Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turks ministerie erkent dat 86% vrouwen in het land wordt mishandeld door familie

VN geeft ijskoud Israël de schuld van geweld in Arabische gezinnen – Palestijnse islam-hoogleraar op TV: ‘Zelfs als de vissen vechten, zitten de Joden erachter’


De grote vraag is waarom uitgerekend ‘links’, ‘progressief’ en ‘liberaal’ Europa onze grenzen wagenwijd open wil houden voor deze vrouwenhatende ideologie.

De Turken hebben het de afgelopen jaren bepaald niet makkelijk gehad onder de almaar strenger wordende, vrijheidsbeperkende maatregelen van de regerende AK Partij van de islamistische president Erdogan. De vrouwen in Turkije hebben het al helemaal niet getroffen; het Turkse ministerie van Familie- en Gezinsbeleid concludeert na een onderzoek dat maar liefst 86% van de Turkse vrouwen het slachtoffer is of is geweest van fysieke en/of psychologische mishandeling door toedoen van hun partners of familie. De vooruitzichten voor hen zijn niet bepaald rooskleurig als bedacht wordt dat Erdogan in november 2014 zei dat vrouwen in de islam nu eenmaal niet gelijkwaardig kunnen worden behandeld.

 


75% nam gerechtelijke stappen na meerdere malen te zijn mishandeld, en 87% diende een klacht in bij de politie. Desondanks blijft bijna twee derde van de mishandelde vrouwen bij hun man. Van de ongetrouwde jonge vrouwen blijft 43% bij hun gewelddadige vriendje. Vorig jaar overleefden 303 Turkse vrouwen het geweld van hun partner niet. De mannelijke daders krijgen doorgaans slechts lichte straffen.

Dat misbruik, mishandeling en geweld van vrouwen en meisjes schering en inslag zijn in de islamitische wereld, werd in 2013 nog eens bevestigd door de VN: 99,3% van de vrouwen en meisjes in Egypte –dus bijna allemaal!- blijken ooit te zijn aangerand of verkracht. De seksuele misdaadexplosie die Europa teistert na het binnenlaten van miljoenen moslimmigranten had dus alleen al aan de hand van dit rapport verwacht kunnen worden. (1)

VN geeft Israël de schuld van huiselijk Arabisch geweld

Maar de VN zou de VN niet wezen als de Commissie voor de Status van Vrouwen (CSW) op zijn jaarlijkse vergadering afgelopen week niet de moslimlanden, maar de Joodse staat Israël de schuld gaf van het huiselijke geweld in Arabische gezinnen – uitgerekend in het enige land in het Midden Oosten waar vrouwen, ook Arabische, met afstand de allerbeste, meest gelijkwaardige en meest beschermde positie hebben.

Palestijnse islamexpert: Zelfs als de vissen vechten zitten de Joden erachter’

Zoals we weten geven de Islamo-Nazi’s de Joden standaard de schuld van zo ongeveer alles wat er mis gaat in de wereld. Zo beweerden Egyptische officials enkele jaren geleden dat de Joden achter aanvallen van haaien op toeristen zaten. De Palestijnse islamitische hoogleraar Imad Hamato deed er onlangs op de officiële Palestijnse televisie nog een schepje bovenop, en zei dat ‘zelfs als de vissen vechten, de Joden erachter zitten’. (2)

‘De mensheid zal nooit in rust, vrede en voorspoed leven zolang de Joden – de moordenaars van de rechtvaardigen en de jihadstrijders- overal de oorzaak zijn van verwoestende corruptie,’ voegde de islamexpert eraan toe. In Europa wordt gedaan alsof slechts een klein groepje moslimextremisten vindt dat de Joden uitgeroeid moeten worden, maar in werkelijkheid staat dit bevel van Allah in de Koran te lezen, en wordt deze Jodenhaat door verreweg de meeste moslims klakkeloos overgenomen.

De reactie van het altijd zo politiek-correcte, zogenaamd tegen haatzaaien gekante Europa? Geen. Protesten van de Nederlandse regering? Nul. Ondertussen gaat de geldstroom vanuit de EU naar de door-en-door corrupte Palestijnse Autoriteit onverminderd door, en dat terwijl men in Brussel heel goed weet dat een aanzienlijk deel van dit geld wordt besteed om de Joden en hun kleine landje op alle mogelijke manieren zwart te maken.

Europese grenzen blijven open voor deze haatzaaiende ideologie

En dan nog beweren bijna alle politici in Nederland en Europa dat wij prima miljoenen volgelingen van deze haatzaaiende, misogyne, intolerante, antisemitische, discriminerende en gewelddadige ideologie kunnen opnemen, zonder dat dit negatieve gevolgen heeft voor onze samenleving en onze toekomst.

 

Xander

(1) Arutz 7
(2) Likud

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.Reacties

Pagina12
sonja op 02-04-2016 21:55

@Ibo, Je speelt een heel geslepen spelletje. Waar pieter op doelt staat in de Hadith van Bukhari. Deze is Sahih en niet Da'if, dus betrouwbaar. Overigens; Sahih Muslim, Sahih Bukhari worden als zeer betrouwbaar gezien. Maar goed; het is boek 4, Volume 52 nummer 176 en 177. Dat weet je zelf ook heel goed. Het gaat er niet om waar het precies staat, maar dat het er staat. Kom mij niet aanzetten dat de Hadiths spontaan ineens allemaal niet te beoordelen zijn omdat moslims er niet (meer) in geloven. Dat is dan niet bepaald voor alle geovigen publiekelijk bekend gemaakt.

Over uw onzin (Karen Armstrong gelezen soms) dat Mo zo enorm vrouwvriendelijk was; weleens van Cleopatra, de koningin van Sheba, Boudica en zo nog wat andere powervrouwen gehoord? Khadija was een rijke, succesvolle zakenvrouw voor Mo zijn zogenaamde openbaringen kreeg dus voor zijn tijd waren er al vrouwen die machtig waren, zelfbeschikkingsrecht hadden et cetera. 

ibo op 03-04-2016 01:34

@Sonja ik speel geen spelletje. Wat voor geslepen spelletje zou ik moeten spelen dan?

Pieter had het over soera's. Een soera is de Arabische benaming voor een hoofdstuk uit de Quran. Die onzin staat dus niet in de Quran. 

Dat het in de hadith boeken staat, geloof ik onmiddelijk. Daar staat hoofdzakelijk onzin in. Ik neem de moeite niet eens om dat te verifiëren. 

En ja, je hebt gelijk als je zegt dat de hadith boeken voor veel moslims wel degelijk een betrouwbare bron is. Dat is dan ook de reden waarom de moslim wereld op z'n zachtst gezegd, in zo'n erbarmelijke staat verkeert. Deze hadith zijn door de latere kaliefen, amirs, sultans, leiders gefabriceerd om hun wandaden te rechtvaardigen en zo het volk tot op de dag van vandaag te kunnen onderdrukken.

Echter een aanzienlijk deel van de moslims,  weliswaar een minderheid,  verwerpen de genoemde hadith boeken ofwel volledig danwel gedeeltelijk. 

Karen Armstrong heb ik nooit iets van gelezen. Ik kan je adviseren om de website van Edip Yüksel te bezoeken. Er zal een wereld voor je open gaan.

Om mijn mening kortweg af te doen als onzin is een teken van zwakte. Van enige historische besef is geen sprake bij jou, blijkt wel. Ik kan je hierover het boek 'The first muslim' van Lesley Hazleton aanbevelen. 

Over je volharding in het ontkennen van de Waarheid zegt God het volgende:

Quran 6:25-26

Onder hen zijn er die naar jou luisteren, maar over wier harten Wij hoezen gelegd hebben, zodat zij het niet begrijpen en in hun oren hardhorendheid. En al zien zij elk teken, zij geloven er niet in. Zozeer, dat wanneer zij tot jou komen om met je te twisten, zij die ongelovig zijn zeggen: “Dit zijn slechts fabels van hen die er eertijds waren.”

En zij verbieden het en wenden zich ervan af. Maar zij vernietigen slechts zichzelf en zij beseffen het niet.

 

Tabris op 03-04-2016 01:43

@Rebellio, Josefientje

Het lijkt er op dat de Bijbel niet veel beter doet betreffende de positie van de vrouw als de koran zoals ibo op 02-04-2016 19:36 aangeeft. Feministen hebben daar voor gezorgt.

Alhoewel dat er denigrerende teksten betreffende de vrouw in de bijbel staan geloof ik niet dat die ooit door Jezus zelf gesproken zijn. Ik ken wel een voorbeeld waar hij een vrouw verdedigt tegen steniging. Dus al die passages die Ibo opnoemt hebben voor mij geen waarde omdat ze niet direct door Jezus gesproken zijn.

Zomer op 03-04-2016 09:02

Mo op 02-04-2016 01:01

Ik zou zeggen doe er wat aan inplaats van in de slachtofferrol te kruipen.

En nog iets anders de zogenaamde Palestijnen zijn niet zo onschuldig als jij doet voorkomen.

Infidel4U op 03-04-2016 10:29

@ Mo en anderen. Heel goed, heel goed. Je kunt elkaar beter met citaten om de oren slaan dan met zwaarden. Wat de bijbel betreft ben ik het er mee eens dat die bol staat van de gewelddadige verhalen en uitspraken. Maar... Het oude testament is het geschiedenisboek van de Joden. Het feit dat christenen zich identificeren met de geschiedenis van een totaal ander volk en geloof is op zijn minst frappant te noemen en in het uiterste geval voer voor psychiaters. Die hebben daar vast een mooie term voor. Persoonlijk denk ik dat een echte christen genoeg heeft aan het boek over hun grote voorbeeld Jezus. Ik zie het geweld in het oude testament dan ook niet als onderdeel van het ware christendom en alleen als een van de oorzaken van de grote ellende die de kerstening de wereld door de eeuwen heeft gebracht. Dat gezegd hebbende, het christendom heeft zich wel langzaam ontwikkeld en is nu voornamelijk een vreedzaam geloof. De islam daarentegen is volledig gestoeld op geweld vanaf de eerste dag. Wat gezien wordt als het woord van God komt in feite uit de grote duim van een mens. Het is een ideologie die, vermomd als geloof, gericht is op de pacificatie van de gewelddadige stammen van het Midden-Oosten. Geweld is dus het centrale thema binnen de islam en de sharia want, zo werkt het nou eenmaal, gewelddadige idioten kun je alleen met geweld onder de duim houden. Het is daarom ook niet gek om te zeggen dat misschien niet alle moslims terroristen zijn maar alle terroristen zijn opvallend genoeg wel moslim... Ik heb nog geen gereformeerde zelfmoordterroristen gezien, ook al identificeren zij zich sterk met het oude testament.. En Breivik.. De tijd zal het leren of hij gelijk had met zijn gedachtengoed. Dat links een groot gevaar vormt voor onze samenleving is nu wel duidelijk, en dat hij links aan de wortels wilde raken snap ik. Maar zoveel kinderen vermoorden gaat wel heel erg ver en is onvergeeflijk.

Rebellio op 03-04-2016 12:28

@Ibo, een aardige bijdrage weer van u, deze keer herken ik de moslim weer wat meer. “…Verder geen commentaar.  Trek je conclusies…” zegt u, dat zijn echt onderdelen waar mee je een discussie kunt voeren. Voor u is een discussie als deze helaas weer niet de aanleiding om de koran wat beter te bestuderen. Nee, u ziet het als een kans om de Christenen te kleineren. Wilt u nu gelijk krijgen of gelijk hebben? Hiernaast vraag ik mij af wanneer u nu eens aan bron vermelding gaat doen? Uw tekst kwam volledig van de volgende site: http://www.uwkeuze.net/Islaam%20Christendom/De%20Bijbel%20als%20getuige/Vrouwonvriendelijke%20teksten%20in%20de%20Bijbel.html Voordat ik in ga op uw schrijven (ik zie namelijk wel het nut om ergens een goed onderbouwd antwoord op te proberen te formuleren) wil ik toch wel even kwijt dat ik het jammer vindt dat u niet inhoudelijk op mijn vragen en bezwaren in gaat maar dat u gaat klagen over die andere religie, die toch in uw ogen ook niet vrouwvriendelijk is, of wat eigenlijk. Wat wilt u eigenlijk met uw reactie zeggen… “trek u zelf maar uw conclusies”.

 

Uw vraag is waarschijnlijk: ”Is de Bijbel eigenlijk (ook) vrouwonvriendelijk?” Ja en nee. Ja, omdat het boek komt uit een tijd en cultuur waarin vrouwen geen gelijkwaardige rol speelden aan die van de mannen. Maar ja, dat geldt voor bijna alle literatuur van vóór 1900. Maar tegelijk bevat de Bijbel juist opvallend veel positieve verhalen met vrouwen in de hoofdrol (denk aan Ester, Ruth en Maria). En dat vrouwen en mannen voor God toch echt gelijkwaardig zijn, wordt in de Bijbel onderstreept (Gen. 1:26-28 en 2:23,24). Juist daarom kunnen veel mensen de Bijbel moeiteloos integreren in onze huidige cultuur, dat in tegenstelling tot de koran.

Het begint een beetje op een mantra te lijken, maar een fundamenteel verschil tussen de koran en de bijbel is dat de koran voorschrijft hoe je moet leven. Daarentegen is de Bijbel een verzameling diverse soorten boeken die ons vertellen over de relatie tussen God en mensen en mensen onderling. Deze vastgelegde geschiedenissen zijn naar onze mening Goddelijk ingegeven maar zijn in het ene geval een voorbeeld hoe het wel moet en in het andere een voorbeeld hoe het wel moet. Nu moet u ook weten dat u reageert op een Christelijk site, waar overwegend Christenen reageren, geen Joden.

God heeft de Joden door Mozes de tien geboden gegeven en daar zijn de joodse interpretaties uit voortgekomen: Leviticus en Deutronomium. Volgens de Rabinale overlevering hebben wij, niet joden de Noachitische geboden gekregen om naar te leven. De teksten uit het nieuwe testament waar uw gekopieerde stukje naar refereerd zijn allemaal teksten die komen uit brieven die een reactie zijn op specifieke problemen in gemeentes in Paulus tijd. Het zijn dan dus ook brieven waar wij veel wijsheid uit kunnen halen, maar die niet direct voor ons geschreven zijn. In iedergeval niet als wetgeving opgenomen moet worden zoals de koran mensen opdraagd dingen wel of juist niet te doen.  Hiernaast wil ik u melden dat het boek ‘Jezus Sirach’ niet een boek dat in de Bijbel voorkomt. Waarschijnlijk bedoelde de schrijver van het stukje dat u gekopieerd heeft “Wijsheid van Jezus Sirach”. Dit staat ook niet in de Bijbel maar is een deuterocanoniek boek. Het maakt geen deel uit van de Hebreeuwse Bijbel, en ook niet van de protestantse canon.

1 Korintiërs 14:33-36: “…Zoals in alle gemeenten der heiligen moeten de vrouwen in de gemeenten zwijgen; want het is haar niet vergund te spreken… en …want het staat lelijk voor een vrouw te spreken in de gemeente…” à Dit heeft alles te maken met orde en verantwoordelijkheden. Een samenkomst bestaat bij uitstek uit gezinnen, of zoals in het Grieks de Oikos (het huis, met alles er op en er aan, dus ook slaven en slavinnen). De man is het hoofd/verantwoordelijke van zo'n Oikos en zal dan ook spreken namens die Oikos in de samenkomst. Ze vrouwen waren dus in het dagelijks leven ondergeschikt (lees niet: minderwaardig) aan de man (of; de man van hun oikos). Het christendom gaf hier overigens een paradigm shift in. Binnen de samenkomst mochten zowel Joden als Grieken, Slaven en Meesters, vrouwen en kinderen in een ruimte samen zijn en waren ze gelijkwaardig voor elkaar; ookal waren in het dagelijks leven de gezagsverhoudingen anders.. (tussen slaaf meester).

 

1 Korintiërs 11:9-10: “…De man is immers niet geschapen om de vrouw, maar de vrouw om de man…”

Deze tekst verwijst naar de tekst in Genesis 2:18-24  “Dan laat de Ene, God, een verdoving vallen over de –rode– mens zodat die inslaapt; hij neemt een van zijn zijden en sluit met vlees de plek daarvan af.De Ene, God, bouwt de zijde die hij heeft weggenomen van de –rode– mens uit tot een vrouw; hij laat haar komen tot de –rode– mens.”  En vindt een verklaring in het voorgaande: Een vrouw, die zich ongesluierd in het openbare leven vertoonde, bracht volgens de Romeinse schrijvers haar eerbaarheid in opspraak. Bewees het dragen van lang haar in die tijd, dat een vrouw zichzelf respecteerde, hoeveel te meer behoort dit dan in de gemeente aan de dag te treden. Aangezien Christus het hoofd van de man is, zo is hij op zijn beurt het hoofd der vrouw. De laatste heeft dan ook blijk te geven dit te eerbiedigen. Dit kwam naar het gebruik dier dagen hierin uit, dat de vrouw haar hoofd met een sluier bedekte. Deze gewoonte wenst Paulus in de samenkomst der gemeente te handhaven en hij bepaalt zijn voorschriften overeenkomstig de aan die tijd gebonden levenswijze. Of men dit onderscheid ook op andere wijze kon eerbiedigen, laat hij buiten beschouwing. Hij wenst, afkerig van twist, geen nieuwe levensstijl te scheppen.

 

Efeziërs 5:22-33: “…Vrouwen, weest aan uw man onderdanig als aan de Here, want de man is het hoofd van zijn vrouw… …Welnu, gelijk de gemeente onderdanig is aan Christus, zo ook de vrouw aan haar man, in alles…”

Het komt er op neer dat de man Meer moet doen voor de vrouw, omdat hij verantwoordelijk Is voor haar.

 

1 Timoteüs 2:11-12: “…Een vrouw moet zich rustig, in alle onderdanigheid, laten onderrichten, maar ik sta niet toe, dat een vrouw onderricht geeft of gezag over de man heeft; zij moet zich rustig houden…”

Vrouwen in de kerk wordt niet verboden om in het openbaar te bidden of te profeteren (1 Korintiërs 11:5), maar alleen om geestelijk gezag over mannen te hebben. De Bijbel zegt nergens dat vrouwen de gaven van de Heilige Geest niet mogen aanwenden (1 Korintiërs hoofdstuk 12). Vrouwen zijn, net als mannen, geroepen om anderen te dienen, om de vrucht van de geest te laten werken (Galaten 5:22-23) en om het Evangelie aan de verloren mensen te verkondigen (Matteüs 28:18-20; Handelingen 1:8; 1 Petrus 3:15). Vers 13 begint met “want” en geeft de “oorzaak” van wat Paulus in de verzen 11 en 12 zegt. “Adam werd als eerste geschapen, pas daarna Eva. En niet Adam werd misleid, maar de vrouw; zij overtrad Gods gebod.” God schiep eerst Adam. Daarna schiep Hij Eva om een “helper” voor Adam te zijn. Deze scheppingsvolgorde vindt in het gezin (Efeziërs 5:22-23) en in de kerk een universele toepassing op de mensheid. En toch is er nog een ander veelvuldig genoemd bezwaar tegen deze interpretatie teksten m.b.t. vrouwelijke pastors / predikanten, en wel in relatie tot Debora, Chulda, Priscilla, Febe, enzovoorts: diverse vrouwen die in de Bijbel leidinggevende posities vervulden. Dus blijkbaar kunnen de Christenen onderling hier nog lang over discusseren.

 

Prediker 7:26: “…En ik ontdekte iets, bitterder dan de dood: de vrouw, die een valstrik is en wier hart een net is, wier handen boeien zijn…”

Deze tekst zegt iets over de persoonlijke ervaringen van de schrijver. Heeft ook totaal niks te maken met het opleggen van een verplichting.

 

Genesis 3:11-12: “…Hebt gij van de boom gegeten, waarvan Ik u verboden had te eten? Toen zeide de mens: De vrouw die Gij aan mijn zijde gesteld hebt, die heeft mij van de boom gegeven en toen heb ik gegeten…”

Man en vrouw zijn geschapen om elkaar te helpen en aan te vullen. Beide  hebben ze kwaliteiten maar ook gebreken. Blijkbaar is er iets in de vrouw dat haar in er toe bracht dit te doen wat ook effect heeft op haar plaats in de relatie tot haar man. En waar in het vervolg rekening mee gehouden moet worden.

 

Wanneer ik de Bijbel lees vindt ik geen teksten waar de man boven de vrouw gesteld wordt. Er is hoogstens een bepaalde rolverdeling. Christus is het hoofd van de man, de man het hoofd van de vrouw en God het hoofd van Christus. Als jij dit een vrouwonvriendelijke tekst vind, vind je het ook mensonvriendelijk dat Christus zichzelf hoofdelijk verantwoordelijk heeft gesteld voor Zijn Gemeente. Het gaat hier over verantwoordelijkheid zoals Christus dat is van Zijn Gemeente en zoals Zijn Gemeente en Christus één Lichaam zijn, zo is man en vrouw ook één lichaam, ook met een hoofd; de man dus. De man als hoofd is hier dan de 'kostwinner' en het gezin staat daaronder, zonder de macht te misbruiken ten kwade. De man wordt is neergezet als de beschermer (zoals God ook is) de schuilplaats, de sterkte, de 'kostwinner' (Jezus Christus winde ook de kost voor zijn Gemeente). Gezag erkennen, macht hebben? Dat riekt allemaal naar potentaten van mannen die hun vrouwen slaan en schoppen en opsluiten in het kolenhoek. Dat is echter de grootst mogelijk onzin. Man en vrouw zijn totaal en volkomen gelijkwaardig aan elkaar, ze zijn echter niet gelijk.

 

Nu bent u aan de beurt. Meent u het nu echt en heeft u de mening dat u bij al mijn geciteerde verzen uit de koran vindt dat ze vrouw vriendelijk zijn? Vindt u dat vrouwen goed, gelijkwaardig behandeld worden door uw moslimbroeders? Welke rechten van de mens vind u de meest waardevolle? Die van de “Universele Verklaring van de Rechten van de Mens” of die van Cairo? Volgens welke komt het individu het best tot zijn recht?

Josef op 03-04-2016 14:13

Moslims, hoe zouden jullie reageren mochten christenen zich in jullie midden opblazen?

Stel je een jonge westerling voor die naar hier komt om zich in de naam van het kruis op te blazen in het midden van onze openbare ruimte. Stel je twee wolkenkrabbers voor in een Arabische hoofdstad, opgeblazen door een christelijke extremistische groep, getooid in middeleeuwse kledij, die de verantwoordelijkheid voor de aanslag opeist en zich vastberaden toont om ons de christelijke leer en zijn normen en waarden opnieuw op te dringen opdat we zouden leven zoals in de tijd van Jezus en zijn discipelen.

Stel je voor dat je de stemmen van de monniken en priesters en hun gebeden door megafonen hoort schallen in de Arabische straten, verwensingen schreeuwend tegen moslims, ze ongelovigen noemend en zaken als: “God, versla en elimineer alle moslims.”

Stel je voor dat een groot aantal buitenlanders hier was geregulariseerd door hen visa, identiteitskaarten, nationaliteit, een goede baan, gratis onderwijs, sociale zekerheid, gratis gezondheidszorg, enz. te geven. Daarna komt een door haat verblind lid van één van deze gemeenschappen onze kinderen doden in onze straten, in onze gebouwen, in onze moskeeën en onze scholen.

Stel je voor dat een Fransman of een Duitser in Parijs of Berlijn zijn islamitische buurman ontvoert, hem slacht en zijn hoofd in een koelbox bevriest, zoals een terrorist dat een paar jaar geleden in Riyadh deed.

Stel je voor dat we hun land bezoeken als toerist en ze ons beschieten, bomauto’s in ons midden laten ontploffen en hun haat tegenover onze aanwezigheid uitdrukken met zinnen als : “Verwijder alle moslims uit het land van cultuur.’

Deze beelden zijn ondenkbaar in het hoofd van een Arabische of islamitische terrorist, want hij weet dat het Westen een land van humanisme is en dat een westerse burger weigert op deze wijze te reageren op de de barbaarse terroristische misdrijven van moslims. Ondanks de wreedheden  van Al Qaeda en ISIS (of Islamitische Staat) wonen wij moslims al jaren in het Westen, zonder vrees of angst.

Maar hoe lang kan dit nog duren? Vandaag zijn de dingen veranderd. De woede van de westerse landen tegen moslims wordt duidelijk, sommige leiders doen enge uitspraken.  Zoals Donald Trump, die moslims de toegang tot de Verenigde Staten wil ontzeggen.

Het is vreemd dat wij moslims ons het recht toeëigenen om deze uitspraken te veroordelen, eerder dan de gevolgen van het extremistische discours van onze politiek, onze opleidingen en onze regimes in vraag te stellen en er beschaamd over te zijn. Het is vreemd dat we het Westen veroordelen zonder in eigen boezem te willen kijken, zonder de extremistische manier waarop we de sharia interpreteren aan een onderzoek te onderwerpen en zonder ons diep reactionaire gedrag wereldwijd in vraag te stellen. Het is vreemd dat we de wereld veroordelen eerder dan dat we onze excuses aanbieden.

Hoe zou u reageren mocht een Europeaan zich in een theater in uw stad opblazen, of in het café dat je zoon bezoekt? Wat zou jij doen mocht je godsdienst elke zondag worden bekritiseerd op een manier zoals zij elke vrijdag de verwensingen van onze imams ondergaan?  

Stel, je woont in Amsterdam, Londen of New York en krijgt als deel van je lessenpakket te horen dat je een ongelovige bent, dat jou vermoorden ‘jihad’ is, die leidt naar de maagden in het paradijs. Zou je je verblijf verlengen of zo snel mogelijk vertrekken? Zou je jezelf opblazen (zoals moslimterroristen doen) of zou je gewoon kwaad worden en vragen dat men christenen de toegang tot de moslimwereld ontzegd? Wat zou je doen?

Stel je de oorlog voor die zou zijn uitgebroken mochten westerlingen hun waarden als gevolg van de bloedige door buitenlanders gepleegde terreurdaden hebben verloochend en westers of christelijk contra-radicalisme in onze Arabische steden was ontstaan.

Vandaag de dag, met alles wat er aan de hand is, blijft een aantal Arabische “experts” steeds opnieuw dezelfde zielige boodschap herhalen die ze al miljoenen keren verkondigden: moslims die terreurdaden begaan vertegenwoordigen niet de islam, maar zichzelf. Dat is het enige waar we echt goed in zijn: de schuld bij anderen leggen.’

Niemandalletje op 03-04-2016 14:23

IMHO: Knip en plak citaten uit Koran of Bijbel doen afbreuk aan het geheel. Laten we het wel in zijn/haar blijven context zien.(just my thought) 

vijgenboom op 03-04-2016 14:58

De man dienst Christus als voorbeeld te nemen en de vrouw dienst dr man te dienen. Dat is bijbels. Paulus zegt er genoeg over. Dat vrouwen steeds onvrouwelijker leven in Nederland is ook iets waar God niet blij mee is, emancipatie met als gevolg dat 1 op de 3 huwelijken kapot gaat.

sonja op 03-04-2016 15:00

@Ibo, En weer kaats je terug zonder inhoudelijk in te gaan op mijn vragen of opmerkingen. Ik heb wel historisch besef; vandaar de vraag aan jou of je weleens van Boudica, de koningin van Sheba of Cleopatra had gehoord. Jij kennelijk niet, of je wil het niet weten, maar ik neem aan dat je wel weet wie Khadija was? En weer hetzelfde patroon; meteen het onderwerp afleiden. Ik ken het inmiddels, ben er niet van onder de indruk. Dat noem ik spelletjes spelen.

Historisch besef? Jawel hoor. Maar jij kennelijk niet. De 'lectuur' die je aanraadt ken ik. En ja; ook de bij moslims zo geliefde James White en alle anderen. Dus die hoef je me ook niet aan te raden. Ik leg het inderdaad naast me neer. Er zijn namelijk veel meer en ook oprechtere boeken van auteurs die een heel ander, eerlijker beeld schetsen. En ervaringsdeskundigen die de islamitische wereld hebben kunnen ontvluchten. Soms met gevaar voor eigen leven en ernstig beschadigd.

Tegenover jouw 'waarheid' heb ik een andere, Christus heeft mij gewaarschuwd dat er na hem valse profeten zouden komen. Ik ben mij daar dagelijks van bewust.

En nu even een heel ander onderwerp; hoe boos of geirriteerd ik ook ben, het treft zeker niet jou als persoon. Je doet je best en hebt het recht weerwoord te geven en dat respecteer ik. Ook blijf je -in tegenstelling tot een aantal anderen- correct en netjes. Daarvoor heb ik alleen maar waardering. 

sonja op 03-04-2016 15:02

@Josef; Moet er tijdens het lezen van je geweldige stuk ineens aan denken dat Josef in de islam 'vergeten' is. Dank voor je heldere analyse.

@Rebelio; Ik bewonder je veerkracht en je vermogen steeds opnieuw te reageren, ook al weet ik dat je er soms moedeloos van wordt. Diepe buiging voor jou.

sonja op 03-04-2016 15:02

@Harold, Dank je wel!

Infidel4U op 03-04-2016 16:48

Beste mensen, niet om het één of ander maar het lijkt hier steeds.meer een bijbelschool te worden. Het is heel leuk dat sommigen onder u de bijbel tot in den treuren kunnen citeren maar het worden wel erg lange stukken op deze manier... Als je zó lang nodig hebt om je punt te maken, wat is dan het punt? Laten zien dat je de bijbel goed kent? Vergeet niet dat de bijbel die wij kennen in het verleden bij elkaar is geknipt en geplakt door een stel corrupte bisschoppen met als doel.de.massa dom én onder de duim te.houden... De essentie is terug te brengen tot maximaal een A4tje  en draait om liefde. Voor elkaar en voor jezelf. De.rest is fluff en derhalve overbodig. Dat had ik op hele jonge leeftijd al door en heeft mij de nodige discussies met 'ware' gelovigen en godsdienstleraren opgeleverd.  Als een geloof zó gecompliceerd is dat alleen de.schriftgeleerden het kunnen begrijpen en interpreteren is dat voor mij meteen verdacht, want menselijke manipulatie ligt dan op de loer. Hou het simpel. Het leven is al gecompliceerd genoeg.

Josef op 03-04-2016 18:55

@sonja

Dank je sonja, maar dat stuk is niet van mij het komt van een andere site en dat heb ik gecopieerd.

http://stopdebankiers.eu/moslims-hoe-zouden-jullie-reageren-mochten-christenen-zich-in-jullie-midden-opblazen/

Josef op 03-04-2016 19:13

@Infidel4U

Waar haalt u die nonsens vandaan over dat plakken en knippen, als ik dat zo lees heeft u kennis van zaken, behalve over de Bijbel en het geloof daar in,want dat heeft u gecopieerd en geplakt ,niet eens zelf bedacht .

Dat commentaar van u is  voor mij fluf en overbodig, hersenloos gezwets.

Een goede avond gewenst met uw zinloze ideeen.

Josefientje op 03-04-2016 21:03

Wie is allah, deel 4, de andere vindt u vanzelf, hopelijk mag dit hier ook geplaatst worden voor al onze forumgenoten, die het zo oprecht bedoelen.

https://www.youtube.com/watch?v=Taex2ReBeKk

Mark S. op 04-04-2016 00:30

Deze vrouw Farrah Prudence groeide op als een moslim in het Midden Oosten en weet veel van de Islam. Zij heeft een interessant kanaal op youtube. Hier is haar 1e filmpje waarin zij over Mohammed, de Jihad etc spreekt. Zij kent de Koran, de Hadith, alles, zij weet alles wat de profeet Mohammed heeft gezegd en gedaan.

Ik raad dit iedereen aan, ook alle moslims.

https://www.youtube.com/watch?v=0pSbxTOimTk

De andere films zijn ook interessant.

Mo op 04-04-2016 01:29

http://beforeitsnews.com/terrorism/2016/04/putin-illuminati-plans-to-use-islam-to-spark-world-war-3-2458104.html

lees dit artikel allemaal!!!!!!!!!!!!

Rebellio op 04-04-2016 08:50

@Ibo, ik heb eigenlijk nog wel een paar vragen. U geeft aan dat u de hadith verwerpt, maar dat u wel volledig achter de koran staat. Nu lees ik hier en daar op het internet (bijvoorbeeld, http://compare-islam.com/koran-zonder-hadith-.php) toch wel enkele bezwaren vanuit uw wereld. Hoe gaat u om  met bijvoorbeeld de volgende vragen:

1. Het interpreteren van teksten. Laat u dat over aan de iman, die dan op zijn beurt wel gebruik maakt van de hadith, maar er dan niet woordelijk naar verwijst? Of heeft u gewoon uw eigen versie?

2. Hoe bid u gezamenlijk?

3. U gelooft niet in een mahdi?

4. Soera 16:44 “En Wij hebben tot jou de vermaning neergezonden opdat jij de mensen duidelijk maakt wat naar hen is neergezonden en misschien dat zij dan nadenken.” Blijkbaar heeft mohamet van allah de koran gekregen, maar moet hij het nog wel toelichten en uitleggen. Waarom geeft u de hadith niet deze waardering?

5. Hoe letterlijk neemt u Soera 5:38 “En de dief en de dievegge, houwt hun de hand af ter vergelding voor wat zij begaan hebben, als een afschrikwekkend voorbeeld van God. God is machtig en wijs.” Iedere dief? En waar baseert u dat dan op?

6. Hoe ziet u mohamet, wat betekend voor u, uw grote voorbeeld als u geen waarde hecht aan ‘de overleveringen’?

Of is dit gewoon weer een variant op ‘de jihad met de pen’ en zijn uw uitspraken leugens die vallen onder soera 3:28 of soera 106 “…Laten zij daarvoor de Heer van dit huis dienen, die hun voedsel tegen de honger geeft en die hen beveiligt voor de angst.” :de Taqiyya (een moslims wordt toegestaan om zijn geloof te verbergen of te loochenen.)

sonja op 04-04-2016 16:47

@Mark S, Ja en ze werkt ook voor Vox Poouli News. Samen met Aynaz Anni Cyrrus geeft ze in video's antwoord op vragen over de islam. Zij vanuit het Soenitische gedachtegoed, Aynaz vanuit het Shi'itische gedachtegoed. Erg leerzaam.

Josef op 04-04-2016 17:04

moslims.

Zie hoe vredelievend en intelligent uw  mo/allah is.

http://westerse-beschaving.org/verzen-van-vijandschap/                                                dit getuigd van een intellectuele allah/mo.

http://westerse-beschaving.org/plunderen-de-bron-van-islamitische-economie/                 waar de islam nu mee bezig is.

http://westerse-beschaving.org/50-redenen-waarom-mohammed-geen-profeet-was/        

sonja op 04-04-2016 19:34

@Mo, Alsjeblieft, doe mij een lol. Hoeveel anderen gaat de islam nog de schuld in de schoenen proberen te schuiven voordat zij eindelijk eens de hand in eigen boezem steekt?

Mark S. op 04-04-2016 23:34

@Sonja Ja zeker erg leerzaam. Het duo Farrah Prudence en Aynaz Anni Cryrus is een interessant duo. Ik zag in  de video Islam Q&A Episode 3 een hilarisch stukje over het enige wonder dat Mohammed zou hebben gedaan. Het stukje begint bij ongeveer 22:45min.

Hier is de link daarheen:

https://www.youtube.com/watch?v=Yk6JWK8x7-M

Josefientje op 05-04-2016 09:42

Over Maalala, dat meisje dat in haar gezicht geschoten is door de taliban en andere interessante gesprekken met ex- moslims

Ex Muslim's - Islam Is A Lie By Satan  

https://www.youtube.com/watch?v=e6Soyp2eaTg

Josefientje op 05-04-2016 16:00

@Mark S. op 04-04-2016 23:34  wat ik ook zo grappig vond, verteld door de zoon van de oprichter van Hamas, dat mo op een ezel van Mekka naar Jerusalem gevlogen zou zijn. Mosab Hassan Yousef zei: "De enige getuige van dit wonder was de ezel".

Laat ik de link nu in één keer vinden, hopelijk zal elke misleide persoon dit horen en zien en zijn voordeel voor de Eeuwigheid er mee doen.

https://www.youtube.com/watch?v=ua9HsFPtPM4

https://www.youtube.com/watch?v=Vl641IFO10g

Mark S. op 05-04-2016 23:50

@Josefientje, ja dat verhaal van mo op die ezel is erg leuk en is ook door Farrah Prudence verteld maar dus ook door Mosab Hassan Yousef. Maakt het hilarische verhaal des te geloofwaardiger. Beiden (Farrah en Mosab) zeiden ook dat de profeet mo de enige profeet is zonder profetie! Nog zo iets hilarisch! De islam noemt mo de profeet maar er is alleen geen profetie! Kijk dat vind ik nou toch een beetje slordig van die mo.

Het zijn interessante filmpjes en Mosab is ook zeer indrukwekkend!

Josefientje op 06-04-2016 00:55

@Mark S. Ik wilde moderator al vragen of de beide filmpjes ook op Praatcafé of Geloofsforum geplaatst zouden kunnen worden, omdat ze hier zo snel verdwijnen door de andere onderwerpen. Ik waag het erop, hopelijk worden onze isl. medeforumgenoten voor tijd en Eeuwigheid bewaard want men kan beter luisteren naar hun eigen brs dan naar ons, die hebben meer gezag dunkt mij.

Rebellio op 08-04-2016 13:49

Zou Ibo zijn antwoorden en reacties nog aan het formuleren zijn... jammer weer hoor

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl