Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Britse leger oefent op toekomstige oorlog met Rusland in Oost Europa

Amerikaanse RAND denktank: Russen kunnen Baltische NAVO staten binnen 3 dagen veroveren

 

Britse defensiebronnen verklaarden tegen de Daily Telegraph dat de militaire oefening Shamal Storm in Jordanië niet bedoeld is om de troepen klaar te stomen voor actie tegen ISIS, maar tegen een ‘potentiële Russische invasie van Oekraïne of Oost Europa’. Klaarblijkelijk verwachten ook de Britten dat de NAVO de Russen tot een nieuwe grote oorlog in Europa provoceert. Dat die voor het Westen slecht gaat aflopen concludeerde vorig jaar het Pentagon, en nu ook de bekende Amerikaanse denktank RAND, volgens wier simulaties de Baltische NAVO-staten in 60 uur door de Russen veroverd kunnen worden.

 

‘Die is geen contra-ISIS oefening,’ aldus de woordvoerder van het Britse leger. ‘Dit is mogelijk veel meer om ons voor te bereiden om de VS in Oekraïne bij te staan, dan in Syrië. Dit is namelijk niet het soort geweld dat je verwacht om in Aleppo tegen een zootje jihadisten te vechten.’

Met de oefening wil het Britse leger aantonen dat het ondanks de jarenlange forse bezuinigingen in staat is om overal ter wereld 30.000 man, inclusief militair materieel, in te zetten. Bij de oefening in Jordanië worden ruim 300 voertuigen gebruikt, en wordt er ook een veldhospitaal opgezet dat traint op het behandelen van slachtoffers van chemische en biologische wapens.

Niet Putin, maar NAVO veroorzaakt grote spanningen

In juli 2015 beschuldigde de Russische president Vladimir Putin het Westen van onterecht angst te zaaien over een eventuele aanval van Rusland op de NAVO. ‘Alleen een krankzinnige kan enkel in een droom bedenken dat Rusland plotseling de NAVO aanvalt.’ Volgens Putin probeert de VS met deze tactiek de leider van de NAVO en Europa te blijven. De Amerikanen trekken volgend jaar $ 3,4 miljard uit om de zogenaamde ‘Russische agressie’ in Europa af te schrikken.

Sinds de democratische aansluiting van De Krim bij Rusland heeft de NAVO het aantal troepen, vliegtuigen en pantservoertuigen in Oost Europa al flink opgevoerd. Het Westerse bondgenootschap beschuldigt het Kremlin ervan de Oekraïense rebellen te steunen. Omgekeerd weigert Moskou het huidige regime in Kiev, dat na een illegale, gewelddadige en door de CIA georganiseerde staatsgreep aan de macht kwam, te erkennen. (1)

‘Baltische staten in hooguit 60 uur veroverd’

Ondertussen blijven de Amerikanen Europa verder tegen Rusland opzetten. Zo concludeerde de denktank van de RAND Corporation dat uit diverse oorlogsscenario’s naar voren is gekomen dat het de Russen hooguit 60 uur kost om de Baltische NAVO lidstaten te veroveren.

Dan rest de NAVO nog maar drie opties: een massaal tegenoffensief lanceren, waarbij grote aantallen slachtoffers zullen vallen; het dreigen met een kernoorlog, wat als het minst waarschijnlijk wordt gezien, en ten derde het accepteren van een militaire nederlaag en een nieuwe Koude Oorlog.

De Amerikanen komen natuurlijk met de in hun ogen enige ‘oplossing’, namelijk een massale bewapening van Oost Europa, zodat Rusland zou worden afgeschrikt. Daar zal met name de Amerikaanse defensie industrie dik aan verdienen. Dat het Kremlin een grote militaire opbouw van de NAVO direct aan zijn grenzen –terwijl na de Val van de Muur uitdrukkelijk beloofd werd dit nooit te zullen doen- terecht als een grote bedreiging en daad van agressie kan opvatten, is voor het oorlogszuchtige Washington enkel koren op de molen.

 


Xander

(1) Infowars
(2) Krone

Zie ook o.a.:

07-02: Overal voorbereidingen voor grote oorlog in Europa

2015:
29-12: ‘Associatieverdrag EU-Oekraïne is groot gevaar voor wereldvrede’ (/ Associatieverdrag blijkt tevens militair pact)
27-12: Komt de Apocalyps door zichzelf vervullende profetieën?
25-12: Pentagon vs. Obama: Legerleiding VS probeert Derde Wereldoorlog te voorkomen
23-12: Paus waarschuwt: Eindtijd begonnen, deze kerst mogelijk laatste voor de mensheid
23-12: Pentagon in opstand tegen president Obama (/ Militaire leiding VS geeft achter rug Obama geheime informatie aan Rusland, Israël en Duitsland)
07-12: Turkse klokkenluider: Erdogan overweegt Rusland oorlog te verklaren
02-12: Obama vanuit eigen partij gewaarschuwd dat hij kernoorlog met Rusland kan veroorzaken
30-11: Infowars slaat 3e groot alarm voor Derde Wereldoorlog (/ Turkije dreigt NAVO in oorlog met Rusland te storten)
10-11: Zo dreigt de NAVO binnen enkele jaren oorlog met Rusland te veroorzaken
09-11: Amerikaanse minister Defensie suggereert Russische kernaanval op VS
08-11: Desert Storm commandant en oorlogsheld: Leger VS wordt verpletterd door Rusland
23-10: Ramkoers met Rusland: Qatar dreigt met Turkse-Saudische invasie van Syrië (/ Analisten: Mogelijk een Turkse-Arabische aanval op Syrische en Iraanse troepen bij Damascus)
23-10: Voorspellingen 500 zieners over massa immigratie, ISIS en Derde Wereldoorlog komen uit
12-10: (/ Britse ministerie Defensie: Dodelijke confrontatie met Rusland kwestie van tijd’)
10-10: Brzezinski eist Amerikaanse militaire vergelding tegen Rusland
07-10: Ruim 50 Saudische geestelijken roepen op tot oorlog tegen Syrië, Iran en Rusland
20-09: 16 oorlogssimulaties Pentagon met zelfde uitkomst: NAVO verliest oorlog van Rusland

indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

Reacties

Maitreya op 08-02-2016 15:23

Ook de lancering door Noord-Korea van een raket (waarvan Korea zegt dat het om een satelliet gaat) een maand na hun vierde atoomproef, riep bij de VS en het VK veroordeling op, met de dreiging van een hernieuwd Star Wars project waar zowel China als Rusland fel tegen zijn gekant. De strategische positie van de Oekraïne voor de NAVO, aanvankelijk tegen Iran, speelde een belangrijke rol bij de Russische zorgen over hun eigen positie en hoe te anticiperen. Niet zo heel erg verwonderlijk. Omgekeerd speelde het Midden-Oosten van meet af aan een centrale rol in het verder ‘beteugelen’ van Rusland, en het binnenhalen van de voormalige Aziatische Sovjetrepublieken in een Westers kader: daarom was hun religie, de islam, ineens zo favoriet. ‘En die lijn kan niet anders dan voortgezet worden.’ De Brits-Amerikaanse miskleun in Irak en Afghanistan past slechts in de langetermijnplanning van het Pentagon waar onervaren politici als George Bush dezelfde handen en voeten aan hebben gegeven die ons in de Europese steden komen betasten.

 

Kayfas op 08-02-2016 15:46

Ik las (een deel van) dit artikel vanmorgen op RT... Grappig om het zo terug te lezen in correct vertaald Nederlands....

Een zooitje jihadisten...a bunch of jihadists.... ;)-

Netjes...

Blesss, Kay.

Bundy op 08-02-2016 15:51

Hoe triest is het dat de Navo Rusland blijft schofferen en oorlog lijkt te willen met dit land   .       De beurskoerzen zijn op dit moment snel dalende , zodat ik vermoed dat de oorlog  ook nabij is .          De Navo zal niet zo dom zijn om weer te wachten tot midden Juni met haar aanval omdat drie maanden later de herfst begint .   Vermoed wel dat het een oorlog op twee fronten zal worden .

Deze mensen weten als de beste dat zij een oorlog met Rusland niet kunnen winnen , maar het gaat hen ook uitsluitend om de dépopulatie van de wereldbevolking .    Voor de Illuminaten in New-York ligt het plan van chaos ( "vluchtelingen ", ineenstorting van economie ,- banken , wegvallen werkgelegenheid , komende hongersnoden , burgeroorlog , en militaire oorlog )  dan ook op schema .

Niets is toeval , alles is georganiseerd door de satanisten achter de schermen .   De mensen op deze site weten dit alles al lang en je kunt je vasthouden aan de tekst ; " Wanneer jullie dit alles zien geschieden , wees dan niet bevreesd maar kijk omhoog want dan is Mijn wederkomst nabij ".

willy op 08-02-2016 16:15

De Amerikanen denken nog steeds n koude oorlog termen . Natuurlijk  heeft Rusland de Krim ingenomen en men moet Poetin niet verder laten komen dat is een feit. Maar of Rusland nu het grootste gevaar is voor het westen lijkt meer onzin dat uit het ziekelijke brein van Obama komt die niet kan verkroppen dat de Russen op korte tijd meer resultaten in het Midden-Oosten boeken dat de Amerikanen is vijfjaar! Trouwens de Amerikanen zijn met die miserie begonnen in het Midden-Oosten ze hebben Isis geschapen! Trouwens de Britten hebben grotere zorgen dan meedoen met een oorlog tegen Rusland. Blijven ze in de EU ? En in Londen en vele grote steden in de UK  hebben de moslims nu al de meerderheid de UK wordt uitgezuigd door de islam totdat er nog een skelet van overblijft de Russen hoeven daar niets voor de doen voila !!!

john op 08-02-2016 16:38

Na de woordbreuk van de navo zou Poetin Amerika eens een lesje moeten geven ipv koren op hun molen.  Of dacht obama dat hij onbereikbaar is voor de Russen. Idem voor de turken.

joppo op 08-02-2016 16:49

Heel goed ja, de Navo provoceert Rusland!

Ook het verdrag met Oekraine is geen handels akkorrd maar een plan om die korrupte Oekraiesne bende in de Eu en navo te krijgen.

Gisteraond op Duiost etv exact uit de doeken gedaan door Oscar Lafontain. ex Minister

pietka op 08-02-2016 16:52

Het russisch leger oefend  dagelijks naast viborg pskov en andere leger plaatsen , tot een aanval zal het niet komen in de baltische staten ( moerassen en slechte wegen zijn een hindernis )maar de Russen zijn wel voorbereid op het ergste , ze zijn namelijk een aantal ervaringen rijker!

een humanitaire interventie in oost en zuid oekraine is desalnietemin mogelijk de aanvoer lijnen zijn kort , de luchtsteun aan grondtroepen is blijkbaar buitengewoon goed ( zie syrie) en de diepnr is de natuurlijke grens van rusland controlleer de bruggen en je controlleerd het oosten en zuiden

arjaneke op 08-02-2016 17:24

in geval van oorlog hoeft rusland niets te doen, de EU en de VS vernietigen zichzelf wel, mocht de nato zo debiel zijn om rusland aan te vallen dan moet de nato de helft van zijn troepen richting rusland sturen en de andere helft in west europa houden om de steeds fundamentalistischer worden moslims in bedwang te houden, IS gaat echt niet stoppen na Syrie, ze gaan door tot ook west europa ten onder gaat aan de jihad, het enige wat rusland hoeft te doen is zijn grenzen af te schermen en ze hebben al gewonnen. nog een jaartje of 4 en de terreur van IS gaat lekker zijn gang in europa, zodra de nato rusland aanvalt dan is de weg vrij voor de jihad in de eu, als de moslims in het leger moeten van de nato: dan hebben de jihadisten gelijk alle opleiding en ervaring voor de jihad die volgt na afloop van de  oorlog nato/rusland. wij kunnen enkel en alleen verliezen,

er is trouwen een leuke grap omtrent de oekraine en rusland, een oekrainer verteld over de oorlog tegen de russen, hij zegt we hebben zoveel vliegtuigen, manschappen en grondgebied verloren, vervolgens wordt hem gevraagd hoeveel verliezen heeft rusland geleden? Geen, ze kwamen niet opdagen. een ander mop is, een oekrainer komt thuis, en hij schrikt, het ligt brandt in de centrale hal naar zijn appartementen complex, hij denkt dat is vreemd, vervolgens komt hij thuis opent de voordeur, zijn vrouw is thuis, het licht brand en het is warm, nu raakt de oekrainer volstrekt in paniek, hij rent naar de badkamer en draait de kraan open, er komt water uit en het is warm, nu is de paniek totaal en hij schreeuwt tegen zijn vrouw, we moeten vluchten de russen hebben de oekraine bezet. 

vijgenboom op 08-02-2016 17:39

Wat moet Rusland met die Baltische staten? Zijn die van toegevoegde waarde voor Rusland ? Men wil Rusland gewoon als een soort van agressor neerzetten. En ondertussen is Rusland gewoon bezig IS uit te schakelen en is Europa te passief bezig met de Amerikanen om IS te bestrijden. De spelletjes worden steeds beter zichtbaarder van de landen. Europa staat er financieel gewoon zwakker voor en de weelde zal er niet meer komen zoals vlak voor de euro. Het midden oosten rondom Syrie is en word gewoon een chaos waar meerdere landen zullen strijden. Met als logisch gevolg dat er meer vluchtelingen zullen komen die ook geholpen dienen te worden. En natuurlijk zal een gedeelte van die vluchtelingen verkeerde bedoelingen hebben zoals IS ook heeft gezegd. Zodat het volk in onder meer Nederland angstig word en daardoor de overheid meer controle mag gaan uitoefenen. Die Baltische staten voegen voor Nederland toch niks toe en zulke landen horen ook gewoon bij Rusland vind ik, de Euro is te groot en dat gaat nooit goed samen.

Laten de landen nou eerst maar eens IS uitschakelen als ze dat echt willen.

greywolf op 08-02-2016 18:12

Binnen 48 uur totaal weggeschoten door de Russische Tsaar. De plannen liggen al  klaar   De Beer is al een tijdje wakker .

Pannekoek op 08-02-2016 18:35

Iets anders: Je kan Zika virus online bestellen, het kost alleen maar $599. Dus w een laboratorium waar dan ook in de wereld kan ermee experimenteren en uitzetten, of "per toeval" niet volgens de regels weggooien/vernietigen.. http://www.lgcstandards-atcc.org/Products/All/VR-84.aspx?geo_country=nl#generalinformation

Ike op 08-02-2016 18:47

Ik heb het eerder over het volgende artikel gehad. Een ervaren VS generaal had al gezegd dat de Russen zelfs heel snel aan onze kust konden staan.;

http://www.zerohedge.com/news/2015-11-07/legendary-us-army-commander-says-russia-would-annihilate-us-head-head-battle

Wat echter ook belangrijk is, is dat Amerika de grootste wapensproducent is en dat het heel belangrijk is voor de VS om nu meer wapensystemen te verkopen om uit hun crisis te komen. Net as in WWII.

Ook al is de B61-12 nucleaire bom nog niet operationeel in het veld, is deze ook zeer belangrijk. Dit is de bom die ingesteld kan worden zodat hij functioneert als neutronenbom en dit is ook de bom waarom Nederland en andere NAVO landen de JSF moeten kopen om als bommendrager te functioneren. De vernietigingskracht van deze bommen is instelbaar;

http://nukewatch.org/B61.html

Mensen kunnen stellen dat de situatie veranderd is door de strijd in Oekraïne, maar dat is het niet. De kracht van Rusland is al heel lang zo. De economische toestand van de VS is echter zo erg dat alles op alles gezet moet worden om de positie van de USD te behouden en wapenverkopen erg belangrijk zijn daarbij.

De berichten dat Rusland de NAVO kan verslaan in een week kwamen al in Juli 2015 naarbuiten.

Het kan dus ook gezien worden als een poging om meer wapens aan Europa te verkopen. De Britten en Israël hebben altijd veel invloed gehad bij het militaire en buitenlandse beleid van de VS. Ik ben echter vab mening dat het beleid van de Neo Con's in de VS zal leiden tot oorlog en dat dit niet in het belang is van Nederland. We hebben meer belang bij goede habndelsbetrekkingen met China en Rusland en een stop van de golf illegalen die door Turkije gedumpt worden in de EU.

Op andere sites valt overigens ook te lezen dat vluchtelingen uit het oosten van Oekraïne geweigerd worden in Europese AZC's. Vermoedelijk omdat de Westerse elite daar banger voor is dan het door hun gesteunde ISIS.

http://curiales.nl/2016/01/24/vluchtelingen-oekraine-duitsland/

peter op 08-02-2016 18:56

Britten in Jordanie...., Russen in Syrie, IS, chinese en franse vliegdekschepen in de Middellandse Zee, amerikaanse trainingstroepen in Irak, Turkije, Israel....

Steeds meer verschillende legers om- en in Syrie.

Waar het allemaal echt om draait is Israel, maar dat wordt angstvallig verzwegen. Gog-Magog kan op ieder moment uitbreken

Straks dus allemaal naar Mediggo, Israel ?

robie op 08-02-2016 18:57

Kayfas

Somig zeuren wel eens over RT,maar je leest er vaker de waarheid over iets dan in onze kranten.

voorbeeld

Volgens de NAP waren er in Praag  rellen(pegida demo) ,maar er waren geen rellen,2 kleine opstootjes meer niet.

Vervolgens,waarom lees ik in de Nederlandse kranten geen woord over Turkije ?

zelfs de UN heeft het over,burgers met een witte vlag worden onder vuur genomen door het Turkse leger.

Zo zijn er veel rellen en opstootjes waar je nooit iets over leest,maar een kat die 4 km naar huis loopt staat op de voorpagina.

Eli020 op 08-02-2016 19:13

De BBC had afgelopen week een "documentaire" met als naam "World war 3, inside the war room".  Dit prachtig staaltje propaganda bleek allemaal hypothetisch te zijn (lees tussen de regels door) en het simuleerde een situatie waarin Russische Letten een opstand plande in Letland, daarbij gesteund door Putin. Walgelijk, het haatzaaien blijft maar doorgaan.

Bambi op 08-02-2016 19:31

Eerst werken bijde grootmachten samen om isis te bestrijden,nu er nieuwe presidentsverkiezingen zijn,Brand de lont weer ...

Rand tank opgericht in 1946,ik denk dat er tussen deze onderzoekers nog wel Vietnam veteranen zitten,die het Communistisch Rusland niet kunnen vergeten

We spreken hier dan ook over Britse defensie bronnen? Omdat Rand in Europa gevestigd is in Cambridge en omdat de Britten Trump aanbidden !

Trump = Simpsons in het echt !

Ik hoop dat deze de Navo nog niet gekker gaan maken !

Waar halen ze nu weer die zever uit dat de Russen nucleairè raketten gaan gebruiken op Europa ?

Heeft die Amerikaan nu niks anders te doen als benzine op brandend vuur te gooien ?.

De Navo heeft Rusland geboycot met Turkse rotte appelen en Belgische peren die wij nu mogen opvreten,bedankt Navo !

En ze doen het ook zonder,of met minder

Waar is dit alles begonnen,wat heeft ons dit alles gebracht,en waar en wanneer gaat deze ellende eindelijk eindigen ???

charlud op 08-02-2016 19:39

Dit maar al te waar. Westerse media zijn in handen van de tycoons en die zitten allemaal in de NWO club. De journalistiek van vandaag is niets anders dan de roeptoeter van de leugen. Dat de huidige Westerse journalisten geen greintje geweten hebben snap ik gewoon niet. Het zijn ook vaders die een gezin hebben, hypotheek betalen enz. enz. Ze moeten geweten hebben dat zij het leven van hun gezinsleden,familie, vrienden en kennissen op het spel zetten door leugen op leugen te ventileren. Vaak wordt de de samenzwering theorien niet voor vol aangezien en er zijn er die dat etiket verdienen maar er zijn ook serieuze eronder. zie hiervoor de site

http://www.globalresearch.ca/there-is-no-freedom-without-truth-conspiracies-are-real/5505534?utm_campaign=magnet&utm_source=article_page&utm_medium=related_articles

Sjosjana op 08-02-2016 19:56

Dit is puur,omdat de bijbel het zegt magog!wat niet het noorden is!het noorden is niet russia!dus eintijd gezien volgens de bijbel !moet er een 3de wereld oorlog komen !En dan moet rusland volgens de bijbel beginnen!dus als ze het zo op zetten is het geen Eindtijd!maar dat doen mensen!

--

Ike op 08-02-2016 20:45

De Russen oefenen nu ook en hebben een verhoogde paraatheid;

http://news.yahoo.com/russian-troops-put-high-alert-part-massive-drills-143101073.html

eva op 08-02-2016 22:19

Het is allemaal al ingecalculeerd en wordt zo still mogelijk op gebouwd en ten uitvoer gebracht, als een dief in de nacht.

cefas op 08-02-2016 22:25

De Oekraiense, de Westerse hypocriete bende en Turkije onder aanvoering van de navo moeten gestopt worden, want zij brengen de wereldvrede in gevaar door bewust chaos te creeren zodat er een nieuwe Fuhrer de macht krijgt toebedeeld en zijn naam is de antichrist en dan breekt de Grote Verdrukking aan. Ken het Bijbel-Profetisch Woord, dan weet je wat er gaat gebeuren. Wees voorbereid en neem Jezus aan.

René van Zalk op 09-02-2016 00:31

Dit is Oekraïne:

De Kievse advocaat Tatyana Montyan verdedigt Ruslan Kotsaba, een journalist uit Ivano-Frankivsk die op 7 februari 2015 werd gearresteerd vanwege het plaatsen van een anti-oorlog video op internet. Montyan nam deel aan een hoorzitting en diverse bijeenkomsten in Brussel in het Europese Parlement met haar cliënt als onderwerp. Na terugkeer sprak zij met diverse journalisten op het de luchthaven van Kiev. De vijf minuten durende video (Oekraiens) kan hier worden bekeken.

Engelstalige versie newcoldwar.orgOriginele bron: video van Channel 17 en Antifashist.com, Jan 28, 2016

Montyan zei dat het doel van de hoorzittingen in Brussel was het Europese Parlement te vertellen wat er feitelijk gaande is in Oekraïne. Haar opzet is geslaagd, zei ze. Naast de zaak van Ruslan Kotsaba is ook uitleg gegeven over andere probleemzaken en ook de algemene moeilijke situatie in het huidige Oekraïne op het gebied van mensenrechten kwam aan de orde.

“Bijvoorbeeld heb ik gezegd dat het advocatenteam van Hennadiy Korban worden beschuldigd van samenzweren met de vermeende illegale criminele activiteiten van hun cliënt, iest waarover wij ons zorgen maken ook zonder onze eigen positie in de zaak Korban in ogenschouw te nemen.” De Europeanen waren zeer verbaasd.

“Ze konden gewoon niet geloven dat Ruslan Kotsaba al een jaar in de gevangenis zit voor het plaatsen van een mening in een video op YouTube.”

“Ik heb ook uitgelegd hoe een getuige van de aanklagers Ruslan Kotsaba nota bene in de rechtszaal direct bedreigde met het vermoorden van zijn kinderen en de rest van zijn familie. De rechters zaten er bij te lachen alsof het om een soort grap ging.”

“De Europeanen geloofden me niet en daarom heb ik ze een video van het proces laten zien. Ruslan beklaagde zich bij de rechters en diende een officieel verzoek in de getuige vanwege zijn uitlatingen te vervolgen. De rechters antwoordden dat er geen sprake was van een misdrijf”, zei Montyan.

Montyan legde in Brussels ook uit dat er een webstise ‘Vredesstichter’ bestaat. De parlementariërs waren zeer verbaasd te horen dat op deze site namen, foto’s en andere persoonlijke gegevens van mensen worden geplaatst die niets hebben misdaan, maar worden beschouwd als vijnden van het volk en “separatisten”, vernederd en hun burgerrechten afgepakt.

“Europese parlementariërs vertelden ons over de economische ‘hervormingen’ die plaatsvinden in Oekraïne. Voor hen was het nieuws dat de levensstandaard met een factor drie is gedaald. Zij hebben niet gehoord dat bij ns gewapende maan door de straten struinen.

“Niemand legt in Europa uit wat er werkelijk aan de gang is in Oekraïne”, zei Montyan.

http://novayagazeta.nl/?p=622

Groetnnnn uut Nunspeet.

Bambi op 09-02-2016 00:35

Toch zullen de russen nog nodig hebben 

Bambi op 09-02-2016 00:48

Mensen vergeet niet:Rusland is niet de vijand van Europa

Ike op 09-02-2016 01:28
gijs op 09-02-2016 03:48

toch prettig dat er sites zijn zoals deze waar klare taal gesproken kan worden. dat het merendeel van de bevolking dagelijks zijn menig uit de 'gezond verstand' krant haalt is dan weer jammer

Ron op 09-02-2016 21:29

Luister naar de brulboeien van het EU parlement.

Ze verkondigen democratie maar als het volk zich inzet zijn ze niet te bespeuren of te horen.

In Irak waren het de Amerikanen,in Oekrainie de Europeanen(Verhofstad weet je nog?).

Wat is ervan geworden? Eén grote rotte boel met miljoenen vluchtelingen en een hoop miserie in andere aangrenzende landen die hun Sociale zekerheid zien onderuitgaan.

Vanop afstand bekeken opgezet spel om de gewone mens zijn rechten en verworvenheden af te nemen.

Versta me niet verkeerd ik ben niet voor dictators maar onder hun regime was er geen uitgesproken armoede en stierven er slechts enkele tienduizenden.

Sadam bv had destijds van de beste ziekenhuizen ter wereld en iedereen kon hiervan genieten. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl