Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

‘Wereld maakt zelfde fatale fout met Erdogan als met Hitler’

Turkse president dreigt met zijn Neo-Ottomaanse ambities mensheid in nieuwe verwoestende wereldoorlog te storten


Protestposters tegen Erdogan, waarin de Turkse leider als een nieuwe Hitler wordt voorgesteld.

In Israëlische media wordt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan inmiddels openlijk vergeleken met Adolf Hitler. Erdogans megalomane plannen voor een hersteld Ottomaans Rijk, zijn agressieve houding tegen Rusland, Syrië en Israël, zijn nauwelijks verhulde alliantie met ISIS, zijn uitroeiingsoorlog tegen de Koerden, en zeker ook het zwijgen en zelfs de medewerking van Europa daarbij, doen op huiveringwekkende wijze denken aan hoe de wereld in de jaren ’30 het gevaar van Nazi Duitsland bagatelliseerde, wat binnen enkele jaren dezelfde fatale gevolgen dreigt te hebben.

 


‘Liberale passiviteit tijdens opkomst van weer een fascistisch rijk’ is de vrije vertaling van de kop van een artikel in de Jerusalem Post, geschreven door Saladdin Ahmed. ‘Als Spanje tegen Hitler zou zijn opgestaan, zou de wereld de Tweede Wereldoorlog bespaard kunnen zijn gebleven, waardoor in zowel Duitsland als elders miljoenen mensenlevens zouden zijn gered. In plaats daarvan zette de internationale passiviteit tijdens Hitlers agressie in Spanje tussen 1936 en 1938 hem ertoe aan om de rest van Europa binnen te vallen en zijn genocidale campagnes te lanceren.’

80 jaar later is het de Turkse leider Erdogan die een vergelijkbaar fascistisch front opbouwt. Het verzet van de Koerden is de enige echte oppositie tegen zijn Neo-Ottomaanse project.

Nieuw fascistisch spook bedreigt Europa

In de jaren ’30 stak niet één Westerse regering de revolutionairen in Spanje, die opstonden tegen de fascistische dictator Franco, de helpende hand toe, ook niet toen Hitler en Mussolini Barcelona en Madrid lieten bombarderen en wapens naar Franco’s leger verscheepten. Tijdens de beruchte ‘vredes’conferentie in München in oktober 1938 deden Frankrijk en Groot Brittannië juist alle moeite een confrontatie met Hitler te vermijden, en gaven hem daarom op bijna alle terreinen zijn zin.

Een nieuw fascistisch spook bedreigt Europa, deze keer vanuit Noord Afrika en het Midden Oosten, waar de Soenitische islam aan een razendsnelle opmars bezig is en talloze slachtoffers maakt. Erdogans Turkije is al jaren de grootste bondgenoot van hun belangrijkste terreurorganisaties: de Moslim Broederschap, Hamas, Al-Nusra(/ Al-Qaeda) en ISIS. Niet voor niets verklaarden de hoogste leiders van de Broederschap in 2014 Istanbul en Turkije tot het centrum van het echte Islamitische Kalifaat.

Erdogan heeft VS, Europa en NAVO in zijn zak

De VS heeft vanuit de lucht de Koerden die tegen ISIS vechten van wat wapens voorzien, en het is genoegzaam bekend dat de Israëlische Mossad hen al jaren steunt, maar daar blijft het wat het Westen betreft wel bij. Het enige wat Europa doet is praten, nog meer praten en deals sluiten met Erdogan, die enkel wat loze beloftes hoeft te doen om de naïeve Europese politici weer door hun slappe knieën te laten gaan.

De Turken kunnen daarom -net als Hitler destijds in Spanje deed- met instemming van de NAVO met brute kracht optreden tegen de Koerden, en voeren een niets ontziende uitroeiingsoorlog tegen hen. Ankara beweert dat die oorlog tegen ‘terroristen’ wordt gevoerd, maar onafhankelijke journalisten bevestigen keer op keer dat het vooral burgers zijn die slachtoffers worden van de Turkse kogels, granaten en raketten.

‘Als de wereld onwillig blijft Erdogan te stoppen, zal de ophanden zijnde ramp vergelijkbaar zijn met de Tweede Wereldoorlog,’ aldus de Saladdin Ahmed. ‘Terwijl hij zijn huichelachtige politiek met het liberale Westen voortzet –opnieuw: net als Hitler deed tussen ’36 en ’38-, krijgt Erdogans imperialistische Kalifaat al vorm. Tegelijkertijd chanteert hij de EU met de migrantencrisis.’ De VS houdt hij zoet met voortdurende beloftes van militaire steun in de strijd tegen ISIS – steun die er in werkelijkheid niet of nauwelijks is geweest.

2023

Erdogan, zijn vriendje premier Davutoglu en hun islamistische AK Partij maken er al jaren geen geheim van in uiterlijk 2023 het Turks-Ottomaanse Rijk te willen herstellen, waarvan zij openlijk hebben gezegd dat dit rijk de Balkanlanden in Oost Europa, een groot deel van het Midden Oosten (inclusief Israël) en Noord Afrika zal omvatten. De genocidale militaire campagne tegen de Koerden is daarom slechts het begin van hun veroveringsoorlog.

Wordt de wereld weer te laat wakker?

Op zeker moment zal de internationale gemeenschap zich realiseren dat Erdogan een grote bedreiging vormt en minstens zo gevaarlijk is als Hitler, ‘maar dan zal het waarschijnlijk helaas te laat zijn. Net zoals de wereldleiders in 1939 te laat waren om Hitler te stoppen, en net zoals ze weigerden de Catalanen, Basken en Spaanse progressieven te steunen –om het over de Joden maar niet te hebben-, staat de wereld enkel toe te kijken hoe de Koerden het opnemen tegen het tweede leger van de NAVO.’ (1)

Gezien Erdogans voortdurende agressieve taal en houding aan het adres van Rusland, en de serieuze berichten over een aanstaande Turkse-Arabische invasie met honderdduizenden soldaten in Syrië, zal het wellicht niet eens meer tot 2023 duren voordat de islamistische dictator in Ankara, de zichzelf verklaarde Kalief van de Islam, de hele mensheid in een nieuwe verwoestende wereldoorlog stort.

 

Xander

(1) Jerusalem Post

Zie ook o.a.:

12-02: Rusland waarschuwt voor wereldoorlog bij Turkse-Saudische invasie Syrië
09-02: Geplande invasie Syrië: Turkije en Saudi Arabië op oorlogspad tegen Rusland
09-02: Gelekt document: Erdogan chanteert EU met migranten en eist € 30 miljard (/ Erdogan tegen EU-president Juncker: ‘Natuurlijk behandelen jullie mij als een prins!’)
29-01: (/ Geheime islamisering-afspraak EU met Turkije: 1 miljoen moslimmigranten komen in de volgende 5 jaar legaal naar Europa)

2015:
27-12: Komt de Apocalyps door zichzelf vervullende profetieën?
23-12: (/ Onderzoeksjournalist Seymour Hersh bevestigt dat Turkse president Erdogan Syrië wil inlijven en Ottomaanse Rijk wil herstellen)
20-12: Turkije gebruikt tanks en raketten tegen Koerdische burgers; Europa zwijgt
07-12: Turkse klokkenluider: Erdogan overweegt Rusland oorlog te verklaren
30-11: (/ Turkije dreigt NAVO in oorlog met Rusland te storten)
29-11: EU zwicht voor chantage Erdogan, belooft islamofascistisch Turkije lidmaatschap (/ Migranteninvasie wordt Turkkse invasie: Vanaf eind 2016 kan Erdogan legaal miljoenen nieuwe islamitische ‘staatsburgers’ naar Europa sturen)
26-11: Zoon van Turkse president Erdogan blijkt grootste financier ISIS (/ Rusland: ‘Turkse regering heeft effectief kant gekozen van ISIS’)
25-11: Putin: Erdogan is gevaarlijke islamist en steunt ISIS23-10: Ramkoers met Rusland: Qatar dreigt met Turkse-Saudische invasie van Syrië (/ Analisten: Mogelijk een Turkse-Arabische aanval op Syrische en Iraanse troepen bij Damascus)
23-10: Voorspellingen 500 zieners over massa immigratie, ISIS en Derde Wereldoorlog komen uit
28-05: Turkse premier en president beloven gezamenlijke moslimaanval op Israël (/ Turkse leiders gaan verenigd islamitisch wereldrijk oprichten / Erdogan zegt in contact te staan met de geest van Saladin, die de christelijke legers uit Europa versloeg)
16-05: President Erdogan belooft in toespraak Turkse invasie van Jeruzalem
11-04: Erdogan: Turkije heeft in 2023 ‘sterkste leger ter wereld’
20-03: Hoge official Turkse AK Partij: Erdogan wordt leider islamitisch kalifaat (/ Tijd van vervulling laatste Bijbelse eindtijdprofetieën nabij)

2014:
29-11: Erdogan hitst moslims op tegen het Westen: ‘Zij willen ons dood’

21-11: Erdogan kondigt oprichting door Turkije geleid islamitisch wereldrijk aan (/ Turkse president legt claim op grondgebied VS door te beweren dat Amerika door moslims is ontdekt)
12-08: Winst Turkse premier Erdogan verzekert opkomst Rijk van het Beest
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk
07-03: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (2)

2013:
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
12-03: Duitse geheime dienst: Turkije werkt al jaren aan kernwapens

2011:

12-07: Turkije wil leger verdubbelen naar 1 miljoen man (/ Erdogan impliceert nieuw Ottomaans Rijk inclusief Sarajevo en Jeruzalem)

09-06: Turkse opperrechter: Erdogan is tiran en wil sultan van het MIdden Oosten worden    

 

indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.


Reacties

Pagina12
Qromwel op 20-02-2016 17:06

Bambi op 20-02-2016 14:55: Als de Russen denken dat het voordelig voor hen is zullen ze Assad laten vallen als een baksteen. Want Damascus zal niet meer bestaan. Lees o.a. Jesaja 17
Ike op 20-02-2016 18:01

De Saudi's zeggen een nucleaire bom te hebben en raketten die ze 12000 km ver kan laten ontploffen;

http://www.infowars.com/saudis-claim-to-have-nuclear-bomb/

Erdogan wil zijn Islamitisch rijk of een Armageddon. Het artikel zegt nu dat de moslim coalitie van de Saudi's 3500 tanks kan hebben, ipv de eerdergenoemde 20000, maar ook dit aantal is onwaarschijnlijk hoog. IAEA inspecteurs hebben verklaard dat ze al in 1982 voor de invasie van Koeweit en Irak wisten dat de Saudi's nucleaire wapens hadden;

http://journal-neo.org/2016/02/20/erdogan-s-plan-islamic-empire-or-armageddon/

Komt de hele hetze tegen Iran, Syrië en Libië nu ook een beetje onwerkelijk over, nu de kampioen koppensneller Saudi Arabië en door het Westen gesteunde voorzitter van de VN mensenrechtencommissie kernwapens heeft?

Een historisch verslag over de langgeplande oorlog tegen Syrië;

http://www.globalresearch.ca/timeline-of-cia-interventions-in-syria/5479875

Wil iemand nog de vluchtelingen ervan opvangen in Europa of met onze regeringen soldaten of piloten sturen?

Ik niet.

René van Zalk op 20-02-2016 18:05
Ike op 20-02-2016 19:19

@René van Zalk op 20-02-2016 18:05

Als de Grieken net zo schietgraag zouden worden als de Turken, kan het zo maar gebeuren dat een Turkse F16 neergeschoten word door de Griekse S300's en de NAVO dan Griekenland verdedigd en de NAVO de ene helft van Turkije veroverd en Rusland en de Koerden en Armeniërs de andere helft.

Leuk geprobeerd van Erdosnor, maar hij weet dudielijk niet waartegenover hij staat.

Het kan echter natuurlijk ook een oefening zijn van de Turken, binnen de NAVO op de S300 systemen van de Grieken. De Israëli's hebben dit ook al beoefend.

Het laatste zou de situatie rond Syrië nog gevaarlijker maken. Daarbij komt dat de gevaarlijkste systemen in Syrië S400's zijn, die veel meer doelen tegelijkertijd aankunnen en wiens radar verder reikt.

In min ogen hebben de Turken weinig kans in beide gevallen.

Bambi op 20-02-2016 20:34

René van Zalk 20/02/2016 16:38

Volledig met je eens!

Groetjes

Gerritje op 20-02-2016 20:35

@Rebellio op 19-02-2016 16:40

We zijn het wel eens oneens, maar ik bewonder je kennis van de koran, Rebellio.

René van Zalk op 20-02-2016 21:04

NATO warns Turkey it won't support Ankara in conflict with Russia.

Translation:

Vertaling:    Navo waarschuwt Turkije, het zal Ankara niet steunen in het conflict met Rusland.

Verder lezen ?:

http://renevanzalk7.punt.nl/content/2013/07/Thuisland-Isral#comment_2377

Groetnnnn uut Nunspeet.

JP op 20-02-2016 21:29

@Rene van Zalk 18:05

Vast een test voor de inlijving van Griekenland als onderdeel van het Ottomaans rijk.

kirmizi beyaz op 20-02-2016 23:00

En als dat zo is hou jij dat dan tegen???? Dat wilt allah toch. God voor jullie)

René van Zalk op 21-02-2016 01:30

@Kirmizi,  allah is geen God.

Bambi op 21-02-2016 12:01

http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2623603/2016/02/21/Zeker-46-doden-bij-bomaanslag-in-Homs.dhtml

Bambi op 21-02-2016 13:29

Voorlopige deal' Rusland en VS over staakt het vuren Syrië

http://m.hln.be/hln/m/nl/960/Buitenland/article/detail/2623634/2016/02/21/Voorlopige-deal-Rusland-en-VS-over-staakt-het-vuren-Syrie.dhtml

tamso op 22-02-2016 21:58

Reactie verwijderd, zie siteregels.

De kritiek die u hier lees betreft de Islam en het geweld dat daaruit voortkomt, niet alle moslims volgen die regels van geweld op. U moet het onderscheid begrijpen . Mod.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl