Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Seismologen waarschuwen voor periode met zeer zware aardbevingen in VS

Zowel San Andreas Breuk als New Madrid Breuk in VS ‘op barsten’ – Mt. Rainier vulkaan (‘een van de gevaarlijkste ter wereld’) in staat Washington volgens geologen ‘tijdbom die op springen staat’


De Mount Rainier vulkaan gezien vanaf Seattle.

Toonaangevende seismologen waarschuwen dat de recente serie aardbevingen rond de Stille Oceaan slechts het begin is. Volgens de directeur van het Aardbevingscentrum van Zuid Californië staat de bekende San Andreas breuk –langs en door de metropolen Los Angeles en San Francisco- letterlijk op barsten, en zal er binnen afzienbare tijd een zware aardbeving van 8.0 of hoger optreden. Een team Britse wetenschappers concludeert dat de vele aardschokken onder de Noord Amerikaanse Plaat erop wijzen dat stukken van de aardmantel aan het afbreken zijn en in de planeet zinken. Ook in centraal VS kan dat in de nabije toekomst zware aardbevingen veroorzaken.

 


New Madrid Breuk is al 30 jaar ‘over tijd’

In Oklahoma werd het afgelopen jaar een record aantal aardschokken geregistreerd. Kentucky werd zondagmorgen getroffen door een 3.5 aardschok die in drie andere staten, tot op 450 kilometer afstand, werd gevoeld. In dat gebied in midden Amerika bevindt zich de New Madrid Breuk, waar een zware aardbeving volgens seismologen eigenlijk al 30 jaar ‘over tijd’ is.

In 1811 en 1812 kondigden een serie vergelijkbare schokken maar liefst drie zware aardbevingen aan, die tussen 16 december en 7 februari grote verwoestingen aanrichtten, en zelfs in de hoofdstad Washington scheuren in muren veroorzaakte, en in het nog verder weg gelegen Boston de kerkklokken spontaan deed luiden. De rivier de Mississippi stroomde op sommige plaatsen zelfs een korte tijd de andere kant op. Na afloop werden er nog eens honderden naschokken gevoeld.

Geologen erkennen dat het risico van zware aardbevingen in dit gebied veel groter is dan werd aangenomen. Sterker nog: zowel bevingen als aangerichte schade zouden als gevolg van de hardere en drogere bodem wel eens 20 x hoger kunnen zijn dan in Californië. Bovendien zijn langs de New Madrid breuk 15 kerncentrales gebouwd (2).

Op ieder moment zeer zware aardbeving Californië

Thomas Jordan, directeur van het Southern California Earthquake Center, waarschuwde afgelopen week in een toespraak dat alles erop wijst dat ‘het zuidelijke stuk van de San Andreas Breuk klaar staart om van start te gaan’. Maar ook onder andere gedeeltes van de breuklijn hadden eigenlijk al veel eerder nieuwe zware aardbevingen moeten zijn geweest. Normaal gesproken hadden de opgebouwde spanningen tussen de langs elkaar schuivende Pacifische Breuk en San Andreas Breuk al lang tot uitbarsting moeten komen.

Nu dat al geruime tijd niet meer is gebeurd, vreest Jordan binnenkort een zeer zware 8.0 aardbeving, of nog sterker. Volgens een in 2008 verricht onderzoek door de US Geological Survey zou een 7.8 aardbeving ruim 1800 doden, 50.000 gewonden en meer dan $ 200 miljard schade veroorzaken.

Op veel alternatieve sites wordt al jaren gespeculeerd dat een groot stuk van Californië dan in zee zal zinken, samen met de grote steden Los Angeles en San Francisco. Dit werd zelfs uitgebeeld in de apocalyptische film ‘2012’. Zover zal het volgens het USGS echter niet komen. Wel zullen beide steden ooit, in de zeer verre toekomst, naast elkaar komen te liggen, omdat ze met 4,6 centimeter per jaar naar elkaar toe worden gedrukt.

Ook het zuidoosten van VS loopt gevaar

Ook het zuidoosten van de VS staat het een en ander te wachten, zo zeggen Britse wetenschappers. In 2011 was er in Virginia een totaal onverwachte 5.8 aardbeving, die werd gevolgd door meerdere onverklaarbare aardschokken. De seismologen onderzochten de oorzaak, en concludeerden dat het binnenste van de Noord Amerikaanse Plaat op sommige punten aan het afbrokkelen is, waardoor hele stukken in de planeet wegzinken. Men vermoedt daarom dat ook dit gedeelte van Amerika meer aardbevingen staat te wachten.

Yellowstone supervulkaan

Op 18 april haalden we de Amerikaanse seismoloog Roger Bilham aan, die werkzaam is aan de Universiteit van Colorado. Naar aanleiding van de recente aardbevingen in Japan en Ecuador voorspelde hij dat we op korte termijn nog zeker vier zeer zware 8.0 bevingen kunnen verwachten.

Ook besteedden we aandacht aan de 38 –inmiddels 41- actieve vulkanen op de wereld, en de almaar oplopende ongewone seismische activiteit onder de Yellowstone Supervulkaan. Als die ooit volledig tot uitbarsting komt, zal een groot deel van de VS onbewoonbaar worden, en zal het noordelijk halfrond dagenlang in duisternis worden gehuld vanwege de gigantische hoeveelheden as die in de atmosfeer zullen worden gespuwd.

‘Tijdbom’ Mount Rainier kan honderdduizenden slachtoffers eisen

Minder aandacht krijgt de Mount Rainier vulkaan in de staat Washington. Geologen achten het gevaar van een plotselinge uitbarsting hier echter veel groter dan die van de bekendere St.Helens en Yellowstone. Mt. Rainier wordt door hen zelfs een ‘tijdbom’, ‘de gevaarlijkste berg in de VS’ en ‘een van de meest gevaarlijke vulkanen ter wereld’ genoemd, met name omdat deze zich dicht bij grote bevolkingscentra bevindt. Zelfs een kleine uitbarsting kan daarom al tienduizenden slachtoffers eisen; bij een grote uitbarstingen hebben we het over honderdduizenden doden.

Wanneer Mt. Rainier zal uitbarsten, is onbekend. Vorig jaar waren er in het gebied rond de berg echter al tientallen aardschokken. Volgens de Seattle Times is er ‘een kans van 1 op 7’ dat het nog tijdens ons leven zal gebeuren. (3)

 

Xander

(1) End of American Dream (via Infowars)
(2) End of American Dream
(3) End of American Dream

Zie ook o.a.:

18-04: 38 vulkanen en supervulkaan Yellowstone actief; Seismologen vrezen meer zware aardbevingen

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  post

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Pagina12
Hoopvol op 12-05-2016 10:12

En lieve DN die zeer geavenceerde beschaving in de kosmos waar jij het over hebt is kwaadaardig. Dat is die zogenaamde beschaving die bestaat uit gevallen engelen, demonen enz, kortom het rijk van Satan in de hemelse gewesten. Die beschaving die zich mengde in onze menselijke beschaving. Die het DNA van Gods schepping vervuilde  ( voor de zondvloed ). Dat is waar God over praat als hij het over vernietiging heeft.

Laat je niet misleiden DN. En ik begrijp heel goed dat je zoekende bent. En dat je teleurgesteld bent in zoveel godsdiensten en regeringen. Maar was het ook niet Jezus die daar veel problemen mee had ????? Met de gevestige  religieuze orde en overheden. Denk er over na en heb je nog vragen ; ga Naar geloofsForum op deze site van Xander. Er zullen vast mensen zijn die je op je pad willen helpen. En nogmaals wie heeft gelijk ????

Ik hoef hierin geen gelijk, maar onderzoek het zelf, zoek Naar rechtvaardige!!! Jij wens toch ook een rechtvaardige wereld .... Ik snak er in elk geval naar en kijk er daarom ook naar uit .... Ik hoop jij ook !!!!

Hoopvol op 12-05-2016 13:51

Tjonge wat een taalfouten zeg.... ligt aan aan mijn tokkelen op mijn Gsm ...!!! 😄😉 

Rebellio op 12-05-2016 14:46

@Hoopvol, mooi gezegd! "De tien geboden: dat is puur een raadgeving! Als je je buiten die raadgeving begeeft en je doet maar raak ..... Dan wordt je ongelukkig en komt vaak een hoop troubles op je pad"

liefhebben zul je de Heer, je God met heel je hart en heel je ziel en heel je verstand’ (Deut. 6,5); dat is het grote en eerste gebod; een tweede, daaraan gelijk: ‘liefhebben zul je je naaste als jezelf’ (Lev. 19,18);aan deze twee geboden hangt heel de Wet en de profeten!

 

Allen :Graag geloofszaken naar het geloofsforum. Mod.

DN op 12-05-2016 15:10

@Qromwel, dat is maar mijn gedacht, het is niet de bedoeling om het dictatortje te gaan uithangen. Ieder mag de eigen conclusies trekken, ik beweer niet alles te weten of alwetend te zijn, dat is toch niemand? Ik geloof niet dat wetten van een almachtige komen, warlords hadden die gemaakt.

Heel toevallig vind je allemaal copycats van Hammurabi terug zeker? Oog om oog, tand om tand? Uw naaste als jezelf was gewoon een afgeleide ervan, meer niet. Ik vind persoonlijk oog om oog de beste, als iemand last zoekt met je, moet je die maar van hetzelfde deeg een brood geven, bij manier van spreken.

Bovenal één God, dat is een soort bevel, liefde op commando zal niet lukken denk ik? Uw naaste als jezelf is redelijk goed. Als men zich daaraan houdt zal er niet snel oorlog van komen. Dus daar is geen God bij nodig? Je ziet die ook nergens ingrijpen hè? Alléén mensen claimen maar van alles & nog wat.

Nogmaals, lang voor de Joden er waren, reisden er al menselijke wezens door de ruimte, dus zullen hun wel hier ook het leven gebracht hebben toen, later is men dan één God gaan claimen, maar of dat klopt vind ik niet bewezen, ik vind het persoonlijk niet bewezen dat er een almachtige bestaat, ik ben niet alléén, maar de hoeveelheid maakt niets uit eigenlijk, de meerderheid gelooft inderdaan wel in een almachtige God, maar daarom is dat nog geen bewezen feit.

Waar ik een hekel aan heb is dat mensen zich aan andere mensen opdringen met iets. Ze komen zelf tegenover andere mensen de God uithangen, daar heb ik een hekel aan. Wij hebben gelijk want wat wij zeggen komt van God, dat is een cirkelredenatie, men kan nooit bewijzen dat het van God komt, wetenschappelijk denken vraagt bewijzen, geloof vraagt alléén maar blind geloof.

Nog een claim, "Gods woord de bijbel", dat zegt men, maar kan dat niet bewijzen. Waarom is dat Gods woord? Omdat het in dat boek staat! Is dat een bewijs? Nee, dat is een cirkelredenatie.

Uw naaste als jezelf? Ja, je leeft ook graag, dus laat een ander ook leven? Maar wat zei die warlord Mohammed? Doodt allen die niet mijn profeetschap willen erkennen! Wat doen moslims nu? Overal zichzelf opdringen & moorden plegen in naam van Allah & de allerlaatste profeet. Dat vind ik dus niet goed! Dan zullen moslims zeggen, jij hebt helemaal niets te vinden, uw kop gaat eraf!

Kop om kop dan, als hun mijn kop afsnijden, snij hun kop dan ook maar af, anders denken ze dat ze goed bezig zijn! Je kan dit soort geweld niet met lieve woordjes stoppen! "All you need is love", maar dat is geen boodschap aan moslims besteed. Dus godsdienst lost niets op zoals politiekers ook nooit wat oplossen.

Even terug naar onze Joden, hun hebben ook geen tussenpersoon nodig om tot hun Yahweh te bidden, die praten altijd zelf zogezegd met Yahweh, of die iets hoort is nog een andere vraag. De Joden zeggen, "er is niets tussen U & je schepper!" Ze bidden dus zonder tussenpersoon tot hun God. Dus voor Joden is Jezus overbodig als tussenpersoon, er is niets tussen hen & hun God zeggen ze! Schiet niet op mij, ik heb dat niet verzonnen! http://users.skynet.be/religie_info_site/Jodendom/JOODS%20BIDDEN.html

Straffer nog, de Joden zeggen, "een ander moet maar via de eigen religie tot God bidden", niemand anders kan het Joodse geloof beleven dan een Jood! Er is dus bij hen geen bekeringsdrang naar anderen toe, prachtig toch, we kunnen nog veel van de Joden leren dus! Dit is dan ook meteen een antwoord voor @Hoopvol?

DN op 12-05-2016 15:33

@Hoopvol, verder geavanceerden zouden volgens je kwaadaardig zijn? Waarom zouden die kwaadaardig zijn, ze hebben ons misschien wel gemaakt? Tja, je zal er van alle soorten ook hebben, dat heb je met mensen ook. Ik heb zelf nog geen contact met ze kunnen hebben, misschien zijn we niet zo belangrijk voor hen, zou ook kunnen? Ja ja, ik weet dat gelovigen in de bijbel zeggen dat ze gevallen engelen zijn. Maar de Joden spreken jullie weer tegen hoor, hun geloven niet in een duivel & gevallen engelen, dat zijn heidense gedachten zeggen ze. Christenen hebben hun duivel, hel & gevallen engelen van het heidendom zeggen de Joden.

Hoopvol op 12-05-2016 22:47

DN mag ik je uitnodigen om naar geloofsforum op deze site te gaan ??? Tenminste als je wilt hoor. Want ook ik hou er niet vAn om mensen te dwingen of zelf gedwongen te worden. Maar zodra ik in de gelegenheid ben wil ik nog een reactie geven op je laatste schrijven. Niet om je te overtuigen ( kan ik toch niet ) maar om samen dingen te overdenken.!!!  

DN op 13-05-2016 00:36

Okay Hoopvol, dat wil ik wel doen, heb vernomen dat ik daar ook mag komen...

U bent op elk forum welkom. Mvg. Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl