Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

TTIP op mislukken?: VS eist einde sociale zekerheid in Europa

Amerikaans economisch imperialisme: ‘Met TTIP pakt VS de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen af’ – Vrijhandelsverdrag gaat minimaal 1 miljoen tot 2 miljoen banen kosten


De Duitse bondskanselier Angela Merkel is een van de grootste pleitbezorgers van het TTIP, ondanks het feit dat dit verdrag miljoenen Europeanen in diepe armoede en ellende zal storten.

Het vrijhandelsverdrag TTIP dat de EU met de VS wil sluiten, lijkt op het punt van mislukken te staan. Eén van de belangrijkste redenen is dat de Amerikanen eisen dat de bescherming van de sociale zekerheid in Europa wordt opgeheven. Daarmee zullen niet alleen werknemers en werkgevers, maar ook werklozen vogelvrij worden verklaard, waardoor net als in Amerika tientallen miljoenen ouderen, chronisch zieken en andere kansarmen in diepe armoede zullen worden gestort. Houdt Brussel eindelijk eens een keertje zijn rug recht, of gaat het straks zoals gebruikelijk toch door de knieën voor Washington?

 


Al maanden weigeren de Amerikanen ook maar enige concessie te doen aan Europa. Ze willen per se dat de EU zijn fysieke, sociale, politieke en gerechtelijke systemen volledig opent voor grote Amerikaanse multinationals, die daardoor letterlijk alle macht krijgen. Een van de beruchtste gevaren is dat het gehate concern Monsanto dan Europa kan dwingen zijn met giftige, zeer kankerverwekkende stoffen gevulde producten af te nemen.

‘Economische NAVO’

Volgens de website EUObserver zijn de Europese onderhandelaars na 3 jaar praten inmiddels dermate gefrustreerd, dat ze niet meer geloven dat het TTIP erdoor zal komen. Dat is zeer opmerkelijk, aangezien EUObserver een overtuigde pro-EU website is en tot nu toe positief heeft bericht over het vrijhandelsverdrag –overigens een misleidende term, aangezien het ook om een politiek verdrag gaat dat uiteindelijk tot een Unie tussen Europa en Noord Amerika moet leiden. Het TTIP wordt door onderzoeksjournalisten daarom ook wel ‘de economische NAVO’ genoemd (3).

Nog altijd grote kloof

Na al die tijd is de enorme kloof tussen de Amerikanen en Europeanen nog steeds niet overbrugt. De Amerikanen willen dat alle publieke en sociale diensten, zoals de gezondheidszorg, worden opengesteld voor hun ondernemingen – een taboe voor de EU, want daardoor zullen de verzekeringspremies die wij nu betalen hoogstwaarschijnlijk binnen korte tijd verveelvoudigen, waardoor de huidige gezondheidszorg voor de meeste gewone mensen onbetaalbaar zal worden – net als in de VS het geval is, zeker na het invoeren van ‘Obamacare’.

De EU eist op zijn beurt dat aanbestedingen voor Amerikaanse projecten worden opengesteld voor Europese bedrijven. Dat is nu juist iets wat Washington pertinent weigert; het wil de eigen Amerikaanse ondernemingen maximaal beschermen, maar de kansen en bescherming van Europese bedrijven juist maximaal afbreken.

Einde sociale zekerheid ‘totaal onacceptabel’

De Amerikanen strijden met gebalde vuisten, zeer tot ergernis van de EU, aldus de EUObserver. Vooral de eis dat de EU alle voorbehouden voor het beschermen van zijn sociale zekerheid moet laten vallen, is ‘een totaal onacceptabel voorstel’, aldus een onderhandelaar.

Daarnaast zijn Amerikaanse banken en andere financiële spelers bang dat ze vanwege hun dubieuze speculaties tijdens de schuldencrisis worden aangeklaagd voor Europese rechtbanken, en tot het betalen van hoge schadevergoedingen worden gedwongen. De VS wil deze banken beschermen door zijn eigen banken en bedrijven immuun te maken voor het Europese gerechtelijke systeem (2).

Commissie wil verdrag erdoor drukken

Ook de spanningen in en tussen de EU-lidstaten over het verdrag nemen toen, want in juni verschijnt het juridische rapport of het CETA (verdrag met Canada) –en daarmee ook het TTIP- nu wel of niet uitsluitend onder de zeggenschap van de Europese Commissie valt. Volgens EU experts lijkt het er sterk op dat de verdragen echter door alle lidstaten goédgekeurd moeten worden. Blijkt echter de Commissie het alleenrecht te hebben, dan zijn de rapen gaar, want de Commissie wil het TTIP hoe dan ook ondertekenen, ondanks de wetenschap dat dit verdrag voor miljoenen Europeanen verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Dat was en is de enige reden waarom de onderhandelingen over dit verdrag geheim worden gehouden.

Dat de Europese Commissie zich totaal niets gelegen laat liggen aan de toekomst van ‘zijn’ onderdanen, weten we al langer, en blijkt ook uit het feit dat dit ongekozen, anti-democratische Brusselse Politburo ook visumvrij reizen voor 80 miljoen Turken erdoor wil drukken. Deze maatregel zal minstens zulke schadelijke gevolgen voor de autochtone Europeaan hebben als het TTIP vrijhandelsverdrag.

Het CETA is wel wat vriendelijker voor Europa dan het TTIP, maar is desondanks eveneens omstreden. De Oostenrijkse SPÖ heeft al laten weten dat hun land het CETA afwijst. Onduidelijk is nog of dit de officiële positie van de regering in Wenen is of wordt. (1)

‘Amerikaans economisch imperialisme’

Vaste Infowars onderzoeksjournalist Paul Craig Roberts, voormalig lid van de regering Reagan, schreef onlangs dat het TTIP niets anders dan ‘Amerikaans economisch imperialisme’ is, waarmee de VS ‘de rechtsorde en rechtspraak van soevereine landen waar het zaken mee doet, wil afpakken,’ en totaal ondergeschikt wil maken aan de belangen –en dus macht- van de Amerikaanse multinationals.

Robert waarschuwt dat de Amerikanen al onze wetten en regels, of dat nu om de sociale zekerheid, het milieu, de voedselveiligheid of de bescherming van werknemers gaat, als ‘handelsbelemmeringen’ zien die moeten worden weggenomen, zodat de winst van deze ondernemingen gemaximaliseerd kan worden.

Bovendien krijgen deze bedrijven het recht om landen die weigeren aan hun eisen te voldoen, aan te klagen. Dit kan en zal de Europese belastingbetalers vele miljarden euro’s aan ‘schade’vergoedingen gaan kosten, waarmee de managerselite zichzelf nog verder zal verrijken. (4)

Minimaal 1 tot 2 miljoen banen verloren

Jones: ‘Als de betrokken bevolkingen zouden weten hoe hier door de mangel worden gehaald, zouden ze massaal protesteren.’ Van de door politici en media beloofde voordelen en economische groei (5) zal volgens hem absoluut zeker helemaal niets terecht komen. ‘Het verdrag dient niet de belangen van de bevolking, maar enkel die van de concerns.’

Officiële statistieken wijzen nu al uit dat het TTIP minimaal 1 miljoen banen zal gaan kosten, en vermoedelijk zelfs het dubbele. ‘Inmiddels weten we dat de EU onderhandelaars bereid zijn om belangrijke terreinen van onze economie zomaar op te geven, zonder te kijken naar de gevolgen voor de mensen.’ Daarbij stelt de Europese Commissie zeer misleidend voor dat men de Europese standaarden ‘niet zal verlagen’. Inderdaad, ze worden niet verlaagd, ze worden in het TTIP geheel opgeheven, en overgeleverd aan de Amerikaanse willekeur.

Parlementen buitenspel gezet

De Europese Commissie zal de komende maanden al het mogelijke doen om de nationale parlementen buitenspel te zetten, en als dat onverhoopt niet lukt, deze onder zo groot mogelijke druk te zetten en desnoods te dreigen en te chanteren om zonder protest akkoord te gaan met het TTIP. En zodra dit verdrag er eenmaal ligt, is de sociale en economische ondergang van onze huidige samenleving dankzij Brussel en het immer slaafs volgende Den Haag bezegeld.

Hier kunt u nog steeds een petitie ondertekenen om een referendum over het TTIP en CETA af te dwingen.


Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) KOPP
(4) KOPP
(5) NU

Zie ook o.a.:

26-04: London School of Economics velt vernietigend oordeel over TTIP (/ Vrijhandelsverdrag met Amerika gaat Europese belastingbetalers miljarden kosten )
25-04: Britse reactie op Obama’s pleidooi voor EU en TTIP: Waarom luisteren naar president die wereld in chaos stortte?

2015:
25-06: Senaat VS akkoord met TPP, geeft Obama dictatoriale macht
06-06: Bilderberg 2015: Westerse elite wil contant geld uitbannen (/ Grenzen Amerika en Europa moeten nog verder open voor miljoenen immigranten – ‘Planetair regime’ in oprichting)
05-06: EU moet zwaar giftige chemicaliën toelaten door vrijhandelsakkoord met VS

2014:
14-11: Vrijhandelsakkoord met VS vernietigt ruim half miljoen Europese banen
28-09: Vrijhandelsverdrag: EU schakelt macht nationale parlementen uit (/ ‘Sluizen herverdeling welvaart eurozone worden geopend’)
30-05: Front National eist veto EU-toetreding Turkije en einde vrijhandelsverdrag
27-05: Bilderberg agenda onthuld: Globalisten proberen wereldregering te redden
25-05: Onderzoeksjournalist: Netwerk Europese elite maakt einde aan democratie

2013:
28-11: Geheim EU-akkoord: Lidstaten moeten trouw zweren aan Nieuwe Wereld Orde
23-11: (.../ Vrijhandelsverdragen met VS en Canada maken einde aan soevereiniteit EU-landen)
11-11: Beast Tech (7): Wereldregering 'Federatie van de Aarde' in oprichting

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  post

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Rebellio op 12-05-2016 16:37

"VS eist einde sociale zekerheid in Europa"? Daar hebben we de VS of Ttipp niet voor nodig. Die staat toch al op instorten. En Rutte, wat doen we dan om deze kaste van 'huisdieren' rustig te houden?

bob2 op 12-05-2016 17:09

De Russen hebben een nieuw kernwapen, de SS-30-raket. Bijnaam: Satan 2. En niet zonder reden: met één SS-30 kunnen 12 atoombommen gelanceerd worden. Het is het gevaarlijkste wapen dat ooit is ontworpen. 

De SS-30 is de opvolger van de SS-18, bijgenaamd Satan. Het is een MIRV, wat staat voor Multiple Independently Targetable Reentry Vehicle of Draagraket van Meervoudige Onafhankelijke Richtbare Springkoppen. In tegenstelling met de traditionele raket die één springlading en één raketmotor bevat, is het idee van een MIRV om één raket te lanceren waarvan de lading zich tijdens de reentry uit de atmosfeer opsplitst in meerdere eenheden, die gericht verschillende doelen bereiken.

De SS-30 zou dus, met een payload van 12 keer meer dan één megaton (er is sprake van tot 9 megaton), met één launch ineens 12 steden compleet kunnen verwoesten. En de Russen zijn van plan om minstens 46 van die SS-30’s te hebben voor 2020. De eersten zijn sinds kort operationeel volgens Zvezda, een nieuwszender die eigendom is van de Russische overheid.

Na de Koude Oorlog werd bij het START II verdrag uit 1991-1992 het bezit van MIRVs in principe uitgebannen. Maar START II is nooit geratificeerd door de Russische Doema.

Johan op 12-05-2016 17:26

Mijn suggestie:

Kopieer dit artikel in je eigen mailprogramma en stuur het naar de parlementariers in den Haag.

Laat een tsunami met deze informatie in hun mailbox komen. Hun mailadressen vindt je op de websites van de betreffende politieke partijen..

Rolf op 12-05-2016 17:32

TTIP is dat geheime verdrag wat we niet mogen zien. 

Nu bestaat er nog zo'n geheim verdrag genaamd TTP dat de VS met aziatische landen probeert af te sluiten. Ook de aziatische landen hebben hier veel moeite mee. 

De verdragsteksten van TTP (niet TTIP) zijn echter uitgelekt en staan gepubliceerd onder de volgende link:

SuperStation95 - Full Text of the secret Trans-Pacific Partnership! 

https://www.superstation95.com/index.php/world/1292

Ike op 12-05-2016 17:39

TTIP-referendum word gehost door http://whois.domaintools.com/ttip-referendum.nl

Is iemand bekend met de politieke voorkeur van de host? Ik vind dat het aantal van tegenstanders nl. erg langzaam oploopt.

iedereen is vrij om te denken wat zij of hij wil, maar ik geloof niet in de getoonde aantallen op de site.

Het zou leuk zijn als iemand een schaduwsite opzet en vraagt of mensen tegen hebben gestemd tegen het TTIP en wel een goede IP adress en identiteitscontrole doet.

Ik hoor het echter ook heel graag als iemand weet dat de aantallen heel betrouwbaar zijn.

Het hosten van een ttip-referendum site en een webpagina is een pinda voor de multinationals die al vele miljoenen in lobbies hebben geinvesteerd. Het is niks vergeleken met de vergen pinda's die al vergeven zijn.

Ik hoor graag ieders mening hierover.

Als ik voor deze mening word opgepakt weten we het in elk geval zeker dat de aantallen veel hoger moeten zijn. Ik zou graag Geenpeil  zelf een enquette zien uitvoeren hierover en anders een Hogeschool die even door studenten op straat een korte peiling doet.

(Worden mensen ook bewust van en beinvloed een landelijke peiling)

Mensen moeten in elk geval beseffen dat we met het huidige TTIP voorstel ons sociaal stelsel weggooien en dat we dan gaan concurreren met Midden en Zuid Amerikanen  die in de VS op het minimum (als ze geluk hebben) werken en met immigranten in Maleisie die in slavernij gehouden mogen worden volgens het TPP (in de Pacific) dat ook afgesloten word met de VS en waarvoor de uitzondering voor Maleisië is gemaakt.

De kosten voor het snel door heen jassen in de VS van het TTIP (fasttrack) was in elk geval pinda's;

https://www.theguardian.com/business/2015/may/27/corporations-paid-us-senators-fast-track-tpp

Bedenk goed dat het TTIP, TPP, CETA en TISA miljarden kan opleveren voor de multinationals.

Kom maar met commentaar hierover.

jw op 12-05-2016 17:43

Wanneer is Denhaag een keer eerlijk tegen de burgers.Droom maar lekker verder nooit dus het leeft met leugens en bedrog maar geen een doet er wat aan.Wij zijn gewoon te laf dat is er we worden gewoon naar de slachtbank gebracht en dromen lekker verder.

Maitreya op 12-05-2016 18:34

Het economisch imperialisme van de VS is onmiskenbaar. De euro was enkel een middel tot een doel. De Fransen brachten dat als tegenwicht tegen de VS. De Fransen zijn echter nooit hun smaak voor de oligarchie kwijtgeraakt. Vrijheid, gelijkheid, broederschap, de principes van de planeet Uranus die in de tijd van de Franse Revolutie werd ontdekt en die de energie van het sterrenbeeld Waterman versterkt, vormen de grondslag voor het nieuwe tijdperk waarin samendelen de hoofdnoot slaat willen we niet ten onder gaan. De Amerikanen die vooral emotioneel zijn ingesteld, hebben nog wel het een en ander te leren op dat vlak. Waterman brengt hoog en laag samen, en omhoog kan zich niet aanpassen naar omlaag, omdat er in de hemel geen miljonairs (of miljardairs) zijn die aan de rechterhand van God bepalen wie daar verder nog kan bestaan. Integendeel, houdt God Zelf geen bankafschriften bij. En dat wil niet zeggen dat het geld afgeschaft moet worden op aarde, maar dat er een betere verdeling moet zijn willen we niet omvallen.

Rolf op 12-05-2016 19:18

@Rolf op 12-05-2016 17:32

TTP moet zijn: TPP 

Trans Pacific Partnership

Robert.v.K op 12-05-2016 19:28

Hup net de petitie ondertekend!! Weg met dat zooitje

hopelijk slepen we hier weer een referendum uit, waar ik ontzettend hard Nee tegen ga stemmen!!

Waar halen ze de gore moed vandaan zeg, het grote gros zo te belazeren!!! Ongekend dit gedrag.

only you op 12-05-2016 19:56

Hebben jullie dan nog steeds niet in de gaten dat de wapenwedloop alleen is voor de elite en de bevolking uit elkaar te spelen? 

sussman op 12-05-2016 20:08

Multi nationals voeding industrie leveren gemanupuleerde produckten bv soja !

Het feit dat vlinders wormen dood gaan bij het eten van gemanupuleerde soja is al een bewijs !

Betreft monsanto [ gemanupuleerde mais ] even zo , ratten als zij deze rommel eten krijgen zeer grote Tumoren de reportage op begische krant, Wat zo het met de mens bv darm tumoren-cancer krijgen ! De bedoeling van nieuwe wereld orde is om de mensheid te vernietigen 90 % er van moet sterven via virussen en giftige voeding consumptie bv suikers en drugs / inenting etc !

Emile op 12-05-2016 20:16

Ze zullen waarschijnlijk wachten tot na het Britse referendum voordat ze het er door jassen

willy op 12-05-2016 20:32

Juist zoals hiervboven geschreven staat is de satan de  Russen dit is de eerste versie ! Amerika wilt nog steeds z'n macht gebruiken over de wereld ! maar de ware antichrist is Saoedi - Arabie de zonen van Ismael die het islamitisch geloof hebben aangenomen Israel is omgeven door vijanden van hun eigen broeders. Ik gok nog steeds dat Turkije en Rusland en de amerikanen de antichrist en de paus in de hand werken ik wil hier ook waarschuwen voor de Oosterse kerk en de katholieke kerk die in dienst staan van het valse lam die de maagd Maria is die alle eigenschappen van God voor zich opeist. De wereld gaat naar z'n voltooiing laat jezus kronen tot Heer van jeruzalem !

Willy, geloofszaken naar het geloofsforum a.u.b. Mod.

DN op 12-05-2016 21:23

Nogmaals, ik zie maar 1 oplossing, massaal naar Pegida demo's, misschien ben ik ook naief, maar weten jullie iets beten dan? https://darknews777.wordpress.com/2016/05/08/youtube-via-wordpress-videos-doc-pegida-strikes-back/

Proteus op 12-05-2016 22:20

Cameron heeft WO3 voorspeld bij Brexit.  Reactie Bojo: 'uitvluchten en frauduleuze immigratie cijfers.' en 'EU is niet democratisch, de EURO is mislukt, immigratiecijfers zorgwekkend, kosten enorm, vrij reizen en toetreding Turkije een ramp.' Hier horen we ...... niets. 

goof op 12-05-2016 22:21

haha , wij hebben Obama niet nodig om onze sociale zekerheden op te heffen .

Daar hebben zein  Brussel speciaal de EU voor opgericht en de ECB  in het leven geroepen.Die weten heel goed hoe je Europa binnen 10 jaar finaal naar de kloten moet helpen en dat laten ze dagelijks zien.Dus wat denkt die Obama wel niet , dat we hem daar voor nodig hebben.

AdelaarRobin op 12-05-2016 22:38

Yeshua HaMashiach, Jezus Christus zal op tijd komen om Zijn kinderen thuis te halen.

Bambi op 12-05-2016 23:16

Erdogan: "Turks leger klaar voor eenzijdige aanval op IS"

http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2702353/2016/05/12/Erdogan-Turks-leger-klaar-voor-eenzijdige-aanval-op-IS.dhtml

Ike op 13-05-2016 00:35

@bob2 op 12-05-2016 17:09

Dit komt ook omdat de Amerikaanse Neo Con's hun ABM systemen tegen de grens met Rusland neer wilden zetten en nu dus hebben gedaan. Alles heeft ook te maken met de strijd om de olie en de USD. Zie ook Venezuela en Brazilië. Ik hoop dat de angel uit het conflict word getrokken door de Aegissystemen en de 'anti Iraanse systemen' weg te trekken bij de grens met Rusland.

In mijn ogen zijn de Neo Con's levensgevaarlijk, omdat ze nog in de geonomie van de VS geloven, terwijl die tijd allang voorbij is. De hypersonische Iskanders, de Russische EW systemen en de snelheid en de hoeveelheid van de conventionele Russische troepen maken een conflict met Rusland pure zelfmoord.

Een onconventionele Amerikaanse militaire leider gaf de NATO al eerder geen schijn van kans.

De Iskanders en de dreiging van een hete WWIII als de NATO door blijft gaan;

http://www.zerohedge.com/news/2016-05-12/russia-hints-nuclear-war-after-us-deploys-european-anti-ballistic-missile-shield

Het was Amerika die geen enkele kernraket accepteerde op Cuba. Het is niet zo vreemd dat Rusland geen dreiging accepteerd voor zijn eigen deur. De kernraketten op Cuba was overigens een antwoord op de dreiging van nieuwe nucleaireJupiter kernraketten in Turkije destijds.

De kleine Neo Con kinderen zitten weer met vuur te spelen voor het munitiedepot. Het Amerikaanse volk, moet ze gewoon helemaal wegstemmen.

Als China openlijk de Russen militair gaan steunen en de Russen openlijk steun gaan geven in de Zuid Chinese zee, heeft de VS geen schijn van kans.

Het Westerse financiële systeem staat op instorten en we kunnen alleen hopen op een zachte landing in overleg met de BRICS landen. We hebben geen schijn van kans op overleving bij een harde confrontatie met de BRICS landen. Amerika zal geen militaire steun van China en de Russen accepteren voor Zuid en Midden Amerika en Rusland en China zijn alle manouvres ook zat tegen hun grens aan.

Één officier aan een grens die een verkeerde beslissing neemt en we gaan de geschiedenis in en komen er niet uit.

Ike op 13-05-2016 00:50

@Bambi op 12-05-2016 23:16

Het gaat Erdogan niet zo zeer om IS, maar om te voorkomen dat de Koerden van het YPG een corridor vormen langs de Turkse grens vanaf Koerdistan naar de Syrische kust. Dat zou nl. een strook vormen waardoor ook pijplijnen naar de kust in kunnen worden aangelegd en daarmee de Koerden veel machtiger maken en de Turken buiten spel zetten in de strijd om de olie, gas en pijplijnen.

Kilis is een strijdpunt tussen de YPG en IS. Reken maar dat de YPG meer aangevallen zullen worden door Erdogan, dan het NATO proxy IS leger.;

http://syria.liveuamap.com/en/2016/12-may-syrian-rebels-shell-the-ypgheld-village-of-maraanaz

Erdogan moet terug worden gefloten door de NATO en moet beseffen dat zelfs met een Koerdische pijplijn de Turken machtig blijven, omdat ze ten alle tijden de grens over kunnen steken en de stroom door de pijplijnen kunnen stoppen

Met Erdogan valt echter niet te praten. De man loopt in zevenmijlslaarzen door de porseleinkast.

Bundy op 13-05-2016 01:48

Eën moslim-bezetter kost Nederland € 80.000 per jaar , en Mario  Draghi drukt er per maand 80 Miljard Euro's bij , alsof wij dan Amerikanen nodig zouden hebben voor het opblazen van het sociale systeem , woeha .

MSN op 13-05-2016 08:56

Interessante visie:

TTIP is éénzijdig gericht en primair gericht op het beschermen van de NY bankiers (o.a. Goldman Sachs schuldig aan Griekse schulden debacle).

https://www.armstrongeconomics.com/international-news/ttip-is-the-booken-to-the-wto-agreement-to-protect-bankers/

jolo op 13-05-2016 14:13

wat het nu al met die globalisering al niet aan banen gekost heeft?

Rebellio op 13-05-2016 15:54

@Bundy, een "vluchteling" kost veel meer dan wat hij of zij aan uitkering kost. Namelijk, om te beginnen, al het vrijwillegerswerk wat gedaan wordt en dus de tijd en moeite die niet ergens anders aan besteed kan worden. Alle ziekte kosten die hij of zij declareerd. De plaats die hij inneemt in een huis, daar kan niet iemand anders wonen. Er zal dus een ander huis gebouwd moeten worden. De opleiding die hij volgt en de nodeloze moeite die gedaan wordt om hem aan het werk te krijgen kan niet voor iemand anders worden gedaan. Hij loopt immers minimaal 10 jaar achter op de autochtone nederlander waardoor geen bedrijf hem zonder subsidie meer wil aannemen. Een volgend punt is dan dus alle subsidies die hij opmaakt en juridische hulp die nodig is om het naar z'n zin te maken. En dan nog al de overlast die deze persoon zou kunnen geven, alleen al omdat hij van een andere cultuur is. Maar ook en vooral omdat hij moslim is, dat is eigenlijk niet te benoemen.

Maar, na 3 jaar krijgt ie gewoon een nederlands paspoort en dan is ie voor de nederlandsestatistieken gewoon een nederlander en is dit maar gezeur.

De gemiddeldeasielzoeker en zijn nageslacht, hoe leuk deze als personen ook kunnen zijn, zullen naar mijn inschatting geen passend werk vinden en zullen in ons land in hoofdzaak tot een mindere, afhankelijke kaste blijven behoren. Alleen wanneer de eerste generatie zich er toe kan zetten een bijdrage te leveren en een geintergreerd onderdeel van onze maatschappij word, zal zijn nageslacht een kans hebben. Ik zeg: weg uit onze straten en terug naar je land en zorg dat het daar veranderd. Of ga daar in de buurt wonen in een kamp tot dat andere het veranderd hebben. Maar hier maak je onze en je eigen toekomst kapot.

grrrr001 op 13-05-2016 18:18

Buitenlandse fictie bedrijven kunnen voor spotprijzen waterhuishouiding in het land belgie overnemen, maar ondertussen betalen wij als burgerbevolkingHet aanleggen van een dubbel waternet in het ganse land waar politici onze belangen uit handen spelen. komt bovenop dat ieder huisgezin voor de kost van de aanleg op zijn eigendom voor zijn kiezen krijgt,  sommige gemeenten geven daar een  armtierig bedrag als  compensatie voor maar dat komt dan weer uit de gemeentebelasting van die gemeente en moeten dan aan belasting verhoging werken en andere minder begoede  vereningingen de buikriem aantrekken, OCMW, gezinshulp....enzGrontmij.com,  Grontmij is part of Sweco. Sweco plans and designs the communities and cities of the future. Our work results in sustainable buildings,   efficient infrastructure and access to electricity and clean water.  die daarna de prijzen opdrijven wanneer zij alle troeven in handen hebben prijs water gaat dan naar ongekende hoogte nu gaat het al pijlsnelAllemaal door deze gruwels van onverkozen euro marionetten parlementariers die van geen wijken willen weten uit Belgie, misschien nog eens een herhaling van  stomme van portici opvoeren. Verdiep je in twitter Whistleblower accaunt Tressy Capps en de agenda van criminele organisaties  skag,  SANBAG het draait allemaalrond het zelfde tema namelijk mensen totaal onderwerpen aan een dictatuur waar verarming van de burgerbevolking de nieuwe toekomst wordt.namen met ronkende titels?waarom niet paus van ..../-- http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-16-62_en.htm -- 

Sjuad op 13-05-2016 20:41

Alle (voormalige) Frisia mensen aanschrijven dat de rente van dit contract met bloed betaald wordt.

Woeker polis mensen idem dito.

Mensen die de laatste jaren uit hun huis zijn gezet.

Hen ff herinneren aan wat voor ellende te wachten staat met TTIP en erger nog het onaantastbaar incasso systeem erachter steekt waar landen aan hebben te voldoen, uiteraat gaat dit via de belastting betaler en concument (als bedrijven beboet worden worden prijzen doorberekend) of de netto Brussel betaler Daarom; bij de volgende stemronde alle pro partijen wegstemmen!

Door niet te stemmen onderteken je opnieuw een woekerpolis, schrijf er dat maar bij,,

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl