Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

China en Rusland lanceren in herfst anti-dollar alliantie

Rusland blijft Amerikaanse staatsobligaties dumpen


Het Amerikaanse dollar imperium loop op zijn einde. Inzet: Enorm reclamebord in Bangkok, waar de Bank of China adverteert met ‘RMB (renminbi): De Nieuwe Keus – De Wereld Munt.’

Het einde van het Amerikaanse dollar imperium is een grote stap dichterbij gekomen nu na Rusland ook China een alternatief lanceert voor het door Amerika gedomineerde wereldwijde SWIFT betalingssysteem. Rusland werd hiertoe gedwongen door de Westerse sancties in verband met de situatie in Oekraïne. China is er echter op uit om op termijn de dollar als wereld reservemunt van de troon te stoten, en adverteert daar zelfs openlijk mee (3). Als in september of oktober het Chinese alternatief van start gaat en een succes wordt, dan dreigt een spoedige instorting van de Verenigde Staten als supermacht.


De al jaren dreigende ontkoppeling van de opkomende BRICS-landen (Brazilië, Rusland, India, China,  Zuid Afrika) met de dollar wordt in het Westen nog altijd niet echt serieus genomen. Inmiddels blijkt dit proces al veel verder gevorderd te zijn dan ooit voor mogelijk werd gehouden.

Rusland lanceert alternatief en dumpt Amerikaanse staatsobligaties

Na uitgesloten te zijn van het internationale SWIFT betalingssysteem, een sanctie als gevolg van de –zoals onze lezers weten niet bestaande- Russische militaire acties in Oekraïne, lanceerde het Kremlin een alternatief waar meteen al 91 kredietinstellingen bij aangesloten werden. Tegelijkertijd dumpten de Russen een record hoeveelheid Amerikaanse schatkistpapieren, alleen al in december 2014 voor een bedrag van $ 22 miljard, maar liefst 20% van hun totaal (2).

Het Westen deed nogal lacherig over Ruslands alternatief voor SWIFT, want wat zou dat systeem voor zin hebben als andere landen er geen gebruik van zouden maken? Mocht dat onverhoopt wél gebeuren, dan zou de status van de dollar ernstig worden ondermijnd.

Chinezen lanceren in herfst CIPS

Nu blijkt dat het ‘onverwachte’ gevolg een Chinese navolging van de Russische stap is. Ook de Chinezen lanceren nu hun eigen internationale betalingssysteem: CIPS (China International Payment System), dat grensoverschrijdende transacties in yuan (renminbi) gaat regelen. Dit systeem zal mogelijk al in september of oktober actief worden.

De Westerse provocaties in Oekraïne hebben dus niet alleen Rusland, maar ook China er versneld toe aangezet stappen te ondernemen om de dollar los te laten. Eerder besloten Moskou en Peking al om een deel van hun onderlinge (olie)handel in de eigen valuta te gaan afrekenen.

Rol yuan in wereldhandel groeit snel

In november 2014 haalde de Chinese munt de Canadese en Australische dollar in en kwam het in de top-5 van internationaal meeste gebruikte valuta terecht. Tot nu toe moeten grensoverschrijdende yuan-transacties via zogenaamde clearing banken worden afgehandeld, maar met het nieuwe CIPS is die tussenstap niet langer nodig.

Omdat China de VS als grootste economie ter wereld aan het inhalen is, zal met CIPS steeds meer internationale handel niet langer in dollars, maar in yuans worden afgerekend. In december vorig jaar steeg het aantal wereldwijde betalingen met de Chinese munt al met 20,3% ten opzichte van een jaar eerder.

Rusland en China ‘gedwongen’ door regering Obama

‘Gesteld kan worden dat als het inderdaad een briljante tactische zet van de regering Obama was om Rusland –en door geopolitieke verwantschap ook China- uit het door de VS gecontroleerde monetaire transactie mechanisme te zetten en daarmee de twee grootste uitdagers van de Amerikaanse wereldwijde dominantie in hun eigen –of gezamenlijke- betalingssysteem te dwingen - wel, gefeliciteerd dan: dat is gelukt,’ wordt op de onafhankelijke financieel-economische website Zero Hedge sarcastisch geconcludeerd. (1)

 

Xander

(1) Zero Hedge
(2) Zero Hedge
(3) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

28-02: 10 redenen waarom de VS en de EU uit zijn op oorlog
05-01: 12 experts verwachten wereldwijde economische chaos in 2015

2014:
16-12: (/ Leidt olie-oorlog Saudi-Arabië/VS tegen Iran/Rusland tot een echte militaire confrontatie?)
11-12: Crisis nabij? Federale bankmedewerkers in VS krijgen survivalkits van overheid
09-12: Topeconoom Armstrong: Financiële ‘big bang’ in najaar 2015 (/ ‘Mad Max achtige instorting mogelijk’)
05-12: Amerikaans Congres verklaart met nieuwe wet oorlog aan Rusland’
21-10: Machtigste bank ter wereld geeft derde waarschuwing voor grote crash
08-10: Econoom/investeringsbankier: Dollar gaat instorten, chaos en oorlog volgt
02-08: Denktank Open Europe: Sancties tegen Rusland lopen op oorlog uit
19-06: Kremlin wil wereldwijde anti-dollar alliantie om agressie VS te stoppen (/ ‘Gigantische verliezen voor Europa als EU kant van Amerika blijft kiezen’)
07-04: Adviseur Putin waarschuwt EU voor € 1 biljoen verlies en wereldoorlog
29-03: Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd. 
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
 15. Postings van, naar en over gasten die hier niet meer posten worden verwijderd.
 16. Gasten die hier niet meer posten:  Trol Koekwous ,Brillemans(je) , Frigo, M.van L,  Wilm alias Voltreffer, Nicky, Kristal alias Splinter, Hans1, Hansje Brinker , Al hasna itramo , NN.  Deze postings worden verwijderd. Niet op reageren.

 

Reacties

O. Zelmans op 10-03-2015 15:34

Volgens mij had de "Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication", (nog) geen gevolg gegeven aan de oproep om Rusland uit te sluiten.

Maar uiteraard wacht Rusland zoiets niet af.

Disciplus Simplex op 10-03-2015 16:41

Wat veel mensen niet beseffen is dat zolang de dollar over de hele wereld gebruikt wordt, het bijdrukken van dollars (QE) in feite alleen ten goede komt aan de VS en doordat de waarde van de dollar hiermee daalt dit dus in feite diefstal van de rest van de wereld is. Dat is wat inflatie  werkelijk is. Het wordt veroorzaakt door de uitgever van de biljetten en gebeurt instant, direct als de biljetten van de pers komen. De dekking blijft namelijk het zelfde. Gratis geld voor Amerika dreigt zo op zijn einde te lopen.

Renminbi betekent trouwens 'ons geld' in het Chinees. En CIPS (ChIPS) gebruiken ze al tijden in het casino. Plastic schijfjes die je om kunt ruilen voor 'echt geld', oftewel het andere groene 'funny money'. 

Voor wie eens een leuke uitleg wil horen over wat banken in feite doen raad ik aan eens op zoek te gaan http://www.resist.com/DrStuartCrane.htm naar de lezing 'Wheit receipts' van Dr Stuart Crane (uit 1970!). Humoristisch, maar zéér verhelderende andere blik op 'economie'. 

Ik heb al een link bijgevoegd. De andere Proofs of Conspiracy 1-5 is ook zeer verhelderend en geeft een heel andere kijk op 'geschiedenis'. De man was professor dr in de economie maar zag het zelf enkel als bewijs dat hij alles wat verkeerd was uit zijn hoofd geleerd had. Hij eiste van zijn studenten dat ze zelf na moesten denken.  

Leo op 10-03-2015 16:50

"Na uitgesloten te zijn van het internationale SWIFT betalingssysteem" ...........

Volgens mij is dat nu nog niet het geval, er is alleen mee gedreigd door de VS/UK. als sanctie-vervolgstap

het-westen op 10-03-2015 16:55

Ja Xander en Amerika zit natuurlijk stil te wachten je zou het bijna geloven door jouw kansloze artikelen. heb je ooit in een artikel bij het juiste eind gehad? Je praat alleen maar over China dit en Rusland doen dit. het superieure westen staat stil zeker? 

Sammy op 10-03-2015 17:15

In 2001 9-11 werden de twin towers neergehaald!

Zeven jaar later in 2008 begon in Amerika de kredietkrisis!

De twee voorgaande gebeurtenissen gebeurde op het eind van het Joodse sabbatsjaar!

Nu in 2015 in september op het eind van het sabbatsjaar de val van Amerika???!!!!

Don't be surprised!

Gebelgde Belg op 10-03-2015 17:56

Pfff, wereldmunt, wereldregering, dat is allemaal veel te groot bekeken, daar komt niets dan zever van, ik ben voor kleinschalige vrijheid van mensen. Die grote blokken brengen alléén maar grote oorlogen. Ontbinden die EU, terug naar eigen munten van vroeger. Maar ik weet, dat zal waarschijnlijk maar mijn persoonlijke droom blijven.

Wat die bestaande grote blokken doen tegenover elkaar, daar heb ik toch geen vat op, beter allemaal kleine landjes, dan grote wereldblokken. Landjes kunnen op vrijwillige basis ook samenwerken als dat nodig is. Daar hoeft geen overkoepelend big brother en sister systeem voor worden in het leven geroepen. Okay, de grote die al bestaan zijn moeilijk weer klein te krijgen, en daar is het hen ook om te doen. MACHT en geld.

joepiejee op 10-03-2015 18:00

zal er geen dag om treuren, die verwoestende way of living van de VS heeft me decennia al min of meer gestoord, een cultuur barbaar van de eerste orde, vervreemd me niet dat ze ook mede verantwoordelijk zijn voor de cultuur-vernietingvan semitisch-syrische rijk, naast IS.

Ze hebben ze letterlijk van de nodige wapens voorzien net als toen in afganistan

riek op 10-03-2015 18:20

raar is dit toch, dit soort nieuws verschijnt met de regelmaat van een klok,

waarbij telkens de ineenstorting van amerika een half jaar later zal volgen...

een half jaar later

das lang,

en binnen een half jaar zijn de meesten, door het eten van de verkeerde vetten,

dit bericht alang vergeten,

en kan er een nieuw worden opgesteld...

xander, toch

het-westen op 10-03-2015 19:30

@sammy dat is nauw een mooi voorbeeld einde van sabbatsjaar de val van Amerika het kan haast niet mooier! Een mooi sprookjes verhaal voor in de efteling! Amerika gaat ne weer vallen in september en in september krijgen we een artikel over juni juli in 2016! Zo blijf je aan het gissen! Er is helemaal geen reden dat Amerika gaat vallen. Een goede concurrent is nooit verkeerd een crisis is niet het einde maar kansen zien en kansen pakken! niks einde maar een nieuw begin! Op naar het nieuwe sabbatsjaar Sammy of hoe je het ook wil noemen!

Ahava op 10-03-2015 20:22

Sammy dat is om over na te denken, klopt exact wat je schrijft. En 'het westen' kan wel cynisch doen, maar krijgt - ook overdrachtelijk gezien - het nakijken. Goed artikel weer Xander!

Bashoevedorp! op 10-03-2015 21:44

Hoezo gebrainwashed? Zonder Europa en Amerika zijn die chinezen nergens voor de afzet van hun producten. De russen kennen ook al eeuwen het net-niet systeem en vallen iedere keer opnieuw in het 'gat'. De bekende linkse kerk is al sinds de jaren 70 aan het voorspellen dat het einde van de dollar nabij is. Ondertussen is het tegenwoordig de euro die kampt met de grootste schuldengroei ooit waar echt helemaal niets tegnover staat en in slechts 12-13 jaar tegen een dollar van 240 jaar... Maar ja, dat past natuurlijk niet in het europese socialistische straatje (lees: ghetto) van de linksmenschen. Als Amerika niets doet is het niet goed en doen ze wel iets dan is het ook niet goed. Misschien moet europa zich niet altijd maar laf verschuilen achter de VS?

rico88 op 10-03-2015 23:51

Geloof mij maar dat de amerikaanse economie of welke economie dan ook zal instorten. Is een soort sport van xandernieuws om mensen bang te maken dat de ecomie gaat vallen. Lees nu sinds 1,5 jaae de berichten hier en ondertussen zou welke economie dan ook wel 3 a 4 keer zijn gevallen ondertussen. Let maar op dat er na september helemaal niks is gevallen en dat het dan weer januari word of februari. Daarnaast trekt de Amerikaanse economie ook geloof ik weer aan dus dat het einde zou naderen geloof ik helemaal niks van. Maargoed als je dit soort dingen hier roept word er al gauw gezegd dat je kop in het zand steekt of wat dan nog meer. Maar weet van mezelf dat ik aardig op de hoogte ben van wat er wel en niet speeld in de wereld, alleen voor de sprookjes van xandernieuws ben ik een beetje te oud maar vind ze wel altijd erg vermakelijk om te lezen.

Knip op 11-03-2015 07:46

Nou Xander, zo te zien hebben de trollen zich massaal op jou gericht nu Micha Kat zijn commentaren gesloten heeft. Gefeliciteerd, het bewijst dat 'ze' je website als een gevaar voor hun gehersenspoelde massa zien. Bij bijv. Boublog krijgen ze geen kans omdat zij trollencommentaar gewoon niet plaatst.

rico88 op 11-03-2015 08:17

Had in de eerste zin een fout gemaakt denk juist dat geen een economie gaat vallen. Was al laat toen ik het schreef.

FinalCountDown op 11-03-2015 11:10

Nog 6 maanden mensen. September 2015 staat er iets enorms te gebeuren. En het zal niet enkel de val van Amerika zijn.

Luuk op 11-03-2015 11:16

Uiteindelijk komt er een andere wereldmunt in plaats van de Amerikaanse dollar. De VSA probeert een soort "wereldhandel-monopolie" te behouden, maar dat is niet vol te houden met maar 5% van de wereldbevolking in de VSA !

Het-westen op 11-03-2015 13:31

@ahava, hahaha je kan een paard nog laten lachen. Als je al als agrument het sabbatsjaar gebruikt dan ben je al niet serieus te noemen. Die termen gebruiken ze in het sprookjesboek! Succes ik zie in september wel een nieuw artikel komen alleen dan over juli augustus 2016!

rico88 op 11-03-2015 15:27

Tuurlijk finalcountdown staat er iets bijzonders te gebeuren in september 2015 en dat is dat we naar november 2015 gaan. Geloof mij maar dat er niks gebeurd in september 2015 aangezien alleen God nog dag nog uur weet.

pannekoek op 11-03-2015 15:34

@knip denk dat juist de meeste mensen op dit soort websites gehersenspoeld zijn. Dit omdat de meeste hier geloven in de nieuw world order en fabeltjes van de bovenste plank. Sorry dat ik het moet zeggen maar de meeste mensen hier geloven in hun eigen hersenspinsels of die van Xander. Daarnaast is nog geen een zogenaamde voorspelling van deze site uitgekomen. Iedere keer worden er weer nieuwe datas opgenoemd omdat het achteraf toch niet waar blijkt ten zijn. Kan de meeste mensen op dit soort websites beter sheeple noemen omdat ze zijn gehersenspoeld door fabeltjes.

Qromwel op 11-03-2015 16:20

Iets geweldigs september 2015? Ja inderdaad, dan wordt ik 71, Deo Volente.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl