HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Paus Franciscus en Shimon Peres praten over Verenigde Naties van Religies

Paus gaf in juni toestemming voor islamitische gebeden en Koranteksten in het Vaticaan – Franciscus: ‘Fundamentalisme is in iedere religie gewelddadig’


De paus ontving deze zomer de Israëlische (inmiddels oud-) president Shimon Peres en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in het Vaticaan voor een gezamenlijk gebed om vrede in het Midden Oosten.

Afgelopen donderdag sprak paus Franciscus drie kwartier met de Israëlische oud-president Shimon Peres. Onderwerp was het voorstel van Peres om een Verenigde Naties van Religies op te richten. Het was al de derde keer in iets meer dan 4 maanden dat beide ‘vredesduiven’ elkaar ontmoetten. Franciscus deed Peres geen concrete toezeggingen, maar de toon lijkt gezet om in de toekomst een overkoepelende organisatie op te richten die alle religies van de wereld moet vertegenwoordigen.

Het is zeer ongebruikelijk dat de paus in zo’n korte tijd meerdere ontmoetingen heeft met een (in dit geval voormalige) wereldleider. Op 8 juni was Peres samen met PA-leider Mahmoud Abbas uitgenodigd bij Franciscus voor een gezamenlijk gebed om vrede in het Midden Oosten.

UNoR om terroristen te stoppen

Peres idee voor een Verenigde Naties van Religies is gebaseerd op het gegeven dat de meeste oorlogen in onze tijd een religieus en niet (uitsluitend) nationalistisch karakter hebben. De UNoR (United Nations of Religions) zou in Peres’ ogen de beste kans hebben om dit soort oorlogen en religieus geweld in de toekomst te voorkomen.

De ex-president van Israël riep de paus op om zijn invloed aan te wenden om een dergelijke intergeloofsorganisatie op te richten. ’Dat is de beste manier om terroristen die in naam van (een) geloof moorden te bestrijden. We hebben een onbetwistbare morele autoriteit nodig die hardop zegt: ‘Nee, God wil dit niet en staat dit niet toe’.’

Dat 99% van het religieuze geweld op de wereld door moslims wordt gepleegd, werd voor zover bekend buiten beschouwing gelaten.

Islamitische gebeden in het Vaticaan

Franciscus zou geïnteresseerd zijn in het voorstel en Peres hebben aangemoedigd ermee door te gaan. Dat past geheel in het al decennia geleden ingezette beleid van het Vaticaan om ‘bruggen te bouwen’ naar andere religies. Zo gaf de paus eerder dit jaar voor het eerst toestemming om in het Vaticaan islamitische gebeden uit te spreken en teksten uit de Koran voor te lezen.

Dat gebeurde in het kader van het eerder genoemde gezamenlijke gebed met Peres en Abbas, die daarbij werden vergezeld door diverse Joodse, christelijke en islamitische leiders.

Gesprekken met Amerikaanse pinksterleiders

In de zomer had de paus een ontmoeting met een groep evangelische-christelijke leiders, waaronder twee bekende TV-evangelisten, te weten Kenneth Copeland (pinkster/Word of Faith beweging) en James Robison (eveneens pinksterbeweging). Het doel van de bijeenkomst met Franciscus was om de ‘scheidingsmuren tussen katholieken en protestanten af te breken’.

Eerder dit jaar sprak de paus ook met de voorganger van één van de grootste pinksterkerken in Amerika, Joel Osteen. Critici verwijten Osteen dat hij het nooit over zonde heeft en een welvaarts/succesevangelie predikt. Osteen bezocht met pastor Tim Timmons en enkele andere prominente Amerikanen het Vaticaan om de intergeloofsgesprekken en de oecumene (algemene christelijke kerk) te promoten.

‘Fundamentalisme is gewelddadig’

Na zijn laatste bezoek aan het Midden Oosten bekritiseerde Franciscus de ‘fundamentalisten’ in zowel het christendom, het Jodendom als de islam. ‘Een fundamentalistische groep is zelfs als het nooit iemand vermoordt of aanvalt, gewelddadig,’ stelde hij. ‘De geestelijke structuur van fundamentalisme is geweld in de naam van God.’

Van Dale’s Groot woordenboek omschrijft fundamentalisme als een ‘zeer orthodoxe, antiliberale theologische, levensbeschouwelijke e.d. richting, met een sterk anti-intellectuele inslag (m.n. in het christendom en de islam, maar ook in de politiek)’. Andere definities leggen de nadruk op een ‘strikte, letterlijke uitleg’ van ‘heilige geschriften’ zoals de Bijbel en de Koran.

In bredere zin kunnen ook gelovigen die hun eigen specifieke richting, kerk, stroming, opvattingen en uitleg als de ‘beste’ of ‘zuiverste’ beschouwen, als fundamentalisten worden beschouwd. Zo zijn er in alleen al het christendom zo’n 500 verschillende stromingen en meer dan 5000 verschillende kerken, en een veelvoud aan theologen en Bijbelverklaringen. De kans dat iedere willekeurige christen dus precies in de juiste ‘club’ is terecht gekomen, is alleen al statistisch dus bijzonder klein.

 

Xander

(1) End of American Dream via Infowars

Zie ook o.a.:

09-06: Christenen, Joden en moslims bouwen eerste gezamenlijke kerk

28-05: Paus noemt Jodenhatende moslimleider Jeruzalem zijn broeder
29-03: Paus Franciscus erkent dat de eindtijd is aangebroken

2013:
16-12: 'VS wil heilige plaatsen Jeruzalem aan Vaticaan en moslims geven'
27-11: Paus Franciscus roept op tot socialistische Nieuwe Wereld Orde
13-11: J’Accuse: De aanhoudende Vaticaanse oorlog tegen Israël
18-10: Bisschop Fellay, hoofd Orde van Pius, suggereert dat de Antichrist nabij is (‘We zijn nu al doodsbang voor paus Franciscus’)
12-06: Zenith 2016 (8): De rol van de laatste paus in de Nieuwe Wereld Orde
10-06: Paus Franciscus wil vredesconferentie drie grote religies in Rome ('Mogelijk in 2015 gezamenlijk gebed om vrede in Jeruzalem')
27-05: Paus Franciscus: Jezus heeft iedereen verlost, ook atheïsten
27-04: President Peres naar paus Franciscus voor vrede Midden Oosten
11-04: Secretaris-generaal VN: Paus Franciscus spirituele leider van de wereld
03-02: Israël sluit historische overeenkomst met het Vaticaan
22-03: Paus Franciscus: Moslims aanbidden de ware god
15-03: Zal paus Franciscus het christendom en de islam samenvoegen?

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 15. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
Reacties

Rescue op 09-09-2014 15:20

Ook hier in Nederland krijgt dit streven steeds meer aandacht! Het is lang geleden dat de hervormers de RK-kerkceremonie een vervloekte afgoderij durfden noemen, wat het Babylonische karakter goed weergaf. Er is nog niets verandert, maar velen zijn blind.   De Protestantse Kerk in Nederland (PKN) wil meer gaan samenwerken met de katholieke kerk. "Mijn verlangen is dat er uiteindelijk 1 kerk komt", zegt Arjan Plaisier, secretaris van het bestuur van de PKN, in een interview met De Gelderlander.

Kayfas op 09-09-2014 15:55

Ik heb gelezen dat er zo'n 40.000 verschillende christelijke denominaties bestaan... 40.000!!!!!

Hoe komt dit? Één bijbel, één boek, en dan zo'n verdeeldheid. Wat dat betreft had Yeshua, Jezus gelijk (geen vrede maar verdeeldheid kom ik brengen), en er zijn (nog) nauwelijks bewegingen te vinden die Torah (onderwijzing) leven.

Het volk Israél raakte ook verdeeld, wanneer zij zich van Gods onderwijzing afkeerden. De degeneratie van de 30-voudige kerk (Matt 13:23) is hiermee compleet, met wat er in het Vaticaan wordt bekokstoofd.

En Peres....vreselijke man, een verrader van zijn eigen volk.

Ludwig op 09-09-2014 16:05

ik had het nieuws gisteren vernomen van peres in vaticaanstad

tja er zijn 2 fronten

terrorist obama en de levant of poetin en de levant (het is nog wat puzellen he)

en de anticristverwachters in de derde tempel waar peres aan deel nam in vaticaanstad

de illuminati weet dat God recht zal laten geschieden in irak en iran en gaza en libanon en jordanie en syrie

maar toch moet de islamitische aanval gog en magog uitgevoerd worden

en op vaticaanstad is men bezig met onderhandelingen na gog en magog en de derde tempel

er is maar 1 groot probleem

God stuurt 2 getuigen die al de verloren draak zijn plannen zullen dwarsbomen voor Gods Eer

en het joodse volk terug naar JHW zullen leiden met plagen

er komt dan een koepel die tegen alle technologische wapens bestand is gedurende die periode een soort grote viskom over het joodse volk

en aartsengel michael dringt dan met de strijdwagens van God en vele trouwe engelen de gevallen engelen terug

ze zullen geen stand kunnen houden

maar zover zijn we nog niet he eerst nog de profetische puzzel van irak en iran ontwaren

Josefientje op 09-09-2014 16:41

Putin verbant isl. literatuur

https://www.youtube.com/watch?v=ovEbCDydspw

Josefientje op 09-09-2014 17:02

Nog 5' met Theodor Shoebat over Kain en Abel, hoe vriendelijk Kain Abel waarschijnlijk meenam het veld in en hem toen doodsloeg.

https://www.youtube.com/watch?v=W-xvt_jXzaM

p.a.meijer op 09-09-2014 17:07

Sjalom;

Samengevat is dit de opmaat naar en alweer, de 1 religie-wereld.

Dus: NWO + NAM + NWF.

(Nwe wereldorde--Nwe tijd bewging en Nwe wereld finance.)

Het is duidelijk dat de wereld/Schepping in de laatste uren v/d 6de dag is belandt.

Hetgeen inhoudt, dat de Komst van JaHoShuah HA Massiach, aanstaande is.

 

anora op 09-09-2014 19:07

Paus kan beter kijken naar fundamentalistische pedofielen binnen het vaticaan, oja, wat dat aangaat heeft het vaticaan absoluut overeenkomsten met de islam.

frums op 09-09-2014 19:46

dat gebed voor de vrede in het midden oosten is volgens mij niet goed aangekomen op de plaats van bestemming.

FinalCountDown op 09-09-2014 21:02

Het is al langer gekend dat het Vaticaan reeds geïnfiltreerd werd door de handlangers van de Antichrist. Dit is nog maar eens het bewijs. Francicus is hoogstwaarschijnlijk de Valse Profeet. Binnenkort zullen alle Rooms-katholieke gebruiken, symbolen, etc.. in de Kerken vervangen worden. Persoonlijk hoop ik dat de Wederkomst van de Messias spoedig plaatsvind. De wereld is om zeep.

getuige op 09-09-2014 23:23

Dit verhaal van "interreligieus" dialoog vond al plaats in het vaticaan in de middel eeuwen. Zo schreef paus Gregorius VII in een brief aan de islamitische koning van Mauretanië dat juist zij elkaar wederzijds liefde (caritas) moeten betonen ‘die één God, hoewel op verschillende wijze, geloven en belijden, die Hem als Schepper van alles en Regeerder van deze wereld dagelijks loven en vereren’. Het Tweede Vaticaans Concilie zal hier nog naar verwijzen (1962-1965 vaticanum ll).

Interreligieus dialoog volgens het vaticaan:  Nostra Aetate

 Aan de voor de katholieke visie op de interreligieuze dialoog cruciale concilietekst, de Verklaring over de houding van de Kerk tot de niet-christelijke godsdiensten - beter bekend als Nostra Aetate, naar de eerste twee woorden van de Latijnse tekst - ging een uitgebreide discussie onder theologen vooraf. Rond 1950 veranderde onder theologen de vraag van ‘welk geloof is (minimaal) noodzakelijk voor verlossing van de individuele niet-christen?’ naar ‘wat is de geloofswaarde van andere religieuze tradities als zodanig? Ja ja. Van joodse zijde was er veel waardering voor de nieuwe openheid van de katholieke Kerk die Nostra Aetate bracht, maar het ongenoemd laten van de Shoah en de Vaticaanse weigering de staat Israël te erkennen stuitten op veel onbegrip en verontwaardiging.. Lees historie vaticana interreligieus dialoog. en ontdek niets nieuws maar meer verontwaardiging in de geschiedenis..

Indy op 10-09-2014 01:17

Het word straks misschien nog zo ,dat je gewoon een echte christen bent ,als je gewoon geen kerk hebt , ik zelf geloof absoluut in de waarheid van de Heer Jesus en de bijbel , ik zelf ben niet aangesloten bij het kerk , ook al zegt het woord dat je de bijeenkomst niet mag verzuimen , helaas overtreed ik die regel . Maar als ik dit verhaal lees van Xander ,dan zullen er dus 1 mans kerken zijn in de toekomst ,want je bij een kerk aansluiten die gebeden van de koran of wat dan ook toe laat ,zou ik me nooit bij aansluiten , het klinkt misschien vreemd , maar ik kan ook zonder kerk goed geloven , natuurlijk mis ik wel de gemeenschap met andere christenen ,maar ik heb gelukkig ook veel internetcontacten .

Bundy op 10-09-2014 01:18

Wie wil kan op de site van http://www.franklinterhorst.nl  lezen tot welk niveau het Vaticaan reeds gedaald is . Niet schrikken .

Remco op 10-09-2014 08:27

Wat een kortzichtig bericht is dit zeg. Wel interessant om te lezen maar geloof er alleen helemaal niks van. Dit omdat ik ook andere media in de gaten hou die een stuk betrouwbaarder over komen dan infowars. Maar dit even ter zijde. Maar denk zelf dat de paus helemaal geen valse profeet is. Dit komt omdat ik dat zoizo helemaal nooit heb geloofd en omdat ik de laatste tijd ook berichten zie verschijnen in het katholieke nieuwsblad dat terreurorganisaties zoals de Isis wat toch echt een moslimbeweging is het huidige katholieke/ christelijke Rome wil vernietigen en hun eigen vlag daar wil kunnen laten wapperen. Hoezo zou de paus dan de antichrist moeten zijn als de moslims hem liever dood willen hebben. Geloof daar niet zo in. Denk eerder dat er een antichrist komt uit een van de omringende landen van Israel zoals Irak, Syrië. Dit omdat de moslims een hekel hebben aan de Joden, het westen en de christenen. Is alleen nog dat ze hun eigen problemen onderling moeten oplossen. Maar had pas geleden ook een hele intressante studie gelezen over de aankomende antichrist. Zijn mijn ogen wel door open gegaan. Kwam er zeg maar op neer dat we ons niet teveel moeten richten op een westerse antichrist maar meer op een oosterse Antichrist. Was een studie van whalid shoebat. Maar aan de bijbelteksten die hij aanhaalt kan dat misschien ook wel kloppen ook. Ook omdat er een profetie ergens in Daniel staat dat niet de gehele wereld zal vallen voor de antichrist maar de wereld naar bijbelse perspectieven. Want in de tijd van Daniel kende ze nog niet meer dan Israel en de omringende landen. Daarnaast bestaat ook ergens in Daniel beschreven dat God een leger vanuit het noorden zal sturen wat waarschijnlijk aangeduid word als het huidige Europa, Rusland en misschien Amerika die de koning van het zuiden waarschijnlijk de Antichrist zal aanvallen. Maar dat ik dit geloof komt er denk ook door omdat ik denk dat God zijn hand nog steeds hier in Europa is en dat hij Europa niet zomaar zal laten vallen. Daarom ben ik wat meer overtuigd van deze studie die ik heb gelezen dan wat ze ons tegenwoordig allemaal voorhouden in de kerk.

mb op 10-09-2014 08:34

... 't zijn best goede acteurs.

john op 10-09-2014 10:10

Heeft die paus in het midden oosten of afrika geen andere bekommernissen ?

freek op 10-09-2014 11:02

al 2000 jaar komt er een nieuw tesement uit wat is er dan nog over van gods word in bijbel niks.

Lynx op 10-09-2014 11:36

Dus we krijgen een new age religie,kan de paus lekker zweven.

Dennis op 10-09-2014 13:49

drie maangoding aanhangers bij elkaar. parski en de paus zijn jezuiten... katholieken die maria, de door rome en haar dienaren in het christendom binnengehaalde maangoding aanbidden en natuurlijk de moslim, holocaust en de archtect van de slachting in munchen en vele andere terrur daden, abbas. moslims bidden openlijk naar allah en arabisch verbastreing van illah, de oude maangoding, wiens tempel in mekka stond waar men eenstukje maansteen annbad. wow doen de booslims nog steeds. kortom enge kolder van enge figuren uit afgoderijen waar mensen offers de hoogste vorm van aanbidden zijn

Zilvermeeuw op 10-09-2014 14:33
@Indy op 10-09-2014 01:17

 ook al zegt het woord dat je de bijeenkomst niet mag verzuimen , helaas overtreed ik die regel"

En dat zie je niet als zonde maar stapt er gewoon overheen? Bijzonder hoor. De Here Jezus spreekt heel anders over Zijn geboden houden.

@maar ik kan ook zonder kerk goed geloven , natuurlijk mis ik wel de gemeenschap met andere christenen ,maar ik heb gelukkig ook veel internetcontacten"

Heb ik toch altijd gedacht dat het doel van naar de kerk gaan is om het Woord van God te horen verkondigen, de Bijbel te horen uitleggen....En niet voor "sociale contacten". In de kerk zit je nooit alleen, dat is duidelijk. Maar om dat te vergelijken met internet contacten, (christelijk of niet, maakt helemaal niet uit) nou ja laat ook maar.

Zilvermeeuw op 10-09-2014 15:18
@Rescue op 09-09-2014 15:20

Ook hier in Nederland krijgt dit streven steeds meer aandacht! Het is lang geleden dat de hervormers de RK-kerkceremonie een vervloekte afgoderij durfden noemen,"

Dat staat nog steeds in de Heildelberger Cathechismus hoor. Die verandert niet:-)

Indy op 10-09-2014 20:41

Je hebt idd gelijk Zilvermeeuw ,ik bezoek wel eens een kerk , en luister dan naar het woord van God ,maar ik ben geen lid meer. Ik heb een aantal dingen meegemaakt ,die gewoon tegen het woord ingingen , natuurlijk heb ik bijbelstudie s gevolgd en heb veel geleerd. Maar er is iets in mij gegroeid dat ik onafhankelijk wil zijn . en idd ik heb christelijke contacten via internet . daarnaast heb ik zeer veel moeite met vroeg opstaan lol. Ik raad altijd wel aan dat pas bekeerden zeker naar een goede kerk moeten gaan ,om onderwijs ,anders missen ze dat. Maar zelf ben ik tegen het principe van tienden aangelopen ,waar ik het absoluut niet mee eens was ,omdat in het nieuwe testament Paulus zegt : Geef wat je hart je ingeeft .En ik eerst in een kerk zat waar zelfs uitkeringstrekkers onder druk gezet werden om tienden te betalen . Ik zie het helpen van andere mensen of tijd in mensen steken om gewoon wat te geven als goederen of brood ook als geven . Waar ik ook tegen aanliep is Manupilatie en Controle , machthebbers in de kerk ,die geen tegenspraak dulden en bang zijn hun controle over de mensen te verliezen. Nu ga ik wel eens naar een kerk die maar uit 10 of 15 personen bestaat ,en die tot nu toe zich absoluut aan het woord van God houden en dat gaat met liefde , maar lid worden ,tja daar denk ik nog niet weer over.En idd ik heb veel christelijke vrienden op mijn facebook. Waarin we ook discussie s hebben of 1 of ander onderwerp van de bijbel. Waar ik wel bij blijf dat voor iemand die net Christus heeft leren kennen ,goed onderwijs zeer belangrijk is ,anders zal die het woord van God niet begrijpen.

Indy op 10-09-2014 20:49

Oh Ja Zilvermeeuw , ik zou ook liever een andere kant uit willen ,ik zou liever een soort huiskerk hebben ,gewoon in een huis van vrienden en geen gebouw enz meer . en dat je als gelijken onder elkaar af en toe de beurt krijgt om een Onderwerp te bespreken en samen de bijbel te lezen . daarnaast ook het avondmaal nemen en de aanbiddingsliederen samen zingen ,maar dus ook ivm deze tijd niet geregistreed staan als kerk bij de gemeente of ook geen regestratie van de mensen die dan in je huis zitten . Het is gewoon ook zo weer ,mocht er weer een vervolging uit breken en het zou ook in Nederland zijn ,dan is het zo simpel ,ze pakken de documenten van de kerken en zo kunnen ze in 1 klap heel veel christenen op pakken. Dat vind ik gewoon niet ok meer , de Nazi s in WO2 hadden het ook maar al te makkelijk om in de documenten van de gemeente te kijken wie de Joden waren en waar ze waren. En met een huiskerk heb je geen gebouwkosten . dat scheeld ook weer . en het word idd wat intiemer , waardoor er eerder vriendschap ontstaat ,want voor een alleenstaande is het ook niet makkelijk tegenwoordig , ik krijg vaak het gevoel dat gezinnen veel belangrijker zijn in de kerk , en het gehamer of geld vond ik te erg worden .

bEngel op 11-09-2014 08:02

Mattheüs 18:20  Waar twee of drie bijeengeroepen zijn in mijn naam, daar ben ik in jullie midden.

Bijeenroepen: Grondwoord G4863

Dat kan ook op www zijn of gewoon thuis.  Maakt niet uit waar

De nadruk ligt op een bijeenkomen in de naam van Jeshua. Dat hoeft niet persé in een fysiek gebouw te zijn.

...hoewel dat natuurlijk wel gezelliger is.

steven B op 12-09-2014 13:54

het kan aan mij liggen, maar ik ben zelf in geen vorm gelovige en ben ook sterk van mening dat de enige manier om wereld vrede te bereiken is simpelweg wachten tot geloofs overtuiging is uitgestorven. 

niet dat ik het erg vind dat mensen geloofen maar als god echt zou bestaan waarom krijgen kinderen dan kanker of andere verschrikkelijke ziektes. Het idee is van geloof vind ik heel erg mooi want je kan achter een hoop dingen een betekenis plaatsen, met ze alle samen komen en in vrede samenleven maar het tegendeel gebeurt.

Mensen worden vermoord uit de naam van god, oorlogen worden er om gevoerd en verbroedering is niet mogelijk. het spijt me als ik hier iemand mee beledig maar in mijn ogen is geloof in ze algemeen de oorzaak van bijna al het kommer en kwel in deze wereld en ik hoop dat in de toekomst steeds meer mensen dit inzien.

zelf ben ik 20 en gelukkig merk ik dat mijn generatie hier merendeel ook zo overdenkt echter is dat enkel in Nederland nu het geval na mijn evaring.

bEngel op 12-09-2014 16:54

steven B

Dat er (vreselijke) ziektes en oorlogen in de wereld zijn, komt omdat de mens zich heeft afgekeerd van JHWH en dat begon in het Hof van Eden.

en dat er mensen in de wereld zijn die in naam van het geloof (hun geloof, maar of dat het ware geloof is, is nog maar de vraag), kan je Abba JHWH niet aanrekenen. De Mens(heid) werd geschapen met een eigen autonome wil.

Vergelijk het met een lastig en ongehoorzaam kind dat niet wil luisteren naar de ouders.

Je kan praten als brugman, ..van dit moet je niet doen, laat dat, maar toch blijven ze hun eigen zin

doorrukken en gaan hun eigen gang.

Als ouder zeg je dan ook, wie niet luisteren wil moet maar voelen.

Stoot je neus maar flink, misschien brengt dat je tot een beter inzicht.

...en de praatjes van vele christelijke gemeenten dat G-d van alle mensen houdt, is absolute nonsens.

Abba JHWH houdt alleen van de mensen die Zijn wil doen en Jeshua heeft ons de Vader doen kennen.

G-d is gelukkig wel vergevingsgezind voor degene die oprecht berouw toont.

Shalom

bEngel

Berkeboom op 12-09-2014 17:18

Steve B op 12-09-2014 :Menselijk gezien kan ik u wel ergens begrijpen,In de hele geschiedenis zien we dat er veel ellende, misbruik en zelfs heel wat moorden gebeuren in naam van de godsdienst.Maar er zijn ook vele goede zaken gebeurt in naam van het geloof,denk maar aan de opstand van vele christenen tegen de slavernij,de vele goede christelijke organisaties die jaar in jaar uit mensen helpen in landen waar de levensstandaard niet zo goed is als bij ons in het westen enz... Die zaken worden veel te weinig benadrukt in de media.Jij denkt dat de wereld er beter af zou zijn als het geloof zou uitgestorven zijn.Dat zal jammer genoeg niet gebeuren!Geloven is meer dan in een god geloven!Ook geloven dat je van van een aap afstamt ="evolutie/Darwinisme",geloven dat er geen god bestaat = "Atheisme" of dat de mens de rede en de zin van het leven zijn(en volgens fundamentalisten zelf een soort god zijn) = "Humanisme" of niet weten in het iets dat ze geloven = "ietsisme/nillisme" is eveneens gelovig zijn.Ieder mens gelooft in iets,zo simpel is het,zonder geloof bestaat er geen mensheid meer.Spijtig genoeg moet ik u hierin nog meer teleurstellen want in de voormalige Sovjet Unie droomden men ook van een wereld zonder geloof(in een God) en was dat ook hun grote missie en hebben ze in naam van het ongeloof vele mensen met een godsovertuiging vermoord maar zijn er gewoonweg niet in geslaagt het geloof uit te roeien en al maar goed ook.Waar ze wel in geslaagt zijn is laten zien dat een godeloze maatschappij niet het paradijs zijn wat vele mensen nog schijnen te denken en dat geld trouwens voor alle communistische landen trouwens.Mag ik u tenslote eens een vraag stellen:als er inderdaad geen god zou bestaan en heel deze wereld en universum het product is van voordurende evolutie,waarom zijn jullie dan eigelijk tegen oorlogen en natuurrampen en andere miserie op aarde?Hoord dat dan niet bij de "Evolutie" van het leven,In de Struggle of live" worden de zwakkere uitgevaagt en overleven allen de sterkere.Dat is toch wat het Darwinisme ons leert.Als God dan toch niet bestaat moeten jullie hem dan ook niet van alles te schuld geven maar wees dan verontwaardigt op "Moeder natuur" en "Vader Evolutie". Ik ben er juist van overtuigd dat er veel minder racisme en genocide zou zijn als er in onze westerse wereld de mensen niet langer in evolutie zouden geloven maar dat is natuurlijk mijn mening! Alsins het beste gewenst medemens.

Berkeboom op 12-09-2014 17:29

Het verwonderd mij niet van de coleberatie van het vaticaan en de antichristelijk Islam waar ze zelfs samen mee bidden.Ze kozen indertijd ook partij voor het 3de rijk.Niets nieuws onder de zon dus.Straks vragen trouwens zowel de Jedi als de Sith orde(Star Wars) hun lidmaatschap bij die verenigde naties van religies aan net als de smurfen en ook "het super liegebeest"wil er bij komen bij die club.hahahahahaha.

Lynx op 13-09-2014 12:33

Zilvermeeuw,de eerste christenen,eerstelingen,kwamen samen in huizen om God te aanbidden,door vervolging werd hun geloof steeds sterker.In het begin van Openbaring worden 7 gemeentes aangesproken in Klein Asia,daar is Openbaring van start gegaan.Toen sloop er al valse relgie in de gemeentes,de leer van de nikolaieten,Bileam,en Izebel.Constantijn werd christen vanwege politieke invloed,er woonden veel christenen in zijn rijk.

Zilvermeeuw op 13-09-2014 15:32

@Lynx op 13-09-2014 12:33"

Jouw reactie heeft helemaal niets te maken met wat ik schreef over het herkenningsteken van de 1e christenen - onderling -. Daarom ga ik dus niet de moeite nemen om op jouw schrijfsel te reageren.

Zilvermeeuw op 13-09-2014 16:20
Indy op 10-09-2014 20:49

Oh Ja Zilvermeeuw , ik zou ook liever een andere kant uit willen ,ik zou liever een soort huiskerk hebben ,gewoon in een huis van vrienden en geen gebouw enz meer . en dat je als gelijken onder elkaar af en toe de beurt krijgt om een Onderwerp te bespreken en samen de bijbel te lezen . daarnaast ook het avondmaal nemen en de aanbiddingsliederen samen zingen ,maar dus ook ivm deze tijd niet geregistreed staan als kerk bij de gemeente of ook geen regestratie van de mensen die dan in je huis zitten . Het is gewoon ook zo weer ,mocht er weer een vervolging uit breken en het zou ook in Nederland zijn ,dan is het zo simpel ,ze pakken de documenten van de kerken en zo kunnen ze in 1 klap heel veel christenen op pakken. Dat vind ik gewoon niet ok meer , de Nazi s in WO2 hadden het ook maar al te makkelijk om in de documenten van de gemeente te kijken wie de Joden waren en waar ze waren. En met een huiskerk heb je geen gebouwkosten . dat scheeld ook weer . en het word idd wat intiemer , waardoor er eerder vriendschap ontstaat ,want voor een alleenstaande is het ook niet makkelijk tegenwoordig , ik krijg vaak het gevoel dat gezinnen veel belangrijker zijn in de kerk , en het gehamer of geld vond ik te erg worden"

Indy, je richt het woord tot mij en daarom is het mijn plicht (fatsoen) om te reageren.

Uit jouw reactie maak ik het volgende op want dat schrijf je:

1. een kerk kost teveel geld (en je wilt aan de verkondiging van het Woord van God dus niets bijdragen !).De kerk vraagt een jaarlijkse bijdrage voor de diaconie en onderhoud van het gebouw maar dat is niet verplicht!! En tijdens de dienst kun je 10 euro in het collectezakje doen of 10 cent.

2. samen met gelijkgestemden kerkdiensten thuis gaan houden en gezellig samen babbelen over de bijbel. Want daar komt het bij jou op neer. Dat predikanten jàren moeten studeren om de bijbel te kunnen uitleggen, heb je niet eens in de gaten of, en dat kan ook, veeg je gewoon van tafel.

3. Je staat sowieso geregistreerd bij de gemeente dus of je naar een kerk gaat of niet maakt helemaal niets uit. Als ze je willen oppakken doen ze dat toch wel. Misschien moet je de geschiedenis van Petrus eens lezen, die de Heiland tot 3x toe verloochende: ik ken Hem niet!!

Wat is het verschil tussen Petrus die uit angst Christus verloochende en iemand die niet (meer) naar een kerk wil uit angst om t.z.t. opgepakt te worden? Voor mij is dat precies hetzelfde: verloochening van Christus (uit angst).Hoewel de reden er in feite niet toe doet.

Hij Zelf heeft daarvoor zéér ernstig gewaarschuwd: "Wie Mij verloochenen zal voor de mensen, die zal IK verloochenen voor Mijn Vader die in de hemel is! ".

Oók heeft Hij gezegd: "ze hebben Mij vervolgd, ze zullen óók u vervolgen". Die vervolging hoort bij het volgen van de Here Jezus, honderdduizenden christenen ondervinden dat heden ten dage over de hele wereld maar vooral in het M.O.. In ons land nog niet aan de orde maar dat zal zéker komen.

De Heere geeft kracht naar kruis. Dáárom gingen christenen zingend de brandstapel op! En Zijn belofte: "want Zie, Ik ben met u, àlle dagen, tot aan het eind van de wereld(geschiedenis)". "Mijn schapen horen Mijn stem. Al wat Mij de Vader geeft zal tot Mij komen en die tot Mij komt zal ik geenszins uitwerpen. Ik geef Mijn schapen het eeuwige leven".

Onze Heiland werd geslagen tot bloedens toe. Hij, de Zoon van God werd vernederd en gelijkgesteld met moordenaars, in het midden van hen gehangen aan een kruis. Léés de lijdensgeschiedenis van de Here Jezus! Wat Hij allemaal  heeft willen ondergaan voor Zijn kinderen! Om hèn het eeuwige leven te geven! Hen met God de Vader te verzoenen.

En jij durft niet naar een kerk te gaan omdat je misschien (ooit) zou  kunnen worden opgepakt? Indy, scháám je! Niet één christen kijkt ernaar uit om opgepakt, gefolterd, onthoofd te worden. Niet één. Oók ik niet. Maar waar zouden wij bang voor moeten zijn? De Here Jezus sprak "vrees veel meer Hem, die beide, ziel èn lichaam kan verderven in de hel".

Ons leven ligt in de doorboorde handen van de Here Jezus Christus. Die gezegd heeft "Ik ga heen om u plaats te bereiden, in Mijns Vader's huis met zijn véle woningen".

Lieve Indy, dit commentaar is veel langer geworden dan mijn bedoeling was maar ik hoop toch zó dat je je mening zult veranderen. De Man van smarten is onze Here Jezus Christus, de Redder voor wie in Hem gelooft en de Rechter die komen zal om te oordelen de levenden en de doden! Hij die de wind schept, en de mens bekend maakt wat zijn gedachten zijn, Here, God der Heirscharen is Zijn naam.!

Hij komt, samen met Zijn miljoenen engelen! Met Zijn hemelse legerscharen, Zijn hemelse Krijgsmacht waarvan geen ènkele krijgsmacht - ook niet allemaal samen -  op aarde zal kùnnen winnen.

Lynx op 14-09-2014 11:41

Indy de kleine huisgemeentes zijn sterker,goed gezien,het gaat er daar vreugdevol aan toe.Men looft God,deelt de maaltijd,en elkaars zorgen.Ze hebben nog de echte verbondenheid,geven de nodige kleren,voedsel,of onderdak,dat is wat Jezus bedoelde,inplaats van akelig precies een tiende te geven.Het is niet de auto parkeren en dan weer snel weg wezen,maar een echte samenkomst in de Heer.

brillemans op 14-09-2014 15:02

ben het met je eens Lynx..en Indy laat je geen schuldgevoel aanpraten hoor...

Waar twee of drie in Mijn naam  samen zijn is Hij in jullie midden.

De Heer is niet aan Kergebouwen gebonden.

en ook mag je gerust een gezellig samenzijn beleven als je samenkomt,  samen eten versterkt de onderlinge band b.v.....laat de mensen die hier een oordeel over vellen de Kerkbanken maar lekker warm houden!Ook kennis van God geeft Hij aan ieder die de Heilige Geest heeft ontvangen, daar hoef je niet jaren voor gestudeerd te hebben....Hij openbaart zich aan ieder hart wat daar om vraagt....al is het in de laatse minuut van zijn of haar leven.

En Indy, de Heer zal je kracht geven ,mocht je voor Hem en het kennen van Zijn Naam vervolgd of gedood worden.

De Heer gaat met jouw een eigen weg, en zal je leiden waar en hoe, en die weg kan wel eens anders zijn dan de ""gebaande"" paden van veel kerkmensen.

Nogmaals, laat je geen schuldgevoel aan praten ,nog angstig maken door een opgeheven vingertje.

God zal je zegenen Indy!!!

brillemans op 14-09-2014 15:15

met je eens Lynx,    en Indy laat je geen schuldgevoel aanpraten hoor.

Waar twee of drie in Mijn naam samen zijn(komen) ben Ik in hun midden.

De Heer heeft geen Kerkgebouwen nodig, maar mensenharten waarin  Hij woning kan maken.

Die Hem gehoorzamen waarheen Hij hen lijdt, en die weleens andere wegen kan gaan met mensen dan de ""gebaande""wegen van veel Kerkmensen, die achter een dominee aanlopen.

Kennis van Hem stort Hij zelf uit in de harten van Zijn kinderen door de Heilige Geest, daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben hoor Indy.

En gezellig samenzijn met Christenen hoort er gewoon bij, samen eten zorgen delen ,inderdaad,het versterkt de onderlinge band.

Nogmaals laat je geen schudgevoel aanpraten nog bang maken door een opgestoken vingertje .

Laat Kerkmensen die het zo goed weten voor een ander , de Kerkbanken maar  lekker warm houden...

God,s zegen Indy...Ga met God!!!

brillemans op 14-09-2014 19:56

olala,      2x gepost

Dacht dat de eerste niet was verzonden, dus er  nog een er achteraan gestuurd......

Lynx op 15-09-2014 11:44

Brillemans mooie reactie,in de liefde van Jezus Christus blijven is het belangrijkste.Let op Openbaring 2.4 de gemeente van Efeze doet het waanzinnig goed,maar dan,maar dit heb ik tegen u,u hebt de liefde van weleer opgegeven.Bedenk van welke hoogte u gevallen bent.Breek met het leven dat u nu leidt en doe weer als vroeger.

brillemans op 15-09-2014 14:37

Lynx...de liefde is vaak vert te zoeken hier...vooral van de Kerkmensen die hier posten...koude harten en hete hoofden....daar kan de Heer niets mee!Het is: Hij moet wassen en ik moet minder worden.

Maar goed , de belerende toon en het grote gelijk roeptoetert hier  hoog van de ivoren (kerk)toren..triest..Maar hoogmoed komt voor de val zullen we maar zeggen

getuige op 15-09-2014 18:12

"Waar twee of drie in Mijn naam samen zijn(komen) ben Ik in hun midden"

Ik heb de tekst vaak gezien als een bemoediging voor elke groep die bij elkaar komt, hoe klein het getal ook is, de Heer is daar. Ik zal niet ontkennen dat die bemoediging er ook in schuilt. Alleen kun je dan de tekst ook gebruiken om verdeeldheid te bevorderen. Als ik mijn eigen clubje begin met twee of drie mensen, is de Heer daar soms ook niet? Die strekking lijkt mij tegengesteld aan wat Jezus beoogt.

brillemans op 15-09-2014 20:50

       Getuige, dat kun je inderdaad zo zien, maar het kan ook zo zijn dat de  starheid,de doodsheid of juist de vrijzinnigheid, en wereldsgezindheid , die  al in Kerkelijk Nederland aanwezig is , de Huiskerken en kleinere samenkomsten bevorderd. 

Ik denk dat de Heer hier helemaal geen bezwaar tegen heeft! ;)

getuige op 16-09-2014 01:20

brillemans op 15-09-2014 20:50

en misschien organiseren de Huiskerken(kleine samenkomsten) zich tot een kerkelijk genootschap.Wie weet wat de toekomst brengt :-)

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl