Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Builenpest (‘zwarte dood’) geconstateerd in Verenigde Staten

Overgedragen via hoesten: Net zo besmettelijk als gewone verkoudheid – Tevens grote zorgen om uitbraak multiresistente TBC: In de komende 35 jaar 75 miljoen doden verwacht


‘En ik zag, en zie, een vaal paard, en die daarop zat, zijn naam was (de) dood, en het dodenrijk volgde achter hem. En hun werd macht gegeven over het vierde deel der aarde om te doden, met het zwaard, met de honger, met de zwarte dood en door de wilde dieren der aarde.’

Een gevreesde ziekte die in het verleden miljoenen slachtoffers maakte is na 90 jaar afwezigheid teruggekeerd in de Verenigde Staten: de builenpest, oftewel de ‘zwarte dood’. Aangezien de bacterie die de pest veroorzaakt via hoesten kan worden overgedragen op anderen en dus zeer besmettelijk is, maken de autoriteiten zich grote zorgen. De builenpest kreeg zijn beangstigende bijnaam ‘zwarte dood’ niet alleen vanwege de lichamelijke verschijnselen, maar ook omdat 93% van de geïnfecteerden overlijdt als er niet tijdig medische hulp komt. (1)

Het begon met een zieke pit bull in Colorado, waarna zijn eigenaar, een goede kennis van hem en twee dierenartsen werden besmet. Die kregen allen onmiddellijk intraveneus antibiotica toegediend.

Net zo besmettelijk als verkoudheid

De ziekte wordt veroorzaakt door de Yersinia Pestis bacterie, die normaal gesproken door vlooienbeten wordt overgedragen. Volgens lokale medische officials zijn vlooien in de Picture Canyon, een populair ‘hiking’ pad ten noordoosten van de plaats Flagstaff (Arizona), positief getest op de bacterie (4).

De variant die de longen aantast verspreidt zich echter via kleine hoestdruppeltjes. De builenpest is dan ook net zo besmettelijk als een gewone verkoudheid.

‘Zwarte dood’ maakte tot 200 miljoen slachtoffers in Europa

Dezelfde pest die nu is ontdekt veroorzaakte de ‘zwarte dood’ waar in de 14e eeuw in Europa zo’n 75 tot 200 miljoen mensen aan overleden. In de VS werd in 1925 de laatste uitbraak onder mensen geconstateerd. Tussen 1900 en 2012 zouden slechts 74 mensen de ziekte hebben opgelopen door vlooienbeten.

Hoewel de angst voor de ‘zwarte dood’ dankzij antibiotica een stuk verminderd is, zijn er vanwege de snel afnemende werking van diverse antibiotica toch grote zorgen. Artsen en dierenartsen kregen daarom de dringende oproep goed uit de kijken naar symptomen van de pest bij zowel dieren als mensen.

Uitbraak op Madagaskar

Op Madagaskar heerst op dit moment een uitbraak van de builenpest (2). Vorig jaar werden 119 mensen in de eilandenstaat besmet, waarvan er 40 overleden. Volgens de WHO bestaat er een groot risico op verdere verspreiding, omdat de vlooienpopulatie op het eiland vrijwel ongevoelig is geworden voor Deltamethrine, een veel gebruikte pesticide (3).

75 miljoen doden door resistente TBC verwacht

De resistentie van bacteriën kon ontstaan omdat antibiotica decennia lang te snel en te vaak werd voorgeschreven, en veel mensen hun kuur niet afmaakten.

Eind maart waarschuwde de Thomson Reuters Foundation dat multiresistente TBC in de komende 35 jaar 75 miljoen slachtoffers dreigt te maken, wat de wereldwijde economie $ 16,7 biljoen zal kosten, net zoveel als het totale jaarlijkse BNP van Europa.

In de zojuist uitgebrachte ‘Worldwide Country Situation Analysis: Response to Antimicrobial Resistance’ wordt gesteld dat er de komende jaren weliswaar veel gedaan zal worden om de problemen aan te pakken, maar dat deze inspanningen nog altijd veel te weinig zijn om het misbruik van antibiotica wereldwijd te stoppen en daarmee te voorkomen dat op den duur geen enkele vorm van antibiotica meer werkt.

Ook het Amerikaanse Centers for Disease Control (CDC) verklaarde onlangs dat bijna iedere bekende schadelijke bacterie sterker is geworden en minder vatbaar is voor antibiotica (5)

Eindtijd?

‘En ik zag, en zie, een vaal paard, en die daarop zat, zijn naam was (de) dood, en het dodenrijk volgde achter hem. En hun werd macht gegeven over het vierde deel der aarde om te doden, met het zwaard, metde honger, met de zwarte dood en door de wilde dieren der aarde.’ (Openbaring 6:8)

 

Xander

(1) Shoebat
(2) Business Insider
(3) WHO
(4) Coconino.az.gov
(5) CDC

Zie ook o.a.:

2014:
04-10: Amerikaanse microbioloog: CDC liegt, ebola verspreidt zich over hele wereld
23-09: CDC verhoogt aantal verwachte ebola gevallen van 0,5 naar 1,4 miljoen
12-09: Duitse topviroloog: Ebola zal minstens 5 miljoen slachtoffers eisen
11-08: Amerikaanse CDC: Uitbraak ebola in VS onafwendbaar
04-08: Amerikaanse FDA houdt getest medicijn tegen ebola tegen (/ Artsen zonder Grenzen: Uitbraak totaal oncontroleerbaar)
02-08: Paniek: wereldwijd mogelijk al 30.000 mensen met ebola besmet
17-05: MRSA-superbacterie slaat over van ziekenhuizen op woningen

2013:
28-10:
Centers Disease Control: Antibiotica werken niet meer

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.

 Reacties

Angus McPhart op 02-05-2015 14:34

Gaat het nou on Longpest of om Builenpest?

In eerste instantie spreekt u over builenpest, maar die wordt niet overgedragen door hoesten: dat is namelijk longpest en die is vele malen dodelijker dan de builenvariant.

Harry op 02-05-2015 17:39

Altijd maar doom doom doom nieuws van Xander, kan er ook eens wat positiefs door hem geplaatst worden?

Deze site stelt wandaden aan de orde.

U bent vrij om zelf iets positiefs te plaatsen. Mod.

 

arjaneke op 02-05-2015 18:22

de resistentie van Tubercolose tegen antibiotica gaat een grote ramp worden in de toekomst, ik heb nog meegekregen van mijn grootouders over familie die is overleden aan tubercolose, het is een hele smerige ziekte die niet voor niets de vliegende tering heette, als er niet zorgvuldiger met antibiotica wordt omgegaan en er geen halt wordt toegeroepen aan het iedereen maar overal naar toe te laten reizen en nederland en de EU laten binnenkomen ndan gaan we de nieuwe middeleeuwen tegemoet.

frits op 02-05-2015 18:41

Wel iets om over na te denken. Zwarte builen, Ba wat eng

Eeelke op 02-05-2015 19:43

.....net zoveel als het totale jaarlijkse BNP van Europa......

Van Europa of van de EU?

BB op 02-05-2015 19:49

nou dit lijkt wel heel nep naar mijn idee maar ligt aan mij misschien

Arno op 02-05-2015 20:03

Volgens mij heeft die man op de foto gewoon zwarte verf op z'n handen. Ligt dat aan mij?

 

Uw naam is al in gebruik. Gelieve een andere (nick) naam te nemen. Mod.

Comsol op 02-05-2015 21:01

Ja Harry, dan kan je misschien beter naar de tros of avro kijken of andere onbenulligheden, niemand zal je dwingen om naar deze site te gaan!

Comsol op 02-05-2015 21:04

Arno, misschien hebben slachtoffer van de pest wel met zwarte verf zitten prutsen.

joveld op 02-05-2015 21:08

Is  zo nep als maar kan.

Tabris op 02-05-2015 21:18

En ik zag, en zie, een vaal paard, en die daarop zat, zijn naam was (de) dood, en het dodenrijk volgde achter hem. En hun werd macht gegeven over het vierde deel der aarde om te doden, met het zwaar, metde honger, met de zwarte dood en door de wilde dieren der aarde.’ (Openbaring 6:8)

Bovenstaande voorspelling is in de middeleeuwen al uitgekomen. Komt er nu een herhaling?

reageerbuis op 02-05-2015 21:42

In de oorspronkelijke Griekse tekst van Openbaring staat 'hippos chlooros' en 'chlooros' betekent 'groen'. Ik denk dat de vertaling 'een groen paard' in plaats van 'een vaal paard' beter aangeeft dat hiermee de islam bedoeld wordt.

paulus op 02-05-2015 23:01

Dit is geen foto van de builenpest, maar waarschijnlijk van het syndroom van  waterhause  - friderichsen. 

Albert op 02-05-2015 23:34

De mensheid denkt dat ze volmaakt wordt de uitvinding van nieuwe medicatie en alles in de hand te hebben, maar ernstige ziekten en varianten daarop zijn een gevolg van de zonde, dus onze eigen schuld, dat is Bijbels, en dat zal nu nooit ophouden, tot de wederkomst van Christus daar is.

Als we ons nu eens verootmoedigen voor de Heere God, dat is noodzakelijk, en gereinigd worden in het bloed van Christus, dan hebben we niets te vrezen, ook als we aan deze ziekte worden onderworpen.

Arno op 02-05-2015 23:34

Xander, kunt u de postings van Arno verwijderen of hem er op aanspreken een andere schermnaam te kiezen? Dank!

xxx Arno

 

Zie reactie bij uw naamgenoot. Mod.

Albert op 02-05-2015 23:37

Degenen die dit als nep willen betitelen, bedrijven struisvogelgedrag. Lees de Bijbel, daar vind je alles beschreven, en kom je tot de conclusie dat dit niet nep is!  Nu kan je nog je hoofd uit het zand steken, straks wordt je hoofd door een Ander uit het zand gehaald, maar dan is het helaas te laat!

Albert op 02-05-2015 23:46

Misschien even googelen, o.a. Elsevier, een interessant artikel over IS die onder andere builenpest in petto heeft als aanslag, zijn ze in een laboratorium aan het ontwikkelen. Dus nogmaals je hoofd uit het zand!

Zebulon op 03-05-2015 00:21

Het vale paard toont honger". De eerste kerk geschiedenis schrijver Eusebius, toont dezetijd in de geschiedenis aan als  letterlijke vervulling van dezeprofetie, hij zegt: de dood ging rond om te vernielen met twee wapens , honger en ziekte... mensen die tot skeletten vervielen, strompelden hier en daar rond als schaduwen, rillende en bevende. Ze vielen midden op straat neer...en met hun laatste beetje adem riepen ze, Honger...sommigen waren al tot prooi voor honden". Hoe letterlijk vervulde dit de waarschuwing van vers acht, dat de romeinse aarde zou ten prooi vallen aan wilde beesten op aarde". De geschiedschrijver Gibbon verhaalt ook van "een lange algemene hongersnood..."Hij zegt: een verschrikkelijke plaag heerste, vanaf het jaar 265,zonder onderbreking, in elke provincie, elke staden vrijwel elke famielie van het Romeinse rijk...Zo groot was het doden aantal. Waarlijk "Dood en hel volgde de rijderophet vale paard. Lees ook Ezechiel 14:21 over de vier gerichten

joppo op 03-05-2015 16:24

Wat denk je wat er nu allemaal voor ziektes over de middellandse zee Europa binnen komen?

hans op 05-05-2015 17:45

Bangmakerij?, het is veel.erger als je je hoofd in t zand steekt.

De  bijbel spreekt er over, m.n. in het boek openbaringen, waar niemand dd juiste uitleg kan geven.

Maar we moeten niet bang worden, maar juist de mensheid van Jezus vertellen als redder en verlosser.

Nu kan het nog, straks niet meer

petra op 16-05-2015 09:17

De foto is niet nep, dit noem je gangreen. Het afsterven van weefsel. Je ziet dat de huid loslaat. Het zijn ziektes uit vorige eeuwen die we met antibiotica (tijdelijk) hebben kunnen onderdrukken. Nu de resistentie voor antibiotica toeneemt bij mensen, mede door het vlees wat wij eten dat stikvol antibiotica zit (varkensvlees, plofkip) zullen dergelijke ziektes weer de kop op gaan steken.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl