Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Zwart en links creëren chaos in VS; VN-pantservoertuigen gesignaleerd

‘Vergeten’ door de media: Alton Sterling was gevaarlijke crimineel met lang strafblad, en greep tijdens arrestatie naar illegaal vuurwapen


Statistische feiten die tegenwoordig ook al ‘racistisch’ schijnen te zijn: De zwarten in Amerika vormen slechts 13% van de bevolking, maar zijn verantwoordelijk voor 50% van alle moorden en 65% van alle misdaden.

De signalen dat de regering Obama inderdaad probeert een Amerikaanse rassen- of zelfs burgeroorlog te ontketenen, zodat de verkiezingen kunnen worden geannuleerd en de president voor onbepaalde tijd aan de macht kan blijven, worden almaar sterker. In tal van Amerikaanse steden zorgen radicale zwarte en linkse activisten met agressieve en gewelddadige protesten voor chaos, nadat opnieuw enkele zwarten door politiekogels om het leven kwamen. ‘Je kunt in Amerika niet eens meer een pistool op een agent richten zonder neergeschoten te worden.’

 


De meeste Westerse en ook Nederlandse massamedia (NU, NOS) verzwijgen in hun berichtgeving over de zwarte doden dat de slachtoffers soms veroordeelde criminelen waren die eerst met vuurwapens de agenten bedreigden, en pas na herhaaldelijke waarschuwingen werden neergeschoten.

Ook met neutrale woorden zoals ‘activisten’ en ‘demonstranten’ creëren ‘onze’ media het valse beeld dat het hier om vreedzame protesten van ‘Afro-Amerikanen’ ging, die door de politie hard uiteen werden geslagen. De ultralinks politiek-correcte NOS durft zelfs te schrijven dat ‘sommige Black Panther activisten (een extreem racistische zwarte haat/terreurgroep) over straat liepen met geweren, wat is toegestaan in Louisiana’. Met andere woorden: ook in deze verslaggeving wordt alles gedaan om het zwarte geweld tegen de politie goed te praten.

Sterling was gevaarlijke crimineel met lang strafblad

Aanleiding voor de grote onrust in de VS is de dood van Alton Sterling, die in de nacht van dinsdag op woensdag door politiekogels om het leven kwam. De media deden voorkomen alsof dit het zoveelste geval was van racisme, een vreedzame zwarte man die ‘zomaar’ zonder aanleiding door de politie zou zijn vermoord. President Obama gooide verder olie op het vuur door zich kritisch uit te laten over het politie optreden, en opnieuw de ‘rassenkaart’ te spelen.

Sterling werd echter pas gearresteerd nadat hij een dakloze had bedreigd met een vuurwapen. Op filmpjes is te zien en te horen hoe hij meerdere malen wordt gewaarschuwd nadat agenten tegen elkaar roepen dat hij ‘naar zijn revolver’ grijpt. Wat de media eveneens ‘vergeten’ te melden is dat Sterling een lang strafblad had waar zaken op stonden zoals huiselijk geweld, illegaal vuurwapenbezit, gewapende mishandeling, drugshandel, ontlopen van het betalen van alimentatie en het zwanger maken van een 14 jarig meisje toen hij 20 was.

Voor dat laatste kreeg hij 5 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf. Hij hield zich echter niet aan de voorwaarden, waardoor hij alsnog 2 ½ jaar achter slot en grendel verdween. Voor en na die tijd stond Sterling bekend als een gevaarlijke crimineel, die al eerder met agenten vocht. Bij een zo’n gevecht was al eens eerder een geladen pistool uit zijn zak gevallen. Het vuurwapen wat hij afgelopen week bij zich had, was sowieso illegaal, omdat het veroordeelde criminelen is verboden om wapens bij zich te dragen. (1)

‘In koelen bloede vermoord, enkel omdat hij een vuurwapen op agenten richtte!’

Maar volgens heel links en zwart Amerika was het allemaal weer de schuld van de racistische politie, wat voor duizenden genoeg reden was om in tal van steden de straten op te gaan.

Na de schietpartij in Dallas, waarbij 5 agenten werden vermoord door een Afghanistan veteraan, werden in andere steden opnieuw zwarten doodgeschoten, zoals gisteren Alva Braziel in Houston.

Ook nu melden de media niet dat Braziel eveneens een voor onder andere drugshandel, illegaal wapenbezit en het stelen van een auto veroordeelde crimineel was, die de agenten eerst met een vuurwapen bedreigde. Chris Menahan van ‘Information Liberation’ spotte daarom dat ‘de 38 jarige Alva Braziel vanmorgen in koelen bloede werd vermoord, enkel omdat hij een revolver op agenten richtte!... Wat is er van deze wereld geworden, nu je niet eens meer een wapen op agenten kan richten zonder neergeschoten te worden?’ (2)

Zwarte politie officieren: BlackLivesMatter is radicale haatgroep

In tegenstelling tot Obama, Hillary Clinton en internetgiganten zoals Facebook en Google is BlackLivesMatter ook volgens zwarte politieagenten en officieren bepaald niet de vreedzame protestbeweging zoals die door de media wordt afgeschilderd. Nadat de zwarte sheriff van Milwaukee, David Clarke, op Fox News verklaarde dat de ongelijke behandeling van zwarten en kleurlingen door de politie ‘onzin’ is, zei ook het hoofd van de politie in El Paso, Greg Allen en eveneens een zwarte, dat ‘BLM wat mij betreft een radicale haatgroep is... De leiders van dit land zouden daar beter naar moeten kijken, want de gevolgen van wat we in Dallas hebben gezien zijn er dankzij hen gekomen.’ (3)

We herhaalden gisteren wat we al jaren geleden schreven, namelijk dat president Obama wel eens doelbewust een rassenoorlog in de VS zou kunnen ontketenen, om vervolgens deze binnenlandse crisis aan te grijpen om te verkiezingen op te schorten, zodat hij aan de macht kan blijven om Amerika verder te transformeren tot een aan de ultralinkse globalistische ‘Nieuwe Wereld Orde’ elite onderhorige staat.

VN-pantservoertuigen voor staat-van-beleg?

Dit werd jarenlang afgedaan als ‘complottheorie’, maar zoals al met veel andere ‘complotten’ is gebeurd, begint deze inmiddels werkelijkheid te worden. Zo hebben mensen in Texas, Mississippi, Arizona, Florida en Virginia transporten van grote aantallen VN-pantservoertuigen gesignaleerd en soms ook gefotografeerd. Het kan natuurlijk dat deze transporten niets om het lijf hadden, maar in het licht van de snel toenemende spanningen in de VS is het eveneens denkbaar dat de voertuigen straks worden ingezet als Obama vanwege al het geweld de staat-van-beleg of een andere crisistoestand heeft afgekondigd. (4)

VS op de rand van burgeroorlog?

‘Staat de VS op de rand van een burgeroorlog?’ vraagt onderzoeksjournalist Peter Orzechowski zich dan ook af (5). Alex Newman van The New American wijst erop dat ‘de regering sinds het aantreden van Obama een spervuur van non-stop propaganda heeft uitgestoten waarmee tientallen miljoenen Amerikanen als ‘extremisten’ en potentiële ‘terroristen’ werden gedemoniseerd, enkel vanwege hun afwijkende politieke (‘rechtse’ en ‘libertarische’) overtuigingen.’

De interne documenten die de afgelopen jaren naar buiten lekten lieten er geen twijfel over bestaan wie deze ‘terroristen’ in de ogen van Obama zijn. Bovenaan alle lijstjes prijkten namelijk conservatieve christenen en mensen die hameren op de vrijheden die de Amerikaanse Grondwet hen garandeert. Die zullen naar verwachting de eerste slachtoffers zijn als de huidige regering een binnenlandse crisistoestand gaat aangrijpen om al zijn politieke tegenstanders op te sluiten of uit de weg te ruimen.


Xander

(1) Infowars
(2) Infowars
(3) Infowars
(4) KOPP
(5) KOPP
(6) Infowars


Zie ook o.a.:

09-07: Moord op blanke agenten: Ontketent Obama rassenoorlog om verkiezingen te annuleren?

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

René van Zalk op 10-07-2016 15:47

Spanningen tussen USA en Rusland lopen ook verder op, diplomaten uitgewezen.

ieznogoedh op 10-07-2016 15:59

Het lijkt erop dat de zg. FEMA-kampen binnenkort gevuld gaan worden.

Anna op 10-07-2016 16:03

Xander vooral het laatste stukje wat je schrijft, is interresant. Dat de regering Obama al vanaf het begin een spervuur nonstop propaganda heeft uitgestoten op on welwillende figuren die hun niet aanstaan.....

Kun je met jouw expertise eens nagaan wie in die regering zit en wat hun drijfveren zijn...... Volgens mij is dit een grote islamitische kliek die vanuit " beschaafd islamisme"(wat een rotwoord) proberen het land te destabilisieren...... Dit destabiliseren kan met wapens zoals we elders op de wereld zien maar ook met propaganda zoals hier lijkt te gebeuren..... Met mogelijk zelfs een burgeroorlog tot gevolg zoals je schrijft......

Het lijkt  erop dat Obama  helemaal geen macht meer heeft want als je hem ziet en hoort spreken dat bralt hij maar wat...... Bovendien ziet hij er erg vermoeid en vermagerd uit.......Xander  Je hebt gelijk met je artikelen er is daar iets onheilspellends aan de hand........

 Met deze grote desintegratie van Amerika wordt de wereld nu wel heel snel voortgestuwt naar het einde........ 

Ook het gebeuren binnen de NAVO speelt hierin een grote rol....

vlokje op 10-07-2016 16:43

Tis net of ik een spannend boek lees van tom clancy

red oktober,  clear and present danger enz.

Uit elk thillerroman wordt een alinea uitgewerkt en uitgevoerd

De film van vanavond (welke ook) kan hier weer niet aan tippen

Kayfas op 10-07-2016 17:07

Ik geloof niet dat er een burger-oorlog komt, en de verhalen over wat er allemaal aankomt op vliegvelden, getransporteerd wordt op treinen aan militair materieel etc etc horen we ook al jaren.....

Men heeft de afgelopen jaren Spetsnaz (Russen), chinezen, Duitsers, VN materieel en personeel gezien, en tal van andere nationaliteiten binnen de VS, wat allemaal tot weet ik veel moest leiden....

De aap past inmiddels niet meer op het broodje.....

ohje op 10-07-2016 17:36

Man man man verder nog wat leuks te vertelen.

Als dit alemaal waar wordt dan goedenacht.

Dewevoga op 10-07-2016 18:19

En de agent die "zo maar een man achter zijn stuur doodschoot omdat hij zijn papieren uit het dashboard kastje wilde halen, deed dat omdat hij een lid van de beruchte Crisp gang herkende, En de criminaliteits statistieken komen overeen met die in Nederland zie link hieronder

 

Some FACTS That Obama Will Never Remark In His Speech About Police Shootings…

U.G. Kempenaer op 10-07-2016 18:25

Even wat feiten;- de Amerikaanse politie schiet meer blanke verdachten dood dan negers- de meeste vermoorde Amerikaanse negers worden vermoord door andere Amerikaanse negers- haal je de misdaden van Amerikaanse negers (let op, nog een minderheidsgroep ook) uit de statistieken, dan decimeert het aantal moorden, berovingen en verkrachtingen.- conclusie; de Amerikaanse neger heeft een probleem, want veroorzaakt grote problemen- met racisme van blanken/latino's/aziaten jegens negers heeft het helemaal niets te maken. Eerder andersom. Wel met het wegkijken van problemen en enorm veel misdaad onder negers.

U.G. Kempenaer op 10-07-2016 18:29

Blanke, autochtone westerlingen liggen nog lekker te slapen, maar er wordt een hetze tegen ze gevoerd en steeds meer vijandige buitenlandse elementen worden het westen binnengeleid. Het wordt steeds bedreigender. Er moet hard worden ingegrepen voordat het te laat is.

hendrik1730 op 10-07-2016 18:47

In een land waar de politici angst hebben van hun burgers ben je vrij. In een land waar de burgers de politici moeten vrezen heerst de dictatuur. In de EU EN in de USA hebben de burgers tegenwoordig héél véél angst voor hun politici - ook wie zich niet als een crimineel gedraagt wordt constant gestraft en uitgescholden voor egoist, neo-nazi, racist, ... omdat hij/zij nog maar durft te opperen dat ze buiten plichten ook rechten hebben en dat tegenwoordig illegale immigranten die zich compleet misdragen meer rechten schijnen te hebben dan de brave belastingbetalende burger zelf. En de politici zijn dan "verbaasd" dat de burger met zijn voeten begint te stemmen. Je zou voor minder .....

DN op 10-07-2016 19:02

Laat ons beginnen bij het begin, éérst waren er de oorspronkelijke bewoners van Amerika, die zitten nu opgesloten in reservaten. Columbus begon met de invasie van Amerika in opdracht van Spanje, ze plunderden de rijkdommen van die cultuur & werden gevolgd door andere binnendringers. De oorspronkelijke bewoners dachten dat hun blanke goden waren teruggekeerd, een verschrikkelijke vergissing!

Bij de extreem christenen was er het geloof dat getaanden mochten verhandeld worden als slaven omdat ze niet beter waren dan dieren volgens hen. Daarna hadden ze ook heel der boten met Afrikanen laten overkomen om ze als slaven te gebruiken om hun zware werk te doen.

Eigenlijk een beetje normaal dat zwarte mensen ook proberen vrij te komen van slavernij, zwarten werden ook veel als zondebok gebruikt voor dingen die ze zelf hadden gedaan & vlogen dan ook veel onschuldig de cel in. In tegenstelling met de Afrikanen zijn Amerikaanse zwarten heel mooie & lieve mensen.

Maar de islam heeft daar heel radicale zwarten gecreeerd, die zelfs het blanke ras zouden willen uitroeien. Islam is niet tegen slavenhandel & de liberale business mensen ook niet, er is een blauw verbond met moslimextremisten! http://www.isgeschiedenis.nl/personen/malcolm-x/

Kayfas op 10-07-2016 19:14

Heb je een bronvermelding René van Zalk?

jottum op 10-07-2016 20:09

Heeft men boets gekregen voor te hard rijden wil dat niet zeggen dat dit betekent dat men van rechts komend geen voorrang meer heeft. (zou eigenlijk wel moeten: boete voor hardrijden, altijd voorrang verlenen, ook al komt men van rechts).

Top I.Q op 10-07-2016 20:26

Als het volgens de geschriften het de laatste Paus is, dan is het ook zeker dat Obama aanblijft en een verlenging zou komen van zijn presidentschap. Op wat voor manier dat gaat gebeuren kunnen we naar uit kijken...

Dicksy op 10-07-2016 20:38

In een filmpje genomen tijdens de bewuste actie, dat hier vertoond werd door op het nieuws, zegt de medepassagier ( die het filmpje opnam ) duidelijk: " Yes, he has a gun. " 

Rijbewijs en pistool samen in het handschoenkastje is nu eenmaal geen juiste beslissing. 

Rom op 10-07-2016 21:07

Staat er niet duidelijk:Ik zal de misdaden der vaderen bezoeken aan her tweede en het derde geslacht dergenen en die mij haten?

Slavernij is misdaad!Vandaar de voormalige noord-zuid oorlog in de 19 eeuw.De gevolgen van die misdaad wreekt zich nu!

Uitzichtloosheid is altijd een neerwaardse spiraal/Arme zonen van Cham!

René van Zalk op 10-07-2016 22:36

@Kayfas, Vertrouw je me niet ?

DN op 10-07-2016 22:55

@Mod, mijn tekst hier komt er veel te klein op, kan je dat normaal zetten? Dank U.... DN op 10-07-2016 19:02

Bob Fleumer op 10-07-2016 23:25

Als er vanuit gegaan wordt dat Obama een moslim is valt er wel heel vel op zijn plaats!

LantR.fant op 11-07-2016 00:04

Ik heb de 2 filmpjes gezien, die tot de protesten leidden. Bij het ene was een Afro Amerkaan in zijn gezicht geschoten en reageerde zijn echtgenote / vriendin  rustig. Ook had zijn auto het stuur aan de rechterkant. Wat in de USA niet gebruikelijk is.

Bij het andere filmpje waren de dienders duidelijk in paniek, toen zij de rijk gepigmenteerde arrestant doodschoten. Dat was niet een geval van rascisme, hier was overduidelijk meer aan de hand.

atina op 11-07-2016 00:18

Wee hen die goed kwaad noemen en kwaad goed noemen. Gelukkig word de waarheid ook massaal gedeeld op facebook. Dat zijn filmpjes van politiemensen die eten uit delen aan donkere mensen , bidden met die mensen en er is ook een filmpje dat de politie in Dallas massal wordt gecondoleerd door alle soorten van mensen . Dat zie je niet op de nos. 

Helaas is het niet mogelijk om de linkjes te plaatsen want dat kom je op de tijdlijn alleen maar van de facebookpaginas 

Albatros op 11-07-2016 00:55

Lees net in de DWN, dat Assad vraagt aan de 'vluchtelingen' terug te keren naar Syrië en de EU legt dit gewoon naast zich neer. Onbegrijpelijk, alhoewel...als ik resolutie 1743 lees, komt het de EU niet uit, dan valt het plannetje wat ze met ons hebben, in duigen.

charlud op 11-07-2016 01:18

@ rom citeert wel een bijbeltekst en formuleert hierna gedachteloos dat slavernij een misdaad is. Dat is het ook vanuit humaan oogpunt bekeken maar lees de bijbel eens goed door en daar wordt slavernij niet als misdaad gezien. Over dat laatste kan gediscussieerd worden maar aub niet zomaar iets klakkeloos citeren en hierna een conclusie verbinden. Voor forums , blog e.d. is het van groot belang dat begrippen als consistentie en logica toch meer aandacht verdienen dan nu het geval is. 

Kayfas op 11-07-2016 07:21

@ René van Zalk.

Je hebt dus geen bron.....

Hubert Luns op 11-07-2016 08:45

Waarom VN voertuigen? Omdat die bemand zullen gaan worden door huurlingen van andere landen, die totaal geen emotionele binding hebben met het Amerikaanse volk en dus ook geen problemen hebben zwaar geweld te gebruiken tegen Amerikaanse burgers.

Qromwel op 11-07-2016 08:55

De ontwikkelingen doen me denken aan de boeken van Allen Drury (1918-1998) zoals 'Come Nineve, come Tyre' en de tegenhanger ervan 'The Promise of Joy'.

Qromwel op 11-07-2016 09:27

Albatros op 11-07-2016 00:55: Ik denk niet dat een 'gewone' Sysische vluchteling thans behoefte heeft aan terugkeer.

Qromwel op 11-07-2016 09:29

Het zou fijn zijn als de Amerikaanse kiezer/burger gewoon z'n ordinaire gezonde verstand zou gebruiken. Of is dat teveel gevraagd? Geldt trouwens ook voor ons.

Rolf op 11-07-2016 12:42

Dat over die uitgewezen diplomaten is met deze link te vinden

http://nos.nl/artikel/2116657-rusland-vergeldt-uitzettingen-door-vs.html

Van onze o zo betrouwbare (kuch) NOS.

Doordenker op 11-07-2016 13:32
De gemiddelde blanke Amerikaan of Europeaan heeft een IQ van 100 punten.
De gemiddelde zwarte Amerikaan heeft een IQ van 86 punten.
En de gemiddelde immigrant uit moslim landen heeft een IQ van 80 punten.
Dit de échte oorzaak van het feit dat vele zwarte Amerikanen – ondanks alle ‘affirmative action’ (positieve discriminatie) in de VS – het over het algemeen minder goed doen dan blanken.
Dit feit wordt door de linkse msm echter angstvallig doodgezwegen.
Het komt de politiek correcte opiniepers immers veel beter uit om dit aan het ‘racisme’ van de blanken te wijten. 

Bron ? Mod.

willy op 11-07-2016 13:38

De burgeroorlog is al een tijdje bezig en met de inburgering van de vluchtelingen zal het niet beteren we leven in chaotische tijden waarbij de mens los van God tot alles in staat is de mensen kunnen niet meer met elkaar samenleven ! Shalom

Snorretje op 11-07-2016 13:49

Met al die immigatie en oorlogsvluchtelingen welke we in Nederland importeren komt veel cultuur-narigheid mee. We kunnen alleen maar hopen dat het "gezag" hier mee om kan gaan en zeker niet wegkijkt zoals voorheen gebeurd is. Kan het gezag dit niet?, dan krijgen we ook in Nederland een "wij tegen zij" probleem in een overtreffende trap. We kunnen dan niet meer als burger onpartijdig blijven en worden mogelijk wel gedwongen om jezelf of je gezin te beschermen, en dat is al deelnemen...

René van Zalk op 11-07-2016 14:38

@Kayfas, 2 bronnen.

Rebellio op 11-07-2016 15:23

@DN, Laat ik ook maar beginnen bij het begin: Volgens de Lacota stichting woont nu 22.3% van de Indianen in een Indianen-reservaat. Daarnaast woont nog eens 10.2% in de vroegere reservaatsgebieden van Oklahoma, waar de Indianen nog wel als stam georganiseerd zijn, maar geen gezamenlijk land meer hebben. De anderen zijn naar buiten de reservaten verhuisd. Veel grote steden in Amerika hebben een Indiaanse bevolkingsgroep. http://www.lakota.nl/achtergrond/126-faq.html Dus zeggen dat men maar opgesloten wordt in reservaten is getalsmatig in ieder geval al niet waar. De meerderheid is gewoon onderdeel van de plaatselijke sociale structuur. En ook deze reservaten zijn geen gevangenis of vele stappen terug gaan in de tijd.

Daarnaast geeft zij aan dat toen de Europeanen kwamen er ongeveer een miljoen mensen in de huidige Verenigde Staten woonden. Er zijn echter nu ook schattingen van 9 tot 12 miljoen. Volgens de volkstelling van 2000 waren er in de Verenigde Staten 4.3 miljoen mensen van inheemse afkomst. Dit is 1,5% van de Amerikaanse bevolking. Zie voor een deel van de gegevens: www.census.gov. Hierover zou ik iedereen het volgende boek willen aanbevelen: “1491: De Ontdekking van Precolumbiaans Amerika”van Charles C. Mann. Hij schreef het boek omdat wetenschappelijke kennis over de Indiaanse geschiedenis bij het grote publiek nog weinig bekend is, en dat het beeld dat de meeste mensen hebben over de precolumbiaanse geschiedenis gebaseerd is op een inmiddels achterhaalde wetenschappelijke stand van zaken. Volgens Mann zijn in werkelijkheid de indianen actieve participanten geweest in hun eigen geschiedenis: ze hebben zich een weg geslagen door het moeras van de kolonisatie.

De uitbuiting was minder groot dan gedacht en bovendien konden de Spaanse en nationale Zuid-Amerikaanse economieën niet draaien zonder het economisch en politieke initiatief van indianen. We moeten ons ontdoen van het beeld van die zielige indiaan: zo schrijft hij dat Amerika in 1491 dichter bevolkt was dan Europa, dat de grote steden groter waren dan die van ons, de 'wetenschappelijke' kennis verder was ontwikkeld, de landbouw ronduit progressief was te noemen en de geschiedenis van de indiaanse wereld ouder was dan de westerse.

Als tijdens de botsing der culturen in 1492 één van de twee als primitief moest worden beschouwd, dan toch vooral die van de westerlingen. De westerling echter leest nu eenmaal liever over de hulpbehoevende indiaan dan over een zelfbewuste en zelfstandige figuur. De indianen zijn gedecimeerd door de ziektes en oorlogshandelingen die zij verloren. Maar de ziektes waren de grootste boosdoeners, overigens voor de mensen maar ook voor de inheemse dieren en planten.

Nu nog het verhaal over de Afrikaanse slaven. Naast dat deze gewoon weg een sterkere werknemer was, waren ze ook een stuk geschikter om dagenlang in de brandende zon te werken, in tegenstelling tot de Zuid-Amerikaanse slaven. De bevolking in Afrika was al eeuwenlang gewend om tot slaaf gemaakt te worden, en ze waren dus niet zo opstandig toen ’wij’ ze meenamen naar Amerika. Vóór de introductie van de islam in de 7e eeuw kenden de Arabische landen al slavernij en doordat de koran het verbood islamieten tot slaaf te maken werden de Arabieren genoodzaakt hun slaven uit niet-islamitische gebieden te halen.

Rond het jaar 800 werden de eerste Afrikaanse slaven uit Oost-Afrika (en Europeese) via de karavaanroutes naar buiten Afrika gebracht. De Arabieren waren de eerste georganiseerde slavenhandelaren die massaal Afrikanen naar buiten Afrika brachten. Dit slaaf maken begon steeds meer een belangrijk onderdeel te worden van het oorlog voeren door de koningen van de Afrikaanse koninkrijken. Zij maakten andere mensen tot slaven door tegenstanders gevangenen te nemen en te verkopen. De Europeanen namen gebruiken en handel dus over van de mohammedanen die die markt al voor 800 jaar domineerde of de Europeanen voerde gewoon handel met hen.

Ik wil hier helemaal niet mee aangeven dat de blanke man en vrouw geen gruwelijkheden hebben uitgehaald. Wel wil ik zeggen dat ook dit item meer genuanceerder zou moeten worden verteld.

Onrecht wordt en werd iedereen aangedaan. Oorlogen werden en worden overal weleens gevoerd. Onrecht dat mensen in het verleden is aangedaan, beperkt zich tot de generatie die dat onrecht is aangedaan. Zo ziet het er niet naar uit dat de miljoenen Nederlanders die afstammen van hen die in de afgelopen eeuwen kinderarbeid moesten verrichten, ooit nog om verontschuldigingen of financiële compensatie zullen vragen. Evenmin zie ik in de toekomst bij de Amsterdamse VVV folders klaar liggen met daarin een wandeltocht langs de grachtenhuizen van degenen die van die arbeid hebben geprofiteerd. Voor individuen is onrecht aangedaan aan een ander geen excuus om iets te eisen van een ander, nazaat van degene die iemand iets heeft aangedaan. In dit artikel worden diverse mythes ‘doorgeprikt’: http://www.trouw.nl/tr/nl/4324/Nieuws/article/detail/3466960/2013/06/29/Slavernij-is-geen-excuus.dhtml

Qromwel op 11-07-2016 19:59
DN op 12-07-2016 00:23

Ik zie niet in waarom ik de hele geschiedenis van Amerika zou moeten gaan vetellen, dat was ook niet nodig voor hetgeen ik wilde duidelijk maken. In ieder geval waren de oorspronkelijke bewoners de benadeelden, ze hebben zich niet kunnen verdedigen tegen de overmacht van technologie aan wapens. Het was weer de grote business wereld die de oorspronkelijke bewoners onder druk hadden gezet en zelfs bijna uitgemoord.

Bleekgezicht sprak met gespleten tong,.... https://www.youtube.com/watch?v=2VB2LdOU6vo&index=95&list=PLmMCgrLhV97w9CYDretkPovpgO2mn9cdL

Albatros op 12-07-2016 12:37

Qromwel op 11-07-2016 09:27

Is hier blijven wel een optie dan?

Maar daar gaat het niet eens om, Assad wordt aan ons zwart afgespiegeld, waar het wel om gaat is dat hij een handreiking doet naar zowel de EU als naar zijn eigen mensen. We weten inmiddels allemaal, dat het hoofdzakelijk jonge gezonde kerels zijn die hier zitten dus waarom niet helpen je land weer op de rails te krijgen ipv hier lui te zitten en alles wat vrouw is af te loeren? En dat gebeurd, zie het hier in het dorp toch echt gebeuren!

Qromwel op 12-07-2016 15:23

Ik had het over de gewone vluchteling, gezinnen met kinderen. Zolang de strijd daarginds doorgaat zou ik ook hierblijven. Mogelijk heeft Assad kanonnnenvlees bodig.  

Qromwel op 12-07-2016 15:41
DN op 12-07-2016 00:23: Historicus Dee Brown weet er het nodige over te vertellen. Dat werd hem niet in dank afgenomen door de 'bleekgezichten'.
DN op 12-07-2016 18:10

@Qromwel 15:23, zijn bekendste werk is Bury My Heart at Wounded Knee (1970), dat in het bijzonder handelt over de lotgevallen van de Noord-Amerikaanse indianen in de periode na 1860. In 1971 werd dit boek een bestseller. Veel lezers raakten toen in de onjuiste veronderstelling dat hij zelf van indiaanse afkomst zou zijn. Wikipedia. Thanx & groetjes,

Lynx op 12-07-2016 20:51

Doordenker mensen met een laag I.Q doen ook alles na van de tv(mind control)broek heel laag laten hangen,zodat iedereen je onderbroek kan zien,rondhangen,en blowen.Met de auto rijden,raampje open,raampje dicht.Van alles wat ze niet begrijpen,worden ze snel kwaad.en dat is heel wat.

Qromwel op 13-07-2016 09:00

DN op 12-07-2016 18:10: Ik heb het boek. Hier nog een: Showdown at Little Bighorn. Hun pyrrhusoverwinning.

DN op 13-07-2016 14:03

@Qromwel op 13-07-2016 09:00, je bent goed op de hoogte! Groetjes,

Afurah Akan op 16-07-2016 21:35

Hij greep niet naar zijn wapen ....jammer dat je -- over neemt zonder eihen onderzoek. Sad jij vent dus net zo erg als MSN.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl