HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Tekst VN-resolutie bewijst dat Obama glashard loog over kerndeal met Iran

Kern/wapendeal nu al gebroken: Nieuwe Russische tankvliegtuigen brengen Amsterdam binnen bereik van Iraanse luchtmacht


De president wiens leugens inmiddels zijn ‘modus operandi’, zijn ‘way of life’ kunnen worden genoemd.

De tekst van de VN-resolutie over de kerndeal die de P5+1 machten met Iran sloten bewijst onomstotelijk dat president Obama weer eens glashard heeft gelogen. Vorige week pochte Obama voor de camera’s dat het hem gelukt was om Iran een 8 jaar durende verlenging van de sancties tegen ballistische rakettechnologie te doen accepteren. Uit de resolutie blijkt echter dat die restricties in werkelijkheid helemaal niet aan Iran zijn opgelegd. Overigens breekt de Islamitische Republiek, gesterkt door de Westerse knieval en Obama’s leugens, nu al de afspraken van de kern/wapendeal door maar liefst 100 Russische militaire tankvliegtuigen te bestellen, ongetwijfeld gefinancierd met de miljarden die door het Westen worden vrijgegeven.

 


Iran wordt slechts ‘opgeroepen’, en nergens toe verplicht

De oude tekst van VN-Veiligheidsraad resolutie 1929 (2010) stelde: ‘ Iran zal geen enkele activiteit ontplooien aangaande ballistische raketten die kernwapens kunnen vervoeren, inclusief lanceringen waarbij gebruik wordt gemaakt van deze technologie. Staten zullen alle noodzakelijke maatregelen nemen om de voorkomen dat deze technologie of technische assistentie aan Iran wordt gegeven...’

De nieuwe tekst van de reeds aangenomen VN-Veiligheidsraad resolutie 2231 (2015) luidt: ‘Iran wordt opgeroepen geen enkele activiteit te ontplooien aangaande ballistische raketten die ontworpen zijn om kernwapens te vervoeren, inclusief lanceringen waarbij deze technologie wordt gebruikt, tot de datum 8 jaar na de JCPOA Aanvaardingsdag of tot de datum waarop het IAEA een rapport indient waarin de Bredere Conclusie wordt bevestigd.’

Obama’s leugen

Dit zei Obama in zijn persconferentie vorige week: ‘Maar ik zei tegen onze onderhandelaars dat we –omdat Iran het vertrouwen heeft geschonden en gezien de onzekerheid van onze bondgenoten in de regio over de Iraanse activiteiten- voor een langere verlenging van het wapenembargo en het verbod op ballistische raketten moesten gaan. En dat is ons gelukt.

We hebben vijf jaar waarin volgens deze nieuwe overeenkomst wapens in en uit Iran zijn verboden, en we hebben acht jaar voor de ballistische raketten.’

Vrijwel onmiddellijk na Obama’s persconferentie ontkenden de hoogste Iraanse politici dat ze zo’n afspraak hadden gemaakt, en dat ze nergens akkoord hoefden te gaan met restricties op ballistische raketten. Wie loog er? Washington of Teheran? De VN-resolutie wijst uit dat het Obama was.

What’s new, zullen sommige lezers waarschijnlijk denken, met in het achterhoofd de schier eindeloze stroom leugens en andere verdraaiingen van de waarheid die we de afgelopen jaren al uit de mond van deze president hebben gehoord. Het is zelfs Obama’s ‘modus operandi’ geworden, zozeer dat het er inmiddels sterk op lijkt dat Obama niet eens meer de waarheid lijkt te kunnen spreken.

Amsterdam straks binnen bereik Iraanse bommenwerpers

Iran doet ondertussen wat opperleider Ayatollah Khamenei –en in zijn kielzog tal van andere Iraanse politici- vol bravoure openlijk aankondigden, namelijk zich helemaal niets aantrekken van de kern- en wapendeal. Zo heeft het land vorige week in Rusland een enorme vloot van 100 militaire IL78 MKI tankvliegtuigen besteld. Elk toestel kan in de lucht 6 tot 8 gevechtsvliegtuigen bijtanken, waardoor de complete Iraanse luchtmacht een bereik van (vice versa) 7300 kilometer krijgt. Daarmee zouden Iraanse bommenwerpers in theorie Amsterdam en Londen kunnen bereiken.

Iran en Rusland omzeilen de afspraken in het akkoord door te stellen dat de volledige order van 100 vliegtuigen pas na 2020 kan worden geleverd, dus zodra het 5 jarige wapenembargo is afgelopen. Daarmee is de transactie technisch gesproken geen schending van de afspraken, maar in de praktijk natuurlijk wel.

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken John Kerry krijgt het deze week erg lastig als hij aan de Arabische bondgenoten moet uitleggen hoe het kan dat de eerste Iraanse actie na de kern/wapendeal de aankoop van een enorme vloot tankvliegtuigen is, waarmee Iraanse bommenwerpers alle landen in de regio, en ver daarbuiten, kunnen treffen. In interviews blijft Kerry echter stug volhouden dat ‘deze overeenkomst de Golfstaten en de regio veiliger maakt.’ (2)

 

Xander

(1) Breitbart
(2) DEBKA

Zie ook o.a.:

20-07: Iran roept moslimlanden opnieuw op zich te verenigen om Israël te vernietigen
18-07: Iran experts: Ayatollah Khamenei gaat kerndeal al na 1 jaar opzeggen

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd

 

Reacties

Luuk op 22-07-2015 15:01

Iran kan weer geld uitgeven, dankzij "mahdi" Obama. Waarschijnlijk zal het gebruikt worden om IS weg te vagen en een nieuw Perzisch Rijk te stichten, dat behalve Iran ook Irak en Syrië omvat. Of het daar bij blijft, is zeer de vraag....

Stefan op 22-07-2015 15:02

zucht.... en wat kunnen wij eraan doen wanneer politiek hier slaafs de VS volgen omdat ze nu behoren tot de elite en loges. Die Kerry hoe gaat hij dat inderdaad verkopen aan SA en de golfstaten??? Weet ge dit hierboven bewijst ook ineens dat alle verkiezingen ook vervalst worden die uitslagen. Over alles liegen ze dus ook over hun fake overwinningen met verkiezingen, ze laten altijd met verkiezingen zien dat alles evenredig verdeelt is tussen partijen met een paar % verlies voor de ene partij die aan de macht is en vormen dan coalitie met de winnaars van de verkiezing of nog erger die socizlisten terwijl ze verliezen blijven aan de macht gesteund door de liberalen, dat zie je ook in die EU deze opstelling politiek! Nooit zie je bij een verkiezing nergens op aarde behalve Rusland en Griekenland onlangs dat meer dan 60% bevolking anti iets stemmen, dan doen ze gewoon een coup indien het hen niet aanstaat wat de burgers kiezen... Zie maar naar referendum Griekenland hoe doe extreem linkse partij gewoon de Grieken verraden waar ze bij stonden.

Dat gaan stemmen met potlood en papier, ze kunnen dat weggommen en invullen wat ze willen, zelfde met computer systeem dat hack je en verander je ook de uitslagen want nooit worden de uitslagen geopenbaard wie wat gestemd heeft! neen dat moet geheim blijven zodat ze kunnen frauderen naar hartelust, het is abnormaal zoveel verzet op het internet mensen die wakker zijn en altijd winnen die eurofiele partijen. Dit kan en klopt niet!

ohje op 22-07-2015 15:26

Om te beginnen is islaam vrede,is het geen vrede dan ligt het grootendeels aan de warmte en een beetje aan ramadama.

Maar serieus,had nooit verwacht dat amerika uitgerekend een moslim als president wilden.

Alie B. op 22-07-2015 16:25

Dat zei netanyahu al. met dat geld kopen ze wapens!

Eagle op 22-07-2015 16:51

Tja wat verwacht je van een preisident die anti israel is ?

Hendrie op 22-07-2015 16:53

Vrede vrede

ottoman op 22-07-2015 16:54

Denk niet dat we ons druk moeten maken naar 1land gericht, meerdere landen bereiden zich stevig voor op de 3de wereldoorlog, als jullie kijken naar de golfstaten die hebben inkopen gedaan als n gek in amerika, de grootste wapen inporteurs zijn ze, er liggen wapens in turkije om n hele wereldoorlog mee te beginnen zo ook in de golfregio, binnenkort is er bewust n wereld gecreerd met niet n paar atoomlanden, maar n wereld met n paar niet atoomlanden, hiermeel wil ik zeggen dat de kernwapens er tog wel komen daar waar moet, het moet tenslotte op n helse oorlog uitkomen. New world order! Via amerika gaan er wapens naar bepaalde landen en via rusland naar de andere deze 2 zwaargewichten behoren tot dezelfde baas uiteindelijk, ik twijfel maar aan een land die er mogelijk niet in zit, dit is turkije ook in dit land zijn ze er wel maar de turken draaien en zijn allemansvriend en allemans vijand, ze zijn niet om te kopen dit is hun grootste zorg, vandaar dat ze vrijwel nooit n echte turk aan de macht laten daar, sinds 1923 is t aantal turkse presidenten zeer laag, als je zeg 2 verbaast dat mij niets

Daniël op 22-07-2015 17:08

Het is geen knieval. Dat hoeft de VS voor niemand te doen, noch Rusland en China en zeker niet voor Itan. Het is koele berekening. De denktanks denken decennia vooruit.

Daniël op 22-07-2015 17:50

Koele berekening. De VS hoeven voor niemand bang te zijn, noch voor Rusland, noch voor China en al helemaal niet voor Iran.

Anna op 22-07-2015 19:22

Wat moeten deze lieden met tankvliegtuigen.....

dit geeft duidelijk hun intensie's aan.

je hebt sneller een tankvliegtuig dan een ballistische raket.

En ze vliegen beide net zover.

dat wordt dus toch ook een aanval op Amerika..

hoe stom kan Obama zijn......

Ik denk dat hij na zijn presidentschap wel politiek asiel in Iran kan krijgen.

In Amerika is hij denk ik niet meer veilig.....

waarom zetten ze die kerel niet af.......met strafvervolging op basis van het in groot gevaar brengen van de openbare orde in Amerika..

Dat moet nou voor veiligheid van zijn bevolking zorgen......

frits op 22-07-2015 19:28

Dat Obama nog niet in een leugen is gestikt. Hij is een Moslim...

Stefan op 22-07-2015 19:47

@Ottoman

wat bedoel je met dat in Turkije nooit geen echte Turk aan de macht is geweest, kan je dat uitleggen en bewijzen? Wie is er dan altijd aan de macht geweest in Turkije dan de Turken? Attatürk was toch een rasechte Turk niet? graag uitleg aub wat is een echte Turk dan?

Albert op 22-07-2015 21:00

Altijd gedacht dat het naiviteit was, maar nu raak ik onderhand overtuigd dat Obama een wolf in schaapsklederen is.

Rode Wouw op 22-07-2015 22:01

100 militaire tankvliegtuigen zal overdreven zijn. De Russische firma zal blij zijn met een order voor tien toestellen. De USA zal balen deze order te zijn misgelopen. Nu kan de USA nog proberen F-16's te leveren aan Iran die geschikt zijn om te tanken bij dit type vliegtuigen. De F-16 produktielijn is nog operationeel, dus dat moet lukken. USA ook weer blij.

John op 22-07-2015 22:58

http://www.telegraaf.nl/binnenland/24296525/__Dijsselbloem_staat_in_z_n_hemd__.html

telegraaf bijna altijd pro links en censureren reacties en dan af en toe tussendoor dit! Een artikel als deze! Weinig hoogte van te krijgen.

Sorry, heeft niks met dit artikel te maken, maar wilde het toch even melden.

Lees de reacties eronder en kom er achter dat bijna een ieder toch wel klaar met de eu is.

Wat doen we in de eu?

Hoezo geen referendum mogelijk.

We zijn er ondemocratisch ingemoffeld, tis nu laat, maar beter nu eruit dan (n)ooit.

Rom op 22-07-2015 22:59

En toch en toch staat er:Dat zij de oorlog niet meer zullen leren.een schrale troost in/na ww3 zullen er geen overwinnaars zijn,alleen verliezers.Europa zal verdwijnen en de volkeren zullen optrekken(legers van Chog en Machog)* naar?Jerusalem Zacharia 12 en 14

Albert:Staat er niet geschreven over Babel:Zie wat Babel de kinderen Israels heeft/zal aandoen in het laatste der dagen?

Skittim

ottoman op 23-07-2015 00:58

Ataturk weet ik niet zkr dit zou n turk geweest kunnen zijn, maar er zijn ook partijen die beweren dat die van joodse huize kwam weer andere beweren griekse ieder geval was t wel n vrijmetselaar! Zijn echte naam was camal inplaats van kemal, ecevit zou wel n turk geweest kunnen zijn, huidig erdogan zijn routs zijn van de kaukkasus mogelijk georgishe maar wel verturks, 2de president en handlanger van ataturk was koerdish mogelijk met armeens bloed die veel dingen weer radicaal veranderde! Turgut ozal was ook deels koerd,dan heb je nog vrijmetselaar suleyman demirel die ook veel waarde aan de hoge hoed hechte netals ataturk, laatst op zn kist lag ook symbolish zn hoed, ooit wilde iemand zn hoed pakken van zn hoofd maar mooi dat die het zelf uit de klauwen terugtrok. Abdullah gul zou weer arabish bloed hebben zo ken je gwn door gaan t lijstje af, echte turk die de turk vertegenwoordigen zal je weinig zien. Wel die t geloof tegenwoordigen zoals ozal en erdogan maar het gaat mij om de turk, breng n echte turk en je zult zien dat t midden oosten met rust word gelaten en de banden met israel herstellen turken zijn de helpers van de joden altijd geweest wij zouden enkel de turkstalige unie oprichten! Als er christenen of joden ergens vervolgd worden zijn ze wat mij betreft van harte welkom, grtjes

koddebeier op 23-07-2015 07:45

Uiteindelijk blijkt Amerika de grootste vijand te zijn van de wereldvrede !

Qromwel op 23-07-2015 07:51

Als de vliegtuigdeal doorgaat is dat een aardige opsteker voor het post-sovjetrijk, zeker nu dat zo getroffen wordt door onze sancties. Er bestaat enige controverse over de vraag of Rusland nu wel of niet het rijk van Gog is of niet. Al geruime tijd is waarneembaar hoe Rusland in de Veiligheidsraad Iran (alias Perzië) de hand boven het hoofd houdt.

RedRoyal op 23-07-2015 09:55

@Rode Wouw, F-16's worden niet aangepast op een tanvliegtuig die 'hose operated' is. Een tankvliegtuig word eerder aangepast aan de gebruikende vliegtuigen. 100% van de fixed wing vloot is hose operated bij onze Iranezen. Ik zie overigens niet gebeuren dat er f-16's naar dat land gaan. Mocht dit wel zo zijn dan zijn we de sjaak. 

Ike op 23-07-2015 11:46

@RedRoyal op 23-07-2015 09:55

De F16's die de VS weggeeft zijn niet de nieuwste met de laatste updates. Het zijn hele oude versies die ver achterlopen op wat Nederland of Israël gebruikt.

Het is net zoiets als de oude Abraham M1's en de oude Humvee's die ze aan Egypte geven.

Het levert ze een beetje goodwill op terwijl het de schrootprijs waard is.

Als de VS echt Iran zouden willen helpen, verkopen ze heel veel reserveonderdelen en upgrades voor de F15's die ze nog steeds in dienst hebben. Dat gaat echter nooit gebeuren. Ik denk dat ze Iran zelfs geen oude rot F16's geven.

Wat interessant zou zijn en een hele grote bedreiging is als de Chinezen upgradekits zouden ontwikkelen voor die oude F16's die de VS weggeeft of voor de Iraanse F15's. Het Westen heeft dit ook gedaan met Mig 29's en F15's en F16's hebben betere motoren. De meeste chips die in de jachtvliegtuigen zitten voldoen aan oude standaarden en kunnen echt geen moderne EMP weerstaan. Daarom kunnen ze m.i. net zo goed de nieuwste chips gaan gebruiken.

Ike op 23-07-2015 11:50

@ottoman op 22-07-2015 16:54

Interessant, het klinkt een beetje alsof Erdogan net als die beruchte kleine Oostenrijker is. Die met donker haar die de Duitse blondjes vertelde dat hij een groot rijk ging bouwen voor ze een dat andere rassen ondergeschikt waren.

gijs op 23-07-2015 11:59

amerika wil hoe dan ook een raketschild in europa

566445372 op 24-07-2015 00:39

Amerikaanse Joden in meederheid voor Iran deal : ( LA journal)

http://www.jewishjournal.com/iransurvey

Rode Wouw op 24-07-2015 11:56

Reactie op de posts van RedRoyal en Ike. Voor het bijtanken in de lucht zijn technische voorzieningen nodig. Het zal wel mogelijk zijn om aanpassingen te maken bij een Russisch tankvliegtuig voor het bijtanken van westerse jachtvliegtuigen.

 

De Iraanse luchtmacht is enigszins rommelig samengesteld. Het is mogelijk dat er moderniseringen gaan plaatsvinden wanneer de sancties worden opgeheven. Verleden en heden laten zien dat het VS militair-industrieel complex (MIC) aan landen gaat verkopen, waaraan het voorheen om diverse redenen niet wilde verkopen. Een oud VS president zag dat dit VS MIC een erg grote omvang begon te krijgen en de nodige eigen belangen kreeg en een risico vormde. Het gaat voor een deel om high tech met grote investeringen. Het is alleen maar prettig voor een fabrikant wanneer er van een bepaald toestel meer exemplaren worden verkocht. Voor de omvang van MIC’s zie bijvoorbeeld het SIPR in Zweden.

 

Daarnaast heb je te maken met landen die budget hebben om te moderniseren en die willen de wat oudere systemen dan verkopen zoals Ike ook schrijft. Voor zover bekend vliegt Iran o.a. rond met F-14 tomcats. Ik houd het voor mogelijk dat de VS aan Iran jachtvliegtuigen gaat verkopen. Al was het maar om de Russen of de Fransen dwars te zitten en te voorkomen dat die er MIG’s, Sukhoi’s of Mirages aan verkoopt. Iran kan dan weer oudere toestellen doorverkopen aan de luchtmacht in oprichting van Irak.

 

Ik zie overigens de noodzaak wel van een krijgsmacht (in Nederland alle vier krijgsmachtdelen houden), maar zie ook de risico’s van MIC’s. Denk aan het opstoken en de staatsgreep in de Oekraïne. Prima artikelen bij XN daarover in het Oekraïne dossier en ook reacties daarbij van diverse forumdeelnemers.

Qromwel op 24-07-2015 13:15

566445372 op 24-07-2015 00:39: Zij kunnen dan wel Jood zijn, maar daarmee is niet gezegd dat zij tevens Israëlieten zijn.

Rode Wouw op 24-07-2015 13:47

SIPR in Zweden moet SIPRI in Zweden zijn. Hier kan een tikfout tot vervelende verwarring leiden. SIPR slaat ergens anders op.

Ike op 24-07-2015 16:40

@Rode Wouw op 24-07-2015 11:56

Je hebt gelijk over de F14's. Ik heb ze verward met de F15's. Maar zij hebben ze zelf geupdate zodat mensen ze gelijk achten aan een F15.

Ik geloof niet dat de VS systemen aan Iran gaat verkopen. Of ze betalen met oude wapensystemen indien ze een schadevergoeding moeten betalen.

Ik denk eerder dat ze een aanleiding gaan zoeken en vinden om te zeggen dat Iran de gesloten verdragen heeft geschonden en dat ze daarna zullen zeggen dat ze alles heben gedaan om een oorlog te voorkomen waarna ze er vol tegen aangaan.

Het is een complex geheel waar het allemaal omgaat. Het gaat tegen het fanatieke Shiitisme, om  controle over de olie en gas naar Europa en om het behoud van de USD als internationale reservevaluta waardoor de rest van de wereld voor het Amerikaanse begrotingstekort betaald.

Ik heb geen probleem met een krijgsmacht die uit alle 4 onderdelen bestaat. Alleen de samenstelling zoals deze is en de aankopen zijn in mijn ogen totaal verkeerd.

Nederland wil graag met alle conflicten in de wereld meedoen. Dan zal de hele landmacht ingericht moeten zijn op de acties die ze uitvoert. Dus één grote snelle reactiemacht die gemaakt is om overal ter wereld op te treden.

De landmacht is al bijna zo. De luchtmacht heeft geen dure waardeloze stealth die niet werkt vliegende Fyra nodig, maar drones en een goedkope ondersteuning voor de grondtroepen als de Textron Scorpion fighter, die in Nederland gebouwd kan worden en niet bij de Fyra bouwers in Italië;

http://www.fool.com/investing/general/2015/03/15/could-this-airplane-replace-the-a-10-warthog.aspx

De JSFyra word alleen gekocht om snel naar een doel te kunnen vliegen en een B61-12 nucleair wapen af te vuren. Iets waar ook het volk tegen is of moet zijn. Dit wapen maakt een nucleaire oorlog nl. meer realitisch vanwege het feit dat ze minder straling achterlaat.

We moeten vooral onze grondtroepen goedkoop kunnen beschermen met deze drones en Textron gevechtsvliegtuigen. En de marine moet doen waar ze goed in is.

Dat zijn grote schepen als de Zr. MS. Rotterdam of iets groter volgepakt met drones. inclusief onderzeedrones ipv onderzeeboten. De beschermende begeleidingsvaartuigen kunnen ook vervangen worden door drones.

Als we die Mistral schepen kunnen kopen van de Fransen voor een schrootprijs moeten we dat doen.

De huidige structuur van het Nederlandse leger is geriht op de laatst gevoerde conflicten zoals altijd ipv gericht op de deelname aan waarschijnlijke toekomstige conflicten.

Wij willen niet deelnemen aan het bombarderen met nukes. We willen wel deelnemen aan assymetrische oorlogsvoering tegen terreurgroepen. In het laatste geval moet het materiaal goedkoper zijn dan JSFyra's moeten wij ons sneller kunnen verplaatsen met legeronderdelen om brandjes te bestrijden.

Bijvoorbeeld met https://en.wikipedia.org/wiki/HSV-2_Swift

En meer Hercules J transportvliegtuigen, waarbij sommigen ook omgebouwd kunnen worden tot gunship.

Op dit moment hebben we gewoon een trage reactiemacht.

Als de Nederlandse regering zou besluiten om maandag de Koerden in hun strijd tegen de IS te gaan ondersteunen, zou het maar gedeeltelijk instaat zijn om dit te doen qua materieel. Het kan wat F16's sturen en wat special forces, maar het krijgt nooit op eigen kracht alle voertuigen naar het gebied.

Voor een nucleaire oorlog hoeven we ons in mijn ogen niet te bewapenen. Wij hebben geen of nauwelijks beslissingsmacht en hij zal zo voorbij zijn. De geopolitieke redenen waarom men nukes gooit zijn nog vele malen dommer.

Rode Wouw op 28-07-2015 10:57
@Ike op 24-07-2015 16:40
Ik zal niet op alles ingaan. Het beleidsstuk "in het belang van Nederland" is goed met de basiscapaciteit en de nichecapaciteit. Verder was het van belang dat de continue bezuinigingen gingen stoppen.
Mistrals niet doen, teveel beslag op middelen en aantal manschappen. In je op een na laatste alinea geef je aan wat de Nederlandse situatie is en met de diverse beperkingen die er zijn ook maximaal kan zijn. Met de krijgsmachtdelen kan er een beperkte bijdrage worden gegeven aan internationale missies. Maar je doet als land wel mee en blijft niet makkelijk langs de zijlijn staan. Wel moet je je sterk afvragen waaraan je mee zou willen doen en onder wat voor voorwaarden.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl