HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Brief van groep inlichtingenexperts aan Obama: Assad niet schuldig

'Syrië experts CIA: Directeur John Brennan liegt tegen het Congres, het publiek en de media' - 'Uitvoerig bewijs dat chemische aanval een provocatie van door Turkije en Saudi Arabië gesteunde Syrische oppositie was'


Een aantal voormalige, soms hooggeplaatste inlichtingenexperts hebben zich verenigd in de groep 'Veterans Intelligence Professionals for Sanity' (VIPS), en hebben president Obama een memorandum gestuurd, waarin ze stellen dat op grond van alle beschikbare informatie duidelijk is dat de Syrische president Assad NIET verantwoordelijk is voor de chemische aanval in Damascus op 21 augustus.

'Het spijt ons u te moeten informeren dat enkele van onze voormalige collega's ons stellig vertellen dat, in tegenstelling tot de beweringen van uw regering, de meest betrouwbare inlichtingen aantonen dat Bashar al-Assad NIET verantwoordelijk was voor het chemische incident op 21 augustus, waarbij Syrische burgers werden gedood en verwond, en dat Britse inlichtingenofficials dit ook weten,' begint het memorandum. 'In dit korte verslag kiezen wij ervoor aan te nemen dat u niet volledig bent geïnformeerd, omdat uw adviseurs besloten hebben om u de mogelijkheid te geven om 'geloofwaardig te ontkennen', zoals dat algemeen bekend staat.'

'We hebben deze weg eerder bewandeld - met president George W. .Bush, aan wie wij ons eerste VIPS memorandum hebben gestuurd, onmiddellijk na Colin Powells VN toespraak op 5 februari 2003, waarin hij valse 'inlichtingen' rondstrooide om een aanval op Irak te steunen. Toen kozen we er ook voor om president Bush het voordeel van de twijfel te geven en te denken dat hij werd misleid - of, op zijn minst zeer slecht geadviseerd werd.'

Net als in 2003 waarschuwen de VIPS ook nu dat de 'onbedoelde gevolgen' van militair ingrijpen in Syrië 'waarschijnlijk catastrofaal' zullen zijn.

CIA agenten: Directeur John Brennan niet geloofwaardig

 'Onze bronnen bevestigen dat er op 21 augustus in een buitenwijk van Damascus een soort chemisch incident met slachtoffers en gewonden heeft plaatsgevonden. Ze houden echter vol dat dit niet het gevolg was van een aanval van het Syrische leger dat gebruik maakte van militaire chemische wapens uit zijn arsenaal. Volgens CIA-agenten die werken aan de Syrië-zaak is dat het meest saillante detail. Ze zeggen ons dat CIA-directeur John Brennan zich bezondigt aan een pre-Irakoorlog-achtige fraude tegen leden van het Congres, de media, het publiek - en misschien zelfs u.'

Volgens de VIPS zijn hun nog actieve CIA-collega's totaal niet te spreken over Brennan, die door Obama werd aangesteld. 'Vooral degenen die persoonlijk met hem hebben gewerkt, geven hem nul komma nul geloofwaardigheid.' Eerder dit jaar schreven we een uitgebreid artikel met informatie waaruit blijkt dat er sterke aanwijzingen zijn dat Brennan tijdens zijn langdurige verblijf in Saudi Arabië werd gerekruteerd door de Saudische inlichtingendienst en 'bekeerd' tot de islam, en dat dit de belangrijkste reden is dat Obama hem tot hoofd van de CIA bombardeerde.

De 'inlichtingen' waarop de regering Obama zich nu baseert, zijn net als in 2002 op politieke doelstellingen gebaseerd en niet op de werkelijke situatie. 'De inlichtingen en feiten (rond Irak) werden afgestemd op het beleid. Wij zijn bezorgd dat dit precies is wat er gebeurde met de 'inlichtingen' over Syrië.'

Chemische aanval was geplande provocatie

'Er is een groeiende hoeveelheid krachtig en uitvoerig bewijs van talloze bronnen in het Midden Oosten - waarvan de meesten betrokken zijn bij de Syrische oppositie en hun supporters - waaruit blijkt dat het chemische incident op 21 augustus een vooraf geplande provocatie door de Syrische oppositie en hun Saudische en Turkse steunbetuigers was. Het doel zou het creëren van een incident zijn waarmee de VS in de oorlog zou worden betrokken.'

Amerika, Turkije en Qatar planden chemische aanval

De VIPS stellen dat er geen enkel bewijs is dat het Syrische leger een raket met een chemische lading in Damascus heeft afgevuurd, of dat Assad op wat voor wijze dan ook verantwoordelijk is voor de aanval. Integendeel: op 13 en 14 augustus kwamen hoge militaire commandanten en inlichtingenofficieren uit de VS, Qatar en Turkije bij elkaar op een basis in Antakya (Turkije), dat gebruikt wordt als hoofdkwartier van het Free Syrian Army. Daar werden zij geïnformeerd over een aanstaande escalatie als gevolg van een 'oorlogs-veranderende ontwikkeling', die tot Amerikaanse bombardementen op Syrië zou leiden.

Tijdens de bijeenkomst kregen Syrische oppositieleiders te horen dat zij hun troepen gereed moesten maken om gebruik te maken van de aanstaande Amerikaanse bombardementen, en de regering van Assad omver te werpen. De officials uit Turkije en Qatar verzekerden de Syrische rebellencommandanten dat zijn hen van grote hoeveelheden wapens zouden voorzien voor het komende offensief. En dat gebeurde. Vanaf 21 tot 23 augustus kreeg de oppositie onder strak toezicht van de VS een enorme lading wapens uit Turkije en Qatar.

Israël gebaat bij status-quo

Israël was volgens de inlichtingenexperts niet duidelijk betrokken bij de pogingen om Amerika bij weer een nieuwe oorlog in de regio te betrekken. Uit het laatste commentaar van de regering Netanyahu zou echter blijken dat de Israëliërs inmiddels toch aandringen op beperkt Amerikaans militair ingrijpen in Syrië. De Joodse staat zou in strategisch opzicht namelijk het meest gebaat zijn bij een status-quo, waarin noch Assad, noch de rebellen de burgeroorlog winnen. 'Hoe langer de Soenni's en Shi'iten in Syrië en de regio elkaar naar de keel vliegen, hoe veiliger Israël denkt te zijn,' zei Alon Pinkas, voormalig Israëlisch consul-generaal in New York.

Vergelding is zeker, mogelijk ook false-flag

De VIPS sluiten niet uit dat er een false-flag aanslag wordt gepleegd die niet alleen een aanval op Syrië mogelijk moet maken, maar ook op Iran, dat immers een defensieverdrag met Syrië heeft. De mullahs in Teheran staan achter Assad en hebben Amerika gewaarschuwd niet verder betrokken te raken in het Syrische conflict. Het Iraanse propagandakanaal Press-TV geeft natuurlijk de 'Zionisten' in Amerika de schuld van de Syrische crisis, die 'een val' voor de VS zou zijn.

'Wij hopen dat uw adviseurs u hebben gewaarschuwd dat vergelding voor aanvallen op Syrië geen zaak van OF, maar eerder WAAR en WANNEER is. Vergelding is onvermijdelijk. Vergeleken bij de (komende) terreuraanslagen op Amerikaanse ambassades en andere installaties, zal die op de Amerikaanse 'missie' in Benghazi op 11 september 2012 een klein handgemeen lijken.'

Namens de VIPS stuurgroep: Thomas Drake (oud NSA afdelingshoofd); Philip Giraldi (oud CIA officier); Matthew Hoh (oud kapitein, USMC, Irak & Buitenlandse Dienst Officier, Afghanistan); Larry Johnson (ex CIA & ministerie BuZa); W. Patrick Lang, (oud topman Defensie en DIA); David MacMichael (ex Nationale Veiligheidsraad); Elizabeth Murray (oud vice Nationale Inlichtingenofficier Midden Oosten); Todd Pierce (oud rechter advocaat-generaal Leger); Sam Provance (ex sergeant Leger VS in Irak); Coleen Rowley (oud Divisie Raad & Special Agent FBI); Ann Wright, (oud kolonel Leger en Buitenlandse Dienst Officier).


Xander

(1) Infowars

Zie ook o.a.:

06-09: VS, Rusland en China bereid tot oorlog over Syrië om controle over gas en olie
06-09: Senator Graham waarschuwt voor aanslag met kernbom
06-09: Ook China stuurt oorlogsschepen en mariniers naar Syrië (/ Putin noemt Kerry 'zielige leugenaar' - Rebellen geven in nieuwe video opnieuw gebruik chemische wapens toe)
31-08: 'Binnenkort mega false-flag om publiek van oorlog te overtuigen' (/ Russische satellietfoto's van CIA-kamp in Turkije waar rebellen werden getraind in gebruik chemische wapens)
31-08: Kerry gebruikte foto uit Irak 2003 als 'bewijs'
30-08: Kerry liegt over aantal doden Damascus; Ron Paul spreekt van false-flag
30-08: Rebellen erkennen verantwoordelijkheid voor chemische aanval Damascus (/ Saudi Arabië dreigt Rusland met terreuraanslagen)
29-08: Bewijs dat Syrische rebellen chemische aanval Damascus uitvoerden
27-08: Inlichtingen insider: Derde Wereldoorlog begint in Syrië
21-06: DHS-insider (vervolg): Deze herfst chaos in VS en oorlog met Syrië
11-06: DHS-insider: Obama start totalitaire internetcensuur en wereldoorlog

 

Geen geloofszaken in uw reacties op dit topic, verwijzing naar het geloofsforum.

 

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl