Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Meer windenergie betekent meer mega stroomstoringen zoals in Noord Holland

Al over enkele jaren gemiddeld € 1000,- hogere energierekening voor onbetrouwbare elektriciteit


Deze peperdure, onrendabele, afzichtelijke monsters kondigen de ondergang van onze economie en welvaart aan.

De Nederlanders willen graag zoveel mogelijk peperdure elektriciteit uit windmolens halen, zo besloot de Tweede Kamer deze week, en dat zullen we weten ook. De mega stroomstoring die vandaag een groot deel van Noord Holland trof, een miljoen huishoudens in de kou zette, passagiers in treinen opsloot, vliegtuigen naar andere luchthavens deed uitwijken en ziekenhuizen op noodvoorzieningen deed overschakelen, is een voorproefje van wat over enkele jaren eerder regel dan uitzondering zal zijn, zo leert ook de ervaring in Duitsland. (1)


Stap voor stap vernietigt de welhaast almachtige linksgroene lobby onze economie en onze samenleving. Windenergie is zo wisselvallig en daardoor onbetrouwbaar als de pest, maar toch worden in een tijd van enorme bezuinigingen op de zorg voor ouderen en chronisch zieken tientallen miljarden euro’s uitgetrokken voor nieuwe windmolenparken.

Duitsland het trieste voorbeeld

In Duitsland, waar ze al veel verder zijn met hun Energiewende –rij maar eens een kilometer of 100 over de autobaan, dan zult u zien hoe het Duitse landschap totaal is verpest door deze monstrueuze bouwsels- moest er na het uitschakelen van 8 kerncentrales 4 x vaker worden ingegrepen om een blackout te voorkomen. Dan hebben we het nog niet over de honderdduizenden Duitse gezinnen die zijn getroffen door ‘energie-armoede’, die door de dankzij windenergie geëxplodeerde elektriciteitsprijs hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Uw energierekening gaat met € 1000 per jaar stijgen

U denkt: dat kan hier niet gebeuren, want de politiek heeft immers beloofd dat energie niet duurder zal worden? Gelooft u dat werkelijk, wetende dat het volplempen van ons land en onze kustwateren met windmolens minimaal € 50 miljard, maar mogelijk zelfs € 100 miljard zal gaan kosten, waardoor de energierekening voor een gemiddeld gezin al over enkele jaren met € 1000,-  (DUIZEND euro) per jaar zal zijn gestegen? (1)

Dit kan en zal allemaal gaan gebeuren met dank aan de doorsnee naïeve Nederlander, omdat die nog altijd massaal antimaatschappelijke organisaties zoals Greenpeace, Natuurmonumenten, het Wereld Natuurfonds en Natuur & Milieu blijft steunen. (3)

Europa en Nederland gaan ten onder

Steeds meer internationale ondernemers verlaten dan ook het zinkende schip dat Europa en Nederland heet (2). Dan krijgen al die ‘milieu’organisaties hun zin en is het gedaan met onze moderne welvaartsmaatschappij. Dan zijn we als volk zonder banen, zonder inkomsten, zonder voorzieningen, zonder elektriciteit, zonder verwarming en zonder toekomst eindelijk ‘Terug naar de natuur’, en hebben landen zoals Rusland, China en andere opkomende economieën het stokje van ons overgenomen.Xander

(1) Climategate
(2) Climategate
(3) Climategate

Zie ook o.a.:

02-02: Rechtswetenschappers: Overheid negeert grote schade gezondheid door windmolens

2014:
26-11: Stanford wetenschappers: Groene energie zinloos; Duitsland op rand energiecrisis (/ ‘Windmolens en zonnepanelen hebben geen enkel effect op klimaatverandering’- Omschakeling op groen is ‘catastrofaal’ voor betaalbare elektriciteit – Duitse economen: Energiewende grenst aan zelfmoord)
24-10: Klimaatexperts: Alle pogingen CO2/Global Warming te bewijzen zijn mislukt (/ Nederlandse volk minimaal € 53 miljard kwijt aan zinloze windmolenparken)
31-03: Vermaarde klimaatactivist Lovelock: Milieubeweging is religie zonder feiten
26-02: Oprichter Greenpeace: Geen wetenschappelijk bewijs voor opwarming door CO2 (/’Mensheid en bijna alle levensvormen juist gebaat bij veel meer CO2 in atmosfeer’)
26-02: Duitsers kunnen energie niet meer betalen door omschakeling op groen

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Gasten die hier niet meer posten:  Trol Koekwous ,Brillemans(je) , Frigo, M.van L,  Wilm alias Voltreffer, Nicky, Kristal alias Splinter, Hans1, Hansje Brinker , Al hasna itramo , NN.  Deze postings worden verwijderd. Niet op reageren.

 

Reacties

Eeelke op 27-03-2015 16:37

Dus zonnepanelen plaatsen zodat je in je eigen behoefte kunt voorzien.

Luuk op 27-03-2015 16:40

Nederland is over 10 jaar een derde-wereld-land....

cefas op 27-03-2015 17:16

Windmolens draaien op subsidie en niet op wind, bovendien vervuilen ze de horizon en belasten de belastingbetaler. Weg ermee!

pietka op 27-03-2015 17:33

Rosatom het einige europes bedrijf die nog betrouwbare kerncentrales kan bouwen!!

leveren aan Finland en Hongarije. het door Shell en de Nederlandse kolen boeren (grote kolen overslag bedrijf in Rotterdam , Vlissingen en Terneuzen) gesubsidieerde Greenpeace , heeft de kernenergie  industrie in Europa de nek omgedraaid , Siemens , de Engelsen en de Fransen produceren niets meer!

frits op 27-03-2015 18:44

omhalen die molens. Vast een leuk gezicht.

eva op 27-03-2015 18:57

Nederland is goed bezig, pomp miljarden in onze duurzame economie, velemale beter dan ons geld b.v over te maken aan rusland, het maakt ons onafhankelijk en bevorderd ons economische herstel

FantoomPARadox op 27-03-2015 19:15

Je hebt wel een hekel aan alternative energie, hè Xander ?

Moeten we dan weer terug de kolenmijnen in ?

Ik denk dat ze in de noordzee misplaatst zijn vanwege de roest. Alles roest hier al zo snel in dit klimaat.

Ja, je kunt er wat tegen doen. Chemicaliën gebruiken. Maar daar moet je zo min mogelijk gebruik van maken.

We kunnen niet eeuwig van gas en olie afhankelijk blijven. Das te belastend voor het milieu en zeker onze gezondheid. Vooral olie.

Ik denk het ook Luuk. De kontouren duiken al op. En het is versnipperd.

Pieter A Meijer op 27-03-2015 19:29

Luuk   16:40;

Daar ziet het wel naar uit.

Dus: van industrie-land naar wind-land; naar Rutte bananenland.

Goede week.

Vlokje op 27-03-2015 20:04

Ik denk dat ik ga investeren in zaklampen ,weg werp batterijen en peutroleum kachels

Pigpen op 27-03-2015 20:50

Ach ja, jaren geleden was er protest tegen de komst van de auto (en het afscheid van paard en wagen), tegen magnetrons (we zouden onszelf en de omgeving levend koken) en tegen GSM-masten (daar zouden we allemaal ziek van worden). Elke nieuwe (technologische) ontwikkeling levert weer een nieuwe groep primitieven op die vast wiil houden aan het oude. Vooral lekker blijven doen, lekker in de kolenmijnen werken of op een schip om kernafval in de oceaan te dumpen.

Voortuitgang is dat we energie halen uit bronnen die er altijd zijn: zon en wind. Zet die molens dus maar neer en leg die panelen maar op alle daken. Geen afhankelijkheid maar van de oliesjeiks of gasbaronnen.

Succes in het stenen tijdperk Xander! Hopelijk kun je genieten van de horizon die bedekt is door de rook van al die kolencentrales... Dat is pas horinzonvervuiling.

Snowboard op 27-03-2015 21:48

Thoriumcentrale is de oplossing. Zie youtube.

Oneindige energiebron en voordelen uranium maar niet de nadelen. Goed idee, dus doen we niet!

Gijs op 27-03-2015 22:05

In de jaren vijftig was er een meneer Lievense, met het plan Lievense.

Het bevatte Wind-energie, Zonne-energie en Getijden-energie. Het laatste is een constante energiebron waarbij Eb en Vloed worden gebruikt om stroom op te wekken. Bij vloed loopt een bassin vol en draait de generator, bij Eb loopt het water terug en draait de generator ook. Een hele lange bak langs de kust kan zeker meer energie opleveren dan de windmolens en zonnecollectoren bij elkaar. En dat bassin hoeft maar een meter hoog te zijn. Een kilometertje uit de kust en je ziet er niets van. Maar dat zal wel verboden worden om te maken.

lupardi op 27-03-2015 22:23

Gijs dat is niet verboden sterker nog er zijn experimenten in voorbereiding.

Rein op 27-03-2015 22:26

of vrije energie . hoe verging het met stanley meyers . (vermoord?)

Ary op 27-03-2015 23:17

@ pigpen 20:50

het probleem is nou juist dat de wind er Niet altijd is, en dat zal niet veranderen ook.

De nadenker op 28-03-2015 00:09

Ho ho ho , wie beslist over de windmolens , juist ja de huidige regering , en wie stemt op deze huidige regering , juist ja het klootjesvolk .

Weet het niet hoor , maar ik dacht laatst dat er een geweldige ommezwaai gemaakt zou worden bij de Provinciale verkiezingen , maar wat gebeurd er , ietsjes verlies van de VVD maar toch de grootste partij en volgens de laatste peiling van Maurice de Hond weer 4 zetels erbij voor de VVD .

CDA , geweldig gestegen en landverrader nummer 1 Pechtold D66 met nog meer windenergie duidelijk op winst .

Prachtig mooi geschreven allemaal , maar toch houd ik in iedergeval een vieze bijsmaak in de mond , en al schrijven wij tot dat wij een ons wegen , als ik zie waar wij werkelijk door belazerd worden , namelijk de kiezer , dan hebben wij nog steeds niets geleerd .

Gebelgde Belg op 28-03-2015 00:35

Volgens mij hebben windmolens en zonnecellen niet de nodige capaciteit om voldoende energie te leveren. Allemaal groen faSSisme. Het rendement van zonnecellen is 25 procent en dat van windmolens op die palen is ook veel te laag. Plus dat die afhankelijk zijn van batterijen die alléén maar geschikt zijn voor klein elektrische apparatuur, niet voor zware motoren, daarvoor moeten batterijen nog tien keer meer capaciteit krijgen!

http://www.kijkmagazine.nl/nieuws/zwevende-windturbine-getest/

Over deze link, "Volgens het bedrijf kan de BAT op de geplande 300 meter hoogte twee keer zoveel stroom opwekken dan ‘normale’ turbines van vergelijkbare afmetingen. Eén zwevende turbine zou dan genoeg elektriciteit kunnen leveren voor meer dan twaalf huishoudens." Dus deze laatste vinding heeft de vorige al verslagen in capaciteit. Met andere woorden, die windmolens op palen zijn achterhaalde rommel geworden.

De nadenker op 28-03-2015 00:39

Wij hebben wel wat met molens vooral oude , en als ze gaan verrotten lekker renoveren en onder monumenten zorg brengen , prachtig behoud van onze cultuur voor bemaling en drooglegging van polders en meel of mosterd en houtzagerij industrie .

Heerlijk het opsnuiven van historie uit een roemrijk verleden en zijn een lust voor het oog .

Maar heden zijn zij niet mooi , zijn horizon vervuilers en kosten meer geld aan subsidie en onderhoud dan dat het opbrengt .

Alternatieven zijn rijkelijk voorradig , zon , water en getijden stroom zijn onuitputtelijke energie bronnen die sneller en beter te exploiteren zijn en vele miljarden minder kosten .

Het volk weet het wel , maar de snel geld en korte termijn denkers niet , juist ja de zakkenvullende graaiers houden de vooruitgang en het mooie uitzicht tegen . 

kareltje op 28-03-2015 01:51

Zonnepanelen werken ook niet als je geen stroom hebt van het net, verder die stroomstoring die geweest is valt best mee duurde niet echt lang komt in andere westerse landen ook voor. Is in new York ooit een grote stroomstoring geweest. Heeft niets met windmolens of zonnepanelen te maken.

blanco op 28-03-2015 10:04

Duurzaam produceren is nou eenmaal duurder daarom zit deze wereld nog steeds vast in de prehistorie, duurzaam produceren kost meer geld en dat is zonde van het geld, is het niet.

Welk onderwerp je ook neemt er kan niet duurzaam geproduceerd worden want de concurrent die doet het niet en dat kost minder geld inderdaad.

Men hoort te denken het is zonde van de dieren, van de planeet, zonde van de natuur, zonde van alles,

Maar men denkt het is zonde van het geld, dat geld kan iedereen zijn achterste mee afvegen, meer is het echt niet waard. Juist doordat men denkt als je geld hebt zit het wel snor, komt de hele economie tot stilstand, men steekt er geen energie meer in om (duurzaam) te produceren maar kijkt naar het geld, wat met de dag dan dus ook minder waard wordt. Want op het laats heeft iedereen een geldboom maar er is niks meer te koop, nog geen dwergmolentje.

AEO op 28-03-2015 10:50

Ook ik geloof niet dat deze stroomstoring iets met windenergie te maken had, want er stond niet veel wind. Laten we even proberen om logisch na te denken. Aardolie, aardgas en op langere termijn steenkool gaan opraken. Daarom moeten er alternatieve energievormen ontwikkeld worden, waarvan windkracht er slechts één is. Dat windturbines lelijk zijn om te zien is iets waar de meningen over verschillen, maar ze zijn wel noodzakelijk. Omdat windenergie afhankelijk is van wind, en de wind wisselend van sterkte en richting is, zal windenergie op meerdere locaties opgewekt moeten worden, en dit overstijgt daarom de schaalgrootte van Nederland. De toekomst van windenergie zal daarom vooral op zee moeten worden gezocht, en bovendien waait het op zee veel harder dan op land. Al deze windparken worden op één groot distributienetwerk aangesloten, zodat de energielusten verdeeld kunnen worden. Waait het hier wat minder, dan waait het in Schotland wel weer wat harder. Op deze manier kan windenergie een stabiele factor worden. Ja, het kost vele miljarden om dit allemaal te realiseren, maar voor de opgewekte windenergie hoeft geen cent aan import energie te worden uitgegeven. Ook zal er werkgelegenheid zijn voor vele duizenden monteurs en onderhouds technici. De salarissen die deze mensen verdienen worden hoofdzakelijk weer in de EU uitgegeven, terwijl het geld voor import energie definitief uit Europa verdwijnt en deels terecht komt in landen met een uiterst dubieuze reputatie!

Zonnepanelen, die ik zelf ook heb, kunnen een grote bijdrage leveren. Als ik mijzelf als voorbeeld neem, in mijn tweepersoonshuishouden moeten we elektrisch koken omdat we in een stadsverwarmingswijk wonen en geen gasaansluiting hebben. Afgelopen jaar leverde ik 440 kWh méér terug dan dat we verbruikten! Alles heb ik zelf geïnstalleerd, en subsidie heb ik ook niet gekregen. Toch zijn mijn zonnepanelen zeer rendabel, omdat elektriciteit mij niets meer kost, maar juist geld oplevert. Daarom heb ik zuinige apparaten en LED verlichting in heel ons huis. En daarom zeg ik ook, dat iedereen die een eigen huis heeft en geen zonnepanelen op zijn dak legt, gewoon een dief van eigen portemonnee is!

Verder vind ik dat we minister Kamp zo snel mogelijk kwijt moeten, want zijn plannen met de slimme meter zijn de doodsteek voor alle huishoudens met zonnepanelen, omdat hij op termijn het salderen wil afschaffen.

Even een korte uitleg: salderen is het één op één verrekenen van je verbruik met je teruglevering. Dankzij het salderen zijn zonnepanelen ook zonder subsidie een zeer goede investering in je huis. Ze gaan minstens 30 jaar lang mee, en omdat zonnepanelen zeer sterk in prijs zijn gezakt, is subsidie totaal overbodig geworden. Maar minister Kamp wil ons allemaal aan de slimme meter hebben, want dan kan hij dynamische terieven invoeren die zelfs per kwartier kunnen variëren. En dan zal de prijs per kWh op zonnige dagen sterk omlaag gaan, en op donkere dagen extra omhoog gaan. Per saldo zal er voor het gewone huishouden niet zoveel veranderen, maar de bezitters van zonnepanelen krijgen dan voor hun retourstroom vrijwel niets meer terug, maar ze betalen dan ook de extra hoge prijs bij donkere dagen! En daar gaat je investering dan! Je wordt bedankt voor het vergroenen van Nederland, maar financiëel wel afgestraft!

Bovendien is de slimme meter te hacken, wat in Spanje al is gebeurd. Leuk als je op vakantie bent en criminelen dan precies kunnen zien dat je niet thuis bent! Verder nog even op Google zoeken naar de gevaren voor je gezondheid, vanwege de sterke straling van de slimme meter, die in een aantal Amerikaanse staten wettelijk verboden is, vanwege bewezen gezondheidsrisico's. Gelukkig kunnen we de slimme meter weigeren, en dit kreng komt er bij mij dan ook niet in. Bepreek het ook met je buren, omdat je anders alsnog de straling van hun slimme meter hebt! Bedenk wel dat je minstens tien keer die straling hebt als je in een flatgebouw woont!  Verkiezingen over twee jaar, dus vergeet het niet, wèg met Kamp!

De enige kernenergie die aanvaardbaar is, dat is de energie die in Thoriumcentrales wordt opgewekt, want dit is de enige veilige vorm van kernenergie!

De nadenker op 28-03-2015 12:14

@kareltje op 28-03-2015 01:51

 

Zonnepanelen werken uitstekend , deze energie kan men opslaan in grote cellen van batterijen en via omvormers terug leveren aan het net.

 

Absoluut geen probleem hoor , kan desnoods een huisinstallatie worden van energieopwekking door zonnepanelen met terug levering aan het net .

 

Wij leven nu eenmaal in een tijdperk dat bijna niets meer onmogelijk is .

 

Op mijn dak heb ik een zonnepanelen leverantie van 3500 kWh op jaar basis , 2 grote gel batterijen van 300 ampère per stuk en een omvormer van ruim 5000 watt .

 

Deze is meer dan genoeg om zelfs de wasmachine en vaatwasser te laten draaien .

 

Stroom meer dan zat en het beetje daglicht is genoeg om onbeperkt af te nemen voor al het huishoudelijke apparatuur en de accu’s vol te laden .

 

Licht  , TV , koelkast , vriezer , computer en stofzuigen zijn dagelijks te gebruiken , geen probleem dus .

 

Zonne energie is perfect .

Blanco op 28-03-2015 12:47

Wat toch wel leuk is de LHC gaat weer na onderhoud en werkzaamheden weer opstarten, om een nieuw "universum" bloot te leggen. Wel weer wat vertraging.

de vorige keer was 5 TeV oftewel terra volt oftewel 5000 miljard volt te weinig, en deze keer wordt het meer dan 10 TeV. Deze keer zijn de onderzoekers overtuigd dat het lukt om dit "parallel universum" naar deze "wereld" te halen. Oftewel extra dimensies die werkelijkheid worden.

Het mag wat kosten, maar dan heb je ook wel wat.

tribute op 28-03-2015 13:32

Bron Climategate dat is een blog die ook al wars is van duurzaam en aanhanger van fossiele brandstoffen onder t motto fuck the wereld lang leve de economie. Het is moeilijk hoor om los te laten, maar gelukkig raakt olie op en misschien is er dan nog net iets over van de wereld, waar we dan inmiddels levenslang op vast zitten omdat we niet meer dood gaan.

Gebelgde Belg op 28-03-2015 14:00

@AEO, wordt je dan niet extra belast jaarlijks op je zonnepanelen? Belgische bezitters van zonnepanelen moeten jaarlijks 400 tot 500 euro belasting daarop betalen ongeacht wat het hen heeft opgebracht. Het feit dat men op het net moet aansluiten zegt al dat ze niet voldoende kunnen opbrengen, anders zou je toch niet op het net aansluiten? De huidige zonnepanelen zetten maar 25 procent van zonlicht om in elektriciteit!

Ik heb al geschreven dat ze ook afhankelijk zijn van batterijen, deze hun rendement is maar net voldoende om klein elektrisch gedoe te laten werken, zware motoren kan je wel vergeten want ze zijn dan direct weer leeg!

Over kerncentrales, zelfs als men die allemaal zou sluiten, dan nog zit men met een massa kernafval! Er zijn kerncentrales ontwikkeld die op kernafval kunnen draaien! Alléén Rusland, India & China zijn geinteresseerd, het Westen doet alsof ze niet eens bestaan! Duidelijk dat ze hier niet echt in het welzijn van mensen geinteresseerd zijn!

http://blog.jandb.nl/blogs/veilige-kernenergie/

https://www.youtube.com/watch?v=qwRYtiSbbVg

Kay op 28-03-2015 14:17

Hup, met een ijzerzaagje in een bootje de zee op!

Weg met die krengen!

Luuk op 28-03-2015 14:30

AEO, thorium is inderdaad een veilige vorm van kern-energie en bovendien is thorium goedkoop en ruim voorradig op de wereld. Nederland zou al het geld dat ze nu verspillen aan windmolens ook in thorium en zonne-energie kunnen steken ! Zonnepanelen worden trouwens nog steeds goedkoper en efficiënter. Ik denk dat de olieprijs ook zo "laag" is momenteel (rond $50 per vat) doordat zonne-energie sterk in opkomst is.

Eeelke op 28-03-2015 14:32

kareltje op 28-03-2015 01:51

Zonnepanelen werken wel ook zonder stroom. Zonnepanelen zijn beveiligd met een eilandbeveiliging. Deze beveiliging wordt opgeheven door tegenstroom. Maar door deze te verwijderen kun je batterijen/accu's opladen of je wasmachine laten draaien

AEO op 29-03-2015 00:47

@Gebelgde Belg,

Ik heb geen BTW terug gevraagd over de aanschaf van mijn zonnepanelen. Dat zou ook nooit hebben gekund, omdat ik deels tweedehands kocht via marktplaats. Er zijn nu 19 zonnepanelen op mijn dak, bestaande uit 5 verschillende typen. Omdat we hier alle apparatuur en verlichting zeer zuinig hebben, kunnen we goed rondkomen. Bij Greenchoice kan ik prima salderen, en dankzij hun margeregeling mag ik per jaar tot maximaal 1000 kWh méér terugleveren dan ik afneem. Dat zal ik wel nooit halen, maar afgelopen jaar leverde ik toch wel 440 kWh méér terug dan mijn verbruik. Omdat ik op jaarbasis ongeveer 2200 kWh produceer, heeft dat een waarde van ongeveer € 500,- dus is er geen belasting te betalen. Omdat ik voor de retourstroom dezelfde prijs ontvang als die ik bij afname betaal, is het rendabel, ook zonder subsidie! Als het salderwn zou worden afgeschaft, dan zou ik misschien gaan denken aan accu's, hoewel dat minder efficiënt is dan retour leveren via inverters. Voorlopig zit ik hier in Nederland nog steeds gunstig met mijn zonnepanelen, en dat mag ook wel omdat ik de overheid help om hun CO² doelstellingen te bereiken.

Rom op 29-03-2015 12:31

ho ho,maar wacht eventjes?Wind energie heeft beslist geen windeieren gelegd!

Rom op 29-03-2015 12:33

Ik bedoelde daarmee te zeggen:Liks lullen/rechts zakken vullen!

Luuk op 29-03-2015 13:06

Pieter A. Meijer, maar zelfs in bananenrepublieken pakken ze het slimmer aan: http://sargasso.nl/de-strijd-om-de-onderkant-van-de-energiemarkt/

Gebelgde Belg op 29-03-2015 14:05

@AEO, tja, misschien heeft uw netbeheer je nog niet aangegeven aan de Nederlandse staat? In Belgium heeft men dat ook een tijd geweigerd. Maar ik vrees dat de EU ook regelingen zal gaan opdringen die nadelig zullen zijn voor alle Europese zonnepaneel bezitters. Trouwens het rendement kan nog veel hoger, die nu met zonnepanelen zitten zullen na een tijd achterhaalde hebben omdat het rendement nog kan opgetrokken worden naar 70 procent! Dan is er ook nog het probleem van de batterijen welke hun capaciteit nog eens tien keer meer zal worden in de toekomst, maar dat kan nog tien jaar duren. Ondertussen zijn ze waardeloos om alles in een huishouden te kunnen aandrijven.

In de vlieg en auto industrie zit men ook te wachten op de betere batterijen, men is er hard aan bezig om hun capaciteit te vertienvoudigen, maar tot hiertoe is dat niet echt gelukt, men denkt dat het nog tien jaar zou kunnen duren.

(Natuurlijk hebben zonnepanelen geen stroom nodig, die zouden zelf stroom moeten leveren, maar omdat ze niet genoeg opbrengen worden die aangesloten op het net om het te kort te kunnen aanvullen met netstroom.)

Het klopt wat je schreef, jullie hoeven nog geen belasting te betalen op het bezit van zonnepanelen, dus alles is nog niet door de EU geregeld wat dat betreft, maar als de slapende honden daar wakker zullen worden zal dat wel anders worden, die willen alle landen gelijk trekken toch, en dan is dat om hun zakken beter te kunnen vullen!

http://hocker.nl/actueel/detail/2013/06/26/nederlandse-bezitters-van-zonnepanelen-hoeven-geen-btw-te-betalen-over-de-stroom-die-zij-produceren

http://www.bing.com/search?q=Bezitters+van+zonnepanelen+moeten+netbelasting+betalen&form=ASUTDF&pc=MAAU&src=IE-SearchBox

Zoals ik reeds schreef, er zijn veiliger kerncentrales, maar politiekers hebben geen geld meer om nieuwe en betere in de plaats te stellen voor die ze nu gebruiken. Misschien komen er in de toekomst kleinere voor privé gebruik, maar dat zal veel te duur zijn omdat die voor vele jaren stroom leveren dan, men moet alles van tevoren betalen!

Gebelgde Belg op 29-03-2015 16:28

Oei, het is al zover, alléén weten ze dat in Nederland nog niet? "Alle 100.000 mensen met zonnepanelen op hun huis moeten binnenkort mogelijk btw gaan betalen. Dat is het gevolg van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie." (2013)

"Het Hof oordeelde vandaag dat particulieren die zonnestroom produceren in de meeste gevallen als btw-ondernemer moeten worden gezien, zo meldt het ANP"

http://www.powned.tv/nieuws/tech/2013/06/zonnestroom_opwekken_belasting.html

Gorghel op 29-03-2015 17:44

Wind moet zeker benut worden voor de opwekking van energie. Alleen niet met deze kolossale windmolens. De wetenschappers en techneuten moeten andere vormen van benutting van de wind verzinnen. Misschien moeten ze ipv die reuzewieken andere goedkope dingen verzinnen die een dynamo kunnen draaien. Denk eens aan wrijvingskracht (opwekking van hitte), waar de wind voor zorgt.

John op 30-03-2015 16:30

Het bijzondere van vele reacties is dat iedereen expert blijkt te zijn op energie-gebied, sterker nog, een grotere expert dan de anderen. Mogelijk is dat typisch nederlands: wij weten alles en beter. Een paar vragen dan aan de experts:

- Hoeveel electriciteit hebben we in Nederland eigenlijk nodig? Geen antwoord mogelijk, want het hangt af van je uitgangspunten, toekomstbeeld, inkomstenpijl, economische ontwikkelingen, etc etc.

- Hoeveel energie levert een windmolen? Geen zinnig antwoord mogelijk, want het hangt af van het weer dat al helemaal geen "gemiddelde" kent.

- Hoe groot zijn de olie-, gas- en kolen reserves in de aarde? Valt niet te zeggen en hangt o.a. af van de technische mogelijkheden die we tot onze beschikking hebben/krijgen, politieke keuzes, wereldpolitiek, etc

- Wat gebeurt er als de 'intergrated circuits' in computergeregelde windmolens en zonnepanelen, maar ook de kern- en conventionele centrales het begeven als gevolg van een electromagnetische storing (hetzij van de zon of door de mens opgewekt)? 

Maar kijken we eens naar wat Xander wil zeggen: de energierekening gaat (sterk) omhoog, de continuïteit gaat achteruit (met welke combinatie dan ook), de leefomgeving lijdt schade; dat is toch allemaal waar !!

Dus waarom zoveel expertisme en beter-weterij als Xander zijn Xander-punt toch duidelijk maakt: op de huidige energie-weg gaat het zeker fout. Dus laten we daar nu mee ophouden. Wie gaat dat bestrijden?

Hoor graag over ideeën die in ieder geval een toekomst kunnen bieden. Wat we nu hebben gaat zeker ophouden.

Gebelgde Belg op 30-03-2015 18:16

@John, blablabla, zolang de olie niet op is zullen ze die gebruiken, het groot kapitaal zit daar al in gestoken! Er zijn betere kerncentrales maar politiek is niet geinteresseerd omdat ze andere zorgen hebben, hun zakken vullen!

Snowboard op 31-03-2015 09:27

Uiterst schone en goedkope en oneindige en veilige energie met thorium centrales. En iedereen blijft maar over windmolens en zonnepanelen discussiëren. 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl