Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Wat wilt u lezen: positief nieuws, of de realiteit?

‘Enig overgebleven hoop voor gewone man is dat het kaartenhuis van de politieke/financiële elite instort’


Kan WO-3 nog worden gestopt? Ja, maar niet door onze ogen te sluiten voor alle ontwikkelingen en doen alsof er niets aan de hand is.

De afgelopen tijd krijg ik van verschillende kanten geluiden dat mensen depressief worden van het vele negatieve nieuws op deze site. Gisteren nog vroeg iemand me of ik niet wat vaker positieve artikelen kan schrijven. Stomtoevallig las ik pal daarna op de grootste alternatieve internetsite van Amerika, Infowars, dat vaste commentator/auteur Paul Craig Robert ook regelmatig die vraag krijgt. Zijn antwoord aan zijn lezers: ‘Niet tenzij ik tegen u lieg zoals ‘uw’ regering en de reguliere media dit doen. Als u nep ‘goed nieuws’ wilt, dan moet u zich terugtrekken in ‘The Matrix’. Dan zult u in ruil voor minder stress en zorgen onwetend naar uw financiële ondergang en het nucleaire armageddon worden geleid.’


‘Maar als u van te voren gewaarschuwd wilt worden, en mogelijk voorbereid voor wat ‘uw’ regering voor u in petto heeft, en een kleine kans wilt hebben om de loop van de gebeurtenissen te veranderen, lees en steun dan deze site. Het is uw site, ik weet deze dingen al. Ik schrijf voor u,’ vervolgt Roberts, oud mederedacteur van de Wall Street Journal en voormalig assistent-minister voor Economisch Beleid onder president Reagan.

Israël slechts een opofferbare pion

Nu ben ik het beslist niet altijd eens met Roberts –zeker niet met het feit dat hij aanhanger is van de bekende –maar valse- Zionistische complottheorie die beweert dat Israël op de een of andere magische en bizarre wijze de Amerikaanse politiek en het militair-industriële complex aanstuurt-, maar ik sta wel achter de strekking van wat hij hier schrijft.

Israël wordt door de door Roberts verachte ‘neocons’, neoconservatieve politici in zowel de Republikeinse als Democratische partij die in zijn ogen verantwoordelijk zouden zijn voor de oorlog tegen en verdeling van Joegoslavië, de uitbreiding van de NAVO-grenzen richting Rusland, 9/11, de invasies van Afghanistan en Irak, het destabiliseren van Pakistan en Jemen, de invasie van Zuid Ossetië door Georgië, de afbraak van het anti-raketschildverdrag, de opbouw van de controle- en spionage maatschappij en het onaantastbaar maken van de politiek, slechts als een van de vele opofferbare pionnen op het grote geopolitieke schaakbord gezien en gebruikt.

‘Dictatuur en wereldoorlog’

‘Kortgezegd: de neoconservatieven hebben de basis gelegd voor een dictatuur en voor de Derde Wereldoorlog,’ vindt Roberts.

Na de verketterde George Bush is het ‘regime Obama’ zelfs klokkenluiders die ‘de waarheid over de misdaden van de overheid’ vertelden, gaan vervolgen. ‘In de regering Obama hebben neoconservatieven grote invloed behouden. Obama stelde neocon Susan Rice aan als zijn Nationale Veiligheid Adviseur. Hij benoemde neocon Samantha Power tot VN-ambassadeur, en Victoria Nuland tot assistent-minister van BuZa. Nulands ministerie werkt samen met de CIA en door Washington gefinancierde NGO’s, en organiseerden de Amerikaanse staatsgreep in Oekraïne.’

‘Amerika über alles’

Volgens Robert hebben de neocons één dominante ideologie: ‘America über alles’. Ze geloven dat de VS ‘buitengewoon’ en ‘onmisbaar’ is en daarom over de wereld zou moeten heersen, iets wat Obama woordelijk heeft bevestigd. ‘Dat maakt de neocons roekeloos.’ Zowel de neocons als Obama hebben klip en klaar gesteld dat Rusland en China niet als gelijkwaardige landen op het wereldtoneel zullen worden geduld, maar net als de EU, Japan, Canada en Australië als vazalstaten van Amerika worden beschouwd.

‘Deze formule van de neocons is duidelijk een formule voor een laatste oorlog,’ stelt Roberts. ‘De hele mensheid wordt bedreigd door een handjevol kwaadaardige mannen en vrouwen die zich in machtige posities in Washington hebben genesteld.’

De anti-Russische propaganda – ‘Putin de nieuwe Hitler’, etc.- in de media over de situatie in Oekraïne is niets meer dan een volgende stap in het Amerikaanse masterplan om Rusland te breken. Dat heeft de wereld gevaarlijk dicht bij een kernoorlog gebracht.

Onverschillig en onwetend

Roberts verwijt de gewone Amerikaan onwetendheid en onverschilligheid over deze ontwikkelingen. ‘Maar stel dat het volk het zich wel bewust zou zijn en dat de hele bevolking het gevaar begrijpt, zou er dan iets kunnen worden gedaan, of staan de onverschillige Amerikanen inmiddels onder controle van de politiestaat die Washington heeft gecreëerd?’

De oud redacteur van de Wall Street Journal schrijft dat hij weinig hoop meer heeft. ‘Het Amerikaanse volk kan echt en vals leiderschap niet meer van elkaar onderscheiden. De heersende elite zal niet toestaan dat echte leiders opstaan. Bovendien bestaat er geen georganiseerde tegenbeweging tegen de neoconservatieven.’

Economische instorting ‘zeer waarschijnlijk’

Naar zijn overtuiging is de enige hoop dat ‘het kaartenhuis van de door de beleidsmakers geschapen gemanipuleerde (financiële) markten, die enkel werken voor de (rijkste) 1%, instort. (Onafhankelijk politiek-economisch analist en auteur) David Stockman denkt dat dit zeer waarschijnlijk is. De instorting waar hij voor waarschuwt is dezelfde als waar ik voor heb gewaarschuwd.’

Veel gewone mensen vragen zich volgens Roberts af of de Westerse elite de Russen en/of Chinezen de schuld gaat geven van die komende instorting, en vervolgens een nieuwe (Wereld)oorlog begint. Zowel Roberts als Stockman verwachten echter dat de crash dermate groot zal zijn, dat de VS niet meer in staat zal zijn om zo’n grote oorlog te organiseren.

‘Daar waar het politieke onvermogen van het Amerikaanse volk en de onderdanigheid van de Westerse wereld geen belemmeringen opleggen aan Washington, zal een economische instorting revoluties teweeg brengen, en de ondergang van de bestaande orde. Hoe moeilijk het voor het volk ook zal zijn om zo’n instorting te overleven, de kansen daarop zijn groter dan in het geval van een kernoorlog,’ besluit Roberts. (1)

Positief nieuws of de realiteit?

Aangezien de matte, onverschillige geestesgesteldheid van de Europeaan vergelijkbaar –zo niet erger- is dan die van de Amerikaan, komen we daarmee terug bij de kop boven dit artikel: ‘Wat wilt u lezen: positief nieuws, of de realiteit?’

Voor positief nieuws zoekt u gewoon één van de vele reguliere sites en TV-stations op, waar het ‘echte nieuws’ wordt verwrongen en ondergedompeld in ‘brood en spelen’ in alle kleuren en smaken, waardoor u het almaar groter wordende risico onwetend en onvoorbereid te zijn voor een ‘plotselinge’ financieel-economische crisis en mogelijk zelfs een wereldoorlog op de koop toeneemt.

Defaitisme of hoop?

Ik schrijf niet dat dit per se verkeerd is. Sterker nog, als u denkt dat we hier als volk toch niets meer aan kunnen veranderen, dan is het wellicht zelfs het beste om door de elite in Washington en Brussel onwetend richting de ondergang van onze welvaart, vrijheid, veiligheid en samenleving te worden geleid, en onder andere deze site links te laten liggen. Dan heeft u tot dat fatale moment –of dat nu al volgende week of pas over 8 jaar komt- tenminste nog een paar leuke, zorgeloze jaren (althans, dat hoop ik).

Voor de weinigen die wars zijn van dit soort defaitisme blijven we gewoon ‘negatief’ nieuws brengen, in de hoop dat we als volk steeds meer bewust worden van de realiteit en de duistere koers die de heersende (machts)elite heeft ingeslagen,  maar vooral van manieren en methoden om hen te stoppen – bij voorkeur via het stemhokje, voor zover dat niet gemanipuleerd wordt (en daar waren bij de recente Europese verkiezingen helaas veel aanwijzingen voor).

Afgelopen jaren meerdere malen langs het randje

Degenen die tegenwerpen dat een op deze site vaak besproken grote economische instorting en een nieuwe (wereld)oorlog de afgelopen jaren ook niet hebben plaatsgevonden, herinner ik aan de –altijd achteraf!- berichten in de reguliere media waaruit bleek dat deze gebeurtenissen wel degelijk heel dichtbij zijn geweest. Zo werd onlangs nog toegegeven dat Nederland en Duitsland in 2010 inderdaad een scenario hadden voorbereid waarin de euro was ingestort en de gulden en mark weer zouden worden ingevoerd.

Wat de Derde Wereldoorlog betreft: vorig jaar september was het bijna zover, toen een grote Russische vloot tussen Syrië en de Westerse vloot in de Middellandse Zee positie innam en dreigde te schieten op alles wat wij op Syrië zouden afsturen. Maanden later bevestigden officials dat zo’n militaire confrontatie maar ternauwernood kon worden afgewend. De Amerikaanse bommenwerpers stonden namelijk al volgetankt en volgeladen klaar om op te stijgen.

Wat dan?

Maar wat dan? Is er nog een oplossing? Ik zou zeggen: Ja. Laten we samen denken hoe we naar een wereldwijde samenleving kunnen waarin ieder volk weer recht heeft op zelfbeschikking en dus zijn eigen grenzen, cultuur, munt, economie, richting en toekomst, en waarin ‘Unie’s’ opgeheven en bij wet verboden worden, omdat deze per definitie enkel het belang van een zeer klein eliteclubje dienen. Als dan ook gelijk definitief een einde wordt gemaakt aan de macht van de grote investeringsbanken en andere anti-humane groepen en systemen zoals de milieubeweging (‘eco-nazi’s’) en de islam (‘reli-nazi’s’), pas dan is er wat mij betreft voldoende reden voor ‘positief nieuws’ *.

 

Xander

* Waarbij ik persoonlijk weliswaar geloof dat alleen de terugkeer van Jezus Christus de wereldproblemen definitief zal oplossen, maar aangezien het onmogelijk is om met zekerheid te zeggen wanneer dit zal gebeuren en hoe dit precies in zijn werk zal gaan –en lang niet alle lezers dezelfde overtuiging zullen delen-, heb ik dit bewust buiten de conclusie gelaten. Vooralsnog moeten we er als mensen vanuit gaan dat we zelf verantwoordelijk zijn voor wat er op deze planeet gebeurt, en hier dus ook naar handelen.

(1) Infowars

Omdat de problemen met Google Chrome helaas nog steeds niet zijn opgelost, adviseren wij onze bezoekers om voorlopig gebruik te maken van Internet Explorer, Firefox of Opera.

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

 


Reacties

Pagina12
Brandende kaars op 15-12-2014 01:50

 

Even een berichtje tussen door:

Net gelezen:

De Marokkaanse PVDA lid Marcouch wil aangifte moslimhaat gemakkelijker maken.

http://www.nu.nl/politiek/3953216/marcouch-wil-aangifte-moslimhaat-gemakkelijker-maken.html

 

Ik vraag mij af:

 

Komt dit voort uit de door de VN aangenomen Anti- Blasfemie Resolutie tegen de islam’ in VN van 2009, onder druk van de vele moslimlanden?  Zie:

The Truth about the UN

http://www.youtube.com/watch?v=qIRJO9TaaOI

 

Islam Hijacking the UN Human Rights Council

http://www.youtube.com/watch?v=wZTQylcnjF8

 

Christopher Hitchens On CNN discussing U N Anti Blasphemy Resolution

http://www.youtube.com/watch?v=mIn3uTYy7eA

 

Is dit het begin van de stapsgewijze invoering van de sharia in Nederland? Moslims die zelf zeer veel haat mogen uitkramen, maar zelf met hun tere zieltjes, zich zeer snel aangevallen voelen?Zie:

David Wood: Three Stages of Jihad: 

(Echt belangrijk om hier kennis van te nemen)

https://www.youtube.com/watch?v=ERou_Q5l9Gw

 

Angus mcPhart op 15-12-2014 02:05

Een goed stukje, Xander. Wel wil ik 1 kanttekening plaatsen en daarbij wil ik wel even kwijt dat ik niet de intentie heb om te kwetsen!

Is een geloof dat Jezus terugkomt om de boel te fixen niet eenzelfde soort defaitisme?

Annemarie op 15-12-2014 03:19

Voor wie depressief wordt van het wereldgebeuren;

http://baarsen.com/Ichtegem/#14

Qromwel op 15-12-2014 04:45

Het Goede Nieuws is Het Evangelie! En dat is naast de Profetiën tevens de realiteit. Vóórgeschreven geschiedenis. Fascinerend de Waarheid van Gods Woord te mogen beleven!

 

 

Daniël op 15-12-2014 07:36

@Brandende kaars: zeer bedankt voor het delen van de video 'Three Stages of Jihad'.Zeer informatief. Ik ga hem delen oo Twitter. Bedenk echter: Islam is één van de gebruikte instrumenten van de Illuminati!

Kay op 15-12-2014 07:42

Ik beschouw al het negatieve nieuws op deze site als zeer positief. Het bevestigt alleen maar dat deze wereld ongeneeslijk ziek is.

Sinds de val van de mens is het duisternis wat de klok slaat. Alleen het koninkrijk van Elohim gaat vrede bewerkstelligen. Daar is het woord vrij duidelijk over....

'Zij zullen de oorlog niet meer leren.'  Nu nog wel dus......

atina op 15-12-2014 07:48

Dank voor alles wat je doet Xander. Ook ik kom hier al enige tijd. Voor mij is het juist fijn om de werkelijkheid te mogen volgen. Ik zou me toch geen ( woestijn ) zand in de ogen gestooid willen hebben. En de enige reden waarom ik de ontwikkelingen kan dragen en met 'blijmoedigheid' kan bezien is omdat er iets is wat het draagbaar maakt. Namelijk hoop , geloof en liefde.....Samen met het Woord ernaast wat de ontwikkelingen precies beschrijft ...

IK vraag aan Hem en mij wordt gegeven en daarmee nam Hij me bij de hand en ben je niet alleen. Verder is het prachtijg te zien op heel veel verschillende fora's dat er 1 taal is en 1 hoop en 1 gezamelijke basisliefde. Namelijk : Jezus Christus , welke de Vredevorst is en zal zijn.

Ook ik heb een andere FB moeten nemen voor de realiteitberichten omdat mensen het niet konden verdragen wat ik plaatste. Dat zijn de mensen zonder gelooof of mensen die menen dat we zelf god zijn  en een of andere dimensionale transformatie door maken , zoals de new age het in wil peperen.......Die willen alleen maar ( bedruipt met boedha en dala lama ) positieve kracht one - liners .

Ik ben een keer zo boos geworden :

iemand had weer eens een kreet geplaatst op FB over vrede om je heen en hoeveel invloed je daar zelf wel niet op hebt. Vrede om je heen komt voort als je lekker positief bent etc..... IK heb toen foto's geplaaatst van een land wat op dat moment overstroomd was en waar de mensen alles waren verloren. Ik zie dat volgens de kreet dit de schuld was van de mensen zelf blijkbaar.....

Ook zei ik hoeveel waarde het lekker geloven in jezelf nog heeft als er om je heen verwosting zou zijn. Hoe reddend is dat geloof in jezelf dan nog ?  Hoeveel vrede in je hart en pure liefde in je hart geeft dat dan nog dat geloof in jezelf ? 

Ik neem liever Zijn juk op mij want die is ligt en leid je zo op de juiste weg naar de vrede toe

Ton op 15-12-2014 08:36

Xander, bedankt voor je uitleg. Zo lees ik ook "Israël Aktueel" waarin veelal ook een andere berichtgeving wordt geschreven dan de bekende actualiteitenrubrieken in Nederland.

Menig keer heb ik de NOS aangeschreven en dat "het andere geluid" onder hun aandacht gebracht waarbij de vraag gesteld, waarom de NOS niet bericht over actualiteiten als op uw site te vinden is. De NOS heeft daarop nog nooit gereageerd.

Ga zo door Xander 

lente op 15-12-2014 09:00

Sydney IS gijzeling en de omstreden spreekbeurt van Geert Wilders een jaar geleden: https://endtimebibleprophecy.wordpress.com/2013/03/11/radical-islam-sparks-controversy-down-under/

Zoals het artikel aangeeft vernader met respect voor andere opvattingen over omstreden onderwerpen als radicale islam respectvol het perspectief en je leert inzien wie er als een roepende in de woestijn rondtrekt.

Goedemorgen Nederland, open je ogen! 

Josefientje op 15-12-2014 09:06

@Brandende kaars op 15-12-2014 00:20 ..... ik heb nog niet alles gelezen, uw bijdragen zijn altijd heeel erg waardevol en voluit Bijbelgetrouw, alleen zou ik u willen vragen van voorzeggingen te willen spreken, niet van voorspellingen. In De Schrift is altijd sprake van: Het zal waar en zeker zijn, voorzeggen, voorwaar, voorwaar...... [[waarzeggers voorspellen, het kan vriezen en het kan dooien]]. Verder veel Zegen toegewenst en dat allen die u lezen behouden mogen worden voor de Eeuwigheid, die oneindig is, waar zal men die oneindigheid doorbrengen.

Edwin op 15-12-2014 09:45

Top ook je toegift men is niet verplicht jou website te bezoeken.

Ben blij dat je dit werk doet En sta 100% achter je toegift helaas zijn vele christen nog in de ontkennings fase laten we hopen en bidden dat nog velen wakker geschud worden.

God's zegen gewenst

Ludwig op 15-12-2014 10:18

wel xander er zijn ook positieve forums over dieren en planten he dan moeten ze dat maar lezen :-)

het lijkt wel een testament van jou dit artikel hihi

hopelijk geen afscheidsbrief he

in sydney australie is er een gijzeling aan de gang waar de gegijselde verplicht worden met zwarte "is" vlagen voor het raam te komen

de shaira word door de islamisten opgeeist

shaira for belgium word terug aktief stond in de weekendkrant van het laatste nieuws

met een nieuwe foto een "is" vlag op het gerechtsgebouw van brussel

de wereld is om zeep

we gaan een tijd toegemoet van overleven

climatchaos word zichtbaarder

mysterieuze knallen zouden een voorbode voor aardbevingen zijn

vandaag ligt belgie plat door de staking

bart de wever probeert gelijk tatcher de stakingen te breken en te bestraffen

dit worden zware tijden

frigo op 15-12-2014 10:26

Nieuws geven en nieuws lezen : daar is niets mis mee .

Alleen het feit : wat een mens ermee doet , daar zit het probleem .

Iemand heeft informatie , neemt op en geeft door .

Het doorgegevenen word opgenomen in onze geest . Hetzij door iets te bekijken , door te horen , door te lezen .

Al die informatie en weten zet onze geest aan het denken .En uit zich in allerlei gevoelens : angst , 

boosheid,  , vreugde , jaloersheid ,  haat , droevenis , begeerte , hoogmoed , enz.....

Vanuit onze getriggende  gevoelens komen allerlei actifiteiten voort .Hetzij geestelijk (innerlijk) hetzij handelend

(uiterlijk)  Hetzij beiden .                  

Ik hoor een goede mop en iedereen kan zien dat ik lach .

Ik word gepest , maar niemand weet daarvan (innerlijk lijden).

 Ik hoor van een dreigende economische crisis : 1, ga mee staken 2, denk aan de gevolgen en doe niet mee .

 Ik zie een persoon bestolen en in elkaar geslagen worden : blijf ik aan de zijlijn staan ? loop ik door ?

of help ik die persoon ?  

Ik kijk stiekem porno , kan het niet laten ,ook al kwets ik mijn partner hiermee.

Onze informatie , wat doen we ermee ? En wat is ons geweten ? 

Ja wat is ons geweten ?Wat weten wij ? Hoe te zijn en hoe te reageren ?

1: door zelf te denken en te handelen , gebaseerd op dierlijke instinkten ? Voorbeelden genoeg op deze wereld :

waar de informatie die we krijgen door kwaad overwonnen word .In de kleine dingen zoals roddelen , word  soms

algouw tot ruzie in een familie , of een zwart schaap bestempelt .Hooligangs , ku klux klan , pesterijen ,

homohaters , religies die leunen op sektendoemenis ,satanisme ,enz..... te veel

om op te noemen : zijn allemaal dierlijke instinkten van beter weten en denken .

Wat vertelt ons , ons geweten ? Wat weten wij ? Wat moeten we weten ?

( Om los te komen van ons dierlijk zijn ?? ( ha ha ,,, wel wat cru he : we zijn geen dieren en zeker geen zoogdieren ))

Om mekaar lief te hebben ........... om hoop te geven aan mekaar  ..............om te spreken over de Messias :

Om blijven te geloven en Hem te verwachten . Om te weten dat er een betere toekomst komt voor diegene die

een kind van God de Vader zijn .

Dit lijden gaat voorbij , geef niet op en steun mekaar in liefde  . 

  Het weten , geweten , wet ,   ........ boden , geboden , verboden

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

God de Vader is een levende God .

God de Vader is de Heilige Geest : ge ziet Hem niet , maar hoort Hem wel

-------------------------------------------------------------------------------

Christus :Heb God de Vader lief boven alles en uw naaste als uzelf

Christus : Sta klaar voor de poorten van Jeruzalem tot als Ik kom

-----------------------------------------------------------------------                                                     veel liefs

  

AEO op 15-12-2014 11:03

De profetieën in de Bijbel zijn zeer betrouwbaar omdat ze nauwkeurig uitgekomen zijn, deels tegenwoordig aan het uitkomen zijn en nog zullen gaan uitkomen op korte termijn. Het is daarom dwaas om te stellen dat de Bijbel alleen maar een verzameling Hebreeuwse fabels zou zijn, of met andere woorden, een sprookjesboek. Wie de waarheid van de Bijbel niet erkent, of niet wil erkennen, die is als een blinde in het duister! Juist in onze tijd is één van de allerbelangrijkste profetieën uitgekomen, en dat is het herstel van Israël. We zien hier duidelijk dat het de wil van God is, dat de Joden terugkeren naar hun land. Want hoe valt het anders te verklaren dat Israël, ondanks vele pogingen van de Arabieren om het land te vernietigen, niet onder de voet werd gelopen? De Arabieren hebben vele pogingen gedaan om Israël te vernietigen. Het begon met een grootschalige inval in 1948 met een grote overmacht aan manschappen en wapens. Die overmacht was zó groot, dat veldmaarschalk Montgomery, de beroemde strateeg die in Noord-Afrika de Duitsers versloeg tijdens de Tweede Wereldoorlog, er van overtuigd was dat Israël het nog geen 3 weken zou kunnen redden! In 1967 trokken zowel Egypte als Syrië een enorme troepenmacht samen langs de grenzen van Israël, met de bedoeling om het land van de kaart te vegen. Dit werd ook openlijk gezegd in propaganda uitzendingen op de radio, er werd absoluut geen geheim van gemaakt. Maar tijdens de Zesdaagse Oorlog die toen uitbrak, leden de Arabische landen een smadelijke nederlaag. Israël zag zich geplaatst tegen de legers van Syrië, Irak, Jordanië en Egypte, maar won ondanks deze overmacht toch de strijd binnen 6 dagen. In 1973 werd Israël opnieuw aangevallen maar won weer. Israël is er om te blijven, niemand zal in staat zijn om het land te vernietigen, ook al loopt de hele wereld te hoop tegen dit kleine landje, dat slechts iets groter is dan de helft van Nederland!

Zilvermeeuw op 15-12-2014 11:09

Vooralsnog moeten we er als mensen vanuit gaan dat we zelf verantwoordelijk zijn voor wat er op deze planeet gebeurt, en hier dus ook naar handelen.

Tja Xander, en dààr schort het nou juist aan. We zijn door Balkenende de EU ingerotzooid en nog steeds heeft het merendeel van de Nederlanders geen enkel probleem met de Satatische Nazi-kliek in Brussel, getuige het feit dat de peilingen uitwijzen dat weliswaar VVD en PvdA fors gaan verliezen maar D666 aan zetels zal winnen. Deze partij is nog veel meer landverraderlijk dan PvdA en VVD samen. De enige èchte "peiling" is natuurlijk in maart tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten. We leven in een demoNcratie dus daar heb ik geen enkele positieve verwachting van.

Wat de toekomst betreft hou ik mij vast aan het gegeven dat Christus àlles regeert en Hij een toevlucht is voor de Zijnen, wat er ook gebeurt. Hij staat aan het roer van de levensscheepjes van allen die op Hem betrouwen.

"God hoort de jonge raven als zij roepen en Hij voedt hen". Hij heeft zèlfs zorg voor de vogels die in de Bijbel "onrein" worden genoemd! "Wees dan niet bezorgd voor de dag van morgen, elke dag heeft genoeg aan zijn eigen kwaad" zijn de woorden van de Heiland.

 

Dennis op 15-12-2014 12:14

Ik heb zaterdag maar ff een nieuwe auto gekocht! Net op tijd dus! Over een paar weken is mijn geld sowieso niks meer waard!

Knip op 15-12-2014 12:27

@Brandende kaars op 15-12-2014 00:20

Dus als ik uw verhaal goed begrijp, is het sprookje van Jezus in elkaar geflanst uit oude geschriften. Dit alles door de toenmalige machthebbers tussen het jaar 40 en 100. Over de Jezus die zieken met een handoplegging kon genezen, doden kon opwekken en over water kon lopen (om maar een paar fantasieen uit de bijbel op te sommen) is niets, maar dan ook helemaal niets in de geschiedenis geschriften uit die tijd terug te vinden.  Nu heb ik weer wat geleerd dus. Conclusie: deze Jezus heeft nooit bestaan.

Xander, ik sta trouwens helemaal achter de strekking van je artikel. Het is alleen jammer dat je niet ziet dat de leiders van Israel, dezelfden zijn als die van de VS.

Ik hoop dat je dit op je site zet want met kritiek op Israel hebben, ook al komt het van iemand die de staat Israel erkend, noodzakelijk en gerechtvaardigd vind, heb je nogal wat moeite.

Juul op 15-12-2014 12:34

Ik ben van mening dat symbolisch Engeland met als uitloper de VS Een wereldmacht zijn volgens de bijbel. Hierna komt er nog een wereldmacht alvorens het Vredesrijk van Jezus C. hier op aarde begint. Ik heb zitten piekeren wat na Engeland en de VS nog komen gaat qua wereldmacht, maar ik kom er niet uit.

Qromwel op 15-12-2014 13:36

Ik haat niet de aanhangers, maar wel hun ideologiën, waarin niet Jezus Christus belewden wordt. Zo, meteen 5 á 6 miiljard afgodendienaars op de kast gejaagd.

Pascal op 15-12-2014 14:35

‘Maar als u van te voren gewaarschuwd wilt worden, en mogelijk voorbereid voor wat ‘uw’ regering voor u in petto heeft, en een kleine kans wilt hebben om de loop van de gebeurtenissen te veranderen, lees en steun dan deze site. Het is uw site, ik weet deze dingen al. Ik schrijf voor u,’ vervolgt Roberts, oud mederedacteur van de Wall Street Journal en voormalig assistent-minister voor Economisch Beleid onder president Reagan''

Dacht iemand werkelijk dat hij of zij zich kan voorbereiden op de dood die toch wel volgt en iets aan de loop van de geschiedenis kan veranderen ? Dit is een grote illusie en daarnaast is in de tijd die komen gaat de dood onze grootste vriend. Er zal toch niemand overleven nu het straks wereldwijd escaleert want daar liggen genoeg bommetjes voor klaar. Je eigen er druk om maken is dan ook helemaal niet nodig want ieders tijd is al bepaald.   

Arno op 15-12-2014 21:51

@Annemarie 15-12-2014 03:19

Heel mooi Annemarie, bedankt! Ik heb er met veel vreugde naar gekeken.... 

bazuintje op 16-12-2014 12:21

De laatste tijd heb ik nogal wat tegenslagen te verduren gehad, wat ook heeft gemaakt dat ik maar beperkt tot internet toegang heb. Ik hou mijn youtube op het moment niet bij, waar ik filmpjes op zet om mensen aan het denken te krijgen. Op Facebook alleen voor nodige contacten nog zover het strekt. Wanneer je geen streaming kan op zoeken, en wist al wat jaartjes van deze site, blijkt deze niet minder waardevol om up to date te blijven.

Of er nu wel of geen oplossingen komen, ik wordt er ook wel eens moedeloos van, maar dat zit m vooral in hoe mensen al dan niet met elkaar reageren op deze nieuwssite. Ik blijf liever op de hoogte, dan kan ik het afmeten aan wat ik zelf weet ervan, en een eventuele klap ruim zien aankomen. Zo is er vorige week nog iemand gechipt in amsterdam, das een indicatie waar het naartoe gaat. In het westen hebben we te maken met een psychologische oorlog voering, daarom wordt er ook soms verbluffend gereageerd op nieuws artikelen.

Maar Xander.. zolang het duren kan.. ga vooral door. Al had je er maar 1 mens mee gediend.. dan is het de moeite toch waard geweest. En zo naar ik lees zijn het er meer.. dus goed werk.. en bedankt voor al die moeite om het uit te zoeken.

Wim op 17-12-2014 00:39

Anno Mundi.   Wanneer begint de apocalyps ? Het joodse jaar 5775  (sept./okt., tisjrie) komt overeen met het algemene of Gregoriaanse jaar  2014 -2015 In Ex 12: 41 en Gal 3:17 staat: 430.  5775 en 215 is 5990 - 5 = 5985  geboorte vanJezus, dan gaan hopelijk de laatste 10 jaren in!

Berkeboom op 22-12-2014 19:10

Ik kan u artikel in een woord samenvatten,namelijk Amen. Xander!Er is een spreekwoord dat zegt:De Waarheid Kwetst" dus zij die depresief worden van het lezen van deze site raad ik aan deze site niet meer op te zoeken want Xander is geen allerdaagse site dat ons wil laten horen wat we in deze zondige wereld willen horen en al zeker niet meegaat in de grote leugens dat ons in de regulieren media al genoeg wordt ingedrilt.Ge kunt dan beter de site van "Het Super Liegebeest" opzoeken waarmee ge onze huidige reguliere media perfect mee kunt samenvatten.Kortom,... zijt ge alergische voor de waarheid en realiteit,kom dan zeker niet op deze site.Beste mensen:Word nu eindelijk eens wakker en zie de feite onder ogen of geloven jullie nu nog altijd dat de wereld er beter op gaat worden??? dan zijt ge echt wel wat naief vrees ik.

Berkeboom op 22-12-2014 19:15

Ga vooral zo verder beste Xander en bedankt voor de realiteit die ge al hebt laten zien.Amen

dewaarheid op 07-01-2015 12:14

Geloof is een Zonde! god bestaat waarschijnlijk niet, goden zetten op tot menings verschillen, menings verschillen zetten op tot irritatie en irritatie zet op tot haat!is het niet het cristendom dat nietgelovige straft dan is het wel een ander geloof met een andere haatzaaiende kreet en Helaas zien sommige mensen zichzelf ook nog eens als god tegenwoordig.Een "God" is het geen dat goed van slecht onderscheidt en dus bepaald wat slecht is!

De enige regels op de wereld zouden moeten zijn,

1. laat een ander met rust en doe een ander geen pijn!

2. niks is van jou, alles wat je hebt leen je, zelfs je leven!

3. bemoei je met je eigen zaken!

Bird op 13-05-2015 21:27

Depressief nou nee niet echt,ik heb er jaren van geleerd en weet wat er komen gaat en we zien wel.

Heb ook veel geleerd van onze ministers allemaal,ook buitenlandse leiders.

Niet te vertrouwen dus het ging en gaat altijd om het gewin.

Ik lees net:niks is van jou,en daar ben ik het zo mee eens,je Huis je Geld,dus alles wat je bezit is geleend en moet je ooit gewoon terug geven,het heeft Geen eeuwigheids waarde.

Alleen Jezus heeft Eeuwigheids Waarde,of je het wilt of niet.

Alleen Jezus kan je helpen en niemand anders.

Veel Mensen komen toch tot het geloof gelukkig,dan ben je gered,zoniet dan ga je het niet redden,nooit.

Als je Jezus niet aan wilt nemen als je persoonlijke verlosser heb je een Groot probleem.

Nogmaals ik ben niet depressief want ik ken Jezus dus.

Ik adviseer ,dewaarheid op 07-01-2015 12:14. wat meer de Bijbel te lezen en Bijbel studie te gaan doen,"Geloof is een Zonde!" zegt u?

Beetje vreemde opmerking waar ik niets mee kan,"god bestaat waarschijnlijk niet"ook behoorlijk vaag,"goden zetten op tot menings verschillen"hoe kan dat, ze bestaan volgens U niet.

Er is maar één God en dat is de God van Abraham Izaak en Jokob,en de eerlijke en oprechte volgelingen van deze God zijn de echte Christenen,het is ook aan deze God die bepaald of een persoon wel of niet een Christen is,gelukkig hebben wij daar geen kijk op,het is niet aan ons.

Dus ik weet niet waar u die wijsheid vandaan heb maar gaat toch eens De Bijbel lezen zou ik zeggen.

Ik wens iedereen God's zegen toe.

Een zondaar.

Bird.

Marinus Ferdinand op 05-06-2017 09:06

Slecht weinig mensen zien de ernst van de situatie in. Onze maatschappij, Joods-Christelijk, Grieks-Romeins gefundeerd, staat op instorten, Verzwakt door decadentie en hedonisme. Het vlees is zwak.

Het is laat, heel laat. Iemand zei eens tegen een priester: de mensen gaan echt nooit meer naar de Kerk hoor. De priester antwoordde: "Onze Lieve heer hoeft maar 1 keer met zijn vingers te knipperen, en de Kerken zitten weer vol". Wacht maar tot er eens een echt grote klap komt, die we niet kunnen wegzingen met Imagine van John Lennon, en een herdenkingsconcert, zeg ik dan. Kwestie van tijd, of gaan we toch nog voor die tijd op staan?

Marinus Ferdinand op 05-06-2017 15:24

@Juul

Die laatste wereldmacht, na Engeland-Amerika, is de Verenigde Naties!

Wardje op 23-06-2017 18:46

Jezus in historie heidenen en joden. U hebt helemaal geen weet van wat zeggen : Tacitus, Plinius, Flavius Josefus om er maar drie (geschied)schrijvers te noemen .     

@Knip op 15-12-2014 12:27
Marinus Ferdinand op 26-06-2017 08:06

@Knip

Het is volgens historisch onderzoek allang bewezen dat Jezus heeft bestaan. 

U begrijpt van de symboliek en de acherrgronden van de Bijbel niet veel, merk ik. Johan Derksen zegt dat de Bijbel een gedateerd sprookjesboek is. Uw niveau van oordeelsvorming, lijkt me. Gewoon lekker voetbal kijken, zou ik zeggen: ook leuk.

Marinus Ferdinand op 26-06-2017 08:07

@Knip

Het is volgens historisch onderzoek allang bewezen dat Jezus heeft bestaan. 

U begrijpt van de symboliek en de acherrgronden van de Bijbel niet veel, merk ik. Johan Derksen zegt dat de Bijbel een gedateerd sprookjesboek is. Uw niveau van oordeelsvorming, lijkt me. Gewoon lekker voetbal kijken, zou ik zeggen: ook leuk.

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl