Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter

‘Schandalige behandeling lijken slachtoffers regelrechte leugen’ - Indiase piloten: Maleisische Boeing kreeg kort voor crash opdracht tot koerswijziging

 

De afgelopen dagen is de anti-Russische hysterie -zeg maar Russofobie- in het Westen verder aangewakkerd. Dat komt niet in het minst door de media, die net als de politiek vastbesloten zijn om hoe dan ook de pro-Russische separatisten en daarmee Rusland de schuld te geven van het neerschieten van de Maleisische Boeing 777. Zo zou separatistenleider Alexander Chodakovski in een interview met het internationale persbureau Reuters hebben toegegeven een BUK-luchtafweersysteem te hebben gehad, en dit snel weer over de grens naar Rusland te hebben gesmokkeld. Chodakovski blijkt dit echter helemaal niet te hebben gezegd – integendeel.

 

De media berichtten dat Chodakovski zou hebben erkend dat de separatisten in een dorpje op slechts 10 kilometer van de crashsite een BUK-systeem hadden geplaatst.

Separatistenleider: Wij hebben nooit BUKs gehad

De rebellenleider bevestigde weliswaar een interview te hebben gegeven aan Reuters, maar onderstreepte dat zijn uitspraken achteraf zijn verdraaid en uit hun context zijn gerukt. Uit het complete, ononderbroken interview valt namelijk duidelijk op te maken dat Chodakovski juist het tegendeel heeft gezegd van wat het Westen beweert:

‘Ik heb hen heel duidelijk laten weten dat wij, als wij deze apparatuur zouden hebben, deze onder geen beding zouden gebruiken tegen doelen die geen bedreiging voor ons vormen.’ Tevens vroeg hij om bewijzen nadat de verslaggever suggereerde dat de separatisten wel degelijk BUK-raketten zouden hebben gehad. ‘Dit hele gebied wordt met alle mogelijke middelen in de gaten gehouden, inclusief satellieten. Een BUK is een grote eenheid en kan op iedere foto makkelijk herkend worden.’

Op de herhaalde vraag van de verslaggever antwoordde Chodakovski: ‘Ik zeg u absoluut en met volle autoriteit dat, nadat wij de hele situatie hebben geanalyseerd en ons hele arsenaal onderzocht hebben, de milities geen BUKs hebben, maar wel MANPADs... We hebben ze niet nu en hebben er nooit één gehad.’

Waarom vlucht MH-17 naar gesloten luchtruim gestuurd?

Vervolgens stelde de separatistenleider zelf een interessante vraag die men in het Westen liever negeert: als de Oekraïense regering zo stellig zeker wist dat de rebellen daar over BUK-raketten beschikten, waarom stuurden ze de Boeing dan doelbewust over dat gebied heen, in luchtruim dat nota bene reeds gesloten was voor passagiersvliegtuigen, en dat al bij de 10 voorafgaande MH-17 vluchten door Malaysia Airlines werd gemeden?

Indiase piloten: Boeing kreeg opdracht tot koerswijziging

Piloten van een Air India Dreamliner, die op slechts 90 seconden achter het ramptoestel vloog, hebben volgens de Times of India gehoord hoe de Oekraïense luchtverkeersleiding aan hun collega’s in de Maleisische Boeing de opdracht gaf om de geplande route te wijzigen. Enkele minuten later werd de 777 getroffen door een raket. Overigens ontkenden de Indiase luchtvaartautoriteiten dat de Dreamliner zo dicht in de buurt vloog. (3)

Bijna onmiddellijk na de ramp nam de Oekraïense veiligheidsdienst SBU de gesprekken van de luchtverkeersleiding met de Maleisische Boeing in beslag, zo berichtte ook BBC News. Uit deze gesprekken kan wellicht worden opgemaakt of het vliegtuig vlak voor de crash inderdaad werd gevolgd door een Oekraïense jager, zoals uit Russische radarbeelden zou blijken.

Volgens de Russische luitenant-generaal Maslov houdt het regime in Kiev de gesprekken van de luchtverkeersleiders met de piloten bewust achter, waarmee volgens hem ‘exact hetzelfde scenario als in 2001’ wordt gevolgd. Daarmee doelde hij op het per abuis neerschieten van een Russisch passagiersvliegtuig boven de Zwarte Zee door Oekraïne. ‘Het is onduidelijk waarom niemand anders dan Rusland eist dat deze opnames onverkort worden overhandigd.’ (4)

‘Schandalige behandeling lijken’ is onzin

Ook de ‘schandalige behandeling van de lijken van de slachtoffers’, waar heel Nederland over viel, zou een regelrechte leugen zijn. Alexander Borodai, de premier van de ‘republiek Donetsk’, zei in een interview met de BBC dat de OVSE-waarnemers doelbewust in Kiev –dus door het Westerse marionettenregime- werden opgehouden.

Vervolgens zette de OVSE de separatisten onder grote druk om de lijken niet te verplaatsen. ‘Dus hebben wij gewacht- een dag, twee dagen, drie dagen. Maar er kwam niet één expert. Wij vroegen: waar blijven jullie? Waar is de internationale gemeenschap? Ze blijven in Kiev rondhangen. De lijken liggen hier bij 30 graden hitte. Dat is absurd, gewoonweg onmenselijk. Een scene uit een horrorfilm.’ (1)

Een tweede leugen: de BBC meldde naar aanleiding van het interview dat Borodai had toegegeven ondersteuning te krijgen van de Russische geheime dienst (2). In werkelijkheid had hij precies het tegendeel gezegd.

Anti-Russische propaganda

Opgeteld bij de verhoogde radaractiviteit van de Oekraïense installaties, de stationering van BUK-luchtafweersystemen in de buurt van stellingen van de volksmilities (die echter niet over vliegtuigen beschikken), de één of twee jachtvliegtuigen die bij de Maleisische Boeing hebben gevlogen, en het ontbreken van zelfs maar één oog- of ‘oor’getuige van het lanceren van de fatale afweerraket, laten deze feiten zien dat de werkelijke gang van zaken hoogstwaarschijnlijk totaal anders is dan de anti-Russische propaganda die u in de reguliere media te horen krijgt.

Het staat daarom vrijwel vast dat het Westen de komende dagen en weken met meer gefabriceerd ‘bewijs’ zal komen dat de separatisten en/of Rusland (mede) schuldig zijn aan het neerhalen van het passagierstoestel uit Amsterdam. In eerdere artikelen hebben we reeds uitgelegd dat dit enkel een Amerikaans politiek doel dient, namelijk het voorkomen en verbreken van nog nauwere economische- en energiebanden tussen de Europa en Rusland.

 

Xander

(1) Hinter der Fichte
(2) BBC
(3) Times of India via Infowars
(4) Ria Novosti

Zie ook o.a.:

23-07: CIA gaat mogelijk Oekraïense ‘deserteur’ schuld geven van vliegramp
22-07: Videobewijs van Russische betrokkenheid neerschieten Boeing ontkracht
20-07: ‘Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing’
20-07: Geheime dienst Oekraïne neemt gesprekken met piloten MH-17 in beslag
18-07: Ooggetuigen: Maleisische Boeing neergeschoten door straaljager
18-07: Neergeschoten Maleisisch toestel: Sarajevo 1914 op herhaling?

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes- Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie, Johannes.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

Reacties

Mammon op 24-07-2014 20:09

Het erge is dat de pure propaganda onafgebroken op televisie door de strot gedrukt wordt

en daarbij schijnt de massa echt compleet hersendood te zijn en slikt klakkeloos alles

wat hun wordt voorgeschoteld. Terwijl als je je grijze hersenmassa zelf laat werken en een

paar eerlijke feiten vergelijkt dan weet je precies hoe laat het is. Echt precies!

Het Matrix Fantasiesysteem is dus bevestigd, maar de massa beseft het gewoonweg niet.

Zij zullen vechten voor de Elite die jullie als marionetpoppen decenia lang heb belazerd.

peter op 24-07-2014 20:14

let goed op reuters is in handen van rotschild.Crash gaza.Deze {Mensen)...willen de oorlog met rusland

nos is spreekbuis rotschild.

Antisoof op 24-07-2014 20:19

Een ding scheelt. Er zijn deze week weinig tot geen 'intense-vliegtuig-sporen'.

Generaal Zjukov op 24-07-2014 20:24

Er wordt een vies spelletje gespeeld. Maar ik denk dat Putin ook hier weer als morele winnaar uit de strijd gaat komen.

De behandeling van de stoffelijke overschotten is met de primitieve middelen die ze daar hebben prima gedaan. Ga er maar aan staan... lichaamsdelen bij elkaar zoeken over zo'n groot gebied. Ik ben benieuwd of de berging van het in Mali neergestorte vliegtuig sneller zal gaan...

Alles was netje gelabeled en uiteindelijk moest men hier in Nederland ook toegeven dat er niets mis was met de behandeling en dat e.e.a. in 'goede' staat is ontvangen.

Vraag me verder af waar de Amerikanen blijven met hun "smoking gun", is er niet waarschijnlijk. Meer waarschijnlijk lijkt me dat er e.e.a. schort aan het handelen van de regering in Kiev, maar het internationale onderzoeksteam zal met een oordeel komen. Wederom een meesterzet van grootmeester Putin. 

De zwarte dozen waren ook volledig intact en gewoon overgedragen door deze zogenaamde barbaarse rebellen.

Ik wordt kostmisselijk van de propaganda hier in het westen en zeker van die schreeuwende koppen in de Telegraaf

Dion op 24-07-2014 20:45

waarom zou ik ze geloven ???

 die separatisten hebben ook in andere gebieden behoorlijk huis gehouden die zich wilde afscheiden.

er is geen hard bewijs dat dit verhaal klopt.

koloth op 24-07-2014 20:48

Dit geeft tenminste duidelijkheid over de schimmige situatie, goed artikel Xander.

LeveNWO op 24-07-2014 20:57

Feiten? Het is maar met welke kant je meer op hebt en deze site is duidelijk Rusland gezind. Een keuze natuurlijk maar niet objectief.

René van Zalk op 24-07-2014 21:04

Zullen we ooit achter de waarheid komen ?, ze liegen en manipuleren allemaal.

U.G. Kempenaer op 24-07-2014 21:09

Uitstekende analyse. Het buitenlandse beleid van de VS begint steeds grovere en wanhopigere proporties aan te nemen.

Hoe kan het dat dat vliegtuig daar überhaupt vloog en daarmee enorme risico's nemend. Tal van landen lieten hun luchtvaartmaatschappijen daar niet meer overheen vliegen. Lagen de Nederlandse inlichtingendiensten te slapen? Communiceren die niet met andere landen? Was Nederland niet gewaarschuwd? Ik zou daar eens achteraan gaan als nabestaanden. Grove nalatigheid en incompetentie van de Nederlandse overheid.

Het Nederlandse volk moet zich niet laten ophitsen door de mainstream media, want die zijn in handen van diezelfde overheid.

Verder heeft de VS schrik dat Europa en Rusland te vriendschappelijke betrekkingen zouden aanknopen. Europa moet zich niet isoleren, want Rusland kan ook prima handel drijven met bondgenoot China en de andere BRIC landen.

pietka op 24-07-2014 21:12

A qui profite le crime!? Zeg hercule poireaut

Cqfd.

jokertje op 24-07-2014 21:56

http://www.niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=8167:het-mysterie-van-de-mh17-paspoorten&catid=20:het-complot&Itemid=33

Marcel vL op 24-07-2014 21:59

Het gaat er om dat die Russen met hun handen afblijven van spullen van de doden

http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2014/7/Oost-Europeanen-nemen-mobieltjes-op-van-slachtoffers-MH17-1564811W/

Geo politisch heeft de VS Rusland nodig in zijn strijd om Iran onder controle te houden, Iran op zijn beurt weer om de ISIS in Irak aan te pakken en in Syrië moeten nog steeds de rebellen gesteund worden. Dus geopolitisch is de VS helemaal niet op een confrontatie met Rusland uit en probeert alleen dmv economische sancties Rusland te treffen.

Ik heb zowel de reguliere als de alternatieve media bij gehouden en steun de reguliere media in deze kwestie grotendeels. Over de pro Putin/Kremlin machine heb ik me al eerder uitgesproken hier; geen goed woord voor over om deze  moordenaars bende te verdedigen, ik heb nog geen enkel bewijs gezien wat hun vrijpleit, men vraagt wel om bewijs wat hun belast, maar vrijpleitend bewijs is er ook niet.

Maar hier zal weer wel een hele pro Putin meute mij aanvallen I don't care

ster op 24-07-2014 22:09

OP 17 7 2014 in nieuwsuur ongeveer op 32 minuten hoor je het ze zelf zegen da deze vliegtuig gevold werd door straaljagers ,,, maar men vraagt niet dooren dat vind ik heel vreemd ,,, op de 17de wist men dt al en vragen erover ho maar ,,,,,

zoekt het maar op ,,,,,

Bennie op 24-07-2014 22:11

Hoe het ook gezegd word het is altijd Kiev zijn fout dat het vliegtuig neer gehaalt is.

Hoe halen ze het in hun hoofd om toestemming te geven om over een oorlogs gebied

binnen te laten vliegen. En eigenlijk .....,is het westen, usa zelf mede verantwoordelijk

zij hebben Oekraine op gehitst tot deze staat van burger oorlog, met hun machts waanzin.

Wens natuurlijk veel sterkte aan de nabestaande van de slachtoffers van de vliegramp.

Maar..., ik wens ook veel sterkte en medeleven aan de slachtoffers veroorzaakt door het kiev regiem. Veel kinderen worden er afgeslacht medogeloos door hun bombardementen.

Het lijkt erop dat het vorige regiem beter was die gebruikte het leger tenminste niet. Die probeerden tenminste nog te praten.

Eeelke op 24-07-2014 22:21

De zwarte ddozen zullen wel uitsluitsel geven over de gesprekken tussen de vliegverkeersleiders en de piloten

Ultimate op 24-07-2014 22:26

Is onderstaande site geloofwaardig?

(MH17 zou MH370 geweest zijn)

http://jimstonefreelance.com/

Phoenix op 24-07-2014 22:33

Amerika is weer in geslaagd om de wereld op het verkeerde spoor te zetten. Ze zijn meesterlijk in het opzetten van false flag aanslagen. Denk hierbij aan 9-11. Waarna ze gelijk Irak en Afghanistan binnenvielen om zogenaamd op zoek te zijn naar meneer Bin Laden wat achteraf ook een grote vriend van familie Bush bleek te zijn en iemand die getraind is door de CIA. Heel de wereld zal straks zien hoe dit weer in het voordeel van Amerika gaat werken!!

edje555 op 24-07-2014 22:50

"het ontbreken van zelfs maar één oog- of ‘oor’getuige van het lanceren van de fatale afweerraket"

Dit is dus wat ik maar erg vaag vind,zo'n Raket die wordt afgeschoten vanaf de grond hoor je op enkele kilometers in de omgeving opstijgen richting Doel en niemand heeft iets gehoord of een rookspoor vanaf de grond gezien en of een explosie gehoord in de lucht voor het toestel naar beneden kwam.

Dus het is erg aannemelijk dat het eerder door een gevechtsvliegtuig is neergehaald op die hoogte omdat zowel niemand het verschil kan horen of er nog een straaljager achter het lijnvliegtuig heeft gevlogen of een luchdoelraket vanaf deze straaljager is afgeschoten.

Russiche radar zou dit hebben gedetecteerd dat er één of Twee gevechtsvliegtuigen achter het toestel zouden hebben gevlogen, oke maar waarom dan niet gedetecteerd dat er een grondlucht doel raket was afgevuurd ?

ja die zijn namelijk ook zichtbaar op militair radar en Sateliet detectie die raketlancering opspoort zoals in Irak met de Scud's en de excacte lokatie van lancering spotten als ze c.a 1km hoogte hebben bereikt.

Dus ik geloof het verhaal niet van een gelanceerde BUK luchtdoel raket vanaf de grond die het vliegtuig heeft neergehaald .

Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl