Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Defensie industrie VS verdient goud geld met anti-Russische paranoia

Britse topjournalist Neil Clark: ‘Eerst creëert de VS chaos in een land, en verkoopt er dan zijn nieuwste militaire materieel aan om hen voor deze ‘chaos’ te beschermen’


'Vrijheid’ en ‘democratie’, The American Way.

Al twee, drie jaar lang spugen Westerse politici en media hysterische termen en beweringen zoals ‘de Russische dreiging’, ‘de Russische agressie in Europa’, en ‘de aanstaande Russische invasie van Oekraïne / Polen / de Baltische staten’ over ons uit. Een korte blik op wie de bron van deze propaganda is, en wie hier het meeste van profiteert, onthult hoe de vork in de steel zit: het is de Amerikaanse defensie industrie, die miljarden verdient nu het Westen zich opnieuw gaat bewapenen tegen de Russen. En het zijn de Amerikaanse ‘denktanks’, het Pentagon en de marionetten van de NAVO die dit proces met regelrechte leugens stand houden. Landen die weigeren hiervoor te buigen, worden zoals destijds Joegoslavië / Servië gewoon platgebombardeerd.

 


Richard Cody, voormalig generaal en vicepresident van de op zes na grootste defensie leverancier L-3 Communications, betreurde destijds het einde van de Koude Oorlog, omdat het budget voor defensie daarmee fors werd teruggeschroefd. Nu zegt hij dat ‘het herrijzende Rusland’ voor een nieuwe ‘impuls’ heeft gezorgd. Collega’s laten dezelfde geluiden horen, en diverse denktanks –zoals het Lexington Institute en de Atlantic Council- dringen als hun trouwe lobbyisten sterk aan op hogere militaire uitgaven om de ‘Russische dreiging’ tegen te gaan.

VS creëert eerst chaos, en verkoopt dan wapens voor ‘bescherming’

In februari viel het Center for European Policy Analysis (CEPA) het Russische Sputnik aan, omdat dit nieuwskanaal een stem geeft aan Westerse ‘anti-establishment protest politici’ die kritiek uiten op het beleid van de NAVO en de EU. Zo stelde ook PVV-leider Geert Wilders onlangs dat de Nederlandse uittreding uit de EU (‘Nexit’) gebruikt kan worden om de handel met Rusland, die zwaar door de sancties is getroffen, weer te herstellen (2).

Het CEPA stelt zich als ‘onpartijdig’ voor, maar wordt door onder andere het Amerikaanse ministerie van Defensie, Boeing, Raytheon, Textron Systems, Sikorsky Aircraft, Bell Helicopter en Lockheed gefinancierd – stuk voor stuk grote en machtige defensie leveranciers.

‘Wat er nu in Europa gebeurt, is hetzelfde als wat al jaren in het Midden Oosten gaande is,’ schrijft de bekende, gezaghebbende Britse veteraan-journalist Neil Clark. ‘De VS creëert chaos, en verkoopt dan aan deze landen zijn nieuwste militaire materieel om hen voor deze ‘chaos’ te beschermen. Deze zwendel is duidelijk gebaseerd op de afpersingstactieken van de maffia. Landen die weigeren te betalen, zoals Joegoslavië in de jaren ’90, worden vrijwel zeker gebombardeerd.’

Staatsgreep Oekraïne, anti-Rusland propaganda: Meer geld voor defensie

Zo begon ook de ellende in Oekraïne. De VS trok miljarden uit voor een ‘regime verandering’. De democratisch gekozen regering van Viktor Yanukovych werd afgezet, en vervangen door een illegaal pro-Amerikaans regime, waarvan de leden van te voren waren uitgekozen door de CIA en het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Toen de bevolking van de Krim in een democratisch referendum bijna unaniem ‘Nyet’ zei en voor aansluiting bij Rusland stemde, werd Putin in de Westerse media onmiddellijk valselijk als ‘agressor’ en ‘bezetter’ neergezet, die ‘een invasie’ van het land had gepleegd of wilde uitvoeren. In Washington wist men heel goed dat de door de CIA en neonazi groepen op touw gezette staatsgreep de spanningen met Moskou flink zou vergroten – en dat was dan ook precies wat de VS wilde.

Nu krijgen we van de NAVO te horen dat wij in Europa jaarlijks miljarden euro’s extra moeten uitgeven aan defensie om de ‘Russische dreiging’ tegen te gaan. Het zal u inmiddels duidelijk zijn wie daar het meeste van profiteert: de Amerikaanse, en deels ook Europese defensie industrie. Vorig jaar schafte Polen voor € 4,88 miljard aan Patriot raketten en Airbus helikopters aan. Eind 2014 kocht het ‘bedreigde’ Estland 80 Amerikaanse Javelin raketten, en in februari kondigde het land voor nog eens € 818 miljoen aan extra militaire uitgaven aan.

‘Extremist’ als je geen oorlog met Rusland wilt

Kijken we objectief naar de gebeurtenissen van de afgelopen jaren, dan zien we dat niet Rusland, maar de NAVO -tegen alle eerdere afspraken en verdragen met het Kremlin in- is begonnen met een gestage militaire opbouw in Oost Europa, langs de Russische grenzen. Iedereen die twijfels uit bij deze gevaarlijke Drang nach Osten van de alliantie, wordt als een ‘Russische lakei’ of ‘agent van het Kremlin’ weggezet, vooral door degenen die grote financiële belangen hebben bij de almaar oplopende spanningen.

Politici die openlijk zeggen te willen stoppen met deze agressieve militaire opbouw en weer te willen gaan samenwerken met Rusland, zoals de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump en de Britse Labour leider Jeremy Corbyn, worden hiervoor verketterd als ‘gevaarlijke extremisten’. ‘Voor miljoenen mensen is dit (ontspanning met Rusland) geweldig nieuws, maar voor degenen die dit machtsbeleid in stand willen houden, en de lucratieve (defensie) industrieën die dit ondersteunen, is deze visie een regelrechte ramp,’ vatte Carlyn Harvey het in The Canary treffend samen.

Anno 2016 ben je dus een ‘gevaarlijke extremist’ als je vóór ontspanning, de dialoog en een einde aan de nieuwe, uiterst kostbare wapenwedloop bent. Sta je daarentegen achter de militaire opbouw, de oorlogsretoriek, de onvermijdelijke gewelddadige confrontatie die misschien wel miljoenen doden zal veroorzaken, dan ben je ‘verstandig’ en ‘verantwoordelijk’.

Alles draait om geld, winst, en macht

De beruchte ‘neocons’, die nu uit alle macht proberen Trump te blokkeren en hun gedroomde kandidaat Hillary Clinton –die Putin zelfs een nieuwe Hitler noemde- in het Witte Huis te krijgen, beweren bij ieder nieuw conflict dat ze veroorzaken dat het om ‘democratie’ en ‘vrijheid’ gaat. De realiteit is dat het hen enkel te doen is om geld, om enorme winsten, en om het behouden van hun macht, desnoods over de schedels van honderdduizenden doden.

‘Hoe lang accepteren de wereldburgers dit nog?’

Clark: ‘Hoe lang zullen de burgers van de wereld een situatie accepteren waarin oorlogshitsers verbonden aan het militair-industriële complex de internationale spanningen kunnen blijven opstoken? De volgende keer dat u leest of hoort dat iemand krachtig waarschuwt voor de ‘Russische dreiging’, en waarom de NAVO meer geld moet uitgeven om die tegen te gaan, volg dan enkel het spoor van het schip met geld. Waar dat naartoe gaat zou wel eens heel verhelderend kunnen zijn.’

 

Xander

(1) Neil Clark in Russia Today via Zero Hedge
(2) Sputnik via Epoch Times

Zie ook o.a.:

16-08: Trump: Hillary net zo catastrofaal voor VS als Merkel voor Duitsland (/ Trump wil samen met Putin ISIS, ‘dat dankzij Obama en Clinton kon opkomen’, vernietigen)
12-08: Oekraïne probeert opnieuw namens NAVO oorlog met Rusland uit te lokken (/ 1000 Amerikaanse mariniers in Odessa voor ‘false flag’ operaties tegen Rusland)
30-07: Gaat Europa als vazal van Washington zijn ondergang tegemoet?
13-07: NAVO oorlog tegen Rusland in Syrië feitelijk begonnen (/ Brits parlement bevestigt: Saudi Arabië en Golfstaten financieren ISIS, moslimextremisten met Amerikaanse wapens uitgerust)
08-07: Putin: Als Westen zo doorgaat, is Derde Wereldoorlog onvermijdelijk (/ Door VS, EU en NAVO uitgelokte kernoorlog met Rusland steeds dichterbij)
19-06: Duitse minister BuZa: NAVO moet stoppen met oorlogszucht tegen Rusland
18-06: (/ Gaan Saudi Arabië en Hillary Clinton de Derde Wereldoorlog tegen Rusland veroorzaken?)
28-05: “Een stem op Hillary Clinton is een stem op het einde van de wereld’
26-05 ISIS test chemische wapens op christenen voor latere aanslagen in Europa (/ Proxy leger van Obama, Erdogan en Saudi’s roeit christendom Midden Oosten uit)
23-05: Oud NAVO vicecommandant Europa: Mogelijk binnen 1 jaar kernoorlog met Rusland
13-05: Rusland ziet kernoorlog dichterbij komen nu VS afweersysteem in Roemenië plaatst
01-05: 16.000 NAVO troepen nog nooit eerder zo dicht bij Russische grens
30-04: NAVO, Merkel en Obama bouwen aan nieuw oostfront tegen Rusland
20-04: ‘Met president Hillary Clinton verdwijnt laatste restje hoop op vrede voor mensheid’
19-03: Nobelprijs Vrede winnaar Obama veroorzaakte al bijna 1 miljoen doden (/ 400.000 mensen vermoord in Syrië)
11-03: (/ Associatieverdrag EU met Oekraïne kan preventieve Russische kernaanval op Europa uitlokken)
12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog...(/ Oude voorspellingen over aanstaande
wereldoorlog en vernietiging Europa in 2016)
08-02: Britse leger oefent op toekomstige oorlog met Rusland in Oost Europa (/ Amerikaanse RAND denktank: Russen kunnen Baltische NAVO staten binnen 3 dagen veroveren)
07-02: Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Mathew op 23-08-2016 16:44

Toen ik nog in loondienst was, kwam er op een zeker moment een nieuwe werknemer. Hij was ambitieus maar miste capaciteiten. Geen probleem voor hem. Het was wél een slimme man. Hij bezag de lopende processen in de productie, zette zich neer en dacht na. Hij creëerde een 'scheinprobleem', met tussenposen, maar had dé oplossing reeds bedacht. Hierdoor werd hij geëeerd en onderging promotie. Een imposante vertoning, echter, totdat........ Dit is dus dat klassieke voorbeeld dat zoveel blootlegt in andere lagen van het ruimere bestel. Graaf ergens een gat in een b-weg en gooi um dicht met eigen materiaal .....

Bundy op 23-08-2016 16:55

Citaat : " Landen die weigeren hiervoor te buigen, worden zoals destijds Joegoslavië / Servië gewoon platgebombardeerd."  Omdat ik dit destijds tegen de volledige linkse kerk in , in een verzetsblad geschreven heb , wordt mijn telefoon nog steeds ziekelijk getapt en word ik af en toe  nog achterna gereden door huurlingen van de Staat der Nederlanden . .

Tot mijn verbijstering staat dit nu op internet , ogenschijnlijk zonder gevolgen voor de betrokkenen .   Hoe het het ongecensureerde internet zal vergaan kan ik wel raden , maar erg goed van deze nieuwssite .

werner op 23-08-2016 16:57

De halve wereld staat al in brand ,het moet alleen nog verder escaleren en wereld oorlog 3 is een begonnen 

En dit zal vollgens mij niet lang meer duren naar mijn gedachte nog dit jaar en dat zou wel eens ,met kernwapens kunnen zijn 

Ikwoonindrenthe op 23-08-2016 17:14

De dreiging komt uit het zuiden en niet uit het oosten.

vlokje op 23-08-2016 17:53

........ en die wapens worden weer door vlijtige werknemers uit fatsoenlijke christelijke families  braaf in elkaar gezet,  en ze zijn onze lieve heer zo dankbaar dat ze werk hebben.

Een ambacht uit oefenen geeft een mens een levensdoel, dat het wapens zijn is bijzaak.

Ik word soms ziek van die patriottisme,  dan is ineens alles geoorloofd

Tom Hendrix Seneca op 23-08-2016 18:11

@Bundy: 16.55. uur. Inderdaad, in onze "bananenmonarchie"Nederland, hou ik dat voor mogelijk.

Lies op 23-08-2016 18:41

Mooi en verhelderend stuk Xander. blijf je volgen , ook al ben ik het niet in alles met je eens .

Leon op 23-08-2016 19:00

Mooi artikel Xander👍😉

Jippie ! Ik ben vanaf nu een 'subversief element'. Want ooit is NATO opgericht als tegenhanger van het WarschauPact. De muur is foetsie, de 'dreiging' van het communisme is ook ter ziele en het WarschauPact is slechts nog een herinnering in de geschiedenisboeken. 

The Million Dollar Question > waarom bestaat de NATO eigenlijk nog ?😮

Ook ik als oud militair/vet steun dit agressie beleid van de NATO niet. Gelukkig zijn er meer bezoekers van Xander die het (net als mij) is opgevallen hoe vaak de reclame van defensie op tv te zien is. In de jaren 30 voorafgaand aan ww2 via het polygoon journaal in de bioscoop > we want you for the US Army, neem dienst bij de SS, etc. En ook nu weer opbouw van materieel en troepen....het is geen vraag meer 'als' maar slechts 'wanneer'....

Visserman op 23-08-2016 19:27

De basis die Putin mocht gebruiken in Iran was dus slechts van tijdelijke aard en is alweer voorbij volgens debka file

América speelt een heel vieze strategie 

En kan de bal terug verwachten 

Joop. op 23-08-2016 19:46

Het hele Volkswagen schandaal past hier goed in. Merkel heeft in het verleden altijd een goede band met Putin gehad. Tot op het moment dat de Amerikanen het Volkswagen schandaal wereldkundig maakte, toen was Merkel ineens geen Putin vried meer. Waarom zou je zo'n bedrijf kapot willen maken, dat had ook anders opgelost kunnen worden. Als er iemand vervuilende auto's maakt dan zijn het de Amerikanen wel met hun pickups.

Maitreya op 23-08-2016 20:30

Even terug naar de straat. Op persoonlijke schaal hebben zij die de problemen veroorzaken er op een minimaal menselijk vlak er het meeste humor voor over om ze zo te verergeren en de laatste integriteit te verwoesten. Ja, dat is de generositeit van de Hollander die graag zo veel mogelijk uitslovers voor zich inzet die in hun wanhoop immers des te harder willen scoren, zo zit ook het buitenlandervraagstuk in elkaar dat direct ontleend is aan het messiascomplex van de al dan niet ontkerkte Nederlander in zijn opmerkelijke symbiose met het Jodendom.

J.pathe op 23-08-2016 21:43

Het wordt spannend over 3 maanden maar zie wat een kansen er komen als God's volk de juiste keuze gaat maken! Weer kan het numeriek kleine Israel de loop der wereldgeschiedneis bepalen:

http://edition.cnn.com/2016/08/23/politics/donald-trump-israel-american-voters/index.html

cefas op 23-08-2016 23:57

De Islam en de Navo zijn de grootste gevaren voor de wereldvrede. Ze zijn beiden zeer agressief bezig.

Onno op 24-08-2016 00:37

NAVO, EU, CIA, VN, ECHR, Amnesty International, het zijn intelligente en aangepaste/gecompenseerde politieke/industriële  psychopaten  (ca. 0,09% van de bevolking uitmakend en dat is een hoop ledige kwantiteit zonder normale morele kwaliteit) met dezelfde 'mindset' of diep en levensgevaarlijk gestoorde persoonlijkheid, die immens vluchtelingenkamp Dresden volledig hebben afgeslacht/doen smelten.

Verhuld onder een 'mask of sanity' en liefdevolle dekmantels, akelig naargeestige figuren als Churchill, Dulles, prins Bernhard, MacNamara, Hitler, "Stalin", Mao en tegenwoordig Kissinger, Brzezinsky, Rumsfeld, Wolfowitz, Kerry, Clinton, Blair, Donner, Balkenende, Eurlings, De Hoop Scheffer, Peijs enz. enz,

Tabris op 24-08-2016 00:37

Zolang dat je aandelen in de wapenindustrie hebt ondersteun je deze vieze spelletjes.

Iron Maiden op 24-08-2016 00:49

Leon op 23-08-2016 19:00:

Het Warschaupact (1955) is opgericht als tegenhanger van de NAVO (1949). Niet andersom.

Ook mij is het opgevallen. Die vele reclames van defensie de afgelopen tijd. En vaak worden er mensen gedraft voor de infanterie in die reclames. Had ik nog nooit gezien. Eerlijk gezegd.

Rolf op 24-08-2016 01:02

Burgerbescherming: Regering van Duitsland voert de dienstplicht in.

Zivilschutz: Regierung spielt Wiedereinführung der Wehrpflicht durch | Zeit Online  

http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-08/zivilschutzkonzept-bundesregierung-wehrpflicht-bundeswehr-sicherheit

Lodewijk op 24-08-2016 01:23

Wist u dat een een protestmars is gehouden in Oekraïne waar ruim een miljoen mensen aan deelnamen? Ze kwamen uit het Oosten en Westen en verzamelden zich in Kiev. Om tegen de oorlog van het leger tegen Donbass te protesteren:

"Gigantic peace marches in Ukraine – The people are tired of war! 26.07.2016"http://www.kla.tv/index.php?a=showlanguage&lang=en&id=8710"Silencing instead of martial law?"http://www.kla.tv/8734&autoplay=true

Qromwel op 24-08-2016 07:54

Wanneer werden Servië en Joegoslavië plat gebombardeerd? Niet zo overdrijven, dat riekt naar propaganda, ant Amerikaans in dit geval.

wim op 24-08-2016 09:27

Wat pas erg is? Het Reformatorisch Dagblad, met hoge pretenties als het gaat over de 'duiding van het nieuws', dat niet aflaat om het spelletje mee te spelen, het vuurtje op te stoken en mee te te doen met de onvervalste oorlogshitserij. Zo spreelt die krant consequent over de 'Russische beer'. Hoe tendentieus!

En @ vlokje met patriottisme is niets mis. Waren we maar meer patriot en trots op de eigen samenleving, dan zouden we ook meer eisen van vreemdelingen. Nu mag het eigenen niet 'goed' zijn, laat staan beter dan de verwerpelijke ideeen die lieden met een woestijnreligie meebrengen. O, ja en er is niets mis met bewapening en dus ook niet met het maken van wapens om ons te verdedigen...

Rolf op 24-08-2016 10:27

Door Ankara ondersteunde rebellen starten operatie om Syrische stad op ISIS te heroveren. 

Turkey, Ankara-backed rebels launch op to retake Syrian town from ISIS — RT News 

https://www.rt.com/news/356911-turkey-syria-rebels-jarabulus-isis/

Igor op 24-08-2016 10:45

Ik heb in de zestiger jaren in Duitsland gewerkt voor het Amerikaanse leger, dat toen zijn handen vol kreeg aan de ook alweer door Amerika gestarte oorlog in Vietnam. Door dit werk ben ik de doorsnee Amerikaan gaan kennen en het moet gezegd, de overgrote meerderheid is gewoon agressief tot op het bot. Is ook niet zo verwonderlijk als je nagaat welke afkomst de meeste Amerikanen hebben o.a. de Engelsen die hun criminelen voor straf naar Amerika verbanden, de Italiaanse maffia en later ook de Noord Ierse republikeinen.

Voeg hierbij het zeker in de beginjaren goddeloze Wilde Westen, de bijna uitroeing van de oorspronkelijke bewoners, het doorgeslagen kapitalistische systeem waarin geld allesbepalend is en je hebt een van God losgeslagen gemeenschap waar het recht van de sterkste altijd zal prevaleren. En het grootste lachertje is natuurlijk de Democratische partij, met de Clintons, Al Gore en nog zo'n hele rits zogenaamde Gutmenschen, die er alleen maar zitten voor hun eigen portemonnee maar er wonderwel in slagen zich voor te doen als sociaal en zich hierbij gesteund voelen door de omgekochte MSM zowel in de States als in het "Vrije" Westen. Kijk maar naar onze staatsomroep met een niet aflatende Hellary propaganda, terwijl deze "dame"eigenlijk gewoon volgens de Amerikaanse wetgeving in het gevang hoort (Benghazi,Emailaffaire,Clintonoplichtingsfoundation met omkoping door rijke sjeiks).

Daartegenover kom ik sinds 1992 regelmatig in de vroegere USSR, omdat mijn schoonfamilie daar woont. Doordat ik ook in NL met vele Oost Europeanen (van Polen tot Russen en alles wat daar tussen ligt) omga, heb ik mij toch wel enigzins kunnen oriënteren op de gedachtegang van deze Oost Europeanen, die aanzienlijk minder agressief zijn in het algemeen dan de door mij meegemaakte Ami's.

Ook ik weet, en vele Oekraïners met mij, dat de Oekraïense Maidan "revolutie" met zijn honderden doden is uitgedacht en ook uitgevoerd door de CIA en zijn huurleger van Akademika (Blackwater)met medeweten van de regering, Victoria Nuland "Fuck the EU". Ook het neerhalen van de MH17 moet in deze anti Russische propaganda worden meegenomen. Nog steeds geen onderste steen, Oekraïne die zelf onderzoek mag doen (wij van WC eend), toevallig defecte radar installaties, vermeende aanwezigheid Russisch leger in de Donbass, enfin alles maar dan ook alles wordt verzonnen om de Russen zwart te maken.

Gelukkig zijn er steeds meer mensen, die door het reizen door deze landen steeds beter in staat zijn om de Amerikaanse leugens, te doorzien en  daardoor een vele malen waarheidsgetrouwer oordeel kunnen vellen dan onze Lügenpresse.

Bedankt Xander voor deze uitermate objectieve en waarheidsgetrouwe uitleg.

willy op 24-08-2016 11:39

Daar zijn de wereldburgers niet mee bezig veel mensen proberen te overleven in deze wereld denk maar aan Syrie en de VS heeft al laten weten dat ze niet uit zijn op een confrontatie met Rusland ! Afwachten wie de nieuwe president word ! Shalom

Qromwel op 24-08-2016 14:44

Een belangrijk doel van de massa-immigratie is het verhogen van het aantal potentiële kiezers voor de establishment partijen.

Tabris op 24-08-2016 15:57

@ Igor op 24-08-2016 10:45

Er klopt geen bal van wat je daar beweert over de Amerikanen. Ik ga er letterlijk dagelijks mee om en ze zijn in woord en daad gemiddeld niet aggressiever of vredelievender dan de Nederlander. Verder is ook al lang bewezen dat criminaliteit niet erfelijk is en dat het overgrote merendeel gewoon brave immigranten waren die een beter leven wilden opbouwen.

Het lijkt me eerder dat je stik jaloers bent over wat de Amerikanen in de laatste paar honderd jaar opgebouwd hebben. Dit in tegenstelling to de Russische communisten die dat land in 40 jaar total tot de afgrond gebracht hebben met 30 miljoen vermoorde mensen. Ik ben daar in 1994 ook twee weken geweest en heb in m'n leven nooit zo'n grote armoe gezien.

De Russen hadden tijdens de koude oorlog net zo'n agressieve expansie drift als de Amerikanen, echter hun communistisch systeem was inferieur aan het kapitalistische en verloren daardoor hun invloed in de wereld.

Voorts zijn er meer Russische wapens voorhanden in oorlogsgebieden dan Amerikaanse. Je ziet ze altijd met Kalasnikovs rondlopen. Dus wie heeft het meeste voordeel van dit soort oorlogen? Wie verdient er echt het meest aan? Ik kan net zo goed beweren dat de Russen in het geheim deze oorlogen instigeren. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen waar beide partijen boter op hun hoofd hebben en in het ergste geval werken ze zelfs samen.

Maar ja, jij bent getrouwt met een Russin en daarom zijn de Russen de liefste en meest vredelievende mensen van de wereld, dat is logisch toch?

Anneke op 24-08-2016 17:34

@Willy - 24.08.'16 - 11:39-u...Evenzo hier in het kikkerlandje aan de Nrd-Zee, hebben meer en meer mensen enorme moeite om de maand vol te krijgen.  Geldnood en dus armoede nemen met de dag toe. Het aantal voedselbanken blijft toenemen...Okay er wordt nog al eens gebruik van gemaakt... Gedwongen armoede is een politieke hype geworden; vanf Balkenende-II !!! De ooit verworven rechten gingen ineens velen aan hun neus voorbij en kwamen ten goede aan vreemden.  Specifiek gereserveerd voor de mohammedanen uit het olierijke oosten.

Qromwel op 24-08-2016 19:04

Tabris op 24-08-2016 15:57: 70 jaar. Nu is de meest geslaagde gangsterbende aan de macht.

Igor op 24-08-2016 20:30

@Tabris

Dat u het zo goed met Yanken kan vinden is ook wel op te maken uit uw taalgebruik, jij dit en jij dat, geen bal van snappen, stik jaloers etc, het tekent u. Teveel met AngelSaksen omgegaan denk ik, waar het bij velen de onbeleefde gewoonte is om je gelijk maar bij je voornaam te noemen.  Een volk wat nog niet eens in staat is om met mes en vork te eten. Waar je mee omgaat word je door besmet. Maar dat vind ik totaal niet relevant, anders maak ik me aan hetzelfde als u schuldig, ook ik heb goede vrienden onder Amerikanen overgehouden Generaliseren vind ik dus uit den boze. Ik wilde alleen mijn beleving even duidelijk maken en die is helaas niet positief, maar dat kan toen ook de frustratie van die jongens geweest zijn i.v.m. het vooruitzicht van Vietnam. Who knows.

Wat de communisten betreft heeft u gelijk, deze hebben Rusland verwoest en niet in 40 jaar, maar in 84 jaar en ten koste van 40 miljoen mensen, grotendeels vermoord in opdracht  door de Georgier en massamoordenaar Stalin en om dan een land weer op te bouwen heb je toch wel enkele tientallen jaren nodig, waarbij de beginjaren onder Jeltsin het alleen maar erger maakten. Daar hebben de Amerikanen dus nog nooit last van gehad, want alle door Amerika gevoerde oorlogen waren altijd buiten het Amerikaanse grondgebied, dus ze hebben nooit iets op moeten bouwen van de grond. U heeft mij ook niet horen zeggen dat het kapitalisme inferieur is, dat maakt u er dus weer zelf van, ik had het slechts over een "doorgeslagen"systeem. Dat u zelfs twee weken in Rusland bent geweest, dat maakt u dus in uw eigen beleving een kenner. Vind ik toch wel knap. Ik ben in vele landen in de wereld geweest, maar het land en de bevolking kennen?? neen. Daarvoor moet je toch wel een behoorlijke lange tijd ergens bivakkeren en ook de taal beheersen.

Dat je overal ter wereld Kalasnikovs ziet, heeft alleen te maken met het feit dat deze wapens zeer goedkoop zijn en belangrijker, te bedienen door iedere dombo. Dat is de werkelijke reden. Ik ken nog zo'n wapen dat is de Israëlische UZI, gebruikt o.a. door ons leger. 

U vergeet verder gemakshalve dat de Arabische lente gestart is door de Amerikanen, of zijn volgens u de oorlogen zoals Irak II, Libië, Syrië, Egypte zomaar uit zichzelf begonnen. En dan benoem ik nog niet eens het plaatsen van een onwettige regering in Oekraïne, die al klaar stond en uitgekozen was door de CIA, voor dat de onlusten op de Maidan in Kiev bloedig door de Amerikaanse  Akademika huursoldaten met behulp van de fascisten van AZOV en Pravii Sektor werden gesmoord. Ja als je al deze optredens non agressive vindt, dan zijn de Amerikanen erg vredelievend. De waarheid is echter, dat bij vele mensen dankzij internet de ogen geopend worden.

De groeten van mij en mijn lieve Oekraïens/Russische vrouw.

Rolf op 25-08-2016 00:09

@Igor op 24-08-2016 20:30

Beste Igor,9

In uw berichten zie ik veel privé informatie voorbij komen. 

Met deze informatie kan de geheime dienst u uniek identificeren, of deze dienst heeft dan nog maar keuze uit enkele personen. Ieder stukje meer informatie kan u in de toekomst in gevaar brengen, en of u gelijk heeft of niet maakt dan niet meer uit. 

Past u alstublieft op met wat u publiceert zodat binnenkort u geen bezoek van de aaieveedee krijgt. 

Igor op 25-08-2016 00:52

@Rolf op 25-08-2016 00:09

Beste Rolf,

Dank voor uw waarschuwing, maar denkt u nu echt dat deze instanties niet allang op de hoogte zijn wie ik ben? Dat is voor deze dienst een fluitje van een cent, ze zijn dus allang op de hoogte van de IP nummers, en welke nickname je jezelf ook geeft, je mail adres is allang bekend.

Daarnaast ben ik te oud en helaas te gehandicapt om interessant te zijn, ik bezoek en becommentarieer deze voor mij interessante site al jaren, en al jaren geef ik af en toe mijn gedachten weer en ja misschien ergeren mensen zich om mijn mening, jammer dan, maar naar mijn eerlijke overtuiging zeg ik niks verkeerd en roep ik niet op tot enigerlei vorm van verzet, geweld etc.. Ik probeer altijd correct te blijven, ook al omdat ik weet dat onze moderator niet slaapt.

En ja, we leven niet in de vroegere USSR of DDR, dus je mening geven is nog steeds toegestaan, hoewel ik een hard hoofd heb in de vrijheid van meningsuiting in de toekomst .

Niettemin bedankt voor uw waarschuwing. 

De Terugkeer op 25-08-2016 12:39

Kom op zeg...niemand, maar dan ook niemand, zal ooit het heerlijke en unieke Nederland maar 'durven' plat te bombarderen. Grenscontroles dus en veel strenger dan nu...er tegen in gaan, er tegen aan gaan.

U.G. Kempenaer op 25-08-2016 12:45

Dat het Amerikaans miltair industriële complex groot en macht is en baat heeft bij grote conflicten in de wereld, is klaarhelder. Amerika geeft per jaar meer uit aan haar defensiebudget dan de rest van de wereldtopvijftien bij elkaar opgeteld. Bizar, maar waar. Ze hebben honderden militaire bases over de wereld buiten hun eigen grondgebied. Interessant om te zien hoeveel ze er in Duitsland hebben en hadden. Feitelijk heersen ze al sinds WO2 over Duitsland.

Maar ook voor de Amerikanen is het niet verstandig om een oorlog uit te lokken met de Russen, want zover we weten is Rusland in staat om Amerika volledig te vernietigen en vice versa ook.

Een wereldoorlog tussen het Westen (want Europa doet toch wat Amerika haar opdraagt) en Rusland zal leiden tot een vernietiging van Amerika, Rusland en Europa.

De macht in de wereld wordt dan overgenomen door de Chinezen en vooral de islam. Die hebben dus belang bij de vernietiging van hun concurrenten in de wereldhegemonie.

U.G. Kempenaer op 25-08-2016 12:54

@ tabris

Amerikanen zijn het meest oorlogszuchtige volk ter wereld, dat is gewoon de realiteit. Kijk naar de gewapende conflicten in de wereld, vrijwel overal is Amerika bij betrokken, meestal in een onfrisse rol. Moslims kunnen er ook wat van, maar bij Amerikanen is het volledig geïnstitutionaliseerd.

Je opmerking over de van oorsprong Russische AK-47 is een beetje potsierlijk natuurlijk. Het wordt wereldwijd veel gebruikt omdat het een bijzonder betrouwbaar, krachtig en relatief goedkoop te produceren wapen is. De productie vindt overigens niet alleen in Rusland plaats.

Jerommeke op 25-08-2016 15:46

Het feit dat Amerikanen niet met mes en vork kunnen eten en niet met beide handen aan tafel kunnen zitten is voor mij bewijs genoeg. 

Tabris op 25-08-2016 17:00

@U.G. Kempenaer op 25-08-2016 12:54 & Igor op 24-08-2016 20:30

Waar ik tegen ageer is dat u 300 miljoen mensen over een kam scheert. De gemiddelde gewone man in Amerika wil helemaal geen oorlog. Het psychopatisch elitair schuim zonder morele waarden (neocons) die de olichargen vertegenwoordigen zijn het die het op dit moment voor het zeggen hebben in de VS. Dat zijn er niet meer dan 10.000 die constant de wetten veranderen in het voordeel van de olichargen. Het Amerikaanse volk is op dit moment machteloos om dit verrotte corrupte politieke systeem nog te veranderen. En deze gewetenloze zakkenvullers zullen inderdaad oorlogen blijven instigeren. Maar tot nu toe niet laat escaleren want dat is ook slecht voor de portemonnaie.

Elk land dat wapens of delen daar van fabriceert heeft baat bij oorlog en daar hoort ook Nederland bij. En elk van die landen heeft naar boven gedreven elitair schuim dat profiteert. Dat de Amerikanen op dit moment de machtigsten zijn dat is waar, maar geef de Russen of Chinezen de kans en ze zijn net zo erg. We hebben namelijk te maken met van moraal verstoken psychopaten en het maakt hun niet uit in wat land ze wonen.

anora op 25-08-2016 17:15

Defensieindustrie VS verdient goud geld....ja, voor de zoveelste keer. Als schurkenstaat begonnen, als schurkenstaat bezig, en ooit zullen ze eindigen als schurkenstaat. Dat duurt mss nog niet eens zo lang.

Rode Wouw op 25-08-2016 20:19

Boeiende discussie tussen (vooral) Igor, Tabris en U.G. Kempenaer , gelukkig ook met argumenten en feiten.

U.G. Kempenaer op 25-08-2016 23:30

@ tabris

Ik heb het over Amerika als land en als volk. De buitenlandse politiek van de Amerikanen is een verantwoordelijkheid van het volk en hun stemgedrag. Wie moet je anders verantwoordelijk houden?

Wij kunnen dat niet voor hun oplossen, althans niet op een eenvoudige manier. Dat de buitenlandse politiek van zowel de republikeinen als de democraten niet deugt, is een feit. Alsof alleen het pentagon daar over lijkt te gaan, ongeacht wie er aan de macht is politiek gezien. In die zin zou het dus niet veel uitmaken waarop je stemt, je krijgt er altijd gratis de warmongers bij...

Maar dan nog, ook dat moet het Amerikaanse volk dan aanpakken, want dan is hun democratie een uitgeholde nep-democratie geworden en dat verdient verzet.

Niet iedere Amerikaan is een oorlogszuchtige gek met het schuim op zijn mond, net zomin als ieder moslim de oproepen tot moord op niet-moslims in de Koran zal opvolgen. Die nuance moet je altijd maken, dat schrijf ik er niet altijd bij, omdat je het dan wel heel vaak moet benoemen. Waarschijnlijk was ook niet iedere aanhanger van het nationaal-socialisme een slecht mens, ondanks dat het nationaal-socialisme, de islam en de buitenlandse oorlogspolitiek van de VS stuk voor stuk abject en infaam zijn.

Tabris op 26-08-2016 01:36

@U.G. Kempenaer op 25-08-2016 23:30

U beweert: "De buitenlandse politiek van de Amerikanen is een verantwoordelijkheid van het volk en hun stemgedrag"

Het volk stemde Reagan, Bush, Clinton, Bush, Obama en er was totaal geen verandering in het beleid. Je kunt ze dus niet verantwoordelijk houden. De Neocons en olichargen zijn aan de macht en niet de president. De president is alleen maar een zoethoudertje om het volk kalm te houden en ze de illusie te geven dat ze in een democratie leven. Maar ja, je zegt zowat hetzelfde in je volgende alinea.

Als je ziet hoe nu een waanzinnige menigte achter pokemons aanloopt dan kan je je voorstellen hoe eenvoudig het is voor de elite om het volk dom en kalm te houden. Tenminste dom genoeg om niet in verzet te komen tegen het systeem en zolang de Amerikaan zelf niet het slachtoffer van een oorlog of depressie is zal er nooit verzet zijn. Het gaat daar economisch veel beter dan in de rest van de wereld en is daarom geliefd bij miljoenen immigranten die daar een voortvarend bestaan willen opbouwen. En die aantrekkingskracht voor migranten zie ik niet bij de Russen of Chinezen. Hoe zou dat hu toch komen?

Igor op 26-08-2016 10:24

Tabris op 26-08-2016 01:36

Het gaat daar economisch veel beter dan in de rest van de wereld en is daarom geliefd bij miljoenen immigranten die daar een voortvarend bestaan willen opbouwen. En die aantrekkingskracht voor migranten zie ik niet bij de Russen of Chinezen. Hoe zou dat hu toch komen?

Dat is simpel te verklaren en u geeft het zelf al aan in uw eerdere comments. V.w.b. Rusland, dit land is nog steeds in opbouw na de verwoestende communistische overheersing en dat gaat nog steeds goed, ondanks de Amerikaanse tegenwerking die in Rusland wel degelijk een economische tegenstander van formaat zien, want waarom anders gaan de Ami's in strijd met eerdere afspraken, steeds dichter op de lip/grenzen van de Russen zitten. Vergeet niet dat de Russische voorraden aan grondstoffen gigantisch zijn, dit i.t.t. het volkomen uitgewoonde grondstoffenklimaat in de States. Daarnaast zijn de Russen niet bepaald moslim minded en dit wordt ze niet in dank afgenomen door de Westerse islamiseerders, ook de Russen kenden hun 9/11, d.m.v. islamitische kindermoordenaars (Beslan). Ga maar eens met een hoofddoek op door Moskou wandelen. En denk niet dat dit anders is in Oekraïne, waarvan Brussel nog steeds denkt dat ze anders zijn dan de Russen. Na 600 jaar deel te hebben uitgemaakt van het Russische keizerrijk en daarna de USSR kan je toch niet met droge ogen beweren dat Oekraïners anders zijn, en dat merk je vooral als je daar een tijdje gebivakkeerd hebt. Ze eten, spreken en slapen hetzelfde.  Zijn wij zoveel anders dan de Vlamingen? Nee toch, daarom ook was de Benelux zo succesvol i.t.t. de EU. Vergis u daarom ook niet in de gigantische aantallen Oekraïners die als gastarbeider in de Russische Federatie werken, waar ze het qua salaris en levensomstandigheden vele malen beter hebben dan in het door UA oligarchen leeggezogen Oekraïne met nu dus ook in het verlengde daarvan de op geld beluste Amerikaanse oligarchen (o.a. Biden,Soros). Daarnaast zij de grenzen van de Russische Federatie o.a. door visumplicht nog steeds potdicht.Daarnaast staat de sociale wetgeving na de communistische implosie nog in de kinderschoenen, dus geen gratis geld, geen gratis zorg etc. Voeg daarbij ook nog het onaantrekkelijke natuurklimaat met de zeer strenge winters en de cirkel is rond.

V.w.b. China zien we eigenlijk hetzelfde, maar toch weer een beetje anders. Omdat China nog steeds een 1 partij communistisch land is, en een volkomen gesloten grenzen en anti moslim beleid voert, en zelf een gigantisch arbeiders potentieel heeft,  is ook dit land voor gelukzoekers onaantrekkelijk.

Tabris op 26-08-2016 15:26

@Igor op 26-08-2016 10:24

Bedankt voor de uitleg en het klopt best allemaal wat je hier beweert, daar is niets mis mee. Vooral de vergelijking met de Vlamingen en het feit dat er (nog) niks te halen is spreekt me aan. Maar dat wil nog niet zeggen dat heel het Amerikaanse volk slecht is. Daar ageerde ik tegen. En als je de Amerikaanse politiek specifiek op de korrel neemt dan sta ik aan je kant want die politiek veroorzaakt inderdaad veel leed in de wereld. En ondanks dat dat het geval is kan je je ogen niet sluiten voor andere landen die stiekem ook van deze politiek profiteren. En daar zijn de Russen ook bij.

Igor op 27-08-2016 12:35

@Tabris

Zijn we het met elkaar eens

Er schijnen op dit moment enorme troepenbewegingen aan de gang te zijn, zowel door het VS leger aan de Duits/Tsjechische grens alsook in de Zwarte Zee door zowel de Amerikaanse als de Russische marines. Wij moeten niet vergeten dat ook Putin een punt heeft van genoeg = genoeg, dit i.v.m. het vele getreiter aan de Russische grenzen. 

Voeg daarbij de oproep van Ferkel aan de Duitsers om noodvoorraden in te slaan en ik begin toch een vieze smaak in  mijn mond te krijgen. Misschien misleid mijn gevoel me, maar ik denk dat we aan een geweldadige vooravond in de wereld staan, geheel uitgedacht en uitgevoerd door de momenteel ons misleidende elite. In ieder geval weet die OostDuitse muts er veel meer van af, zeker dat wij in het Westen d.m.v. een electronische bom 100 jaar teruggeworpen worden en ons lachebekje?, ach wat kan je ook van zo een ....... verwachten.

Ik zal vandaag eens meer RT volgen, maar vooral het Russischtalige RTR Planeta en R1 en daarnaast de linkse Obama site CNN. Ik heb al die nieuwszenders in een cluster zitten, dus makkelijk zappen

Rom op 28-08-2016 23:04

Ach ik zou het bijna geloven als ik niet meer wist.

Russische oorlogs industrie draait op volle toeren met behulp van westerse toeleverings bedrijven.

Maarthe LUther schreef het al in zijn lid:Geen aardse macht begeeren wij!!

Qromwel op 29-08-2016 15:05

Tabris op 26-08-2016 01:36: Dat er niks veranderde hadden de Amerikaanse kiezers best kunnen constateren en daar zouden ze eens hun conclusies uit kunnen trekken. Maar als 'het volk' zich liever sufgepikt houdt door al het amusement behaalt de tegenstander zijn doelen.

Qromwel op 29-08-2016 16:28

U.G. Kempenaer op 25-08-2016 12:45: Eisenhower waarschuwde al tegen het miltair industriële complex

FantoomPARadox op 01-09-2016 13:11

Dit is geen ScienceFiction meer. Het grote corporatie gevecht. De oliemaatschappijen vechten om energiebronnen. Hoe kan dat nog anno 2016 ?

Groene energie is alleen maar leuk voor de subiside en levert de consument niks (goedkoper) op.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl