Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

London School of Economics velt vernietigend oordeel over TTIP

Vrijhandelsverdrag met Amerika gaat Europese belastingbetalers miljarden kosten – Oproep: Onderteken petitie voor referendum over het TTIP, dat al ruim 120.000 handtekeningen heeft gekregen – Bijna 600.000 banen verloren door vrijhandelsverdrag, gemiddeld inkomen daalt in Noord Europa met ruim € 4800,-

Links: Deze demonstranten vatten in één zin samen waar het TTIP in werkelijkheid om gaat: alle macht aan vooral Amerikaanse multinationals, ten koste van de banen, het inkomen en de gezondheid van de Europese burgers. Geen wonder dus dat Brussel, Berlijn en Den Haag de details van het TTIP zorgvuldig verborgen houden.

De gerenommeerde London School of Economics velt in een rapport een vernietigend oordeel over het TTIP vrijhandelsverdrag dat de EU met de VS wil sluiten. Volgens de economische experts herbergt het TTIP grote risico’s voor Europa en brengt het ons nauwelijks iets goeds. Opmerkelijk is dat de Britse premier Cameron opdracht gaf voor het onderzoek, maar toen de uitkomst hem niet aanstond, het vervolgens werd weggemoffeld.

 


Tegenstanders van het TTIP, die zich hebben verenigd in ‘Global Justice Now’, hebben de Britse versie van de wet openbaarheid bestuur gebruikt om het LSE-rapport, dat uit 2013 dateert, boven tafel te krijgen. De conclusies in dat rapport zullen het premier David Cameron waarschijnlijk nog moeilijker maken om het Britse volk ervan te overtuigen in juni voor een langer verblijf in de EU te stemmen.

TTIP gaat Europese belastingbetalers miljarden kosten

Volgens de London School of Economics zal het TTIP de Britse (en Europese) belastingbetalers vooral heel erg veel geld gaan kosten. Voordelen zijn er nauwelijks. De beweringen van politici dat Europese investeerders het in de VS makkelijker zullen krijgen, zijn op zijn best zeer twijfelachtig.

De economen wijzen op het vergelijkbare NAFTA akkoord tussen de VS en Canada. De Canadezen zijn daardoor al miljarden kwijtgeraakt aan dure rechtszaken die door Amerikaanse investeerders werden aangespannen. Ook in het TTIP krijgen deze investeerders de macht om Europese overheden voor het gerecht te dagen. Gezien de ervaringen in Canada zal het enorme sommen belastinggeld gaan kosten om met hen te schikken. Europa wordt daarin zelfs kwetsbaarder voor de VS dan Canada.

De LSE ontrafelt een tweede leugen van de politici: extra investeringen in de economie zullen er niet of nauwelijks komen, ook niet uit India of China, omdat investeerders nu al meer dan voldoende ruimte en rechtszekerheid hebben op de Britse en Europese markten. Ook in dit opzicht is het TTIP enkel gunstig voor de Amerikanen, maar wel ten koste van investeerders uit andere landen. De Amerikanen azen met name op volledig vrije toegang tot het nog in ontwikkeling zijnde Oost Europa.

Politici weigeren details verdrag bekend te maken

De slechte ervaringen die Canada met het NAFTA vrijhandelsverdrag heeft, dreigen met het TTIP ook de onze worden. Geen wonder dat premier Cameron het onderzoek onmiddellijk achter slot en grendel opborg, en in plaats daarvan gewoon doorging met het opnoemen van de in werkelijkheid niet bestaande voordelen van het verdrag voor Europa. De Britse leider overlegde gisteren nog met twee andere grote voorstanders van het TTIP, de Amerikaanse president Obama en de Duitse bondskanselier Merkel.

Ook Merkel heeft tot nu toe geweigerd de details van het TTIP openbaar te maken, reden waarom er bij onze Oosterburen afgelopen weekend nog massale demonstraties werden gehouden. In politiek Den Haag doet men er zoals gewoonlijk hoofdzakelijk het zwijgen toe als er weer eens zal worden ingestemd met besluiten of verdragen waarvan men beseft dat deze schadelijk zijn voor de Nederlandse werknemers en belastingbetalers.

Bijna 600.000 Europese banen zullen verloren gaan

Vorig jaar waarschuwde de Britse vakbond GMB dat de EU na het sluiten van het TTIP vrijhandelsverdrag met de VS overspoeld zal worden met tot nu toe verboden zwaar giftige chemicaliën die erom bekend staan kanker, geboorteafwijkingen en ontwikkelingsstoornissen te veroorzaken.

In 2014 bleek uit een onafhankelijk onderzoek van het Global Development & Environment Institute dat van de beloofde stimulatie van de werkgelegenheid in Europa niets terecht zal komen, en er de komende 10 jaar juist 583.000 banen verloren zullen gaan. Ook zullen de gemiddelde lonen in Noord Europa jaarlijks met maar liefst € 4848,- dalen als gevolg van het TTIP.

‘Veiligheid en gezondheid burgers op het spel’

De Europese Commissie beweert dat het TTIP de Europese economie een impuls van € 120 miljard kan geven, maar critici houden vol dat alleen al het feit dat de onderhandelingen achter gesloten deuren worden gehouden bewijst dat naast de werkgelegenheid en het inkomen ook de veiligheid en de gezondheid van de Europese burgers doelbewust op het spel worden gezet.

Teken petitie voor referendum over TTIP

Om al deze redenen is er een online petitie gestart voor een referendum over het TTIP- en CETA verdrag (CETA: vergelijkbaar verdrag met Canada). Wij roepen iedereen op om deze petitie, die al bijna 121.000 handtekeningen heeft gekregen, te ondertekenen (let op: u krijgt na afloop een email waarmee u uw ondertekening moet bevestigen, anders telt deze niet mee). Zodra de 300.000 zijn gehaald, heeft de regering geen andere keus dan een referendum te organiseren. Het grote succes van het recente Oekraïne referendum bewijst dat ondertekening wel degelijk zin heeft!

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Zie ook o.a.:

25-04: Britse reactie op Obama’s pleidooi voor EU en TTIP: Waarom luisteren naar president die wereld in chaos stortte?

2015:
25-06: Senaat VS akkoord met TPP, geeft Obama dictatoriale macht
06-06: Bilderberg 2015: Westerse elite wil contant geld uitbannen (/ Grenzen Amerika en Europa moeten nog verder open voor miljoenen immigranten – ‘Planetair regime’ in oprichting)
05-06: EU moet zwaar giftige chemicaliën toelaten door vrijhandelsakkoord met VS

2014:
14-11: Vrijhandelsakkoord met VS vernietigt ruim half miljoen Europese banen
28-09: Vrijhandelsverdrag: EU schakelt macht nationale parlementen uit (/ ‘Sluizen herverdeling welvaart eurozone worden geopend’)
30-05: Front National eist veto EU-toetreding Turkije en einde vrijhandelsverdrag
27-05: Bilderberg agenda onthuld: Globalisten proberen wereldregering te redden
25-05: Onderzoeksjournalist: Netwerk Europese elite maakt einde aan democratie

2013:
28-11: Geheim EU-akkoord: Lidstaten moeten trouw zweren aan Nieuwe Wereld Orde
23-11: (.../ Vrijhandelsverdragen met VS en Canada maken einde aan soevereiniteit EU-landen)
11-11: Beast Tech (7): Wereldregering 'Federatie van de Aarde' in oprichting

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  post

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Hubo op 26-04-2016 16:02

Blij met de link naar de petitie

Eelke Piers op 26-04-2016 16:11

Ik heb getekend

jw op 26-04-2016 16:16

ik zeg nee dus teken graag hoop dat NL ook nog wakker word

wakker op 26-04-2016 16:20

Maar zijn dat werkelijk zulke grote leiders die ons vertellen vooral voor de TTIP te zijn? Merkel en Cameron zijn de burgers aan het misleiden. Laten ze in vredesnaam voor het tribunaal komen en een beste gevangenisstraf krijgen.

wakker op 26-04-2016 16:20

Maar zijn dat werkelijk zulke grote leiders die ons vertellen vooral voor de TTIP te zijn? Merkel en Cameron zijn de burgers aan het misleiden. Laten ze in vredesnaam voor het tribunaal komen en een beste gevangenisstraf krijgen.

only you op 26-04-2016 16:50

Het is VS of wij, iemand zal moeten bloeden? 

cefas op 26-04-2016 17:23

TTIP wordt een ramp voor Europa, vooral Jan met de Pet en de belastingbetaler zullen de klos zijn en de multinationals zullen nog rijker worden. Stop dit gedrocht van een verdrag. Referendum, laat het volk kiezen voordat dit verdrag door de strot geduwd wordt net als de grondwet van Europa dat via een achterdeurtje in Lissabon toch doorgedrukt werd destijds. Met dit soort verdragen worden rampen gecreeerd!

Jove op 26-04-2016 17:26

Advies voor EU leden: Stop die TTIP als een dulcolax op een plaats waar geen daglicht is.

(of mag je dat tegenwoordig ook al niet meer zeggen)

Rick op 26-04-2016 19:02

Heel goed Xander om hier aandacht op te vestigen, ik hoop dat mensen wakker worden en begrijpen dat ze al jaren belazerd worden door de grote coorporaties.

Peter Selie op 26-04-2016 19:04

Er zitten totaal wezenloze ja-knikkers in dat EP. Alles tekenen ze wat Amerika hen onder de neus drukt.

Ik weet het al lang al hen ik geen economische opleiding gehad. Amerika, dat begon al met Bush en Obama zet het door en nog wat agressiever door om Europa af te breken. Wata een haat!

Hetzelfde geldt voor de import van islamieten wat een probaat middel blijkt te zijn om de etnische Europeaan uit te roeien. Vanmorgen  schrijft Obama in De Telegraaf, dat we meer inspanning moeten doen om ISIS te bestrijden, terwijl je op goed geïnformeerde sites kunt lezen, dat Amerika hen voorziet van het modernste wapentuig. Kan het hypocrieter?

Wat moet er gebeuren on hun ogen te openen?

 

Maitreya op 26-04-2016 19:20

Er zijn al plannen tot Scheldwoorden en vloeken op TV verbieden en wegpiepen’. Dit om ons alvast te modelleren naar de hypocrisie van Amerika. Want hoe minder er gevloekt wordt, hoe harder er gelogen wordt. Dat zou iedereen toch wel kunnen weten nu. De Holander probeert zijn ziel te redden. Hij heeft een vaag gevoel dat er iets niet klopt, dat wel, en maakt het zo zoals gebruikelijk nog erger.

charlud op 26-04-2016 20:32

Referendum stelt niets voor en werkt niet. Alleen revolutie kan dit soort "genocide" stoppen. Hoe kan het dat tijdens de Franse revolutie ook het leger achter het volk staat en nu zou dat niet kunnen? Zij hebben ook gezinnen ga dat maar bewerken dan zijn die politici,captains of industry, hoge bazen van de financiele instellingen, de huidige adel en afstraffen op gelijke wijze als tijdens de Franse revolutie. Democratish appelleren werkt gewoon niet. Of het volk is verdoofd, te naief of te laf. Je kunt dit soort kwaad maar op 1 manier stoppen en dat is helaas met geweld. Een andere taal verstaan ze gewoon niet. We worden via leugens in oorlogen betrokken tegen landen die duizenden kilometers van ons afliggen en geen enkel kwaad jegens ons volk hebben gedaan. De crises die er geweest zijn, zijn allemaal financiele crises. Daar wordt niets maar dan ook niets aan gedaan. De panama papers zijn zelfs van een lagere orde , kijk maar naar tax justice network, daar staat Zwitserland nog steeds op nummer 1 en ja hoor de VS op nummer 3 als ware belastingparadijzen voor superrijken en wereldconcerns. Leugens en nogmaals leugens. Is het jullie opgevallen dat van alle zogenaamde terroristische aanslagen zowel in de VS als Europa de daders met naam en toenaam binnen en mum van tijd bekend zijn. Binnen zeer korte periode huiszoekingen gedaan kunnen worden op de juiste adressen en dat de media dit allemaal de volgende morgen werelbekend maken alsof ze zelf met de hele politie,veiligheidsdienst 24 uur per dag meel hebben gelopen. Maar datzelfde politie apparaat heeft bij het vinden van een lijk die ze in een of andere park gevonden hebben al grote moeite om de dader te pakken te krijgen. Het duurt maanden zelfs jaren als ze geluk hebben om de zaak opgelost te krijgen. Werkelijk de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

Sjuad op 26-04-2016 22:03

Goede nieuws is dat ook Wodan Willie stikbeu is zal hem dat laten weten ook,, aanslag van Wodan morgen!

Bambi op 26-04-2016 22:20

Beste mensen het is  al een ramp!Beter worden is verleden tijd.

jottum op 27-04-2016 00:53

Ik ben tegen high fractured corn syrup uit mais in bijna alles dat we eten gewonnen uit meestal gemanipuleerde mais van zaden van monsanto. En mickey mouse hoeft geen tweehonderd jaar te worden onder auteursrecht als 'the last mohikan' voor die tijd al stierf. Trouwens, Jsf's  of F-22's en windows 10, apple Iphone 2008 (of zoiets) en franchising kfc's en macDonalds zijn er al en fijne californische porno en een Tesla zijn toch ook al te koop, tipp of niet, terwijl  de notenbar hier verzuipt in de cali-amandelen, de export na areaal vergroting voor export waardoor mede daardoor ze daar drinkwatertekorten hebben. Maar uiteindelijk klinkt en lijkt tipp wel veel op tayyip... erdogan dus, en zeg dat maar eens hardop voordat dat ook niet meer mag van ankara (lmao). Affijn, griekse yoghurt is wel zo lekker en democratisch en gezond zegt men. Nu het ijs en het gebak met glucose-fructosestroop nog.

gijs op 27-04-2016 03:03

alle hoop is niet verloren met de reageerders hier. teken vooral de petitie. wordt precies zo'n succes als het recente referendum. wat ben ik blij en vooral heel dankbaar dat ik er niet bij hoor

Gorghel op 27-04-2016 10:53
Aangezien de EU mislukt is kan het beter onder de VS vallen. We volgen toch al alle ontwikkelingen uit de VS, dus kunnen we net zo goed onderdeel gaan uitmaken van USA. Engels kennen we toch al, dus de aanpassing gaat soepel verlopen.
Hoeder op 27-04-2016 11:24

TTIP is net zoals het Parijse energie akkoord niet gebaseerd op ratio. Alleen op basis van gezond verstand kan iedereen dat zien.

Wat er momenteel gebeurt is dat agenda 24 wordt uitgerold, onderdeel van NWO.  We staan erbij en kijken ernaar. De machtselite hebben maling aan de burgers, dat is overduidelijk.

willy op 27-04-2016 11:55

Wie zijn de baas in Europa : Merkel, Cameron en Hollande drie clowns in een circus dat zich europa noemt hopelijk geraken we van die drie snullen vanaf!!! Shalom

DN op 27-04-2016 12:03

De EU moet gekelderd worden & daarmee basta! Steun Pegida, die willen de EU ook weg, & onze eigen grenzen ook dicht voor moslim vluchtelingen, alléén mensen die gevaar lopen door moslims helpen! Heel het Westen moet gewoon een moslimvrije zone worden, met Obama hebben wij ook geen zaken!

Sjuad op 27-04-2016 13:11

"Europa" is een opzetje van de CAI Mossad waaraan de staat der Nederlanden 110% onderdanig aan is,, wat het volk

en hun vertegenwoordigers ook maar roepen wat voor politiek gevoerd word zolang de handel maar floreert binnen deze staat waarvan de oranje clowns wel de meest opvallende promotors van zijn. Echter voor het volk doen zij nada nix! dan wat met toiletpotten spelen net zo wit als hun gewitte tanden maar de lucht die ervanaf komt is niet te harden.

nander op 27-04-2016 14:07

zonder een link voor signatuur petitie is dit verhaal  blaf blaf zonder bijten.

Eli020 op 28-04-2016 11:39

De NWO loopt achter op schema dus zullen zij haast maken met TTIP en CETA. Dit verdrag zal Den Haag voorbij gaan en linea recta via Brussel gespeeld worden waar de vazallen de pen al in de hand hebben. Ik denk inderdaad @charlud, dat een radicale revolutie de enige manier voor een kanteling is.

Martin op 28-04-2016 13:26

Ik hoop dat een eventueel referendum nog op tijd is, Merkel wil dit verdrag er gauw doordrukken.

Wellicht voordat er überhaubt een referendum kan komen...

only you op 28-04-2016 15:28

Heb die school echt niet nodig om dat te constateren? 

Dejaegere J Cl op 30-04-2016 17:05

In Amerika ligt de lat om voedsel op de markt te brengen veel lager dan in Europa.  Dit houdt oa in dat er veel meer ongezond voedsel zal aangevoerd worden. VB genetisch gemanipuleerd eten = minder diversiteit = negatief impact op onze gezondheid en milieu = meer ziektes

Ook onze jobs zullen verdwijnen + minder verloning voor wat overblijft.

Groter impact van multinationals voor wie alleen geld telt maw die een monopoliepositie willen veroveren voor vb landbouwproducten.

.... .

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl