Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Turkse klokkenluider: Erdogan overweegt Rusland oorlog te verklaren

‘Neerschieten Russische jet lang van te voren gepland – Bilal Erdogan heeft bankrekeningen in Italië en Zwitserland met miljarden dollars’ – VS valt voor het eerst stellingen Syrische leger aan


De Turken noemen het opstellen van een marinier met luchtafweerraket op het dek van een marineschip dat door de Bosporus voer een ‘provocatie’.

Na fel protest uit Baghdad en dreigementen met Russisch militair ingrijpen heeft Turkije het grootste deel van zijn troepen weer snel uit Irak teruggetrokken (1). De spanning tussen de Turken en de Russen blijft echter om te snijden; zo waarschuwde Ankara met ‘passende maatregelen’ nadat een Russisch marineschip dat door de Bosporus voer openlijk een soldaat met luchtafweerraket op het dek posteerde. Een veel gevolgde Turkse klokkenluider uit de directe kring van Erdogan, die de schuilnaam Fuat Avni gebruikt, waarschuwde op Twitter dat president Erdogan er al enige tijd serieus over denkt om Rusland de oorlog te verklaren.

 


De Turkse premier Davutoglu beloofde zijn Iraakse collega Haider al-Abadi dat er geen troepen meer naar Irak worden gestuurd ‘voordat de zorgen van Baghdad zijn weggenomen.’ De VS had al verklaard tegen de Turkse inval te zijn omdat de Iraakse regering daar geen toestemming voor had gegeven. (1)

Turken noemen luchtafweerraket op Russisch marineschip ‘provocatie’

Volgens Turkse militaire bronnen hebben Russische oorlogsbodems maatregelen genomen tegen eventuele Turkse luchtaanvallen. Zo werd er op het dek van de Caesar Kunikov, een van de grootste landingsschepen die grote aantallen mariniers, tanks en pantserwagens kan vervoeren, een soldaat met een draagbare luchtafweerraket geposteerd toen het schip door de Bosporus voer.

‘Dit is een provocatie,’ verklaarde de Turkse minister van Buitenlandse Zaken Mevlut Cavusoglu. Hij voegde daaraan toe dat als Ankara ‘een bedreiging constateert, het noodzakelijke antwoord zal worden gegeven als dit provocerende gedrag doorgaat’. Wat dat antwoord zou kunnen zijn vertelde hij niet, maar vorige week sloot Turkije de Bosporus al eens eerder enkele uren af voor de doortocht van Russische schepen.

‘Schending Verdrag van Montreux’

De Turken beschuldigen echter Rusland van het schenden van het Verdrag van Montreux, dat de vrijheid van doortocht door de Bosporus garandeert – althans, in vredestijd. Het opstellen van een soldaat met luchtafweerraket is wellicht niet het meest vriendelijke signaal, maar dat kan de Russen moeilijk kwalijk worden genomen na het illegale neerschieten van een Russische bommenwerper boven Syrisch grondgebied door Turkse F-16’s. (3)

Enkele uren na de passage van het Russische marineschip kwamen er diverse NAVO-oorlogsschepen uit Portugal, Canada en Italië in Istanbul aan. (2) Afgelopen zaterdag berichtte een verslaggever van de Turkse krant Today’s Zaman dat de autoriteiten in de havenstad Samsun aan de Zwarte Zee vier Russische schepen hadden geblokkeerd. Turkije ontkende echter dat dit was gebeurd, en ook van de Russen kwam geen bevestiging. (5)

Amerikaanse vliegtuigen vallen voor het eerst Syrische leger aan

In Syrië vielen Amerikaanse gevechtsvliegtuigen voor het eerst sinds het begin van het conflict stellingen van het Syrische leger aan. De regering in Damascus veroordeelde de agressieve actie en zei protestbrieven naar de VN-Veiligheidsraad en de Secretaris-Generaal van de VN te hebben gestuurd.

Bizar: de Amerikanen erkennen dat er een Syrisch legerkamp vanuit de lucht met raketten is aangevallen, maar zeggen tegelijkertijd dat zij dat niet hebben gedaan. Maar wie dan wel? Het waren zeker niet de Russen, die het Syrische leger juist beschermen. ISIS was het ook niet, want de jihadisten hebben geen luchtmacht. Was het de zoveelste ‘vergissing’ van Westerse kant, of was de aanval misschien wel heel bewust bedoeld om de oorlog verder te doen escaleren? (3)

Klokkenluider voorspelde correct Turkse aanval op Russisch vliegtuig

Dan is er nog Fuat Avni (“Helpend Hart’), de schuilnaam van een Turkse klokkenluider die zich in de directe kring van Erdogan zou bevinden en maar liefst 2,3 miljoen volgers op Twitter heeft, en die een maand van te voren voorspelde dat de Turken doelbewust een Russisch militair vliegtuig zouden gaan neerschieten.

Een andere correcte voorspelling van Avni was dat Erdogan in de aanloop naar de verkiezingen keiharde actie zou ondernemen tegen alle media die het waagden negatief over de president of zijn AK Partij te schrijven.

‘Erdogan denkt erover Rusland oorlog te verklaren’

De Turkse regering probeerde in oktober Avni’s Twitter account te blokkeren, omdat hij had geschreven dat Bilal Erdogan, ‘de zoon van’ die al honderden miljoenen verdiende aan de illegale verkoop van door ISIS gestolen olie, op bankrekeningen in onder andere Italië en Zwitserland vele miljarden dollars heeft staan. Twitter heeft tot toe geweigerd een bevel van  een Turkse rechtbank om Avni’s account te blokkeren op te volgen.

Als klap op de vuurpijl schreef Avni op 12 oktober dat Erdogan ‘er zelfs over denkt om Rusland de oorlog te verklaren, misbruik te maken van de feitelijke situatie en zijn grip op de macht te verstevigen.’ (4)

 

Xander

(1) DEBKA
(2) DEBKA
(3) Zero Hedge
(4) Zero Hedge
(5) ANNA-News (via Shenandoah)

Zie ook o.a.:

07-12: Irak vraagt mogelijk Russische militaire interventie tegen Turkse inval
05-12: Turkse tanks en troepen steken grenzen Syrië en Irak over, Baghdad eist terugtrekking
04-12: Oud opperbevelhebber NAVO erkent dat ISIS belangen Turkije en Saudi Arabië dient
03-12: Rusland levert keihard bewijs van enorme Turkse oliesmokkel voor ISIS
01-12: Escalatie: NAVO-gevechtsvliegtuigen naar Turkije; Bosporus afgesloten voor Russische schepen
27-11: Putin doet handschoenen uit, bombardeert alle Turkse doelen in Syrië plat
27-11: Erdogan dreigt Putin met oorlog als Russen Turks vliegtuig neerschieten
26-11: Zoon van Turkse president Erdogan blijkt grootste financier ISIS (/ Rusland: ‘Turkse regering heeft effectief kant gekozen van ISIS’)
25-11: Putin: Erdogan is gevaarlijke islamist en steunt ISIS
24-11: Rusland overweegt kernwapens in Syrië te plaatsen en te richten op Turkije
24-11: Turkije eist onmiddellijk einde aan oorlog tegen ISIS, schiet Russische jager neer
23-11: Verpletterende Russische aanval op ISIS gaat beginnen; Iraanse jagers actief boven Syrië
16-11: Erdogan eist NAVO-invasie Syrië en aanval op alle Koerdische groepen
10-11: Zo dreigt de NAVO binnen enkele jaren oorlog met Rusland te veroorzaken

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

 

Reacties

Pagina12
Ike op 08-12-2015 15:22

@Otteoman

Hier kan je lezen hoe de Turken ook gebruikt worden door de Saudi's. Als dit mis gaat kan die olieprijs wel eens door het plafond schieten als Saudi een aanval krijgt te verwerken als vergelding;

http://journal-neo.org/2015/12/08/what-stinks-in-saudi-aint-the-camel-dung/

Ik wist niet dat een Awacs van Saudi in het spel was betrokken.

Lone Fighter op 08-12-2015 16:23

@ XanderNieuws: bedankt voor de reactie op Lone Fighter op 08-12-2015 01:13.

Dit wordt door mij enorm gewaardeerd.

Dan nu het eigenlijke onderwerp:

De 4 Elementen= de 4 Principes:

Hier volgt een persoonlijke,wereldbeschouwelijke,uiteenzetting (schematisch) van hoe wij,als mensen onderling,met elkaar en de ons omringende wereld,zouden moeten omgaan.

En dit vanuit vier morele Grondbeginselen of Principes.

Deze 4 Principes zijn niet afkomstig van of uit bestaande leerstellingen/wereldbeschouwelijke stromingen,maar veeleer een persoonlijke invulling van diverse ingrediënten daaruit.

Ik -en nu ben ik dus persoonlijk in mijn commentaar- denk dat een werkbare en leefbare wereld gebaseerd dient te zijn op Vier Principes,overeenkomend met de Vier archaïsche Elementen:

Schematisch:                 Moed = Vuur

                                             ^

                  Eer=Lucht      Eerlijkheid= Water

                                             v 

                                    Trouw= Aarde

Trouw (Aarde) leidt tot onderlinge verbondenheid,saamhorigheid en altruïsme: de gemeenschap staat voorop en ondersteunen/helpen individuen de naasten.Waar wij leven en wonen (Aarde=grond,land) is belangrijk voor onze verbondenheid: het is de zichtbare en tastbare verbondenheid met elkaar.

Eerlijkheid (Water) leidt tot openheid,vrijheid en ware democratie: de maatschappij dient een 'open gemeenschap' zonder geheime agenda's en belangen groepen te vormen.De constante stroom van open informatie (Water=informatie,besluitvorming) garandeert een vrije samenleving: iedereen heeft recht op openheid en op de waarheid.

Eer(Lucht) leidt tot het bewaren van normen en waarden,het in stand houden van waardevolle tradities: de maatschappij/gemeenschap dient een samenleving te vormen die denkt en handelt volgens waardige normen en (menswaardige) tradities(element Lucht),met respect voor iedereen.

Moed(Vuur) leidt tot een samenleving waar voor de normen en waarden,tradities en verworvenheden daarvan gestreden wordt,indien noodzakelijk d.m.v. geweld:"Men dient altijd oorlog te voorkomen en de Vrede te bewaren,maar men dient te strijden voor de Vrede om oorlog te voorkomen" (Lone Fighter) .Hier is onverzettelijkheid,daadkracht (element=Vuur) en strijd voor nodig,juíst om de vrede te vestigen.

Zijn deze 4 Principes tegenwoordig terug te vinden in onze 'moderne' samenleving?

Nee:niet of nauwelijks,beste mensen.

Deze huidige wereld is -helaas- zónder eer,eerlijkheid,trouw en moed.

Er is absoluut nog maar bitter weinig over van bovenstaande -in mijn ogen- vier beginselen waarop een leefbare samenleving zou moeten worden gebaseerd om levensvatbaar,vrij,vredelievend en open te kunnen zijn,met kansen voor wérkelijk iedereen.

Een samenleving waar eenieder,zolang die niet de vrijheid,vrede en menswaardigheid van anderen aantast,dezelfde kansen zou hebben en zich daadwerkelijk gesteund en beschermd voelt door de gehele samenleving.

Jammer dat de huidige samenleving en de ons omringende wereld er diametraal tegenovergesteld uitzien.

Dáárom trouwens voel ik mij vaak een 'éénling' ,omdat deze beginselen en zo'n wereldbeeld niet (meer) bestaat.(Tsja....vandaar mijn gebruikersnaam 'Lone Fighter' overigens)

De wereldvrede ligt onder vuur,onze Europese en Nederlandse samenlevingen worden ondergraven door miljoenen op verovering en geweld beluste Moslims,onze economische en financiële zekerheden dreigen inéén te storten en onze eigen normen,waarden en tradities dreigen te verdwijnen.

Zal er ooit (nog) iets terecht komen van een rechtvaardige,waarlijk vrije en vredige samenleving/wereld?

Laat ik dit daarop zeggen:

Het is aan jou en mij,aan óns de keus,want voor wát voor toekomst gaan we kiezen?.......

De klok tikt onverbiddelijk door......

                                            

denkeensna op 08-12-2015 20:17

wie oorlog zaait, oogst terreur

BG op 08-12-2015 23:07

Ahhh wat een onzin en leugens , bla bla bla 

1) Die foto is wel degelijk echt 

2) Dit is wel degelijk een provocatie van Rusland , wat door hoger hand is opgelegd aan die soldaat 

3) Het is een schending van het verdrag van Montreux 

4 ) Turkije heeft volstrekt juist gehandeld met het neerhalen van dat roestige Sovjet jet

5) Rusland was al 5 x officieel gewaarschuwd door Turkije , de Russische Consul is zelfs 3 keer op het matje geroepen !!

6) Dat Russische roest toestel heeft zijn identificatie signaal uitgezet , zodat dit voor Turkije als een vijandig toestel werd gezien 

7) Putin heeft gelogen en heeft zich schuldig gemaakt met zijn belachelijke Laster jegens Turkije 

8 ) Dit is al de 2e keer dat Putin zich voor paal zet in een week tijd 

9) Als Putin de oorlog verklaard aan Turkije moet hij niet vergeten dat er in Rusland zo'n 20 miljoen Moslims zich tegen Putin zullen keren 

10 ) Oekraine zal zich in geval van oorlog ook tegen Putin keren 

11) De Krim zal weer onafhankelijk worden of door Turkije geannexeerd worden 

12 ) Rusland's Marine stelt niks voor als de Bosporus afgesloten wordt

13) Turkije heeft ook Kernwapens tot beschikking 

14 ) Onderschat de militaire  kracht van Turkije niet 

15) Ja er zullen veel Turken sterven maar gegarandeerd ook veel Russen !!

 

U post onder 3 verschillende nicknamen houd uw eerste naam The Magnificent aan. Mod

 

Ike op 08-12-2015 23:10

@Lone Fighter op 08-12-2015 16:23

Turkije heeft een laatste waarschuwing gehad van Irak om Irak te verlaten;

http://www.globalresearch.ca/turkey-given-24-hours-to-withdraw-from-iraq/5494350

Rusland heeft een basis in Armenië bij de grens met Turkije versterkt;

http://debka.com/newsupdatepopup/14033/Russia-beefs-up-its-Armenia-bases-near-Turkish-border

Rusland trekt daarnaast zware wapens samen bij de grens van Amenië en Turkije;

http://www.strategic-culture.org/news/2015/12/08/ankara-vs-russia-caucasus-turns-into-new-battlefront.html

Rusland versterkt zijn economische banden met Egypte;

http://debka.com/article/25067/Under-secret-Moscow-Cairo-deal-first-Egyptair-passenger-flights-to-Damascus-Aleppo

Verrasing (sarcasme uit). Netanyahu brabbelt dat het veiligstellen van de Israëlische gasbelangen in het Letivianveld een veiligheidsbelang zijn;

http://debka.com/newsupdatepopup/14036/Netanyahu-Utilizing-Israel%E2%80%99s-gas-resources-is-a-security-issue

Ike op 08-12-2015 23:53

Heel interessant om te zien dat van de 1050 miljard gemelde vaten aan oliereserves binnen de OPEC er 600 miljard vaten gekoppeld zijn aan de BRICS coalitie binnen de OPEC. Tel de hoeveelheden van Iran, Irak en Venezuela maar op. Daarbij zijn Rusland en veel westerse landen natuurlijk geen lid van OPEC.

Als de positie van de USD als wereld reservemunt gebaseerd is op de verkopen van olie in USD's ziet het er slecht uit voor de USD;

http://www.telegraph.co.uk/finance/economics/12040314/Fear-grips-market-as-oil-leads-commodity-crash.html

Ike op 09-12-2015 03:17

Turkse F16 gaat nu conflict met Russische SU34 uit de weg;

http://southfront.org/turkish-f-16-to-withdraw-after-being-confronted-with-russian-su-34/

Ondertussen laat Obomba wellicht ook de spanningen met China oplopen door weer wapens te gaan leveren aan Taiwan;

http://journal-neo.org/2015/12/08/does-usa-resume-arms-supplies-to-taiwan/

Rusland installeerd S400 systemen en andere luchtafweer in de Arctische zee;

http://southfront.org/11632/

Kiev zet de oorlog tegen de rebellen voort en neemt plaatsjes in bij de marinehaven Mariupol;

http://southfront.org/important-kiev-is-attempting-to-restart-the-war-in-donbass-capturing-settlements-near-mariupol-photo/

Er vinden weer zware gevechten plaats in Oekraïne;

http://southfront.org/heavy-fighting-situation-in-eastern-ukraine-getting-out-of-control/

De Russische Roebel staat volgens berichten onder druk, maar is meer waard dan een jaar geleden;

http://southfront.org/the-ruble-is-falling-or-is-it/

Ike op 10-12-2015 09:44

@The Magnificent op 08-12-2015 23:07

Het enige waar je gelijk mee hebt is dat de Amerikanen Turkije zo vertrowd hebben in het verleden dat de Turken de macht hebben over de Amerikaanse kernwapens die gestationeerd zijn op hun grondgebied. Zij kunnen ze lanceren zonder de Amerikanen.

Verder is het allemaal grootheidswaanzin en als de molslims in Rusland zich tegen het regime zouden keren zou dat een volgende genocide inluiden die door de Turkse politici zelf word geinitieerd.

Turkije heeft de SU24 niet gewaarschuwd en de Amerikanen of of Saudische AWACS hebben de vluchten van de SU24 doorgegeven aan de Turken.

Maar het lijkt weer of er iemand hier is die verklaard dat alle Turken een 5e kollone zijn in elk land. De Turkmenen zijn bewapend door de Turken om herrie met Assad's regime te schoppen en ISIS te bevoorraden. Nu worden ze daarom Syrië uitgejaagd.

De Turken jagen alle illegalen die ze niet willen behouden in Turkije de grens over met Griekenland. Veel Syriërs blijven bij de grenzen met Syrië omdat ze daar naartoe terug willen.

Nogmaals de Britten wilden ver voordat de opstand begin in Syrië het regime verwijderen en waren met de CIA betrokken bij het opstarten van de acties tegen Assad in Syrië;

http://www.globalresearch.ca/uk-government-prepared-war-in-syria-two-years-before-2011-protests-frances-former-foreign-minister-roland-dumas/5494871

De Turken en andere radicale molslims worden meer gebruikt als kannonenvoer, net zoals De Saudi's en de Turken ze als kannonvoer gebruiken naar de EU toe.

Punt Uit op 10-12-2015 11:40

Rusland's Putin heeft "Doomsday Plane" gereed voor nucleaire oorlog

http://www.express.co.uk/news/world/624421/Russian-Doomsday-plane-nuclear-war-launch-two-weeks?utm_source=traffic.outbrain&utm_medium=traffic.outbrain&utm_term=traffic.outbrain&utm_content=traffic.outbrain&utm_campaign=traffic.outbrain

ottoman op 12-12-2015 00:22

Netzoals tjetjenen niet te verwijderen zijn uit rusland zo zijn turkmenen niet te verwijderen uit irak/syrie/libanon/jordanie, het zit verspreid door hele stukken!

Dus verjagen lijkt mij onbegonnen werk, de turk zit met haar en wortel in het midden oosten, ze horen daarbij, zoals ik vaak zei het rijk is opgesplitst maar de fundamenten hebben ze nooit onderuit kunnen schoppen, enkel nationalisme ingebr8 dat meer en meer plaats maakt voor de islam weer! Zo komen de puzzelstukjes vanzelf in 1.

Helaas komt er n hoop ellende nu aan! Puur om het feit dat ze de islam niet gunnen te herenigen, dit betaalt n dure prijs! Ook de russen zien t als n gevaar kennelijk, rusland is nu de zieke man van europa, vroeger waren dit de ottomanen aan de vooravond van de 1ste w3

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl