Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Pravda: In 2015 Noord Koreaanse invasie en kernaanval op Zuid Korea


In ‘The Interview’ wordt Kim Jong-un geportretteerd als een manipulatieve maniak wiens jeugdtrauma’s hem uiteindelijk het leiderschap kosten.

De Russische Pravda meldt dat de Noord Koreaanse dictator Kim Jong-un het leger bevel heeft gegeven zich klaar te maken voor een massale invasie van Zuid Korea die nog dit jaar moet plaatsvinden. De oorlog moet slechts 7 dagen duren, zodat de Verenigde Staten geen tijd hebben om hun bondgenoten te hulp te schieten. In 2012 keurde Kim Jong-un een strategie goed die uitgaat van een asymmetrische oorlog waarin ook kernwapens zullen worden gebruikt.

‘2015 wordt het jaar van de grote herenigingsoorlog,’ aldus officials van de Noord Koreaanse strijdkrachten. Eerder zou Kim Jong-un een brief hebben geschreven aan de weduwe van de voormalige Zuid Koreaanse president Lee Hee-ho, waarin hij zijn hoop uitsprak voor de spoedige hereniging van de beide Korea’s.

Zuid Korea neemt de dreigementen van het noorden bloedserieus, en bereidt zijn eigen leger voor op een grootschalig militair conflict. (1)

Kerstboom ‘provocatie tot oorlog’

Vlak voor kerstmis zetten de Zuid Koreanen een 10 meter hoge kerstboom op een hoge heuvel, die goed zichtbaar is vanuit het noorden. Noord Korea noemde de boom een ‘criminele provocatie’ en het aanzetten tot een oorlog, en dreigde de boom met granaten te vernietigen (2).

Sancties na onbewezen hack Sony

Begin december 2014 werd Noord Korea beschuldigd van een cyberaanval op Sony Pictures vanwege de komedie ‘The Interview’, waarin Kim Jong-un belachelijk wordt gemaakt (3). Ondanks het feit dat experts het er inmiddels over eens zijn dat Noord Korea niet achter de hack kan zitten omdat het daar de capaciteiten niet voor heeft, gaf president Obama op 2 januari het bevel tot nog meer sancties tegen de dictatuur (4).

Xander

(1) Pravda
(2) Breitbart
(3) Breitbart
(4) Infowars

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

 

Reacties

Knip op 09-01-2015 18:40

Wat een onzin! Ga je schamen Xander

Tabris op 09-01-2015 18:56

Ha ha, val Zuid Korea aan en geef de Amerikanen een reden on Noord Korea uit te schakelen. Daar zitten ze al jaren op te wachten.

Palmbird op 09-01-2015 19:02

Tja niets is onmogelijk.Kijk naar Parijs.

freek op 09-01-2015 19:20

Ik begin er bijna aan te wennen.

Luuk op 09-01-2015 19:50

Un zal ook wel een rode knop hebben, zoals in het plaatje boven. Wordt dat dan de "kill-shot" ?

Knip op 09-01-2015 20:35

Toegegeven, ik weet niet veel van Noord Korea. Ik ben er nooit geweest en ik heb me er nooit echt in verdiept. Als ik de berichten moet geloven is het een gesloten land wat niemand toelaat.

Dat je met een eenvoudige visum aanvraag zelf je reis door het land kan samenstellen wijst er echter op dat dit toch niet helemaal waar is. Bekijk onderstaande link, waar een aantal reisverslagen zijn te vinden. Nu kan ik mij voorstellen dat ze daar met westerlingen erg voorzichtig zijn. Als je weet dat in Nederland zelfs het kleinste oppositiegroepje geinfiltreerd is (of dreigt geinfiltreerd te worden) door de AIVD of nog erger, de CIA himself, beseft Noord Korea uiteraard wel dat onder de touristen dezelfde figuren zitten. Dat een reis dus strak verloopt kan ik volledig begrijpen. Ook vraag ik me af of bijv. Russen en Chinezen onder dezelfde strenge voorwaarden het land moeten bezoeken. Ik gok van niet.

Voor of tegen de politiek van Noord Korea, met het lezen van verhalen van mensen die er geweest zijn ga je je mening toch een beetje nuanceren.

http://www.jouwnoordkoreareis.nl/

Bert op 09-01-2015 20:41

Lijkt me niet dat onze regering, met de angstaanjagende PM Rutte, deze dreigementen van Kim Jong Un over een bevriende economische macht ( Sony in Z Korea) over zijn kant zal laten gaan. De handelbelangen zijn veels te groot!

Hopelijk zal onze minister van defensie gauw haar botox programma cancelen en overgaan tot gerichte militaire aktie tegen de bedreigers van onze electronica leverancier!

Bert op 09-01-2015 20:44

Welnee Knip, je bent zo binnen hoor:

( excuseer me de wat merkwaardige naam maar ze heten echt zo!)

http://koningaap.nl/noord-korea-reizen?gclid=CLGjgO_Vh8MCFTLJtAody1UALA

(Vamaf 2500 euro)

getuige op 09-01-2015 20:44

Waar dient dat kuikentje voor op de afbeelding?

Of de ouderwetse telefoon op het bureau enzo ook de microfoon? 

En de kernbom ontploffing is van de tsar bomba.

Welke betekenis schuilt er achter?

grrrr001 op 09-01-2015 20:52

Laat die brics landen ook 18+18nullen van hun geld bijdrukken en onder elkaar verdelen, dan kandat geruzie over wie wc rollen mag bijdrukken stoppen en kan het puinruimen beginnen.

arjaneke op 09-01-2015 21:55

het staat inderdaad in de pravda, maar ik kan mij niet voorstellen dat China op zo'n belachlijke actie van noord korea zit te wachten en al helemaal niet op nucleaire explosies aan zijn grenzen,

ach kranten publiceren tegenwoordig zo veel onzin dat je niet meer weet wat je moet geloven, of het nu komt uit de VS, EU, Rusland, China, waar dan ook, niets menselijks is ze vreemd want ze hebben allen een hele grote duim om alles uit te zuigen.

Zilvermeeuw op 09-01-2015 22:00

@Fred, zou best kunnen. Er is niets tegen te doen, je kunt er alleen voor zorgen dat je kunt koken (campinggas) en stoken - houtkacheltje o.i.d. - (want dan doet de pomp van de verwarmingsketel het ook niet meer).

gaatjenietsaan op 10-01-2015 00:00

Ik heb eens een rapportage van Belgen gelezen die Noord Korea bezochten omdat ze wilden weten wat er werkelijk gaande is ipv Reuters na te praten.

De Belgen kwamen in een net een schoon land met een blije en zeer vriendelijke en tevreden bevolking. Niets geloven van al die Amerikaanse oorlogspropaganda. En laten we eerlijk wezen..met een Amerikaanse boycot en de yank voor deur moet je je volk wel wat strak houden, anders win je geen oorlog. En wat moet je zonder medicijnen??

NK is een van de laatte landen, plekje op aarde die nog niet aan de Amerikaanse FED hangen, het Amerikaanse infuus. Een van de laatste plekje die nog tegenstribbelen om te worden ingelijfd bij de NWO agenda.

Knip op 10-01-2015 00:02

@arjaneke op 09-01-2015 21:55

Staat dit in de echte Pravda of in een CIA weblogje wat zich ook Pravda noemt?? Dit is echt een onzinnig bericht. Waarom zou Noord Korea de zelfvernietiging over zich afroepen en waarom zou de Pravda dit zonder kritisch commentaar afdrukken.

Nee, het is weer volop koude oorlog. Het kapitalisme in doodsnood maakt rara sprongen.

AEO op 10-01-2015 00:58

@gaatjenietsaan,

Een land waar je als bezoeker je laptop, tablet en telefoon moet inleveren.

Een land waar christenen zeer zwaar vervolgd worden.

Een land waar op het bezit van de Bijbel de doodstraf staat.

Een land waar iedereen verplicht is om een foto aan de muur te hebben van de leiders van het land.

En waar onaangekondigde inspecties aan huis worden gehouden en als er een beetje stof op de lijst van deze foto ligt, het hele gezin inclusief de kinderen voor jaren in een concentratiekamp verdwijnt.

Een land waar enorme bronzen beelden van de leiders op het grote plein in Pyongyang staan, en iedereen verplicht is om voor deze beelden een eerbiedige buiging te maken. Niet buigen voor deze beelden betekent het concentratiekamp voor de hele familie.

Een land waar het voor de bevolking uitdrukkelijk verboden is om met buitenlandse bezoekers in contact te komen.

Een land waar de doodstraf staat op het kijken naar tv zenders uit Zuid-Korea.

Een land waar de mensen zich blij moeten voordoen, want anders.........

Tja, het is maar wat je leuk noemt, maar al zou ik een gratis reis naar Noord-Korea krijgen aangeboden, dan zou ik er niet over piekeren om daar heen te gaan! Zuid-Korea is daarentegen een zeer aangenaam land om te bezoeken, zeer vriendelijke bevolking, mooie plaatsen en natuur. Vorig jaar had ik het genoegen om daar in April wat rond te kijken. Vrijheid van godsdienst, democratisch en een saamhorige bevolking waar we hier in het Westen een voorbeeld aan kunnen nemen.

Dago op 10-01-2015 06:27

Verhaal is inderdaad neit zo vreemd. Ed Dames voorspeld een inval van Noord Korea in Zuid Korea, een nucleaire aanval of een nuke mine, en dan een kill shot een periode waarin zonnevlammen de wereld technologisch zullen lamleggen. Ik ben erg op m'n hoede.

henk op 10-01-2015 06:28

Wat was dat weer een fantastische PR show voor een waardeloze film waar niemand naar wou kijken...... enzo maak je die film tot een verkoopsucces!!

Dat Noord Korea niet wil doen wat Rotschild zegt...... en dus regelt de US wel weer wat......

hit op 10-01-2015 07:36

xander kan je zelf niet zien dat je je zelf belachelijk maak  om deze dingen te copieren van een andere krant  ?  De oorlog mag maar 7 dagen duren. . hoe veel drugs heb je genomen xander ? 

 

Kritiek mag maar u weet zich niet als gast te gedragen. Waarschuwing. Mod.

Knip op 10-01-2015 09:42

@AEO op 10-01-2015 00:58

Met dank van de AIVD dat je de leugens van de westerse pers hier nog even benadrukt. Je kan je nikname beter veranderen in Papa-gaai

Knip op 10-01-2015 09:52

Xander, weer een geweldig artikel van priester Daniel Maes, in mijn ogen zijn beste artikel. Ik verzoek het integraal togen plaatsen. als het te lang is verwijder het dan maar want ik zet onderop de link. Dank alvast.

Weet u zeker dat er op dit artikel geen auteursrechten zitten . Mod.

Daniël Maes, norbertijn van Postel en afkomstig uit Arendonk, is verantwoordelijk voor een seminarie in het zesde eeuwse klooster Mar Yakub in Qâra, gelegen op 90 kilometer van de Syrische hoofdstad Damascus. In Syrië zijn er 2,4 miljoen christenen op 24 miljoen inwoners. Een verre droom van de Vlaamse norbertijn Maes is om van het klooster Mar Yakub een tweede Taizé te maken, dicht bij de bronnen van het christendom, in dialoog met joden en moslims.

Goede Vrienden,

Ziehier nog wat nieuws over ons en over de toestand in Syrië. Omdathet opgemaakt  is tegen de achtergrond van wat de gewone mediaallemaal verspreiden is het met wat passie geschreven  - zo zegt mijnconfrater mij toch – maar hij vindt het niet erg en ik ook niet. Hetis een pleidooi voor een meer  eerlijke journalistiek die aan vredewil meewerken in plaats van nog meer  oorlog uit te lokken.

Van harte.

P. Daniel.

 

Strijders van de Libanese verzetsbeweging Hezbollah in de Syrische Qalamoun regio.

 

.

Vrijdag 9 januari 2015

Als in de stal van Bethlehem

Het schilderen van de refter met een eerste laag was op oudejaarsavond voltooid. De afwerking is inmiddels nog niet helemaal klaar. Er werden voldoende tafels en banken binnen gesleurd om te eten. Ook de tv kreeg zijn plekje in de hoek, door een deken beschermd tegen het stof. Nu moest alles nog een tweede laag krijgen, de plinten vernieuwd en geschilderd en de gang van de hal naar de refter moest nog gedaan worden, wat ook een serieus werk is vermits die muren aan alle kanten beschadigd zijn. Tenslotte moet het aanpalend bureau, dat ook een echte ontmoetingsplaats is, op dezelfde wijze geschilderd worden. Zo hebben we de eerste week van het jaar geleefd als in de stal van Bethlehem, maar dan zonder andere (redeloze) dieren. In deze toestand hebben we ook de Openbaring gevierd, een van de grootste feesten in het Oosten, met een lange vesperdienst op de vooravond en de feestelijke eucharistieviering met de wijding van het water en de lange mooie gebeden nadien. Bovendien was er heel de dag van 6 januari geen elektriciteit en geen internet. Met wat gepruts konden we een alternatieve weg voor een gebrekkig internet gevonden krijgen om enkele noodzakelijke e-mails te verzenden.

Wij bidden, hopen en verwachten dat 2015 uiteindelijk voor Syrië vrede zal brengen en liefst ook voor heel het Midden-Oosten. Inmiddels trachten we langzaam de schade aan de gebouwen te herstellen en de ruimtes van het monasterium te verfraaien. We beseffen echter goed dat zulks niet veel zin heeft wanneer we niet tegelijk heel ernstig aan ons innerlijk, geestelijk herstel werken. Het wezen van het monnikenleven bestaat juist in de permanente geestelijke strijd tegen onze “oude mens” om de “nieuwe mens” tot leven te laten komen. Deze strijd is vooral belangrijk voor de eerste honderd jaar. Wie langer mocht leven mag het, wat mij betreft, daarna wat rustiger aan doen. Je kunt wel eens een grote veldslag winnen en dan in de tuin een grafheuveltje maken met een kruis en de tekst “hier ligt mijn oude mens”, maar de kans is groot dat iemand uit je naaste omgeving er vlug een plaatje bij zal zetten met “en de derde dag was hij weer verrezen”. Kortom, ‘sterven’ aan zichzelf is een levensopdracht. Iedere dag krijgen we daartoe in het Woord Gods en de eucharistie het nodige licht en de vereiste kracht. Ook het sacrament van de verzoening is hier een heel regelmatig, ja dagelijks gebruik. En het gebeurt erg eenvoudig. De priester zit voor de mis naast het altaar en wie wil biechten knielt gewoon naast zijn stoel. Omdat ook de kinderen dit gemakkelijk doen,willen wel eens moslimkinderen dat navolgen en ze krijgen dan een kruisje.

Voor een materieel en vooral geestelijk herstel

Voor de avonden op zon- en feestdagen blijven we zoeken naar een aangepaste video, hetzij om eens goed te lachen (afwisselend in het Arabisch, Frans en Engels) of om eens stevige inspiratie op te doen. Nu zagen we o.m. een video over het Russisch orthodox klooster van Valaam op het gelijknamige eiland, aan het meer van Ladoga, helemaal in het N-W van Rusland. De naam zou afkomstig zijn van het Finse “valam” dat zoveel als ‘hoog bergland’ betekent. De monniken vonden dit een geschikte profetische, Bijbelse benaming voor hun klooster, dat gesticht werd in de 11e door de heilige Germain en Serge. In de loop der eeuwen werd het geteisterd door branden, aanvallen van de Vikings, plunderingen, epidemieën en het werd uitgemoord. In de 19e eeuw beleefde het zijn gouden tijdperk. In 1846 schrijft de hl. Ignace Briantchaninov dat hier een levende repliek te zien is van de primitieve kerk omdat alle vormen van het oosters monnikenleven hier terug te vinden zijn: cenobieten (= samen leven), anachoreten (= afzonderlijk), kluizenaars …Rond het grote klooster zijn vele kleine kloosters, kapellen en kluizenarijen gebouwd. In 1940 wordt het ontruimd en door de sovjets bezet. De monniken stichten een nieuw klooster in Heinävesi (Finland).

Achtereenvolgens wordt het oude klooster een fabriek, een hospice voor invaliden totdat het hele eiland als militaire basis wordt ingepalmd. Op 14 december 1989 komen 6 monniken de ruïnen herstellen. Ze volgen het leven van de monniken van de Athosberg in Griekenland. Werken en bidden zijn de twee roeispanen waarmee de 150 monniken naar de eeuwigheid varen. Velen van hen waren in hun jeugd ongelovig, atheïst, moslim… en op hun geestelijke zoektocht hier terecht gekomen om er volheid van leven te vinden. Handenarbeid is een wezenlijk deel van hun geestelijke strijd. Er is een atelier voor schilderwerken, ook voor iconen, een kleermakerij, ook voor liturgische gewaden, een broodbakkerij, een schrijnwerkerij, een smederij, een slotenmakerij.

Er is verder een boerderij, groentekwekerij, een apotheek. Ener wordt nog volop gerestaureerd. Met niet minder ijver wordt echter ook aan de geestelijke restauratie gewerkt. Rond de ene grote kathedrale kerk zijn 6 andere kerken gebouwd. In de kerk van het hoofdklooster worden dag en nacht onafgebroken psalmen gebeden. Ook de oude liturgie en de oude manier van psalmen bidden wordt herontdekt. Hier zie je een materiële en geestelijke heropstanding. Al ligt de hele archipel met zijn 50 eilandjes een half jaar onder sneeuw en ijs, met massa’s komen de bezoekers naar dit klooster om in deze geestelijke uitstraling zelf de zin van hun leven te vinden. Het is ook geen geheim dat Vladimir Poetin meer dan een regelmatige gast is en hier in de archimandriet (= abt) Tikhov Chevkounov zijn biechtvader en geestelijke leidsman heeft gevonden.

Terwijl op de avond van het hoogfeest van de Openbaring des Heren de eerste sneeuw neerdwarrelt wordt in onze voorlopige stal, in het half duister, duchtig van gedachten gewisseld over de wijze waarop wij nog beter kunnen meewerken aan de materiële en vooral geestelijke restauratie van Syrië en van Mar Yakub, dat nog een half millennium ouder is dan het Russische orthodox klooster van Valaam. Het is ons wel duidelijk dat we van Valaam nog heel veel kunnen leren. Gelieve te bidden voor ons klooster en voor heel Syrië, eens bezaaid met kloosters, waarvan nu nog hoogstens ruïnen overblijven. Nu begint nog een tiental namen van steden en dorpen met “deir” (= klooster). Moge dit moederland van het monnikenleven in alle opzichten herrijzen.

 

Tank van het Syrische nationale leger (SNL) in de regio Qalamoun.

.
 
Mediamanipulatie, een misdaad tegen de menselijkheid

De vernietiging van Libië is voor een flink deel mede bewerkt door de Israëlisch-Amerikaanse nieuwszender Al Jazeera in Qatar. Met getrukeerde beelden en nagebootste pleinen werden massale opstanden gesuggereerd, die daarna werden uitgelokt. Zelf hebben we vroeger al uitvoerig toegelicht hoe een ons bekend christelijk gezin hier in Syrië behandeld werd. De jongen die op straat speelde werd dodelijk getroffen, meegevoerd naar een schuur, uitvoerig gefilmd tot hij stierf en de begeleidende commentaren wilden duidelijk maken dat het gruwelen waren vanwege het Syrische leger en de president. In feite waren het twee groepen van Al Jazeera, de ene zorgde voor de gruwelen, de andere voor de deskundige verfilming en de commentaar. Als onze journalisten een greintje eergevoel hadden, zouden ze die zender al lang hebben aangeklaagd. Neen, ze willen nu in hun onnozelheid al voor de tweede keer protesteren tegen de veroordeling van Al Jazeera-journalisten in Egypte, “voor vrije meningsuiting”, in feite om gewetenloos het terrorisme en de oorlogspropaganda te blijven steunen. Proficiat voor Egypte en president Al Sissi die al heeft laten weten dat hij zich niet met de rechtspraak zal bemoeien. Samen met de grote meerderheid van het Egyptische volk hopen wij dat ook Egypte eindelijk de terreur (door het westen gesteund) van zich zal kunnen afschudden.

Ik ben geen journalist en zeker geen onderzoeker op dat gebied. Ik ken wel het verschil tussen de oorlogspropaganda van het westen en de werkelijkheid hier. Ik zoek gewoon de waarheid. De wijze waarop in het westen de oorlog tegen Syrië werd voorgesteld was voor mij zulk een schok, dat het mij diepgaand heeft getekend en ik besloot voor de waarheid op te komen zonder mij door het gevaar daarvan te laten afschrikken. De CIA controleert niet alleen wat wereldwijd als nieuws moet verspreid worden maar tracht ook onafhankelijke bronnen te boycotten. Daarom werd om 27 juni 2012 de Syrische privé tv-zender door een commando verwoest, met 7 doden en enkele gewonden. Toch herbegon de zender enkele uren later in geïmproviseerde studio’s. Gelukkig zijn er nog meerdere anderen, maar ze krijgen in de gewone media geen enkele kans. Er zijn voldoende nieuwsbronnen die grondige studies maken, en niet beïnvloed worden door hetgeen de mensen graag horen, wat goed ligt in de openbare opinie of massaal door de grote nieuwsagentschappen wordt verspreid. Van al die onafhankelijke nieuwsbronnen die de waarheid zoeken, zal een gewone dagbladlezer of tv-kijker nog nooit gehoord hebben,maar in de loop van de jaren heb ik er al verschillende vermeld. Vanuit de werkelijkheid die wij hier beleven krijg je dan meer dan eens het tegenovergestelde beeld van wat de westerse propaganda brengt.

Het Syrische leger, de regering en de president moeten door het westen zo zwart mogelijk gemaakt worden. Wanneer er toch eens een berichtje over het bezoek van de president aan zijn troepen vermeld wordt (hij heeft kerstmis uitgebreid gevierd met de soldaten in Jobar), moet onmiddellijk met nadruk onderlijnd worden dat hij sinds de oorlog zich niet of nauwelijks nog heeft laten zien in het openbaar. Wat een onzin. Vanaf het begin is hij overal in het openbaar de getroffen bevolking gaan bezoeken en is dat blijven doen. Als je daar eens beelden van gezien hebt zoals in Maaloula en elders, dan zie je hoe hij in gewoon burgerpak loopt en door het volk letterlijk wordt versmacht. Geen enkel westers staatshoofd is daartoe in staat. Maar wie zo iets durft schrijven wordt al meteen in het westen aangeklaagd als een betaalde geheime agent van het “regime”. En dan die waanwijsheid over het Syrische leger dat helemaal zou uiteengevallen zijn en over de regering die nog maar een klein deeltje van het land zou beheersen en een president die het niet lang meer kan volhouden. Nog altijd precies hetzelfde als de propaganda van vier jaar geleden. Tussen de regels voel je het plezier al dat het land binnen kort helemaal van de terroristen zal zijn. Hebben onze journalisten geen enkele belangstelling meer voor een waarheidsgetrouwe weergave? Gaat het enkel om het schrijven van wat een vergiftigde openbare opinie best slikt? Van wie moet je eigenlijk deze oorlogspropaganda blijven voeden? Van wie moeten jullie het draaiboek van de Amerikaans-Zionistische lobby als papegaaien blijven uitzingen?

De werkelijkheid is dat het Syrische volk,het leger en de regering een zijn in de strijd tegen het internationaal terrorisme. Syrië heeft hierbij twee oorlogen gewonnen. De eerste was die van april 2011 tot juni 2012 (Genève 1). Het westen had eensgezind besloten Al Assad ten val te brengen en na Irak en Libië ook over Syrië te heersen. Verder moest in Syrië in plaats van een lekenstaat een fanatieke islam komen, een wahabitische staat. Ook dat mislukte. Vanaf juni 2012 ontketenden de zogenaamde “vrienden” dan een tweede oorlog. Ze konden geen invasie klaar krijgen en zorgden daarom voor een onuitputtelijke stroom van terroristische groepen. De bedoeling was dat Syrië 30% van zijn grondgebied mocht houden en de rest, met de bodemrijkdommen zou dan in beslag genomen worden en zogenaamd overgedragen aan de “gematigden” (= zij die “op gematigde wijze” mensen kruisigen en onthoofden!). Ook daartegen hield Syrië stand. Einde 2014 werd de derde oorlog ontketend. Enkele honderden strijders van de islamitische staat werden bliksemsnel omgevormd en uitgebreid tot een leger van 200.000 fanatieke strijders, met het nieuwste Amerikaans en westers oorlogsmateriaal uitgerust.

De echte bazen van deze duisternis hebben geen boodschap aan vrede. De wapenindustrie viert hoogtij. Niet alleen is de islamitische staat hiervoor een goudmijn maar nu werd ook nog de halve wereld ingeschakeld om zogezegd het terrorisme te bestrijden. Dubbel feest. En de kampioenen van het wereldterrorisme, de Golfstaten, vechten zogenaamd mee tegen het terrorisme! Pyromanen worden pompiers. Ondertussen blijkt het arme Syrische leger het enige te zijn dat werkelijk de islamitische staat in bedwang kan houden. Het Syrische leger controleert nu alle steden, met uitzondering van Raqqa en een klein gedeelte van Aleppo. Het is inderdaad maar een arm leger in vergelijking met de vet betaaldeen super bewapende strijders van de islamitische staat, die met de hulp van het westen rijke inkomsten krijgen o.a. uit de gestolen olie. Maar Syrië houdt vol en gaat geleidelijk verder. Stilaan worden de internationale relaties hersteld. De Arabische wereld begint zich tegen de waanzinnige oorlogsvoering van het westen te keren. Koeweit heeft al zijn Syrische ambassade opnieuw geopend en de Verenigde Arabische Emiraten zijn hetzelfde van plan. Ondertussen zijn volk, leger, regering en president meer een dan ooit. En deze eenheid kan het westen niet breken.

We wachten in de gewone media op een verlichte journalist die het ei van Columbus uitgevonden heeft en gewoon schrijft wat hier gebeurt en wat hier nodig is. Laat dit land en het hele Midden Oosten gerust en kom u hier niet moeien om het te ontwrichten. Zet de steun (financieel, militair, logistiek, informatief … ) stop aan alle terroristische groepen hier. Hou op met de pesterijen van sancties en beschouw Syrië volgens internationaal recht als een soeverein land en volk. Aanvaard Syrië als een gelijkwaardige partner en knoop daarmee normale diplomatieke betrekkingen aan. En als je binnen kort zelf getroffen wordt door terroristen die je eerst gesteund hebt om Syrië te ontwrichten

voor Hollande en al de anderen – en nu naar uw land terugkeren, vraag raad en hulp aan Syrië.

 

Deze winter in de Qalamoun regio.

 

De nieuwe trend: Rusland en zijn president diaboliseren!

De nieuwe trend die nu aan de media wordt opgelegd is het diaboliseren van Rusland en zijn president. Ook buitenland verslaggever en Rusland-specialist van de VRT doet duchtig mee. Het neerhalen van het lijnvliegtuig MH17 noemt hij “meer dan waarschijnlijk veroorzaakt door een Russische Boek-lucht afweerraket”terwijl het al maanden onafhankelijke rapporten regent met onweerlegbare bewijzen dat het door een Oekraïens gevechtsvliegtuig neergeschoten is. De cabine is ook doorzeefd met kogels, van dichtbij, maar daar zal je in de officiële media geen beelden van te zien krijgen. En de pro-Russen hebben de zwarte dozen gevonden en plechtig onder het oog van de camera’s aan de waarnemers gegeven. Als zij dat vliegtuig neerhaalden, gaan ze die zwarte dozen dan afgeven? En heb jij na een half jaar al een woord gehoord over de inhoud daarvan? Waarom moest de persoon van de controletoren van Kiev die de laatste gesprekken met de bemanning gevoerd heeft plots op vakantie naar een onbekende bestemming en is nog altijd niet terug? En waarom moest vier maanden lang alles gedaan worden om het onafhankelijke Malaysia uit de onderzoekscommissie te houden terwijl het de eigenaar is van het vliegtuig? En waarom moet Oekraïne, hoofdverdachte, wel in die commissie zitten? Ondertussen heeft een Oekraïense piloot een helder en verpletterend getuigenis gegeven.

Maar neen, vanaf het begin was het Poetin, zonder enig bewijs en zonder enig onderzoek. En van al die onafhankelijke rapporten komt er geen letter in de gewone media. De BBC heeft wel een reportage uitgezonden waaruit de waarheid bleek, maar ze hebben het te laat gemerkt en dan maar onmiddellijk alles uit het archief gewist. Als ik, die geen enkele journalistieke,politieke of diplomatieke opleiding genoten heb (dat had je al wel begrepen) met één muisklik zeven onafhankelijke bronnen kan raadplegen (weliswaar dank zij de hulp van mijn halve eeuw jongere confraters) moet een journalist mij nu niet vragen waar die bewijzen te vinden zijn. Neen, officieel moeten Rusland en Poetin aangeklaagd worden want daar kan oorlog van komen en dat brengt op voor de bazen van de wapenindustrie. En wie leest het boek van Joost Niemöller over deze zaak, De Doofpotdeal,? En wie heeft ooit gehoord van de Nederlanders die onder “De Ommekeer” een internetactie voerden om excuses aan te bieden aan president Poetin voor de leugens en valse beschuldigingen? Neen, de beschuldigingen tegen Rusland werden meteen officieel verspreid en er zal in de gewone media, door de CIA gecontroleerd, alles voor gedaan worden om dit te blijven doordrukken. Daarom is er nu een animatiefilmpje gemaakt om eens duidelijk visueel te tonen hoe rebellen zogenaamd het vliegtuig hebben neergehaald, weliswaar met begeleidende woorden als “waarschijnlijk” en “mogelijk”, maar ondertussen zie je het toch. Waar is een animatiefilmpje voor nodig als er een onderzoekscommissie is die over de zwarte dozen beschikt en haarfijn kan uitmaken wat er gebeurd is? Na een half jaar hebben ze nog geen enkel bewijs gevonden. Nogmaals, het doet me denken aan de gruwelijke gifgasaanval in Ghouta. De UNO commissie heeft na bijna anderhalf jaar nog altijd geen schuldige gevonden omdat ondertussen duidelijk is dat het de zogenaamde “vrienden van Syrië” zijn die de ontvoering van kinderen orkestreerden om dan door gifgas te worden omgebracht, waarna onmiddellijk heel de wereld Assad vol afschuw kon aanklagen en er zware sancties konden opgelegd worden. Hetzelfde scenario zie je nu hier tegen Rusland.

Je zult vragen wat moet er dan nu gebeuren? De NATO moet ophouden met heel het voormalige Oostblok met wapens, soldaten en legermateriaal te bevoorraden, onder Amerikaans-Israëlische druk. De internationale gemeenschap moet alle sancties opheffen tegen Rusland, dat voor altijd verbonden blijft met Europa. De Krim is het hart van Rusland, vandaar is met de doop van prins Vladimir de christianisatie van Rusland begonnen, bijna een millennium voordat Amerika bestond. Oekraïne moet een onafhankelijke staat zijn zonder atoomwapens, in plaats van een militaire uitvalbasis tegen Rusland. Die leugens en die oorlogspropaganda moeten ophouden, ook in onze eigen onnozele media. Rusland, China, Europa en de VS moeten beschouwd worden als gelijkwaardige partners die elkaar op allerlei terreinen kunnen verrijken, tot heil van de bevolking. Binnen kort moeten we omhalingen organiseren voor de steeds maar groeiende massa armen in Amerika, terwijl hun regering heel de wereldbol heeft vol gesmakt met de duurste, meest zinloze, allernieuwste vernietigings- en oorlogswapens.

En hou op met die krokodillentranen over de vluchtelingen en de vluchtelingenkampen om dan een soepeler beleid te vragen voor de opvang. Als je de terroristen niet steunt en stuurt, zijn er geen massale vluchtelingen. Bovendien hoeven die mensen niet in Frankrijk of ergens opgevangen te worden. Zij horen thuis in hun eigen land en streek. De heerschappij van die waanzinnige oorlogsindustrie moet eindigen. Dat ze landbouwmachines en tuingerief produceren of kopspelden, of wat ook. Nogmaals, vrede op aarde aan alle mensen van goede wil, maar die moet dan ook aanwezig zijn, en een beetje gevoel voor waarheid en rechtvaardigheid bij de journalisten.

Priester Daniël Maes.

https://mediawerkgroepsyrie.wordpress.com/2015/01/10/priester-daniel-maes-als-in-de-stal-van-bethlehem/

frigo op 10-01-2015 10:56

Knip 09:42

Wat een wijs man ! : Priester Daniel  Maes !!!

Danku Knip !

Vrumt op 10-01-2015 12:04

Oorlog  tussen Noord en Zuidkorea komt er niet !

Net zo min als er vrede komt tussen Israel en de Palestijnen.

Willem op 10-01-2015 13:27

Ik denk dat China niet zal toelaten, dat Noord Korea een aanval op Zuid Korea inzet, daar de invloed van China niet moet worden onderschat.

China bepaalt en Noord Korea luistert.

Pas als China aanleiding ziet, dat het in het belang van China is om Noord Korea toestemming te verlenen voor een aanval op Zuid Korea, kan Kim-Jong Un zijn gang mogen gaan.

Bijvoorbeeld als Amerika te veel de belangen van China gaat schaden, zet China Noord Korea in als "wapen".

AEO op 10-01-2015 13:56

@Knip,

Papagaai? Ik heb echt geen AIVD of CIA nodig om mijn mening te vormen. Zou jij dan graag op bezoek willen gaan in Noord-Korea? Ga daar dan eens echt rondkijken, voordat je het een ideaal land noemt, want dat praat je weer na van een ander. Veel gaan reizen is mijn advies! Door mijn vele reizen ben ik echt wel in staat om mijn mening onafhankelijk te vormen, verder helpt het ook om via de schotel talloze zenders (meer dan 1300) te kunnen ontvangen. Ik heb ook die lange posting van je gelezen over Syrië en Rusland. Ik vraag me hoe zoiets verzonnen kan worden, om Al Jazeera een Israëlisch-Amerikaanse propagandazender te noemen. Qatar heeft een hekel aan Israël en steunt de Hamas in het streven om Israël te vernietigen. Denk je nu echt dat Al-Jazeera vanuit Qatar zou kunnen uitzenden als het een instrument van Israël zou zijn?

Wat Rusland betreft, de Krim hoort bij Rusland, is daar al heel lang onderdeel van geweest. Het verhaal van vlucht MH17, waar ik ruim 2 jaar geleden ook mee heb gevlogen, dat stinkt inderdaad aan alle kanten. De sancties tegen Rusland vind ik ook onzinnig, en ik vermoed dat mijn mening bepaald niet in overeenstemming is met de CIA.

Papagaai past dus niet bij mij als nickname, maar Knip past wel bij jou, je reactie vind ik nogal ver-knipt.

vriendelijke groet, en kom maar met een goede reactie, ik lees het wel.

Knip op 10-01-2015 15:48

Knip op 10-01-2015 09:52

Weet u zeker dat er op dit artikel geen auteursrechten zitten . Mod.

Nee Xander, hij schreef eens dat het ieder vrij was het door te sturen. (ik geen idee waarom het schrijven in kleur doorgaat. sorry) Voor u aangepast. Mod.

christen777 op 10-01-2015 15:53

ik hoop dat de kim deze oorlog verliest zijn verstand heeft hij al verloren. daarna hoop ik dat de situatie voor de christenen in noord korea verbetert.  vwb de priester deze priester heeft deels gelijk maar het is weer typische roomse retoriek om israel weer te veroordelen, immers de joden hebben het weer gedaan. of de paus het wil of niet God brengt zijn volk terug.

Zilvermeeuw op 10-01-2015 16:16

@Knip op 10-01-2015 15:48"

eerst je commentaar schrijven, daarna het commentaar van de moderator knippen en plakken en dan je eigen commentaar knippen en onder dat van de moderator plaatsen.

dus.....

1. eigen commentaar schrijven

2. commentaar van de Moderator knippen en in je bericht plakken

3. je eigen commentaar knippen en onder dat van de moderator plakken.

Voilà.

Knip op 10-01-2015 16:21

@AEO op 10-01-2015 13:56

Je vraagt me om een reactie? Nou, die kan je krijgen.

Ten eerste: of ik op bezoek zou willen gaan in Noord Korea? Wat een stomme vraag. Natuurlijk wil ik dat, alleen laat mijn leeftijd, maar vooral mijn gezondheid niet toe dat ik nog verre reizen maak, Verder heb wel een kwart van mijn leven buiten Nederland verbleven. Ik ging juist naar de landen die verketterd werden (worden) door het westen. Veel praten met de mensen daar, vooral over politiek en kijken hoe de levensstandaard daar is. Ik was in Suriname kort na die zg. decembermoorden en weet hoe het werkelijk zit en wie de opdracht voor de moorden gaf. En dat was niet Bouterse hoor. Ik heb ruim een jaar in de Sovjet Unie gewoond en ongeveer 3 jaar in de DDR. Dus kom mij nu niet vertellen wat de westerse propaganda inhoud. En ja, ik heb het sterke vermoeden dat dit ook geldt voor Noord Korea. En ja, ik woonde liever in de DDR dan in Nederland.

Ik heb hier vaker gezegd dat er een groot verschil is tussen het volk van Israel en de huidige regering. Sommigen op deze site zullen het niet graag willen horen, maar uit de Snowden papers is gebleken dat Hamas mede is opgericht door Israel (Niet door het volk daar maar door de Rothschild zetbazen) Niet voor niets lopen die met israelische wapens rond en worden de gewonden door israelische artsen verzorgd in hospitals op de Golan Hoogte. Israel speelt een dubbelrol en jij mag raden wie daar in de toekomst het slachtoffer van wordt.

Ben je ook even vergeten dat Qatar zich officieel heeft aangesloten bij de anti-Syie coalitie, dus een blok vormt met o.a de VS en Israel? Of vond je dat niet op je 13 duizend TV zenders. De VS, Israel en die arabische olielanden hebben samen 1 doel. Bedenk zelf maar welk doel. Dat moet toch wel lukken met jouw geweldige ervaring?

Jouw vele reizen? Van Puttershoek naar Abbekewalda zeker. Trouwens, dat 'ver-knipt' is inmiddels wel erg afgezaagd, verzin eens wat nieuws.

AEO op 11-01-2015 00:29

@Knip,

Als dat waar is wat je vertelt, 1 jaar in de CCCP gewoond en 3 jaar in de DDR, dan weet ik al genoeg. Alles uit het Westen deugt niet, en nu Oost-Europa en Rusland geen communistisch regime meer hebben, lijkt Noord-Korea me de beste plaats voor je om naartoe te verhuizen. Lekker nostalgisch genieten van schaarste en honger. Niemand die je kan vertrouwen, echt gezellig. Als je iets wil zien wat in de buurt van de hel komt, dan is Noord-Korea de juiste plaats. Veel plezier daar.

Knip op 11-01-2015 11:01

@AEO op 11-01-2015 00:29

Dit antwoord zegt alles over jou. Tegen zoveel onderbouwde argumenten kan ik niet op

thomas op 14-01-2015 14:29

wat een onzin. er zijn 30.000 vaste amerikaanse troepen gestationeerd. amerika kan meteen reageren. en amerika heeft stealth bommewerpers die binnen 12 uur overal ter wereld kunnen zijn, met 20 kernwapens eronder. en het stikt van de amerikaanse basisen in heel azie. en er is een aanwezigheid van de amerikaanse marine vloot. noord korea maakt geen ene kans! 

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl