Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Verdachte dood TV-journalist die Turkse steun aan IS onthulde

Turkije geeft satellietfoto’s en strategische informatie aan IS - Operatie Fast & FurISIS: VS laat wapens doelbewust in handen van IS vallen

IS-terroristen laten in een video zien hoe ze kisten met Amerikaanse wapens openmaken.

Een Amerikaanse TV-journalist die onlangs Turkije ervan beschuldigde IS te steunen, is bij een ‘verdacht’ auto-ongeluk in de buurt van de grens met Syrië om het leven gekomen. De regering in Ankara had haar nog maar net beschuldigd van spionage. Ondertussen gaat men in de VS onderzoeken hoe het kon dat wapens die voor de Koerden bij Kobani waren bedoeld, in handen van de jihadstrijders konden vallen (2). Het antwoord wat u in de reguliere media nooit zult lezen: omdat dit juist de bedoeling was van het Witte Huis.


Sherene Sim, een Amerikaanse journalist van Libanese afkomst, kwam afgelopen zondag bij een auto-ongeluk in de Turkse stad Suruc om het leven. Haar auto werd aangereden door een vrachtwagen. Noch dit voertuig, noch de chauffeur konden door de politie worden getraceerd.

‘Vermoord om verslagen over Turkse steun voor IS’

Sims ouders weigeren te geloven dat het een ongeluk was, en overwegen een gerechtelijke procedure op te starten tegen de Turkse overheid. Hun dochter, specialist op het gebied van het Midden Oosten en Oekraïne, was naar Syrië gegaan om de slag om de stad Kobani te verslaan.

Afgelopen vrijdag had ze tegen het Iraanse Press TV gezegd dat de Turkse inlichtingendienst haar had beschuldigd van spionage, nadat ze in één van haar verslagen Turkije had beschuldigd van het steunen van IS(IS). Ze zei ‘verrast’ te zijn door de Turkse reactie, omdat ze enkel haar werk had gedaan. Ook verklaarde ze dat ze bang was te worden gearresteerd.

Volgens Sim, moeder van 2 kinderen, zouden de Turken in het geheim IS-strijders de grens over helpen om bij Kobani tegen de Koerden te vechten. In een van haar verslagen was te zien hoe de moslimterroristen zich verbergen in vrachtwagens van de Wereld Voedsel Organisatie van de VN (WFO) en andere hulporganisaties.

Turks proxy leger

Dit jaar toonden we al vaker aan dat IS-terroristen in kampen in Turkije werden getraind en bewapend. Inmiddels zijn er ook berichten dat Turkije satellietfoto’s en andere belangrijke strategische informatie aan IS geeft. De jihadgroep is dan ook een Turks ‘proxy’ leger dat bedoeld is om zoveel mogelijk chaos te creëren, wat uiteindelijk door het Turkse leger als voorwendsel zal worden gebruikt om in te grijpen. (1)

Operatie Fast & FurISIS

De vraag hoe IS-terroristen zo eenvoudig aan voor de Koerden bestemde Amerikaanse wapens konden komen, kan dan ook vrijwel zeker worden beantwoord met: omdat dit de bedoeling was.

Enkele jaren geleden bleek dat de regering Obama met operatie ‘Fast & Furious’ in het geheim grote hoeveelheden wapens naar de extreem gewelddadige Mexicaanse drugskartels had gesmokkeld.

Vorige maand stemde het Amerikaanse Congres in met het sturen van krachtige wapens naar de zogenaamd ‘gematigde’ Syrische rebellen, om hen te steunen in hun strijd tegen Assad. Veel van deze wapens blijken in handen van IS te zijn gevallen, precies zoals kritische waarnemers als voorspelden. Kortom: Operatie ‘Fast & FurISIS’ in volle gang. Al eerder bleek dat dit ook met Amerikaanse humanitaire hulp voor de slachtoffers van de islamisten was gebeurd.

Volgens de Daily Beast zijn de Amerikaanse wapens die in een video zijn te zien doelbewust gedropt in gebied dat door IS wordt gecontroleerd. Op een YouTube kanaal van de jihadisten was al eerder te zien hoe IS-terroristen Amerikaanse houwitsers gebruikten bij de verovering van de marihuana velden in Syrië, en hoe de moslimstrijders zich verplaatsen in Amerikaanse Humvees, pantservoertuigen en zelfs tanks. (3)

Syrië bombardeert IS

De Syrische luchtmacht voerde in de afgelopen 36 uur meer dan 200 bombardementen uit op doelen van IS. Volgens analisten wil president Assad de rebellengroepen –die samenwerken met IS- verzwakken voordat ze de door Amerika beloofde wapens en training krijgen. (5)

Gruweldaden

Ondertussen gaan de gruweldaden van IS onverminderd door. Een journalist vertelde hoe hij zag hoe gevluchte Yazidi moeders de tranen van hun baby’s oplikten, omdat ze anders zouden sterven van de dorst (4). In deze video is te zien hoe IS-strijders honderden Syrische krijgsgevangenen gebruiken als doelen voor schietoefeningen. Daarna volgen al eerder uitgezonden beelden van een massamoord op Syrische mannen (6).

 

Xander

(1) International Business Times (via Shoebat)
(2) International Business Times
(3) Daily Beast via Shoebat
(4) Defense One via Shoebat
(5) Huffington Post via Shoebat
(6) YouTube via Shoebat

Zie ook o.a.:

17-10: ‘Obama laat ISIS winnen vanwege islamitische Armageddon profetie’
14-10: Turkse luchtmacht bombardeert niet IS, maar Koerden (Experts bevestigen: Westerse wapens voor Syrische rebellen komen bij IS terecht)
29-09: Erdogan overweegt Turks militair ingrijpen in Syrië
21-09: Video: ISIS-terroristen openlijk in metro Istanbul, autoriteiten doen niets
12-09: Turkije weigert mee te werken aan Westerse militaire actie tegen IS

08-09: ‘NAVO-denktank gaf in Istanbul IS groene licht voor oorlog in Irak’
22-08: ‘Amerika gaat IS gebruiken als excuus voor aanval op Syrië’
21-08: Videobewijs van IS trainingskampen in Turkije
21-08: Moslim Broederschap verklaart Turkije tot centrum Islamitische Kalifaat
20-08: Obama kiest partij voor Turkije, Moslim Broederschap en Hamas
08-08: Succes ISIS dankzij Westerse ‘bondgenoten’ Turkije en Saudi Arabië
18-06: Onthutsend: ISIS-terroristen werden getraind door Amerika en Turkije
08-04: Pulitzerprijs journalist: Turkije achter gifgasaanval Syrië, werkt samen met Al-Qaeda
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk

2013:
05-06: Gatestone Instituut: VS helpt herstel Turks-Ottomaans Rijk
23-03: Turkse minister BuZa: Wij zullen weer heersen van Sarajevo tot Damascus
21-03: Jordaanse koning waarschuwt het Westen voor Turkse premier Erdogan

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

Reacties

Opzender op 22-10-2014 17:12

Als je dit stuk leest, zie je de wereld steeds onomkeerbaar rijper worden voor de wederkomst van Jezus Christus.

Ike op 22-10-2014 18:48

http://www.globalresearch.ca/u-s-humanitarian-aid-is-being-channeled-to-the-islamic-state-isil/5409334

Het IS is het proxyleger van de NATO. Tenslotte lopen alle door de NATO getrainde rebellen over naar IS en gebruiken zij gifgas dat door de NATO bevriende landen geleverd word en voert het het de doelen van de NATO uit. Het is gewoon een verschrikkelijk NATO schandaal; Nederland hoort zelf acties tegen IS te nemen en niet door Qatar of Turkije de doelen te laten selecteren. Het IS beweegt gewoon legaal over de grens met Turkije.

Emanuel op 22-10-2014 19:56

Pres Obama schrijft zijn proefschrift voor de wereldleiderschap. Alle problemen in de wereld pakt hij aan. En practisch alle landen staan aan zijn zijde.

Pieter A Meijer op 22-10-2014 20:02

Goede dag Opzender  17:12;

Die mening deel ik.

Goede week.

Tabris op 22-10-2014 20:13

En hier een video van Pat Condel over de Arabaren:

https://www.youtube.com/watch?v=XvTgqBluojM&list=UUWOkEnBl5TO4SCLfSlosjgg

Daniel op 22-10-2014 21:04

@Opzender: exact. In Openbaring 16 en 19 staat te lezen hoe het dit Amerikaanse wilde beest zal vergaan inclusief allen die het zullen ondersteunen.

Vladimir op 22-10-2014 21:38

Vandaag is op Youtube de reportage verschenen, die enkele dagen terug op de website www.vesti.ru te zien en horen was (in het russisch) over het neerstorten van de MH-17. De reportage is op Youtube weliswaar met meer dan de helft ingekort, maar vertaald in het engels. Het is uitgezonden op RT (Russian Television) op Internet. Ik kwam de video - die 23.12 min lang is - toevallig tegen op de website www.ninefornews.nl. Op de website www.youtube.com is het te vinden onder de titel 'MH-17: The Untold Story'. Interessant. Volgens de Russische leiders zijn duidelijk de Westerse leiders en de leiders te Kiev schuldig aan het neerstorten van de MH-17, en niet zij en/of de Seperatisten in Donetsk en/of Loegansk. Ik ben geneigd de Russen het voordeel van de twijfel te geven.

Rosco op 22-10-2014 21:56

serieus? die gedropte wapens film was uit Irak. En als het al gedropt was en in handen kwam van isis...wat maakt 1 dropping uit van de 36 die wel goed terecht zijn gekomen. Sterker, al was die ene dropping de enige en direct in handen gekomen van ISIS, wat voor marginaal effect zou dat hebben op die magazijnplunderingen van ISIS op het Iraakse leger een paar weken daarvoor? Niets zeggend dus.

Verhaal over die Turkese mediadame klinkt aannemelijker en is wederom een reden waarom Turkije geen lid moet zijn van NATO, want als goed NATO-lid had het de wapenleveranties toegestaan zonder luchtbrug.

Turkije weet niet wat ze binnen hun grenzen halen met het gedogen van ISIS.

getuige op 23-10-2014 00:45

operatie fast & fur,isis?

Prachtig Xander 

edwin vissers op 23-10-2014 08:20

ik wilde op de site weeswaakzaam kijken en kwam erachter dat er al een hele tijd geen nieuwe onderwerpen zijn getoond,mischien is de site al een slachtoffer van de brusselse censuur?

Pieter Ter Louw op 23-10-2014 08:56

En wie heeft dit veroorzaakt? Allemaaal veroorzaakt door de conservatieve republikeinse oresidenten Bush en Bush! Saddam moest weg! Ze hebben niet voor niets diktators nodig in die gebieden! Linkse of rechtse presidenten! allemaal 1 pot nat!

Rob ter Horst op 23-10-2014 12:49

Er is overigens, zo op het eerste oog, weinig info te vinden over deze tv reporter Sherene Sim.

Alleen Nederlandstalige berichten over haar 'dood", geen engelstalige of andere info.

T.D. op 23-10-2014 19:35

Hoe rijmt het dat Amerika IS bombardeert en tegelijkertijd wapens dropt voor IS? Wat een tegenstrijdigheid! Maar wat mij betreft is een ding zeker: Turkije moet uit de NATO, want die toont twee gezichten en beide bevallen me niet.

formidabele op 26-10-2014 15:12

Alneitstates gaat te ver in zijn ideeen almaar aan de wereld op te leggenAlex Jones weet dat goed te weerleggen.Sinds VIetnam zijn ze de satanische strijd met de wereld aangegaan-zie Noam ChomskyLaat Poetin misschien het goede voorbeeld nemen is de vraag.Zelfs Stalin liet miljoenen omkomen in de goelags. Laat Poetin zijn voorbeeld niet volgen, want dan staat de wereld in brand

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl