HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Pulitzerprijs journalist: Turkije achter gifgasaanval Syrië, werkt samen met Al-Qaeda

Turkije medeverantwoordelijk voor afslachten Syrische christenen - VS gaat Syrische terroristen zware antitankwapens leveren


Bij de sarinaanval door de Syrische rebellen in augustus 2013 vielen ook veel jonge slachtoffers.

Seymour Hersh, onderzoeksjournalist, winnaar van de prestigieuze Pulitzerprijs en al jarenlang criticus van de regeringen Bush en Obama, schrijft dat Turkije in 2013 achter de gifgasaanval in een buitenwijk van Damascus zat, en dat de Turken rechtstreeks samenwerken met de islamistische rebellen van Al-Nusra/Al-Qaeda. Tevens zou de Turkse premier Erdogan massavernietigingswapens aan Al-Qaeda willen geven en een false-flag aanval op touw willen zetten, om zo de VS uit te lokken tot een aanval op Syrië.


Vorig jaar verspreidde de Westerse politiek en media de leugen dat de Syrische president Assad verantwoordelijk was voor de aanval met saringas in Ghouta, een buitenwijk van de hoofdstad Damascus. Conclusies van onder andere de Britse inlichtingendienst dat het gebruikte soort saringas niet overeenkwam met het Syrische arsenaal, waren voor de regering Obama aanleiding om een zeker lijkende aanval op het land af te blazen.

Eind vorig jaar schreef Hersh dat niet Assad, maar de door het Westen gesteunde rebellen van Al-Nusra/Al-Qaeda achter de gifgasaanval zaten. Niet één grote krant wilde zijn artikel publiceren, omdat dit rechtstreeks inging tegen de Westerse propaganda dat de Syrische president ervoor verantwoordelijk zou zijn.

Erdogan wil Amerikaans ingrijpen uitlokken

De London Review of Books plaatste afgelopen zondag Hersh’ artikel ‘The Red Line and the Rat Line’. Hierin wees Hersh de Turkse regering als de ware schuldigen van de gifgasaanval in Damascus, waarbij enkele honderden mensen om het leven kwamen, aan. Volgens de onderzoeksjournalist was premier Erdogan woedend over het uitblijven van Amerikaans ingrijpen in Syrië, en ondernam hij op eigen houtje actie om dit alsnog voor elkaar te krijgen.

De regering Obama was op de hoogte van Erdogans pogingen om Al-Nusra/Al-Qaeda massavernietigingswapens te geven en een false-flag aanval op touw te zetten, schreef Hersh. Amerikaanse inlichtingenspecialisten hadden al snel in de gaten dat Assad de gifgasaanval niet kon hebben gepleegd. De verdenking viel op de Turken, omdat die wel die mogelijkheid hadden. Omdat Washington dit weigerde naar buiten te brengen, kan Turkije zich nog steeds blijven inmengen in de Syrische burgeroorlog.

Turkse false-flag aanval om invasie te rechtvaardigen

Hersh’ conclusies komen overeen met het recent gelekte telefoongesprek tussen hoge Turkse officials, waaronder minister van Buitenlandse Zaken Ahmet Davutoglu. Te horen was dat de regering de mogelijkheid voor een false-flag raketaanval besprak, om vervolgens een Turkse invasie van Syrië te rechtvaardigen. Hoge generaals zouden het gesprek hebben gelekt, omdat zij hier fel op tegen zijn.

Erdogan liet vervolgens YouTube, Facebook en Twitter blokkeren, om ervoor te zorgen dat het lek niet bekend werd bij het grote Turkse publiek. De Westerse media weigerden echter de ware reden hiervan te erkennen, omdat dit NAVO-lid Turkije –en daarmee de Westerse steun aan de islamistische rebellen- in een extreem negatief daglicht zou stellen. Daarom werd uitsluitend gezegd dat de blokkade te maken had met de aantijgingen van corruptie tegen de regering Erdogan. (1)

Blair blijft pleiten voor militair ingrijpen

Turkse en/of Westerse interventie in Syrië staat nog steeds op het programma. De Britse oud-premier Tony Blair, speciale afgevaardigde van het Kwartet voor het Midden Oosten, zei tegen de BBC dat de wereld jarenlang de ‘verschrikkelijke gevolgen’ zal moeten dragen van het niet ingrijpen in Syrië. Blair houdt nog steeds vol dat Assad de gifgasaanval pleegde, en hoopt nog altijd dat het Westen alsnog militair ingrijpt. (2)

Ook Den Haag zwijgt over uitroeiingsoorlog tegen christenen

Ook de Nederlandse regering Rutte werkt volledig mee met het in stand houden van de Westerse Syriëpropaganda. Na de gisteren door Al-Nusra/Al-Qaeda gepleegde moord op de Jezuïtische pater Frans van der Lugt in Homs reageerde minister van BuZa Frans Timmermans dat hij ‘het zoveelste slachtoffer van de gruwelijke strijd’ is, en dat de pater ‘moet kunnen rekenen op onze inzet om de ellende te helpen beëindigen’ (3).

Noch hij, noch de media wilden het al lang en breed aangetoonde verband leggen met de totaal doodgezwegen uitroeiingsoorlog die de islamistische rebellen voeren tegen de Syrische christenen. Dat komt mede omdat NAVO-lid Turkije deze oorlog steunt, en zo op directe wijze medeverantwoordelijk is voor de slachtpartijen die onder christenen plaatsvinden.

VS gaat zware antitankwapens aan terroristen leveren

Ook de regering Obama gaat zich steeds meer bemoeien met de burgeroorlog, nu de rebellen aan de verliezende hand zijn. Het Witte Huis heeft besloten om de Syrische terroristen te voorzien van zware antitankwapens van het type BGM-71. Volgens Israëlische defensiespecialisten kan dit wapen de machtsbalans op het strijdtoneel radicaal veranderen. De wapens zullen worden geleverd via Jordanië en Turkije. (4)

 

Xander

(1) Infowars
(2) The Guardian (via Infowars)
(3) NU
(4) DEBKA

 

Zie ook o.a.:

 

30-03: VS steunt Erdogans misbruik van NAVO voor herstel Ottomaans Rijk
29-03: Ingrijpen Syrië nabij? Turkije geeft Al-Qaed militaire- en luchtsteun
27-03: Gelekt gesprek op YouTube: Turken plannen false-flag aanslag om Syrië aan te vallen
07-03: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (2)
28-02: De sleutelrol van Rusland en Turkije in de eindtijd (deel 1)

 

Indien u wilt reageren op het forum :

 1. Geen hele woorden en/of zinnen in hoofdletters schrijven, wat als schreeuwen wordt gezien. Ook uw Nick name, max. 2 woorden, niet geheel in hoofdletters .Uw nickname mag geen naam zijn van een bekend publiek persoon. Uw posting wordt verwijderd
 2. U kunt accenten aanbrengen middels max. 3 vetgedrukte woorden per posting, cursief of onderstreept.
 3. Posten in zwart op witte achtergrond.
 4. Holocaust ontkenning of het bagatelliseren ervan. Postings worden verwijderd.
 5. Onacceptabele postings, schuttingtaal of bij persoonlijke aanvallen kunnen uw postings zonder mededeling worden verwijderd evenals bij de andere punten.  Niet op reageren.
 6. Geen artikelen of postings van andere websites kopiëren en op dit forum plakken, dit i.v.m. auteursrechten en schadeclaims. Schrijf introductie en verwijs naar de url van de betreffende website. Uitzondering Wikipedia daar kan het wel evenals Bijbelcitaten.
 7. Plaats geen hyperlinks maar de url van de website, i.v.m. de wet op de auteursrechten. Uitzondering Wikipedia en Bijbelcitaten. Op elk plaatje wat u bij uw naam plaatst zit auteursrechten op, ook al staat dat er niet bij vermeld. Zoek een plaatje die vrij is van auteursrechten.
 8. Dit is een Nederlands forum. Engelse commentaren vertalen naar Nederlands
 9. U houdt één vaste nickname aan . Bij verandering van uw nickname ,maak daar melding van op het forum. Post u stelselmatig onder verschillende nicknames dan worden uw postings verwijderd.
 10. Gasten die gefocust zijn op het demoniseren van één bevolkingsgroep. Postings worden verwijderd.
 11. Het vermelden van persoonlijke informatie over een forumgast is niet toegestaan, posting wordt verwijderd.
 12. Geblockte posters: Rootman, hans1 ,Elia=Elijah=lldbhngr , Kwowtoomuch, DJX, Johannes Cornelis ,Zionnoiz,Trol Koekwous.
 13. Postings van, naar en over geblockten worden verwijderd.
 14. Indien het topic niet over een bijbels thema gaat dan alle geloofsdiscussies op het geloofsforum.


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl