HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Documentaire waarschuwt: ‘Europa 8 dagen lang zonder stroom’

Professor Europees Instituut voor Klimaat en Energie: Duitsers moeten van regering Merkel hamsteren omdat groene ‘Energiewende’ langdurige stroomstoringen zal veroorzaken – Aantal noodingrepen stroomnet dankzij windturbines gestegen van paar keer per jaar naar duizenden keren per jaar


In maart 2015 werd Noord Holland door een massale stroomstoring getroffen, die het dagelijkse leven urenlang ontwrichtte.

Door de almaar sneller uit de hand lopende migrantencrisis, de Turkse invasie van Syrië en de hernieuwde spanningen in Oekraïne is er nauwelijks nog aandacht voor andere op de loer liggende gevaren. De Zwitserse staatstelevisie SRF zendt op 2 januari 2017 een documentaire uit waarin wordt getoond wat er gebeuren kan als Europa 8 dagen lang zonder stroom komt te zitten. Science fiction? Bepaald niet. Zo kampte bijvoorbeeld de miljoenenstad Hamburg vannacht nog met een 3 uur lang durende stroomstoring, volgens sommigen een ‘oefening’ voor wat in de nabije toekomst veel vaker zal gebeuren, en dan niet tijdens de uren dat dit het minste kwaad kan. Oorzaak? De groene ‘Energiewende’, die een einde dreigt te maken aan onze ooit betrouwbare elektriciteit.

 


De documentaire, die centraal staat tijdens een speciale themadag, duurt maar liefst vier uur, en wordt in korte afleveringen van een half uur opgeknipt. In iedere deelaflevering wordt getoond wat de gevolgen zullen zijn voor een bepaald onderdeel van de samenleving, zoals het verkeer en de landbouw. Daarna discussiëren gasten ‘live’ in de studio over wat ze zojuist hebben gezien.

Kettingreactie; Channel 4: Samenleving na paar dagen in totale chaos

‘Er zijn steeds weer stroomstoringen,’ geeft Nathalie Rufer, verantwoordelijk voor het project, als korte verklaring voor de themadag. Statistisch gezien is er iedere 30 jaar kans op een langdurige blackout, die de maatschappij uren- of zelfs dagenlang kan ontwrichten. In Zwitserland zaten alleen al dit jaar delen van grote steden zoals Zürich en Genève, en het kanton Luzern, urenlang zonder elektriciteit.

In de documentaire wordt niet uitgegaan van een krachtige zonnevlam of mogelijke ‘cyber’aanvallen op elektriciteitscentrales, maar van een serie toevallig tegelijkertijd optredende storingen, die een fatale kettingreactie veroorzaken. De kijkers krijgen vervolgens tips hoe ze zich hier op kunnen voorbereiden, en wat ze het beste wel of niet moeten doen tijdens zo’n lange periode zonder stroom.

In 2013 zond de Britse zender Channel 4 een docu uit over wat er gebeurt als Groot Brittannië wel door een cyberaanval wordt getroffen. Volgens deze film zal de samenleving al na een paar dagen compleet instorten en in chaos belanden. (1)

Hamsteren, niet vanwege mogelijke oorlog, maar om Energiewende

Op 21 augustus plaatsten we het artikel ‘Duitse regering adviseert burgers voorraad aan te leggen voor grote crisis’. Volgens de regering Merkel zou zo’n crisis vooral kunnen ontstaan na het omvallen van de banken, of tijdens een oorlog.

Professor dr. Horst-Joachim Lüdecke schrijft voor het EIKE (Europäisches Institut für Klima und Energie) dat de hamsteroproep aan de bevolking niet werd gedaan vanwege eventuele cyberaanvallen, terreuraanslagen of een oorlog, maar omdat de ‘groene’ Energiewende de elektriciteitsvoorziening steeds onbetrouwbaarder maakt. Windturbines, hoezeer ze ook zijn verbeterd, draaien namelijk het grootste deel van de tijd als het niet nodig is, en staan stil als ze wel nodig zijn.

‘De Energiewende heeft de voormalige stabiliteit van het Duitse stroomnet grondig geruïneerd,’ schrijft de professor. ‘Dat is veroorzaakt door het uitschakelen van de kerncentrales en de gestadig toenemende invoering van schommelende wind- en zonnestroom. Het aantal noodingrepen om het Duitse stroomnet in balans te houden is van vroeger een handjevol keer per jaar gestegen naar meerdere duizenden keren per jaar, met een verdere opgaande trend bij iedere nieuwe windmolen.’

Al na enkele dagen vele duizenden doden

Wat dat voor de nabije toekomst zal betekenen, zal ook voor ons land gaan gelden, omdat bijna heel politiek Den Haag eveneens vol inzet op een vergelijkbare ‘Energiewende’: geen verkeer, geen verwarming, geen telefoon, geen internet, geen water, geen bevoorrading van de supermarkten, en na slechts 2 of 3 dagen massale plunderingen van deze supermarkten, een inbrakenexplosie, en een volledig onderbemande en hulpeloos toekijkende politiemacht.

Het aantal dodelijke slachtoffers van zo’n grote stroomstoring zoals in de Zwitserse docu wordt beschreven zal al na enkele dagen in de duizenden belopen, en na een week een veelvoud daarvan. De eersten die de ‘zegeningen’ van de Energiewende dan met hun leven zullen moeten bekopen zijn de allerzwaksten, zoals bejaarden, nierdialyse patiënten en andere chronisch zieken.

‘Onverantwoordelijk geklungel en gespeel met het leven van de burgers’

‘Ook met de beste wil kan het energiebeleid van de grote coalitie (CDU/SPD) feitelijk slechts als onverantwoordelijk geklungel en spelen met het overleven en de lichamelijke onaantastbaarheid van de Duitse bevolking worden omschreven. Het is veelzeggend voor de toestand van onze republiek, dat er met het oog op het blackout gevaar door de Energiewende nog steeds geen vastbesloten verzet tegen is. Hun ambtseed om letsel aan het Duitse volk te voorkomen, hebben de verantwoordelijken van de coalitie toch al vermoedelijk bij de garderobe afgegeven.’

Dat ernstige verwijt kan ook ‘ons’ kabinet Rutte, dat tientallen miljarden euro’s in zinloze windmolenparken steekt die anders voor zaken zoals het herstellen van de zorg gebruikt zouden kunnen worden, in zijn zak steken. Of er iets mee gedaan wordt, valt gezien de vele ervaringen met dit kabinet echter zeer te betwijfelen.


Xander

(1) NZZ
(2) Climategate

Zie ook o.a.:

10-08: ‘China stopt bouw windmolens;...’ (/ Massale omschakeling op windenergie blijkt grote schade toe te brengen aan elektriciteitsnet en betrouwbaarheid stroomvoorziening)
27-03: Meer windenergie betekent meer mega stroomstoringen zoals in Noord Holland (/ Al over enkele jaren gemiddeld € 1000,- hogere energierekening voor onbetrouwbare elektriciteit)
02-02: Rechtswetenschappers: Overheid negeert grote schade gezondheid door windmolens

2015:
13-12: Klimaattop Parijs: Globalisten en milieufanaten eens over vernietiging Westerse economieën (/ Grootste geldverspilling in de geschiedenis: Westen moet biljoenen betalen en zichzelf economisch vernietigen voor NUL effect)
10-08: Klimaatverandering: de hoax die ons dagelijks $ 4 miljard kost (/ Zo vernietigt de linksgroene ideologie onze samenleving en onze toekomst)

2014:
26-11: Stanford wetenschappers: Groene energie zinloos; Duitsland op rand energiecrisis (/ ‘Windmolens en zonnepanelen hebben geen enkel effect op klimaatverandering’- Omschakeling op groen is ‘catastrofaal’ voor betaalbare elektriciteit – Duitse economen: Energiewende grenst aan zelfmoord)

24-10: Klimaatexperts: Alle pogingen CO2/Global Warming te bewijzen zijn mislukt (/ Nederlandse volk minimaal € 53 miljard kwijt aan zinloze windmolenparken)

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.


Reacties

Pagina12
Lente op 30-08-2016 08:27

Een oude link naar een vrolijk weekblad uit 2009 xan het onvolprezen XN...: http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/06/zelfs-donald-duck-belandt-in-de-eindtijd

Ries op 30-08-2016 11:58

Heeft de Duitse regering toch iemand gevonden die de angel eruit kan halen? Dit hele "hamstergedoe" moet toch een positieve wending krijgen. Met name in Duitsland is dit nieuws ingeslagen als een bom. Er werd en wordt nog steeds veel op voorraad gekocht, getuige de kooplust net over de grens van mijn woonplaats. Persoonlijk heb ik geen onderbouwd idee wat ik achter deze raadgeving van het duitse kabinet moet zoeken. Maar in deze tijd ben ik eerder geneigd te denken dat er toch iets in de lucht hangt mbt een oorlogshandeling. Het energieverhaal verwijs ik naar het land der fabelen. Deze professor is te nauw verbonden met de Duitse overheid. Zijn verhaal laat ik voor wat het is. Wetende dat storing in het energienet van alledag is. jammer da Xander verwijst naar Hamburg en Noord-Holland. In de achterliggende periode van 48uur verwijs ik naar een P2000 pagina. Hier kunt u lezen dat uitval van energie lokaal een regelmaat is. Als sinds het ontstaan van ons energienet. 

Mocht het een digi-aanval worden, is er iets te zeggen over de digi-beveiliging van energieleveranciers. Zeker nu er op grote schaal ruchtbaarheid aan gegeven wordt.....

Joas op 30-08-2016 12:20

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Harold op 30-08-2016 13:02

Ach ja die hele klimaatonzin t kost ons handen vol geld en het zal niets oplossen, tenminste als er wat op te lossen zou moeten zijn. Waarom zijn wij niet dankbaar voor de natuur, die ons uit het niets steenkolen levert, waar wij gebruik van mogen maken? Waarom wordt er aan God getwijfeld als Hij zegt dat Hij de aardbodem niet meer zal vervloeken? 

Het idee alleen al, dat wij mensen invloed op het klimaat zouden kunnen uitoefenen. Ja uiteraard kunnen wij vriendelijker met de natuur omspringen, maar je denkt toch niet dat als de hele aarde nu overstapt op groene energie, de temperatuur ineens twee graden zakt en er geen klimaatprobleem meer bestaat? Het probleem bestaat sowieso niet. Het klimaat schommelt altijd al en dat zal door ons niet beinvloed kunnen worden.

Lente op 30-08-2016 20:05

Plaatselijk kan het kimaat rond zo'n paal wel degelijk beïnvloed worden: http://www.groenerekenkamer.nl/2518/de-invloed-van-windmolens-op-ons-klimaat/

nog afgezien van gezondheidsrisico's als laag fregeuent geluid met verstrekkende gevolgen als slapeloosheid en de effecten daarvan als je binnen een bepaalde straal rond zo'n paal woont.

Op termijn ontstaan er zo complete spookdorpen zoals je wel in van die westerns ziet.

Van die slaapstadjes als in de VS en Frankrijk waar ook werkelijk geen hond meer wil wonen.

Johan P op 31-08-2016 13:57

Hier nog maar eens een voorbeeld van zonne-energie en hoe goed dat wel gaat.https://thepointman.wordpress.com/2012/04/13/the-sun-is-setting-on-solar-power-the-moneys-gone-and-nobodys-asking-any-questions/

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl