HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Vrijhandelsverdrag: EU schakelt macht nationale parlementen uit

Nationale recht zal wijken voor recht op Europees niveau – ECB krijgt onbeperkte zeggenschap over financiering nationale staten – Sluizen herverdeling welvaart Eurozone worden geopend’

Het Europees Gerechtshof in Luxemburg krijgt stap voor stap steeds meer macht, ten koste van de nationale lidstaten.

De CETA en TTIP vrijhandelsverdragen met respectievelijk Canada en de Verenigde Staten worden door de Europese Unie geheel buiten de invloed en inspraak van de nationale parlementen om afgesloten. Critici zeggen dat dit met een ‘goede’ reden gebeurt, namelijk dat de verdragen enkel de banken en multinationals ten goede komen, en juist nadelig zijn voor de gewone man (2). De Duitse grondwetrechter Christoph Degenhart verwacht dat de trend waarin de EU-lidstaten stap voor stap hun macht verliezen ten gunste van Brussel, zich de komende jaren verder zal doorzetten.

Degenhart is één van de Duitse aanklagers tegen het Europese Stabilisatie Mechanisme (ESM), waar de nationale parlementen eveneens geen enkele zeggenschap over hebben, maar wel verplicht zijn om miljarden aan bij te dragen.

Nationaal recht wijkt voor Europees recht

Ook bij de vrijhandelsverdragen met Noord Amerika ‘worden de medewerkingsrechten van de nationale parlementen uitgehold. Dat is grondwettelijk weliswaar zeer bedenkelijk, maar een tendens die we met het oog op het Gemeenschapsrecht van de EU (EuGH) kunnen vaststellen.’

De grondwetrechter vreest dat het nationale recht ‘steeds vaker moet wijken voor het recht op Europees niveau’. Het probleem met het EuGH is dat ‘het recht op een dermate wijze wordt geïnterpreteerd en geschapen, dat het ten bate komt van de integratie... In deze structuur kunnen politiek en recht nauwelijks worden gescheiden. De verdieping van de integratie in de EU is een doel van de jurisdictie van het EuGH en heeft in dit opzicht ook een politieke opdracht.’

Onbegrensde financiering failliete staten

Degenhart gaat ervan uit dat ECB-president Mario Draghi in oktober met behulp van het EuGH het omstreden OMT-programma erdoor zal drukken. Hiermee kan de ECB onbegrensd de staatsobligaties van feitelijk failliete EU-landen zoals Frankrijk en Italië opkopen.

Het Duitse Grondwettelijke Hof in Karlsruhe heeft geoordeeld dat dit OMT-programma niet met de grondwet verenigbaar is, omdat op deze wijze tientallen of desnoods honderden miljarden euro’s Duits –en dus ook Nederlands- belastinggeld zonder tussenkomst van het parlement kunnen worden gebruikt om andere landen overeind te houden.

Door het EuGH wordt ‘de monetaire staatsfinanciering geldend recht’, waardoor de ECB de macht krijgt om ‘in te grijpen in de financiering van staten, zonder dat de nationale staten in de EU hier iets tegen kunnen ondernemen. Tot op zekere hoogte is dat nu al het geval, omdat de diverse geldpolitieke maatregelen van Draghi uiteindelijk op een staatsfinanciering uitlopen.’

‘Sluizen herverdeling welvaart gaan open’

Als het OMT-programma erdoor komt, dan ‘worden de sluizen van de herverdeling (van de welvaart) in de Eurozone geopend. Dit zal ten koste van de belastingbetaler gebeuren, en er zal zich een soort Europese financiële gelijkstelling ontwikkelen.’

Kortom: de volgende stap naar het grote einddoel van de globalisten in Brussel en hun vazallen in Den Haag en andere hoofdsteden, een Verenigde Staten van Europa, komt er onverbiddelijk aan.

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Deutsche Wirtschafts Nachrichten

Zie ook o.a.:

11-09: Grote investeringsbanken verwachten dramatische euro-crash
01-09: ..; ‘Europese superstaat in 2016’ (/ Op zijn laatst in 2016 een euro-staatsschuldencrisis, waarna de ECB de EU-landen tot een financiële en politieke unie zal
25-08: Frankrijk op rand instorting;
16-08: Amerikaanse topeconoom Armstrong ziet instorting democratie VS en EU (/ ‘Brussel vastbesloten om ieder democratisch proces te verwijderen’)
16-06: EU-Commissaris Andor: Eurozone integreert of stort in (/ ‘EU in huidge vorm niet levensvatbaar’)
11-06: Duitse CDU erkent dat eurozone op kosten van spaarders wordt gered (/ Regeringen en centrale banken laten burgers staatsschulden betalen en laten banken vrijuit gaan)
10-06: Duitse EU-parlementariër bevestigt plannen voor wereldregering
06-06: Banken: Maatregel ECB verraadt hoe slecht het met de eurozone gaat
04-06: Crisis verergert: 123 miljoen mensen in EU onder armoedegrens (/ ‘Einde Europese welvaart en beschaving binnen 10 jaar in zicht’
30-05: Front Natonal eist veto EU-toetreding Turkije en einde vrijhandelsverdrag
25-05: Onderzoeksjournalist: Netwerk Europese elite maakt einde aan democratie
18-05: ‘Spaarders in EU worden na verkiezingen gedwongen eurozone te redden’ (/ Overeind houden eurozone gaat iedere Nederlander omgerekend minstens € 12.000 kosten)
13-04: Onderzoeksjournalist: EU-elite stuurt bewust aan op humanitaire catastrofe (/ ‘Hoge schulden en reddingsfondsen lang van tevoren gepland om controle ove rlanden over te nemen’)
13-02: Bevestigd: EU-Commissie wil beslag leggen op spaargeld en pensioenen
01-01: Verenigde Staten van Europa al in 1948 in Duitse grondwet opgenomen

2013:
28-11: Geheim EU-akkoord: Lidstaten moeten trouw zweren aan Nieuwe Wereld Orde

23-11: (.../ Vrijhandelsverdragen met VS en Canada maken einde aan soevereiniteit EU-landen)

2012:

03-10: Denktank Open Europe: Centralisering macht in Brussel is anti-Europees
25-07: 17 economen: Europa stevent slaapwandelend op enorme catastrofe af (/ Nederlandse historicus waarschuwt voor nieuwe grote oorlog in Europa als politici blijven vasthouden aan euro en meer integratie)

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.Reacties

René van Zalk op 28-09-2014 13:33

Criminele bende daar in Brussel.

Ikke op 28-09-2014 13:38

Het communistisce systeem was slecht,maar dit systeem is nog erger,maar geen nood,gewoon in het land gaan wonen waar het meeste geld in gepompt word,dat zijn meestal de zuidelijke landen,gratis geld en nog goed weer ook.

En laat die stomme Nederlanders en Duitsers zich maar uit de naad werken en belasting betalen tot ze erbij neervallen.

Ike op 28-09-2014 14:47

Ik ben in principe niet tegen de EU of tegen een TTIP.

Echter de manier waarop het nu gaat komen, daar ben ik uiterst fel tegen. Wetten uit Amerika gaan toegepast worden zonder enige Europeese tegenspraak.

Bedrijven weet dit al donders goed. Men weet niet hoe snel men zo snel mogelijk zoveel mogelijk bandbreedte voor de internet moet verkopen aan de consument. Echter Rutte en consorten hebben ook al onze copyrightheffingen opzij geschoven en toegestemd met de Amerikaanse wetten en met de TTIP zullen Amerikaanse bedrijven consumenten kunnen vervolgen in Europa. Omdat de beperking daarbij is dat de bedrijven een vestiging in Europa moeten hebben, beginnen ze nu vestigingen in Europa.

Prijzen t.a.v. copyright waren er op gebaserd dat 80% van de verspreide muziek en vdo's en software  illegaal was. Gaan de prijzen nu omlaag? Ik denk het niet. Hoe gaat het dan met de kosten voor de consumenten?

Dit TTIP verdrag komt uit de hoek van multinationals en is zeer nadelig voor de consumenten. De consumenten staan echter extreem ver van de beslissingen en de lobbiesten van de multinationals staan er met hun neus bovenop. Zelfs het Europese Parlement heeft in het verleden tegen de toepassing van een Amerikaans copyright verdrag gestemd. Met het TTIP verdrag worden dezelfde verdragen gewoon bindend verklaard. In het hele TTIP verdrag is het echter een kleine paragraaf en is het ondergesneeuwd in het grote geheel. De meerderheid van de mensen zullen voor een dergelijk verdrag staan omdat iedereen staat te jubelen over de extra banen die het zal gaan opleveren in Europa. Tot nu toe hebben andere vrijhandelsverdragen echter per saldo weinig extra banen opgeleverd en resulteerde het vooral in werkgelegenheid in de zwakste broeders en een neerwaartse druk op de lonen in Amerika.

Mensen zijn er nog nauwelijks mee begonnen om erover na te denken en zullen in het huidige klimaat in meerderheid positief zijn, maar ze beseffen niet hoe nadelig de huidige concepten zijn voor consumenten en werknemers.

Mammon op 28-09-2014 15:14

Het feit is dat Europa failliet is!

De rentes blijven dalen omdat de banken en overheden zoveel schuld hebben dat ze zelfs de rente over de schuld niet meer kunnen betalen, dus rente naar 0% betekend oneindig schuld bijdrukken -- zie punt 1. Mod. hiervoor ook maar iets te moeten betalen!

Inmiddels zijn er meerdere --zie punt 1. Mod. aan schuld in de afgelopen 6,5 jaar bijgedrukt, zelf zoveel schuld dat U dit op televisie --- zie punt 1. Mod.zult horen.

Volgende stap, omdat de rentes niet negatief kunnen (wie weet ooit...), zal het roven van de pensioenen en spaartegoeden van de EU-burgers zijn. Gebeurd eigenlijk nu al omdat uw spaarrente lager is dan de inflatie. Maar ja dit eenvoudige beginsel snappen veel mensen al niet.

Alles is te danken aan een klein groepje Elite die de Goudstandaard heeft laten verdwijnen om zo uit werkelijk --- zie punt 1. Mod., multi miljarden aan schuld te kunnen drukken en hier zelf, door middel van rente, hier schatrijk over te worden. We weten welk Imperium hierachter zit; Rothschild\IMF\ECB.

Feit is dat het te laat is en er gruwlijk veel ellende onderweg is. Sorry de mens heeft het zelf over zichafgeroepen.   - You cannot serve God and the Mammon , the world hase chosen the Mammon! -

Nu is het te laat.......

René van Zalk op 28-09-2014 16:19

De 65+ generatie in Nunspeet zou zeggen: ie goan mith de bok de muur over.

rebas op 28-09-2014 20:26

Mammon op 28-09-2014 15:14

Dat de rente laag is heeft meer voordelen dan nadelen.

Hypotheeklast wordt veel goedkoper,investeringen met een lening is een goede zaak met lage rente.

In Belgie zijn er op ogenblik honderden mensen die o % rente betalen op hun hypoteek.

Dit komt omdat men vanaf 2005  leningen heeft afgesloten met een variabele rente.

Het model was als volgt,men sloot een lening van 3% af aan 1-1-1 methode.met een looptijd van 20 jaar.

Dit hield in dat de rente jaarlijks aanpasbaar was met max 1 % ,met een verhoging tot max 6 % na het derde jaar.

Dit systeem werkte uiteraard in de andere zin van de wijzer.

3 % 1ste jaar,verlaging van de rente met min 1 % gaf volgend resultaat 2 %,zo ging de rente steeds maar omlaag met als eindresultaat 0 % rente..

Als de maandelijkse afbetalingssom dezelfde zou blijven betaalt men alleen nog kapitaal af,dus het verschuldigde kapitaal verminderd constant.

Als  de rente zou beginnen stijgen dan kan men pas in  het 3 de  jaar weer aan 3 % rente komen.

Maar omdat je in de voorgaande  jaren veel kapitaal hebt afgelost zal de rente van 3 % op een veel lager kapitaal worden toegepast.

Dus heb je 2 x winst.

Rein op 28-09-2014 22:36

tja alles is verkwantselt , zal mij benieuwen waneer ze alles amerikaanse normen gaan toepassen en de duitse Din norm overboord gaan gooien . dit pikken de duitsers echt niet , zullen ze weer gaan samen werken met de russen?? ik hoop van wel .

mb op 29-09-2014 06:42

De nationale parlementen schakelen zichzelf uit. Begon vnl door het ondertekenen van het Verdrag van Maastricht door Kok en Vd Broek.

Black Water op 29-09-2014 12:52

@rebas ; " Dat de rente laag is heeft meer voordelen dan nadelen.".........en u spreekt slechts over enkele honderden Belgen - waauw , ben geschokt van dit cijfer (enkele 100 -den op 11 miljoen inwoners - we zullen het nooit vergeten)......Dit hele EU-verhaal (een reeds lange natte droom van de Rockefellersclan, met medewerking van de CIA zal ons nog zuur opbreken) dat principieel al mislukt is, kan enkel onze vrijheid en toekomst in gevaar brengen.....al die vrijhandelsverdragen en het doosrschuiven/egaliseren van de schuldenlast tussen noord en zuid, stelt de (corrupte) EU-politici in staat om u stelselmatig te verarmen, vooral diegenen die altijd goed bij de les waren en meer dan nodig aan hun maatschappij hebben bijgedragen (zij zijn de verliezers)........voor mij mag deze hele EU ontploffen en liefst nog gisteren.....Dit alles wordt gecontroleerd, gestuurd en indien nodig gemanipuleerd door dat fantastische Amerika (land van ongekende mogelijkheden, alhoewel ...?) dat enkel zijn hegemony wil handhaven, en daarvoor ook zowel de Russen als de Chinezen "klein" willen krijgen, want "evenwaardige" tegenpolen (zowel economisch alsook militair) kunnen de liefelijke Amerikaantjes niet hebben......Nu toegegeven, ze hebben een "schitterende " president (narcist, hubrist) die zelfs éénzijdig alle legislatieve instanties opzij zet bij normaliter grondwettelijk verplichte beslissingen, en regeert als een echte dictator........de devotie voor deze creatuur gaat mij dan ook al jaren echt te ver, alleen al als je ziet hoeveel proxi-oorlogen dit heerschap gestart is.......Och ja, excuus , ik zal me wel vergissen wetende dat hij de Nobelprijs voor de Vrede heeft mogen ontvangen......R.I.P.

vrumt op 29-09-2014 12:57

Dus... de economie van de Noordelijke landen komt alleen maar verder in het slop.

Wees zuinig op je spaargeld (voor zover je dat nog hebt ). Verkoop dat groot huis met z'n hoge hypotheek, en ga kleiner wonen. Bereidt je voor op wat nog komen gaat.

Berkeboom op 29-09-2014 15:13

Hitler heeft ooit gezegt:"De grote massa is blind en dom" en daar moet ik hem(voor 1 keer) nog groot gelijk in geven ook want vele europeanen stemmen zo dom op verkeerde partijen die deze komende dictatuur mogelijk maken.En in tegenstelling van @Ike ben ik wel principeel tegen de EU omdat ze nooit of te nimmer democratis is geweest en die ons europa hebben verkocht aan de satanische globalisten= Iluminatie en er mee van profiteren.Die Communistische mafia bende hoort maar op een plaats thuis.op de internationale strafrechtbank in Den Haag,zo simpel is dat!!!!

Lynx op 29-09-2014 20:14

Berkeboom klopt de grote massa accepteert de slavenstatus,het zijn net hamsters in een rad.

rebas op 29-09-2014 23:00

Black Water op 29-09-2014 12:52

Er zijn een paar honderd mensen die nu 0% rente betalen op hun hypotheek.

Bekijk je het totale plaatje ,dan kom aan duizenden personen die  een rente hebben van 0.5, 0.75,  1......tot 3%.

Al deze mensen zijn tevreden dat ze een veel lager bedrag maandelijks kwijt zijn aan de bank.

Een ander voorbeeld is ook actueel,mensen met een relatief hoge rente van 4.5 % hebben hun bank onder druk gezet om hun rente naar beneden te halen.

Dat lukt vrij goed om van 4.5 naar 3.5 % over te schakelen voor de volledige looptijd van de lening.

Ik ken personen die op die wijze 40 € en meer  per maand minder aflossen op hun lening. 

Als je op het einde van de rit de rekening maakt kom je al snel aan 50x12 = 600 € per jaar.

Dus 600 x 15 jaar = 9000 €

Niet slecht..........

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!


Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl