HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Toestroom vluchtelingen: Nederland en Europa importeren moslimoorlog tegen christenen

Twee derde christelijke asielzoekers in Nederland met dood bedreigd door moslims – Duitse wachtcommandant: Burbach (bij Koblenz) ‘oncontroleerbaar en wetteloos’ door jaarlijks honderden aanvallen van moslims op christenen


Moet je als christen vanwege het islamitische geweld in het Midden Oosten en Afrika naar Nederland vluchten, krijg je van moslims nog dit soort bedreigingen: ‘We zullen jou vermoorden en de kerk zal jou niet redden’. Inzet: Uit peiligen blijkt steeds weer dat de extremistische minderheid wordt gesteund door 2/3 tot ¾ van de ‘gematigde’ meerderheid.

De Evangelische Omroep  besteedde onlangs aandacht aan een onderzoek van de Stichting Gave, waaruit blijkt dat twee derde van de christelijke asielzoekers in Nederland te kampen heeft met doodsbedreigingen door moslims. Driekwart van de christenen wordt gediscrimineerd, en een derde krijgt te maken met fysiek geweld. Ook in andere landen, zoals in Duitsland, is goed te zien dat Europa met het importeren van honderdduizenden islamitische vluchtelingen en immigranten tegelijkertijd hun haat en permanente oorlog tegen het christendom binnenhaalt.

 

De Stichting Gave, die zich inzet voor de christelijke asielzoekers, constateerde na een onderzoek in 28 Nederlandse asielzoekerscentra dat het vrijwel uitsluitend moslims zijn die zich schuldig maken aan intimidatie, bedreigingen van en geweld tegen christenen. Vooral voormalige moslims die zich tot het christendom hebben bekeerd moeten het ontgelden.

‘Het is vreselijk dat mensen die vaak vanwege hun geloof naar Nederland zijn gevlucht en hier veilig zouden moeten zijn, hier het meeste worden onderdrukt,’ gaf een geschokte ChristenUnie parlementariër Joël Voordewind als commentaar.

Centraal Opvang Asielzoekers: Niets aan de hand

Minister Leers van Immigratie, Asiel en Integratie zei het onderzoek serieus te zullen nemen, maar het links georiënteerde en dus ‘politiek correcte’ Centraal Orgaan voor opvang van Asielzoekers (COA), dat zich vooral inzet voor moslims, zei zich ‘niet te herkennen in de uitkomst van het onderzoek’.

Een meerderheid van de Tweede Kamer steunde een voorstel van de ChristenUnie om de asielprocedure van vluchtelingen die zich schuldig maken aan bedreigingen en geweld te stoppen. (1)

Delen Duitse steden ‘wetteloos en oncontroleerbaar’ door moslimgeweld

Nederland is het niet enige land dat toenemende problemen heeft met islamitische immigranten en asielzoekers. In Berlijn vielen laatst 100 uit Tsjetsjenië afkomstige moslims een huis met 30 Syrische christenen aan en sloegen hen in elkaar. Eind vorig jaar werd een christen uit Tunesië bij een asielzoekerscentrum door moslims vermoord. In april 2015 staken vluchtelingen in Hamburg hun eigen opvangcentra in brand, en gingen elkaar vervolgens met stokken en knuppels te lijf.

Het zijn bepaald geen incidenten, bericht het Duitse KOPP online. Zo moest de politie in Burbach, bij Koblenz, in één jaar 300 keer uitrukken vanwege geweld van moslims tegen christenen. Een voormalige wachtcommandant van het politiebureau spreekt van een ‘wetteloos gebied’ en een ‘oncontroleerbare situatie’. Belangrijkste reden: overheid en reguliere media willen niet dat de islam in een negatief daglicht wordt gesteld, en kiezen er daarom nog altijd voor de problemen te negeren.

Europa importeert haat en oorlog moslims tegen christendom

Met het toelaten van jaarlijks honderdduizenden vluchtelingen importeert Europa tegelijkertijd de haat, het racisme en het geweld waar deze mensen aan gewend zijn geraakt – en dat blijkt vooral geweld van moslims tegen christenen te zijn.

De meeste reguliere media willen en mogen er nog altijd niet over berichten, bang als ze zijn om voor racistisch te worden uitgemaakt, of door de politieke gevestigde orde op de vingers te worden getikt omdat die -op last van hun meesters in Brussel- koste wat het kost het steeds verder uit de hand lopende ‘multiculti’ sprookje overeind willen houden.

Bovendien moeten er van de Europese Unie honderdduizenden vluchtelingen uit voornamelijk islamitische crisisgebieden worden opgenomen. Kritische tegenstemmen worden onmiddellijk weggezet als ‘extreemrechtse populisten’ en ‘racisten’. Dus mocht u door dit nieuws boos zijn geworden: dat kan en mag niet, want volgens onze regenten is er nog steeds helemaal niets aan de hand met de islam en dus ook niet met de volgelingen van deze immer ‘vreedzame’ en ‘tolerante’ religie.

Meerderheid steunt extreme minderheid

Natuurlijk zijn niet alle moslims geneigd tot geweld, maar het blijft nog altijd ijselijk stil van de kant van de veronderstelde meerderheid (??) van ‘gematigde’ moslims. Peilingen laten zelfs keer op keer zien dat de extremisten ‘stiekem’ gesteund worden door 2/3 tot ¾ van deze ‘gematigde’ moslims.

 

Xander

(1) Gave via Balder Blog via Shoebat
(2) KOPP

Zie ook o.a.:

18-05: ISIS kalief Baghdadi roept alle moslims op Armageddon te beginnen (/ ISIS leider: Islam was nooit religie van vrede, maar van oorlog)
07-05: Nieuwe knieval voor islam: Britse Labour partij accepteert scheiding mannen en vrouwen
02-04: Waarom de Islamitische Liga bijna alle moslim vluchtelingen naar Europa stuurt

20-04: ‘De tijd komt dat een ieder die u doodt meent God een heilige dienst te bewijzen’ (/ ISIS publiceert handboek voor Europese moslims om aanslagen te plegen en goedgelovige Europeanen te misleiden)
29-03: Wilders in Wenen: Wij zullen de islam overwinnen
28-03: Britse dominee gearresteerd voor citeren Bijbel en berecht door Sharia rechter
04-03: ‘80% moslims Europa heeft uitkering’;
01-03: ISIS mobiliseert Europese moslims voor opstand en verovering Rome in 2020 (/ ‘Moslims moeten alliantie aangaan met linkse pro-Palestijnse anti-Israël activisten en de wapens oppakken)
26-02: Voorspellingen zieners komen uit: Derde Wereldoorlog nabij? (/ Moslims zullen burgeroorlogen in Europa veroorzaken)
18-01: Miljoenen moslims demonstreren wereldwijd voor uitroeiing Joden en christenen en steken kerken in brand
16-02: ISIS waarschuwt christendom voor aanstaande ‘zee van bloed’
25-01: Islam excuuscultuur: Turken verbranden blank 19 jarig hoogzwanger meisje omdat ze abortus weigerde (/ Duitse rechters erkennen islamitische eerwraak als cultureel gebruik)
23-01: Chaos in Franse steden: Duizenden vierkante kilometers overgenomen door moslims
20-01: Het begint: EU wil moslimgroepen hun zin geven en kritiek op de islam verbieden
13-01: Hypocriete Westerse elite wijst niet islam, maar islamofoben als schuldigen aan
10-01: Stratfor: Moslim terreur zal heel Europa destabiliseren
09-01: Bekendste Britse moslimleider: Islam betekent geen vrede, beledigers van Mohammed moeten worden vermoord
02-01: Saudi Arabië prijst Angela Merkel voor pro-islam toespraak (/ Grens van wat autochtone Europeaan kan hebben is in zicht gekomen)
01-01: Frankrijk verbiedt kritiek op de islam op straffe van duizenden euro’s boete

2014:
25-11: Immigratiecrisis begonnen,... (/ Massaal protest in Duitsland tegen islamisering)

12-11: Teken van het Beest in Nigeria: Christenen meteen vermoord als ze Allah niet belijden
10-11: Veel moslimgroepen zweren wereldwijd trouw aan IS
13-10: Moslims in Denemarken beginnen christenen aan te vallen
18-09: Duizenden jihadisten in Nederland dankzij laks optreden tegen Islamo-Nazisme
04-09: ‘Multiculturalisme oorzaak populariteit IS onder moslims Europa
04-07: ISIS-leider roept moslims op Rome aan te vallen (Paus Pius kreeg visioen van verwoesting Vaticaan – Vernietiging Rome al 700 jaar geleden voorspeld)
20-06: Iraakse bisschop waarschuwt voor uitroeiing christenen (/ Onthoofding kenmerk van (de) antichrist)
10-06: International Institute Counter-Terrorism: Europa wacht moslim-intifada

2013:
04-05: Islamitische Holocaust komt dankzij Obama steeds dichterbij

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de URL van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

 Reacties

gijs op 31-05-2015 15:21

nederland én europa nog wel (zie de titel) ... 

Flippie op 31-05-2015 15:26

En zo werd Goddienstvrijheid, Satansvrijheid.

ottoman op 31-05-2015 15:51

Oproep aan al mijn moslimbroeders, meng jullie niet in t geweld tegen de christenen of moslims of joden dit betekend dat jullie zijn afgedwaald, dit zijn de honden van de hel

Girasol op 31-05-2015 16:22

uitzending is van 2010

in 2011 is dat al verder onderzocht

zie rijksoverheid.Nl

http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2012/04/16/onderzoeksrapport-over-meldingsbereidheid-bewoners-asielzoekerscentra-bij-incidenten-op-gebied-van-geloofsovertuiging-en-seksuele-geaardheid.html

Terex op 31-05-2015 16:38

Ik volg de media nu al een behooorlijke over wat er allemaal gaande is in Syrie en Irak en alle landen daar omheen. Ben niet hoog gestudeerd zoals onze wijze pluchezitters in Den Haag. Maar ik begin me nu toch werkelijk af te vragen waar ze mee bezig zijn. Ze durven geen besluiten te nemen over wat dan ook. Met die toestroom van vluchtelingen zal het niet heel lang meer duren voordat Nederland ontploft. Vraag me af wanneer de mensen het echt zat zijn.

vlokje op 31-05-2015 16:57

Dan hebben ze aan deze christen een goeie, sneller dan dat kan ik niet bij Gods heil komen

als christelijke martelaar sterven krijg je ook extra punten, alleen deze worden wel geganrandeerd uitgekeerd

Rebellio op 31-05-2015 16:58

Help onze medemens, help onze mede christenen! En dat begint met erkennen van het probleem. Er is iemand geweest die een petitie heeft opgesteld om onze regering bewust te maken van de vervolging en moorden door Islamitische Staat op onze broeders en zusters.

http://petities.nl/petitie/genocide-door-is-op-christenen

 

Agenda 21 op 31-05-2015 16:58

De Sprinkhanenplaag vanuit Afrika komt nog maar pas op gang. We zien nu nog slechts de voorhoede. Je kan raden wat er komen gaat. Europa wordt onleefbaar (gemaakt) en de EU doet er helemaal niets aan.

Ongeruste burger op 31-05-2015 17:55

Het ene heilige boek de koran is een oorlogboek vol dodelijke handelingen tegen andersdenkenden het andere heilige boek is dan precies het tegenovergestelde (na de verlichting) hebt uw vijand lief en keer steeds uw andere wang toe als u geslagen word....Kwestie van tijd voordat het christendom (maar ook andere vreedzame religieen) van deze aardbodem zal gaan verdwijnen zeker als je je niet verdedigd tegen barbaarse volgelingen van een oorlogsreligie.   Gek dat die laffe en suicidale houding ten tijde van de kruisridders nog niet bestond ,toen vocht men nog voor levensbehoud of grondgebied tegenwoordig is je leven geven aan de vijand het hoogste haalbare qua lijden voor je geloof...    Maargoed hier kiezen de christenen zelf voor en dat is hun groot goed die vrijheid.    

De christenen kiezen via hun kerken voor opvang voor illegale en zelfs uitgeprocedeerde gelukzoekers iets wat een enorme aanzuigende werking heeft,immers de kerk heeft maling aan de Ned wet die uitzetten voorschrijft.            Nog erger word het als de kerken een proces starten en winnen over het ozo niet humana beleid van asielopvang door de Ned wet ,,dit moest humaner,en ruimhartiger worden (ondanks de al jaren bekende mislukte multikul samenleving en wekelijkse treurgang met het programma opsporing verzocht ondanks de bedreiging van joden ondanks de bedreiging van homo's al deze aanwijzingen worden door de kerk politiek correct weggemoffeld als niet bestaand....

tja dan vraag je er gewoon om (en zie het gebeurd nu ook!) alleen zijn de niet gelovige of andersgelovige ook de sigaar of de klos met dit kerkbeleid wat geen grenzen kent.....deze mensen worden meegezogen in een religieuze waanzin die zijn weerga niet kent,,want volgens het oorlogsboek gaan èèrst de joden eraan dan de homo's om vervolgens aan de christenen te beginnen en ja na de christenen komen de ongelovigen (iedereen die geen moslim is) aan de beurt..     Tot slot in Gouda stemmen de christelijke partijen Voor de grootste moskee van Nederland met een 4 meter hoge muur van 30 meter om vrouwen buiten het zicht te houden van de moskeegangers,hiermee toestemmen is de doodsnagel aan ieders kist,en daar werk ik niet meer aan mee,ik keer mijn wang na de èèrste klap niet meer na de andere zijde ik heb mijn leven lief en zal daar dan wel zelf(standig) voor vechten en strijdend ten onder gaan ipv als een mak schaap.

Ike op 31-05-2015 17:57

@Rebellio op 31-05-2015 16:58

De AIVD heeft goede en nauwe banden met de CIA. Een afdeling van de CIA zit achter de strijd van IS Intelligence Services zoals al gedocumenteerd. Geloof je nu echt dat ze het niet weten in Den Haag? Dan zouden de politici ook niet erg slim zijn.

Tijdens WWI kregen de soldaten cocaine in de loopgraven zodat ze de strijd durfde aan te gaan. Daar heeft Nederland veel aan verdient door aan beide partijen te leveren vanuit de grootste cocaine fabriek op de Nassaukade Amsterdam. In WWII kreeg men amphetamine en kregen de Duisters ook al crystal meth. Één van de redenen dat Nederland was binnengevallen was ook dat er nogal wat haat was van deze WWI neutrale handel.

In Vietnam, verdiende de CIA geld aan de opium handel waarmee het 'black ops' operaties uitvoerden buiten het Congres om. In het Iran-Contra schandaal handelde ze in cocaine die door de contras werd geproduceerd. In Irak kregen de soldaten al crystal meth, waarna het gebruik in de VS steeg. In Afghanistan schoot de productie van Heroïne omhoog tijdens strijd van de NATO tegen de Taliban. Onder de Sovjets en de Taliban was de productie veel lager. ook in Afghanistan kregen de soldaten Crystal Meth. Zie wat er nu in Syrië aan de hand is;

http://www.theguardian.com/world/shortcuts/2014/jan/13/captagon-amphetamine-syria-war-middle-east

http://www.globalresearch.ca/islamic-state-isis-mercenaries-on-drugs-produced-by-nato-two-tons-seized-in-western-syria-report/5452658

Bovenstaande artikelen kort samengevat, word er verteld dat de amphetamine Captagon gebruikt word door de IS Intelligence Services beesten dat ze euforisch maakt en dat er een lading op de kust van Syrië was terechtgekomen die duidelijk geproduceerd was door de NATO in Bulgarije.

Vermoedelijk worden er acties mee gefinanceërd buiten het congress om, zoals de CIA heel vaak heeft gedaan. Overigens moet men daarbij bedenken dat een andere bron de illegale handel in kunschatten is. Dit gebeurde in Afghanistan en zal ook in Syrië gebeuren. De kopers zijn trots dat ze de schatten redden uit de handen van de beesten.

Dit is precies hoe de strijd werd gevoerd door doodseskaders in Midden en Zuid Amerika opgezet door John Negroponte, Mr. doodseskader. Een vroegere hulp van hem werd ambassadeur gemaakt in Syrië en heeft de opstand opgezet in Syrië, totdat hij werd uitgezet door de Syrische regering.

We weten inmiddels dat er ook ISIS beesten mee terugkomen met de boten. Wat denk je dat dit voor impact gaat hebben in Nederland en Europa? ISIS beesten die high zijn van amphetamine en met wapens hier weer terugvallen in hun oude gedrag vervallen van voor de strijd in Syrië; o.m. banken overvallen.

Onze politici zijn mede verantwoordelijk voor de slachtingen in Syrië, waar er meerdere keren bericht is dat er UAV's over de gebieden vlogen waar ISIS actief was in in Irak zonder dat deze UAV's actie ondernamen tegen ISIS. Wel zijn NATO vliegtuigen betrapt bij de bevoorrading van ISIS en zelfs neergehaald en bombardeerd de NATO en hun vrienden ook de stellingen van Assad en zijn daarbij dus de luchtmacht van ISIS.

Alles voor goedkope olie en pijpleidingen uit Qatar en niet uit Iran door Syrië.

De waarheid is helaas dat de meerderheid van de sheeple het weinig kan schelen en dat de meerderheid van de massamedia gecontroleerd word door een paar concerns. Heb je iets gezien van het document van de CIA dat aangaf dat de VS verantwoordelijk was voor de opzet van ISIS in de massamedia? Nee, dat dacht ik al. Wellicht had je gedacht dat we anders zouden leven onder een fascistisch regime, maar het feit is dat onze regering, de Europese en de Amerikaanse regering het Militair Industrieel Complex voeden en in leven houden en verantwoordelijk zijn voor massamoord. het gebeurd alleen meestal niet in de binnenlanden, maar in buitenland.

De politici moeten voor een Neurenberg II gesleept worden en niet voor het IS in Den Haag, tenzij we alle rechters gaan vervangen.

Mark S. op 31-05-2015 18:15

 Ach, dit is helaas allemaal te verwachten. Nederland en de EU zijn eerst jaren geleden moreel failliet gegaan. Maar het kan altijd nog erger, en erger. Wat eerst een Christelijk werelddeel was is eerst grotendeels van zijn geloof gevallen en nu biedt het niet eens bescherming meer tegen de moslims die hier onze Christelijke broeders en zusters bedreigen. We hadden op de 1e plaats ons hard moeten maken voor de bescherming van de Christenen in de landen van herkomst waar ze worden bedreigd en vermoord door moslims vanwege hun geloof.

Je kan verwachten dat met het wagenwijd openzetten van de deur voor moslimvluchtelingen dat je daarmee ook de extremen verder importeert. Natuurlijk willen ze ons wel komen afslachten op ons eigen terrein. Maar dat dat allemaal maar zonder protest gebeurd door NL en de EU toont aan dat de hele EU, inclusief NL, 1 hele grote doffe ellende is.

Als de goede wil ontbreekt om de Christenen te beschermen tegen de moslims dan kan je niets anders verwachten dan toenemende ellende die tenslotte zijn weerga niet kent.

Het is reeds te laat. De EU is zo ondemocratisch dat dit niet te keren valt. We worden door een totalitair regime geregeerd in Brussel. Dit totalitaire regime is bezig ons regelrecht naar de totale ondergang te sturen.

Dit had allemaal nooit kunnen gebeuren als de EU (incl. NL) Christelijk was gebleven. De geloofsafval komt van Satan en we plukken er nu de zure, wrange vruchten van. Dit zijn de vruchten van Satan. Wat men zaait zal men oogsten. Wanneer men geloofsafval en goddeloosheid zaait zal men de zure vruchten van de blindheid voor de Waarheid moeten oogsten. En dat resulteert in de vernietiging van ziel, geest en lichaam. Totale vernietiging, onderdrukking en ondergang dus.

Parkiet op 31-05-2015 18:46

https://www.youtube.com/watch?v=4lRT6P8gxlI&feature=em-subs_digest

Let op, sta even stil @ 6:41 min!!

Lars op 31-05-2015 19:15

ottoman op 31-05-2015 15:51

Oproep aan al mijn moslimbroeders, meng jullie niet in t geweld tegen de christenen of moslims of joden dit betekend dat jullie zijn afgedwaald, dit zijn de honden van de hel

Je hebt wel lef en je bedoelt het zeker goed maar de realiteit is anders.

Ps. jammer dat je niet reageert op het eerdere artikel wat ik speciaal op jouw verzoek om hulp en inzicht voor je geplaatst heb.

Een deel artikel van Bram Krol http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/208-is-een-vreedzame-islam-mogelijk

Is een vreedzame Islam mogelijk?

 

Laat ieder God vereren, zoals hij meent dat het moet. Dan kan iedereen tevreden zijn. Dat is de mening van de meeste mensen. En op die manier willen ze een tolerante maatschappij garanderen.

Natuurlijk is het vervelend dat moordaanslagen en agressie zo vaak vanuit de Islam opkomen. Maar ligt dit aan deze religie, of zijn daar maatschappelijke factoren voor aan te wijzen? De meerderheid van de moslims is uiteindelijk vreedzaam en haat dergelijke uitwassen. Hoe vaak horen we niet: ‘Islam betekent vrede’? De Koran zegt: “In de religie is geen dwang”

Dat wordt aangehaald als een soort reclamemotto. Dus kunnen we dan niet concluderen dat de Islam vreedzaam is, en dat de wereldwijde geweldsexplosies tegen andersdenkenden slechts voorbijgaande tekenen zijn van sociale spanningen?

Inderdaad vind je in het woord Islam een verwijzing naar vrede, namelijk de vrede die een overwonnen volk onder dwang krijgt opgelegd. Niet zó vreedzaam dus. En de uitspraak over ‘geen dwang’? Deze is volgens de korangeleerden ongedaan gemaakt door latere uitspraken in de Koran. Dit principe van de ‘opheffing’ (niet meer geldende uitspraken in de Koran, omdat latere openbaringen ze opzij schoven) is een zeer belangrijk principe in de koranuitleg.

Dus deze vredelievende woorden staan er wel een aantal keren, maar slechts ter ‘versiering’. Blijkbaar heeft Allah zich nogal eens versproken. 

Maar wat kwam er voor ‘geen dwang’ in de plaats? Dat zijn de geweldsteksten, waarvan er vele in de Koran staan, zoals het ‘zwaardvers’ in 9: 5. “Doodt de afgodendienaars, overal waar je hen vindt; neem hen gevangen, beleger hen, leg hinderlagen tegen hen aan...” Onder die afgodendienaars worden ook de Christenen gerekend.

Ze vereren (volgens de islamitische uitleg) immers drie goden... En de laatst veronderstelde openbaring van Allah over de Christenen vinden we in de Koran 8: 39. “Bestrijd hen tot er geen misleiding meer is...” (Dat betekent: Totdat ze niet meer bestaan...)

Andersdenkenden, vooral de Joden en Christenen worden genoemd, moeten bekeerd worden (onder geweld) en anders gedood, tenzij ze een zware belasting betalen en een vernederende behandeling krijgen als tweederangs burgers.

Omdat de Koran geschreven is in een moeilijk te begrijpen oud-Arabisch, en slechts zeer weinigen dit nog enigszins kunnen begrijpen (ook degenen die modern Arabisch spreken), weten lang niet alle moslims wat ze geloven. Ze menen dat ze vreedzaam zijn, omdat ze dat zo voelen. Maar weten...? Wanneer ze vragen stellen aan de bevoegde instanties, zoals de wereldberoemde Al-Azharuniversiteit in Caïro, dan krijgen ze wel iets anders te horen. En dat advies gaat in veel gevallen tegen hun gevoel in.

Kun je dan niet je eigen mening volgen? Nee, dat is in de Islam niet toegestaan. Dat zou een onvergeeflijke rebellie zijn. Een opmerking als: “Misschien had Mohammed het niet helemaal bij het rechte eind,” of zelfs: “Misschien hebben we dit altijd verkeed begrepen,” kan in vele islamitische landen iemands dood betekenen. Niemand heeft het recht af te wijken van de sinds ongeveer het jaar 1000 vastgelegde onveranderlijke geloofsregels en interpretaties. Waag het niet als moslim zelf na te denken. Dat wordt je dood nog!

Maar er zijn toch ook vreedzame episoden uit de islamitische geschiedenis, en er zijn toch miljoenen vreedzame moslims? Jawel. Het eerste is niet geheel zeker, in mijn ogen, maar die miljoenen vreedzamen zijn er. Alleen legt de mening van de meerderheid geen enkel gewicht in de schaal. De dogma’s van de Islam worden niet bijgesteld en laten geen enkele ruimte voor andere opvattingen. Ze worden dan ook niet vastgesteld bij meerderheid van stemmen. En die leer, waaraan niets meer aan veranderd kan worden, is gebaseerd op twee bronnen:

De Koran en de Hadith (de uitspraken van Mohammed); sommigen voegen als derde daaraan toe: de Soena (de overgeleverde verhalen over Mohammed). Die beslaan samen een hele wand vol boeken, en het is vrijwel onmogelijk dat een leek die leest, laat staan begrijpt. De leek wordt dan ook geacht slaafs de instructies van zijn leiders op te volgen.

Er zijn uitspraken van Mohammed in de Hadith over mensen die niet aan de gewapende strijd tegen andersdenkenden deel wilden nemen. Zij dienden voor hun onwil gestraft te worden. Het ging hierbij niet over zelfverdediging, maar over het aanvallen van vreedzame en onschuldige mensen. Wie daaraan niet wilde meedoen, riskeerde volgens Mohammed - en dus volgens de islamitische leer – bovendien de eeuwige hellestraf.

Daarmee komt de eeuwigheid in beeld. Hemel en hel. Een rechtgeaarde islamiet zal niet zomaar in de hemel komen, maar waarschijnlijk eerst enige tijd de onbeschrijfelijke helse straffen moeten ondergaan, om daarna mogelijkerwijze in de hemel te worden uitgenodigd. Zekerheid over hemel of hel is zelfs voor de vooraanstaande vromen en wijzen onder de moslims niet gegeven. Behalve in één geval. De jihadstrijders krijgen de hemel als speciale bonus. Het plegen van geweld (oorlog en aanslagen in naam van de religie) is de enige manier om zekerheid te krijgen voor de eeuwigheid.

Door het voorgaande ontkomt geen islamiet aan de dreigende gedachte dat God onrechtvaardig is. Maar hij zal liever zijn tong afbijten dan dit te zeggen... De moordenaar van zieken, oudjes en kinderen komt in de hemel, degene die een goed leven heeft geleid eindigt mogelijk in de hel. Natuurlijk kun je de Koran uit je hoofd leren, of een moskee stichten om ‘bonuspunten’ te verdienen, maar je weet nooit of het echt helpt... Uitermate frustrerend.

En als je dan in de hemel zou komen. Wat vind je dan? Dat is de plaats waar de hoertjes de jongemannen opwachten, om de godganse dag niets anders te doen dan seks te hebben. Dacht u dat ik platvloers ben? In de Koran vind je hier iets over in 2: 25. Maar in de overleveringen van de profeet (de Hadith) wordt gesproken over de ’72 maagden’ per paradijsbewoner, dat zijn hoeren die ondanks hun bezigheden altijd maagd blijven. Kortgeleden werd in Turkije (zogenaamd een neutrale staat) de pianist en componist Fazil Say veroordeeld tot vijf jaar gevangenisstraf, wegens ‘belediging van moslims’.

Hij beschreef het paradijs als een bordeel. Zou de Turkse staat dan niet beter de Koran kunnen verbieden?

Ook al zal de overgrote meerderheid van de moslims een vreedzame weg volgen, zodra iemand van hen de juiste leer wil leren kennen, wordt hij bijna onvermijdelijk een onuitstaanbare en genadeloze wetticist. En nog erger: hij loopt sterk de kans dat hij gewelddadig wordt, ondanks de mening van de grote groep. Ook gebeurt het geregeld dat iemand wordt uitgenodigd in het Midden-Oosten theologie te studeren. Die persoon komt zwaar geradicaliseerd terug. Salafisme, Wahhabisme, Moslim Broederschap (=Hamas) etc., staan voor stromingen, die het gedrag en de mening van honderden miljoenen aansturen.

Hun invloed is de afgelopen halve eeuw enorm toegenomen. De islamisering (en daarmee het onrecht tegenover andersdenkenden) neemt in voorheen min of meer tolerante landen hand over hand toe (Indonesië, Egypte, Mali, Nigeria...) En zelfs waar de indruk van redelijkheid en vrijheid wordt gewekt, zoals in Turkije, is de christenvervolging jaar na jaar doorgegaan, ook na de genocide op de Armeniërs. Ruim een eeuw geleden was meer dan 25% van de Turkse bevolking Christen (Orthodox, Armeens en Aramees), nu 0,1%. Dat is niet omdat de Christenen de Islam opeens zo leuk vonden...

De vijandschap tegen andersdenkenden is iets wat we vanuit het Jodendom en Christendom niet kennen, en daarom dringt de religieuze factor die hierin de boventoon voert nauwelijks door. De Koran is vooral fel tegen Joden. Wat denk je van de uitspraak in 5: 60? “De allerslechtsten, door Allah vervloekte apen en zwijnen...” Dat zijn Joden. Diverse uitspraken van Mohammed geven aan dat Joden altijd en blijvend slecht en onbetrouwbaar zijn en zullen blijven.

En dat is niet slechts anti-semitisme, maar ook racisme. Iemand is namelijk al á priori verworpen en veroordeeld vanwege zijn afkomst. Dat zal een moslim niet deren. De maatschappelijke afspraken in de westerse wereld verwerpt hij zonder meer als ‘dwaling’, en islamitische leiders, inclusief die van de wereldwijde Islamic Conference Organisation minachten en verwerpen zelfs openlijk het manifest over de mensenrechten van de V.N. Stel je voor. Vrijheid van religie. Gelijke behandeling voor vrouwen... Dat is heel bedreigend voor de Islam.

Ook in Nederland en België miskennen we de enorme kracht die uitgaat van de islamitische verwerping van andersdenkenden. De anderen zijn ‘slecht’, alleen moslims zijn ‘goed’. Speelt dat geen rol bij de extreme misdadigheid van bijvoorbeeld veel Marokkaanse jongeren? Die anderen zijn nu eenmaal slecht en verwerpelijk, en het geeft niet als je kwaad berokkent aan de slechterikken... Maar het uiten van deze mening (dat de religie van de Marokkanen een maatschappelijk kwalijke rol speelt) is politiek incorrect. Veel leiders en politici schrikken er zelfs voor terug om zoiets te denken, laat staan te zeggen.

Moslims in de westerse wereld behoren niet dankbaar te zijn, dat ze verlost zijn van de armoede in hun land van herkomst. Dat geeft hun geloof hen in. Nee, ze zijn vooruitgeschoven strijders in een vijandelijk gebied, het ‘Huis van de oorlog’. Hun nieuwe vaderland is geen vaderland, maar een frontlinie, althans voor het islamitische geloof. Dat wordt elke serieuze moslim ingepompt. Velen verwachten niets goeds van enig Westers land, en wachten op het moment dat er een islamitische meerderheid komt, en het geluk eindelijk kan doorbreken. Maar hoe gelukkig zijn mensen in de streng islamitische staten? Weinigen stellen die vraag. Ze ver-onderstellen slechts iets, als een fata morgana, die evenwel hun idealen en gedrag bepaalt.

Meteen wordt een andere vraag opgeworpen. Waarom integreren Moslims zo slecht in de maatschappij? Omdat ze niet anders wíllen. Omdat er vanuit hun moederland (zeker Turkije en Marokko) op wordt toegezien dat ze niet vernederlandsen. Omdat het volgens de Koran niet is toegestaan zich met niet-moslims te verbroederen. Daarover lezen we: “Laat de gelovigen geen ongelovigen (d.i. niet-moslims) als vrienden verkiezen boven de gelovigen...” (3: 28) Dramatisch kwam dit verzet tegen integratie aan het licht tijdens een toespraak van de Turkse premier in Keulen (10-02-’08). Hij riep de Duitse Turken op om alles in het werk te stellen om vooral niet te integreren.

Hij noemde integratie zelfs een ‘misdaad tegen de menselijkheid.’ Een dergelijke oproep in Turkije, bijvoorbeeld aan de Koerden om zich van de Turkse maatschappij te isoleren, zou een ramp veroorzaken. Het is duidelijk dat Europa destructieve islamitische invloeden toelaat. En die worden er door de moskee ingehamerd.

Alle goed-bedoelde pogingen van de overheid om moslims enig goed burgerschap bij te brengen ten spijt, ze zijn tot mislukken gedoemd. Dat wordt nóg een groter probleem wanneer we blijven toestaan dat salafistische predikers uit Marokko (die in hun eigen land geweerd worden) en in Konya opgeleide predikers uit Turkije hun doorgeslagen orthodoxie aan de mensen opleggen. En blijft het zo, dat Saoedi-Arabië de bouw van moskeeën mag financieren onder bindende theologische condities? (Hoeveel kerken hebben Nederlanders mogen bouwen op het Arabische schiereiland..?)

Het voorbeeld van Mohammed, de enige echte islamitische profeet, speelt een grote rol. De man was uitermate gewelddadig. Hij was een massamoordenaar, die vreedzame gemeenschappen heeft uitgeroeid ter wille van geldelijk gewin. Eigenhandig heeft hij mensen vermoord. Honderden heeft hij laten vermoorden, onder de slachtoffers waren zelfs oudjes die hem niet welgevallig waren. Je denkt misschien dat ik dit uit ressentiment zo schrijf. Voor het gevoel van veel mensen kan een massamoordenaar geen afgezant van God zijn. Maar in de Islam is Mohammed ieders ‘goede’ voorbeeld. Zijn leven wordt beschreven in een in het Nederlands verschenen samenvatting van een islamitisch standaardwerk uit de negende eeuw: ‘Het leven van Mohammed’ door Ibn Ishaak. (Uitgeverij Bulaaq, Amsterdam) Lees het zelf maar na. Het voorbeeld van Mohammed leidt velen op de weg van geweld en bedrog..., en dat zal doorgaan zolang hij nagevolgd en vereerd wordt.

Nu hebben we voldoende informatie om iets te kunnen zeggen over het vredelievende karakter van de Islam. Ik meen te moeten concluderen dat de oorspronkelijke Islam het tegendeel van vredelievend is. Het is in haar wezen - en ook blijkens haar geschiedenis - een agressieve en oorlogszuchtige religie. Wie zoekt naar de oorspronkelijke islamitische opvattingen, ontkomt niet aan dit gewelddadige aspect. Hij zal zich zelfs gedwongen voelen door daden en giften het oorlogsapparaat van de Islam in stand te houden. (Dit gebeurt veelal door islamitische stichtingen, die sociaal werk in hun vaandel hebben staan, maar tevens de jihad financieren. Die vermenging van doelen is in het Westen vrijwel ondenkbaar, maar in de Islam zeer acceptabel.

Wanneer moslims vredelievend zijn, zijn ze dat ondanks hun religie. Maar hun eigen jongeren kunnen elk moment radicaliseren, in een poging een puurder geloof te zoeken dan dat van hun ouders. Overal waar de Islam bestaat, is ze een vulkaan, die tijden lang rustig blijft, maar op een dag uitbarst.

Lars op 31-05-2015 19:17

aanvulling Bram Krol artikel

Lees ook eens over de ‘bonus’ voor de fysieke jihad in de Koran 4:74-76, “Doch laten dan strijden op de weg Allah’s zij, die het nabije leven verkopen voor het latere.  En wie strijdt op de weg Allah’s en dan gedood wordt of overwint, die zullen Wij een ontzaglijk loon geven. Wat voor reden hebt ge dan om niet te strijden op de weg Allah’s... Zij die geloven, strijden op de weg van Allah...”

Lars op 31-05-2015 19:25

Bram Krol artikel en oproep aan moslims http://www.bramkrol.com/gemeentegroei/artikelen/265-moslim-manifest

Moslimmanifest.

Beste moslims,

Hoe ziet 'mijn Islam' eruit? De meesten van jullie verkopen je religie als vreedzaam en goed voor ieders ziel en zaligheid. Maar het dagelijkse nieuws lijkt dat te weerspreken. Horen al die extremisten, jihadisten, salafisten en dergelijke nu wel of niet tot jullie Islam? Zo niet, hoe komen ze er dan toe overal de Koran, de Islam en Allah bij te noemen? Zo ja, wat hebben we in de toekomst dan nog van jullie vrezen?

We zitten met een probleem. Jullie en ik. Wij dus. Een probleem van geweldpleging, oorlog, afpersing, dreiging en onrecht in de naam van de Islam. Jullie kunnen daar slachtoffer van worden, zij het dat je wat minder te vrezen heb dan ik, een Christen. Het zal je toch wel duidelijk zijn waarom de Islam de afgelopen jaren een zeer slechte naam heeft gekregen. En daarmee zijn jullie ook slachtoffer geworden van...? Ja, van wat. Van de Islam? Of toch van iets anders, extremisme, iets waarvan je kunt zeggen: "Niet mijn Islam"?

Wie kun je aanzien op de tienduizenden die het afgelopen jaar zijn afgeslacht door Boko Haram, Al Shabaab, ISIS, Al Quaida, Al Nusra en tientallen andere bewegingen die islamitisch heten? Alleen de deelnemers aan die groepen? En hun financiers dan? En de maatschappijen waar ze uit voortkomen, en waarvan ze de religieuze idealen consequent 'vertalen'? In dat geval is het misschien niet jouw Islam, maar het gaat wel om vele miljoenen orthodoxe Moslims. En hoe kan ik hen van jou onderscheiden? Kun je dat zelf wel? Kun je aangeven waarin die andere miljoenen, die zich net als jij 'Moslim' noemen, dwalen? En kun je me laten zien hoe je hen terugwint voor de waarheid die jou dierbaar is?

vrijheid

Eerst even een paar opmerkingen, zodat we van elkaar weten waar we staan. Ik gun ieder veel vrijheid. Ik zie de mijne bedreigd door de Islam, of althans door groepen die zich islamitisch noemen. Maar dat wil niet zeggen dat ik jou geen vrijheid gun. Maar die vrijheid mag de mijne niet beknotten. Andersom ook niet. Ik wil geen geweld. Ik heb moslimvrienden. Ik wil dat zij in alle rust naar de moskee kunnen, aan het maatschappelijke leven kunnen deelnemen, een beroep kunnen uitoefenen en hun mening kunnen uiten. Ook al ben ik het op het godsdienstige vlak niet met hen eens, ik zal hen mijn mening niet opdringen. Van hen/jou verwacht ik hetzelfde. Ik heb geen hekel aan andere culturen, zoals sommigen. Integendeel, ik zie dat vooral als een verrijking. Ik wil tegenover het onrecht dat Christenen in alle islamitische landen ondervinden geen onrecht stellen. Dat is strijdig met mijn overtuiging. Maar ik verwacht wel iets van jullie.

Natuurlijk kan ik genieten van een site als: "nietmijnislam.nl". Heel inspirerend. En als ik Malala uit Pakistan hoor spreken over het geloof, kan ik er gewoonlijk vierkant achter staan. Sommige gebeden die tijdens de ramadan worden uitgesproken vind ik ontroerend mooi. En de bewerking van de Koran van Kader Abdolah kan ik erg waarderen. En als je de man hoort spreken... Prachtig. Zulke dingen wil ik meer lezen, horen en meemaken. Maar er ligt helaas ook een probleem. Een kolossaal probleem. Een levensbedreigend probleem.

probleemstelling

Je kunt dan wel, samen met de overgrote meerderheid van de moslims in Nederland, zeggen dat jullie Islam anders is, maar... De extremisten citeren voor al hun daden uit de Koran en de Hadith. Ten onrechte, dacht je? Maar hoe komen dan mensen uit verschillende culturen tot dezelfde gruwelen? Ze doen dezelfde dingen die Mohammed deed, en waar hij uitdrukkelijk opdracht toe gaf. Daar loop jijzelf ook tegenop. Ook jij citeert - als je de Koran althans leest - het zogenaamde zwaardvers (soera 9:5), dat in de loop der eeuwen de dood heeft betekend van honderden miljoenen Christenen, louter en alleen omdat ze Christen waren. En ook jij citeert racistische teksten uit de Koran die wereldwijd Moslims brengen tot antisemitisme, wat zelfs in Nederland schering en inslag is. Stel je voor dat Joden of Christenen dergelijke dingen over moslims zouden zeggen. Dat kan niet, want dat is strijdig met hun geloof. Maar jouw geloof doet dat wel. En je hebt geen ander heilig boek en geen andere profeet. Dus hoe wil je precies een vreedzame Islam definiëren? Met welk gezag?

Zelfs al ben jij vreedzaam - is je broer of zus dat dan ook of zullen je kinderen dat zijn? Duizenden moslims, geboren en getogen in het Westen, met vreedzame ouders, zitten nu bij extremistische groepen of willen zich daarbij aansluiten. Hoe wil je dat voorkomen? Tot hiertoe is de Islam daar niet in geslaagd. Deze extremisten moeten door geheime diensten worden ontdekt (een kostbare zaak). Maar jullie? Geven jullie ooit iemand aan? Hebben jullie een overtuigende boodschap voor hen, die hen kan genezen van hun kwaad? Tot hiertoe is de wil daartoe wel aanwezig, maar daar blijft het bij. Je kunt er onvoldoende inhoud aan geven.

Kan iemand jou iets kwalijk nemen ten aanzien van jihadisme onder leden van jouw geloof? Nee en ja. Nee, omdat je er niets aan kunt doen hoe jouw heilige teksten luiden. Ja, omdat je ook niet in staat bent gebleken de mentaliteit van de massa om te buigen. Maar dit is slechts een zeer algemene, collectieve schuld. Dat is net zoiets als de gemeenschappelijke schuld die wij allen hebben aan het toenemende maatschappelijke geweld. Dat is geen persoonlijke schuld. Toch vraagt dat om aktie. Waar vind ik de gewenste aktie in de Nederlandse Islam?

wat hoop ik?

Mijn hoop is dat jullie erin slagen een werkelijk vreedzame Islam voort te brengen, die alle extremistische afwijkingen kan genezen en mensen uitzicht en houvast biedt. Ik leef daarin met je mee. Ik zie ook de problemen. Je hebt een slechte uitgangspositie. Er staan geweldsteksten in de Koran, die door alle islamitische wetsscholen worden uitgelegd als een opdracht tot geweld in het heden. Hoe ga je daarmee om? En wat doe je met het gewelddadige voorbeeld van Mohammed? Hij heeft honderden vreedzame mensen de dood ingejaagd en in laten jagen. Je hebt dus nog wel wat werk te verstouwen...

Wat ik hoop, is dat jullie vroegtijdig extremistische sympathieën opmerken bij je geloofsgenoten, en daar adequaat mee handelen. En wat denk je ervan om fanatieke islamitische landen een andere waarheid voor te houden, bijvoorbeeld Soedan of Saoedi-Arabië, Qatar of Iran? Durven jullie je te mengen in de discussie tussen de godgeleerden, om een andere interpretatie van de Koran en de Islam te poneren? En wat onderneem je om de invloed van salafisme, wahhabisme e.d. in ons land in te perken? Wat je nu doet is nogal gemakkelijk. Je zegt tegen mensen die niets van de Islam afweten: "Eigenlijk zijn we heel vreedzaam." Dat klinkt voor de gemiddelde krantenlezer erg onwaarschijnlijk. En voor iemand die de Islam goed kent, is dat zelfs apert onjuist. Als je zegt dat de Islam vreedzaam is, is dat geen feit maar een wens.

Zijn er dan geen vreedzame moslims? O ja, de grote meerderheid. Maar ligt hun vreedzame houding verankerd in hun heilige geschriften of is dit een persoonlijke mening? Dat laatste geloof ik. Ze zijn vreedzaam, niet dank zij, maar ondanks hun eigen religie. O ja, er zijn in de wereld veel aanhangers van mystieke vormen van de Islam - zij zijn inderdaad vreedzaam. Maar hun leer wordt door geen enkele islamschool erkend. En je hebt de Ibadieten, maar die vormen slechts een kleine minderheid. En de aanhangers van de Baha'i - maar kun je hen nog Moslims noemen? En jullie?

Wees vreedzaam. Blijf vreedzaam. Verbreid die mening. Neutraliseer kwaadaardige bewegingen. Zuiver de Islam van geweld. Mijn sympathie en zegen heb je.

uitsmijter

Zeker, ik geloof in een God die vrede brengt. Mijn geloof in God is niet zo anders dan dat van Kader Abdolah of Malala. Maar in hoeverre geloven zij nog  in de Allah van de Koran, die hardvochtig is en die mensen aanspoort tot geweld (zwaardvers bijvoorbeeld) ? Of geloven ze in de ene God, in Wie Joden en Christenen geloven? Een God die goed is, liefdevol, rechtvaardig en die geen onderscheid maakt tussen mensen? Misschien geloof jij ook zó in Hem. Maar dan ben je meer Christen dan Moslim. Veel van mijn moslimvrienden zeggen in Allah te geloven, maar in feite geloven ze in God. Ze zijn crypto-evangelischen, die o zo bang zijn om uit de pas te raken met hun eigen religie. Dat zou sociale uitsluiting betekenen, en misschien zelfs fysiek geweld; in sommige islamitische landen zelfs de dood. Veel Moslims zijn Moslim, niet uit keuze of overtuging, maar uit angst...

Wil je een vreedzaam geloof? Wat jou voor de geest staat bestaat al lang. Dat heet Jodendom of Christendom, de oorspronkelijke monotheïstische religies die zo sterk op elkaar lijken en waar de Islam eigenlijk niets van weet en mijlenver van afwijkt. In de Koran staan ook enkele lovende uitspraken over deze religies, uit de Mekkaanse periode van Mohammed. Later wijzigde hij zijn mening. En daarmee bracht hij de Islam op een dwaalspoor. Niet door goddelijke openbaring (want God verandert zijn waarheid niet), maar uit persoonlijke ambitie. Of heb je een betere verklaring hiervoor?

Ik hoop dat je de ware God van vrede en recht zult kennen en je leven daarnaar zult inrichten. Daar heeft iedereen baat bij.

 

Bram Krol

24/04/'15

Eeelke op 31-05-2015 19:36

Het is te lang geleden om het mij nog precies te herinneren maar in 1990 of 1991 is in het asielcentrum Roermond of Baexem een ruzie uitgebroken tussen een moslim en een christen om het geloof. De christen werd vermoord en de plaatselijke blad (Het Limburgs dagblad) deed het af met een met een bericht dat het een uit de hand gelopen ruzie was zonder te vermelden dat het over het geloof ging.

Rebellio op 31-05-2015 19:56

@Ike,

Ja ik weet dat jij en meerdere met jou er diverse “complottheorie” op na houden. Ik heb er diverse gelezen. Maar dat wil niet zeggen dat ik dat dan ook gelijk geloof. Natuurlijk gebeurt er erg veel meer in de wereld waar ik , gewone nederlander, niks vanaf weet en of wil weten. Bijvoorbeeld die CIA doet erg veel fout voor ons goede doel. Maar ik denk ook dat men de “tegenpartij” vaak veel te hoogacht. We zijn allemaal mensen die fouten maken. Ons probleem nu is dat er gewoon veel te veel mensen op deze aarde leven met te veel verschillende conflicterende ideen. En dan nog zo’n destructieve religie als de islam. Dat zorgt er voor dat wij als mensheid, als we niet worden vernietigd of flink gedecimeerd, door de natuur zelf dat we het dan zelf wel doen. Dus, kort gezegd: ik weet er wel van maar ik kies er voor om tegen de stroom in gewoon te blijven geloven in mn mede mens totdat ik echt niet meer kan…

Bertrand Zobrist op 31-05-2015 20:04

Alsof politici het een bal interesseert of ze christenen of moslims als onderdaan hebben en of de ene de andere verdrijft. Baantjes en belastingen verhogen is het enige wat telt. Jan, Piet of Achmed en Ali, maakt niet uit als ze maar onderdanig zijn.

Stefan op 31-05-2015 20:30

@Ike

je bent een persoon naar mijn hart, jij verwoord wat ik denk en ook wil schrijven.

Bedankt man voor je cleverheid!

@Moderatie sta me toe om de volgende vraag aan ottoman te stellen aub.

@ottoman:

ik heb veel van jou gelezen de laatste tijd. Als je jou leest zie je u stelselmatig veranderen.

Ik bedoel hiermee, eerst alludeert u op het ortomaanse rijk dat zij via de islam gaan rulen over ons en wij ons daar moeten bij neerleggen, na vele reacties daarop bent u plots van koers verandert... Wilt U de Bijbel lezen en gaat over naar een andere koers dan wat je hier vaarde in het verleden.

Mag ik U vragen vanwaar deze omwenteling in uw schrijven hier?

Ik geef u het voordeel van de twijfel maar dit knaagt aan me....

Hoe kan U eerst het zo opnemen voor dat ottomaans rijk om dan nu zo om te keren, graag een antwoord van U...

Stefan

zandbloem op 31-05-2015 20:30

Ottoman jou oproep is geweldig.

misschien wil je hem ook plaatsen op Marokkoforum.

er zijn er daar een aantal die achter Is staan en ook onderling vallen ze elkaar aan voor niet de juiste moslim zijn.

was iedereen maar zoals jou .

Ike op 31-05-2015 21:17

@Rebellio op 31-05-2015 19:56

Kan je mij even uitleggen wat er complottheorie is aan hetgeen ik uit heb gelegd? Ik ben niet iemand die zegt dat Putin achter het neerschieten van een MH17 zit met het gebruik van een BUK raket en lever vervolgens geen bewijzen.Terwijl er foto's bestaan van een cockpitstoel die kapotgeschoten is door een boordkanon.

Leg mij ook even 'ons goede doel' uit, want ik zie dat even niet. Leg mij ook even uit waar ik de tegenpartij veel te hoog acht. Ik weet donders goed dat de Russen in Tjetjenië ook de boel hebben platgebombardeerd met massale bombardementen en nooit zachtzinnig zijn geweest, niet in Afghanistan en zelfs niet toen hun mensen waren gekidnapped in Beiroet door Hezbollah.

Ik hoor graag of jij in al die complottheorieen gelooft die Putin van alles beschuldigen en Assad ook overal van beschuldigen. Maar als je het onderwerp van de 'Hoge NATO official verwacht nog deze zomer wereldoorlog' even goed leest en mijn commentaar waar ik alles haarfijn uitleg, hoor ik je graag dingen falsificeren als je denkt dat het onzin is.

Ik vertrouw niet op de mooie ogen van mensen. Ik vertrouw wel op de documenten die uitlekken.  Zoals het rapport dat vanuit de CIA is uitgelekt;

http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/

Leg mij alsjeblieft even uit op welk gebied dit een complottheorie is. Waarom dit document dat de CIA zelf heeft vrijgegeven vals zou zijn?

Ik accepteer ook dat er andere mensen zijn die liever door blijven slapen in hun eigen wereldje, maar ik blijf bereid om te luisteren en te lezen over het tegenbewijs. Ga zelf even zoeken naar de Engelse termen van Mr. doodseskader en John Negroponte en je zal zelf wel lezen waar deze man voor stond. Er is niks wat ik hierboven heb gezegd dat ik niet kan bewijzen.

Gaarne falsificatie met bewijzen of een bekentenis dat je liever tot de sheeple behoort. Als je zelf bekent dat je liever in complottheorieën gelooft, accepteer ik dat van een anders denkende, maar beschuldig geen anderen van het geloven in complottheorieën zonder dat je hun theorie falsificeert en aantoont dat het onzin is.

Zonder tegenbewijs eis ik nog steeds een berechting van de politici, Neo Con fascisten en CIA strategen voor de massamoord op de Syrische Christenen en gematigden vanwege goedkope olie en pijpleidingen.

Kom gaarne even met bewijs voor hetgeen je zegt en waarom de officiële verhalen wel kloppen. Als het goed is ben ik bereid je andere mening gewoon te accepteren.

Goodmorning op 31-05-2015 22:30

Angst aanpraten vind ik een kwalijke zaak. Ieder mens is welkom in Europa. 

Zodra een inwoner de wet overtreed  word hij of zij bestraft. Is de overheid niet de gewezen autoriteit en verzuimd deze haar plichten tegenover de  bevolking, dan acht ik zelfverdediging niet uitgesloten.

Vergeet niet dat er ooit eens een echtpaar van juwelen werd bestolen, deze dame heeft zich kranig verzet met haar blaffer,.....oke,....er was wat rookvorming en kruitdampen stegen op maar zij ging vrijuit.....applaus voor onze rechtsstaat....ik voel mij best veilig en begrijp dat politie niet direct ter plekke kan ariveren tijdens een schermutseling. .....dus denk een beetje met ze mee, dat helpt ons land veilig te maken. .....

Slaap lekker voor straks....

Josefientje, niet ingelogd op 31-05-2015 23:05

@ op 31-05-2015 18:46   ..... wat een interessante Bijbelstudie, zeg, ik moet nu even stoppen, heb een deel gehoord over de kleuren van de 4 dieren uit Openbaringen, maar hoop later verder te gaan. Veel dank voor deze link! https://www.youtube.com/watch?v=4lRT6P8gxlI&feature=em-subs_digest

Free For ALL op 31-05-2015 23:45

Alle godsdiensten verbieden en ze behandelen al een sekte dat zou beter zijn weg met die zever god dit Allah dat wat haat ik die stomme zever dat in een boekje 2000 jaar geleden is neer gepend .En dit is allemaal 1000 maal herschreven en herschreven door een bende geestelijke die echt geloven dat ze de heilige zelf zijn flikker toch op man ,Wie iemand zijn leven ontneemt is gewoon ne moordenaar en deze mensen moesten ze allemaal tegen een muur zetten en afknallen geen eten en geen tijd in steken de wereld is beter zonder deze mensen .Niemand zou zich het recht mogen nemen iemand de doden .Het kan alleen als uw leven in gevaar word gebracht tijdens een inbraak of dergelijke .En onze vijand is binnen ,en gaat niet meer weg maar ik zal vechten tot de laatste snik ik ga voor niemand met mijn gezicht op mijn knieën naar mekka gericht bidden nooit van mijn leven !

henk op 01-06-2015 06:32

Ik ben een blij mens als ik al deze ellende lees........ omdat ik op tijd geemigreerd ben.....

Rebellio op 01-06-2015 08:51

@Ike,

Voor mij is, heel traditioneel, een regering een groep mensen die door ons, het nederlandse volk, gekozen is. Als ik dus een petitie adverteer, waarin opgeroepen wordt om bekendheid te geven aan een probleem, dan meen ik gewoon wat ik zeg. Waarom dat aanleiding voor jou is om van alles te vertellen over dat de wereld toch echt anders in elkaar zit ontgaat mij.

 

Als jij zegt dat iets al door jouw gezegd is en dat bepaalde verbindingen al zijn “gedocumenteerd”, dan zegt mij dat ook werkelijk helemaal niks. Ik kan je verwijzing 5x lezen maar dat verteld mij alleen maar dat er andere kanten aan een verhaal zitten. Wat ik mijn hele leven al accepteer en daarom ook geleerd heb dat er vele kanten aan een verhaal zitten en zeker bij een conflict. Waarom zouden die documenten, waar jij naar verwijst en die jou misschien houvast geven en die ook gewoon onderdeel zijn van de betreffende (media) oorlog, niet gewoon (ook) vervalst kunnen zijn? Ik zeg hiermee NIET dat je geen gelijk hebt. Bijvoorbeeld: In 2013 was die oorlog in Syrie vol aan de gang er waren er berichten over diverse gruwelijkheden. De westerse wereld riep om actie en die kwam in de vorm van steun aan de rebellen door de CIA en consorten. Vervolgens bleken in 2014, daar onderdelen (IS) van wel erg wreed te zijn en werden zij vervolgens niet meer geholpen maar bestreden. Er zal vast wel eens een bommetje naast vallen en er zal vast wel blijken dat er ergens iemand een kleine of grote vergissing heeft gemaakt, maar waarom moet daar altijd opzet achter zitten? Omdat er bijvoorbeeld journalisten zijn die graag veel lezers hebben en dan maar verhalen verzinnen en of leuke foto’s of bewijzen fabriceren? Nogmaals ik zeg niet dat dit DE waarheid is, maar het is wel een waarheid en ik lees of hoor graag over andere waarheden bijvoorbeeld die waar jij naar verwijst. Maar ik ga en kan en wil niet elke visie afwegen omdat ik niet de bronnen ken van alles wat ik lees.

 

Voor mij is het een feit dat er heel veel mede mensen lijden daar, en daar wil ik mijn regering op aanspreken. Daar gebruik ik een legitiem middel bij en ik hoop dat lezers positief reageren. Ik spreek hiermee de lezers van mijn melding en onze regering op hun verantwoording .

Rebellio op 01-06-2015 09:13

@Ike,

Een complot theorie: is een opvatting of aanname waarin gesteld wordt dat een bepaalde gebeurtenis, ontwikkeling of toestand op sociaal, politiek of economisch gebied het resultaat is van een samenzwering tussen twee of meer personen of groeperingen. Daar schaad ik jouw verhalen onder omdat jij met zulk een stelligheid kan vertellen dat bijvoorbeeld die foto die je hebt gezien van die stoel: ten eerste van dit betreffende vliegtuig is, ten tweede dat hij kapot geschoten is door een boordkanon, ten derde zeker niet door iets anders beschadigd is enz. Jij schrijft in de vorm van wij tegen zij. En maak zelf schifting tussen de bronnen die jij wel en jij niet WIL geloven. Als aan de ene kant alles wat de CIA zegt niet waar kan zijn omdat ze jou hebben bewezen niet te vertrouwen te zijn, waar om zou een tekst die jou ideeën bewijzen uit diezelfde koker nu opeens wel waar kunnen zijn? Als je hen wantrouwt waarom verwijs je daar dan nu wel naar??

 

Wat betreft “Ons goede doel”: Xander laat zien wat de andere kant van het nieuws is vanuit zijn christelijk standpunt. Dit standpunt is wat de meeste lezers delen en daar refereer ik naar. Niet meer en niet minder.

 

Ik heb het niet over slapen als ik mijn mede mens vertrouw, jij brengt daar zo’n negatieve ondertoon bij aan. Ik heb het over onschuldig tot dat het tegendeel is bewezen en twijfel is voor mij nog niet genoeg om iedereen en alles maar te wantrouwen.

arnemeintje op 01-06-2015 09:39

in de tijd dat een god op aarde zou zijn geweest, bestaond er nog helemaal geen pen en geen papier.

missschien dat er een paar tekeningen werden gemaakt met houtskool ofzo.

leren schrijven en lezen ?? waar en wanneer? er bestonden toen nog helemaal geen scholen.

de mensen die toen leefden die trokken van de ene plaats naar de andere,

die hadden helemaal geen stabiel leven.

wanneer de bijbel is geschreven???????????? wie het weet mag het zeggen.

stel ik vertel jouw een verhaal. maar je kan niet schrijven, je probeert het te onthouden, verteld het door aan je kinderen, en je kinderen die vertellen het ook weer aan hun kinderen, enzovoort, en pas 400 jaar later is er iemand die kan schrijven.

wat denk je dan dat er van het verhaal 400 jaar geleden nog waarheid is?

wie geloofd er nu nog in een geloofsboek?

probeer 1 dag later nog maar eens een ingewikkelde film na te vertellen, die je een dag daarvoor hebt gezien.

probeer maar eens een ingewikkled boek. wat je net hebt gelezen, de volgende dag, van a tot z na te schrijven.

je ziet dat kan niet, dat kan niemand, zo ook de bijbel niet.

zelf ben ik 100% atheist. maar mijn motto is, wil je geloven in een god, geloof dan in een god. maar niet in een geloof.

ik denk dat de wereld er dan wel veel beter uit zou zien

rebellio op 01-06-2015 09:41

@Free for all:

 

Toch knap dat je zonder zichtbare twijfel in je stukje kunt zeggen dat niemand een ander zijn leven mag afnemen en vervolgens aangeeft dat ze allemaal tegen de muur moeten om te worden afgeknald. Ik vraag me dan af wat jouw selectie criteria zijn. Iedereen die gelooft in iets dat jij achterhaald vindt? Iedereen die zegt dat een ander dood moet om welke rede dan ook? Een inbraak als voorbeeld? Hoe bewijs ik dan dat dit lijk in mijn huis niet die persoon is waar ik gewoon een hekel aan had. En nadat ik hem gedood heb naar binnen heb gesleept, om het legitiem te maken? 

rebellio op 01-06-2015 09:46

@Parkiet,

Haha, prachtig! dank je voor die link!!

rescue op 01-06-2015 10:32

De gedachte dat je de radicale Islam met liberale argumenten kan overtuigen zich vredelievend te gedragen is een utopische struisvogelpolitiek. Staatsrechtelijk gezien is de vijand van een democratische staat in principe alleen met militaire middelen tegen te houden en dat deed men ook in de middeleeuwen. Daar hadden we ook onze vrijheid aan te danken. Dat men nu totaal blind is voor de ware bedoeling van de Islam is een door God rechtvaardig toegelaten blindheid voor een Europa dat het evangelie heeft ingeruild voor de vrijheid van Sodom en Gomorra en nu met open ogen een vijand binnenlaat waar zij aan onderdoor zullen gaan en de bijl ligt aan de wortel van de boom.

Mark S. op 01-06-2015 12:31

@rescue op 01-06-2015 10:32

Goed gezegd rescue!

Pier op 01-06-2015 12:54

Mee eens Rescue op 10.32. Wel droevig. Ondergang. Rechtvaardig. Oordeel. Voorzegd. Maar ook: hoofden omhoog! Jezus komt eraan. Verlossing. Herstel. Alle dingen nieuw! Beloofd door onze Heer.

5318537 op 01-06-2015 13:53

arnemeintje op 01-06-2015 09:39.

,,stel ik vertel jouw een verhaal. maar je kan niet schrijven, je probeert het te onthouden, verteld het door aan je kinderen, en je kinderen die vertellen het ook weer aan hun kinderen, enzovoort, en pas 400 jaar later is er iemand die kan schrijven,,

Dat is bijvoorbeeld het geval met Noach die leefde op vlak land voor de Turkse kust,wat nu zeebodem is.

De zogenaamde zondvloed is het doorbreken van het smalle stukje land dat de Bosporus scheidde van de toen vormende Zwarte zee,die een rustig maar gestaag stijgend waterpeil opleverde waar Noach woonde en die als klein boertje zo snugger was een vlot te bouwen waarop hij zijn gezin en dieren in veiligheid kon brengen.

De Noach die men zo graag ziet heeft een onmogelijke prestatie geleverd met het bouwen van een ark die driehonderd meter lang zou zijn...d.w.z.bijna de grootte van het Amerikaanse vliegdekschip de Enterprice (340 meter),en dan wereldwijd dierenparen bij elkaar krijgen is een tweede onmogelijkheid op zich.

De bijbel heeft wel meer broodje aap verhalen...Zo ook dat Jezus over water liep (luchtspiegeling effect waar de grond uit water lijkt te bestaan).....Het brandend braambos ( met de heersende nachtvorst vormt de bevroren luchtlaag boven de grond zo,n tien centimeter dikke lens die het zonlicht (vlammend) geleid voordat de zon zelf is te zien...

De bijbelse profetien zijn interessanter omdat die nu gelden en niet onder opgepompte verhalen vallen om meer diepgang te verkrijgen.( Buiten goeie geschiedenis verhalen om)

Mark S. op 01-06-2015 14:41

@ arnemeintje op 01-06-2015 09:39

Over het ontstaan van de bijbel valt zoveel te zeggen. Zoek en je zult vinden. Er gebeuren in alle tijden wonderen in de naam van Jezus. Ook heden ten dagen. Je moet wel op zoek gaan. Dan zal je vinden. Laat me je een klein handje helpen. Hieronder vind je het getuigenis van iemand die in de Hel kwam en daar door Jezus uit gered werd.

Ik vind het een betrouwbaar en sterk getuigenis en denk dat het voor andere lezers ook interessant is. Neem er de tijd voor. Het is de moeite waard!!!

https://www.youtube.com/watch?v=7s4xJLyy9fE

Veel liefs en het Allerbeste arnemeintje !

maria op 01-06-2015 17:12

Beste Arnemeintje, in de tijd dat Jezus op aarde was werd alles geschreven op papyrusrollen, en deze zijn teruggevonden

Er leefde toen schriftgeleerden, dus ik neem aan dat deze konden lezen en schrijven

De bijbel is tot stand gekomen door inspiratie van de Heilige Geest, en alle profetieen

beschreven in het oude testament zijn op 'n paar na letterlijk uitgekomen, het kleine deel van de gebeurtenissen beschreven in de profetieen zal in de nabije toekomst uitkomen

Het is 1 minuut voor twaalf lees de Openbaringen, Daniël en Mattheus vers 24, daar lees je wat er spoedig gaat gebeuren in deze wereld

De egyptenaren en de grieken waren zeer beschaafde volken

atina op 01-06-2015 17:19

@ arnemeintje, goed onthouden wanneer de hel los gaat op de wereld :  Zijn naam is Jezus. Die heb je nodug als je het zelf niet meer weet allemaal. 

Ike op 01-06-2015 17:58

@Rebellio op 01-06-2015 09:13

Mijn broek zakt een beetje af m.b.t je argumentatie. Ja, je taalkundige uitleg over de term complottheorie klopt. Maar elke argumentatie ontbreekt weer waarmee je mijn verhaal betiteld als complottheorie. Onderstaand mag je mijn uitleg lezen waarom ik de visie dat Rusland overal achterzit betitel als complottheorie.

Het is alsof ik een appel zie, eet en proef, terwijl jij tegen mij zegt dat ik die vette patat frites uit mijn mond moet halen.

Doordat jezelf aangeeft dat je niet naar de bronnen kijkt van het nieuws dat je leest, geef je zelf al aan hoe serieus je het lezen van nieuws neemt. Mij hoor je echter niet komen met bijvoorbeeld nieuws dat nu in de MSM staat dat Rusland de satfoto's heeft vervalst, omdat het bureau dat daarmee kwam Bellingcat is die al eerder valse vlaggen heeft geprobeerd te lanceren en gesponserd word door George Soros een Rusland hater.

Voor jou is het wellicht echt nieuws omdat mensen zeggen dat het nieuws is en je niet kijkt naar de bron. Of heb ik dat verkeerd? Het enige wat ik vind is dat al dit nieuws erg zorgelijk is omdat een hoge NATO official een echte oorlog verwacht in Juni met Rusland. Vooral ook omdat er ook in Juni een grote NATO oefening is in Polen en de Baltische staten. De bron van dit bericht is overigens de NATO zelf en bij dit bericht geloof ik echt dat er dan een grote oefening of actie komt in Juni.

http://www.aco.nato.int/allied-shield-exercise-series.aspx

Als NATO had gezegd dat het een inval van Rusland verwacht in Juni had ik om meer bewijzen gevraagd. Hetzelfde geld voor ander nieuws. Op de site van Haraatz en de Jerusalem Post hebben beelden gestaan van Israëlische commando's die terugkwamen uit Syrië. Dat geloof ik. Op Debka heeft gestaan dat ISIS gesteund werd door Israël, Qatar, Saudi's en de Turken terwijl er geen enkel leger dat tegen ze vocht sterk genoeg was om ISIS tot stoppen te dwingen. Dat geloof ik. Voor dat nieuws hecht ik zelfs meer waarde dat het van die sites komt.

Hetzelfde geld voor het CIA document dat de oprichting van ISIS bevestigd en dat men al had verwacht dat zij een staat hadden opgericht in Syrië. Het is door de controle van de censors geslipt en kwam uit een rapportage over andere dingen. Een organisatie genaamd Juridicialwatch die een CIA document loskrijgt waarin staat dat de VS achter de oprichting van ISIS zit noem ik ook een goed bron voor het genoemde nieuws;

http://www.washingtonsblog.com/2015/05/newly-declassified-u-s-government-documents-the-west-supported-the-creation-of-isis.html

http://www.washingtonsblog.com/2015/05/dia-docs-west-wants-a-salafist-principality-in-eastern-syria.html

Daarbij word Washingtonblog aok als een betrouwbare bron gezien voor dit soort nieuws. Een ander document van deze site betreft de aanwezigheid van het telefoonnr. van het huurlingenleger Blackwater training Center in het notitieboek van één van de kapers;

http://www.washingtonsblog.com/2015/05/the-20th-911-hijacker-had-blackwaters-number-in-his-notebook.html

En hoe hetzelfde Blackwater (nu Academi genoemd in Oekraïne) onder Bush de opdracht kreeg om op Al CIAda mensen te gaan jagen;

http://www.washingtonsblog.com/2014/11/highlights-wonderful-criminal-background-cia.html

Met het document dat de VS achter de oprichting en de steun aan ISIS en Al CIAda in Syrië zit en het feit dat de meeste kapers van 9/11 Saudi's waren, is het wel heel opvallen dat een kaper van 9/11 het telefoonnr van het Blackwater Training Center in zijn notitieboekje had staan en dat daarna Blackwater een megadeal krijgt waarbij het weredlwijd op AlCIAda mag gaan jagen.

Dat is wat 'De privatisering van oorlog' word genoemd.

Met ISIS word het tuig van onze straten naar Syrië gestuurd om daar Christenen af te slachten en de doelen van 'Het Westen' te realiseren, een alternatief voor de stroom van olie door de straat van Hormoez. Dit moest worden gerealiseerd door pijpleidingen vanuit Qatar door Syrië en niet zoals Syrië met Iran en Irak had afgesproken een pijpleiding door Iran en Irak en door Syrië naar de kust van Syrië of zoals Erdogan later een deal wilde door Iran en irak en door Turkije naar de rest van de EU.

Nog een gevalletje Blackwater getrainde strijder die nu met actie in de VS dreigt;

http://www.globalresearch.ca/us-state-department-sponsored-training-of-isis-terrorists-report/5452661

Of hoe de CIA en de Saudi's samenwerkten met "Bin laden"'s Al CIAda bij acties in Tjetjenië.

http://www.zerohedge.com/news/2015-05-23/original-chechnya-bombers-cia-saudis-and-bin-laden

Bedenk goed dat het de Saudi prins Bandar was die Putin ook bedreigde over de olympische spelen in Sochi iv.m. Syrië;

http://www.telegraph.co.uk/finance/newsbysector/energy/oilandgas/10266957/Saudis-offer-Russia-secret-oil-deal-if-it-drops-Syria.html

Weer werd er gebruik gemaakt van de Tjetjeense strijders die de Saudi zeggen te controleren.

Alsjeblieft falsificeer bovenstaand een keer goed zodat ik echt kan zeggen dat het allemaal onzin was en we niet leven in een weredl die word geregeerd door machtswellustelingen die hun .... afvegen met alle democratische principes en op dit moment gewoon wegkomen met massamoord.

Wellicht lees je dit nieuws allemaal liever niet, maar de consequenties van al dit nieuws zijn episch. Het betekend dat de CIA ook achter 9/11 zat en dat de Neo Con's waarvan al werd vermoed dat ze een 9/11 wilden zoals gesteld in het PNAC echt achter 9/11 zaten en de massamoord in Irak en verantwoordelijk waren voor de dood van zowel de burgers in het WTC als de soldaten aan het front. Als je zoiets compplottheorieën noemt, lees ik ze graag i.p.v. een kinderboek.

Je kan natuurlijk oproepen om allemaal een enquette tegen de slachting van Christenen te gaan tekenen en om allemaal geld te sturen naar hulporganisaties waar onze elite in belangrijke bestuursfuncties zitten waarbij ze dan de steun uitdelen aan de vluchtelingen en oproepen om de vluchtelingen uit de strijdgebieden op te nemen.

Ik roep liever op om geen geld te geven voor oorlogen die niks met het Christelijke gedachtengoed te maken hebben en ook geen geld voor de met voorbedachte rade opgang gebrachte vluchtelingenstromenof uitbreiding van het actiegebied van de NATO. Ik roep liever op voor een vervolging van deze militraire planningsmakers en politici.

Als dit soort politici op een zwarte lijst gezet worden en landen niet meer mogen binnenkomen, kan ik het volledig begrijpen. Dat is geen beperking van het vrije woord, maar een beperking van opruiers die bloed aan hun handen hebben. Ik wil een neurenberg II tegen de Neo Con fascisten.

bram uit limburg op 01-06-2015 18:08

Mark S. op 01-06-2015 14:41

 

Dat is een hoax. ik mag toch hopen dat een mens kan nadnekn, en ziet wat echt is ,en wat niet.

 

laat ik je even helpen

 

deze man is een kerkgek, een parsoon die denkt dat dromen echt zijn,

en dat nachtmerries werekijkhei kunnen worden.

 

een beetje dom hoor, om daar niet doorheen kijken.

maar misschien moet je wel eens keer op echtte naam gaan googlen

 Veel liefs en het allerbeste  Mark S

 

 

 

 

Ongeruste burger op 01-06-2015 20:57

@Maria

""De bijbel is tot stand gekomen door inspiratie van de Heilige Geest, en alle profetieen""

Inspiratie van ..  ? Welke schrijver laat een ander nou zijn boek schrijven ?

Tenzij de schrijver zelf niet bij machtte was om zelf te schrijven ?   Maar dat lijkt me i.d.g niet aan de orde,toch ?

""beschreven in het oude testament zijn op 'n paar na letterlijk uitgekomen,""

Oh ?  Weet van niets ?

""het kleine deel van de gebeurtenissen beschreven in de profetieen zal in de nabije toekomst uitkomen""

Nabije toekomst ....?? Terwijl we al 2000 jaar wachten op spoedig ?

Zonder ook maar èèn datum te schrijven kan je dan ook niet over de nabije toekomst praten,bovendien word een voorspelling in de loop der tijden een cyclus ,kwestie van tijd en het voorspelde kan zich gaan herhalen,zoals hongersnood,aardbevingen,rode manen,oorlogen,religieeen.

""Het is 1 minuut voor twaalf lees de Openbaringen, Daniël en Mattheus vers 24, daar lees je wat er spoedig gaat gebeuren in deze wereld""

Angst aanjagen door te suggeren dat ik ..spoedig ,1 minuut , nabij ,,het zwaard van Jezus kan verwachten als die dan (ook weer) spoedig terugkeert.

Stel ik wacht op de bus en vraag u of u weet hoelang het nog duurt voordat de bus komt en u zegt spoedig ,of sterker nog 1 minuut ,en de bus is nabij ...en de bus komt  niet ?  Zelfs niet na eeuwen wachten ?  De uitkomst van zo'n voorspelling is dan al lang en breed vervlogen met de tijd(en).

Josefientje, niet ingelogd op 01-06-2015 22:42

@01-06-2015 20:57    https://www.debijbel.nl/bijbel/bladeren/SV77/2Pet/3/

2 Petrus 3 :  3  Dit eerst wetende, dat in het laatste der dagen spotters komen zullen, die naar hun eigen begeerlijkheden zullen wandelen,

4  En zeggen: Waar is de belofte van Zijn toekomst? Want van die dag, dat de vaderen ontslapen zijn, blijven alle dingen alzo gelijk van het begin der schepping. 5  Want willens is dit hun onbekend, dat door het woord Gods de hemelen sedert lang geweest zijn,.....  7   Maar de hemelen, die nu zijn, en de aarde, zijn door hetzelfde woord als een schat weggelegd, en worden voor het vuur bewaard tegen de dag des oordeels, en der verderving der goddeloze mensen.

Flippie op 02-06-2015 01:06

@Maria

Als een ongeruste burger niet ongerust is, wat doet hij dan op een site met allemaal ongeruste verhalen?

En dan niet 1 voor 12, maar al een paar minuten voor negen en dan al ongerust

Wie weet stond het allemaal al opgeschreven met het spijkerschrift op kleitabletten, zo'n 5000 jaar geleden.

Maar alleen als je erg ongerust bent kan je daar veel van terug vinden via internet.

Via de dodezeerollen kan je al een grote stap maken in het verleden.

Geschreven op papyrus en zelfs in koper gegraveerd.

Niet door vertellen aan andere, anders kunnen ze wel eens ongerust worden.

Ik zeg dan maar, busje komt zo, wie weet stappen ze nog in.

Maar soms is het beter om je parels in je zakken te houden.

Niet iedereen ziet de waarde van parels.

Groeten, Flippie

rebellio op 02-06-2015 07:46

@IKe,

Haha! Ja Ike dat klopt. We praten langs elkaar heen. Want jij hebt het over bewijzen en ik heb het over geduld en vertrouwen en het lijkt erop dat jij daar problemen mee hebt...

maria op 02-06-2015 07:53

Ongeruste burger, jammer dat u steeds zo cynisch reageert op deze site, dat helpt u echt niet verder

God lacht om spotters

Jezus heeft de zonden van alle mensen op zich genomen dus ook die van u !!

Bekeer u voor het te laat is

Peace/ Rafraf op 02-06-2015 10:13

@Lars op 31-05-2015 19:15

lees jij je bijbel wel eens? 

Sam op 02-06-2015 14:03

Onbegrijpelijk dat de overheid het toelaat dat ons land overspoelt wordt door moslims. Hebben we nu dan nog steeds niet geleerd dat deze moslims nooit Nederlanders willen en zullen worden ? ! Deze mensen zijn een tikkende tijdbom, een vijfde colonne die op een bepaald moment hun ware gezicht laten zien. Een moslim is op de eerste plaats moslim en dan pas burger. Ze geven niets om onze wetten en regels. Ze beroepen zich op de Koran en hun geloof. Dat zij in asielzoekerscentra mensen terroriseren is ontoelaatbaar. Als ze dat al doen als asielzoeker wat als deze mensen deel gaan uitmaken van onze samenleving ? ! Deze mensen moeten direct op het vliegtuig worden gezet. Laten we een voorbeeld nemen aan Japan. Het enige land ter wereld dat moslim asielzoekers en moslim emigranten weigert.

bram uit limburg op 03-06-2015 16:51
maria op 02-06-2015 07:53

Ongeruste burger, jammer dat u steeds zo cynisch reageert op deze site, dat helpt u echt niet verder

God lacht om spotters

Jezus heeft de zonden van alle mensen op zich genomen dus ook die van u !!

Bekeer u voor het te laat is

wat een grote onzin.

god veraden zijn mensen niet, en dat waren de mensen die op dat moment leefde.

zijn vrienden waar hij mee omging, zodat dez emensen de dood bespaard is gebleven - maar ze hebben hem ogehangen, aan het kruis, en hij leeft niet meer.

ze hebben zelf het graf van jezus gevonden, met naats hem maria , en nog 2 kinderen.

dat betekend gewoon dat jezus niet is opgestege, maar gewoon begraven ligt.

de aarde is een hemel lichaam, de hemel ,daar waar god is??? ik denk dat het zoiets is.

als je dood gaat dan ga je naar god, die in hemel is, de aarde ,een hemel lichaam.

maar i ben dan ook een Atheist, een echtte.

en om eerlijk te zijn, ik wil niet in een hemel als ik dood ga, dan wil ik gewoon dood zijn, neit meer weten dat je ooit hebt geleefd, gewoon dood zijn.

het lijkt mij meer de hel, als je geloofd dat dood zijn niet dood is, maat dat je voor altijd door leefd.

voor altijd, dat is pas de hel.

en nee ik ben net bang voor een god die me uitlacht, die me naar een hel zou sturen.

want volgens alle gelovigen moet je bang zijn voor god, want doe je niet wat hij wil dan?????

dan is god een massa moordenaar, toch?????????

murat op 06-06-2015 20:58

@Bram: Ik denk niet dat er een God is, het is een verzinsel van hen die het gepeupel wilden onderdrukken volgens mij. Als Hij dan toch mag bestaan is Hij van inborst eigenlijk gewoon slecht, geloof je niet in Hem dan stuurt Hij je naar de eeuwige jachtvelden die branden. Wat voor een liefhebbende Vader is Hij dan zoals er wordt over geschreven? Staat er niet ergens geschreven dat Hij ons naar zijn evenbeeld geschapen heeft, dus eigenlijk is Hij het goede en kwade zelf. Ik geloof nog altijd dat de mens van inborst niet slecht is...

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl