Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Financial Times: Rusland rekent op oorlog in Europa


Staat werelbrand nummer 3 dan toch voor de deur?

De spanningen tussen het Westen en Rusland over het neerhalen van de Maleisische Boeing boven Oekraïne zijn hoog opgelopen. Toch lijkt een ander voorval van afgelopen week de trigger te worden die de Derde Wereldoorlog in gang kan zetten. Het Permanente Hof voor Arbitrage in Den Haag veroordeelde Rusland namelijk tot het betalen van $ 50 miljard aan de aandeelhouders van oliemaatschappij Yukos. De Russen reageerden woedend en noemde het besluit politiek gemotiveerd. De Financial Times haalde in dit kader een vertrouweling van president Putin aan, die zou hebben gezegd dat de boete het Kremlin eigenlijk een zorg zal zijn, ‘omdat er een oorlog komt in Europa.’


Het Arbitragehof in Den Haag veroordeelde het nationaliseren van het in 2006 failliet gegane Yukos, dat daarna verkocht werd aan concurrent Rosneft , als onrechtmatig, en gaf de aandeelhouders die compensatie hadden geëist gelijk. Wel kregen die slechts iets minder dan de helft van de geëiste $ 114 miljard.

Toch is de toegekende $ 50 miljard een absoluut record, en maar liefst 20 x hoger dan het vorige record. Hoewel beroep tegen de uitspraak niet mogelijk is, kondigde het Kremlin onmiddellijk aan alle wettelijke wegen te bewandelen om de boete van tafel te krijgen.

Maar zelfs als dat niet lukt zal het voor de aandeelhouders buitengewoon moeilijk worden om hun geld te krijgen. Als Moskou weigert te betalen, dan zullen moeten proberen beslag te leggen op Russische staatsbezittingen in de 150 landen die zijn aangesloten bij de New York Convention van 1958, waarin dit soort zaken internationaal werden geregeld.

De reden dat president Putin zich rustig houdt over het nieuwste conflict met het Westen, voorspelt niet veel goeds. De Financial Times schrijft namelijk: ‘Een persoon dicht bij Putin zei dat het Yukos oordeel onbelangrijk is in het licht van de grotere geopolitieke patstelling over Oekraïne. ‘Er komt een oorlog in Europa,’ zei hij. ‘Denkt u echt dat dit iets uitmaakt?’

Krijgen de op oorlog beluste globalisten in Washington, Brussel en andere Europese hoofdsteden dan toch hun zin?

 

Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

28-07: Rusland: Amerikaanse satellietfoto’s raketbeschietingen zijn fake
26-07: Crisis Oekraïne: Backup-plan globalisten naar Derde Wereldoorlog
24-07: Westen verdraait interview separatistenleider; Kiev houdt gesprekken met piloten achter
23-07: CIA gaat mogelijk Oekraïense ‘deserteur’ schuld geven van vliegramp
22-07: Videobewijs van Russische betrokkenheid neerschieten Boeing ontkracht
20-07: ‘Spaanse luchtverkeersleider in Oekraïne zag twee jachtvliegtuigen bij Boeing’
20-07: Geheime dienst Oekraïne neemt gesprekken met piloten MH-17 in beslag
18-07: Ooggetuigen: Maleisische Boeing neergeschoten door straaljager
18-07: Neergeschoten Maleisisch toestel: Sarajevo 1914 op herhaling?

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes- Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie, Johannes.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.
Reacties

Pagina12
Qromwel op 30-07-2014 05:41

De EU zorgt toch voor vrede? Niet dus.

good morning op 30-07-2014 13:22

Het zal niet gebeuren dat wij westerse natiën oprukken onder volle bepakking richting  Vladimir Poeting,......als ze mij vragen, dan ga ik wel,.....maar neem een hengel mee,  die man houd van vissen en ik ook,....dus Barbeque, ..potje bier en een goed gesprek....

Na onze buik volgegeten te hebben,....bespreken wij echt niet wie die wereld in brand wil zetten,....dat weten wij al,.....we pakken ze aan,.....onder het moto,....gewoon omdat het kan.

Ps.....Poeting,....niet te veel zout op de forel.....en geef nog een biertje door...ik heb trek...fun.

Han op 30-07-2014 14:48

VS en EU sturen aan op WO3. Er zijn al genoeg mensen wakker, maar toch zal het te laat zijn. Ik hoop dat het toch niet gaat gebeuren.

René van Zalk op 30-07-2014 18:11

Het begint er op te lijken dat één (of beiden) van de strijdende partijen in UA een dodelijk spel willen spelen met de Marechaussees/Experts/Onderzoekers. Om later (als er nog meer doden vallen onder de westerlingen) elkaar de schuld te kunnen geven.

Pro ganda op 31-07-2014 12:27

@good morning. Lol bang?? 

samen met rusland de moslims aanpakkeN .?

hahaha lafaard. russem haten ons arrogante europeanen. En daar hoor jij zekers bij. Lafaard, typisch ook. om hulp vragen van je vijand . Waar hebben we dat eerder gezien?? Oja

loeky123 op 31-07-2014 22:20

https://www.youtube.com/watch?v=aZuaX6vxT50

kijk naar dit

gesteund door Timmermans, rutte usa en meerdere breemd

het begon in kiev

Pagina12
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl