HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Fukushima update: Wereld moet in november adem inhouden

'Straling die kan vrijkomen gelijk aan 15.000 Hiroshima-atoombommen'


Luchtfoto van de kerncentrale bij Fukushima, die alsnog een ongekende wereldramp kan veroorzaken.

De eigenaar van de kerncentrale bij Fukushima, Tokyo Electric (Tepco), heeft aangekondigd om mogelijk al in november te gaan proberen om de meer dan 1300 gebruikte brandstofstaven uit het zwaar beschadigde reservoir van Eenheid-4 te verwijderen. Dit reservoir bevindt zich zo'n 30 meter boven de grond in een gebouw, dat bij iedere nieuwe aardschok zou kunnen instorten. Maar ook als er tijdens de operatie in november maar het kleinste dingetje misgaat, dreigt de straling die dan vrijkomt de atmosfeer boven het hele Noordelijke Halfrond van onze planeet te vergiftigen.

15.000 Hiroshima-atoombommen

Het verwijderen van de 400 ton gebruikte kernbrandstof, die 15.000 x meer radioactieve straling kan doen vrijkomen als bij de atoombom op Hiroshima, wordt een zeer precaire klus die in zowel technisch, wetenschappelijk als financieel opzicht de capaciteiten van Tepco en de Japanse overheid te boven gaat. Alleen een gezamenlijke inspanning van 's werelds beste experts zou de operatie kunnen doen slagen.

Om een idee te geven van de complexiteit: gebruikte brandstofstaven moeten altijd onder water worden gehouden, omdat ze bekleed zijn met een zirconiumlegering die spontaan in brand vliegt als het in contact komt met de lucht. Zirconium werd bijvoorbeeld gebruikt in lampjes voor flitsers voor fotocamera's, die zoals bekend een extreem heldere en hete vlam produceerden.

Iedere afzonderlijke staaf geeft genoeg straling af om een mens die er vlakbij staat binnen enkele minuten te doden. Een grote brand zou al het personeel op het terrein op de vlucht kunnen doen slaan, en de electronische apparatuur onklaar kunnen maken.

11.000 brandstofeenheden

Dan hebben we het nog niet eens over de ruim 6000 brandstofeenheden die in een vergelijkbaar reservoir op slechts 50 meter afstand van Eenheid-4 zijn opgeslagen. Dit reservoir heeft geen bescherming en is daarom kwetsbaar voor het verlies van koelwater, een aardschok, of het instorten van een beschadigd gebouw. In totaal bevinden zich meer dan 11.000 van deze eenheden op het terrein van de rampcentrale.

Ondertussen moet Tepco grote hoeveelheden water over de drie gesmolten kernreactoren blijven pompen. De stoom die nog altijd vrijkomt lijkt erop te wijzen dat er nog steeds ergens een kernsplijtingsreactie plaatsvindt. Niemand weet echter precies waar dit gebeurt. Analisten zeggen dat een deel van het zwaar vervuilde water in de oceaan terecht komt.

Noordelijk Halfrond in groot gevaar

Volgens Arnie Gundersen, de onafhankelijke nucleaire expert die we tijdens de Fukushima-crisis in 2011 vaak aan het woord hebben laten komen, zijn de gebruikte brandstofstaven in Eenheid-4 gebogen, beschadigd en zo broos, dat ze bijna zijn verpulverd. Camera's in het gebouw laten grote hoeveelheden puin in het beschadigde reservoir zien.

Gundersen stelt dat er nog nooit zoiets moeilijks is gedaan als de operatie die nu noodzakelijk is. Toch moet het 100% goed gaan, anders dreigt een drama. Als de staven namelijk in contact komen met de lucht, kunnen ze in brand vliegen en gigantische hoeveelheden straling in de atmosfeer afgeven.

Ook kan het complete reservoir instorten en de staven doen exploderen. Dat zou de grootste ramp die de mensheid ooit heeft meegemaakt veroorzaken en de atmosfeer boven het Noordelijke Halfrond eeuwenlang met dodelijke hoeveelheden radioactiviteit vergiftigen.

'Overleven mensheid op het spel'

Voormalig ambassadeur Mitsuhei Murata waarschuwde dan ook dat zo'n ramp 'het milieu op de wereld en onze beschaving zal vernietigen. Hier hoef je niet voor doorgeleerd te hebben. Het heeft ook niets te maken met het debat over kerncentrales. Dit gaat om het overleven van de mensheid.'

Nascent Jodium

Alle topexperts zijn het er dan ook over eens dat er feitelijk maar één manier is om je hierop voor te bereiden: verhuizen naar het Zuidelijke Halfrond (2). Voor 99,99% van de bevolking is dat natuurlijk geen haalbare kaart. Sommigen adviseren mensen dan ook om 'nascent' jodium te gaan slikken, dat snel door de schildklier wordt opgenomen en ontgiftend werkt. Andere soorten jodium, zoals in jodiumsupplementen en diverse soorten voedsel, zouden niet geschikt zijn vanwege besmetting met giftige substanties en het gebruik van genetisch gemodificeerde ingrediënten. (2)

 

Xander

(1) Global Research
(2) Infowars

Zie ook o.a.:

23-08: Wall Street Journal: Japan is controle over Fukushima kwijt
13-03: Fukushima update: Grootste kernramp ooit of een enorme hoax?

2012:
27-04: Fukushima update: Grond in Tokio zou hier als kernafval worden behandeld
08-04: Japanse diplomaat: Instorten Fukushima reactor 4 bedreigt hele mensheid

2011:
24-12: Undercover journalist: Herstelwerk Fukushima is enkel show en 'bevel om dood te gaan'
13-12: 'Fukushima reactor 4 stort in; mogelijke massa evacuatie noord Japan'
13-10: Sterk verhoogde radioactieve straling in Tokio gemeten
27-08: Wetenschappers: Hoge radioactieve besmetting Fukushima verspreidt zich over de wereld
03-08: Professor Universiteit Tokyo: Straling Fukushima gelijk aan 20 atoombommen
01-07: (/Fukushima: Alle 10 geteste kinderen hebben radioactieve urine)
17-06: Fukushima: Brandstof equivalent 20 reactors ligt bloot; Babysterfte Philadelphia +48%
10-06: Fukushima: Filmpje gemuteerd konijn, 35% hogere babysterfte westen VS
04-06: Fukushima: Kernexpert adviseert Tokyo te verlaten als gebouw 4 instort
28-05: Fukushima: Japanse politicus vreest dat Tokyo en daarna Japan onbewoonbaar wordt
19-05: Hoofd Atoom Instituut Japan: TEPCO misleidt publiek over crisis Fukushima; Meltdowns in 3 reactoren
13-05: Fukushima: Japan geeft kernsmelting toe; straling uit reactoren niet te stoppen
11-05: Eenheid 4 op instorten; Hoge straling op 80 kilometer; Grondwater en riolering besmet
24-04: Japan: Rekenfout gemaakt, straling Fukushima is 6 x hoger
19-04: Fukushima update: TEPCO vertelt opnieuw niet de waarheid over reactors 2 en 4
17-04: China bestrijdt gerucht dat Japanse elite naar Hainan wil emigreren
07-04: Frans nucleair concern noemt Fukushima één van de grootste rampen ooit
04-04: 'Neutronenstraling wijst op kettingreactie reactor 1 Fukushima'
31-03: Beroemde Japanse wetenschapper op TV: Drie kernsmeltingen gaande, Fukushima bijna veel erger dan Chernobyl
23-03: Japanse expert: Wereld wordt gruwelijk voorgelogen over ernst Fukushima ramp

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl