HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Denktank Open Europe: Sancties tegen Rusland lopen op oorlog uit

‘EU voor groot deel schuldig aan situatie Oekraïne’ – Oorlog om bevolking af te leiden van nieuwe schuldencrisis eurozone en aan de gang zijnde instorting van Frankrijk

Putin hield gisteren een toespraak ter ere van een nieuw monument voor de ‘helden van de Eerste Wereldoorlog’. Als men in Brussel niet snel bij zinnen komt, dan kan daar in de toekomst een monument voor de helden van de Derde Wereldoorlog bij worden geplaatst.

De bekende denktank Open Europe vindt dat de EU met de nieuwe sancties tegen Rusland een enorme fout heeft gemaakt. ‘Als goederen niet meer over de nationale grenzen heenkomen, dan zullen het legers worden.’ Zelfs de uitgesproken Putin-criticus Michael Chodorkovsky noemt de sancties contraproductief. Waarom stuurt Brussel in slaafse navolging van Washington dan toch doelbewust aan op een militair conflict?

‘Sancties -en hun logische voorzetting, oorlogen-,tegen tirannen zoals Saddam Hussein zorgden ervoor dat een van de meest wereldlijke landen van het Midden Oosten in een regelrechte moordkuil veranderde. Daar controleert ISIS, dat moordlustiger is dan Al-Qaeda, grote delen van het land.’

In dat licht is de Russische president Vladimir Putin volgens de denktank ‘een nuchtere staatsman’. In Rusland zijn meer dan voldoende radicalere alternatieven, zoals de ultranationalisten. Bovendien worden de verschillen van inzicht tussen de hardliners in het Kremlin en de Russische zakenwereld over het hoofd gezien.

‘Brussel grotendeels schuldig aan crisis’

De crisis in Oekraïne is in de ogen van Open Europe voor een groot deel te wijten aan Brussel, dat bewust op een confrontatie met Moskou heeft aangestuurd. ‘Een land kan niet lid van een douane-unie zijn (de Euraziatische Unie) en gelijktijdig in een andere vrijhandelszone (de EU) treden,’ aldus een citaat van de president van de EU-Commissie, José Manuel Barroso.

Deze ‘alles-of-niets’ politiek heeft de situatie in Oekraïne alleen maar verergerd. Gezien de bijzondere toestand in het oosten van het land werd Putin regelrecht uitgelokt, vindt de denktank. Eerder deze week berichtten we dat een vertrouweling van Putin openlijk zei een oorlog in Europa te verwachten. Klaarblijkelijk gelooft het Kremlin niet meer dat men in Brussel weer een beetje bij zinnen komt.

Sancties zullen niets uithalen, zijn contraproductief

Volgens veel analisten, waaronder de voormalige Britse ambassadeur Tony Brenton, zullen sancties tegen Rusland niets uithalen. ‘In landen zoals Rusland versterken sancties slechts de antiwesterse krachten.’ Het vertrouwen van de Russen in de EU is dan ook naar een recorddiepte van slechts 6% gedaald. In Amerika hebben de Russen nog minder vertrouwen: 4%. (2)

Putin is de laatste jaren druk bezig met het omvormen van de Russische economie, zodat deze niet meer afhankelijk is van import uit het Westen. De sancties zullen dit proces alleen maar versnellen, stellen de experts van de denktank.

Oorlog: Afleiding van nieuwe schuldencrisis en instorting Frankrijk

Nu zelfs één van de felste tegenstanders van Putin, Michael Chodorkovsky, de sancties als ‘contraproductief’ veroordeelt (1), is de vraag gerechtvaardigd waarom het megalomane Brussel schijnbaar doelbewust op een militaire confrontatie met Rusland afstevent – een oorlog die Europa nooit kan winnen.

Misschien is het wel om de bevolking af te leiden van het feit dat een nieuwe eurozone crisis in de maak is. Ook volgens het officiële Eurostat gaat het namelijk helemaal de verkeerde kant op met de staatsschulden in Europa, vooral in de zuidelijke probleemlanden (3).

Bovendien staat de tweede economie van Europa, Frankrijk, op de rand van de afgrond. Op 23 juli meldden we dat Franse ondernemers de toestand van de economie ‘catastrofaal’ noemden en vreesden dat het staatsbankroet nabij is. Nu blijkt ook de Franse bouw- en huizenmarkt ‘totaal in te storten’. Oorzaak: de nieuwe socialistische maatregelen van president Francois Hollande (4).

Putin waarschuwt Europa

Tijdens een toespraak ter ere van een nieuw monument voor de gevallen soldaten tijdens de Eerste Wereldoorlog zei Putin dat het tijd wordt dat ‘de mensheid de belangrijke waarheid begrijpt en accepteert dat geweld geweld veroorzaakt. Het pad naar vrede en voorspoed ligt in goede wil, dialoog en het herinneren van de lessen van vorige oorlogen.’

De Russische president gaf Europa een niet mis te verstane waarschuwing: ‘Dit monument dient als herinnering aan waar agressie en egoïsme, zodra buitensporige ambities van staatshoofden en de politieke elite het wint van het gezonde verstand, toe kan leiden. Deze ambities brengen ’s werelds rustigste continent, Europa, in gevaar.’

 

Xander

(1) Deutsche Wirtschafts Nachrichten
(2) Gallup (via Infowars)
(3) Bloomberg Brief via Zero Hedge
(4) Bloomberg via Zero Hedge
(5) Voice of Russia

Zie ook o.a.:

29-07: Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa
26-07: Crisis Oekraïne: Backup-plan globalisten naar Derde Wereldoorlog
18-07: Neergeschoten Maleisisch toestel: Sarajevo 1914 op herhaling?
19-06: Kremlin wil wereldwijde anti-dollar alliantie om agressie VS te stoppen
15-06: Grote man achter Putin beschouwt VS als rijk van de Antichrist
07-06: ‘Rusland en China vrezen Amerikaanse kernaanval’
17-05: Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3
14-04: Rusland waarschuwt Westen met nieuwe lancering intercontinentale raket
07-04: Adviseur Putin waarschuwt EU voor € 1 biljoen verlies en wereldoorlog
29-03: Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog

2013:
11-06: DHS-insider: Obama start totalitaire internetcensuur en wereldoorlog

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes- Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie, Johannes.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.


Reacties

Pagina12
Henk op 03-08-2014 15:10

Dadelijk kunnen we weer op kolen of hout gaan koken en water verhitten om ons te wassen.

archie123 op 03-08-2014 19:45

http://www.youtube.com/watch?v=SaEAC-lx2I0

Margaret7 op 03-08-2014 20:03

Niet alleen Brussel!

Ook onze regering zijn medeplichtig dat burgers in Oekraïne, vermoord werden.

Net zo goed als Willem en Maxi

NN op 04-08-2014 10:32

@Margaret7 -3-08-2014 20.03

Natuurlijk! Natuurlijk! En vergeet ook de portier van het Hilton hotel niet en de voorzitter van de postzegelclub in Hongerige wolf (Gr.) en de toiletjuffrouw in Boerenhol ( Zeeland).

Tuurlijk! En waarom blijven de prinsesjes van de koninklijke familie buiten schot? Tuurlijk!

PS op 04-08-2014 13:35

Obama wordt voor de rechter gesleept omdat hij regeert als een despoot, een dictator zoals Hitler was! Maar of ze hem er af zullen krijgen? Einde dit jaar weer verkiezingen zogezegd in Amerika, de meesten gaan niet stemmen, dus democratisch is het zeker niet te noemen, de meeste mensen staan daar niet achter de regering die de lakens uitdeelt, zoals in zovele zogenaamde democratieen!

http://www.vandaag.be/buitenland/153423_huis-van-afgevaardigden-keurt-gerechtelijke-procedure-tegen-obama-goed.html

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl