HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Onrust in Israël over toenadering Turkije, Rusland en Iran

Diplomaat: ‘Betrekkingen Turkije met VS in 50 jaar niet zo slecht geweest’ – ‘Iran kan in 2017 eigen operationele kernbom hebben’


Het lijkt erop dat Putin en Erdogan hun hernieuwde ‘vriendschap’ vooral willen gebruiken om Europa en de VS onder grotere druk te zetten. Zo wil Erdogan de EU hiermee dwingen de 80 miljoen Turken visumvrijheid te geven, en de VS om zijn vijand Fethulah Gülen uit te leveren.

Israëlische politici en militaire leiders zijn ongerust over de plotselinge toenadering tussen Turkije en Rusland. Na 9 maanden vijandigheid als gevolg van het neerhalen van een Russische bommenwerper boven Syrië door Turkije (november 2015), hebben de presidenten Vladimir Putin en Recep Tayyip Erdogan vandaag met elkaar gesproken in St. Petersburg, waar de G20 top wordt gehouden. Vooral Putins onomwonden steun voor Erdogan na de (false flag) staatsgreep is goed gevallen in Ankara. In Israël is men bang tegenover een nieuw blok met Rusland, Turkije, Iran, Irak en Syrië gesteld te worden. Gezien de vele oorlogen die de Russen en Turken al met elkaar uitvochten, zal het wantrouwen tussen beide volken echter niet zomaar verdwenen zijn.

 


Machtsblok Rusland-Turkije-Iran-Irak-Syrië in wording?

In Israël kijkt men bezorgd toe hoe Erdogan steeds hardere taal uitsluit tegen Amerika en de NAVO, en tegelijkertijd toenadering zoekt tot Rusland en Iran. De Turkse dictator gaat al over een paar dagen naar Teheran voor een ontmoeting met president Hassan Rouhani. Israëlische inlichtingenspecialisten stellen dat het er op lijkt dat Erdogan een nieuw machtsblok in het Midden Oosten probeert te vormen, dat bestaat uit Turkije, Rusland, Iran, Irak, Syrië, en indirect ook de Shi’itische terreurbeweging Hezbollah in Libanon.

Israël raakt juist steeds nauwer geïntegreerd in een anti-Iraanse Soenitische alliantie met Saudi Arabië, Egypte, de Verenigde Arabische Emiraten en Jordanië. De nog maar net herstelde diplomatieke en deels ook militaire banden tussen Israël en Turkije komen hiermee opnieuw onder druk te staan. Israël zal zeker geen geavanceerde technologie met de Turken willen delen, als daarbij het risico bestaat dat Ankara dit zal delen met Iran. Ook de Israëlische samenwerking met Rusland ten aanzien van de burgeroorlog in Syrië komt hierdoor op losse schroeven te staan. (1)

‘Iran kan in 2017 operationele kernbom hebben’

In Jeruzalem speelt tevens mee dat Iran het ‘wassen neus’ nucleaire akkoord met de regering Obama eenvoudig kan gebruiken om het kernwapenprogramma verder voort te zetten. Zoals verwacht heeft opperleider Ayatollah Ali Khamenei de VS er al meerdere malen van beschuldigd de afspraken te ‘schenden’, wat voor de islamitische republiek voldoende reden is om dat zelf ook te (blijven) doen.

Omdat Teheran door Obama in staat werd gesteld om vrijwel alle benodigde technologie en capaciteiten te behouden, kunnen de Iraniërs al eind 2017 een eigen operationele kernbom hebben, als daartoe besloten wordt. (2)

‘Rusland en Turkije willen Westen lesje leren’

Alexei Malashenko, analist bij het Moscow Carnegie Centre, zegt dat het Putin en Erdogan er vooral om te doen is om ‘het Westen een lesje te leren’. Turkse officials gaven op hun beurt te kennen dat men in Ankara erg blij is dat Putin onmiddellijk zijn onomwonden steun voor Erdogan uitsprak, terwijl er vanuit Europa en Amerika juist kritiek kwam, omdat de Turkse despoot de (false flag) coup gebruikte om tienduizenden tegenstanders te ontslaan, te arresteren of op een andere manier op een zijspoor te zetten.

Bovendien is Erdogan woedend dat Amerika niet meteen de in de VS wonende verbannen islamist Fethulah Gülen aan Turkije uitlevert. Gülen, een voormalige vriend en ideologische partner van de Turkse leider, heeft hoogstwaarschijnlijk niets met de coup te maken, maar Erdogan geeft hem desondanks de schuld en wil hem in zijn eigen land kunnen berechten, met de bedoeling hem definitief uit te kunnen schakelen.

‘Betrekkingen met VS in 50 jaar niet zo slecht geweest’

Een Turkse diplomaat in Moskou verklaarde dan ook dat ‘onze betrekkingen met de VS in 50 jaar niet zo slecht zijn geweest’. Dat heeft er zeker aan bijgedragen dat Erdogan het initiatief nam om de beschadigde banden met Rusland, die het gevolg waren van het neerschieten van een Russische jachtbommenwerper boven Syrië door Turkse F-16’s in november 2015, te herstellen.

Het Kremlin vindt die toenadering op dit moment prima, omdat de NAVO al tijden bezig is met een agressieve militaire opbouw in Oost Europa, en mede verantwoordelijk is voor de staatsgreep in Oekraïne. Ook de valse anti-Russische propaganda in de Westerse media steekt behoorlijk in Moskou. NAVO-lid Turkije losweken en opzetten tegen het Westerse bondgenootschap is voor de Russen dan ook een uitgelezen kans om de oneerlijke behandeling door het Westen te vergelden.

Wantrouwen na 8 oorlogen blijft groot

Officials van beide landen hadden het vandaag over een ‘historische ontmoeting’ tussen Putin en Erdogan (3). Desondanks zullen beide volken het verleden niet zomaar kunnen vergeten. De Russen en Turken vochten de afgelopen 300 jaar maar liefst 8 oorlogen met elkaar uit, die uiteindelijk allemaal door de (Ottomaanse) Turken werden verloren. Het wantrouwen zal dan ook groot blijven, en zeker gezien Erdogans onvoorspelbare ‘switches’ en onbetrouwbaar gebleken beloftes en toezeggingen, kan de nu toegejuichte alliantie tussen Rusland en Turkije net zo goed in één klap weer als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Erdogan gebruikt Putin om Europa en VS onder druk te zetten

Sommige analisten denken dat Erdogan de toenadering tot Rusland enkel gebruikt om Europa en Amerika onder nog grotere druk te zetten om zijn eisen in te willigen. Van Europa eist hij in uiterlijk oktober visumvrijheid voor alle 80 miljoen Turken. De Amerikanen moeten in zijn ogen over de brug komen met de uitlevering van Fethulah Gülen. De kans is zeker aanwezig dat het Westen hem nu alsnog zijn zin gaat geven, om zo te voorkomen dat scheuren met de NAVO en de EU op een daadwerkelijke breuk uitlopen.

Voor de gewone Europese burger zou dat feit op zich juist heel goed nieuws zijn, omdat een vrij, democratisch, veilig, welvarend en niet-geïslamiseerd Europa Turkije juist als de allerergste kiespijn kan missen. Des te zorgwekkender is het dat men in Brussel, Berlijn en Den Haag in toenemende mate bereid lijkt om –ondanks alle geleverde kritiek- nog dieper door de knieën te zinken voor de Turkse dictator, en daarmee voor de islam en totale islamisering van onze samenleving.


Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
anora op 12-08-2016 16:44

Aboow op 11-08-2016 20:07

Er is dezelfde stamvader. Is Jezus ook voor beide partijën gelijk?Indien Jezus aangenomen is, vallen die verschillen, muren van vijandigheid -niet opgeworpen door christenen- weg. Hoe geweldig is dat! Prijs God, Hij héeft in alles voorzien. Wij hoeven het alleen maar aan te nemen.

Pier op 12-08-2016 20:59

Aboow op 11-8, 20.07: God hield zoveel van de wereld, van de mensen, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft, opdat wie in Hem gelooft niet verloren zal gaan, maar eeuwig leven zal hebben. Bij God, als Zijn kind. Dit heb ik niet zelf verzonnen, dit staat in de bijbel, in het evangelie van Johannes, hoofsstuk 3, vers 16.

Dus, als je in Jezus gelooft, als je gelooft dat Hij Gods Zoon is en dat Hij door God gegeven is aan alle mensen als offer voor alle zonden, dan heb je eeuwig leven. Dan kom je in het paradijs. 

Je kunt het niet verdienen maar het wordt je geschonken als je in Jezus gelooft. Moeilijk te begrijpen, maar fantastisch en geweldig. God is fantastisch en geweldig. Hijzelf heeft straf voor onze zonden op Zich genomen. Hij is dus gestraft met de dood voor de zonden die wij hebben begaan. Het vonnis is dus voltrokken en wij gaan vrijuit. Zo is God en zoveel houdt Hij van ons.

Tegen zo'n boodschap, daar kan niets tegenop. Dat is het evangelie. 

Tom Hendrix Seneca op 13-08-2016 08:40

@Pier: 20.59. uur, op 12/08. Amen. Inderdaad beste Pier, we mogen leven vanuit deze waarheid, en leven daardoor ook in Genade. De genade van de Here Jezus. Lof zij aan Hem, onze Verlosser en Heiland.

Aboow op 13-08-2016 14:14

Toen de kerkelijke religie diepgeworteld heerste in alle rangen van de samenleving en veel volgelingen kende waren ee hier de wereld oorlogen ook.

Nu seculieren elite meer macht heeft en de grip op de atheisten behoud lijkt er ff fake vrijheid en rust maar schijn bedriegd, mensen zijn ongelukkig en gefrustreerd aan het raken.

Landen waarover bekend is dat t chaos is hebben mensen meer rust en vrijheid en meer geloof en broederschap.

Helaas laat de duivel niet met rust daar waar God centraal staat. Dit weten de joden de moslims en de christenen heel goed.

Aboow op 13-08-2016 14:19

Geloven in jezus? Ja natuurlijk we houden van hem en wachten op hem.

De enige zoon van God? Nee dat is n verzinsel uit de vroegere kerken dictatuur.

Adam is volgens diezelfde bijbel ook zoon van God. De kinderen van israel ook. 

Hier is bij jezus gwn n mooi verhaal van gemaakt om hem te aanbidden als God ( afgoding ) heel sluw want dit keer gaat t om n zeer belangrijke boodschapper, vele zijn dit gaan geloven of gedwongen te geloven door de kerkdictatuur.

Vroeger waren er meer christenpopulatie's die jezus als profeet zagen maar allemaal weggefiltert tot de bewijzen aan toe.

Nu zijn o.a de jehova getuigen nog als weinigen die dat stukje goed door hebben.

Pier op 13-08-2016 21:29

Jezus Christus zal komen Aboow, dat heeft Hij beloofd. Alles in de wereld wijst erop dat Hij heel spoedig komt. Maar niet als hulpje van de mahdi, zoals jij misschien denkt. O nee! Hij komt als de Hoog Verheerlijkte, als de Koning der koningen, in grote macht en majesteit. Hij zal plaats nemen op de troon en heersen tot in eeuwigheid. Elke knie, ook jouw knie en de knie van de mahdi en de knie van mohammed, zal zich voor Hem buigen en ieder mens zal belijden: Jezus Christus is Heer.

Hij is de Schepper Aboow. Hij is vanaf het begin, Hij is "Ik Ben". Hij is het Die Abraham aansprak, Die Mozes riep. Hij was bij de Israelieten in de woestijn tijdens hun reis naar het beloofde land. Hij is, was en zal zijn. De blinkende morgenster. Hij is het Centrum van het bestaan, ja, Hij is het leven Zelf, de Alpha en de Omega, het begin en het eind. Hij is de weg, de waarheid en het leven Aboow.

Jezus Christus is de Waarheid. Zoals het evangelie zo fantastisch is dat het moeilijk voor het verstand te vatten is, zoals ik hierboven schreef, zo is Jezus Christus in Zijn genade en grootheid en liefde zo fantastisch dat alleen verstandelijke benadering niet genoeg is om het te vatten. Maar wie zoekt vindt, heeft Hij gezegd en wie klopt, hem zal worden opengedaan en wie vraagt, hem zal gegeven worden. God moet het je geven, jij mag erom vragen. Als je het vindt, jongen, niets is meer waard dan dat. Hij is het eeuwige leven, Hij is het antwoord, Hij is verlossing, Hij maakt vrij. Niets kan tegen Hem op. Demonen sidderen voor Hem. Roep Hem aan, leg je leven in Zijn hand. Hij is onze enige redding. Niemand komt tot de Vader dan door Hem. Voor de hele schepping, voor alle mensen is er maar 1 weg tot God en dat is het in geloof aanvaarden van het offer dat Jezus bracht aan het kruis, waar Hij de prijs betaalde voor de zonden van de wereld. Dat is hoe God de Vader de mensheid met Zichzelf verzoende. Door Zijn Zoon te geven in de dood. Dat is de Eeuwige Waarheid, daarvan getuigen alle profeten, dat is de boodschap van de bijbel, van zowel het oude als het nieuwe testament: Gods redding is door Jezus Christus, Gods genade is door Jezus Christus, het eeuwige leven, het Paradijs, is door Jezus Christus, alleen door Hem en door niets en niemand anders.

Hoopvol op 13-08-2016 23:41

Recht vanuit je hart Pier : amen !!!!

leuk om weer je reacties te lezen !!! 

Tom Hendrix Seneca op 14-08-2016 07:50

@pier: 21.29. uur, op 13/8. Amen! Amen! Zo is het Pier.

Aboow op 14-08-2016 21:28

Als ik geloof dat jezus n boodschapper is dan gaat er niemand voor hem knielen en zkr de al overleden profeten nietmeer die zijn al bij God.

Jezus is nederig en wil niet dat er voor hem geknield word, hier verlangen enkeld egoistishe leiders naar.

De profeten toonden zich nederig naar de armste mensen alle respect.

Hebben mensen voor jezus geknield toen hij op aarde was, dus liet hij mensen voor hem knielen?? Ik zou dan bewijs willen. Vannuit de bijbel.

Pier op 14-08-2016 23:10

Beste Aboow, alles wat ik hierboven over Jezus Christus heb geschreven staat in de bijbel, komt uit de bijbel. In de bijbel kun je lezen wie Jezus is. En dat is echt heel iets anders dan wat jij geleerd hebt. Ik heb Hem leren kennen doordat ik hoorde en las wat er in de bijbel staat en dat geloofde en toen aan Jezus heb gevraagd of Hij in mijn leven, in mijn hart wilde komen en of Hij mijn zonden wilde vergeven. Dat heeft Hij gedaan en toen kreeg ik een nieuw leven. Het leven dat God voor mij heeft bedoeld, leven met Hem, als Zijn kind, in Zijn nabijheid, Zijn liefde, Zijn wijsheid. Vervuld met Zijn Heilige Geest. Het mooiste wat er is, voor mij, voor jou, voor alle mensen, want dat is Gods bedoeling en Zijn wil, dat alle mensen Hem leren kennen en behouden worden. Staat ook in de bijbel, ga maar lezen! Zoek Hem!

Hoopvol op 14-08-2016 23:42

Aboow : "Daarom heeft God hem hoog verheven en hem de naam geschonken die elke naam te boven gaat, opdat in de naam van Jezus elke knie zich zal buigen, in de hemel, op de aarde en onder de aarde, en elke tong zal belijden: 'Jezus Christus is Heer,' tot eer van God, de Vader." (Filippenzen 2:9-11, NBV2004) 

Jezus heeft zich hier op aarde vernederd voor allen. En na zijn taak op aarde heeft God hem verhoogd! 

Aan de rechterhand van God, de allerhoogste plaats ; dat een ieder zal buigen voor Hem ! 

Met vriendelijke groet 
sonja op 15-08-2016 01:49

Aboow, Je plakt van alles en nog wat aan elkaar. In de vroege kerkgeschiedenis zoals jij zegt, is het direct van begin af aan al uitvoerig debat geweest over de goddelijke status van Jezus. Dat is niet afgedwongen, maar daar zijn allerlei overleggen en overeenstemmingen over geweest, heel anders dan jij afschildert. Verder waren er groeperingen, de agnosten, de Ebionieten, die anders beweerden, maar tegelijkertijd waren er altijd al vele, vele Christenen die de goddelijke status van Jezus erkenden. 

In landen waar chaos heerst, is er volgens jou juist vrijheid en rust? Ik ben benieuwd welke landen jij daarmee bedoelt en of deze mensen die er wonen het met je eens zullen zijn. Je praat maar wat, maar een echt duidelijk argument, feiten, geef je niet hieromtrent.

Wanneer Jezus een profeet van de islam zou zijn, of een boodschapper, wat is dan zijn boodschap? Want behalve "ik ben god niet" zegt hij niets in de koran. Geen enkele boodschap. Ik ben ook god niet, maakt dat mij een profeet van de islam? Er weleens over nagedacht trouwens waarom jij Jezus de Messias noemt? Weet je wat een Messias is, wat dit betekent, wat de Messias doet? Heb je er weleens over nagedacht waarom de Arabische naam van Jezus -Yesua- die "God redt" betekent, veranderd is in Isa wat geen enkele betekenis heeft?

Tom Hendrix Seneca op 15-08-2016 07:21

@Pier: 23.10. uur, op 14/8. Amen!

Aboow op 16-08-2016 21:46

In de islam is jezus nooit overleden en dat is meest logish als hij ook nog zal wederkeren om zn leven nog te voltooien op aarde hier krijgt iedereen recht op van God. Hij is in veiligheid gebracht.

Ik hou zielsveel van jezus, hij zal de mensen van t boek herenigen op t einde, een van de tekenen voor t laatste uur aanbreekt de wederkomst van jezus.

Landen die beschuldigd worden door west als dictatuur door vooral west, zijn vaak vrijer dan bijv europa enkeld hebben ze leiders die niet onderdanig zijn.

Hier word je begeleidt en bespeelt stapje voor stapje meer controle over de mens. Dat er chaos is en geweld betekend niet dat er minder vrijheid is.

Maar dit hoef ik op n site als xander niet uit te leggen

Maargoed dit is allemaal politiek niet heel belangrijk zeker niet om t paradijs te bereiken.

sonja op 16-08-2016 23:15

@Aboow, Je geeft geen enkel antwoord op mijn vraag, je gaat maar door over hoeveel je zogenaamd van Jezus houdt. Jij houdt van Isa en die heeft niets te maken met Jezus. Isa is een verzinsel van Mohammed. Waarom is Jezus is veiligheid gebracht door allah (die God niet is)? Iedereen krijgt volgens jou de kans van allah om zijn leven te voltooien. O ja? Zijn alle mensen die dood zijn dan niet echt dood maar allemaal net als Isa opgenomen in de hemel en in veiligheid gebracht? Leg dat eens uit. 

Noem mij nooit meer een mens van het boek! Ik ben een vrouw van het evangelie; de goede dan wel blijde boodschap. In het evangelie staat het woord van God; Jezus. In het evangelie wordt zijn boodschap en zijn werk verteld; in de quran staat niets uit het nietuwe testament. Helemaal niets. De naam Isa wordt veel genoemd, keer of 25, maar wat zijn boodschap is of was, staat er niet. Hij zegt herhaaldelijk dat hij god niet is en dat was het dan. 

Zou jij zo graag in Noord Korea willen wonen dan? Daar hebben ze ook een leider die niet onderdanig is. Wil je ruilen met de mensen daar? Dat er chaos en geweld is wil niet zeggen dat er minder vrijheid is volgens jou. Laat me niet lachen! Waar chaos en geweld heerst, is er altijd minder vrijheid, al was het alleen maar omdat je dan minder vrijheid hebt om je te bewegen omdat er constant gevaarlijke situaties kunnen zijn. Dat moet je dus zeker wel uitleggen! Je argumenten/beredenering is nogal krom namelijk en daarnaast gemakzuchtig omdat jij dat vanuit het relatief veilige Nederland makkelijk even kunt beweren. Want jij hoeft niet in dergelijke landen te leven. De mensen daar willen dolgraag naar hier; wel eens over nagedacht waarom? 

Allemaal niet belangrijk? Het leven en lijden van andere mensen vind ik wel belangrijk. Mij gaat het er namelijk niet om, dat vind ik nogal egoistisch, dat alleen ik het paradijs in kom. Mij gaat het erom dat alle mensen veilig zijn en zonder angst kunnen leven. Jij vindt het kennelijk alleen belangrijk dat je zelf veilig bent en dat jij naar het paradijs gaat. 

Als laatste nog; de Isa uit de quran zal niet alle mensen verenigen. Je escathologie gaat er juist over dat hij het christendom zal vernietigen. Christenen zullen moeten kiezen zich te bekeren tot de islam of dood gaan. Dat is wat jij gelooft. Kom bij mij niet aan met je mooie praatjes. Dat jij wilt doen alsof, voor jezelf of om anderen een rad voor ogen te draaien, moet jij weten. Ik niet.

Aboow op 17-08-2016 04:04

Sonja

Hahaha voor mij is het belangrijk dat ook jij naar het paradijs gaat, wat zou ik hier doen als het mij niet boeit?

Waarom zou ik niet van jezus (vrede en zegeningen zij met hem) houden

Als hij de zoon van maagd maria niet dezelfde is waarom zou ik hier dan over jezus praten? Ik hou wel oprecht van hem, we zullen hem ook volgen. 

Dat je niet mens van het boek bent is niet aan mij, dat is aan jezelf, we bedoelen mensen van het boek dus mensen die 1 van de geschriften/ boeken volgen dit kennen dus joden christenen en moslims zijn.

Jezus is niet dood en ook niet overleden, hij leeft en kom daarom ook terug duhhhh maar hij is niet God. Wie t gelooft is ver ver afgedwaald.

Mensen word wakker er is geen kracht als de islam, de angst voor de islam en de fobie en de haat naar islam is niet voor niets.

De grootste strijd die er bestaat is de strijd tegen de islam, en het helpt helemaal niets, het word juist meer en sneller zo. Moslims zijn de minderheid op aarde maar de meest besproken en nu al 1na grootste Godsdienst

Allahu teala is de almachtige God.

Wil ik graag in noord korea wonen? Nee, ik wil wonen waar mn gevoel zegt dat t goed is. 

Maar ik wil niet dat het n strijd word sonja want volgens mij word je boos op me, als t zo is vind ik het wel jammer ik wil gwn praten

Tom Hendrix Seneca op 17-08-2016 07:26

@sonja: 23.15. uur, op 16/8. Goede reactie van U. Daarbij wil ik nog even opmerken, dat de God van Abraham, Isaac en Jacob, totaal niet overeenkomt met allah. De islam ontkent dat Jezus de Zoon van God is, de koran stelt duidelijk dat hun god/allah  geen  zoon heeft. Ergo, de God van de Joden en Christenen, kan niet dezelfde zijn als allah.

sonja op 17-08-2016 19:38

Aboow, Geen idee wat je hier doet, maar ik hoop maar dat je niet de illusie hebt dat je mij tot de islam kunt bekeren. Je kunt je die moeite besparen. Maar het ging mij niet alleen om mezelf, ik meen dat ik vrij duidelijk heb gemaakt waar het mij om te doen was. Ik ging in op jouw opmerking dat het allemaal politiek was, je argumenten omtrent de zogenaamde "veilige" doch chaotische landen waar veel geweld is. De mensen daar in die landen, daar ging het over. Weer; je gaat totaal niet in op wat ik zeg. Of je doet dit moedwillig of je begrijpt het niet.

De islam en de afkeer -die ik beslist geen fobie noem- is inderdaad niet voor niets. Ik ben tegen elke ideologie die meent superieur te zijn en die oproept tot geweld en elke kritiek de mond snoert. Met mij velen. Mocht je mij kunnen aanwijzen op welke bladzijde in het DSM-boek de fobie voor de islam staat beschreven en welke psychiater dit weleens heeft gediagnostiseerd, houd ik mij van harte aanbevolen. Tot die tijd is het geen erkende fobie.

allah Is niet de almachtige god. 

Nee, natuurlijk wil je niet in Noord Korea wonen. Dat was nu net mijn hele punt. En inderdaad, jij bevestigt zelf wat ik al constateerde, je wilt ergens wonen waar het voor jou goed voelt. En andere landen waar mensen doodsangsten uitstaan, noem jij net zo gemakkelijk even "veilig" omdat je er zelf niet hoeft te wonen en de keuze hebt. Van een afstand is dat wel heel gemakkelijk.

Ik ben niet boos op je; ik spreek je gewoon aan op wat je hier verkondigt en vraag je om eens echt inhoudelijk te reageren i.p.v. wat gemeenplaatsen op te schrijven en het dan maar voor gezien te houden. Je laatste zin en je eerste zin zijn met elkaar in tegenspraak; je komt hier volgens mij niet om 'gewoon' te praten, maar om mensen te bekeren. Prima, maar wees er eerlijk over.

De term "mensen van het boek" is door Mo bedacht om te doen alsof de Joden en de Christenen dezelfde God aanbaden als Mo. Deze leugenachtige term, die een gemeenschappelijkheid verondersteld die er niet is, werp ik verre van mij omdat hij totaal voorbij gaat aan het Woord van God, Jezus Christus. Christus heeft mij niet gevraagd het boek te verspreiden, maar het evangelie. Het gaat niet om het boek, maar om wat er in dat boek staat geschreven. 

sonja op 17-08-2016 19:49

@Tom Hendrikx Seneca; Dank u wel voor uw vriendelijke woorden. Ik ben het helemaal met u eens. De god van de koran is niet dezelfde als de God van de bijbel. Ook omdat het karakter van de god van de islam totaal anders is dan het karakter van God uit de bijbel. Alles wat God heeft verboden, mag van allah. Kleine opsomming:

In de bijbel wordt er gesproken over het tot je vrouw (wettig) nemen van vrouwen van de tegenstander uit de strijd. In de bijbel staat dat deze vrouwen eerst geruime tijd moeten krijgen hun verdriet te verwerken. In de koran en de sunnah werden ze nog dezelfde dag verhandeld, verdeeld onder de strijders en verkracht. In de bijbel staat in hetzelfde vers ook dat je geen geld mag verdienen aan deze vrouwen en hen niet mag verhandelen omdat, zo staat het er, je deze vrouwen daarmee vernedert. In de islamitsche boeken mag het wel en Mohammed deed dit ook.

In de bijbel worden slavenhandelaren gelijkgesteld met wettenlozen, perverselingen, dieven en moordenaars. In de islam mag het. Mohammed deed het; hij had slaven en hij handelde in slaven.

In de bijbel staat dat je het land waar je naartoe emigreert voorspoed moet brengen. Volgens de islam mag je maximaal 3 nachten blijven in een niet-islamitsch land. Tenzij je dit land islamitisch tracht te maken. In de bijbel moet je de wetten van het land respecteren, geef de keizer wat de keizer toekomt, u kent het. Nogal een verschil.

De God van de bijbel stelt dat wanneer je wilt hertrouwen met je ex-vrouw, dat je dan beiden geen andere bedgenote gehad mag hebben omdat je anders overspel pleegt. De islam zegt dat je alleen mag hertrouwen met je ex-vrouw wanneer ze eerst getrouwd is geweest en seks heeft gehad met een andere man. Mohammed adviseerde dit aan een stel dat spijt had van de echtscheiding. Deze vrouw moest eerst naar bed met een andere man alvorens zij weer mocht trouwen met haar eerste echtgenote.

Ik kan zo nog lang doorgaan, maar u ziet het zelf ook; dit kan nooit dezelfde God zijn! Dit is waar zij ons toe willen bekeren!!! En Mo claimde als enige -de Joden en de Christenen destijds wisten ook al dat dit niets met hun religie te maken had- dat hij een profeet van dezelfde God was. Het is in het belang van de islam, en van de islam alleen, om deze claim te doen. Zij moeten dit geloven. Ik niet. U ook niet.

Aboow op 18-08-2016 00:38

ik ben hier niet om mensen te bekeren, vertel alleen dat ik t anders inzie, en dat zou geen probleem moeten zijn.

Jullie zien de islam heel verkeerd in, dit voel je gemakkelijk als je ben opgegroeid in die kringen waar het over gaat, heel sluw word het bed8.

Islam is geen ideologie, ideologie'n blijven niet eindeloos bestaan enkeld de waarheid blijft overeind, ook wapenloos blijft de waarheid overeind.

Christendom is mooi praten over liefde maar handelt met de nieuwste wapens massaal.

Islam praat over strijd in de verdrukking, maar uiteindelijk zonder wapens.

Welke is nou bedrog? 

Islam is recht voor zn raap en zeg waar het opstaat. Er is enkeld oprechte liefde geen fake.

Als jezus zelfs voor de mensen is gestorven die hem kruisigde, hoe ken je dan mohammed haten??

sonja op 18-08-2016 01:04

Aboow; En weer ga je nergens op in. "Jullie zien de islam verkeerd" maar je zegt niet waar of hoe. 

De essentie van de bijbel is het evangelisch dubbelgebod; heb de Heer uw God lief, en heb uw naaste lief gelijk uzelf. Dat gebod kent de islam niet; allah zegt zelfs herhaaldelijk -via Gabriel- dat moslims de ongelovigen niet moeten liefhebben en dat moslims niet mogen zijn als de ongelovigen. Dus waaruit haal jij dan dat er liefde gepredikt wordt? Graag Sura en aya erbij noemen. Ik ben benieuwd

Aboow op 18-08-2016 08:01

Dus moslims moeten elkaar niet liefhebben denk je? Haha ik zal t wel  opzoeken wnr ik tijd heb.

De christenen zijn ook mensen van t boek/ geschrift, zonder dat kan je ook niet weten wat er afspeelde in die tijd, film/ foto materiaal is er niet haha alles gaat om kennis via het woord.

Foto plaatjes hebben jullie wel maar zelfs kinderen weten dat het niet echt is.

Ik heb nou zoveel jezus plaatjes gezien die nieteens op elkaar lijken.

Hij is volgens jullie blank en rood haar, systemtatish micro racisme.

Blanke ras heel hoog. Ik ben zelf ook blank maar wel gwn eerlijk.

 

Abouw, u bent welkom op het geloofsforum, ga daar verder met uw reacties te posten. Mvg. Mod.

Tom Hendrix Seneca op 18-08-2016 08:57

@Sonja: 19.49. uur, op 17/08. Dank Sonja.

Pier op 18-08-2016 09:14

Ik had het hier al geschreven, maar er is iets misgegaan met posten, dan nog maar een keer: door het sterven van Jezus Christus voor de zonden van de wereld is de weg naar het Paradijs weer opengegaan.

Aboow schrijft hierboven: in de islam is Jezus nooit overleden.

Kan het duidelijker? Wie anders dan de duivel zelf ontkent het sterven van Jezus? Want door het sterven van Jezus voor de zonden van de mensheid is de duivel verslagen, machteloos gemaakt, openlijk tentoon gesteld. Hij heeft geen poot meer om op te staan, de aanklager. Mijn zonden zijn afgewassen door het bloed van Jezus. Ik ben met Jezus gestorven, begraven en met Hem opgestaan in een nieuw leven. Dat is de kern van het evangelie: het nieuwe leven met Jezus Christus, het eeuwige leven!

Precies dit wordt door de islam ontkent, niet geloofd, tegengesproken. Maar de bijbel en alle heiligen door de eeuwen heen roepen het van de daken: Jezus heeft overwonnen op Golgotha! De duivel is verslagen! De schuld is weggedaan! God heeft de mensheid met Zich verzoend door het offer van Zijn Zoon, die voor onze zonden gestorven is! 

Het is de geest van de antichrist die dit ontkent. 

 

Beste Pier, nodig uw gesprekspartner uit op het geloofsforum en ga daar verder met de discussie. Mod.

 

Harold op 18-08-2016 11:00

@Aboow ikvind dat je over zowel het Christendom als de Islam zeer slecht geïnformeerd bent. En ook al ben je met de Islam opgegroeid, ik ben nu vaak genoeg Moslims tegengekomen, die slechter geïnformeerd waren over hun eigen religie dan ik als geïnteresseerde buitenstaander. Heb jij lef, om het leven van de profeet te benoemen? En de moed om het te veroordelen? Dan pas heb je door wat de Islam inhoudt i.p.v. als een blinde, zonder vragen stellen achter de profeet aanhollen.

Hoezo Christendom mooi praten en handelen met nieuwste wapens? Wederom heb je geen idee wat Christendom inhoudt. Christen zijn = volger van Jezus zijn, niet meer en niet minder. En het leven van Jezus was onberispelijk. Daarnaast verward je zoals nagenoeg alle moslims doen, seculiere Staten die oorlog voeren, alszijnde 'Christelijke' Staten die uit naam van het Christendom oorlog voeren? Onzin. Christelijke Staten bestaan niet. Westerse landen zijn seculier alleen heeft men uit het verleden wel enkele Christelijke waarden hoog gehouden, maar uit naam van het Christendom is al zeer lange tijd geen oorlog meer gevoerd 

Dat kan ik over de Islam niet zeggen, maar goed als ik daar iets over zeg dan kon jij met je dooddoeners opmerking dat wij Islam verkeerd inschatten. Kom op man, al die Islamitische opmerkingen over Christendom en verkeerd ingeschatte Islam kennen we nu wel en geen Moslim die het tegen kan spreken, want men haakt direct weer af als ik met argumenten kom. 

Als je dus lef hebt, doorgrondt daneen je eigen religie en ga tot het gaatje. Iets wat bijna geen enkele moslim durft, want dan wordt men met de echte waarheid over Islam geconfronteerd. Dat verklaart ook precies jouw uitspraken. Gewoon ons de schuld geven en zeggen dat wij Islam verkeerd begrijpen, zodat jezelf nl. Niet hoeft in te zien hie Islam werkelijk is.

Pier op 18-08-2016 11:14

Aboow op 18-8 00.38: zeker moeten wij mohammed niet haten, daar heb je gelijk in. Onze strijd, de strijd van de christenen bedoel ik, is niet tegen vlees en bloed, maar tegen de boze geesten in de hemelse gewesten. Dus onze strijd is niet tegen mohammed, maar tegen zijn leer, die geinspireerd is door die boze geesten. Mohammed zelf was daar het eerste slachtoffer van. Want hij geloofde niet in de kruisdood van Jezus. Dus het offer voor zijn zonden heeft hij niet kunnen aanvaarden. Nu komt hij voor God te staan en dan? Wie moet er betalen, boeten voor zijn schuld? Voor zijn talloze moorden, zijn wreedheid, zijn verkrachtingen? Hoe moet dat ooit worden vergolden?

Nee, mohammed mogen wij niet haten, want Jezus is ook voor hem gestorven, precies zoals je zegt. Maar de boodschap die hem door de boze geest opgedrongen werd, die mogen wij haten als de pest. Want die boodschap ontkent de liefde van God, Die Zijn Zoon gaf voor jouw en mijn zonden, voor de zonden van de wereld. Die boodschap wordt islam genoemd. Mohammed werd er het slachtoffer van en tallozen na hem. Misleid als ze zijn, verspreiden ze een boodschap van haat en dood en moord en onderwerping en daarmee denken ze God te dienen. 

Christenen zijn niet bang voor de islam en zijn moordenaars. Want ze kunnen ons lichaam doden, maar onze geest, onze ziel gaat rechtstreeks naar God, onze Vader, door ons geloof in het volbrachte werk van Jezus. Maar de aanhangers van de islam, die zouden hun eigen geloof moeten vrezen als het hellevuur. Want wie betaalt er voor hun zonden? Hun onnoemelijke wreedheden? Wat zullen ze zeggen als ze voor God komen te staan nadat ze zichzelf hebben opgeblazen, midden in een menigte mensen? Mannen, vrouwen, kinderen en baby's uiteengescheurd, verminkt en gedood door hun toedoen? Zal God ze verwelkomen, denk je? Zal God, Die zoveel van ons houdt dat Hij Zijn Zoon voor ons gaf, blij zijn met hun daad? Zal Hij blij zijn dat ze Zijn genade, het vervangende offer van Jezus, hebben versmaad en verworpen en een leugen hebben genoemd? Zal God blij zijn met het vermoorden, verkrachten en slaaf maken van Zijn kinderen?

Wee degene die zoiets op zijn geweten heeft en het offer voor zijn zonden heeft versmaad. Vervloekt de leer die dat predikt, die mensen de dood in jaagt, erger, zijn aanhangers de hel in jaagt. Vervloekt zij die leer! 

 

Pier geloofszaken naar het geloofsforum. Mod.

 

 

sonja op 18-08-2016 15:22

Aboow; Moslims moeten inderdaad elkaar wel liefhebben, dat was mijn punt ook niet. Maar moslims hoeven niet-moslims niet lief te hebben, sterker nog, zij moeten ze haten en doden. Dat was mijn punt. Je "hahaha" gaat dus nergens over.

Het was overigens Mohammed die -zoals ik al met een citaat aantoonde van de hadith- van allerlei lelijks zei over mensen van andere huidskleur. De bijbel (Galaten) zegt juist dat er geen verschil is voor God tussen mensen. De koran benadrukt de verschillen juist continu. Wanneer je dit voor jezelf ontkent, vind ik dat helemaal niet eerlijk, maar laat vooral uw zelfbeeld niet verstoord worden door de waarheid of feiten.

Nogmaals; de term "mensen van het boek" is er een van Mohammed die het werk, het leven en de dood van Christus in zichzelf ontkent en daarom zal ik die term nooit accepteren noch omarmen. 

Mod; ik zal het hierbij laten. Ik begrijp dat u dit liever op het geloofsforum heeft. Geen punt wat mij betreft. 

Tom Hendrix Seneca op 18-08-2016 16:18

@Harold: 11.00. uur. Geheel met U eens.

Pier op 18-08-2016 17:58

Oke Mod. Het hoort daar thuis, maar de discussie begon hier, vandaar. 

 

Bij een volgende gelegenheid kunt u uw gesprekspartner uitnodigen de discussie voort te zetten op het geloofsforum. Mod.

Aboow op 18-08-2016 20:37

Het is onwaar, je moet als moslim niet moslims niet doden.

Je gunt het paradijs en dat gaat niet als je diegenen gaat vermoorden, je mag n gevangenen niet eens slecht behandelen.

Geweld komt als reactie tegen geweld, je mag niet beginnen. Het is geweld om de vrede te bewaren, vrede gaat altijd voor. Wnr de tegenpartij de hamd reikt voor vrede moet dit meteen geaccepteerd worden en onderhandeld worden.

zoiets als wat de ME ook doet, geweld tegen geweld als reactie, dit is overal op aarde gaande ook in christen landen, het kan ook niet anders.

Harold op 19-08-2016 09:16

@Aboow je durft het gewoon onomwonden te zeggen en je hebt blijkbaar niet ineens door wat je precies zegt: 'Het is geweld om de vrede te bewaren' 

Dit is ook het meest gehoorde argument van Moslims om het geweld van de profeet te legitimeren en daarmee dus bevestigend, dat Islam helemaal geen religie van de vrede is, maar juist van het geweld. Als men geweld nodig heeft om vrede te bewerkstelligen, heb je zelf door dat dit niet een normale gang van zaken is?

En wederom, je opmerking 'Christen landen'. Wat een vreemde kijk op Westerse landen heb je toch en zo weinig kennis over de grondwet. NL en alle Europese landen, de VS zijn seculier, geen enkel westers land zal oorlog voeren uit naam van de Bijbel. Je hebt een compleet verwrongen wereldbeeld, dwz Islam landen vs Christen landen en dat klopt in het geheel niet.

Pier op 19-08-2016 09:49

Aboow op 18 8 20.37, ik ga antwoorden op het geloofsforum.

Tom Hendrix Seneca op 19-08-2016 13:08

@Harold: 09.16. uur. Daar heb ik niets aan toe te voegen, het klopt voor 100%.

Aboow op 19-08-2016 22:01

Ik zeg christenlanden bewust, omdat vele het ook hebben over moslimlanden.

Idd is dat vreemd aangezien er nergens zon regeringsysteem 100% deugd hoe zou moeten in die religie's.

Het gaat ook om geweld als reactie op geweld.

Bijv china komt je land invallen, dan mag je in verzet komen, die dingen gaan niet met liefdoen.

De christenen zouden ook hetzelfde doen maar die praten eromheen met mooie teksten, maar die dingen zien we nooit. Zie geschiedenis van de christenen.

De islam is completer ook met regels in oorlogs tijd.

Hier heb je naast de bijbel altijd n wetboek voor strafrecht nodig.

De islam is all-in

sonja op 19-08-2016 23:51

@Harold, Daar zit het probleem ook precies! Ook Isis doet dit steeds weer door de Westerse landen meer dan duizned jaar na dato de 'kruisvaarders' te noemen zodat ze er een christenen versus moslims van kunnen maken.  

@Aboow, Dat klopt de islam is zoals jij dat noemt "all-in" en dat is precies het probleem. Dat maakt dat alle mensen, atheisten, christenen, boeddhisten, hindu's et cetera, allemaal onder de islamitische wet -de wet van allah- moeten vallen binnen de islam. Eeuwenlang is dit gebeurd; het dhimmapact. Onderdrukking, tweederangs burger zijn, geen rechten hebben, et cetera. Door de scheiding van kerk en staat (overigens; de bijbel laat deze inderdaad toe) is het gelukkig zo dat jij en andere moslims hier gewoon je eigen geloof mogen belijden. Kom daar als anders-gelovige maar eens om in bijvoorbeeld Saoedi Arabie.

Tom Hendrix Seneca op 20-08-2016 08:44

@Sonja: 23.51. uur. Uw reactie naar @Aboow, is volkomen terecht. De Islam erkent geen seculiere Staat, die de christenen en andersdenkenden wel erkennen. Dat is een wezenlijk verschil. De Islam streeft naar een totale islamitische dictatuur.

sonja op 20-08-2016 18:23

@Tom Hendrix Seneca; Het is zelfs zo dat er sommige hele orthodoxe moslims zijn die democratie als shirk (blasfemie) zien; iemand of iets gelijkstellen met allah. Waarom? Omdat je een andere wet (democratische) boven die van allah (sharia) stelt. Zo denkt beslist niet elke moslim erover hoor; gelukkig niet. Maar er zijn er bij onder de hele streng orthodoxen.

Harold op 20-08-2016 19:53

@Aboow zoals Sonja al reeds zegt. Realiseer je heel goed, dat jij hier Moslim mag zijn, juist omdat wij scheiding tussen kerk en staat hebben. Geen scheiding oftewel all-in is desastreus voor de vrijheden van een mens. Voordat je dus Westerse landen gaat bekritiseren over deze scheiding van kerk en staat, moet je dus wel eerst doorhebben dat jij hier volop gebruikt maakt van dit systeem en dat jij dit niet kon als er geen scheiding van kerk en staat zou bestaan hier. 

Het is daarom ook onbegrijpelijk en waarschijnlijk totale onwetendheid dat jonge mensen hier opgegroeid, zelf gebruik makende van het westerse systeem van seculiering en scheiding kerk/staat hier kritiek op hebben en hun Islamitische all-in wetgeving prijzen, terwijl zij dondersgoed weten, dat dit systeem de vrijheden van mensen juist ontneemt, tenzij men Moslim is natuurlijk.

Harold op 20-08-2016 20:01

@Aboow 'Hier heb je naast de Bijbel altijd een wetboek voor strafrecht nodig' Hier blijkt wel weer dat het voor Moslims heel moeilijk is om het begrip seculier te begrijpen. 

De Nederlandse Staat gebruikt Alléén een wetboek en nooit een Bijbel omdat NL gekozen heeft om een seculiere staat te zijn, een staat waarin religie niet centraal staat maar de grondwet van dit land. Iedereen mag zijn eigen geloof beleiden en zijn/haar religie is een persoonlijke zaak, wat niets te maken heeft met de wetten van het land.

Dit maakt het dat Westerse landen dus geen Christelijke landen zijn maar seculiere landen. In tegenstelling tot de meeste MO landen, die dit niet kennen en dus wél als echte Moslimlanden aangeduid kunnen worden omdat de Koran daar leidend is en waardoor er ook geen vrijheid van religie is. 

Tom Hendrix Seneca op 21-08-2016 08:34

@Harold: 20.01. uur, op 20/08. Beter had ik het niet kunnen verwoorden, Harold.

Charlie op 28-08-2016 13:42

Uw post hoort thuis op het geloofsforum. Mod

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl