Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Kremlin wil wereldwijde anti-dollar alliantie om agressie VS te stoppen

‘Gigantische verliezen voor Europa als EU kant van Amerika blijft kiezen – TTIP-vrijhandelsverdrag maakt Europa tot economische kolonie van VS’

 

Sergey Glazyev, een belangrijke adviseur van de Russische president Vladimir Putin die als het brein achter de Euraziatische Unie wordt gezien, stelt het Kremlin voor om een wereldwijde anti-dollar alliantie te vormen om de Amerikaanse agressieve buitenlandse politiek te stoppen en Washington te dwingen de door het Westen aangestoken burgeroorlog in Oekraïne te beëindigen. Voor degenen die doorgaans beweren dat Rusland dat financieel nooit zal redden: het begrotingsoverschot van het land zal dit jaar waarschijnlijk stijgen naar $ 35 miljard, wat in de verste verte niet lijkt op de $ 200 miljard kapitaalvlucht waar ECB-president Draghi recent voor waarschuwde.

 

Het tijdperk van uitsluitend dreigen met woorden lijkt definitief afgelopen – althans, wat de Russen betreft. De strategie die Glazyev in maart voorstelde, namelijk om als vergelding voor de Westerse sancties Amerikaanse staatsobligaties te dumpen, blijkt heel goed te hebben gewerkt. De EU, bevreesd voor onder andere een dichte gaskraan van Gazprom, blokkeerde nog zwaardere sancties, en Moskou sloot een miljardendeal met Beijing om nieuwe gasleveranties aan China niet langer in dollars, maar in roebels en yuans af te rekenen.

Nieuwe sancties zullen EU keihard treffen

Hoewel de Westerse media nauwelijks nog over de crisis in Oekraïne berichten –en dat ondanks het feit dat er aan beide kanten veel slachtoffers blijven vallen- is het Kremlin nog steeds van mening dat het Witte Huis een Russische invasie van Oekraïne probeert uit te lokken. Mocht dat inderdaad gebeuren, dan zal Amerika nieuwe sancties instellen en Europa dwingen hetzelfde te doen, waardoor Russische bedrijven hun schulden bij Europese banken niet meer zullen kunnen of willen terugbetalen.

Daarom zal deze ‘derde fase’ van de sancties volgens Glazyev gigantisch kostbaar worden voor de EU. Putins adviseur schat de verliezen voor Europa in op hoger dan € 1 biljoen, wat de toch al wankele Europese economie een enorme klap zal geven. Hardere sancties zullen tevens de gasleveranties van Gazprom verminderen of zelfs stopzetten, waardoor Europa gedwongen wordt om het vele malen duurdere vloeibare Amerikaanse aardgas te kopen.*

* Nog even los van het feit dat de VS pas over een jaar of 10 voldoende terminalcapaciteit heeft om het eventuele wegvallen van de Russische gasleveranties aan Europa te kunnen compenseren. Zoals we laatst al schreven zal de schaliegashype tegen die tijd hoogstwaarschijnlijk voorbij zijn omdat de meeste Amerikaanse bronnen nu al vrijwel zijn uitgeput.

‘Vrijhandelsverdrag maakt Europa tot kolonie VS’

Glazyev legt daarom een plan op tafel om ‘de economische kracht van de VS te ondermijnen’ en Amerika zo te dwingen de burgeroorlog in Oekraïne te beëindigen. Hij is van mening dat het doen instorten van het dollarsysteem de enige manier om te voorkomen dat de VS een nieuwe Koude Oorlog begint.

Amerika zou Europa in een nieuwe wapenwedloop met Rusland willen lokken om daarmee de grip op ons continent te verstevigen. Daar komt bij dat het TTIP vrijhandelsverdrag Europa feitelijk tot een economische kolonie van Amerika maakt. Volgens Glazyev zal een nieuwe –koude en/of hete- oorlog in Europa enkel gunstig zijn voor de VS, en de EU juist in ernstige problemen brengen.

‘Stop Amerika’s oorlogsmachine’

Het ‘mastermind’ achter de in de maak zijn Euraziatische Economische Unie wil daarom dat Rusland met zoveel mogelijk andere landen de drijvende kracht achter de Amerikaanse oorlogsmachine stopt: de dollarpers van de Federal Reserve. Hij hoopt dat er een brede alliantie kan worden gevormd van landen die de dollar willen laten vallen, zowel bij hun internationale handel als in hun buitenlandse valutareserves.

Europese bedrijven willen geen sancties

Het Europese bedrijfsleven zou daarin het voortouw moeten nemen, betoogt Glazyev, omdat dat verreweg het meeste te verliezen heeft als het Amerika lukt om Europa te betrekken in een nieuwe Koude Oorlog en aanverwante wapenwedloop. Getuige de krachtige lobby van Duitse, Franse, Italiaanse en Australische bedrijven om de sancties tegen Rusland op te heffen, lijkt Glazyev nu al het gelijk aan zijn kant te krijgen.

VS drijft EU in armen van Rusland

Daar waar het Witte Huis de crisis in Oekraïne deed ontstaan om nog meer controle over de EU te krijgen en Rusland in de tang te nemen, lijkt dus het tegendeel te gebeuren, en zou Europa zich juist wel eens sterker van Amerika kunnen gaan afkeren, wat de positie van de dollar als wereldreservemunt verder zal ondermijnen. Teken aan de wand is dat bijna alle klanten van Gazprom zich onlangs bereid toonden de dollar in te ruilen voor de euro (zie hyperlink onderaan).


Xander

(1) Zero Hedge

Zie ook o.a.:

15-06: Grote man achter Putin beschouwt VS als rijk van de Antichrist
14-06: Vier Russische bommenwerpers dringen luchtruim Californië binnen
08-06: Bijna alle klanten Gazprom ruilen dollar in voor euro
07-06: ‘Rusland en China vrezen Amerikaanse kernaanval’
22-05: Chinese president wil bondgenootschap met Rusland en Iran
17-05: Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3
15-05: Rusland dumpt 20% staatsobligaties VS; België koopt juist $ 200 miljard
14-05: Gazprom: Europa moet Russisch gas in roebels gaan betalen
11-05: Crisis Oekraïne: NAVO wil permanent troepen aan grenzen met Rusland
14-04: Rusland waarschuwt Westen met nieuwe lancering intercontinentale raket
07-04: Adviseur Putin waarschuwt EU voor € 1 biljoen verlies en wereldoorlog
29-03: Obama drijft mensheid naar laatste wereldoorlog

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes- Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie, Johannes.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

Reacties

Pro-Israël op 19-06-2014 15:07

Australische moet zijn Oostenrijkse (Austrian). Glazyevs woorden bewijzen dat de Russen uitstekend de belangen en strategie van de VS doorzien. Er ligt een interessante tijd voor ons.

Daniel op 19-06-2014 16:29

Pas op: Hegel in optima forma! Ook de leiders van Rusland zitten in het complot. Hegels' dialectiek. Laat je niet misleiden.

Femke op 19-06-2014 16:46

Laat die dollar toch vallen en er komt een nieuwe munt voor terug maar die niet is gebaseerd op de oude dollar die alleen maar armen en hele rijken mensen voorbrengt. We kunnen hier met zijn allen op deze planeet wonen als een vorst, maar dat willen de rijkste der aarde niet die wil dat alleen dat zij daar exclusief voor in aanmerking komen.

Moi op 19-06-2014 17:05

"Daarom zal deze ‘derde fase’ van de sancties volgens Glazyev gigantisch kostbaar worden voor de EU. Putins adviseur schat de verliezen voor Europa in op hoger dan € 1 biljoen, wat de toch al wankele Europese economie een enorme klap zal geven. Hardere sancties zullen tevens de gasleveranties van Gazprom verminderen of zelfs stopzetten, waardoor Europa gedwongen wordt om het vele malen duurdere vloeibare Amerikaanse aardgas te kopen.*"

Zal dat nu leiden tot een nieuwe diepe recessie die na verloop van tijd vanzelf wel weer over gaat, of tot een complete instorting van het huidige financiële systeem en het uit elkaar spatten van de Euro?

Emile op 19-06-2014 17:19

Nog leuker wordt het als Europa erachter zou komen dat er helemaal geen goud ligt in Fort Knox en in Manhattan bij de kelders van de banken. Die geruchten doen de ronde op internet sinds Duitsland zijn goud terug aan het vragen is en vraagt om inspecties. Het goud dat de Amerikanen voor ons veilig in bewaring zouden nemen. De Duitsers krijgen nu beetje bij beetje hun goud terug. Analyse van enkele goudstaven in China was nogal verontrustend, zie ook zero hedge.

Margaret7 op 19-06-2014 17:45

Als de economi nog slechter werd, zullen meer mensen met hun gezinnen uit

huis werden gezet.

En de voedsel banken kunnen de toestroming van zo veel mensen niet meer

aan.

"Ook al zeggen zich dat de economi langzaam herstel, wat een grote onzin is."

De geschiedenis heeft laten zien dat, als er ontzetten veel gezinnen

hongerlijden en de (rijken rijker weren) mensen hun kinderen en dierbare 

verliezen, zij niks meer te verliezen hebben en in opstand komen.

 

Hubo op 19-06-2014 17:59

Interessante suggestie,maar moeilijk te beoordelen.Voorlopig lijken de europese landen niet erg genegen zich bij een dergelijke alliantie aan te sluiten en gaan de amerikanen door met escaleren van het conflict door Rusland nieuwe sancties op te leggen.Rusland moet de separatisten in de Ukraïne een halt toeroepen,maar mag dat niet doen door te intervenieren met een vredesmacht.Tegelijkertijd krijgen de terroristen van ISIS vrij spel om zich te goed te doen aan wapenvoorraden in Irak,als ze maar niet verder gaan in de richting van Bagdad en de strijd verder weer toespitsen op Syrië.Schijnheiliger kan het niet.Dat is iets waar de volgelingen van Isis helemaal gelijk in hebben,waar het de westerse politiek betreft.En voorlopig zijn er geen redenen om aan te nemen,dat Rusland en Putin voor een wezenlijk andere politiek staan,maar als we zo doorgaan en Amerika blijven volgen,gaan we echt alleen maar de ondergang tegemoet.En in amerika kan het ze verder niets schelen.Daar denken ze dat ze zo wel buiten schot kunnen blijven.Daarom vind ik het wel prettig,dat die russische bommenwerpers nu en dan voor Amerika opduiken.

Ike op 19-06-2014 18:08

@Emile op 19-06-2014 17:19

Je kan gerust zeggen dat het geen gerucht meer is. In Mali werd gelijk het goud naar de VS gevlogen en hetzelfde gebeurde in Ukraïne. Op basis van het goud is de dollar eigenlijk niks waard en de Yuan veel meer. China heeft nu nl. het meeste goud. De VS wil ook al tijden dat de Yuan vrij word verhandeld en daardoor duurder word. Maar dit zal ook problemen veroorzaken in China omdat dan alles duurder word voor de Chinezen zelf en alles uit Amerika word dan weer goedkoper. Maar vooralsnog is er wereldwijd een grote liefde voor de Petrodollar. Het aantasten van die liefde is voor de Neo Conservatieven in de VS een grote bedreiging voor het hele bestaan. Zij willen de USD verdedigen met oorlog. Zo zal het ook geschieden. Interessant is het daarbij ook dat er nu een heel verhaal staat op Globalresearch hoe Billary in haar beleid ook eigenlijk Neo Conservatief is en word bezien als de nieuwe presidente van de VS. Er zullen dus nog vele  doden gaan vallen voordat de USD ten onder gaat. Alleen het tijdstip is onbekend.

boefje_III op 19-06-2014 18:27

wat heeft een begrotingsoverschot te maken met een al dan niet vermeende kapitaalvlucht?

het antwoord is uiteraard: totaal niets

die twee aan elkaar relateren is voorbij dom

verder: een begrotingsoverschot v $35 mrd is op landenniveau uiteraard peanuts

daar sla je geen deuk mee in een pakje boter

xandernieuws glijdt af tot bedenkelijk niveau

Gerard op 19-06-2014 18:45

Eindelijk een volk wat begrijpt hoe de vork in de steel zit, dat goddeloze amerika, met nato meelopers krijgen op de dag des oordeels de rekening gepresenteerd voor hun moordzucht (tegen onschuldigen) en ook individuen zullen op dezelfde manier voor het oordeel komen, ben ik blij dat ik hier niks mee te maken heb want hun einde zal verschrikkelijk zijn.

Wim op 19-06-2014 20:06

VS drijft EU in armen van Rusland

De opkomst van de vier grote wereldrijken en van de NWO Opb 13: 1 En ik zag uit de (mensen) zee een beest ( Rijk, NWO) opkomen met tien horens ( de 10 machtigste economieen) en zeven koppen (de verenigde religies) ; en op zijn horens tien kronen en op zijn koppen namen van godslastering.

2 En het beest( Rijk), dat ik zag, was een luipaard (Arikaanse Unie) gelijk, en zijn poten als van een beer (de Europese unie, Rusland, de Beer komt er aan) en zijn muil als de muil van een leeuw (de a.s. Amerikaanse unie, de Unie van de Zuid-Amerikaanse Naties, (UZAN) bestaat al)  En de draak (de a.s. Aziatische unie, de ASEAN (Association of Southeast Asian Nations, Associatie van Zuidoost-Aziatische Naties) is een organisatie van tien landen in Zuidoost-Azië. ) gaf hem zijn kracht en zijn troon en grote macht.

3 En (ik zag) een van zijn koppen (de verenigde religies, de geestelijke macht wordt weer in ere hersteld) als ten dode gewond, en zijn dodelijke wond genas; en de gehele aarde ging het beest (Rijk, NWO) met verbazing achterna,4 en zij aanbaden de draak (de a.s. Aziatische unie) , omdat hij aan het beest (Rijk, NWO) de macht gegeven had, en zij aanbaden het beest (Rijk, NWO) , zeggende: Wie is aan het beest (Rijk, NWO) gelijk

Crystal op 19-06-2014 22:58

Vandaar de False Flag Isis-terroristen in Irak om zo de olieprijs op te drijven en zo de petrodollar nog (even) kunstmatig in leven te houden?  De FED weet dat de dollar elke moment kan vallen. Ron Paul heeft hier al meermaals voor gewaarschuwd. 

Ike op 20-06-2014 01:05

@Crystal op 19-06-2014 22:58

De produktie van schaliegas heeft een hogere kostprijs dan oorspronkelijk gedacht. Nu de VS zelf meer produceert, heeft het een hoge olieprijs nodig om uit de kosten te komen. De produktie in Irak kost maar 20 USD per vat. Dat is ver beneden de kostprijs in de VS. Irak is alang geen vriendelijk regime meer voor de VS, dus zij hebben er geen probleem mee dat de ISIS nu Irak binnenvalt en Irak Amerika om hulp moet vragen. Syrië en Iran wil ISIS gewoon afmaken, zodat ze geen last meer hebben van deze terroristen in Syrië. Als ISIS terroristen al deze strijd overleven zijn ze een bedreiging hier in West Europa en de VS.

Syrië en Iran wil deze door Saudi, Turkije en de CIA gesteunde terroristen bombarderen in Irak.

Er staan wel artikelen over op Globalresearch. Ik kan de Russen geen ongelijk geven. Als je ziet waar de VS nu allemaal onrust aan het stoken is, zie je dat het allemaal gaat om olie en gas.

Mammon op 20-06-2014 14:08

En het erge zal dadelijk zijn dat de massa bereid is zeer ver te gaan (lees: geweld te gebruiken)

om deze waardeloze euro en dollar te behouden.

Het individu dat wel snapt wat er in de wereld om hem heen gebeurt is nu al bezig maatregelen te treffen.

De massa die zo vast zit in deze Matrix zal ook het hardst getroffen worden. Wie niet horen wil zal voelen...

De Elite speelt een schaakspel waarvan de massa de stukken op het bord zijn.

Een 3e Wereldoorlog is een vaststaand feit, we mogen alleen hopen dat de kernwapens achterwege blijven,

maar daar ben ik bang voor. We laten onszelf vernietigen waar we bij staan, het eindspel is gestart...

Hubo op 20-06-2014 18:15

Het is al sinds de jaren 80 mijn stellige overtuiging dat de Amerikanen in staat zijn desnoods de hele wereld in hun val mee te slepen.Dat lijkt me ook de enige logica achter hun politiek in de Ukraïne en Syrië.Misschien is de kans inderdaad groter dat ondernemers geneigd zullen zijn eieren voor hun geld te kiezen,dan de grote massa's.

Hoeder op 20-06-2014 22:10

Een ieder die een beetje gevolgd heeft wat er in de Oekraine gebeurt, weet dat de VS en de EU een vies spel spelen. Van Obama kon je dat verwachten, net zoals van Rompuy. De EU zal eieren voor haar geld kiezen. Hopelijk betekent dat het einde van de Euro en gaan we weer terug naar de wisselkoersen, zodat onevenwichtigheden via koersaanpassingen worden opgelost, ipv dat alle EU landen nu opdraaien voor het beleid van onze ondemocraten in Brussel. Vooralsnog ziet het er zorgelijk uit en is alles mogelijk. Waar blijft de opstand van het volk???? Zeker nu er een WK voetbal is.

Nog steeds geldt:"Geef het volk brood en spelen". 

Hoe dom wil je zijn?

U.G. Kempenaer op 20-06-2014 22:23

De Amerikaanse buitenlandse politiek is zeer schadelijk, speelt de islam in de kaart en jaagt de immigratie van barbaars inteeltvolk naar Europa aan. 

De Saoedie's - extremisten pur sang, komen voorlopig overal mee weg - wegen zwaar op de Amerikaanse politiek en dat die met dubbele tong sprekende Obama een heimelijke islamist is, is nu al tijden volstrekt duidelijk.

Amerika is dus verworden tot een gevaar voor het welzijn en voortbestaan van ons continent. Wij moeten dus afstand nemen van dat land en toenadering zoeken tot Rusland en Poetin. Een man die veel meer overeenkomsten en raakvlakken met ons heeft dan die gestoorde islamist Obama en zijn zieke bondgenoten.

Ike op 20-06-2014 22:56

@Hubo op 20-06-2014 18:15

Het blijkt dat het TTIP maar een voorbode is van een ander meer omvattend vrijhandelsverdrag.

http://www.infowars.com/secret-trade-agreement-covering-68-percent-of-world-services-published-by-wikileaks/

Niemand van ons kan daar natuurlijk over stemmen zo vlak na de laatste verkiezing. Men zal er zich op beroepen dat zij net verkozen zijn. Overigens was de opzet van de superprovincie in Nederland ook bedoeld voor in de EU. In de EU is deze superprovincie, maar klein.

De VS stevent inderdaad af op een oorlog met Syrië. Nu is het dat het moet en zal de ISIS ook gaan bombarderen in Syrië, terwijl men doorgaat met het publiceren van valse vlag berichten dat Rusland tanks levert aan de seperatisten in Oekraïne. Oekraïne maakt deze tanks en heeft ze ingezet tegen de seperatisten. Tankbemaningen zijn overgelopen of hebben zich overgegeven toen ze tegenover de burgerbevolking kwamen te staan.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl