HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Newsweek: Bewijs dat Turkije samenwerkt met IS

ISIS-konvooien reizen beschermd via Turkije – Turken bedreigen EU-lid Cyprus

Turkse tanks kijken uit over Kobane, waar nog altijd om wordt gevochten.

De islamitische terreurgroep IS(IS) werkt samen met Turkije en krijgt steun van het Turkse leger. Dat concludeert Newsweek op grond van een eigen onderzoek en het getuigenis van de zoon van een Iraakse zakenman die enige tijd werkzaam was op het communicatie hoofdkwartier van IS in Raqqa. Newsweek bevestigt hiermee wat we al geruime tijd schrijven, namelijk dat NAVO-lid Turkije IS(IS) gebruikt om Syrië, Irak en mogelijk ook andere landen in chaos te storten, waarna het voor het Turkse leger een eenvoudige klus wordt om binnen te vallen en te beginnen met de verwezenlijking van Ankara’s grote droom: een hersteld Ottomaans Rijk.

Sherko Omer, de zoon van een succesvolle zakenman in Iraaks Koerdistan, had zich aanvankelijk aangesloten bij het Free Syrian Army om tegen president Bashar al-Assad te vechten. In Raqqa kwam hij al snel onder IS(IS) te werken als ‘communicatie technicus’. Na enige tijd zag hij zijn kans schoon en vluchtte.

Newsweek interviewde Omer, en kwam tot de conclusie dat IS Turkije als bondgenoot beschouwt en samenwerkt met het Turkse leger en de Turkse grenstroepen, die de terroristen –die inmiddels grote delen van Irak en Syrië controleert- niet alleen ongemoeid hun gang laten gaan, maar ook actief helpen en beschermen.

Turken en IS samen tegen de Koerden

‘ISIS commandanten vertelden ons helemaal nergens bang voor te zijn, omdat er volledige samenwerking met de Turken was,’ zei Omer over IS-strijders die regelmatig de Turkse grens oversteken. ‘Ze verzekerden ons dat er niets zou gebeuren, vooral niet tijdens hun regelmatige reizen van Raqqa en Aleppo naar de Koerdische gebieden verder in het noordoosten van Syrië. Het was namelijk onmogelijk via Syrië te reizen omdat de (Koerdische volksmilitie) YPG de meeste delen van de Koerdische regio controleert.’

De Koerden verzetten zich al enige tijd tegen de Turkse steun voor IS. ‘IS(IS) kan niet anders dan een bondgenoot van Turkije zijn, want ISIS-strijders waren alleen via Turkije in staat om ingezet te worden tegen de Koerdische dorpen en steden in het noorden van Syrië,’ vervolgde Omer. ‘Ik heb ISIS-veldkapiteins en -commandanten in Syrië talloze keren verbonden met mensen in Turkije.’

‘Ik hoorde hen zelden in het Arabisch praten. Dat gebeurde alleen als ze het tegen hun eigen rekruten hadden. Anders praatten ze meestal in het Turks, omdat de mensen met wie ze praatten bepaalde Turkse officials waren. Die jongens van ISIS waren altijd heel serieus als ze hen spraken.’

ISIS-konvooien beschermd in Turkije

Vanuit Raqqa werd Omer naar een bataljon verplaatst dat in het noordoosten van Syrië tegen de Koerden ging vechten. Het konvooi reed via Turkije, en de IS-strijders verbleven daar in safehouses voordat ze weer de grens met Syrië overstaken.

‘Terwijl we de grens bij Ceylanpinar probeerden over te gaan, werden we gevangen in het licht van een Turkse wachttoren. De commandant zei snel tegen ons om kalm en in positie te blijven, en niet in het licht te kijken. Hij praatte opnieuw over de radio in het Turks, en we bleven waar we waren. 10 minuten later ging het licht van de wachttoren weg, en de commandant beval ons in beweging te komen, omdat dat het signaal was dat we veilig de grens konden oversteken naar Serekaniye.’

Daar werden ze echter aangevallen door Koerdische troepen. Omer gaf zich over en werd enige maanden vastgehouden, totdat de Koerden ervan overtuigd waren dat hij bij IS geen strijder was geweest en geen geweld had gebruikt.

Het echte Kalifaat

De Turkse bedoelingen worden almaar duidelijker. De islamistische AKP van president Erdogan en premier Davutoglu wil opnieuw een groot en machtig Turks-Ottomaans Rijk oprichten, dat ook volgens de Moslim Broederschap het ‘echte’ herboren Islamitische Kalifaat zal zijn.

Turkije bedreigt Cyprus

Terwijl het Westen zich eenzijdig richt op Rusland, heeft Turkije een marineschip naar de wateren bij EU-lid Cyprus gestuurd om de daar gevonden enorme olie- en gasvoorraden te claimen. Deze provocatie door Ankara kan een diplomatieke crisis veroorzaken. Nu al hebben de Griekse Cyprioten de gesprekken over de vereniging met het door Turkije bezette noorden van Cyprus opgeschort, en de EU opgeroepen hetzelfde te doen met  de onderhandelingen over het Turkse lidmaatschap van de EU.

Vorige maand waarschuwde Brussel Turkije nog vanwege Cyprus. Volgens politiek analist Sinan Ulgen van het Carnegie Institute trekt de regering in Ankara zich daar weinig van aan. ‘Ze zijn vol zelfvertrouwen dat de internationale gemeenschap hen niet zal isoleren om Cyprus.’

Turkije is een van de weinige landen die de internationale maritieme wetten (‘Law of the Sea’) niet heeft ondertekend. Het land heeft zijn zinnen gezet op de olie- en gasreserves in de Egeïsche Zee, en beweert dat de overwegend Griekse eilanden daar toebehoren aan de Turkse Cyprioten, die sinds de Turkse invasie in 1974 het noorden van Cyprus bezet houden. Deze onrechtmatige Turkse claims worden door vrijwel niet één land ter wereld erkend.

Uitroeiing christendom

Naast het economische aspect heeft het conflict over Cyprus een religieuze dimensie. Het zuiden van Cyprus is overwegen Orthodox-christelijk. De Turken willen de complete regio – vanaf de Balkan in Oost Europa tot en met Noord Afrika, het Midden Oosten en midden Azië- islamiseren en het daar nog aanwezige christendom –mede met behulp van IS(IS)- compleet uitroeien.

 

Xander

(1) Shoebat (/ YouTube)
(2) Newsweek

Zie ook o.a.:

08-11: ...; ‘Westen zet IS in tegen Rusland’
27-10: ... Jonge moslims aangetrokken door wreedheid IS
26-10: Video: ISIS daagt Westen en Rusland uit tot Armageddon
22-10: Verdachte dood TV-journalist die Turkse steun voor IS onthuld
 (/ Operatie Fast & FurISIS: VS laat wapens doelbewust in handen van IS vallen)
17-10: ‘Obama laat ISIS winnen vanwege islamitische Armageddon profetie’
14-10: Turkse luchtmacht bombardeert niet IS, maar Koerden (Experts bevestigen: Westerse wapens voor Syrische rebellen komen bij IS terecht)
22-09: ISIS en Al-Qaeda gebruiken Saudische fatwa die beveelt alle Westerlingen uit te roeien
12-09: Turkije weigert mee te werken aan Westerse militaire actie tegen IS
05-09: De cijfers: IS en extremisme door groot aantal moslims gesteund
21-08: Videobewijs van IS trainingskampen in Turkije
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat
08-08: Succes ISIS dankzij Westerse ‘bondgenoten’ Turkije en Saudi Arabië
18-06: Onthutsend: ISIS-terroristen werden getraind door Amerika en Turkije
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk

2013:
30-11: '70 miljoen christenen dreigen te worden vermoord in islamitische holocaust'

2012:
27-12: Oxford Universiteit: Christenen meest vervolgde gelovigen ter wereld (/ 'Verbijsterend dat Westerse elite racisme aanvoert als reden om massale christenvervolgingen door moslims te negeren)
14-08: Waarom steunt het Westen de islamitische uitroeiingsoorlog tegen christenen?

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.Reacties

Lucie op 09-11-2014 14:42

En nu meteem stoppen met Turkije bij de EU te halen,dit is,zoals veel Nederlanders al lang zien,een crimineel land.

Alleen de criminele politici,doen alsof hun neus bloed.

Cathja op 09-11-2014 15:21

Turkije speelt hier een verschrikkelijk smerig spel! Ik begrijp niet dat de NAVO hen niet op de vingers tikt, en hen de waarschuwing geeft dat ze moeten opstappen als NAVO-bondgenoot als ze niet stoppen met het geven van steun aan ISIS.

Ook de Turkse claim op de olievoorraden rond Cyprus is iets onrechtmatigs, want Cyprus is een souverein land, wat deels onrechtmatig bezet wordt gehouden door de Turken. De Turken dienen het noorden te verlaten, en zich totaal terug te trekken uit Cyprus. Ik begrijp niet dat Brussel niet veel harder optreedt tegen Turkije en hun vuile praktijken! Ieder jaar krijgt dat land vele honderden miljoenen euro's vanuit Brussel als een soort toetredingspremie, terwijl de kans zeer groot is dat Turkije nooit EU-lid zal kunnen worden.

Vreemd dat we in onze media weinig of niets over deze kwesties te horen krijgen. Ik denk dat de overheid ervoor kiest om het volk dom te houden. Zo hou je ze rustig.

getuige op 09-11-2014 16:09

Lees hier hoe het leiders vergaat die overmoedig worden. Waarvan Erdogan 1 van is.

http://english.alarabiya.net/en/perspective/features/2014/11/08/Erdogan-s-new-palace-curse-or-castle-.html

5318537 op 09-11-2014 16:12

,,Freak,,zoals Geert Wilders Erdogan noemde klopt dus als een bus.(O.a.moskeen zijn kazernes)

En wat sta je laag op de ladder als je op vakantie gaat in bijvoorbeeld Alanya.........Om wat Erdogan-Turkije doet beschreven in dit artikel,en het vrije leventje wat Saban Baran in Alanya mag leven.

Pirelli maakt banden in Turkije (boycot)(Welke bedrijven nog meer ?)

Zebulon op 09-11-2014 19:16

Gewoon even de tijd nemen en 'even luistern naar de Bijbelse bevindigen(o.a.Daniel) van Mark Davison(2-de gedeelte van de uitzending van Trunews 4 november 2014

http://www.trunews.com/tuesday-november-4-2014-mg-pual-vallely-mark-davidson/

lente op 09-11-2014 19:22

Het EU Turkije politieke standpunt van de VVD was toch het breekpunt zo'n 10 jaar geleden met Geert Wilders?

Heeft hij in die jaren hierover geen gelijk gekregen???

 

http://vorige.nrc.nl/binnenland/article1603126.ece

Wilders vindt dat Turkije niet moet toetreden tot de EU. Wilders weigert dit. Dit bleek vanmorgen na afloop van het beraad van de VVD-fractie in de Tweede Kamer.

Wilders liet vandaag evenwel weten dat, hoewel de VVD hem ,,heilig'' is, ,,mijn standpunten mij nog heiliger zijn''. ,,Als het tot een breuk [met de fractie] komt, blijf ik sowieso in de Kamer. Mij dreigt de mond te worden gesnoerd. Ik hoop niet dat het fout gaat, maar dat zou kunnen gebeuren.'' Van Aartsen noemt berichten als zou Wilders uit de fractie worden gezet als hij zijn standpunten niet matigt ,,onzin''.

(augustus 2004)

Arameeër/Jood op 09-11-2014 19:22

Omdat de NAVO en het westen ook Isis steunen groot opgezet plan 

De Vreemdeling op 09-11-2014 20:30

Waarom de NAVO  Turkije niet op de vingers tikt?  Wat denk jezelf? Omdat de NAVO samen met de EUSSR en de USA een vies spelletje spelen .

Een spelletje waarin het alleen maar gaat om macht en geld en een mensenleven bijzaak is .

Janszn op 09-11-2014 22:31
U werd belazerd, u wordt belazerd en u zal altijd belazerd worden door die mensen, die velen onder u de "elite" noemen.
Qromwel op 10-11-2014 06:05

Geen enkele M-O-Staat wenst een Groot-Koerdistan! Hadden de Britten het maar gesticht in 1920. Nu zit men met de gebakken peren (pisang peer).

henk op 10-11-2014 06:33

Dit is nu het spelletje van de VS..... duurt wat langer dan eerst gepland maar gaat gewoon verder

AEO op 10-11-2014 09:23

Dit is één van de redenen om niet met vakantie naar Turkije te gaan! Het land wordt geregeerd door criminelen, en daar moet je je geld niet willen uitgeven. Turkije steunt de terreurorganisatie Hamas, dat aan de lopende band oorlogsmisdaden pleegt. Ga je met vakantie naar Turkije, dan ben je in feite medeverantwoordelijk voor de terreurdaden van Hamas en IS.

Turkije beschuldigt Israël van diefstal van ''Palestijns land'', terwijl Israël gewoon in eigen land woont en bouwt. Jeruzalem is al meer dan 3000 jaar de hoofdstad van Israël. Hypocriet Turkije bezet het Noorden van Cyprus al sinds de zomer van 1974! Terwijl in Israël een deel van het land bezet is door Arabieren die daar zijn komen wonen toen de terugkerende Joden het land tot ontwikkeling brachten en er veel werkgelegenheid ontstond. Judea en Samaria, de gebieden die ten onrechte de Westbank worden genoemd, zijn juist het hartland van Israël. Judea, in het Hebreeuws Yehuda genaamd, is zelfs naar de Joden vernoemd (Yehudim).

Daniel op 10-11-2014 11:51

@Cathja op 09-11-2014 15:21

Het is niet het spel van Ankara maar van de VS. Ankara voert uit en niets meer dan dat. Wie de geschiedenis en de feiten niet kent blijft in het duister tasten en blijft zich verbazen. Zie de reactie van Arameeër/Jood op 09-11-2014 19:22 en De Vreemdeling op 09-11-2014 20:30. We hebben het hier over proxy-oorlogen en proxy-legers die volledig gesteund worden door de club in Washington en eigenlijk door de corporaties daarachter die het werkelijke beleid bepalen (CFR et cetera).

Qromwel op 10-11-2014 12:02

Inmiddels gevonden: gebakken peer = pisang nashi

Drossaard op 10-11-2014 13:07

@5318537, Onze Koninklijke Verkade (koekjes en chocola) is sinds kort in Turkse handen.

Domus op 10-11-2014 14:25

Verwijderd. Zie punt 1 siteregels onder het artikel. Mod.

 

Berkeboom op 10-11-2014 16:07

Het laat ook zien hoe currupt het westen is en zich 200% tegenspreekt!Rusland en Israél worden valselijk beschuldigd als bezetters en bestraft terwijl de enige echte bezetter Turkije er juist voor beloond wordt.

Zilvermeeuw op 10-11-2014 16:33

Drossaard, bedankt voor de melding. Alweer een erbij op mijn boycot lijst!

Disciplus Simplex (extern) op 10-11-2014 16:35

ik denk dat iemand pir pir goreng bedoelt ;) Pisang goreng kun je bij een chinees-indisch restaurant bestellen en dan krijg je gebakken banaan, en peren zijn pir pir (-mv).

"Turkije is een van de weinige landen die de internationale maritieme wetten (‘Law of the Sea’)"

Ik ben het een beetje kwijt, maar deze 'law of the sea' zit meer achter. En dan bedoel ik in relatie tot de NWO elite. Als ik het me goed herinner is het de Britse maritieme wet die overal op aarde geldt en buiten om en boven de souvereiniteit van alle landen gaat. Het is ook anders dan normaal gangbare wetten voor strafrecht. Hierop wil de elite de globale wet gaan baseren. En volgens mij was er ook een connectie met een referentie in de bijbel wanneer alle volken van de zee toekijken op de vernietiging van Babylon.

'Law of the sea' is iets om in de gaten te houden als sleutelwoord! En om verder uit te zoeken.

waterman op 10-11-2014 16:43

@AEO 09:23

Je schreef:Het land wordt geregeerd door criminelen, en daar moet je je geld niet willen uitgeven.Daar ben ik het helemaal met je eens.Maar dan moet je je geld nergens ter wereld uitgeven , want de hele wereld wordt immers geregeerd door criminelen.Er bestaat geen zuivere regering op aarde. Er bestaat alleen een zuivere souvereine regering in de hemel.En daar is Jezus Koning.

brillemans op 10-11-2014 18:04

Turkije vervaardigd de haarverf, waar Geert Wilders zo aan verknocht is....:-) en zijn bodygards schijnen van Turkse afkomst te zijn  :-)

brillemans op 10-11-2014 19:26

waterman...gelukkig is dit maar een doorgangshuis, en hier en nu  blijft het aanmodderen ..maar straks!!!

marco op 10-11-2014 20:15

niks aan de hand mensen allemaal verhaal van xanders. het naam zegt het al.. x iets anders.

Zilvermeeuw op 10-11-2014 21:51
@brillemans op 10-11-2014 18:04

Turkije vervaardigT de haarverf, waar Geert Wilders zo aan verknocht is....:-) en zijn bodygards schijnen van Turkse afkomst te zijn  :-)"

Je bent weer lekker "christelijk" bezig, brillemans. Op het geloofsforum de heilige uithangen en op een ander forums iemand  met de grond gelijk proberen te maken. Dat is laster, brillemans. En niet de 1e keer. De niet-christenen die meelezen op dit forum krijgen wel een heel verkeerd beeld van zo'n soort "christen".

Qromwel op 11-11-2014 08:28

@Allen op de Xander-fora; Kunnen we het nog op een beschaafde manier met elkaar oneens zijn?

Ahava op 11-11-2014 12:59

Dank Zilvermeeuw, je verwoordt het al voor mij, dat tegengas tegen subtiele laster.

Je pikt de niet-serieus te nemen reaguurders er overigens vaak zó uit vanwege hun gebrekkige spelling.

overige s ook dank aan Cathja en aan Lente; vraagje aan laatstgenoemde: waarin heeft Wilders geen gelijk gekregen? (Retorisch).

Hansje Brinker op 13-11-2014 13:15

Waardeloos blad dat Newsweek. Dit is geen nieuws. Dit is haatzaaien.

We hebben geen berichten voorbij zien komen dat naast Turkije (vazalstaat van de JoeSA), ook m.n. de JoeSA voorop en Qatar, Saoudi Arabie, Frankrijk, het V.K., Israël en de Emiraten vuistdiep in de plundering van Syrië en Irak zitten.

Voor diegenen die hun mening baseren op de staatspropaganda via de dagbladen en Journaals een tip van de sluier van het gefabriceerde 'nieuws' en wat de staat vind dat u niet mag weten:

Sinds de G-8 top in Deauville willen de EU, de VS en een aantal Arabische olie-staten de revoluties “ondersteunen” met $40 miljard.                                                                                                            bron: 'De marskramer van de Arabische revolutie'   14 Juni 2011

'Brzezinski tacitly acknowledges that the “war on terrorism” is bogus.                                                              He points at length at the fabricated pretext for waging war on Iraq and cites the controversial Downing Street Memo.

nb.: voor wie niks van geopolitiek en de politiek verhoudingen in de JoeSA weten; Brezinski is niet te vergelijken met Moeder Theresa. Het is de architect van de oorlog in Afghanistan. Van het bewapenen van de Mujahedin cq. Al Qaeda. Die de opdracht kregen ook de eigen - vnl. Amerikaanse - soldaten dood te schieten, dan wel op te blazen. Met instemming van J.P. Balkenende, de Koningin, Rutte, de Kunduz-coalitie, het hele zootje.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl