Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Onthutsend: ISIS-terroristen werden getraind door Amerika en Turkije

Nog meer bewijs voor steun Westen aan moslimextremisten – ‘Turkije trainde al duizenden moslimterroristen voor oprichting Sharia-Kalifaat’


ISIS-Sharia-terroristen, getraind door Amerika en Turkije, bewapend door Saudi Arabië

De schandalen stapelen zich op voor de regering Obama. Nu blijken moslimterroristen van ISIS, dat grote delen van Syrië en Irak heeft bezet, in 2012 op een geheime basis in Jordanië getraind te zijn door Amerikanen en Turken, die hen tegen de Syrische president Bashar Assad wilden inzetten. Het was natuurlijk nooit de bedoeling (?) dat ze tegen de Amerikaanse belangen in Irak zouden vechten. Eerder voltrok eenzelfde rampscenario zich in Afghanistan, waar de Taliban in de jaren ’80 werden getraind door de CIA om te vechten tegen de Russen. Ook daar keerden de moslimextremisten zich later tegen hun ‘weldoeners’.

 

Getraind in Jordanië en Turkije

Jordaanse officials hebben bevestigd dat er in Safawi, in de noordelijke woestijnregio van Jordanië, al in 2012 een basis was waar Amerika en Turkije tientallen ISIS-strijders trainden om te vechten tegen Assad. Wel zou eerst onderzocht zijn of de strijders geen banden hadden met Al-Qaeda. Ook op bases in Turkije worden terroristen klaargestoomd voor de burgeroorlog in Syrië. Eén van deze kampen bevindt zich vlakbij de NAVO-luchtmachtbasis Incirlik, bij Adana.

Ook het Duitse Der Spiegel berichtte in maart dat Syrische rebellen in Jordanië door Amerikanen worden getraind in onder andere het gebruik van anti-tankwapens. Hoewel niet helemaal duidelijk is of de Amerikanen tot het leger behoren of tot private firma’s zoals het beruchte Academi / Blackwater, dragen sommige instructeurs Amerikaanse legeruniformen.

De Britse Guardian schreef in dezelfde maand dat naast Amerikaanse ook Franse en Duitse instructeurs hulp geven aan de Syrische rebellen. Frankrijk en Duitsland weigerden hierover commentaar te geven aan journalisten van het internationale persbureau Reuters.

‘Nieuwe regionale oorlog’

Gisteren waarschuwde de VN dat het geweld in Syrië en Irak kan overslaan op de buurlanden, met een nieuwe Midden-Oostenoorlog als gevolg. Ook de Jordaanse officials zeiden daar bang voor te zijn. ISIS plaatste onlangs een video op YouTube waarin werd gedreigd dat Koning Abdullah, die als een vijand van de islam wordt gezien omdat hij samenwerkt met het Westen, zal worden ‘afgeslacht’. In een andere video is te zien hoe tiener-jihadstrijders van ISIS zich rond een Iraakse gevangene opstellen en feest vieren als hij wordt geëxecuteerd. (4)

Ook Saudi Arabië speelt een grote rol in het Syrische en Iraakse conflict. De Saudi’s leveren wapens aan ISIS en worden algemeen gezien als één van de belangrijkste drijvende krachten achter de aan Al-Qaeda verbonden terreurbeweging.

‘Obama medeplichtig’

Een geïnformeerde bron met contacten met een hoge official binnen de Shi’itische Iraakse regering van premier Nouri Al-Maliki noemt de Amerikaanse president Obama ‘medeplichtig’ aan de oorlog die ISIS voert tegen de regering in Baghdad. Tevens bevestigt hij dat duizenden in Turkije getrainde moslimterroristen via Syrië naar Irak zijn gereisd, met als doel daar het Islamitische Sharia-Kalifaat op te richten. (1)

 

Xander

(1) World Net Daily
(2) The Guardian
(3) Spiegel via Reuters
(4) Breitbart

Zie ook o.a.:

17-06: Bijbels Rijk van het Beest in wording: Toenadering Iran en Turkije
15-06: Grote man achter Putin beschouwt VS als rijk van de Antichrist (Obama steunt Al-Nusra/Al-Qaeda in Syrië en Irak)
03-06: Op video: Obama glimlacht bij horen oorlogskreet Allah
01-06: Turkije blokkeert Eufraat, drinkwater miljoenen Syriërs en Irakezen in gevaar
10-05: Syrië: Regering Obama wil alle macht overdragen aan Moslim Broederschap
06-05: 3000 door Amerika getrainde soldaten gaan werken voor Hamas
18-04: Turkije, Iran en Al-Qaeda vormen Free Egyptian Army voor nieuwe burgeroorlog
08-04: Pulitzerprijs journalist: Turkije achter gifgasaanval Syrië, werkt samen met Al-Qaeda
30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk (/ Vanuit Turkije zal het nieuwe islamitische Kalifaat worden opgericht)
29-03: Ingrijpen Syrië nabij? Turkije geeft Al-Qaeda militaire- en luchtsteun
27-03: Gelekt gesprek op YouTube: Turken plannen false-flag aanslag om Syrië aan te vallen
07-03: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (2)
28-02: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (deel 1)

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes- Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie, Johannes.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

Reacties

Wateenballentent op 18-06-2014 14:55

Wie had dat nou verwacht

Zilvermeeuw op 18-06-2014 15:30

Het wordt tijd dat Poetin die terroristen in Syrië plat bombardeerd. En laat Isis dan verder zn gang maar gaan, het liefst pakken ze Turkije aan. We wind zaait zal storm oogsten. 

Tabris op 18-06-2014 15:37

Obama's master plan voor het midden oosten is geniaal.

Ludwig op 18-06-2014 15:48

en met wat een snel tempo komt "isis" op het nieuws..

dat doet mij denken aan de arabische lente van 2011 of de 2de zegel dat kwam snel uit het niets

turkije die de eufraat laat opdrogen zodat "isis" ? met een verzameld leger van 2 miljoen de eufraat kan oversteken

openbaring 16 :12

"en de zesde goot zijn schaal uit op de grote rivier, de eufraat(irak-syrie), en zijn water droogde op, zodat de weg bereid werd voor de koningen, die van de opgang der zon komen."

Daniel op 18-06-2014 16:04

Goh! Wakker worden.http://www.globalresearch.ca/the-destruction-and-political-fragmentation-of-iraq-towards-the-creation-of-a-us-sponsored-islamist-caliphate/5386998Het is een doelbewuste strategie. Leer denken - maar niet doen - zoals deze lieden en dan snap je het. Het is een lange termijn strategie. Lees Daniel 8, 9 en vooral 11 en 12. Dan begrijp je ook dat het kwaad niet uit het Midden-Oosten komt (hoewel daar wel de barbarij vandaan komt), maar uit de VS en van haar NATO bondgenoten. Je snapt dan ook dat 'de Antichrist' niet opstaat in het Midden-Oosten maar daar.

blanco op 18-06-2014 16:09

Het podium wordt klaar gestoomd voor ww3, het mag wat kosten, geld speelt geen rol, de reclame filmpjes zjn geweest, de inleiding naar de hoofdfilm is in volle gang, lekker spannend met een zakje snoep en een colaatje. 

Brulaap op 18-06-2014 16:17

De bom is gebarsten. Nu alleen nog afwachten wanneer de drukgolf zich over het westen verspreidt..

ieznogoedh op 18-06-2014 16:35

Blijkt maar weer eens temeer dat de strijders in naam van de relegie van vrede en verrijking, wat dit soort zaken betreft heel wat gewiekster zijn dan die slimmerikken in de USA.

En daar waar een ezel zich in het algemeen niet tweemaal stoot aan dezelfde steen, zijn die slimmerikken in de USA kennelijk zo dom, dat zelfs ezels vele malen slimmer zijn.

Overigens, dit cynisme geldt natuurlijk niet alleen de slimmerikken in de USA. Ook de slimmerikken in Groot Europa en in de aparte staten zijn niet echt veel slimmer, wat zeg ik, echt niet veel slimmer. Kennelijk had Psychiater Rossiters het wel bij het juiste eind toen hij het linksdenken als een psycholigische stoornis oordeelde. Want het zijn uiteindelijk de linksdenkers die in iedereen, en vooral in de aanhangers van de religie van vrede en verrijking, alleen maar goeds zien.

Rescue op 18-06-2014 16:42

Het zal de USA een worst wezen dat de soennieten de sjiieten bestrijden. Nu heeft Iran zijn handen vol aan een bedreiging bij de eigen grens, dus moeten ze de steun aan Assad wellicht afbouwen. De vijand van mijn vijand is voor even je vriend.

Eeelke op 18-06-2014 17:10

Als iemand hier hoofdpijn van krijgt dan geen paracetamol slikken want dat tast het immuunsysteem aan

weet de Telegraaf te melden.

http://www.telegraaf.nl/gezondheid/22754774/___Neem_geen_paracetamol_voor_prik___.html

Zilvermeeuw op 18-06-2014 17:26
Ludwig op 18-06-2014 15:48

turkije die de eufraat laat opdrogen zodat "isis" ? met een verzameld leger van 2 miljoen de eufraat kan oversteken"

Tegenwoordig heeft men vliegtuigen hoor. Het gaat niet meer met paard en wagen...

Zilvermeeuw op 18-06-2014 17:29

@Zilvermeeuw wat schrijf je nu: bombardeerd met een d? Foei toch. Nou ja, er is toch niemand die het ziet :-) maar ik wilde toch even gezegd hebben dat bombardeert met een T is...

Zilvermeeuw op 18-06-2014 18:03

http://ejbron.wordpress.com/2014/06/18/pvv-lanceert-10-puntenplan-tegen-islamterreur/#more-64513

Terroristen met Nederlandse paspoorten, vaak van Marokkaanse afkomst, zaaien dood en terreur in Syrië en Irak. Er moet onmiddellijk ingegrepen worden om te beletten dat deze misdadigers straks hun gruweldaden in Nederland herhalen. De Partij voor de Vrijheid stelt tien concrete maatregelen voor om Nederland te beschermen, waaronder een automatisch verlies van de Nederlandse nationaliteit voor Syriëgangers, harde aanpak van steunverleners, het verbreken van de diplomatieke banden met landen die de terreur steunen, etc.

Geert Wilders: “Terroristen die dood en verderf zaaien in Syrië en Irak mogen nooit de kans krijgen om in Nederland hetzelfde te doen. Deze islamitische misdadigers zijn een gevaar voor onze samenleving. Dit kwaad moet keihard worden aangepakt.”

De islam toont zijn ware gezicht in Syrië en Irak. Gruwelijke fanatici, waaronder helaas ook terroristen met een Nederlands paspoort, trekken een spoor van bloed door het Midden-Oosten. Nederland moet zich beschermen. Doen we dat niet, dan herhalen de barbaarse taferelen die zich vandaag afspelen in Syrië en Irak straks ook in ons land.

De Partij voor de Vrijheid stelt 10 concrete voor om Nederland tegen de islamterreur te beschermen:

Lees verder op bovenstaande link.

Zilvermeeuw op 18-06-2014 18:17

Mensen, er gloort hoop:

"De Amerikaanse commentator Ralph Peters is het trouwens niet met Broder eens. Peters gelooft er niets van dat de islam uiteindelijk de macht in Europa zal overnemen. Europa wordt volgens hem niet bedreigd door Eurabië , maar zegt dat de moslim minderheden in Europa in geleende tijd leven. Dit omdat de Europeanen naar het oordeel van Peters ‘tot genocide geneigde maniakken’ zijn, die met ‘verbijsterende hardheid’ zullen terugslaan wanneer ze zich inderdaad door de moslims bedreigd gaan voelen. Hij voorspelt dat er een moment zal komen dat Amerikaanse schepen ‘in Bremen, Bari en Brest’ moslims vluchtelingen uit Europa zullen moeten komen ophalen."

Lees het hele artikel op de volgende link:

http://www.franklinterhorst.nl/De%20multiculturele%20samenleving%20in%20Duitsland%20is%20mislukt.htm

Ahava op 18-06-2014 18:34

had ik wel gezien hoor meeuwtje,maar als ik op,alle spelfouten moet reageren hier, heb ik een dagtaak

Zilvermeeuw op 18-06-2014 19:00

Ahava: dat klopt. :-)

Eeelke op 18-06-2014 20:16

Ludwig op 18-06-2014 15:48     16 Het getal van de ruiterscharen was twintigduizend maal tienduizend

Effe nullen tellen, dat zijn er dan 8 met een 2 ervoor dus 200.000.000

Juul op 18-06-2014 22:24

Ik ken mensen, Christenen in Syrie, het is maar een klein aantal t.o.v. van de Moslims, maar ze zitten er wel. Die Christenen zijn Syrisch.

Gerard op 18-06-2014 22:45

Zo vreemd is dit ook weer niet, de terroristen (vrijheidstrijders) die door het goddeloze amerika (lees: hele westerse wereld) in het zadel zijn geholpen zijn de hoerenlopers die de hoer op het beest volgen (hoer: amerika, westerse landen, beest: islamieten arabie) en dan komt alles weer heel mooi samen. Izaak die het geboorterecht van ismael jatte, (niet geheel toevallig een jiddisch woord) en nu willen "ze" (de arabieren) hun geboorterecht weer terug. Help ze maar hoor, ze hebben allang met jullie afgerekend.

Margaret7 op 19-06-2014 00:15

Gelukkig maar, dat het om de inhoud gaat van wat er geschreven staat.

We blijven mensen die fouten kunnen maken en dat is met de taal ook.

vlokje op 19-06-2014 00:34

op gaande zon, 200.000.000, dat kunnen alleen chinezen zijn

vlokje op 19-06-2014 00:41

de saudies ondersteunen dus het terrorisme,

daniel 11v2b

Lodewijk op 19-06-2014 01:52

Het is onderdeel van een plan alsnog Syrië aan te vallen met het argument dat ISIS daar ook huishoudt. Deze luidjes zijn uiteindelijk door de "elite" -ook die in Saoedi-Arabië en Qatar- gefinancierd.

"The Fall of Iraq - What You Aren't Being Told" http://tinyurl.com/oc2ny4g

SF op 19-06-2014 08:51

Een aloude tactiek van de achtergrondmachten. Steun onder de bevolkingsgroepen zowel voor als tegen en zet die tegen elkaar op. Het verloop wordt door hen georkestreerd. Kijk bijvoorbeeld naar de tweede wereldoorlog: volledig een inside job te noemen ! De bankwereld financierde zowel voor als tegen. Nu binnen de moslim wereld zie je hetzelfde. Zo worden godsdiensten tegen elkaar opgezet en ook nationaliteiten.

Nee, er komt geen WW3. Want het spel van de achtergrondmachten wordt allang doorzien en zelfs de bevolking ziet het in steeds grotere mate.

anora op 19-06-2014 17:35

Zo misselijkmakend, al die dubbele agenda's

Amerika met zijn huichelachtige 'war on terrorism' maar ondertussen, net zulke schurken als de turken, net zo een mega dubbele agenda. Wie waren de 1e met dubbele agenda ?

De Amerikanen ? Zo'n jong continent en al zo vroeg zo verdorven en zo'n schurkenstaat

nacid sattad op 15-09-2014 00:10

isis wil door dit poging wereld bang maken doel zullen ze nooit breiken,

na een korte tijd bestaanze al niet meer ,dit onmenselijks heeft niks met islam te maken.maar meeste idioten gaan toch want er is hier door eentonige bestaan en bezuinigingen toch geen -- te doen dus beetje stoer uithangen daar maakt hun beetje erbijhoren..

liefde hebben ze niet gekregen.iemand uit liefde of echt islam is trapt hier niet in.met onthooftingen andere extreme films kun je geen oorlog winnen.nee andersom je roept om meer vijanden.dat nederland ook spraakeloos is voor deze onderwerp is ook verdacht.zijn ze bang kunnen ze niet halt roepen of stoppen dat ze niet gaan waar is nederland bang voor.

als koran uit liefde is geschreven was dit nooit gebeurd.ik heb not nooit niet  eens een  katoliek mekaar zen afmaken laat staan keel doorsnijden.

is moslim zijn,dan beter dan andere geloof denk het niet he.

als niet moslim zijnde ben ik nooit in moskee in gegaan en iederen kop van hun lijg gerukt,dat doen we toch ook niet waarom hun wel dan.

van een normaal ateist heeft niemand last van,maar van moslims hebben we eeuwen

niks anders gezien dan bloedbaden,gezien.

op deze manier kun je niks winnen maar wereld naar --- helpen.

 

 

nacib el nazar op 08-10-2014 02:36

waarom hoor ik niks over hoe isid zijn geld krijgt en waar hij pricies zijn olie verkoopt,gebeurd dit ook door middel van tunnels

hoe kan isis plotseling zo sterk zijn.turkije had isis al jaren gesponserd.america deed alsof hij niks zag

,want turkije is niet een van het beste bondgenooten.turkije wordt aleen gebruikt voor oorlog doeleinden.eigenlijk is erdogan van isis kant,maar wil niet hardop zeggen.het zal niet echt lang duren dat zij spijt hebben,dat ze erdogan hadden gekozen,en hij toen groen licht hebben gegeven voor isis.

kan plaag zijn voor turkije zelf.pkk wordt aangewakkerd, turkije wonen ook veel koerden.het wordt een slag partij waarvan erdogan net als assad geen raad meer weet .

turkije heeft zelf gekozen voor islamisering,het is nu al moeilijk er wonen  nog eens 15 miljoen aleviten.ook zij komen in gevaar.er er werd gedwongen goddienst les gegeven.erdogan heeft goede dingen gedaan voor moslims mensen met geloof.rest kon voor erdogan niks schelen.aleen voor gelovigen is hij een held geworden.

hij zal wereld niet boeien  als erdogan zo in zijn eigen gegraven kuil valt.en zijn achterban ook niks kan  beginnen net als in egypte de moslim broeders.

Marcello op 13-10-2014 08:13

Huh leer eerst te tikken zonder fouten kerel.

gabber ya sabir op 13-10-2014 18:40

ik snap amerika niet, isid was een maand bezig met massa moord ,tot ze bij olie plek kwamen,hier voor was niemand in actie.

met het smoesje dat ze jezidis wilden redden is niet geloofwaardig.

ze gaan ook nog koerden samenwerken en bewapenen om olie te redden.terwijl amerika tegen vermoordende  pkk tot nu toe niks hebben ondernomen..nu gaan ze,bendes gebruiken tegen bendes.

luchtaanvallen uitvoeren tegen paar zelf bedachte moslim staat..straaljagers  tegen een zwaard!!

waarom  durft niemand grond troepen te sturen.amerika is toch machtigste land. arabische olie verkopers doen ook mee met oorlog, anders zouden F16 duurder uitvallen. ik kan niet vatten.ze zijn toch  moslims .zelfs iran bemoeid er niet mee,

moslims killen moslims alsware.want isis heeft tot nu toe eigen mensen vermoord,die volgens hun niet moslim waren.middeleeuwse gedachten in het jaar 2014.

men leert fouten van toen,maar hun gaan bewust naar verleden,wat verdien je ermee,er vallen meer moslims dan dooie schapen.dat hebben ze niet eens in gaten.blindelings oorlog voeren is geen strijd.

turkije was ook op dat moment bezig met president shap,kun je na gaan,ze deden alsof ze niks hadden gezien.dan ben toch beetje van isis kant , je hoeft niet knap te zijn om dit te begrijpen.ondanks dat steunen meeste turken nog steeds erdogan,

zo sleep je  land naar burgeroorlog,een blinde kun je nog ogen open doen,maar als iemand doet alsof hij blind is kan niemand verhelpen.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl