HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Erdogan ontpopt zich als ware dictator, bestempelt journalisten en leraren als terroristen

Angstwekkende parallel met opkomst Adolf Hitler: Europa doet hetzelfde met Erdogan als met de toenmalige Nazi-dictator, namelijk hem zoveel mogelijk ruimte en begrip geven

 
Wat zegt het over de Brusselse leiders dat men uitgerekend deze dictator koste wat het kost bij de EU wil hebben?

We noemden hem jaren geleden al een dictator, toen die benaming in bijna heel politiek Den Haag ‘not done’ was, want Turkije was immers een democratisch land dat lid is van de NAVO en straks ook lid van de EU moet worden. Maar inmiddels kunnen zelfs de meest linkse politiek-correcte kopstukken er niet omheen: Recep Tayyip Erdogan heeft zich als een ware dictator ontpopt, eentje die journalisten en leraren inmiddels letterlijk ‘terroristen’ noemt als ze ook maar iets negatiefs schrijven over hem, zijn beleid en/of de islam. En uitgerekend deze moslimdespoot staat bovenaan het verlanglijstje van Brussel om te worden ingelijfd in de EU. Waarmee opnieuw alles gezegd is over het democratische gehalte aldaar, of beter gezegd: het volledig ontbreken daarvan.

 

‘Het is niet enkel de persoon die de trekker overhaalt, maar degenen die het mogelijk maakten die als terroristen zouden moeten worden bestempeld, ongeacht hun titel,’ verklaarde Erdogan afgelopen maandag. Daarmee probeerde hij het parlement zover te krijgen om journalisten, politici, academici, activisten en zelfs leraren onder de ‘anti-extremisme’ wetten van Ankara te laten vallen.

Wie nu nog steeds niet een beangstigende parallel met de opkomst van Hitler-Duitsland ziet, heeft tijdens de belangrijkste geschiedenislessen op school voortdurend zitten slapen.

Journalisten, leraren, politici, die tegen Erdogan zijn, ‘terroristen’

Nog voordat de dreun van de meest recente terreuraanslag in de Turkse hoofdstad was uitgegalmd, stond al vast dat Erdogan de Koerden de schuld zou geven. Inmiddels heeft de regering bijna 50 mensen die ‘vermoedelijke banden’ met de Koerdische PKK hebben gearresteerd. Ook zou de aan de PKK gelieerde TAK de aanslag, die een vergelding zou zijn geweest voor de door de NAVO en de EU gesteunde Turkse uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, hebben opgeëist.

Het gaat Erdogan allemaal niet snel genoeg, reden waarom hij vandaag parlementariërs min of meer beval om zo snel mogelijk een besluit te maken over het opheffen van de immuniteit van journalisten, leraren en politici, zodat die alleen al vanwege het uiten van een politiek-incorrecte mening kunnen worden gearresteerd en vastgezet vanwege het ‘aanzetten tot terrorisme’.

Erdogan doet wat hij wil, niet enkel in Turkije, maar ook in Europa. Zelfs de officiële gerechtelijke EU-instantie Eurojust waarschuwde onlangs dat hij zich aan niet één afspraak met Europa heeft gehouden, noch dit in de toekomst zal doen.

Steunpilaar van ISIS laat journalisten die erover schrijven arresteren

In eigen land arresteerde hij twee van de bekendste journalisten, en was hij onbeschaamd genoeg om hen te beschuldigen van het ‘doelbewust steunen van een terreurorganisatie’. Dat was nu juist precies waar de journalisten over hadden geschreven, en wat door tal van onafhankelijke collega’s –waaronder de gevierde ‘Pulitzer prijs’ onderzoeksjournalist Seymour Hersh- onomstotelijk werd bewezen, namelijk dat Erdogan zèlf het terrorisme steunt en mede verantwoordelijk is voor het ontstaan, bewapenen en financieren van ISIS.

Maar alleen al een cartoon van Erdogan tekenen en op Facebook plaatsen kan je een arrestatie en rechtszaak opleveren, zoals een arts ondervond. De Turken zijn inmiddels zo bang voor hun leider, dat een vrachtwagenchauffeur onlangs zijn eigen vrouw aanklaagde nadat zij de president had uitgescholden toen ze naar een van zijn TV-toespraken keek.

De islamistische despoot, die zich steeds vaker profileert als de échte Kalief van de hele moslimwereld, wachtte niet op toestemming van het parlement, maar arresteerde drie academici voor het ‘verspreiden van terroristische propaganda’. Hun enige ‘fout’ was dat ze samen met zo’n 2000 collega’s in een petitie openlijk hadden opgeroepen om de belegering (en beschietingen) van Koerdische steden in het zuidoosten van Turkije te stoppen. Erdogans reactie? ‘Ze zullen de prijs van hun verraad betalen.’

Een paar dagen geleden spraken enkele advocaten hun steun uit voor de gearresteerde academici. Gisteren werden ook zij gearresteerd. Een Britse docent aan de universiteit van Bilgi, die naar de rechtbank ging om hen te steunen, onderging hetzelfde lot.

Aanslagen komen Erdogan zeer goed uit

Erdogan heeft in eigen ogen echter nog lang niet genoeg macht. In april gaat hij zijn lang gekoesterde wens om zichzelf nog veel meer bevoegdheden te geven er doorheen drukken. Daarvoor wil hij letterlijk de grondwet herschrijven. Natuurlijk beweert hij dat het parlement ‘een sleutelrol’ blijft vervullen, maar wat zegt dat als de president de op twee na grootste partij van zijn immuniteit wil beroven, zodat hij deze kan vervolgen vanwege ‘terrorisme’.

Nihat Ali Ozcan van de Economic Policy Research Foundation in Ankara zei tegen Bloomberg dat ‘Erdogan, zolang hij de PKK keihard blijft aanpakken, in zijn campagne voor een presidentieel systeem profijt kan hebben van de groeiende nationalistische reacties.’

Ozcan zag zelf de achterliggende waarheid van zijn woorden niet in, namelijk dat de Turkse president maar wat blij is met de vele zelfmoordaanslagen in zijn land. Die spelen zijn honger naar de absolute macht enkel in de kaart. Boze (?) tongen beweren zelfs dat de overheid zèlf achter deze aanslagen zit, of ze op zijn minst niet in de weg heeft gestaan. Het geeft in ieder geval zeer te denken dat Erdogan zijn oorlog tegen de Koerden tegenover het Westen verpakte in de glasharde leugen dat hij tegen ISIS zou vechten.

Flashback naar jaren ’30 – ook nu dreigt een wereldoorlog

Tel daarbij op de gemanipuleerde en gesaboteerde recente Turkse verkiezingen, en we zien een angstwekkende flashback naar de jaren ’30 van de vorige eeuw, toen bij onze Oosterburen een man op vergelijkbare wijze met aanvankelijk de steun van weinigen aan de macht kwam, en zichzelf vervolgens stap voor stap dictatoriale bevoegdheden liet geven, daarbij intimidatie, geweld, moord, leugenpropaganda, pogroms en false-flag aanslagen (Reichstag in Berlijn) niet schuwend.

Omdat Europa exact dezelfde fout maakt als toen, namelijk zo aardig en begripvol mogelijk zijn voor deze dictator, en hem zoveel mogelijk ruimte gevend, voorspellen wij, als Erdogan nog een paar jaar ongestoord zijn gang kan gaan, eenzelfde verschrikkelijke apotheose als toen, namelijk een verwoestende Wereldoorlog. Alleen zal het aantal slachtoffers nu een veelvoud bedragen, ook in Europa. Daar kunnen we in toekomstige geschiedenisboeken –als die ooit nog geschreven worden- dan ‘met dank aan de EU’ en helaas ook aan de huidige Nederlandse regering onder schrijven.

 

Xander**

(1) Zero Hedge

** De inlogproblemen (waardoor reacties plaatsen nog steeds niet mogelijk is) duren nu al bijna een volle week, en Mijn Domein reageert inmiddels nergens meer op. Conclusie is dat men Xandernieuws inderdaad weg wil hebben. Diverse lezers hebben ons uiterst vriendelijk hun hulp aangeboden, waarvoor onze grote dank! Wij bekijken nu wat de beste optie is.

Zie ook o.a.:

08-03: Top Brussel: Merkel dwingt EU te buigen voor islamofascistische politiestaat Turkije (/ Duitsland en Nederland scharen zich aan Turkse kant tegen de rest van de EU – EU instantie Eurojust: Turkije zal zich aan geen enkele afspraak houden – Turken eisen geen3, geen 6, maar € 20 miljard)
07-03: Merkel: Open grenzen ‘onze verdomde plicht’; Turkije eist met spoed EU-lidmaatschap
01-03: Turkije en Saudi Arabië bereiden nog steeds invasie Syrië voor (/ Syrische president Assad tegen Europa: Stop jullie oorlog tegen mij, ,dan hoeven de Syriërs niet meer te vluchten)
19-02: ‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’
12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog bij Turkse-Saudische invasie Syrië
09-02: Geplande invasie Syrië: Turkije en Saudi Arabië op oorlogspad tegen Rusland
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa)

2015:
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
07-12: Turkse klokkenluider: Erdogan overweegt Rusland oorlog te verklaren
30-11: (/ Turkije dreigt NAVO in oorlog met Rusland te storten)
29-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap (/ Migranteninvasie wordt Turkse invasie: Vanaf eind 2016 kan Erdogan legaal miljoenen nieuwe islamitische ‘staatsburgers’ naar Europa sturen)
26-11: Zoon van Turkse president Erdogan blijkt grootste financier ISIS (/ Rusland: ‘Turkse regering heeft effectief kant gekozen van ISIS’)
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat (/ Tijd van vervulling laatste Bijbelse eindtijdprofetieën nabij)

2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’

21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan (/ Turkse president legt claim op grondgebied VS door te beweren dat Amerika door moslims is ontdekt)
12-08: Winst Turkse premier Erdogan verzekert opkomst Rijk van het Beest
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk
07-03: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (2)

2013:
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens 

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod
Reacties

renevers op 17-03-2016 14:57

Google even James Corbett en Sibil Edmonds op youtube en je krijgt video's over wie Erdogan aan de macht gebracht heeft: De CIA in samenwerking met gladio-b "moord" netwerken. Het aantal generaals dat daarbij het leven moest laten is onbekend.. zie vooral de de "reverse engineering video over Erdogan.

Ik begin te geloven dat wie zwart gemaakt wordt in de Amerikaans Europese pers mogelijk zelfs aan de goede kant staat. Erdogan , mogelijk niet wat ISIS betreft,maar ISis is opgericht door de Mossad en CIA ter onderkmijning en "softening -up" en destabiolisering, van de hoofdzakelijk Islamitische culturen ten zuiden van Rusland om Rusland dwars te zitten. Het gaat vooral ook om de oorlog om de bodenschatten in die gebieden. De VS wil controle over deze gebieden verwerven door eerst zoveel mogelijk russiche invloed te verkleinen. Het gaat dan vooral om de olie uit de Kaspische zee en aardgasvelden in centraal Azie.

Luister vooral ook over de financiering met drugsgelden van dit soort ondermijning: je kunt de door de CIA en Mossad  opgezette operaties gewoon zien als door de CIA gecoordineerde drugshandel. De naam Baibasin is daarbij gevallen.Waarschijnlijk een door de CIA getolereerde drugshandelaar. Het heeft parallellen met de "Mena" drugsfinanciering CIA constructie onder president Clinton. Op dat vliegveldje in Arkansas kwamen wekelijk honderden kilo's coce uit Zuid-Amerika. Kay Briggs(Google dat , ook op Youtube) ,  heeft verteld over de sfeer en methodiem binnen in de black -op groepen van de landmacht in de VS, die geldwitwasten, druggebruikten en verhandelden. Er zijn moorden gepleegd en vele ontslagen en pest acties tegen zelfs FBI mensen gepleegd, om de zaken onder de pet te houden.

The Truth op 17-03-2016 16:10

Xander. De punten die je aansnijdt zijn goed. Maar je weet ook dat dit alles al voorspeld is in de bijbel. We moeten uiteraard ons best doen om onrecht bloot te stellen en mensen te waarschuwen voor wat komen staat. Maar tegelijkertijd laten zien dat deze tekenen slechts tekenen zijn die het bewijs vormen van het feit dat de bijbel waar is. Feitelijk hoeven we dus nergens bang voor te zijn, en ons enkel voor te bereiden. Denk aan Josef die wist dat de hongerjaren in Egypte zouden komen, maar ook wist dat God een plan had en dat zijn toekomst en die van zijn familie veilig was. Kortom, vergeet niet mensen op de hoop te wijzen. Hoop doet leven.

only you op 17-03-2016 16:58

Daar hoef je geen journalist of leraar voor te zijn om dat op te merken? 

Petrovsky op 17-03-2016 17:36

De grap is dat een EU- en NAVO nog steeds ion oorlog is met Turlije: Cyprus.

Dit is bezet, oorlogshandeling en iedereen houdt zijn bek uit angst Turkije en nu ook Erdogan.............

Of te wel: degene met wie in oorlog bent, behandel je zo als een sultan het belieft en je haalt hem, met zijn moslimsoldaten binnen.....................

co op 17-03-2016 18:30

In wat voor wereld leven wij, alles wordt aan banden gelegd,ook de pers dus

 Hopelijk komt Jezus spoedig terug om zijn volk op te halen.

Anna op 17-03-2016 18:59

sterkte met de boycot van de website.... Ik hoop dat het snel weer terug kan komen of op een andere host...

JanvanD op 17-03-2016 19:11

Even kijken of er ook problemen zijn met reacties geven

Ike op 17-03-2016 23:31

@renevers op 17-03-2016 14:57

Mee eens.

http://journal-neo.org/

Is ook een goede Engelse bron met artikelen over Erdogan, Amerika en de olie. Over de dreiging van een door edelmetalen gesteunde valuta die een bedreiging zou vormen voor de USD;

http://journal-neo.org/2016/03/17/hillary-emails-gold-dinars-and-arab-springs/

Over de onzinnigheid van oorlogen omtrent olie;

http://journal-neo.org/2016/03/05/needless-wars-over-oil/

De vergadering nu van Erdogan met de EU is echter volstrekte onzin. Het enige wat ermee bereikt kan worden is een uitstel van een grote stroom 'asielshoppers'. Turkije verstrekt zijn paspoorten zo makkelijk en ook aan ISIS, dat als het voor elkaar krijgt dat alle Turken vrij mogen reizen naar de EU, de 'asielshoppers' een paar maanden niet meer illegaal zullen komen en daarna de deuren opengezet worden voor dezelfde dan legale 'asielshoppers'.

Tot die tijd zal je allerlei maatregelen zien komen die zogezegd tegen deze stroom is, maar vooral gericht is tegen de 'vrije meningsuiting'. Zoals het verbieden van het aanbieden van wifi door particulieren. Het verbieden van doorlinken van artikelen. Etc, etc.

Ik hoop dat onderhandelingen met Erdogan mislukken en dat de NAVO in de Egëische Zee dan de stroom echt gaat blokeren, totdat Erdogan zijn hand overspeeld.............

Als het niet gebeurd, verwacht ik vele aanslagen van NAVO proxy en gladioleger IS Intelligence Services in Europa.

De Terugkeer op 18-03-2016 04:19

The Truth@     Helemaal mee eens/complete bevestiging van het Bijbels verhaal, zeker de, in een gigantische stroomversnelling vertoefende, recente periode, bewijst alles. En dit geeft een soort van rare bevestigende rust, die vervolgens 'in je' gaat huizen.

85% van de Nederlanders leeft op angst, angst voor de toekomst. Waarom? Zij kennen het geluk in het hart niet of ontkennen dat in ieder geval. Dat geluk in het hart valt te omschrijven als 'een bron van Eeuwige Liefde'...een waardig verbond tussen God en de mens. 

ALs je er niet of nooit toe komt, of simpelweg dit ontkent, dan zal er vanalles en nog wat voor in de plaats willen komen: geld, techniek (multi media e.d. vierkantigheden), macht, (wel-)lust, maatschappelijke positie (al dan niet verkregen door 'ellebooggedrag')...dit alles zal cumuleren en vooral eindigen in diep gewortelde frustratie.

En waar gaat die frustratie heen? Juist, naar je medemens. En of het nou de obsessieve frustratie is, teruggrijpend op dit Xander-artikel, van het 'herstellen van een oud en vervallen en door de eeuwen verloederd rijk', of mijn leven is mislukt, dan moet dat van de ander ook maar mislukken (kijk naar die achterlijke zelfmoordaanslagen: waarvoor doe je dat niet lekker in je eentje, midden in de woestijn...zal er hoogstens een sprinkhaan sneuvelen (wel zielig ook!))...waarvoor bedenk je toch, in 's hemelsnaam, dat zoveel mogelijk anderen met je mee moeten gaan...ben je dan misschien toch harstikke bang, in het eeuwige 'daar', alleen te belanden?

Kortom: de mens is altijd 'zelf' verantwoordelijk voor de bloei, maar zeker nu ook, voor het Grote Verval...en dit is allemaal opgeschreven. leng gelee, maar toch groeit de mens, linksom of rechtsom, juist die verkeerde kant op...dan 'moest' het zo zijn.

goof op 18-03-2016 06:45

Zijn de leiders van de EU veel anders als Erdogan ?

Luisteren die wel naar het volk ?

Erdogan is in dienst van de Islam Onze leiders zijn in dienst van de banken .

De bevolking  in Turkije is blij met Erdogan en zijn wij blij met onze leiders ?  nou  ik niet .Erdogan doet het voor volk en vaderland  en voor wie doen onze leiders het ?

edwin vissers op 18-03-2016 15:10

goof op 18-03-2016 06:45

en voor wie doen onze leiders her ?

ontmasker de bildeerbergers en je weet dat de elite een nieuwe wereld orde willen ,en een nieuwe wereld religie ,hun macht komt van satan .

het is ook Gods linker hand die ze uitleverd aan de eeuwige verdoemenis ,ik merk dat de nederlanders over het algemeen helemaal geen notie hebben over wat er werekelijk gaande is ,ze zullen waarschijnlijk allemaal de anticrist aanbidden

vijgenboom op 18-03-2016 19:14

Jezus zegt dat de troon van Satan in Pergamum staat en dat is het huidige Turkije. Dus we leven in de staart van de eindtijd en we zien Turkije groter worden qua macht en de troon van Satan staat in Turkije..................als dat maar goed gaat!

ottoman op 19-03-2016 02:14

De troon van de satan in turkije? Beweren sommige maar betekend dit dan dat turkije de grootste macht aan het worden is? En waar is pergamund in turkije dan? 

Gaat het wel om turken als we praten over huidig turkije? En waarom turken altijd denken jullie? 

Mischien dat er mensen zijn die mee kennen denken hierover.

De Terugkeer op 19-03-2016 07:38

edwin vissers@      Ja...misschien zijn, van alle pleuropeanen, de Nederlanders wel het meest ongelovig en trouwens het meest 'verwend' van allemaal...ik baal daar verschrikkelijk van, omdat zij zich nooit beseffen, welke constante negativiteit zij uitstralen in alles dat ze doen...dat helpt mensen, die de boodschap van het leven (vaak na een lang en moeizaam pad verkregen: lange en zware weg/investering) 'wel' kennen, totaal niet. of is juist 'dat' hun bedoeling?

sonja op 19-03-2016 14:32

@Ottoman, Ben het met je eens. Het heeft voor mensen weinig zin te duiden wat, waar, hoe het einde der tijden zal zijn. Wie de antichrist is of waar de troon van satan zal staan. Wij weten het niet, wij zullen het pas weten wanneer God vindt dat het moet gebeuren. Daaruit blijkt juist Zijn glorie, Zijn grootheid, Zijn alomvattende kennis en wijsheid. Als God had gewild dat wij zouden weten hoe en wanneer het zou gebeuren, had Hij ons wel een exacte datum en plaats gegeven. 

Zelfs Jezus Christus heeft gezegd dat Hij het niet wist, alleen God, de Vader. Dus als Jezus dit al niet wist, hoe kunnen wij gewone mensen dan doen alsof wij het (beter) weten? Dat is niet aan ons gegeven. Jezus zal terug keren in al Zijn glorie. Wij weten niet hoe, waar, wanneer.

Nog kwalijker is het om in medemensen -hoe ver sommigen ook van ons staan qua ideologie, fysieke afstand op de wereld et cetera- satan te zien. Wij zijn allemaal mensen, wij maken allemaal fouten, wij zijn allemaal zondig in de zin dat we graag egoistisch, zelfzuchtig, arrogant, hebzuchtig, eerzuchtig enzovoort zijn. Ik net zo goed als elk ander mens. 

Wat ons te doen staat, is elkaar lief te hebben en het goede proberen te zien, het kwade niet te ontkennen en dit openlijk te benoemen en te bestrijden. De echte strijd der strijden is aan God. Dus Ottoman, jij bent voor mij een van de kinderen van God, gemaakt naar Zijn evenbeeld (ook al gaat dit misschien tegen wat jij zelf gelooft in) en ik dien het goede in jou te zien en te willen zien. Maar ik ga niet in op je vraag of ik erover mee wil denken wanneer en hoe het zit met de eindtijd, de troon van satan enzovoort. Dat is niet aan mij. Wij hebben het evangelisch dubbelgebod; heb de enige ware God lief, heb je naasten lief gelijk jezelf. Daar hebben wij al eeuwenlang grote moeite mee. Falen al eeuwen erin in deze twee geboden te volharden. Maar dat is de taak die Jezus ons heeft gegeven. Laten wij Hem eren, liefhebben en elkaar gelijk onszelf.

Rebellio op 19-03-2016 17:42

@Ottoman https://nl.wikipedia.org/wiki/Pergamon 

De rede is te vinden in: de Geschiedenis. Dat is iets uit het verleden en dat kun je bestuderen, uit boeken en ook via het internet. Net als bovenstaande link, dan tik je in: "pergamun, Pergamon of Pergamum" en dan krijg je warempel een heel verhaal over dat onderwerp!

"Ik weet waar ge woont, daar waar de troon des satans is" (Openb. 2:13a) Daar werd mee bedoeld dat er in die stad veel satanische aanbidding was. De Bijbel zegt dat de Duivel heerst over „alle koninkrijken van de bewoonde aarde” (Lukas 4:5, 6). Hij bevindt zich niet op een letterlijke plek op aarde maar is beperkt tot de omgeving van de aarde.

In dit geval wordt er meer verteld rondom dit bijbelboek, Openbaringen, wat een relatie zou kunnen hebben met onze eigen toekomst.

ottoman op 21-03-2016 22:06

Tnx sonja, ik ging n paar x naar n evangelishe kerk om is te kijken hoe het is maar ik voelde in sommige lezingen mij aangevallen omdat soms negatief over de leer van andere werd gesproken, ik zal zelf nooit iemand buiten sluiten zeker geen christenen of joden en ik leer ook graag van jullie maar ik schiet nogal snel in de verdediging.

Ze geloven allemaal in God maar hebben allem n eigen kijk.

Ik ben wel geestelijk steeds bewuster aan het worden van dingen in het leven.

Rebellio ik zal daalijk kijken. Ik sta nu op airport savarnbhumi bangkok

sonja op 22-03-2016 00:29

@Otoman, Allereerst een goede reis gewenst! Ik ben zelf christen, maar ik kan ook niet zo goed tegen kerken die heel negatief zijn terwijl zij eigenlijk de blijde boodschap zouden moeten vertellen. Dat is ook wat 'evangelie' betekent. Dus ik kan mij dat wel voorstellen hoe je het daar ervaren hebt. Ik kan mij wel vinden in wat Harold ook al een paar keer heeft gezegd; wij moeten met name Christus volgen. Kerken zijn -uiteindelijk- wereldlijke machten, door mensen gemaakt en in stand gehouden. Ik lees wel de bijbel. 

Het doet mij verdriet wanneer je zegt dat je nogal snel in de verdediging schiet; ik wijt dit ook aan mezelf. Mijn excuses als ik je ooit het gevoel gegeven heb je aan te vallen. Merkte net aan mezelf in reactie op een ander artikel ook dat mijn eigen toon misschien te stigmatiserend was en heb direct daarna dit ook via deze site genuanceerd. Ik dank je hartelijk ervoor dat je mij hierop wijst, daar blijf ik mens bij. Blijf mij alsjeblieft op mijn falen hierin wijzen. Het is nooit goed te stigmatiseren, we weten het allen, maar zoals je zegt, in de emotie wil het nog wel eens gebeuren. 

Van een heel andere orde; ik vermoed aan je nickname te lezen dat je uit Turkije komt? God zij met alle landgenoten van jou daar in deze zware tijden met al die aanslagen. 

Kom veilig thuis en hopelijk zien we je dan weer op deze site. God's zegen, Ottoman.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl