Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Financieel expert: Europees verbod op contant geld komt veel sneller dan gedacht

‘Financiële crisis 2.0 is uitgebroken – Op zijn laatst in 2017 eerste strenge cash beperkingen’


Financieel- en communicatie expert, onderzoeksjournalist, auteur en oud hoofdredacteur Michael Brückner zegt in een TV-interview dat een Europees verbod op het gebruik van contant geld veel sneller zal komen dan de meeste mensen denken. De Europese Centrale Bank gaat hoogstwaarschijnlijk al op korte termijn het € 500 biljet afschaffen, waarmee men wil voorkomen dat mensen massaal hun (spaar)geld van hun rekeningen afhalen. In de VS is er om dezelfde reden in de politieke- en bankenwereld steeds meer steun voor het afschaffen van het $ 100 biljet. Kortom: de cashloze, en daardoor totaal controleerbare samenleving komt er nu echt aan.

 

Volgens Brückner zijn de opgegeven redenen voor het afschaffen van contant geld, te weten de strijd tegen de georganiseerde criminaliteit, witwaspraktijken en terrorisme, niets meer dan loze voorwendselen. In werkelijkheid wil de gevestigde orde met het verbod de mensen in het Westen hun laatste restjes vrijheid, onafhankelijkheid en zelfbeschikking afpakken.

In zijn boek ‘Achtung: Bargeldverbot!’ voorspelde Brückner het al, en nu ziet hij in de aanstaande afschaffing van het € 500 een ‘zeer ernstig’ signaal dat de eerste concrete stappen naar een verbod op contant geld daadwerkelijk genomen gaan worden. ‘Toen ik het boek vorig jaar schreef, had ik echter niet verwacht dat het al zo snel actueel zou worden.’

Verbod op cash moet bankrun voorkomen

Brückner wijst erop dat er in de hoogste kringen letterlijk gesproken wordt van de uitgebroken ‘financiële crisis 2.0’. Het nul-rente beleid van de ECB was de laatste wanhopige maatregel om het systeem overeind te houden, maar werkt inmiddels niet meer, en begint zelfs averechtse effecten te sorteren.

Volgende stap is negatieve rente invoeren voor burgers, wat oud minister van Financiën Gerrit Zalm afgelopen week nog voor mogelijk achtte. Om te voorkomen dat veel mensen dan snel hun rekeningen leegtrekken en een massale bankrun ontstaat –we moeten immers rente gaan betalen over ons eigen geld!-, moet er eerst een verbod op contant geld komen.

De politiek probeert de burgers gerust te stellen door een limiet van € 2000,- of 5000,- te suggereren, maar ‘ik geloof dat dit slechts een begin is’, aldus de auteur. Zodra dit zonder veel protest is ingevoerd, zal het bedrag al snel worden verlaagd naar bijvoorbeeld € 1000,- of nog lager. Dit soort cash-restricties zullen volgens Brückner op zijn laatst in 2017 worden ingevoerd.

Aangevoerde argumenten ‘nonsens en onbegrijpelijk’

Als eerste gaat de ECB het € 500 biljet afschaffen, wat de bank zonder instemming van de politiek mag doen. Brückner: ‘Het argument dat men hiermee de belastingontduiking kan aanpakken, is onbegrijpelijk. Dat kan namelijk net zo goed met 10 biljetten van € 50.’ De Oostenrijkse minister van Financiën gaf enkele dagen geleden toe dat het verbod op contant geld helemaal niet nodig is om belastingontduiking tegen te gaan.

En de georganiseerde criminaliteit dan? ‘Die heeft in principe helemaal geen euro’s nodig. Als men de criminaliteit wil bestrijden, dan zou cash geld wereldwijd moeten worden afgeschaft, dus ook in bijvoorbeeld Rusland en China. Tevens moeten dan ook alternatieve valuta zoals bitcoins worden verboden. Dus beweren dat we geen (georganiseerde) criminaliteit meer hebben als we contant geld verbieden, is nonsens. Ieder nadenkend mens zal inzien dat dit onzin is.’

Ontmoediging moet leiden tot gewillige acceptatie

In landen zoals Zweden voert men al jaren actief campagne om het gebruik van contant geld te ontmoedigen. In het Scandinavische land wordt daardoor amper meer met cash betaald; zelfs het gebruik van sommige openbare toiletten is enkel nog met je mobieltje af te rekenen.

In heel Europa probeert men op vergelijkbare wijze eerst de mensen zover te krijgen uit zichzelf geen contant geld meer te gebruiken, zoals ook de Nederlanders nauwelijks meer doen. Hierdoor zal een ‘hard’ verbod straks vermoedelijk zonder veel protest worden geaccepteerd.

‘Burgers totaal controleerbaar’

Een van de grootste gevaren van dit komende verbod is dat de burgers ‘totaal transparant’ worden, of beter gezegd: totaal controleerbaar. Aankopen, betalingen, (financieel) gedrag – werkelijk alles zal door banken en autoriteiten met één druk op de knop zijn op te vragen. Erger nog: met dezelfde knop kan men mensen die ‘ongewenst’ gedrag vertonen –Brückner noemt bijvoorbeeld een hoog alcoholverbruik- de toegang tot hun eigen rekening beperken of zelfs volledig blokkeren.

Maar ook de minst schadelijke variant, waarin bedrijven deze informatie gebruiken om u specifieke reclame toe te sturen, grijpt direct in op het privé leven van ieder mens. In het geval van de alcoholliefhebber zou men echter ook kunnen besluiten om deze gegevens aan de ziektekostenverzekeraars te verkopen, die vervolgens hun premies kunnen bijstellen bij bepaald risicogedrag (dat gebeurt overigens nu al bij rokers).

‘Het argument dat steeds wordt gebruikt, nl. dat als je niets te verbergen hebt je nergens bang voor hoeft te zijn, brengt mensen op een dwaalspoor. Daar gaat het namelijk helemaal niet om. Het gaat er niet om of ik iets te verbergen heb, maar dat er zaken zijn die de staat gewoon helemaal niets aangaan. Het contant geld verbod, wat begint met restricties, maakt de burgers nog doorzichtiger. Ik zou zeggen dat het niet doorzichtiger kan.’

Massaal weigeren enige optie

Er zit een ‘zeer invloedrijke elite’, die aan het hoofd van banken, overheden en bedrijven staat, achter het plan om cash geld af te schaffen. Doel is totale controle en de onbegrensde mogelijkheid om mensen te manipuleren en in de politiek- en sociaal gewenste richting te dwingen.

Het enige wat dit proces in Brückners ogen nog zou kunnen stoppen is als een zeer groot aantal mensen simpelweg weigert contant geld in te leveren, en er hierdoor een groot ‘zwart’ circuit ontstaat. Zodra de eerste bedrijven daarvan mee willen profiteren, dan zou er wellicht een proces van herbezinning op gang kunnen komen.

Maatschappij stort in als elektriciteit uitvalt

Daarnaast schuilt er nog een ander levensgroot gevaar in een volledig digitaal financieel systeem: stel dat de elektriciteit door bijvoorbeeld een zonnevlam, een massale storing, door terreuraanslagen of een oorlog (EMP-bom) langere tijd of zelfs permanent uitvalt, dan gaan alle betaalsystemen op zwart en kan niemand meer iets kopen. In zo’n situatie zal het hooguit 2 tot 3 dagen duren voordat de maatschappij in totale chaos en anarchie belandt, met talloze slachtoffers als gevolg.

 

Xander

(1) KOPP
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Zie ook o.a.:

12-03: Duitse ZDF kondigt komst geïmplanteerde ID- en betaalchip aan (/ Stapsgewijze uitbanning contant geld voorloper van wereldwijd totale-controle systeem)
11-02: ‘Erger dan Lehman’: Deutsche Bank op instorten, financiële systeem wankelt (/ Nieuwe push naar snelle afschaffing contant geld, zodat banken permanent hoge negatieve rente kunnen berekenen)
24-01: Grootste bank Noorwegen wil snel totaal verbod op contant geld (/ ‘Waarschijnlijk al in 2020 volledig cashloze samenleving’)

2015:
02-12: Topman Oostenrijkse bank: ECB onteigent burgers; EU voert in Griekenland meldplicht cash in (/ DWN: Griekenland blauwdruk voor komende financiële onderdrukking in heel Europa – Analisten: Eerste stap naar totale inbeslagname bezittingen en rijkdom Europese burgers)
03-11: VN wil in 2030 verplicht biometrisch ID-bewijs voor ieder mens (/ Verdwijnen contant geld onderdeel van invoeren wereldwijd totalitair controlesysteem)
07-08: VN en Vaticaan lanceren ‘Agenda 2030’ plan voor wereldregering
06-06: Bilderberg 2015: Westerse elite wil contant geld uitbannen
30-05: ‘Geheim overleg VS en EU in Londen over snelle afschaffing contant geld’ (/ ‘Verschrikkelijke instorting Westerse sociale systemen onvermijdelijk’)
21-05: ‘EU wil euro redden door contant geld totaal af te schaffen’ (/ ‘EU wordt tussen nu en eind 2018 een totalitaire dictatuur die kopen en verkopen volledig gaat controleren en bepalen’)
12-05: Afschaffing contant geld: Deense restaurants, winkels en tankstation hoeven geen cash meer te accepteren
08-05: EU: Belastingdienst krijgt directe en onbeperkte toegang tot uw bankrekening
03-05: Centrale banken nemen concrete stappen naar verbod op contant geld
01-04: Duitse investeringsbank verwacht totale afschaffing cash geld in Europa
30-01: Zweeds bedrijf voorziet medewerkers van geïmplanteerde microchip

2013:
18-11: Centrale Banken overwegen spaarders rente te laten betalen in cashloos systeem

19-10: Beast Tech (6): Ontsnappen uit systeem van 'Het Beest' niet meer mogelijk
30-09: 'Beast Tech': Geheim project voor totale 'Teken van het Beest' controle in 2017 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.
Reacties

willy op 09-04-2016 15:38

Ik vind het persoonlijk wat voorbarig om het contant geld af te schaffen voorlopig zelfs onmogelijk misschien op termijn!Natuurlijk zal door het aanhoudende terrorisme maatregelen uit paniek worden genomen waarin de wereld één controleerbaar geheel kan worden de opkomst van robots zal ook de mens overnemen en onbeperkte toegang tot iemand zijn bankrekening is nu nog toekomstmuziek maar voor hoelang men gaat nu al de geldtrafieken na van terroristen en zij die hun geld in geldparadijzen in het zwart beleggen dus het is mogelijk dat naar de toekomst toe geld langzaam maar zeker verdwijnt ook de banken geven steeds minder service op dat vlak ! Shalom

keesie op 09-04-2016 15:49

de vijfhonderd euro biljet word misschien inderdaad verbannen. maar de reden is dat hij bijna alleen in de criminele wereld gebruikt word. wie neemt een 500 euro biljet aan, niemand toch?

AEO op 09-04-2016 16:16

Misschien een reden om hiervoor een referendum te organiseren.

Proteus op 09-04-2016 16:24

Nexit!!!!

Patatje Oorlog op 09-04-2016 17:10

Je zou onderhand terugverlangen naar de Sovjet-Unie onder Stalin. Moet een feestje geweest zijn vergeleken bij wat ons in de EU te wachten staat.

Eelke Piers op 09-04-2016 17:26

Het geld dat we nu hebben is het enige wettige betaalmiddel. Zelfs het overboeken op een bank is in wezen illegaal

Eelke Piers op 09-04-2016 17:33

Als papieren geld gewoon verboden wordt en van geen waarde dan heeft het niet inleveren geen zin. Het papier heeft dan dezelfde waarde als mijn biljet van 20 miljard mark

vlokje op 09-04-2016 17:58

Daarna krijgen we pasfraude en intiditeit fraude....en zo ineens op voorhoofd of rechterhand een chip,

Geen chip , niet betalen en niet ontvangen, geen werk, geen huis, geen eten,

geen overheid hulp, denk niet dat het heils leger je nog mag helpen,  

Zonder chip ben je dan Levend begraven,, moet nog zien welke tekst-getrouwen die dit gaan weigeren, als daardoor je liefhebbenden 

heftig te kort gaan komen, door de beslissingen die jij neemt.

Mammon op 09-04-2016 18:02

In de hele EU gaat de Massa al zijn vermogen verliezen...

Op -een- maandagochtend wordt de Massa wakker en zullen alle rekeningen in de EU geblokkeerd zijn,

niemand zal aan zijn euro's kunnen komen en dan zal het besef pas -beginnen- door te dringen.

De paniek zal zeer vlug toeslaan als de Massa zijn veredeld toiletpapier Ponzi kwijt is.

Tegelijk met de enorme aantallen Parasieten in de EU, die het beloofde Walt Disney EU voor hun ogen zien

instorten, zal geweld de nieuwe standaard worden.

Wie het totaalplaatje nu -nog- niet doorheeft zal zeer veel kwijtraken!

Suspect op 09-04-2016 18:30

Het contante geld verdwijnt niet omdat er terrorisme is, er is terrorisme om het contante geld te doen verdwijnen.

Spoonder op 09-04-2016 18:40

Contant geld zal nooit worden afgeschaft... Hoe kan je zonder cash nog iemand kunnen omkopen?

FFW op 09-04-2016 19:35

Het werkt alternatieve "geld" systemen;in de hand. Gebaseerd op ruilhandel met een maximum en minimum inkomsten en uitgaven. Ik kan niet wachten tot de elite zichzelf buiten spel zet!

Maitreya op 09-04-2016 19:55

Geld wordt vaak gezien als een negatief iets, terwijl de negatieve kant een metafoor is voor hebzucht. Zo heeft Frankrijk wiens eigen historische ondeugd nationalisme is het nationalisme in Europa willen indammen via de symbiose van de euro. Evenzeer zou zo voor de naïeveling hebzucht ingedamd worden door het ‘concrete’ geld weg te halen, terwijl die hebzucht veelvuldig is toegenomen en de financiële crisis van Europa juist is ontstaan doordat de concrete waarde van geld weg is. In Frankrijk is het al onmogelijk te overleven zonder digitale middelen.

De krachten van het kwaad zijn gedefinieerd als de krachten van de materie, maar dat kwaad ontstaat enkel als die krachten buiten hun oevers treden. Juist hier draait de abstrahering van het geld om. Waardoor in toenemende mate de bank uw privégegevens overneemt van de staat en van haar afhankelijk maakt. Het heet commercialisering. Wanneer materie de innerlijke menselijke waarden gaat beheersen die daarmee verloren gaan. Dat is waar we nu staan. Alleen de beste ‘intellectuelen’ weten dit goed te praten door de kern weg te praten: de ziel die we immers zijn kwijtgeraakt.

Het Franse parlement heeft zojuist een wet aangenomen die ‘seks tegen betaling’ verbiedt. De wet is bedoeld om de mensenhandel tegen te gaan, dat is heel nobel, die het gevolg is van commercialisering en die daardoor veelvuldig is toegenomen. Het niveau is ongeveer hetzelfde als het verbod op hoofddoekjes. Of seks te bestrijden door de aankoop van ondergoed strafbaar te maken. En het effect is als dat van terrorisme bestrijden door kinderen van tien jaar massaal te bekeuren op het niet bij zich hebben van een ID-kaart.

In de Openbaring van Johannes is de ‘Grote Hoer’ een metafoor voor de commercialisering. Alleen op het platte vlak van de materialist dus zonder spiritueel gevoel kan dergelijke wetgeving gelegitimeerd worden waarop veel van de EU is gefundeerd: het veroorzaken van het probleem door het te bestrijden en er steeds iets anders van te maken om bezig te blijven, en de mensen in hun kortzichtigheid aan het werk te krijgen.

Bambi op 09-04-2016 20:17

Europa,wat is dat?Voor mij is dat een grote dikke nul meer niet.

Amen

Kayfas op 09-04-2016 20:17

En dan? Dan is het contante geld afgeschaft? So what?

En dan hebben zij (wie zijn zij eigenlijk, het zijn maar mensen....) macht over mij? Werkelijk? Hitler had volmacht over het Joodse volk, naar het vlees, en loodste ze de gaskamers in.... Maar wat zegt het Woord?

"Vreest hen niet, die wel het lichaam kunnen doden, maar daarna geen ruk meer kunnnen doen..."

Sorry hoor, maar het is echt zonde van je tijd, om dit soort (onvermijdelijke) gebeurtenissen  af te  gaan zitten wachten, als je van binnen weet, dat YHWH Elohim, niet in paniek is door dit soort tijdelijke ontwikkelingen... Het is zijn schepping....

De aarde en haar begeertes gaan toch wel voorbij, we moeten misschien door een dingetje heen, maar het Koninkrijk komt joh.... Laat de wereld lekker haar 'delusions' volgen....

jottum op 09-04-2016 20:55

Lijkt mij wel iets justitie- en politiemensen te controleren alsmede bankentop, captains of industry en het mkb. En al die burgers met hun veiligappjes op hun mobiel die maar veiligheidsappen. Daar zitten vast een boel o.a. racisten tussen die bij het zien van een vreemdeling al appen. De hollander is immers hypocriet en benepen als in de jaren vijftig. Het zal hackers betrekkelijk weinig moeite kosten dat alles te achterhalen en de pananma-papers zullen verbleken. 

Gorghel op 09-04-2016 21:37
Mensen zijn inventief en zullen kleine lokale 'zwarte' bancaire systemen starten waardoor de overheid helemaal de kluts kwijt raakt.
Methew op 09-04-2016 21:37

Uitstekende uiteenzetting! Bedankt!

Bambi op 09-04-2016 21:40

Gaat zover dat ze zelfs gaan weten welke kleur van onderbroek wij dragen.Een echte schande is dat.Het lijkt wel dat wij slaven zijn.

Gorghel op 09-04-2016 21:43
Het terrorisme zal juist groter worden dan ooit. Hackers zullen de nieuwe miljonairs worden. Cyberaanvallen op banken door terroristen en vijandige buitenlandse mogendheden zullen het betalingsverkeer uren- of dagenlang platleggen. Identiteitskapingen zullen plaats vinden. Controleer je een chip van iemand, dan controleer je diens leven. Voor bejaarden en gehandicapten wordt het een hel.
janneman op 09-04-2016 21:50

Het discours is absoluut juist hé, zoveel is duidelijk voor elk zinnig mens. Afschaffing van de 500's is een stapje, en er is zelfs wat voor te zeggen op zich ..., maar de volledige afschaffing van contant geld is hier het eigenlijke doel, en daar is niks voor te zeggen (punt uit !). Alle macht aan de banken (die government-controlled zijn uiteraard) en de burger mag geen cent meer uitgeven zonder dat de overheid het weet, en ultimo elke uitgave wil controleren en beheersen, je zal echt ultimo aan de overheid toelating moeten vragen om je geld aan iets uit te geven, en als die het niet zint is het njet, of confisqueren ze je gewoon, makkelijk zat.

Maar nu kunnen ze cash geld afschaffen hoor, maar dat gaat niet helpen, heb je gelijk andere ruilmiddelen, eender wat, edelmetalen eerst, maar gewone banale "quid pro quo's" werken even goed. Bij deze twee illustraties :

1/ edelmetalen. Tijdens WOI en WOII was er honger bij de mensen, zeker bij die van 't stad. Op de buiten had je toen nog veel boeren, en je had plaats om desnoods zelf wat patatten te planten of een paar kippen te houden. In de stad ging dat zo makkelijk niet. En toen kwamen de mensen van 't stad bij de boeren op de buiten boter, melk, eieren, spek, en wat weet ik nog meer kopen. En dat betaalden ze met hele kleine Louikes (goudkevers weten wel welke muntje ik bedoel, ééntiende van een klassieke troy ounce dacht ik, maar ik kan me vergissen), en goud, en soortgelijke (zilver bv. ook maar dat was in muntvorm toen nog niet zo courant), gold als betaalmiddel wegens zo goed als algemeen van handje tot handje aanvaard, en in de ogen van de mensen waardevast.

PS onder 1/ Teaser : jullie weten toch dat de papieren goudmarkt aanzienlijk groter is dan de fysieke goudmarkt hé, anders hebben jullie niet opgelet hoor. En wat blijkt. Goud spot herleeft nu maar heeft een flinke klap gehad in de afgelopen twee-drie jaar. Maar wat blijkt ? Dat papieren goud zit in de markt, niet bij de CB's. De CB's zelf kopen bij de macht fysiek goud, zwijgen als vermoord en foefelen dat stoemelings buiten hun boeken .... Grootste netto-kopers van fysiek goud nu zijn de Russsische en de Chinese CB's. Check it out. Die gaan er van uit dat het fiat-geld-systeempje zoals we dat nu kennen vroeg of laat tegen de muur gaat lopen, is oa de reden waarom ze petroleum, gas en energie in het algemeen liever niet meer in usd afrekenen (tot meer dan grote ergernis van de US die hier een usd-aanval in zien, wat het overigens ook is (get real, lol), en dat je dan wat gaat moet bedenken dat asset-gerelateerd is, en ze denken dus kennelijk aan een soort goudstandaard. Hear-hear. Laat maar komen !

2/ stomme "quid pro quo's", in mensentaal, ik doe wat voor jou en jij wat voor mij. En die is echt leuk. Simpel hé, ik heb kippen, jij hebt konijnen, ik wil x kippen aan jou geven voor y konijnen. Niet moeilijker dan dat en wat x en y is vul je in naargelang de marktomstandigheden en wat je er i.c. voor over hebt. Kom je een roteind. Leuk voorbeeldje van creatieve hardwerkende bouwvakkers. Ze werken zich suf, maar kunnen nooit snel een woning verwerven, goed zo, gaan ze zelf aan het renoveren hé, en ze hoeven niet alles zelf te doen, ze helpen elkaar. Hoe gaat dat? Awel, de ene is metser, de andere vloerder, electrieker, loodgieter, dakwerker (aan te vullen naar believen ...), en die helpen elkaar en houden dat bij op uurbasis. Makkelijk zat en nog overdraagbaar ook, ze ruilen dat dus onder elkaar, en je moet je daar niks bij voorstellen, dat gaat gewoon met een woord, meer niet. En materiaal idem dito. Een stelling of een betonmolen bv. is al redelijk duur gerief, bon, dat gerief verhuist dus met één telefoontje van de ene zijne bouw naar de andere zijne bouw hé. Vorig bouwverlof heb ik één stelling op drie plaatsen gezien, eentje had per saldo een nieuw dak, een andere zijne gevel was gevoegd, en ga maar door. Leuk toch ? Ik vind het zalig.

PS Onder 2/ Teaser : het is in ieders belang om goede relaties met je buren te onderhouden en de zon in het zure water te laten schijnen, want als het ergste bij het ergste komt, wil je graag op je buur kunnen rekenen. Denk dus maar aan je buren, jij behulpzaam, zij ook hoor, en omgekeerd. Leven en laten leven dus.

En als uitsmijter : gaan ze het cash geld afschaffen ja ? Herinner ik me mijn prof. economie destijds (ik studeerde rechten, dat was dus maar een vak in de zijlijn), maar ik mocht die man nogal, zo lui als een ei, één boek heeft die ooit geschreven denk ik, maar die wist dingen tot hun essentie te herleiden en ik had het voor die man. Ik bespaar jullie de uitleg maar die had het hier dertig jaar geleden al over, en ik permitteer me om hier te verwoorden wat ik denk dat die man er hier zou van zeggen : sukkelkes, wat ga je nu afschaffen ? cash geld ? dat vodje papier dat in geleerde termen fiat-geld heet ? en geen dekking van welke aard dan ook heeft ? Good luck ! Dat bankbriefje is in wezen een schuldbekentenis van een CB of een overheid, en die is gewoonweg niet solvabel. Punt uit. Hallo ?

HE op 09-04-2016 22:30

Lees a.u.b ook:

Project L.U.C.I.D -- Het 666 universeel controlesysteem van het beest.

http://www.openbaring.org/lucid.html

Zweedje op 09-04-2016 23:28

Lekker ruilen mensen ik doe iets voor jou en jij dan voor mij je eigen groente tuintje en zorgen dat je een openhaardhout hebt en dat je niet afhankelijk bent van gas en stroom deden ze vroeger ook..lekker gaan vissen en pijl en boog maken voor overschot konijnen en damherten zie eten komt er wel haha lache toch

Anton op 10-04-2016 01:16

Voorzegging:  van eeuwen geleden.

Wee de rijken!  Het is een uitgebreide samenzwering, die gericht is tegen alle rijkdom  en met de bedoeling ons in te palmen als in een netwerk.

Er worden grote misdaden begaan en verschrikkelijke rampen zullen onder de volkeren der aarde grote verslagenheid verwekken.

De kerk zal ook erg lijden; de stroom van het kwaad wil zich over haar uitstorten.

Toch zal de eerste losbarsting gericht zijn tegen de fortuinen en de rijkdommen.

Kan het nog beter gezegd worden wat de gewone mens aanvoelt en vermoedt wat aan het gebeuren is in toenemende sterkte.

Anton

Bundy op 10-04-2016 01:49

Brückner vermeld er niet bij dat de monetaire mafia natuurlijk wél een plan klaar heeft dat de rol van het tastbare geld over zal nemen .  De rfid chip's liggen al met miljoenen klaar om geïmplanteerd te worden bij de sheeple .

Dit noemt de Bijbel "het teken van het beest " , wie weigert gaat vanzelf dood vanwege de ontberingen die zwerven zonder voedsel met zich meebrengt , of wordt afgevoerd naar een Fema-kamp .              

Het goede nieuws is  ( wanneer de auteur gelijk heeft met 2017 ) dat tijdens de betaling volgens de Bijbel het beest aanbeden moet worden d.m.v. een bepaalde handeling of gebaar .   Dit houdt in dat de komst van de anti-christ dus zeer nabij is en aan ieders lijden een eind komt d.m.v. de opname ( voor wie er in gelooft ) of d.m.v de dood .    De persoon die het teken aanneemt is voor eeuwig verdoemd .     http://www.franklinterhorst.nl/Het%20merkteken%20van%20het%20beest.htm 

jan op 10-04-2016 02:49

Precies Zweedje,  had ook die kant op willen komen, maar heb een ander plekje waar ook veel wild zit. Ik red me wel, jij ook.

Vooral niet van t systeem afhankelijk zijn. 

Brazil op 10-04-2016 06:56

Als NL een dergelijk door Brussel opgelegd verdrag al zou willen ratificeren (wat ik niet geloof), zal toch eerst de Grondwet aangepast moeten worden. In deze is bepaald dat cashgeld altijd als een wettig betaalmiddel geaccepteerd moet worden, voor en door iedereen. Voor het aanpassen van de grondwet zijn twee opeenvolgende kabinetten nodig die beide met 2/3 voorstemmen, gevolgd door eveneens 2 keer de Eerste Kamer die óók met 2/3 moeten voorstemmen. Bovendien moet er tussen de eerste en de tweede stemming een zeker aantal jaren zitten, ik dacht iets van 5 jaar. NL kan wel verdragen ratificeren die tegenstrijdig zijn met een Nederlandse wet, maar nooit tegen de Grondwet. Een "gewone" wet kan desnoods snel aangepast worden, binnen enkele maanden als ze dat zouden willen. Ook de Koning kan niet zijn handtekening zetten onder een grondwetswijziging die niet volgens diezelfde Grondwet tot stand is gekomen. Zo heeft ieder EU lid wel zijn eigen Grondwet. Als contant geld al zou worden afgeschaft, zou dit zomaar een proces van 10, mogelijk 20 jaar gaan worden en dan nog zullen alle leden ermee moeten instemmen. De ECB is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid van ons geld. Het biljet van 500 euro intrekken kan, maar toch blijft overeind staan dat zij er zorg voor moeten dragen dat er voldoende geld, lees cashgeld, voorhanden moet zijn. Daar zijn zij voor verantwoordelijk.

Trouwens, hoe zouden de drugscriminelen hier in Brazilië hun waar nog kunnen verkopen? Ik zie ze nog niet zo gauw met een pinautomaatje over straat lopen. Afschaffen van contant geld werkt criminaliteit in de hand!

Brazil op 10-04-2016 06:59

Xander, mijn reactie werd (weer) als spam aangemerkt. Zou je even in je spamfilter willen kijken?

Bedankt!

 

Uw post is uit het spamfilter gehaald en gepubliceerd. Mod.

Lodewijk op 10-04-2016 08:38

Een boodschap voor de z.g. "elite":

"Complete honesty disarms any assailant." https://johnsmallman.wordpress.com/2016/04/10/complete-honesty-disarms-any-assailant/

Bidt voor hen, met de liefde voor Wie ook in hen hun ware Wezen is, hoe vermomd ook in miserabele verschijning. 

Pier op 10-04-2016 11:33

Kayfas, jij leest een aparte vertaling :) 

jesse op 10-04-2016 11:43

dat kan helemaal niet. hoe moeten blinde mensen dan gaan betalen? of mensen die hun pincode niet kunnen onthouden.

zelf heb ik slechte ogen ,en daardoor heb ik dus geen mobiele telefoon. omdat de letters en de cijfers veels te klein zijn.

ik betaal dus alles contant.

Zie je een blinde al zijn pincode invoeren bij de supermarkt? het is voor iemamd met goede ogen al opletten of er niemand over je schouder mee kijkt als je je pincode invoert.

na 3 keer foute invoer blokkeerd je pas. die van mij dus. omdat ik alles maar half zie.

Willem op 10-04-2016 12:39

En zo worden wij besodemieterd en bedrogen:

https://www.youtube.com/watch?v=iFDe5kUUyT0

goodmorning op 10-04-2016 14:04

Mooi artikel xander@

Het lijkt mij ook dat het omstotelijk vaststaat de mens aan banden te leggen. Die NWO zal er komen en wij hebben geen idee wie werkelijk aan het roer staat om dit te verwezelijken. Zo ook nu, wie verzint het of haalt het in zijn hoofd om de tempel te kopieren van Baal en deze te plaatsen in de hoofsteden op twee continenten. Welke gedachte zit hier achter en wat is het doel! Het gros ven de mensheid weet niet of heeft geen idee van wat de betekenis hiervan is. De historische beschrijving van deze Afgod heeft werkelijk plaatsgevonden en word notabene op een wel heel nauwkeurige datum zichtbaar vereerd en krijgt opnieuw gestalte. 

Wat is er aan de hand, welk personage geeft hier de opdracht voor. Zijn wij zo verblind., en roepen wij niet alle mogelijke onheil op ons af. 

Wie kon bedenken dat dit fenomeen in onze tijd word neergezet en door vele als poppenkast word gezien. Er zit duidelijk een patroon in de Elite agenda. Praat ik niet over onze regelneven in Brussel  of marionetten die elders hoge funties bekleden., ook zij worden aan touwtjes bestuurd en begrijpen totaal niet de inhoudelijke vorm van de Eindtijd.

Want laten wij welwezen en ons zelf eens afvragen, ....dat de dagen van Noach zullen terugkeren en velen hebben dit niet in de gaten.

Qvic op 10-04-2016 14:29

Digitaal geld is veel kwestbaarder dan contant geld. Als we willen kunnen we nu al het digitale betaalverkeer zo plat leggen, door simpele kleine handzame EPM appaarraatjes zelf te bouwen. Afhankelijk hoe krachtig je ze wilt maken, kunnen ze van 30 cm tot 300 meter omtrek alle elektronica voorgoed platleggen. Als we nu al mee beginnen, dan wil straks niemand meer digitaal geld meer gebruiken, omdat de stroom uitval te groot risico te groot wordt voor hen. Hiermee vernietig je ook alle rfid chips en beveiligingscamera's e.d. mee. De elektronica kunnen we tegenwoordig nog niet ervoor afschermen. Dit was ook het probleem van de Amerikaanse marine vloot in de Zwarte zee 2 jaar terug bij die NAVO oefening, die geheel buiten werking werd gezet door de Russen door simpel met een oude jachtvliegtuig over te vliegen. De Russen hebben namelijk een jachtvliegtuig die een EPM kan uitzenden, maar er zelf tegen bestand is. De paniek die toen uitbrak bij zowel de Amerikanen, als de NAVO was dan dus danig groot dat dit fenomeen zoveel mogelijk in de doofpotten gehouden moest worden. Dit gaf aan hoe kwestbaar hun militairemacht wel niet was. Want zonder communicatie valt hun macht weg. Dus als banken en overheden niet meer over elektronische communicatie kunnen beschikken, dan raken zij ook hun macht over de bevolking kwijt.

Eelke Piers op 10-04-2016 15:24

@  Brazil op 10-04-2016 06:56

Kunt u mij vertellen waar ik uw stelling kan vinden?

De Europese en monetaire Unie betekent onder meer dat De Nederlandsche Bank onderdeel uitmaakt van het Europese stelsel van centrale banken  (ESCB). Ik kan mij vergissen maar dit houdt tevens in dat de hele Nederlandse regering vanaf de invoering van de euro niets, maar dan ook helemaal niet meer te zeggen heeft over het monitaire beleidt

Rode Wouw op 10-04-2016 16:34

@jesse op 10-04-2016 11:43 : bedankt voor jouw uitleg. Had ik, naast andere genoemde argumenten om altijd een contant geld systeem in stand te houden, niet meteen aan gedacht. Uit solidariteit zal ik nog vaker contant betalen.

Qromwel op 10-04-2016 17:12

Qvic op 10-04-2016 14:29: Bedoelt u misschien EMP?

ron op 11-04-2016 20:46

U plaatst het hele artikel, waar is uw reactie?  Post verwijderd. Mod.

Qromwel op 11-04-2016 21:52

ron op 11-04-2016 20:46: Maar degenen die dit soort zaken opperen hebben heel andere oogmerken. Zij dienen de overste der lucht en die wenst zoveel mogeleijk van de Schepping met zich mee te sleuren in zijn ondergang.

henk op 15-04-2016 19:02

Waarom horen wij dit niet in het dagelijks nieuws, en lezen dit niet in de dagbladen ????

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl