Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Pokémon Go ontwikkeld door NSA, kan misbruikt worden voor spionage en door criminelen en terroristen’

Klinkt als complottheorie, maar is het niet: Game lijkt speciaal bedoeld om grote hoeveelheden data te verzamelen en mensen te bespioneren – Eerste misdadigers gearresteerd die spel misbruikten om spelers te beroven


Pokémon Go, minder onschuldig dan het lijkt.

Over de hele wereld lopen massa’s mensen als zombies over straat op hun smartphone te turen, omdat ze achter virtuele cartoonfiguurtjes van het nieuwe spel Pokemon Go zitten. Vanuit inlichtingenkringen wordt gewaarschuwd dat Pokemon Go, dat al zo’n 2 miljard keer werd gedownload, meer dan enkel een game is, en gebruikt kan worden als een visueel spionagesysteem. Daar lijkt het zelfs speciaal voor bedoeld, zeker als bedacht wordt dat het spel is ontwikkeld door het Amerikaanse Niantic, dat in 2010 werd opgericht door dezelfde persoon (John Hanke (4)) die in 2001 3D-karteringsfirma Keyhole startte, wat werd gefinancierd door In-Q-Tel, onderdeel van de NSA.

 


In Pokémon Go moet de speler op jacht naar diverse geanimeerde figuurtjes die zich in de echte omgeving hebben ‘verstopt’, zoals straten, musea, vijvers, vliegvelden, wolkenkrabbers, et cetera. Dan wordt er ook nog eens in teams tegen elkaar gespeeld, waardoor je figuren en locaties op elkaar kunt veroveren.

Toegang tot camera en emailbestand

De link tussen de genoemde bedrijven en zowel de NSA als Google –die zoals bekend twee handen op één buik zijn- laat er bij onder andere Israëlische defensiespecialisten weinig twijfel over dat het spel voornamelijk een zeer inventief operationeel spionagemiddel is. Degenen die de enorme hoeveelheid data van het spelnetwerk verzamelen, krijgen onder andere de GPS coördinaten van alle gamers door, en weten dus van miljoenen gebruikers hun exacte locaties. Bovendien hebben zij volledig toegang tot de videocamera en het emailbestand van hun smartphones.

Onwetende spionnen

Gebruikers van Pokémon Go kunnen op deze wijze eenvoudig en zonder dat ze het in de gaten hebben worden gebruikt als (s)pion om informatie te verzamelen, en zowel foto’s als video’s vanuit vrijwel iedere hoek en bijna iedere locatie op Aarde waar de Pokémon figuurtjes zijn ‘verstopt’ naar de inlichtingendienst(en) te versturen.

Niantic heeft diverse bedrijven toestemming gegeven om de aanwezigheid van pokémons in winkelcentra, restaurants, musea en andere locaties te publiceren. Vervolgens is het kinderlijk eenvoudig om via de sociale media bekend te maken dat een aantal zeldzame pokémons op de muur van bijvoorbeeld een belangrijk overheidsgebouw, of bij de poorten van een kerncentrale, zijn verschenen. Honderden, zo niet duizenden gamers zullen erop afgaan, met hun (video)camera’s en GPS ingeschakeld. Deze gegevens worden dan onmiddellijk op de monitors van de verborgen controleurs van het spel geprojecteerd.

In de val gelokt door misdadigers of terroristen

De mogelijkheid om via Pokémon Go nietsvermoedende mensen naar energiecentrales en militaire faciliteiten te sturen, is tegelijkertijd zeer aantrekkelijk voor criminele- en terreurorganisaties. Het is daarom niet ondenkbaar dat een groot aantal spelers via de game naar een bepaalde plek worden gelokt, waar vervolgens een bom afgaat, of ze worden opgewacht door een paar zwaarbewapende terroristen. (1)

De eerste verzamelfilmpjes waarop is te zien hoe eenvoudig veel mensen tegelijk naar bepaalde locaties zijn te sturen, zijn reeds op YouTube geplaatst. Inmiddels zijn ook de eerste misdadigers gearresteerd, die het spel misbruikten om mensen te beroven. Er zijn ook verhalen van grote ongelukken op de weg die door het spelen zouden zijn veroorzaakt, maar die konden tot nu toe niet worden bevestigd.

Saudi Arabië heeft een fatwa (islamitisch verbod op straffe van de dood) tegen Pokémon Go afgekondigd. Reden: er zouden zowel atheïstische, Darwinistische, christelijke, zionistische, Israëlische, vrijmetselaars als shintoïstische symbolen in het spel worden gebruikt. (2)(3)

 

Xander

(1) DEBKA
(2) Infowars
(3) Infowars
(4) Infowars

 

Indien u wilt reageren op het forum. 

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

ohje op 22-07-2016 15:08

Er aan mee doen zegd ook veel over het menselijk gedrag.

Brain washing is erg makelijk zie turkije n korea of eu altijd en overal.

Er zijn denk ik veel minder mensen die dit soort dingen instinktief aanvoelen.

Ikzelf wijs de massa vaak af instinktief.

terex op 22-07-2016 15:18

Het moet echt niet gekker worden. De mensheid lijkt wel compleet gestoord tegenwoordig als je ziet wat een debielen er met zo'n spelletje bezig zijn. Waarschijnlijk echt helemaal niets beters te doen.

Anneke op 22-07-2016 15:43

Letterlijk levensgevaarlijk !!! Maak dat de mensen maar duidelijk, zal niet eenvoudig zijn. Nee, er moeten eerst wéér ernstige ongelukken plaatsvinden en bloed vloeïen, voordat er een verbod komt.  Overigens Saoedie-Arabië is zo gek nog niet. Al zit dit gebied eveneens vastgeleefd aan de Vrijmetselaars van Lucifer...Zijn zelf eveneens een tak, van deze 'boom'.

roberto op 22-07-2016 15:55

Wat een onzin. De nsa heeft sowieso al je gegevens al!

DN op 22-07-2016 16:11

Ik sta niet gek op computerspelletjes & Nederlanse taalmakers plakken veel te veel woorden aan elkaar zodat de woorden veel te lang worden! In het Engels worden woorden korter gehouden.

Ik bemerk ook dat moslims van spelletjes houden, vooral gevechts & oorlogsspelletjes....

Infidel4U op 22-07-2016 16:35

Pokémon-zombies... Alles om de massa te pacificeren en te controleren.

willy op 22-07-2016 16:38

ja ik heb ze ook al zien lopen in hun virtuele wereld gelukkig zijn daar geen opblaasterroristen maar wie weet? Wie vind nu zoiets uit ze lopen daar op straat  achter een ingebeelde pop die ze dan moeten vernietigen er lopen toch veel zotten rond en of het iets de maken heeft met terreur en opsporing ervan ik weet het niet ! shalom

Bundy op 22-07-2016 16:49

De N.S.A gebruikt al jaren een virus dat in ieder ( gesloten ) kamerasysteem van burgers , bedrijven én overheid mee kan kijken .

Ook kijken zij mee met iedere smartphone , Google -glass  bril , computer en smart-tv  etc .       Zelfs wanneer de kamera is afgeplakt kan volgens sommige deskundigen worden gekeken via je beeldscherm .     Daarnaast hebben zij hun Eye in the Sky , waarmee ze de Amerikaanse vlag op de maan levensgroot in drie d. op de t.v. kunnen laten zien , of de krant meelezen van iemand die op een terrasje zit .        Wat is dan het voordeel van de Poketmonsters-Go ?      Of het zou moeten zijn om te testen hoe gek mensen zijn  , zei de man via Google .  Groetjes .

Rolf op 22-07-2016 17:08

Vast een idee om op plaatsen waar de politie bericht van heeft gekregen dat er aanrandingen of berovingen zijn geweest om dicht in de buurt opeens pokemon poppetjes virtueel te laten loslopen. Dit om tevens foto's te maken van burgerwachten of Soldiers of Odin en dergelijke, die hie op af zijn gekomen. 

anora op 22-07-2016 17:30

Ok,

maar toch heeft het ook zijn leuke kanten.

Ik doe het niet hoor, heb helemaal niks met zulke dingen, maar snap toch wel waarom mensen daar lol in kunnen hebben. Ongeacht de reden van de opzet.

anora op 22-07-2016 17:34

'pokemon-zombies' is natuurlijk ook weer een indoctrinatie he. Laten we wel wezen.

Laat ze lekker lopen mensen. Doe niet zo overdreven.

Ike op 22-07-2016 18:08

@Rolf op 22-07-2016 17:08

Of jij vind zo'n pop voor je deur en een cameraploeg en politie die jou moet beschermen tegen iedereen die er naartoe komt. Leuk? Ik vind van niet. Zal jouw omgeving de aandacht leuk vinden? Word jij blij van die mensen die jou dan moeten beschermen?

ohje op 22-07-2016 18:48

Viele gruesse aus muenchen vrau merkel.

Danke schoen

Ad Libitum op 22-07-2016 19:25

Breaking news; Schietpartij in winkelcentrum van Munchen.

Meerdere doden en gewonden. Bron: RTL-Z

Zometeen op RTL 4 meer nieuws hierover.

john op 22-07-2016 20:13

tsja ... lijkt mij veel moeite voor zo'n spelletje... er is ip versie 6 waarmee je apparaten kunt traceren van waar die zich bevind tot welk apparaat er word gebruikt...alles wat over internet verstuurd word valt uit te lezen, je moet je telefoon aanmelden bij google of microsoft of apple.. dus alles wat je verstuurd, op internet bekijkt en fotograffeerd word opgeslagen en is toegankelijk voor de nodige instanties, telefoon gesprekken worden standaard opgenomen... kortom alles wat electronisch is en data gebruikt in wat voor vorm dan ook is niet geheim daarbij zit in alle besturingssystemen of het nu voor je telefoon is of je computer zit een backdoor waardoor ze toegang hebben en alles overnemen wanneer ze maar willen.

tip: wil je absoluut privacy.. neem geen telefoon en internet, ga in een kooi van farraday wonen en kom nooit buiten want overal hangen camera's en geloof me google maps/earth is behoorlijk dicht bij dat je kunt zien maar die spionage satelieten kunnen een muntje op de straat nog herkennen.

privacy is in deze wereld maar een illusie wat door de mensen hoog word aangegrepen, dus laat mijn wandelingen voor mijn gezondheid maar wat leuk zijn met pokemon go.. btw.. het spel is veilig maar er zijn mensen die er niet verantwoordelijk mee kunnen om gaan en gevaarlijke situaties maken, er zit een tril functie ingebouwd die begint te trillen als er een pokemon of een speciale plek in de buurt is dus je kunt gerust op het verkeer letten terwijl je toch op zoek bent ( ben je zo achterlijk om dat spel in de auto, brommer of fiets te spelen dan is het eigenschuld dat je een ongeluk krijgt.. het is bedoelt om te lopen zodat je fit word en niet voor luie mensen die een andere oplossing bedenken om niet moe te hoeven worden)

Whatsgoingon op 22-07-2016 20:34

Leuk. Is wel een super vette uitvinding om zeer zware criminelen en/of terroristen op te sporen.

Het Pokemon Go bedrijf heeft alleen een foto van de misdadiger nodig en hangt daar een zeldzame pokemon aan.

Je kan als boef niet meer veilig over straat :D hahaha

Maitreya op 22-07-2016 20:56

Het is ook maar voor de lol hoe de overheid met ons speelt. “Leuk, leuk, leuk.”

FinalCountDown op 22-07-2016 21:19

Ik begrijp echt niet dat zelfs volwassen mensen hier gek van zijn... Ik ga veel liever op een terrasje zitten, met vrienden, lekker gezellig babbelen, lachen, glaasje drinken.  Sociaal gedrag noemde men dat vroeger...

Redhorse51 op 22-07-2016 21:21

satan wereld  staat duidelijk op zijn kop........Gek zijn  is heel  normaal tegenwoordig...........en normale en verstandellijke  mensen  komen als een beetje  gestoord over......Leve   Pokemon....    

Scrutinizer op 22-07-2016 23:12

@john

"ben je zo achterlijk om dat spel in de auto, brommer of fiets te spelen dan is het eigenschuld dat je een ongeluk krijgt.."

Juist. Maar het is niet de schuld van degene die je aanrijdt.

De dag dat uw dochtertje wordt omvergereden door een pokemon-zombiespeler, zal u begrijpen wat ik bedoel.Nou goed, laat ik hopen dat het niet op die manier hoeft te zijn dat u tot inzicht komt.

johan op 22-07-2016 23:17

Tsja, ik weet het niet hoor, het is op zich een leuk spel voor jongeren. Ze zitten nu niet binnen te gamen, maar komen ook buiten en ontmoeten andere spelers op die manier. De negativiteit is een beetje overdreven, je hoeft voor zo'n pokemon te vangen niet in vreemde gebouwen te gaan of op verboden terrein te komen, dat is onzin. Dat er figuren zijn die misbruik willen maken van een spel is echter goed mogelijk en zeer kwaadaardig.

Rolf op 22-07-2016 23:33

@Ike op 22-07-2016 18:08

Beste Ike,

Misschien was mijn bericht iets te kort geformuleerd. Ik vind dat Pokemon gedoe in het geheel niet grappig en wil hier ook geen grappen over maken. Ik moet er niet aan denken dat virtuele pokemon figuren zich in mijn straat zouden begeven.

Het was alleen bedoeld als waarschuwing van wat er mogelijk zou kunnen zijn als politie of geheime diensten hier misbruik van zouden gaan maken, namelijk de onwetende burger als spion misbruiken om het werk te doen dat de politie zelf niet kan en wil doen door gebrek aan mankracht en geld. De simpele burger ziet een onschuldige pokemon, de politie heeft een set mobiele canera's erbij gekregen die naar believen te besturen zijn om de autochtone bevolking in de gaten te houden. 

Spyfromhesky op 23-07-2016 00:01

Alles lijkt een voorloper van wat in Openbaringen 13 onder andere staat.

En het misleidt hen die op de aarde wonen door middel van de tekenen die het gegeven zijn te doen voor de ogen van het beest. En het zegt tegen hen die op de aarde wonen, dat zij een beeld moeten maken voor het beest dat de wond van het zwaard had en weer levend werd.

En hem werd macht gegeven om een geest te geven aan het beeld van het beest, opdat het beeld van het beest zelfs zou spreken, en zou maken dat allen die het beeld van het beest niet zouden aanbidden, gedood zouden worden.

De apparaten waar ook kinderen mee rondlopen, vaak nog een apparaatje van pa of ma, dat zijn geen apparaten die je nog alleen als een mobieltje kan beschouwen.

Het zijn apparaten waarmee ook alle zintuigen bijna gelijk aan de mens in zich hebben. Het heeft ogen, oren, en denk met je mee, het stelt je in staat om steeds meer dingen te kunnen afhandelen in de financiële wereld.

Het beeld zal spreken van al die apparaten en wie niet gehoorzaamd zal gedood worden. Kijk, lieve lezer. Deze technieken en ook niet om bang te maken met een soort van inlegkunde van mijn kant, die kunnen vandaag de dag het beste omschreven worden als die high tec apparaten.

En even later, gekopeld in de context van de tekst van het beeld dat tot leven komt enz. zien we ook dat dit te samen gaat met Openbaringen 13:16.

4D en hologrammen zullen straks komen van nog meer geavanceerde apparaten.

Spyfromthesky

Qromwel op 23-07-2016 09:40

Op mijn fietstochten fotografeerde ik o.a. de grote sluizencomplexen in het Amsterdam-Rijnkanaal. en Merwedekanaal. Kraaide geen haan naar.

Ike op 23-07-2016 12:48

@Rolf op 22-07-2016 23:33

Mijn en onze (denk ik) dank. Ik ben het volledig met je eens nu. Bedenk ook goed dat een regerende mafia je zal bevechten met je eigen karakterprofiel. Je zal altijd verliezen. Je kan dan nl. niet winnen. Ze weten dan nl. precies je zwakheden. Alleen als je totaal veranderd denk je dan te kunnen winnen. Maar als je totaal veranderd hebben zij gewonnen. De vraag is dan alleen wanneer je de strijd opgeeft of wanneer je doodgaat.

Ik wil iedereen bijvoorbeeld helpen, maar kan niet op tegen de meerderheid van de wereldbevolking. Kansberekening. Ik zal onder druk ook eerst mijzelf moeten helpen tegen de regerende mafia zonder geweldadig te worden. Als ik dat laatste doe, verlies ik nl. altijd. Ik kan alleen winnen als de rest van de planeet zichzelf ook helpt en vecht tegen zijn zwakheden. Daarna zijn wij ook niet meer pluriform. Verdorie, verliezen we weer.

De brilliantie bij deze strijd is gewoon grappig. Ik heb mijzelf overigens suf gelachen gisteren om de roast van Donald Trump. Nu vrees ik dat hij niks anders dan een clown van de regerende mafia poppenspelers zal worden. Seth McFarlaine zal met vakantie zijn, zolang Trump regeert. Die komt nl. zolang niet aan de bak.

De roast van Trump of liever gezegd 'de verbranding' van Trump was wel veel te grof voor veel bezoekers van deze site overigens.

bob2 op 23-07-2016 16:11

En hoeveel gekken gaan er niet naar tomorrowland in Belgie,dit evenement is een pure duivelse misleiding een hersenspoeling op grote schaal.

john op 23-07-2016 16:32

@Scrutinizer op 22-07-2016 23:12

als er iets met mijn dochter zou gebeuren zou ik inderdaad over mijn toeren zijn.. maar als je iets de schuld wilt geven dan kun je dat niet aan dat spel doen maar aan de mobiele telefoons... als die verboden worden lost het een hoop meer problemen op.. denk maar eens aan de jeugd die op hun fiets aan het appen/smsen of bellen zijn zonder op het verkeer te letten, automobilisten die met hun telefoon bezig zijn zonder op het verkeer te letten.. al krijgen ze al een flinke boete als ze betrapt worden met een telefoon in hun hand zijn er nog een hoop mensen die er niet verandwoordelijk mee om kunnen gaan en hun mobieltje belangrijker vinden dan de veiligheid van hun omgeving.

zoals ik al zei is het spel bedoeld om rond te LOPEN en niet met een vervoersmiddel op pad te gaan, als je echt de veiligheid in het verkeer wilt verbeteren .. gewoon mobieltjes verbieden en terug naar de oude telefoon thuis, dit scheeld 100e ongelukken per jaar in het verkeer en je hoefd niet bang te zijn dat je bespioneerd word door je mobiel ( daar hebben ze echt geen spel voor nodig) en je krijgt er weer een leven voor terug.. je krijgt rust onderweg zodat je meer kunt genieten van je omgeving of op het verkeer kunt letten en als ze je echt nodig hebben bellen ze wel terug of spreken het antwoord apparaat in zodat je alsnog geen telefoontjes hoeft te missen... maar iedereen vind zich zelf zo belangrijk dat ze 24/7 bereikbaar willen zijn en dus verslaafd aan hun mobieltje... want er zou toch eens iemand hun willen bereiken en dat ze even niet kunnen reageren...

Rom op 23-07-2016 18:39

Openbaringen 13 komt steeds duidelijker in het zicht.Nog een paar maanden verwijderd,dan stann alle zevens in een rij!O,ja en nog wat:Over twee jaar betaat Israel zeventig jaar.Het zijn jaartallen om rekening mee te houden.Ik heb het niet over de komst,want dat weet niemand.mmaaar wees alert!!!Op enbaring 19:Wees bereid om de bruidegom te ontmoeten!

Rom op 23-07-2016 18:52

Dit bericht lijkt inderdaad op complot theorie te berusten,of hoewel eigenlijk wel de doos van pandora is geopend door  het ontwerp van die japanner(ik ben zijn naam kwijt)

Misscien is de zaligsprekeing voor deze eeuw:Zalig de digibeeten!

Angel op 26-07-2016 14:55

Als dit op deze site alles op waarheid zou berusten waarom wordt dit dan niet in het nieuws verkondigd en landelijk 

Qromwel op 26-07-2016 16:27

Angel op 26-07-2016 14:55: Waar hebben we het hier nou steeds over?!!

Qromwel op 26-07-2016 17:52
Angel op 26-07-2016 20:23

Nou volgens mij staat er letterlijk dat het niet goed is det als je dat Pokemon go gebeuren gaat spelen om dat ...... Maar aangezien heel veel mensen dit al landelijk doen denk ik bij me zelf als dit echt kan beïnvloed worden of kan worden misbruikt waarom speeld iedereen het dan ??? 

marlies op 22-08-2016 15:27

pokemon is misleidend

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl