Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Crisis nabij? Federale bankmedewerkers in VS krijgen survivalkits van overheid

‘Catastrofale gevolgen die meer dan een generatie kunnen duren’


Ook in diverse succesvolle series zoals The Walking Dead lijken de Amerikanen te worden voorbereid op een totale instorting van de maatschappij.

Het Amerikaanse ministerie van Financiën heeft voor alle 3814 medewerkers die toezien op het nationale bankensysteem survivalkits gekocht. In het pakket zit onder andere calorierijk voedsel, water en waterzuiveringstabletten, EHBO-materialen, medicijnen zoals antibiotica en pijnstillers, een noodradio en een warmtevasthoudende deken. Analisten wijzen erop dit in de afgelopen jaren één van de vele signalen is dat de overheid zich voorbereidt op een massale crisis die het dagelijkse leven permanent op zijn kop zal zetten.


De noodpakketten zullen naar iedere grote bank worden gestuurd, inclusief Bank of America, American Express Bank, Citigroup, JPMorgan Chase en Wells Fargo. Alle hogere overheidsofficials die toezien op deze banken krijgen deze survivalkit.

Voorbereid op dramatische crisis

Als op zichzelf staande maatregel is het wellicht niet zo bijzonder, maar de afgelopen jaren heeft de Amerikaanse overheid talloze andere maatregelen genomen die erop wijzen dat er een dramatische crisis wordt verwacht. Zo zijn er massaal voedsel, anti-rellenuitrustingen, automatische wapens en miljarden kogels ingeslagen. Politie en leger trainen in steden in heel het land op het massaal uitbreken van rellen, plunderingen, het uitvallen van het elektriciteitsnet, chaos en zelfs burgeroorlog achtige toestanden.

Onder president Obama is de officiële overheidsschuld gestegen van $ 10 biljoen naar $ 18 biljoen, volgens velen onhoudbaar hoog. Het ministerie van Homeland Security en het Pentagon lijken zich dan ook voor te bereiden op de totale instorting van de dollar en de Amerikaanse economie.

‘Generatie lang catastrofale gevolgen’

Al vorig jaar waarschuwde het ministerie van Financiën in een rapport voor ‘catastrofale gevolgen.... die meer dan een generatie kunnen duren’ als het de overheid op zeker moment niet meer lukt om nog meer schulden te maken en vervolgens bankroet gaat. Zo’n crisis zal niet alleen de VS, maar de hele wereld treffen, in het bijzonder landen die nauw verbonden zijn met de Amerikaanse economie, zoals Nederland.

Zogenaamde ‘preppers’ waarschuwen op websites al veel langer voor het einde van het leven zoals de Amerikanen dat gewend zijn, en adviseren om voor minstens enkele weken, maar liever nog enkele maanden water, voedsel, kookgerei, gereedschap, wapens, medicijnen en andere zaken in te slaan die nodig zijn als zowel de overheid als de energievoorziening vrijwel geheel wegvalt, en de samenleving vervalt tot anarchie.

 

Xander

(1) SHTF Plan (via Infowars)
(2) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

09-12: Topeconoom Armstrong: Financiële ‘big bang’ in najaar 2015 (/ ‘Mad Max achtige instorting mogelijk’)
07-11: Topeconoom Armstrong: In 2016 instorting Verenigde Staten (/ ‘Amerikaanse wetten zijn simpelweg geschift geworden’)
21-10: Machtigste bank ter wereld geeft derde waarschuwing voor grote crash
08-10: Econoom/investeringsbankier: Dollar gaat instorten, chaos en oorlog volgt
03-10: Diepere crisis eurozone door Frankrijk en Italië; ECB en IMF vrezen totale crash
11-09: Grote investeringsbanken verwachten dramatische euro-crash
01-09: ...; ‘Europese superstaat in 2016’ (/ Op zijn laatst in 2016 een euro-staatsschuldencrisis, waarna de ECB de EU-landen tot een financiële en politieke unie zal dwingen)
30-06: Amerikaanse topeconoom Armstrong: Invoeren euro slechtste besluit ooit (/ ‘Uitbuiting van de samenleving door bankiers ontketent klassenstrijd en mogelijk een revolutie’)
29-06: Machtigste bank ter wereld (BIS) verwacht ‘vernietigende ommekeer’
16-06: EU-Commissaris Andor: Eurozone integreert of stort in (/ ‘EU in huidige vorm niet levensvatbaar’)
13-04: Onderzoeksjournalist: EU-elite stuurt bewust aan op humanitaire catastrofe (/ ‘Hoge schulden en reddingsfondsen lang van tevoren gepland om controle over landen over te nemen’)
14-02: 'Als Obama niet wordt gestopt, stort Amerika binnen 18 maanden in'
04-02: Waarschuwingen voor wereldwijde totale instorting stapelen zich op

2013:
11-06: Zal Amerika Obama's tweede termijn overleven?

2012:

24-08: Bios-docu '2016: Obama's America' schetst duistere toekomst VS
25-07: 17 economen: Europa stevent slaapwandelend op enorme catastrofe af (/ Nederlandse historicus waarschuwt voor nieuwe grote oorlog in Europa als politici blijven vasthouden aan euro en meer integratie)

 

Omdat de problemen met Google Chrome helaas nog steeds niet zijn opgelost, adviseren wij onze bezoekers om voorlopig gebruik te maken van Internet Explorer, Firefox of Opera.

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

 

Reacties

Fresh op 11-12-2014 16:55

Het is veel dichter bij dan de meesten beseffen. Bereid je voor nu het nog kan, zodra het gebeurt is het te laat. Er zal een jaar lang weinig te eten zijn. Een jaar lang draaien ze de voedeselkranen dicht. Bedenk dan maar eens wat voor gevolgen dat zal hebben. Probeer het grote plaatje te zien, zaken zijn al vele jaren vantevoren gepland, nu is het dan bijna zover. Een ontstellend grote chaos dat is wat ze willen creëren, De rellen in Ferguson vallen daarbij in het niet, dat is slechts een generale repetitie op wat komen gaat. Zorg dat je niet in de grote steden woont in deze periode, daar zal het heel heel zwaar worden. Degenen die daar nu wonen zullen wensen dat ze op het platteland woonden, nu is het nog andersom.

Degenen die wakker zijn, zullen begrijpen waarom er een jarenlange massale immigratie heeft plaatsgevonden en dat is niet cultuurverrijking of islamisatie. Natuurlijk dat is wat de bevolking moet geloven, daar zorgt de media wel voor. Het brein is bij veel mensen helaas al helemaal afgestompt door de media. Stem op de juiste partij en dan komt alles wel weer goed droom.  Nee, juist de minderheden als de moslims in het land zullen het straks zwaar krijgen, zeker wanneer men zal moeten vechten om elk klein stukje brood. Er is nu al een grote verdeeldheid, straks worden de moslims het licht in de ogen al helemaal niet meer gegund. Criminaliteit, geweld, moord en doodslag dat kun je gaan verwachten. Oorlogsmisdadigers zullen opstaan. Wanneer er genoeg bloed heeft gevloeid, zal de antichrist opstaan, want de antichrist zal komen op een vleugel van gruwelen. De new world order is in de maak, het is erger dan de meeste mensen beseffen.

Jean-marie op 11-12-2014 17:09

Dit is lachen. De Russen houden het wel een beetje langer uit dan twee dagen!

Rickjeee op 11-12-2014 17:20

gelukkig woon ik in een dorp (vesting stadje) als we willen, verdedigen we die tegen plunderaars. tot dat de orde is hersteld. Toch nog een plus puntje om niet in de stad te wonen! In een dorp kent iedereen elkaar en wordt er denk ik iets meer samengewerkt dan in de stad waar niemand elkaar ziet/ kent. 

Disciplus Simplex op 11-12-2014 17:33

"als het de overheid op zeker moment niet meer lukt om nog meer schulden te maken en vervolgens bankroet gaat."

Wie heeft al dat geld tegoed vraag je je af.... de teller is net over de 18 biljoen heen. Dat is $56000 voor elke burger, inclusief babies etc. Dus als je net geboren wordt krijg je dat direct als molensteen om je nek. Zo wordt je dus geboren als slaaf in 'het meest vrije land ter wereld'.

Feit is dat het land al bij de instelling van de Federal Reserve bankroet was. Per definitie. Want als je rente moet betalen over al het geld wat je hebt kom je altijd tekort. Ook het (vast)goed dat je hebt kun je niet verkopen want het geld waar het mee gekocht moet worden komt van de Federal Reserve. Tegen rente. Die Federal Reserve (centrale bank) is een priveonderneming waarvan de aandeelhouders geheim zijn (maar waarschijnlijk leven in Engeland, Nederland, Duitsland en Frankrijk) creeren dat 'geld' met een handtekening. Het drukken van de biljetten kost $0.02 per biljet (?) en wordt betaald met... de biljetten die er af rollen. Want ze worden uitgeleend tegen rente. Oftewel; het is totaal onmogelijk om je schulden af te betalen. Deze kan alleen maar groeien.

Martijn op 11-12-2014 17:56

Fresh...

Ik geloof precies wat jij zegt je ziet het aan alles, en iedereen om mij heen doet heel gesapig zovan ach dat zal wel meevallen.

Lege supermarktschappen die heb je landelijk geregeld in drie a vier dagen.

Als mensen eenmaal doorhebben dat er niks meer bevoorraad wordt dan is het voor velen te laat, en er zullen veel mensen op rooftocht gaan.

Ineens zijn alle spullen en dingen waar ze jaren hun huis op hebben gebaseerd ineens waardeloos.

Een bord eten is goud waard....

Disciplus Simplex op 11-12-2014 18:16

leuke site waar je direct alle US overheidsfinancien en statistieken in real time.

http://www.usdebtclock.org/

Lucie op 11-12-2014 19:21

Wat een toekomstbeeld,afschuwelijk!!

Dank jullie wel,dames en heren politici.

Hebben jullie het voor jezelf al goed geregeld?

Emile op 11-12-2014 19:30

Ach, dit zijn toch gewoon de kerstpakketten van dit jaar die ingeslagen zijn?

Benesha op 11-12-2014 20:00

Ik wil geen doemdenker zijn en wellicht is het allemaal wat overdreven, maar ik ben er toch niet helemaal gerust in. Als er ook maar iets misgaat, bv geen olie meer, dan rijden geen vrachtwagens meer, draaien de fabrieken niet meer, is er niks meer in de supermarkt. het hangt allemaal teveel aan elkaar. Als dat gebeurt zullen we per dorp, per stad coöperatieven moeten vormen, creatief en solidair zijn. En wellicht worden we 300 jaar terug gecatapulteerd. Maar overleven zullen we.

Leo op 11-12-2014 20:45

Zou maar gaan verhuizen als ik jou was, wat een doemdenkerij zeg, waar haal je het vandaan. Volslagen idioot. Fresh je zelf wat op en ga door met je leven.

eva op 11-12-2014 21:17

Wat een  rancuneus beeld wordt hier geschetst,zo ver komt het niet mocht er al sprake zijn van de instorting van de dollar of de euro, dan stapt men heus wel over op een nieuwe wereld munt ,als men het handig inkleed dan zuigt men bepaalde economieen financieel leeg,lang leven de gouden eeuwen.

Lodewijk op 11-12-2014 21:41

Dat nu juist bankmedewerkers die nood pakketten krijgen... zouden ze zich in de nabije toekomst soms een tijdje moeten verstoppen? Niet meer naar het werk gaan, thuis blijven, want de bank gaat een tijd dicht? En de mensen zouden wel eens heel boos kunnen worden als ze niet meer aan hun geld kunnen komen? 

Lodewijk op 11-12-2014 22:34

Op Cyprus had niet bijna iedereen een of meer vuurwapens in huis toen de banken sloten... maar in de VS is dat wel het geval. 

rebas op 11-12-2014 23:07
Benesha op 11-12-2014 20:00

Ik wil geen doemdenker zijn en wellicht is het allemaal wat overdreven, maar ik ben er toch niet helemaal gerust in. Als er ook maar iets misgaat, bv geen olie meer, dan rijden geen vrachtwagens meer, draaien de fabrieken niet meer, is er niks meer in de supermarkt.

Terug naar de middeleeuwen kan ook nog.

Bedenk dat er in de middeleeuwen de mensen leefden van wat de landbouw opbracht terplaatse.

Er woonden toen maar 1/10 van het huidige 500.000.000 inwoners van Europa.

Wat transport en energie tekorten betreft,vrachtwagens zijn niet meer nodig om de warenhuizen te bevoorraden.

De natuurwetten worden weer van toepassing,de landbouw brengt maar een klein op,dus geen eten voor miljoenen.

Wat dan gebeurt zie je op geregelde tijdstippen gebeuren in Afrikaanse woestijngebieden.

De aarde kan zich dan weer herstellen van de roofbouw gedurende de laatste 100 jaar.

vlokje op 12-12-2014 12:21

En je dacht dat je veilig was met een goed gevulde voorraad kast?

Alles eerlijk delen, of anders pakken we het zelf wel

Apocalypse op 12-12-2014 12:51

..... en daarom moeten wij ons langzaam maar zeker losmaken van de Amerikanen en onze blik op het Oosten gaan richten.

Een economisch (en wie weet later een militair) samenwerkingsverband EU- Rusland, met China er later bij.

Dat houdt ons economisch in leven. Erg belangrijk voor onze generaties na ons.

Maar ja ...., ik lijk een roepende in de woestijn.

Drossaard op 12-12-2014 14:37

@Apocalypse, hier zitten toch wel aantal medestanders, hoor! Heb jij ook al langer echt nagedacht over deze materie? Welke strategie heb jij om dit doel te bereiken? Misschien moeten we een eurazie.punt.nl website beginnen om mensen te mobiliseren? Zelf ben ik niet voor een pact met China, maar met Rusland zie ik wel zitten. Net als de huidige EU-heersers lijkt ook Amerika zijn verstand te verliezen. Hun schuldenput valt niet meer te dempen, welk marshall-plan we voor onze oude bondgenoten ook zouden bedenken, aangezien ze maar dollars blijven uitdelen in de wereld. Wie zijn eigenlijk de schuldeisers van de failliete VS, middenoosten-staatjes en China?

Drossaard op 12-12-2014 14:45

@Fresh, hou je er wel rekening mee dat juist onze voedselproductie in handen is van immigranten? Ik heb bij Hak (neerlands glorie, jaja) gewerkt, waar moslims oververtegenwoordigd zijn (ze hebben in de fabriek zelfs een moskee, nou vooruit een gebedsruimte dan). Als de maatschappij ineenstort, zitten zij bovenop de echte voorraden. In andere fabrieken, in supermarktgroothandels en in de kassen zal dit niet anders zijn.

Fresh op 12-12-2014 14:52

@Martijn, gelukkig zijn er nog mensen die wakker zijn. In mijn omgeving is het niet anders hoor,veel mensen denken dat het allemaal niet zo hard zal lopen. Had het zelf ook heel graag anders gezien. Helaas is er nog zeer weinig tijd.

@Leo, succes!!!

Angel op 13-12-2014 19:58

Ja die Leo mag zeker wel eens wakker worden, maar helaas slaapt de massa rustig door, want dat zal in dit land toch niet gebeuren en dat zullen ze ons toch niet aan doen? Nou, maak je borst maar nat, want als de --- hier uitbreekt zit de elite, de overheid, regering, bankiers veilig in hun onderaardse bunkers. De minachting voor het volk zegt nu toch al alles, het betalen en betalen maar, anders pakken we je op. Ook de deurwaarders, CJIB en politiemacht doen hier aan mee.

Nee, ik heb geen enkele illussie dat men straks de handen ineens zal slaan, het is ieder voor zich en God voor ons allen, zo was, is het en zo blijft het. Maar misschien vergis ik me in de mensheid, de tijd zal het ons leren en dat er chaotische tijden ons staan te wachten mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Leo, slaap rustig verder en wordt vooral niet wakker, dat word je pas wanneer gillende mensen door de straten lopen, want ze kunnen niet meer pinnen, het geld is weg, prima laat allemaal gebeuren.

De wakkere mensen zijn hierop voorbereid en hebben hun maatregelen al genomen, nu jij nog Leo.

Succes Leo en wordt wakker!

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl