Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Nelson Mandela laat arm, verscheurd en gewelddadig Zuid Afrika na

Oud ANC-activist: Leven voor zwarten was beter onder Apartheidsregime - Racisme tegen Zuid Afrikaanse blanken dreigt te ontaarden in genocide


De belangrijkste les die Mandela zijn land en de wereld leerde, namelijk dat vergeving krachtiger is dan wraak, lijkt helaas niet te zijn overgekomen, vooral niet op zijn eigen ANC.

'Over de doden niets dan goeds,' zeker niet als het iemand als Nelson Mandela betreft, die nog tijdens zijn leven als een heilige werd beschouwd. Obama noemde hem een 'buitengewoon voorbeeld van morele moed, vriendelijkheid en nederigheid.' Dat is zeker waar als gekeken wordt naar zijn indrukwekkende vergevingsgezindheid tegenover zijn voormalige vijanden, en dat nadat hij 27 jaar lang gevangen had gezeten. Die houding heeft Zuid Afrika zonder twijfel voor een bloedige burgeroorlog behoed. Als we kijken naar enkele andere historische feiten, doemt ook een andere Mandela op, namelijk de leider van Umkhonto we Sizwe, de terreurafdeling van het ANC, dat doelbewust burgers -inclusief kinderen- vermoordde.

Oprichter van terreurorganisatie

Op 20 mei 1983 bracht Umkhonto we Sizwe (de 'Speer van de Natie') een bom tot ontploffing bij het Nedbank Square gebouw in de Church Street in de hoofdstad Pretoria. De bom was zo afgesteld, dat deze precies tijdens spitsuur explodeerde. 19 mensen kwamen om het leven en 217 raakten er gewond. De BBC berichtte over een straat 'bezaaid met lichamen'. Van veel voorbijgangers waren ledematen geamputeerd door rondvliegende brokstukken. 'Anderen bloedden dood.'

Overigens zat Mandela, die lid was van de Zuid Afrikaanse Communistische Partij, in 1983 al 22 jaar gevangen, dus was deze specifieke aanslag niet rechtstreeks aan hem toe te schrijven. Maar Mandela's eigen ANC martelde en vermoordde mensen die er enkel van werden verdacht voor de regering te spioneren. Steun voor het ANC en Mandela was daarom zeker niet in heel het Westen vanzelfsprekend, zoals wel in Nederland het geval was. Zo hing de huidige Britse premier David Cameron in die tijd posters op met de tekst 'Hang Mandela'. Nu noemt hij hem 'het helderste licht in de wereld' dat is uitgegaan.

ANC blies supermarkten en restaurants op

De NOS meldde weliswaar dat Mandela de militaire tak van het ANC had opgericht, maar 'vergat' vervolgens de terreurdaden tegen burgers te noemen, waarbij supermarkten en fastfoodrestaurants de belangrijkste doelwitten waren. En natuurlijk is ook iedereen even vergeten dat Mandela's toenmalige vrouw Winnie zelf toegaf dat het haar favoriete 'hobby' was om brandende autobanden om de halzen van kinderen heen te gooien.

De ANC-voorman steunde -en kreeg op zijn beurt steun van- ook andere radicaal linkse leiders met een twijfelachtige reputatie, zoals Robert Mugabe, de dictator van Zimbabwe; de Cubaanse communistische president Fidel Castro; Muammar Gadaffi, het Sovjet regime en de Iraanse Ayatollah Khomeini.

Wereld zwijgt over racisme en geweld tegen blanken

Zoals we onlangs al schreven, is Zuid Afrika opnieuw ontaard in een poel van geweld - van zwart tegen blank, wel te verstaan. Alleen deze keer heeft het buitenland daar geen aandacht voor; geen speciale tv-acties, geen passionele pleidooien het geweld tegen burgers te beëindigen, geen boycotten, niets van dat alles.

'Ek is moeg van veg en leef in vrees... As ek dit nie skuif na Europa, sal ek gaan na Mosambiek, dinge is beter daar vir die euro-Afrikaners,' was het commentaar van een blanke Zuid Afrikaan op Infowars. Mandela's erfenis lijkt anno 2013 welhaast een omgekeerde vorm van racisme en discriminatie te zijn. Dat zal hij ongetwijfeld nooit zo bedoeld hebben, laat dat duidelijk zijn. Het toont echter wel aan dat de invloed die hij kon uitoefenen, schromelijk wordt overschat. Miljoenen Afrikanen die nog altijd in sloppenwijken leven en niet eens over stromend water en electriciteit beschikken, kunnen daarvan meepraten.

'Beter leven onder Apartheidsregime'

Sommige zwarten geven inmiddels ruiterlijk toe dat het leven onder Apartheid weliswaar slecht was, maar dat ze er nu nóg slechter aan toe zijn. Hoewel Mandela nog altijd hun held is, klinkt er inmiddels ook kritiek, omdat hij van de goed draaiende Zuid Afrikaanse economie een socialistisch paradijs wilde maken, iets dat grandioos mislukte vanwege de astronomische kosten. Onder Mandela en het ANC verdubbelde het aantal zwarten dat van slechts $ 1 per dag moet rondkomen van 2 naar 4 miljoen. De werkloosheid bedraagt maar liefst 25,2%.

Pal voor het WK 2010 vertelde voormalig ANC-activist 'Bricks' Mokolo de BBC dat kritiek op Mandela en het ANC echter nog steeds uit den boze was, en iedereen 'gedwongen wordt van hem te houden'. Mokolo, die gruwelijk werd gemarteld door het Apartheidsregime, zei dat de leefomstandigheden voor zwarten destijds beter waren dan nu. 'De ANC regering is simpel een verlenging van de Apartheidregering... Er zijn nog steeds townships, 20 jaar na de bevrijding... Ze hebben alleen het woord veranderd van 'zwart' in 'arm'.' (2) Tegenwoordig leven er ook veel blanken in deze armzalige omstandigheden, omdat de zwarte regering hen alles heeft afgepakt.

Beloften niet waar kunnen maken

'Rancune is als het drinken van gif, en dan hopen dat het je vijanden zal doden,' is één van Mandela's beroemde uitspraken die nooit zullen worden vergeten. En wie zal het niet met hem eens zijn? Des te wranger is het dat het Zuid Afrika dat hij achterlaat, niet eens in de buurt komt van wat hij zowel de zwarten als de blanken beloofde, en dat alsnog ten onder dreigt te gaan aan diepe verdeeldheid en een enorme golf keihard geweld. Zo worden er ieder uur 73 vrouwen in het land verkracht, en worden er jaarlijkse duizenden blanke boeren door zwarte bendes vermoord.

Uitroeiing blanken in voorbereiding

Daarom verhoogde de mensenrechtenorganisatie Genocide Watch eerder dit jaar de alarmstatus van Zuid Afrika van niveau 6 naar 8, wat inhoudt dat er een etnische 'uitroeiing in voorbereiding' is. Volgens Gregory Stanton, president van Genocide Watch en ooit zelf activist tegen het Apartheidsregime, steunt de huidige regering deze beginnende genocidecampagne tegen de blanken. President Zuma zingt zelfs regelmatig dezelfde racistische liedjes die ook Mandela tijdens zijn beginjaren zong, en waarin wordt opgeroepen alle blanken te vermoorden.

Vergevingsgezindheid Mandela niet overgekomen

De les die Mandela zijn land leerde, namelijk dat vergevingsgezindheid krachtiger is dan wraak, lijkt daarom triest genoeg niet te zijn overgekomen. Tot aan zijn dood was hij echter wel hét symbool dat Zuid Afrika nog enigszins bij elkaar hield. Door zijn overlijden dreigt het land ongehinderd op een inktzwarte sociale en humanitaire explosie af te stevenen. Zoals gewoonlijk zal het Westen daar pas op reageren als het veel en veel te laat is. 

 

Xander

(1) Infowars
(2) BBC

 Zie ook o.a.:

16-06: Genocide Watch: Blanke bevolking Zuid Afrika op rand van uitroeiing


Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl