamitische burgers en goede  Ortodoxe verhoudingen met Israël.  Het  Armageddon  zal  waarschijnlijk door deze grootmacht uitgevochten worden, al is het alleen maar om polktieke redenen dan wel strategisch. Onbewust word Rusland hier bij betrokken en het boek openbaring krijgt gestalte. 

Goodmorning 

Anna op 30-08-2016 12:40

Turkije is nog steeds een NAVO bondgenoot. En inmiddels een zeer onbetrouwbare...... 

In feite zijn wij dus nu ook in oorlog in Syrië.

Het militaire materieel van de NAVO wordt nu door Turkije  ingezet in Syrië. En geen enkel NAVO lid protesteerd...... Sterker nog Amerika lijkt hem, de dictator Erdogan, zijn zin te geven......   En Europa zwijgt......Erdogan is volkomen gericht op een volledige dictatuur met hem alleen aan de leiding.... De situatie wordt steeds gevaarlijker want alleen heersers hebben geen tegenspraak meer en kunnen doen waar ze zin in hebben......Straks zal Erdogan zich zeker gaan ontpoppen als een massale " zuiveraar" van zijn eigen volk , in zijn ogen zijn tegenstanders....  ( voor wie de geschiedenis kent, net als Stalin destijds) Gisteren in Dyabakir zweepte hij zijn hoorders al op dat ze moesten vragen om de doodstraf ( een leuke democratie, vragen om de doodstraf!!!!!!!) dan zou hij het snel invoeren.... En....... Jawel hoor;;;;;; iedereen juichte...... Toen ik dat zag vroeg ik mezelf af..... Hoeveel mensen die nu juichen zullen ook ten prooi gaan vallen aan zijn moorddadige machtswellust....... 

Tevens zien we hier wat een onbetrouwbare " bondgenoot " amerika is...... Eerst vechten ze samen met de Koerdische YPG tegen ISIS en boeken ze goede resultaten, en opeens draaien ze 180 graden om en gaan ze zonder overleg met de andere bondgenoten vechten tegen  dezelfde YPG... Ook Obama heeft moslim dictatuur trekjes....... Wat is de wereld toch intens ziek!!!!!!

Qromwel op 30-08-2016 15:52

vijgeboom op 30-08-2016 10:24: Maar waarom > 200 protestantse kerkgenootschappen?
Qromwel op 30-08-2016 15:57

Anna op 30-08-2016 12:40: Ons Dutchbat kan nadere mededelingen doen over de betrouwbaarheid van sommige andere NATO-bondgenoten!

Qromwel op 30-08-2016 16:05

goodmorning op 30-08-2016 12:21: Kijk wie er in het gevolg zijn van Gog, staat in Ez.38:2-6. Rusland houdt Iran alias Perzië al langer de hand boven het hoofd. En nu dan de verbeterde verstandhouding tussen Turkije en rusland. In Centraal Azië bevinden zich nog meer Turkse volkeren, voorheen Sovjet Unie.

anora op 30-08-2016 17:34

Rebellio op 29-08-2016 21:08

Ok, dus zo zit dat. Ik vroeg het me echt af. Is toch echt verschrikkelijk. Ja erdogan heeft ze echt gebruikt, deze toch wel heldhaftige mensen. Er is een voordeel aan erdogan en dat.is ......spreuken 16:18-19. Overstijgt en is sterker dan elke slimheid.

Hoopvol op 30-08-2016 20:27

Wat is de wereld toch intens ziek ; inderdaad Anna. Daarom dat ik zoooo ontzettend blij ben met mijn Heiland : Jezus Christus.   Zonder Hem is het donker en duister !!! Ik kan al die ongelovigen niet begrijpen waar, zij hun optimisme, kracht en energie  vandaAn halen.( maar velen zijn depressief)  Ik haal mijn kracht en energie uit de geweldige belofte die onze Heer ons beloofd ; het beloofde land !!! Waar geen traan meer zal vloeien ... Tjonge ik kijk er erg naar uit !!!  

goodmorning op 30-08-2016 21:50

In de eerste eeuwen en tot in de 11e eeuw was het huidige Turkije een bloeiend kerkelijk gebied onder leiding van Constantinopel.

Nu draaft het door naar een nieuw ottomaans rijk, met als sultan Erdoğan in het zadel.

Rusland is orthodox en zal dit nooit toestaan, die geschiedenis mag en kan zich niet herhalen. De tweede wereldoorlog staat nog vers in het geheugen van de Rus. Elk machtsvertoon zal Vladimir  Poetin met keiharde hand terug slaan. 

Turkije is een parlementaire republiek,. Geografische gelegen in Zuidwest Azie/Zuidoost Europa.

Met de troepenmacht die nu op gang is in omstreken Oegraine, Syrië maakt het toch wat beangstigend.

Wat moet Vladimir Poetin in het hoge noorden zich nog inhouden, maar wat zal het branden in de wereld als er 1 fatale fout  gemaakt wordt.

Goodmorning 

deadeyez op 31-08-2016 00:39

En die brand zal er komen,wacht maar totdat onze vriend vladimir Putin met de tsaars zal gaan strooien en vooral dat midden oosten en die smerige ratten in de usa zal gaan verdelgen,usa onruststokers,met nu op hoogtoeren draaiende wapenindustrie,ttip  goed dat het mislukt,wat denken die domme amerikanen wel niet?zij alles en de rest van de wereld de kruimels?En onze lieve vrienden uit het midden oosten,die denken dat ze beter zijn,

Ike op 31-08-2016 09:23

@Anna 30-08-2016 12:40

Ik vind ze vrij betrouwbaar ikhun voorspelbaar gedrag. Het is zeker kwaadaardig, maar voorspelbaar. Rusland, Syrië en Iran waren aan de winnende hand. Wie moeten er dan opgeruimd worden? Getuigen en daders.

Dus wil Dubai en SA dat wij de mensen die daar zitten en een Nederlandse nationaliteit zitten terugnemen en vecht Turkije opeens tegen IS dat zij openlijk steunde en vecht Amerika tegen de YPG dat zo effectief tegen IS vocht en het aantal strijders van IS en AL Nushra (Al CIAda) raakt ook op. Wie probeert Turkije ook terug te sturen naar Europa met of de stroom vluchtelingen of een toetreding met visumrecht  van de EU? Juist, de IS strijders die hun training in Turkije ontvingen en een Turks paspoort kregen.

Het is allemaal zeker kwaadaardig en ziek, maar vrj voorspelbaar

Wat ook voorspelbaar is, is dat er een einde komt aan de daling van de criminaliteitcijfers in Nederland met terugkerende zwaar bewapende strijders die of vinden dat ze niet goed genoeg opgevangen worden, of hun strijd hier voort willen zetten. Mensen kunnen dan ook aanslagen verwachten in Nederland. Wie zal er dan ook om zwaardere wapens en meer loon en autoriteit gaan vragen? Juist, het veiligheidsapparaat in Nederland, dat deels bestaat uit private beveiligingsbedrijven.

Echt  krankzinnig zou het zijn om hen wapens te geven en politie zwaardere wapens, omdat Nederland niet veiliger zal worden als er overal zwaar bewapende en nerveuze agenten zullen staan met machinepistolen en honden.

Als alles niet zulke extreme consequenties had, zou je erom moeten lachen. Het is tenslotte een script van een comedie. 

Ike op 31-08-2016 09:27

@mod, sorry ik maakte een typefoutje op mijn tablet. Ik wilde het posten met Ike en niet Ik van iemand anders wiens ID op dat van mijn lijkt.Ik kan niet het commentaar corrigeren, gaarne een correctie van een extra 'e'

Voor u aangepast. Mod.

vijgeboom op 31-08-2016 10:09

Erdogan voert gewoon zijn eigen agenda uit en wat andere landen er van vinden maak hem niks uit. Turkije moet koste wat het kot groter worden en dat komt overeen met zijn eigen visie en wat de bijbel ons leert. Het Ottomaanse rijk dat 400 jaar Jeruzalem heeft geheerst zal doen herleven en dan zal men met een coalitie Jeruzalem gaan aanvallen en dus weten we wel wie de Gog uit Magog is. Ezechiel 38.

Osman herboren op 31-08-2016 13:43

Maar zou je denken dat erdogan dit gaat bereiken?

Die invasie syrie is niet voor turkije, ze trekken terug wnr de controle terug is voor de bevolking tegen tereur

Cherry op 03-09-2016 14:51
anora op 29-08-2016 18:26

Maar waarom?Eerst gebruikte e de koerden nog tegen IS, vervolgens opende hij zelf het vuur op hen.

Waarom de Koerden?

Koerden? Dat is de naam van vandaag van de vroegere Meden. Je weet wel, van Meden en Perzen!

Cherry

Frank op 03-09-2016 16:38

Premier Mark Rutte zei vrijdag geen bewijzen te hebben voor directe inmenging van de Turkse regering in Nederland.

Liegen en bedriegen, Rutte ten voeten uit.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl