HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Oud-kanselier Schmidt hekelt grootheidswaanzin EU en waarschuwt voor WO-3

‘Europese Commissie begrijpt nauwelijks iets van wereldpolitiek’

 

Ook Schmidt ziet angstvallig veel overeenkomsten tussen de huidige crisis in Oekraïne en de zomer van 1914.

De voormalige Duitse kanselier Helmut Schmidt heeft opnieuw ongemeen hard uitgehaald naar de Europese Unie. In een interview hekelde hij de ‘grootheidswaanzin’ van Brussel, en waarschuwde hij dat het Oekraïne beleid van Europa, Amerika en Rusland tot de Derde Wereldoorlog kan leiden.

 


Schmidt is al de zoveelste (oud) politicus die 2014 openlijk vergelijkt met 1914, toen Europa voor de meeste mensen totaal onverwacht in de Eerste Wereldoorlog werd gestort. De crisis in Oekraïne is volgens hem ‘in toenemende mate vergelijkbaar’ met de situatie in de zomer van precies 100 jaar geleden.

‘Europa, de Amerikanen, en ook de Russen gedragen zich net zoals auteur Christopher Clark in zijn lezenswaardige boek over het begin van de Eerste Wereldoorlog heeft beschreven: zoals slaapwandelaars. Het gevaar dat de situatie zich net als in augustus 2014 verscherpt, groeit van dag tot dag.’

‘Grootheidswaanzin’

Het buitenlandse beleid van de Europese Commissie noemt Schmidt ‘grootheidswaanzinnig. Ze bemoeien zich teveel met de wereldpolitiek, hoewel de meesten commissarissen daar nauwelijks iets van begrijpen. Het recentste voorbeeld is de poging van de EU-Commissie om Oekraïne te annexeren, en dan ook nog Georgië. Ter herinnering: Georgië ligt buiten Europa. Dat is grootheidswaanzin, we hebben daar niets te zoeken!’

De EU heeft Oekraïne met het voorgestelde associatieverdrag ‘voor een ogenschijnlijke keus tussen Oost en West’ gesteld. Volgens Schmidt is dat een fout. De ambtenaren en bureaucraten in Brussel moeten zich meer inhouden, omdat ze ‘te weinig begrijpen’ van de politieke situatie.

Nieuwe Helsinki-conferentie

De oud-bondskanselier pleit ervoor dat alle betrokken staatsmannen en –vrouwen aan tafel gaan zitten, ook de Russen, Oekraïners en Witrussen. ‘We hebben een conferentie nodig zoals die over Veiligheid en Samenwerking in 1975 in Helsinki.’ Hoewel Schmidt de pogingen van de Duitse minister van Buitenlandse Zaken Frank-Walter Steinmeier om een vredesconferentie te organiseren steunt, vindt hij tegelijkertijd dat nog niemand constructieve voorstellen voor de toekomst van Oekraïne heeft gedaan.

Schmidt wil coup tegen Commissie

Schmidt hoopt dat het Europese Parlement in opstand komt tegen de EU-bureaucraten. Hij sprak zelfs van een heuse ‘coup’. De realiteit is echter dat het Parlement, waarvoor we aanstaande donderdag weer naar de stembus mogen, geen echt parlement is omdat er (nog) nauwelijks oppositie is, en omdat de parlementariërs enkel de voorstellen van de Commissie mogen goedkeuren.

 

Xander

(1) Focus

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursiefof onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, provocaties, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Lees de Siteregels  http://xandernieuws.punt.nl/content/2009/04/siteregels
 7. Lees de Disclaimer http://xandernieuws.punt.nl/content/2012/01/disclaimer
 8. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 9. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje dat vrij is van auteursrechten.
 10. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 11. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 12. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 13. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 14. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes Cornelis ,Zionnoiz, Trol Koekwous, Zegveld, pheming lentsGT, Keessie.
 15. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 16. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.

Reacties

stevan op 02-08-2014 13:11

ik dacht dat America zo vreede lieve land is met leiders welke kiezen voor het beste voor mensen maar wat ni blijkt zijn ze niets anders dan 

bunch of criminals

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl