Headlines






















































































Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Oprah Winfrey: Racisten zijn blank en moeten allemaal sterven


Oprah Winfrey was slim genoeg om niet rechtstreeks te zeggen dat alleen blanken racisten zijn, maar haar uitspraken kwamen daar wel duidelijk op neer.

Oprah Winfrey, nog altijd één van de rijkste en invloedrijkste vrouwen ter wereld, heeft opnieuw keihard uitgehaald naar alle tegenstanders van president Obama, die ze van meet af aan passioneel heeft gesteund. In een interview met BBC Friday wond ze er geen doekjes om: Obama is volgens haar het slachtoffer van racisme, en racisten, dat zijn in haar ogen vooral blanken. En die moeten volgens haar allemaal sterven om het racisme te doen verdwijnen.

Winfrey gaf toe dat 'we niet met dezelfde vorm van terrorisme tegen zwarten' te maken hebben als vroeger, en dat de situatie voor hen 'beter' is geworden. Toch zijn er nog steeds plekken op de wereld waar 'mensen vanwege hun zwarte huid worden geterroriseerd. Ik zeg dus dat het probleem niet is opgelost.'

'Probleem opgelost 'als alle blanke racisten sterven

'Natuurlijk is het probleem niet opgelost,' vervolgde ze. 'Zolang mensen op de kleur van hun huid worden beoordeeld, is het probleem niet opgelost.' Daarna trok ze de vergelijking tussen de voormalige apartheid in Zuid Afrika, en de situatie van de zwarten in het zuidelijke deel van de VS. 'Er zijn nog altijd hele generaties, vooral ouderen, die geboren en getogen zijn in vooroordelen en racisme. Zij moeten gewoon sterven.'

Alhoewel ze het niet rechtstreeks zegt, is het overduidelijk dat Winfrey hier doelt op de blanke bevolking in de zuidelijke staten. Noel Sheppard, redacteur bij NewsBusters, wees erop dat Winfrey drie maanden geleden beweerde dat racisme een grote rol speelde bij de vrijspraak van George Zimmerman, die uit zelfverdediging een jonge zwarte crimineel had gedood. De 30 jarige Zimmerman is zelf een hispanic.

Winfrey is zélf racistisch

'Het is ronduit absurd te suggereren dat racisme wordt veroorzaakt door oude blanke mensen, terwijl racisme en religieuze vooroordelen in alle generaties en etnische groepen zijn te vinden,' aldus Sheppard. 'Maar Winfrey en anderen willen dat niet zien, want zijn hebben een andere agenda.'

Winfrey zei er dagelijks mee te zitten dat president Obama zonder respect wordt behandeld. 'Toen die senator schreeuwde 'u bent een leugenaar!', herinnert u zich dat? Ja, ik denk dat hij in veel gevallen zonder respect wordt behandeld omdat hij een Afrikaanse Amerikaan is.'

De (voormalige) talkshowster negeert gemakshalve dat zij openlijk campagne voerde voor Obama, enkel en alleen omdat hij een Afrikaanse Amerikaan is. Obama, een nobody waar vrijwel nooit iemand van had gehoord, had in 2008 nooit Hillary Clinton kunnen verslaan als hij een blanke was geweest. Dat ook dit racisme is, blijkt keer op keer uit onderzoeken en peilingen, die laten zien dat 80% tot 90% van de zwarte bevolking in de VS automatisch op Obama stemt, enkel omdat hij 'een van hen' is. (1)

Zwart geweld tegen blanken genegeerd

Winfrey gooit extra olie op het vuur, dat doelbewust door Obama werd aangestoken en dat steeds meer verdeeldheid, haat en geweld onder de Amerikaanse bevolking veroorzaakt. Zo weigeren de door het Witte Huis gecontroleerde reguliere media nog altijd te berichten over de enorme golf geweld van zwarte bendes tegen blanken.

In de regio Chicago vielen onlangs zwarte volksmenigten, zogenaamde 'mobs', drie sportzaken binnen, en roofden deze compleet leeg. Een agent uit Chicago noemde het vooral 'schokkend' dat de Amerikaanse media dit soort grof geweld van zwarten nog steeds negeren. 'Dit klinkt ongelooflijk, maar niet voor degenen die weten hoe enorm het geweld van zwarte mobs en zwarte misdaden tegen blanken in deze stad zijn.'

'Vragen naar ras is racistisch'

In oktober werden in Obama's veronderstelde 'hometown' twee tienermeisjes van 15 en 16 jaar oud gedrogeerd en verkracht door een bende zwarte jongens, waar er inmiddels 9 van zijn gearresteerd. Net als in Nederland en de EU mogen de media het ras van de daders niet vermelden, als deze niet blank zijn.

Volgens critici is dit om te voorkomen dat de bevolking in de gaten krijgt dat niet-blanken bijna overal een onevenredig groot aandeel in vrijwel alle soorten misdaden hebben. Uit de officiële statistieken van het ministerie van Justitie en de FBI blijkt namelijk dat zwarten 39 x vaker betrokken zijn bij geweldsmisdaden tegen blanken dan andersom, en 136 x vaker roofovervallen plegen.

Volgens Steve Chapman van de Chicago Tribune zijn er echter goede redenen om het ras van misdadigers niet te vermelden. Hij speelde de bal zelfs terug door te suggereren dat iedereen die het ras van de daders wil weten, een racist is. Wel, dat geldt dan klaarblijkelijk alleen voor blanken, en als niet-blanken de daders zijn. (2)

 

Xander

(1) NewsBusters
(2) World Net Daily

Zie ook o.a.:

24-08: Media zwijgen over begin Amerikaanse rassenoorlog tegen blanken
16-06: Genocide Watch: Blanke bevolking Zuid Afrika op rand van uitroeiing
11-06: 'Zal Amerika Obama's tweede termijn overleven?' (/ Racisme houdt Obama in het zadel)




Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.



Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl