Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Putin: Erdogan is gevaarlijke islamist en steunt ISIS

Erdogan volgens sommige media zwaar de les gelezen door Obama, die Russische versie van neerhalen Su-24 zou hebben bevestigd – Erdogan beschuldigt Putin van ‘bedrog’


Net als in september 2013 hopen de Westerse en Russische oorlogsbodems bij Syrië zich weer op.

De Russische president Vladimir Putin waarschuwt het Westen dat de Turkse president Recept Tayyip Erdogan een gevaarlijke islamist is die samenwerkt met ISIS. Daarmee is Putin de eerste leider die bevestigt wat gevierde Westerse onderzoeksjournalisten en de ontwikkelingen in Syrië de afgelopen jaren ondubbelzinnig hebben aangetoond. Verder leidt het geen twijfel meer dat Turkije met het neerschieten van een Russische jager bewust een militaire confrontatie tussen de NAVO en Rusland probeert te veroorzaken. Eerder pleitte Erdogan al openlijk voor een NAVO-invasie van Syrië. Als Europa niet oppast en de banden met Erdogan op zijn minst bevriest, sleurt de Turkse leider ons straks een nieuwe wereldoorlog in.

 Turkse uitleg flauwekul

Het was voor het eerst in 65 jaar dat een NAVO-jachtvliegtuig van Amerikaans fabricaat met een raket een Russisch gevechtsvliegtuig neerschoot (5). Volgens de Turken bevond de Russische Su-24 zich 17 seconden in het Turkse luchtruim. Uit radarbeelden blijkt echter dat het toestel dan met extreem lage snelheid (nog geen 400 km/uur) moet hebben gevlogen, wat in een oorlogssituatie hoogst onwaarschijnlijk is, zeker niet als bedacht wordt dat de jager zich op 6 kilometer hoogte . De maximum snelheid van een Su-24 is 1320 km / uur, dus 5 seconden –of zelfs minder- in het Turkse luchtruim is een stuk aannemelijker.

Met zelfs al zouden het 17 seconden zijn geweest, kan het niet anders dat de Turkse luchtmacht op de loer heeft gelegen en welbewust op zoek was naar zo’n incident. De Su-24 tikte héél eventjes het Turkse luchtruim aan, waarop een Turkse F-16 onmiddellijk een raket afvuurde. Het Russische toestel werd zo goed als zeker geraakt toen het alweer boven Syrië vloog. De beide piloten kwamen dan ook in Syrië neer.

Putin: ‘Erdogan aan kant ISIS’

Zoals we gisteren al berichtten werd de Russische ambassadeur Andrey Karlov enkele dagen eerder in Ankara ontboden nadat de Russen bommen hadden afgeworpen op dorpen waar Turkmeense terroristen zich schuilhouden. Turkije eiste onmiddellijk een einde aan de Russische operaties, en daarmee impliciet aan de oorlog die Rusland tegen ISIS en alle andere Soenitische terreurgroepen voert.

Putin haalde fors uit naar Erdogan, die volgens hem Turkije islamiseert en voor een negatieve atmosfeer zorgt door radicale richtingen te steunen (1). Met het neerschieten van de Su-24 heeft Turkije zich aan de kant van ISIS geschaard, wat hij gisteren al ‘een mes in de rug’ noemde. ‘Het vliegtuig was nooit een bedreiging voor Turkije... Wij zullen zo’n misdaad zoals deze nooit tolereren. Turkije doet alsof wij een Turkse jager hebben neergeschoten en eist een spoedzitting van de NAVO. Betekent dit dat Turkije van de NAVO verlangt dat het ISIS steunt?’ (2)

Erdogan reageerde op zijn beurt woedend op Putin. Hij schreeuwde letterlijk dat ‘Er geen Daesh (de politiek-correcte naam voor ISIS, omdat het woord islam er niet in voorkomt) is! Bedrieg ons niet! Wij weten de locaties van Daesh!’ De Turkse leider zei echter ‘niet uit te zijn op een escalatie’. (4)

NAVO hypernerveus

De NAVO is hoe dan ook hypernerveus, omdat door het incident van gisteren de waarheid over de Turkse samenwerking met ISIS (en overigens ook Al-Nusra / Al-Qaeda) niet langer voor het Westerse publiek verborgen kan worden gehouden. Dat houdt in dat het land met het op één na grootste leger van de NAVO openlijk het islamitische terrorisme ondersteunt en daardoor mede verantwoordelijk is voor de enorme migrantenstroom naar Europa.

Toch samenwerking?

Tegelijkertijd stelde Rusland zich via ambassadeur Alexander Orlov voor om samen met de VS, Frankrijk en ook Turkije een gemeenschappelijke generale staf op te richten voor de oorlog tegen het islamitische terrorisme. De toenadering komt nadat Obama Erdogan zwaar de les zou hebben gelezen over het Su-24 incident en daarin zelfs de lezing van Rusland dat het vliegtuig niet boven Turkije, maar boven Syrië werd neergeschoten, zou hebben onderschreven.

Ondanks het voorstel spelen de Russen op zeker door de raketkruiser Moskva voor de kust van Syrië te posteren. Het enorme oorlogsschip beschikt over S-300 afweerraketten die zullen worden afgeschoten op Turkse en Westerse vliegtuigen als deze het opnieuw wagen Russische gevechtsvliegtuigen op de korrel te nemen.(3)

Volgens Israëlische defensiespecialisten hebben Obama en Putin nog altijd totaal verschillende oplossingen voor de burgeroorlog in Syrië in gedachten. Obama blijft net als Erdogan volhouden dat Assad eerst weg moet voordat ISIS kan worden verslagen, terwijl Putin nu juist stelt dat ISIS alleen kan worden verslagen als Assad aanblijft. Tot nu toe laten alle feiten zien dat de Russische president het gelijk aan zijn kant heeft. (5)

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(3) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(4) DEBKA
(5) DEBKA

Zie ook o.a.:

24-11: Rusland overweegt kernwapens in Syrië te plaatsen en te richten op Turkije
24-11: Turkije eist onmiddellijk einde aan oorlog tegen ISIS, schiet Russische jager neer

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

 

Reacties

Pagina12
ottoman op 29-11-2015 02:24

Oma:

Tereur is niet echt n turkse style, dus vermoed niet dat turken daarvoor aan worden gezien, turkije steunt die dingen niet maar alles is ontstaan met erdogan! 

Ataturk omdraaien in zn graf? Wist je dat hij tegen de grieken en armenen ook vocht, het verjagen van armenen kwam na armeense plunderingen en de young turks onder ataturk verjaagde ze. Dat jullie hem goed vinden kom puur omdat die westerse leer en bestuur in wilde voeren.

Erdogan toont eigenlijk de turkse cultuur en steyl maar beide leiders zijn op de helft gebleven hierdoor is t n hele mix van alles geworden turken zijn niet over 1 kam te scheren er zijn in turkije zoveel mensen en met uiteenlopende ged8tengang, hierdoor is t turkse volk niet zo ff te paaien of in te lijven ook niet door erdogan, wnr er nood is worden ze wel allemaal 1! Neem dit maar van mij aan, hou ze rustig, er is n gezegde in t turks, de turken op de been krijgen is heel moeilijk (geduld) maar wnr ze op de been zijn, zijn ze lastig op de knieen te krijgen.

Qromwel op 29-11-2015 17:24

ottoman op 29-11-2015 02:00: Ik had het niet over Turkmenen, ik had het over Turkmeens gebied. Dat moet je toch echt zoeken in Turkmenistan.

Josef op 30-11-2015 04:17

otoman,Maar we zullen het vroeg of laat voor elkaar krijgen.

Wie of wat zullen het voor elkaar krijgen otoman ?

De zielige moslims willen geen vrede ,zij willen de totale vernietiging van iedere Jood of christen zoals in jullie vredelievende(dood en verderf leugenboek) staat wat jij zo blijft verdedigen.

Je blijft dom kakelen, rusland is de enige die de corrupte turkse erdogan en zijn familie durft aan te pakken, alleen jammer dat daar zoveel onschuldig mensen het slachtoffer van zullen zijn, waarvan vele wel voor deze idioot gekozen hebben.

Qromwel op 30-11-2015 17:33

Josef op 30-11-2015 04:17:  Ik vraag me onderhand af of het nog zin heeft op Ottomans geraaskal te reageren.
ottoman op 03-12-2015 15:26

Het lijkt alsof rusland alles durft, maar dit valt wel meer hoor, dit word gwn ellende die ook rusland niet haat trekken.

Qrmwel:

Heel groot deel syrie is turks vanaf de grens zo dwars door assad gebied zo libanon in waar ook veel turken wonen al meer dan 1000 jaar. Dit willen ze verdreven krijgen.

Het gebied waar rusland vloog heet turkmen dagi ( turkmeens gebergte )

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl