HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

16 oorlogssimulaties Pentagon met zelfde uitkomst: NAVO verliest oorlog van Rusland


Dat was even flink slikken voor de Westerse topmilitairen, want van de voormalige superioriteit van de NAVO is namelijk niets meer over. Sterker nog: een oorlog met Rusland in Europa zal altijd worden verloren. (Afbeelding: Russische tanks)

In de zomer van vorig jaar, kort nadat de 23 jaar eerder in het archief opgeborgen oorlogsplannen tegen Rusland waren afgestoft, hield het Pentagon naar aanleiding van de crisis rond De Krim in totaal 16 oorlogssimulaties om te zien of de NAVO in staat zou zijn om de Baltische staten in Oost Europa te verdedigen, mocht het tot een gewapend treffen met Rusland komen. Na afloop keerden de topmilitairen van het Westerse bondgenootschap depressief naar huis terug, want de uitkomst van alle 16 verschillende scenario’s was steeds dezelfde: de NAVO zal zo’n oorlog verliezen van het in alle opzichten twee keer zo sterke Rusland.

 

‘We hebben simpelweg niet genoeg kracht in Europa,’ stelde David Ochmanek, Amerikaans vice-assistent minister van Defensie. Dat komt volgens hem omdat oorlog met Rusland tot een paar jaar geleden als volkomen achterhaald werd beschouwd. De Russen integreerden immers steeds meer met de Westerse wereld – althans, dat was de heersende gedachte. ‘Als je het leger vijf jaar geleden had gevraagd naar waar ze mee bezig waren, dan zouden ze ‘terrorisme, terrorisme, terrorisme – en China’ hebben gezegd.’

De Amerikanen hadden tijdens de Koude Oorlog zo’n 300.000 manschappen in Europa gelegerd. Daar zijn er nog maar 30.000 van overgebleven. Omdat ook de Europese landen fors bezuinigden op defensie, is de NAVO anno 2015 nauwelijks meer dan een tandeloze tijger geworden.

De Krim aanleiding voor nieuwe analyse

Nadat de bewoners van de Oekraïense Krim zich in een referendum vrijwel unaniem uitspraken voor aansluiting bij Rusland –in het Westen valselijk een ‘staatsgreep’, een ‘bezetting’ of zelfs ‘invasie’ genoemd- werd Ochmanek in juni 2014 door de luchtmacht benaderd voor een nieuwe militaire analyse die zou uitgaan van het ergste, namelijk dat de crisis in Oekraïne uiteindelijk zal leiden tot een oorlog tussen de NAVO en Rusland.

16 simulaties met zelfde uitkomst: NAVO verliest van Rusland

Twee teams, het rode team (Rusland) en het blauwe team (de NAVO) stelden een fictief scenario op waarin de Russen de Baltische lidstaten Estland en Letland onder grote druk zetten en van binnenuit ondermijnen met demonstraties, opstanden en aanvallen op overheidsgebouwen, waardoor militair ingrijpen noodzakelijk wordt. De centrale vraag: Zou de NAVO in staat zijn deze twee (kleine) landen te verdedigen?

8 verschillende teams speelden in totaal 16 oorlogssimulaties, niet alleen in het Pentagon maar ook op de Amerikaanse luchtmachtbasis Ramstein in Duitsland. Alle deelnemers kregen daar zware hoofdpijn van, omdat de uitkomst iedere keer hetzelfde was: de NAVO is niet tegen een twee keer zo grote en sterke Russische overmacht opgewassen en zal een oorlog verliezen, zelfs als alle Amerikaanse en NAVO-troepen in Europa zo snel mogelijk naar de Baltische staten zouden worden getransporteerd.

NAVO gaat toch door met provocaties

Ochmanek wees er onder andere op dat de Russen ‘’s werelds beste luchtafweerraketten hebben, en niet bang zijn om zware artillerie te gebruiken’. Ondanks de schrikbare uitkomsten van deze ‘war games’ ging de NAVO daarna gewoon door met het provoceren van Rusland door duizenden troepen en militair materieel naar Oost Europa te verplaatsen.

Wanneer breekt Europa met oorlogskoers VS?

Europa mag daarom heel erg blij zijn dat er in het Kremlin een nuchtere en zinnige president zit die niet in de val getrapt is die de Amerikanen voor Rusland hadden opgezet. Niettemin zal het geduld van Rusland met Europa en de NAVO op een keer op zijn. De recente acties van de Russen in Syrië zijn een duidelijke waarschuwing dat de rode lijn van Moskou in zicht is gekomen. Het is nu de grote vraag of men in Brussel en andere Europese hoofdsteden tijdig bij zinnen komt en eindelijk breekt met de agressieve anti-Russische oorlogskoers van de VS.

 

Xander

(1) Foreign Policy (via Zero Hedge)

Zie ook o.a.:

12-09: Syrië: Duitsland stapt uit Amerikaanse alliantie en wil samenwerken met Putin
09-09: VS dreigt Rusland voor het eerst in 42 jaar met militaire confrontatie in Midden Oosten
11-07: Pentagon publiceert nieuwe strategie gericht op oorlog met Rusland (/ Amerikanen sturen op nieuwe (wereld)oorlog in Europa aan)
12-04: Franse geheime dienst: Russische invasie Oekraïne is verzinsel van NAVO
08-02: ‘Europa moet oorlogskoers VS en NAVO loslaten en samen met Rusland wereldvrede redden’

2014:
05-12: Amerikaans Congres verklaart met nieuwe wet oorlog aan Rusland’

08-11: Weer geen bewijs voor Russische inval Oekraïne; ‘Westen zet IS in tegen Rusland’ (/ Wereldwijd befaamde hoogleraar/activist Noam Chomsky: Kernoorlog onheilspellend dichtbij door NAVO uitbreiding naar Russische grenzen)
14-10: Nobelprijswinnaar Vrede: NAVO dreigt kernoorlog met Rusland te veroorzaken
31-08: Council Foreign Relations: Crisis met Rusland is schuld van Westen
07-08: ‘Alleen Putin kan door VS gewilde wereldoorlog nog voorkomen’
29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
17-05: Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3
29-03: Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog

 

Indien u wilt reageren op het forum.

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd.
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan. Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijde

Allen: Er is hier een geblockte poster bekend onder de naam Elia , die onder uw naam wil  posten.

Plaats een email onder uw naam in het reactievenster, zodat uw naam niet oneigenlijk gebruikt wordt. Deze spammer kan wel uw naam gebruiken maar heeft geen weet van uw email. Het emailadres dat u gebruikt is niet zichtbaar op het forum. Postings zonder een email worden niet gepubliceerd.  Mvg. Mod.

 Reacties

Arno op 20-09-2015 03:27

Briljant Xander! mvg Arno

 

Dank voor uw waardering. Mod.

Flippie op 20-09-2015 04:17

Mooi artikel, enkel geeft de profetie van Johannes in de Bijbel (en andere) een ander beeld van wat er nog gebeuren moet.

Kort uitgelegd, Rusland valt het MO binnen en "Europa" valt hem dan in zijn vlank aan.

Of America daar ook bij betrokken is lijkt mij zeer waarschijnlijk.

Maar goed ik kan nergens terug vinden dat Rusland deze strijd gaat winnen.

Sterker, geen enkel land gaat deze  (laatste) strijd winnen.

Groeten, Flippie

PJ op 20-09-2015 06:39

Daarom zal de oorlog in het Midden-Oosten gevoerd worden en is Europa voor de Amerikanen niet meer den een beperkt nucleair theater.

joga op 20-09-2015 06:48

Wat kreeg Wilders te horen in de commissie stiekem? We horen er niets meer van, omdat hij hierover niets mag loslaten.Maar in zijn laatste speech heeft hij ons nogmaals nadrukkelijk  gewaarschuwd voor een zeer gevaar. Dit moet te maken hebben met de invasie van de vluchteling- bedriegers uit het Midden-Oosten, die volgens mij hier worden aagevoerd evenals de wapens en munitie die verstopt in containers Europa zijn binnengekomen om de oorlog te voorzien een 5e coolonne aangevuld met de miljoenen moslims die hier al jaren op het startsein wachten. Het spel is op de wagen, zoals door diverse mensen al is aangegeven, dat  rond deze tijd het uur u is aangebroken. We zitten in een val,waaruit alleen Rusland(na Napoleon en Hitler ons (alweer?) nog kan redden. Gelukkig hebben zij de militaire kracht daarvoor. zoals we boven kunnen lezen, maar dat er weer mijoenen slachtoffers zullen vallen (waaronder mogelijk ook u} staat wel vast.  Mensen wordt toch een keer wakker en doe mee met GEENPEIL om die gekken in Brussel af te houden van WO III.   Teken Nu, deze Week Kan het Nog

simon op 20-09-2015 07:52

Ja, dit mag allemaal wel zo zijn, maar dan hebben ze natuurlijk niet gerekend met de miljoenen moslims die naar westeuropa verhuizen. Als die hier allemaal zijn dan kan rusland maar beter inbinden, want dan hebben we er en leger strijdbare jongemannen bij waar je U tegen zegt!

Dus het valt wel wat mee...............niet dan?

ster op 20-09-2015 08:30

Tijd om va overheid te wisselen is denk ik aangebroken.want ik denk niet dat men pikt dat een geweer in handen moet gaan nemen en dat de mensne zich dan gaan afvragen wat het beste en minst pijnlijke is.

De elite eruit jagen uit de EU of Rusland beet moeten gaan nemen en een oorlog ingejaagt gaan worden door de graaiers die nooit genoeg geld en macht hebben en kikken op jouw bloed en jouw lijden.

josef op 20-09-2015 08:43

Met al dat macht Russen valen geen land aan en dit is heel anders dan usa.

robbertje op 20-09-2015 08:47

En dan te bedenken dat het nog aan te schaffen, miljarden euries kostende, prestige-wapen van de NAVO-luchtmacht: de Joint Stright Fighter (JSF), het nu al verliest van de verouderde Russische MIG's !  Die vliegende doodskisten moeten nog geleverd worden en wij kunnen dit verliesproject niet meer stoppen noch terugdraaien; de duizenden miljoenen euries zijn we bovendien gewoon kwijt.

Het zou de Amerikanen en de Eurofiele politici zowel in Brussel als in ons land zeer passen om wel 10 toontjes lager te zingen tegen het machtige Rusland.

Herinnert u zich de TV-beelden van de grote monden van EU-ministers (Guy Verhofstadt en cs) in Kiev nog ? Oekraiene is nota bene een provincie van Rusland; de westerse wereld (de VS en EU) heeft daar helemaal niets te zoeken !!

Wij staan met z'n allen domweg aan de foute kant; ronduit beschamend, de politieke opstelling van ook onze ministerploeg . . .

Ike op 20-09-2015 09:13

Ik ben het met het artikel eens, maar daar bovenop komt nog eens dat door de houding van de VS, de Europeesche bondgenoten het zat worden en Rusland en China closer worden en de BRICS ook closer worden met hun alternatief tegenover de USD.

Zelfs als alle Westerse defensiebudgetten verdubbeld worden gaat de NATO het verliezen met hun slechte investeringen en de slechte boekhouding binnen het Pentagon.

Het word tijd dat Obomba en de Neo Con's zich wat meer nederig leren te gedragen en hun begroting op orde brengen.

De Neo Con's wilden altijd voorkomen dat een nieuwe supermacht sterker zou worden, maar ze hebben die kans gemist.

Een lage olieprijs die voorzien word voor de komende 15 jaar zal de VS helpen en nadelig zijn voor Rusland, maar zal ook erg voordelig zijn voor China. Het VS empire is voorbij.

De VS zoekt ook ruzie met China en helaas hebben ze daar meer kans mee. Ze vliegen over de nieuw gewonnen eilanden bij China met militaire vliegtuigen en willen met een vloot oefeningen houden bij dezelfde eilanden. Niet alleen heeft China raketten die speciaal zijn gemaakt om de Amerikaanse vloot uit te schakelen m.b.v. meerdere koppen, maar het risico is ook dat dan Russische geleide wapenfregatten gaan opduiken om China te beschermen. Rusland heeft ook schepen die als echte vliegdekschipkillers worden gezien en heeft al in  de Zwarte Zee laten zien hoe ze het Aegis systeem kon uitschakelen.

Verder zijn ze niet diplomatiek met het onberekenbare Noord Korea en de kans op een oorlog met Noord Korea word het grootst. Ook daarmee lopen ze het risico op een MAD situatie. De VS kan met gemak Noord Korea militair vernietigen, maar beseft niet dat ze nu Noord Korea alle onderzeeboten heeft weggestuurd van hun basis, ze niet eens weet waar al die onderzeeboten zijn met hun kernwapens.

Ook gezien de 'vluchtelingen' crisis en het gedrag van de VS in deze, zou Europa er goed aan doen om voor de Shanghai coallitie te kiezen ipv het TTIP verdrag.

Duitsland heeft al aangegeven dat het het zat word en als de crisis m.b.t de 'vluchtelingen' doorgaat valt alle steun onder de bevolking weg voor de EU en valt de EU ook uit elkaar omdat ieder land voor zichzelf kiest.

Over hoe de Amerikaanse grote ICT bedrijven al tegen het beleid zijn van hun eigen regering;

http://www.globalresearch.ca/us-china-relations-the-pentagon-versus-high-tech/5477058

HA! op 20-09-2015 09:25

Citaat: ''een fictief scenario op waarin de Russen de Baltische lidstaten Estland en Letland onder grote druk zetten en van binnenuit ondermijnen met demonstraties, opstanden en aanvallen op overheidsgebouwen, waardoor militair ingrijpen noodzakelijk wordt.'' 

Ik maar denken dat het westen dat deed 

Rom op 20-09-2015 09:28

Het spel van de wereldmachten kunnen maar een ding doen:Dat is de profetie vervullen!

Ezeciel 38 gaat letterlik in vervulling.

!/# van de wereld zal in vlmmen opgaan.

Als de zon in het westen is ondrgegaan,(avondland)zal soll mosschiach kummen.

HA! op 20-09-2015 09:29

Voor onze westerse christelijke vrienden armageddon binnen 25 jaar met christenen uit het heilige land.

klaas op 20-09-2015 10:52

Duidelijk artikel Xander;

Rusland speelt de rol die wij geallieerden speelden ttv WOII: the good-guys. De VS en het westen echter spelen de rol van de nazi's! Saddam Hoessein installeren om hem vervolgens samen met Irak te vernietigen. De verwoesting van Libie; het steunen van IS en Al Nusra.

Het is duidelijk:

Het westen zal WOIII verzliezen! Dit is namelijk nodig om tot 1 wereld regering te komen: new world order.  De natie-staten moeten om deze reden verdwijnen. Sterke natie-staten in het westen vormen een bedreiging voor deze plannen en daarom probeert men deze te verzwakken van binnenuit door een migratie-tsunami.

Onze leiders verkwanselen bewust onze souvereiniteit aan de EU om ze vervolgens aan de VN te zullen verkwanselen nadat ze een derde wereld oorlog in onze naam zullen beginnnen en verliezen. De moord op een miljoen Irakezen staat al op 'onze' naam. Ook Nederland deed actief mee aan beide golgoorlogen. Al zij Nederland bij de 2e oorlog niet actief betrokken te zijn. Zij logen weer eens tegen hun eigen volk; ik sprak verschillende militairen welke in Irak hebben gedient tijdens de 2e golf oorlog.

Tussen de 2 oorlogen hebben onze leider bewust ca. 500.000 kinderen laten verhongeren in Irak; men vond dit een acceptabel offer!

https://www.youtube.com/watch?v=RM0uvgHKZe8

must see 24 sec!

Van Oldenbarnevelt op 20-09-2015 11:10

Afghanistan, Chili, Grenada, Irak, Kosovo, Libië, Oekraïne, Vietnam en als klap op de vuurpijl Syrië. Bewerkstellig een staatsgreep in Oekraïne schiet vlucht MH-17 uit de lucht en geef de Russische Federatie de schuld en komt dan heel schijnheilig met een vredes voorstel met betrekking tot Oost-Oekraïne. De Amerikaanse geopolitieke aspiraties gaan verder dan deze agressieve buitenland politiek, laatste staaltje van powerplay was dat Griekenland onder enorme politieke druk door hoofdzakelijk het Duitse, Franse en Nederlands corporate fascisme gezwicht is door de voorwaarden die het IMF aan Griekenland stelde.

Griekenland totaal opgebrand, welk land wordt het volgende slachtoffer van dit corporate fascisme? Gewoon oorlogsmisdaden, etnocide, genocide, misdaden tegen de menselijkheid, gesteund door de corrupte corporate fascistische politici in de VS en Europa. Het is een publiek geheim dat Amerika heeft aangestuurd op deze enorme islamitische exodus uit het Midden-Oosten en Afrika naar Europese bodem, dat hiermee Europa verder ontwricht wordt, speelt juist het het geopolitieke Amerikaanse buitenlandbeleid in de kaart.

George Orwell citaat "Wie het verleden controleert, controleert de toekomst: wie het heden controleert, controleert de geschiedenis. Het overzicht van de wereld en lopende politieke-zaken wordt grotendeels bepaald door de corrupte media en op gang gebracht door eveneens corrupte journaille. Zelf verklaarde specialisten en bekende media figuren die avond aan avond op de linkse actualiteitsprogramma' de revue passeren en hun verdorven mening ventileren voor het zombie volk wat letterlijk bijna alles slikt wat hun voorgeschoteld wordt.

de^mol op 20-09-2015 12:04

Russen hebben inmiddels vliegtuigen gestationeerd in Syrië, SU30's:

https://twitter.com/MarkUrban01/status/645513023206072320 

Johan op 20-09-2015 13:00

Laten we hopen en bidden dat het geen oorlog wordt.

Maar waar ik vroeger 100% achter de Amerikanen stond, verschuift mijn sympatie langzamerhand steeds meer richting Rusland. Amerikanen hebben de "Arabische lente" ontketend die ons continent in de ellende heeft gestort. Zij diktiteren wat we met Griekenland moeten doen, heten alle moslims welkom in hun land, terwijl christenen die asiel willen, worden teruggestuurd. Ze bespioneren ons en spannen de EU voor hun karretje.   Poetin is bijna een held i.v.m. Obama. Hij houdt de moslims buiten de deur en steunt de zittende regering van Assad.

Poetin is geen lieverdje, maar veel meer integer dan Obama, die langzamerhand beter als een rat kan worden getypeerd.

Ike op 20-09-2015 14:17

Hennis wil de Amerikanen gehoorzaam zijn en F16's naar Syrië sturen. Ik zou willen voorstellen om ze samen met de Russen doelen aan te laten vallen.

http://www.telegraaf.nl/buitenland/24515150/__Door_VS_getrainde_rebellen_trekken_Syrie_in__.html

http://www.infowars.com/russian-foreign-minister-u-s-knows-isis-positions-in-syria-refuses-to-bomb/

De VS weet nl. van het bestaan van grote concentraties ISIS strijders maar weigert deze aan te vallen. in de plaats daarvan bombardeert de NATO en haar fundamentalische bondgenoten Saudi en Qatar de posities van Assad en durft het zelfs te zeggen dat ze ISIS zou ondersteunen als deze een aanval op Damascus zal inzetten.

Als Hennis haar zin krijgt gaan wij de salafisten steunen en een nog grotere immigratiestroom creeëren naar Nederland;

http://www.infowars.com/refugee-crisis-planned-invasion-of-europe/

De PVV is het niet het fascistische gevaar dat Nederland bedreigt, onze huidige regering behoort tot het fascisme dat de wensen van multinationals het MIC in vervulling brengtl

Goedkope arbeidskrachten en afhankelijkheid van gas en olie uit Qatar en Saudi ipv Rusland.

Als de NATO terrioristen van sectie 30 hun eerste slag overleven lopen ze overigens waarschijnlijk binnen een paar maanden over naar ISIS of Al Nushra.

Wat we nu in uitvoer zien door onze regering is hoogverraad aan volk en democratie.

Misschien kunnen we de partij van Hennis de naam geven van de partij van Verraad, Vreemdelingen en Demagogen.

In bovenstaande link van Infowars is een mooi fragment met Syrian Girl. Zij zegt dat de Syriërs die in Saudi zijn, geen vluchtelingen zijn, maar gastarbeiders.

Ze beschrijft ook het sarcasme van de Syriërs; Syriërs zeggen tegen elkaar dat ze niet naar Saudi kunnen, maar wel naar Europa, waar ze wel een moskee met een fundamentalistische Saudi Imam kunnen krijgen.

Wim van z op 20-09-2015 16:16

Jezus redt.

Carlo op 20-09-2015 16:29

Er worden helemaal geen door de VS getrainde strijders via Turkije gestuurd.

Tot nu toe heeft het pentagon 4 of 5 mannen opgeleid.

Pentagon acknowledges failures in training of Syrians

http://www.cbsnews.com/news/pentagon-acknowledges-failures-in-training-of-syrians/

Ike op 20-09-2015 17:01

Ik heb er eens over nagedacht wat ik zou doen als ik Putin was om de oorlog tegen ISIS te winnen.

http://www.zerohedge.com/news/2015-09-20/us-syria-strategy-officially-unravels-kerry-admits-timetable-assad-exit-completely-u

Ik zou niet de oliebronnen van Syrië bombarderen, maar alle afvoer van olie naar Turkije. Op die manier word ISIS geen opbrengst meer voor Erdogan, maar een grote last. Ook de aanvoer van wapens ebn munitie uit Turlije zou ik keihard aanpakken.

Daarna zou ik ook actief met special forces en financiële teams op jacht gaan naar het geld van ISIS en in beslag nemen of waar mogelijk gewoon stelen om te voorkomen dat Westerse juridische procedures het lastig maken om het in beslag te nemen.

Ook geldstromen uit Saudi en Qatar in de gaten houden om zo snel mogelijk ISIS een last te maken die veel geld kost.

De NATO troepen die actief zijn in Syrië voeren nauwelijks of niets uit tegen ISIS, maar als de Russen hun wapens er tegenaan gooien moet het mogelijk zijn om ISIS op de vlucht te jagen.

Daarma ontstaat het volgende probleem voor het Westen. Massaal terugkerende ISIS strijders met bloed aan hun handen en gevechtservaring die een gevaar zijn voor de veiligheid voor Europa.

Dit word een gigantisc veiligheidprobleem voor Europa waar de domheidsdiensten nu over na moeten denken hoe ze dit aan gaan pakken als ze dat tenminste willen doen en ze niet willen doorsturen naar het volgende strijdtoneel. Het laatste raad ik ze ernstig af, omdat de ISIS beesten enorm onbetrouwbaar zijn.

Agenda 21 op 20-09-2015 17:50

Heeft de Marshall-hulp aan Europa na WO II hetzelfde gewerkt als de financiële "hulp" aan Groekenland onlangs?

De USA lijkt sinds de jaren '40 geleidelijk overgenomen te zijn door een andere macht, net zoals dat binnen Europa is gebeurd.

Vorig jaar meldde EU-"president" Herman Rompuy dat de natiestaat geen bestaansrecht meer heeft - wat te denken van deze uitspraak? Past helemaal bij de "toevallige" invasie van "vluchtelingen" uit donker Afrika enerzijds en het Midden-Oosten en Verre Oosten anderzijds die wij nu meemaken . De etnische zuivering van Europa!!!

4rings op 20-09-2015 18:33

Mooi artikel xander!.

Tabris op 20-09-2015 18:38

Turkije zou meedoen om ISIS aan te vallen, maar tot op heden heb ik alleen nog maar gelezen dat ze de Koerden aanvallen. Hoe zit dat nu in elkaar?

Rosco op 20-09-2015 19:02

Zal wel loslopen met Rusland, blaffende honden bijten niet. Vooralsnog ken ik persoonlijk alleen nuchtere russen, jawel ze bestaan, en vinden ze het allemaal zwaar vervelend als ik ze op bovenstaande eens pols. Rusland is een samenraapsel van volkeren en een oorlog zou aleen, terecht in sommige gevallen, meer wil tot decentralisatie opleveren. Laat dit nu net iets zijn wat Rusland probeert te voorkomen.

Mijn mening is dat er eerder een de-escalatie zal plaatsvinden dan een derde wereldoorlog tussen Oos/West. Ik denk dat beide partijen weten wat er broeit in het Midden-Oosten en dat dit beter gezamenlijk het hoofd kan worden geboden dan onderling ook nog eens te gaan kibbelen.

Willem op 20-09-2015 19:18

En toch maak ik me zorgen Xander en Ike op 20-09-2015 09:13:

De Amerikanen voeren de druk op in de Oekraine. Tegelijkertijd hebben de Amerikanen de vluchtelingenstroom uit het Midden_Oosten geensceneerd, om hiermee een safe-zone in Syrie af te dwingen. Met het doel uiteraard om Assad ten val te brengen. Rusland zal hier tegen zijn. Mijn gevoel is dat Putin niet op twee fronten tegelijk kan vechten, dat gaat de Russische economie niet trekken en dat weten de Amerikanen. Gevolg: Onrust, opstanden in Moskou, de val van Putin en er komt een Westers-georienteerd regime in Het Kremlin, althans dat hopen de Amerikanen. Dan hebben ze alleen nog te dealen met China en dat is appeltje/eitje en dan hebben ze de absolute wereldmacht.

En nu maar hopen dat Putin ook nu weer de NeoCons in Washington een stap voor blijft op het grote politieke schaakbord.

cefas op 20-09-2015 21:03

Alles wordt in gereedheid gebracht om de antichrist te verwelkomen. de grote socialistische fuhrer van de eindtijd om de puinhoop in deze wereld op te ruimen. Hij zal falen. Koning Yeshua de Messias zal niet falen. Hij komt.

Ike op 20-09-2015 21:06

@Willem op 20-09-2015 19:18

De Amerikanen hebben nu weer 75 nieuwe 'terroristen' Syrië binnen gebracht omdat 4 a 5 'terroristen' tegen Assad niet genoeg was om 5000 duizend VS troepen te verantwoorden die nu betrokken zijn bij de acties tegen Assad.

De NATO en hun vrienden hebben het eerst geprobeerd met een valse vlag operatie over chemische wapens waarbij achteraf bleek dat niet Assad, maar de terroristen die gesteund worden door Turkije, Saudi en Qatar verantwoordelijk waren voor het Sarin dat gebruikt was.

Ze hebben het geprobeerd door een raket af te voeren richting een Russische vloot die voor de Syrische kust lag. De Russen reageerden niet omdat ze zagen dat de raket in het water zou belanden.

Nu proberen ze het door te zeggen dat ze een no fly zone willen beginnen in Turkije om de vluchtelingen te beschermen en daarmee willen ze ook meer troepen Syrië in sturen. De NATO is niet een deel van de oplossing, maar de oorzaak van de vluchtelingenstroom.

Maar Europa ziet het als een kans om een politieke unie te gaan creeëren die harde besluiten er door moet kunnen drukken. (Het zal niet gaan werken, voor Nederland betekent dit dat Europa macht gaat krijgen over de Nederlandse pensioengelden om het Zuiden te financiëren.)

Het is Turkije die heel veel vluchtelingen als eerste opvangt terwijl zij ook ISIS steunt met voorraden, wapens, troepen, training en het opkopen van de goekope olie die in ISIS gebied word gewonnen. Nu laat Turkije de vluchtelingen uit de kampen gaan en stuurt zij deze door naar de EU.

Feitelijk hoeft de NATO helemaal niet Syrië binnen te gaan om de vluchtelingenstroom te stoppen. maar dan behaalt zij hun doel niet van het verdrijven van Assad en het leggen van pijplijnen naar Qatar en Saudi.

De VS zegt dat Turkije hun een truuk heeft geflikt door toestemming te vragen voor acties tegen de terroristen, nadat ISIS een bomaanslag had gepleegt in Istanbul.

Nu valt Turkije niet ISIS aan, maar vallen ze de Koerdische PKK aan terwijl de Koerden de meest effectieve tegenstander waren van ISIS. Ik vraag me af het een truuk was en niet een voorzet van de VS voor een inkoppertje door Erdogan.

Ik denk dat de Neo Con's en jij, de Russen onderschatten. Het Russische volk staat achter Putin en zijn ook veel ontberingen gewent. Ze zien ook dat de VS regering de slechterik is hier.

Er zijn al valse vlag pogingen geweest om een opstand te veroorzaken tegen Putin, (denk aan de moord op de kritische journalist). Er zijn ook acties tegenover olieproducerend Venezuela met claims over grensschendingen en het creeëren van een opstand. Er zijn ook pogingen tegenover olieproducerend Brazilië.

http://www.zerohedge.com/news/2015-09-20/rousseff-coup-could-sink-brazil-emerging-markets

Op dit moment houden de BRICS landen hun hoofd koel en gaan ze door met hun alternatief voor SWIFT, de macht van de USD en het IMF.

Je overschat de macht van de VS. Zonder een werelddominerende USD, zijn ze een totaal failliet land. Dit moment is erg dichtbij.  Een Chineese functionaris of politicus schijnt al een grapje te hebben gemaakt over een vergadering van de G7 landen waarbij zij niet aanwezig waren als een vergadering van schuldenaren. Hij had daarmee gelijk.

http://www.zerohedge.com/news/2015-06-15/china-mocks-g7-gathering-debtors-warns-confrontation-will-be-disaster-europe

De Chinese economie heeft problemen, maar de Amerikaanse en de Europeesche economieën hebben ook hun eigen problemen. Doordat alle partijen de markten proberen te manipuleren kan dit uitdraaien op een echte oorlog.

Maar als jij mij vraagt welk volk als eerste in opstand komt tegen hun regering als het volk economische tegenslag ondervind, denk ik dat de Amerikaanse bevolking en de Europeesche bevolkingen eerder hun regeringen wegstemmen en gaan ondermijnen, dan het Russische of Chinese volk.

Wellicht zal het Amerikaanse regime eerder weggestemd worden. maar daarbij komt het probleem dat als Obomba word weggestemd er geen goed alternatief is. Als er op republikeinen word gestemd krijgen ze meer Neo Con's in de regering en het overheidsapparaat. Trump is nu populair, maar wil ook krachtig overkomen tegenover het buitenland.

Biden wil dat het goed gaat met het gas van zijn zoon en Hitlery Clinton is net zo'n havik als het gaat over het TTIP en het veroveren van iolieproducerende landen en het behoud van de USD.

Merkel word het zat dat de VS aanstuurd op een oorlog in Europa met Rusland. Duitsland is ook kwaad om het afluisteren van Merkel en Merkel dreigt nu zaken te gaan doen met Putin. De sancties tegenover Rusland treffen nl de VS nauwelijks, maar treffen wel de vele belangen van Duitsland mbt Rusland en Duistland sluit ook al de grenzen.

In mijn ogen is Amerika niet meer te stoppen in hun val, maar is er vooral het risico dat we meegesleept worden un de val van de VS.

Onthoud overigens ook dat de CIA over decenia heen altijd veel fondsen heeft gecreeërd voor acties buiten de begroting om mbv drugsmokkel.

Tijdens WWII was dit mbv cocaine, in Vietnam was dit mbv de handel in heroine en opium en in Nicaragua was dit mbv cocaine. In afghanistan was de handel onder de Taliban beesten bijna nihil, maar na de invasie van de NATO bloeide de handel in heroine als nooit tevoren. Het verbaast mij dan ook niks dat de ISIS beesten nu ook drugslijnen controleren;

http://www.globalresearch.ca/islamic-state-group-now-controls-key-drug-trafficking-routes/5477129

Een andere alternatieve bron is overigens de smokkel van kunst die levendig was in Afghanistan en nu uit Syrië.

Bedenk ook goed dat de soldaten in WWI cocaïne pilletjes kregen om uit de loopgraven te stappen en tijdens WWII werd speed gebruikt. In Vietnam werden drugs gebruikt en tijdens de golfoorlogen kregen de soldaten Crystal Meth wat daarna grote problemen veroorzaakte in de Amerikaanse maatschappij.

http://www.frontpagemag.com/fpm/252783/isis-meth-heads-tweeking-name-islam-dawn-perlmutter

Dit is allemaal geld dat de terroristen mede financieert.

In het volgende waarschuwd prisonplanet voor de Amerikaanse politieke psychopaten en een WWIII;

http://www.infowars.com/were-on-the-verge-of-the-first-great-war-of-the-21st-century/

Eeelke op 20-09-2015 23:26

Bij dit verhaal heb ik ernstige bedenkingen. Jammer dat er niet vermeld wordt waarom de NATO in deze modellen verloor. Zo weet b.v. de Volkskrant te melden dat het russische leger niet veel voorsteld vergeleken met de NATO. Zeker is wel dat de Russen in Estland, Letland en Litauen zal winnen en dat de NATO deze landen in de steek zal laten omdat het anders een nieuwe grote oorlog zou ontketenen. Gezien de krachtverhoudingen zal Rusland die verliezen en uit noodzaak naar kernwapens grijpen waardoor de EU in elk geval onbewoonbaar zal worden. Rusland is de groot om het helemaal te vernietigen zonder de hele aarde onbewoonbaar te maken. De NATO kan dus niets anders doen dan  de Baltische landen opgeven om zelfvernietiging te voorkomen en zal zo in deze modellen in de Baltische staten verliezen.

http://www.volkskrant.nl/buitenland/russisch-leger-loopt-ver-achter-op-high-tech-leger-navo~a3628383/

LantR.fant op 20-09-2015 23:29

Nounounounounou! Als ik de nieuwsberichten goed analyseer hebben wij ergens in een garage nog zeker 16(!) ik herhaal, zestien Leopard tanks staan. Die gaan de Duitsers dan weer oplappen. Poetin kan zijn borst natmaken!! De enige vraag die ons nu vermoeit is nog: Waar laten we in 's Hemelsnaam al die Russische krijgsgevangenen.

Albatros op 21-09-2015 00:31

 

Johan op 20-09

Johan, een geweldige weergave! Bij mij is het precies hetzelfde gegaan.

En ja, ik ben inmiddels pro Putin, zeker als ik op de RO hoor, dat de christenen uit Armenië, direct worden opgenomen in Rusland.

Er wordt nu plaatselijke hulp geboden, omdat het land niet 'leegloopt'.

Dan hoor ik op diezelfde RO dat er een cd is opgenomen in een plaats in Rusland (weet helaas niet meer welke plaats) en in Donetsk van christenen voor christenen in het westen.

In Israel actueel lees ik, dat de Joden in de Ukraine Met geldig persoonsbewijs worden vastgehouden en moeten onderduiken in een huis dat door christenen voor Israel wordt gehuurd. Over de Joden in Rusland, tot nu toe, geen berichten, dat die met spoed worden weggehaald dit in tegenstelling tot de Ukraine (en India).

Voor Xander: ook ik wil hierbij mijn complimenten overbrengen over de geweldige nieuwsberichten die u hier neerzet. Dank, hopelijk kan en mag dit zo blijven!

Dank voor uw waardering. Mod.

Ike op 21-09-2015 00:47

@Eeelke op 20-09-2015 23:26

Ik heb het al zo vaak gezegd. Rusland wilde geen wapenwedloop op het gebied van conventionele wapens aangaan en is pas de laatste jaren gaan moderniceren. Hun strategie is gericht op kernwapens. Op dat gebied heeft het Iskander hypersonische kruisraketten waartegen de NATO niks heeft.

Daarentegen wilde NATO inzetten op de vervanging van de F16 door de JSFyra en daaronder de B61-12 kernbommen hangen waarbij de vernietigingskracht in te stellen moet zijn.

Dit resulteert dus in een Stealthjager die niet zio Stealth is voor de Russische en Chinese raders omdat hun stokoude en allernieuwste radars de 'Stealth' JSFyra gewoon zien met daaronder een kernwapen dat gebruikt kan worden als neutronenbom.

De wapens van beide kampen brengen ons op een paar minuten van een einde. De hyperonische raketten waartegen niks gedaan kan worden. Maar het aggresiefste hierbij is de 'neutronenbom' B61-12 waarbij men na het afwerpen weer na een aantal jaren het vijandelijk gebied wil kunnen bewonen en de gedachtes van de Amerikaanse Neo Con's die denken dat het nu de tijd is om Rusland te verslaan en dom genoeg denken dat ze Rusland ook kunnen verslaan. Terwijl ze zowel in trainingen als bij werkelijke confrontaties zoals in de Zwarte Zee met de USS Donald Cook, de VS het onderspit delfde.

Nogmaals ik ben geen aanhanger van Putin of Rusland, maar wel een felle tegenstander van de Amerikaanse Neo Con fascisten en hun domme denkbeelden en strategieën.

Albatros op 21-09-2015 01:10

Ike op 20-09-2015 21:06

Een klein vraagje aan u: is een nieuwe politieke partij niets voor u?

Ongelofelijk, hoe u de zaken op een rijtje hebt staan, geweldig!

Hubo op 21-09-2015 03:27

Dat soort simulaties zegt me niet veel.Het lijkt me evident dat het voor de NAVO moeilijk zal zijn in Europa beslissend voordeel uit een directe confrontatie te halen.

Over de effectiviteit van de russische luchtafweer kan ik weinig zinnigs zeggen.In Irak,Servië en Libië hebben ze er niets aan gehad,al zal dat niet het meest geavanceerde materiaal zijn geweest.

Verrassingsaanvallen met grondtroepen en luchtsteun zijn in deze tijd nauwelijks nog uitvoerbaar.

Veel zal afhangen van de mogelijkheden om te tegenstander logistiek lam te leggen en het vermogen van speciale eenheden om zelfstandig te opereren.

Als het om de baltische gebieden gaat,lijkt het me onwaarschijnlijk en in ieder geval onverstandig als de NAVO daarvoor een groot conflict zou riskeren.Ik heb ook niet de indruk dat de russen erop uit zijn die gebieden weer met geweld te annexeren.Het lijkt me meer een kwestie dat men er in het westen op uit is de spanning erin te houden om krachten die daar op meer samenwerking met Rusland uit zijn,tegen te werken.En omdat het gewoon een handige afleidingsmanoeuvre is om een koude oorlogsklimaat te cultiveren.

wakker op 21-09-2015 03:57

Maar alles wordt toch door een groepje illuminatie opgevoerd? Waar kwam Obama ineens vandaan? Hij is gewoon een --- Islamiet! Geef mij Hongarije maar. Of Rusland. De meerderheid van het volk is zwaar gehersenspoeld tegen 'die slechte russen', Maar de werkelijke smeerlappen zitten in de VS! De overheid liegt alles bij elkaar, en wij geloven het ook nog!?

Gorghel op 21-09-2015 13:55
Het voordeel van de VS is dat het gevecht zich afspeelt op Europees terrein en de VS risico's kan nemen die haar eigen grond en bevolking niet zal schaden. Dit voordeel hebben de Russen niet.
Ike op 21-09-2015 15:14

@Albatros op 21-09-2015 01:10

Even los van mijn onwil om in de politiek van de 2e slaapkamer te gaan. Denk je dat er 1.000.000 kiezers er net zo over denken? Nee? Hoeveel invloed denk je dat ik zou hebben in het huidige systeem in Nederland? In Europa? Binnen een NWO, van het TTIP aangesloten aan het TPP?

0.x%?

Zolang de massa word gehersenspoeld met de Nederlandse Propoganda Omroep en de politici van de grote partijen het IQ hebben zo groot als een Higgs deeltje, is het op geen enkel vlak interessant.

Alles word nu klaargestoomt om een Europeesche politieke unie te creeëren waarbij rijke delen van Europa nog meer leeggezogen worden voor de armere delen van Europa.

Verder worden we ook klaargemaakt voor het TTIP verdrag dat de multinationals willen. Als het TTIP verdrag met vrij personenverkeer gaat gelden ontstaat de NWO met lage loon leden als Mexico en Maleisië en zie wat de Duitse werkgevers nu voorstellen om lagere lonen te creeëren?;

http://xandernieuws.punt.nl/content/2015/09/Nu-al-Duitsers-willen-minimumloon-verlagen-om-migranten-werk-te-geven

Mexico zit in het NAFTA en is daarmee verbonden met de VS. en Maleisië zit ook in het TPP en is daardoor verbonden met de VS en wij zitten dan via het TTIP verbonden met de VS. Kortom, de Nederlandse lonen zullen dan moeten concureren met de Mexicaanse en Maleisische lonen.

De verlaging van het minimumloon zal ook gevolgen hebben voor alle oudere werklozen die in de bijstand komen. Uitkeringen drastisch omlaag. De kloof tussen arm en rijk word veel groter. Het is het downgraden van Nederland en Europa en het algehele 'Weg met ons' beleid van de EU en de multinationals.

Verder zal elke Europeesche politieke unie met zijn handen willen graaien in de Nederlandse pensioenpotten.

In mijn ogen is op de hele lange termijn een wereldregering onvermijdelijk. Maar op dit moment zijn de verschillen tussen de regio's in de landen en tussen de landen in de EU en tussen de landen in Europa, Amerika en Azië of het MO te groot.

Waar de politiek op aanstuurd is het downgraden van onze maatschappij naar een autocratische maatschappij en een volgzaam volk zonder rechten, omdat de politici denken dat ze het beste voor ons in petto hebben en denken het veel beter te weten.

Ik ben voor een een veel betere opleiding van iedereen en voor alleen stremrecht voor mensen die slagen voor een neutrale politieke test waarbij de politieke kennis getest word. Ik wil nl. graag in een democratie wonen, maar ik heb zelf ook helemaal niks aan een democratie waarbij de MSM in handen is van een beperkt aantal concerns en waarbij het volk word voorgelogen en geindoctrineerd.

Ik wil dat iedereen mee kan beslissen en moet weten waar het overgaat als hij meebeslist. De meeste mensen krijgen echter niet de objectieve waarheid te lezen en hun mening word gestuurd door het filter van de MSM.

Zoals de maatschappij nu in elkaar zit leven we niet in een echte democratie en heerst er een informatiedictatuur.

@wakker op 21-09-2015 03:57

Aan de ene kant vind ik Hongarije ook heel interessant geworden, maar aan de andere kanten weet ik ook dat de extreem rechtse regering van Hongarije ook Kiev steund met wapens en zelfs extreem rechtse vrijwilligers in Oekraïne.

Als je in de geschiedenis duikt van Europa ga je ook begrijpen dat er heel veel oude ideaalen meespelen.

Extreem rechts Polen wil herstel van hun hoogtepunt in hun geschiedenis incl. Oekraïne.

Extreem rechts Hongarije wil herstel van het Habsburgse rijk.

Extreem rechts Bulgarije wil herstel van een groot Bulgarije.

Het grote probleem met een politieke unie in Europa is dat er wel stappen in de afzonderlijke landen worden gemaakt naar een Europa waar het niet uitmaakt waar je woont, maar dat het resulteerd in het downgraden van alle systemen zoals wij die kennen.

Een upgrade van sociale stelsels in Hongarije, Bulgarije en Polen naar het sociale systeem in Nederland kan een EU niet betalen. Dus downgrade men het systeem van Nederland.

Voor mij onacceptabel. Onze politici en de mannetjes die aan hun touwtjes trekken willen onacceptabele dingen er doordrukken door ons te confronteren met problemen waarbij zij denken dat wij dan zelf gaan roepen voor de dingen die zij al willen regelen.

Zij willen goedkope krachten en zij willen de minimumlonen en de uitkeringen verlagen.

Als we niet zoveel immigratie zouden hebben zou het onroerend goed in Europa ook steeds minder waard worden, omdat onze bevolking dan kleiner word. Voor mij meer acceptabel dan het downgraden van Europa.

Ik zou ze bijna willen vragen of zij het gaan betalen als ik bij drie niet molslim vrouwen elk 10 kinderen ga verwekken om het geboortecijfer op te krikken. Dat is nl, wat de Saudi's doen. Niet dat ik zoveel kinderen kan opvoeden, maar dat doen de mensen ook niet die we nu toelaten.

Gerard op 21-09-2015 18:08

En dit is nog maar het allereerste begin, er staan het (z.g.) vrije westen nog een paar zeer onaangename verassingen te wachten, daar is Rusland helemaal niet voor nodig want opruimen kan iedereen.

Willem op 21-09-2015 21:24

@Ike op 20-09-2015 21:06; Hartelijk dank voor uw uitgebreide reaktie. Ik lees altijd met veel plezier uw commentaren op diverse artikelen van Xander en voor mijn gevoel zitten we bijna altijd op 1 lijn.

Ik moet u zeggen, ik onderschat de Russen zeker niet (mijn vrouw is Russisch) en ik heb ze onderhand leren kennen als een zeer gehard, maar liefdevol en gastvrij volk. De opa en oma van mijn vrouw hebben gevochten in de tweede wereldoorlog tegen Hitler tot in Berlijn en hebben veel ontberingen doorstaan.

Maar wat ik nog wel wilde zeggen: Onderschat Amerika ook zeker niet. U gaf het al aan; de Amerikanen gijzelen de hele wereld met hun petro-dollar. Daar komt bij dat alle naties momenteel hun valuta aan het devalueren zijn. Uiteindelijk zullen ze bijna allemaal vluchten in de dollar en zou het maar eens zo kunnen zijn dat Amerika de lachende laatste is met hun sterke dollar.

Putin heeft 5 jaar geleden al aangegeven dat het nog zeker tot 2020 de tijd nodig heeft om zijn defensie op orde te brengen.

Maar ja, als ondertussen Amerika een half biljoen dollar per jaar in defensie steekt en Rusland haalt jaarlijks de 100 miljard nog niet eens, tsja ......

Ike op 22-09-2015 09:34

@Willem op 21-09-2015 21:24

Ik ben het dus met je oneens dat iedereen in de USD gaat vluchten. De markten worden gemanipuleerd. Wellicht is dat ook een reden dat er zoveel grote beleggingsmensen verzelfmoord zijn.

De BRICS landen lopen goud te verzamelen. de BRICS landen zijn hun onderlinge transacties af aan het wikkelen in eigen valuta ipv de USD. Meer en meer olie producerende landen willen minder USD's omdat USD's bijna ongelimiteerd bijgedrukt word.

De olielanden en de afwikkeling in USD's is de grondslag voor de waarde van de USD.

Amerika heeft een groot leger en veel CIA mensen, maar ze kunnen niet in hun eentje tegen de rest van de wereld vechten, omdat andere landen omschakelen naar handel in Yuan of Euro.

De Nederlandse politici willen weer likken naar het baasje en graag het braafste hondje van de klas wezen en meedoen met de NATO bombardementen op Syrië, maar in het volgende artikel staat dat de acties tegen Syrië door de VS al jaren van te voren waren geplanned.

Een nu uitgelekte geheime telex bevestigt dit;

http://www.zerohedge.com/news/2015-09-21/secret-cable-reveals-us-plan-overthrow-assad-exploiting-extremist-groups

En jij komt met de zoveelste vergelijking van mensen met een vergelijking van de hoogte van de defensieuitgaven in USD's, maar zo hoor je deze niet te vergelijken.

Ik probeer het zo kort mogelijk uit te leggen. Turkije kon de Patriot kopen of de Chinese HQ9. De HQ9 was mobieler en voor het totale pakket 1 miljard USD goedkoper. Bij het Chinese pakket zou er ook meer overdracht van technologie plaatsvinden. Daarom is er voor de HQ9 gekozen. De HQ9 is effectiever.

De Russen onwtikkelde een YAK141 en schrapten het project. Yakolev ging naar de VS en daar ontwikkelde men de peperdure JSFyra wiens stealth achterhaald is en die geen dogfights kan winnen.

Als men in Rusland een standaard wapen produceerd voor een vijfde van de prijs van het vergelijkbare Amerikaanse wapen zijn de Russen goedkoper uit maar zijn ze net zo sterk met dat wapen.

Als de handel in olie morgen alleen nog maar zou gaan in andere valuta's dan USD's dan zou de defensiebegroting van Rusland omgerekend in USD's net zo groot kunnen zijn als die van de VS. Betekent dit dat Amerika vannacht 10 keer zo zwak is geworden?

Je kan de sterkte van de legers niet vergelijken op alleen maar de begrotingen in één valuta.

Over hoe een SU24 die een factor 20 keer zo goedkoop is een Aegis destroyer USS Donald Cook uitschakelde in de Zwarte Zee;

https://futuristrendcast.wordpress.com/2014/11/19/what-frightened-the-uss-donald-cook-so-much-in-the-black-sea/

Begrotingen alleen zeggen erg weinig. Het Pentagon is ook de verantwoording tegenover het Congres kwijt van 3 biljoen USD. Accountants zeggen dat ze niet weten waar ze het aan uitgegeven hebben.

Amerika vecht een doodstrijd voor het behoud van de USD waarde, maar dit is gedoemd te mislukken. Als de politiek in de VS moet gaan bezuinigen en gesubsieerde banen verdwijnen en basis worden gesloten komen de relaties tussen de staten onder druk te staan. Net zoals dit gebeurd in de EU.

De oorzaak hiervan was het Neo Conservatieve begrotingsbeleid. Het maar laten groeien van de geldvoorraad, waardoor het buitenland betaald voor de begrotingstekorten in de VS.

De volkeren worden gemanipuleerd, maar als je programma's over Russen, Chinezen of Amerikanen ziet zijn ze gemiddeld ook allemaal aardig.

Een zwarte Amerikaan die op een dieseltankwagen van het Amerikaanse leger reed door Irak of Afghanistan is ook niet verantwoordelijk voor het Amerikaanse buitenlandse beleid waardoor wel zijn tankwagen word opgeblazen door de huurlingen van Al Qaida.

stevan op 22-09-2015 12:22

vraag me af mocht er zo ver komen wie gaat sterven voor USA en corrupt EU ? 

ik zeker niet dus zal zeker verzet komen in Europa van burgers en ......... zoals verleden doet ons leren partizanen 

Qromwel op 23-09-2015 10:17

O wat zijn we trots op onze slimme wapens.

Geenpeil supporter! op 24-09-2015 16:31

Schud Den Haag wakker!

21 maart 2014 tekenden 28 regeringsleiders van EU-landen en de Oekraïnse premier Jatsenjoek een associatieverdrag tussen de Oekraïne en de EU. De EU zal de Oekraïne politiek en financieel steunen, de Oekraïne zal op haar beurt “Europese normen en maatstaven” invoeren. Is u ooit gevraagd wat u van deze expansie van de EU vindt?

GeenPeil vindt dat uw mening belangrijk is. Het is tijd dat wij als volk een duidelijk democratisch signaal naar Den Haag zenden. Daarom hebben we een raadgevend referendum aangevraagd. Hiervoor zijn 300.000 handtekeningen nodig voor 28 september. Dat is veel, maar met uw steun zeker haalbaar. Of u nu voor het associatieverdrag bent of juist tegen, uw stem dient gehoord te worden.

Zet uw handtekening door op “DIRECT TEKENEN” te drukken. Vul uw gegevens in en onderteken het formulier met uw handtekening. Vergeet niet daarna op de link in de verificatiemail te drukken, dit maakt uw digitale handtekening rechtsgeldig. Als u vragen heeft, kunt u op de pagina “hulp bij digitaal tekenen” kijken of uw vraag daar beantwoord wordt. Anders kunt u contact opnemen metdemocratie@geenstijl.nl. We helpen u graag.

U kunt de GeenPeil campagne verder helpen door GeenPeil.nl te delen met vrienden, familie en collega’s. Elke handtekening is nodig. Ook vindt u onder de tabbladen “mediaoverzicht” en “promotiemateriaal” in het menu hierboven meer informatie over de campagne en posters om uit te printen. Uw steun wordt zeer gewaardeerd!

Geenpeil supporter! op 24-09-2015 16:32

Plz Redactie en mensen van Xander nieuws! 

We kunnen wat doen! Probeer reclame te maken! 

Ik wil kunnen zeggen dat ik later wat heb gedaan om Europa af te remmen!

 

mvg

 

Uitstekende actie.

Op 21 maart 2014 tekenden 28 regeringsleiders van EU-landen en de Oekraïnse premier Jatsenjoek een associatieverdrag tussen de Oekraïne en de EU. De EU zal de Oekraïne politiek en financieel steunen, ( van uw geld ! )  de Oekraïne zal op haar beurt “Europese normen en maatstaven” invoeren. Is u ooit gevraagd wat u van deze expansie van de EU vindt?

Allen neem deze actie serieus  www.geenpeil.nl  m.v.g. Mod.

 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl