HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Fukushima update: Grootste kernramp ooit of een enorme hoax?

Japanse kerngeleerde: Vrijgekomen radioactief cesium-137 tot 500 x hoger dan atoombom Hiroshima - Journalist: Op 80 kilometer is straling 1000 x hoger dan toegestaan - Japanse oud premier: bijna half Japan geëvacueerd


Het is nauwelijks voorstelbaar dat er uit deze zwaar beschadigde reactorgebouwen geen gevaarlijke hoeveelheid straling zou zijn ontsnapt.

Het is al weer een tijdje stil rond de Japanse kerncentrale Fukushima, die eergisteren precies 2 jaar geleden getroffen werd door een tsunami die het gevolg was van een zeer zware aardbeving. Het beeld in de alternatieve media dat de Japanse overheid er alles aan heeft gedaan om te verbloemen dat het hier om de grootste kernramp ooit gaat wordt nu door elkaar geschud door onderzoeksjournalist Gerhard Wisnewski, die gelooft dat er in werkelijkheid totaal geen sprake is van een atoomramp. Tegelijkertijd melden diverse andere bronnen juist extreem hoge radioactieve straling en talloze stralingszieken. Wie heeft er gelijk?


De aardbeving/kernramp op 11 maart 2011 in Japan kostte aan circa 16.000 mensen het leven. Nog altijd zijn er zo'n 3500 vermisten. Zij kwamen allemaal om door de tot 20 meter hoge tsunami die de Japanse kust bij Fukushima overspoelde en de gelijknamige kerncentrale zo zwaar beschadigde, dat uit drie van de vier kernreactoren extreem grote hoeveelheden radioactieve straling zouden zijn gelekt.

De grootste kernramp was tot dan toe het smelten van de Russische kerncentrale bij Chernobyl in 1986. Hierbij vielen direct 50 stralingsdoden en stierven volgens diverse onderzoeken in de tientallen jaren daarna enige tienduizenden mensen aan allerlei vormen van kanker.

'Geen stralingslachtoffers'

Volgens Wikipedia kwam er bij de ramp in Fukushima slechts 10% tot 20% van de straling die ontsnapte bij Chernobyl vrij. Vijf medewerkers van de Japanse atoomautoriteit NISA raakten lichtgewond, één brak zijn benen en een ander kreeg een hartaanval. Bij de latere waterstofexplosie in reactorgebouw 1 vielen nog eens vier lichtgewonden en kreeg een vijfde een beroerte. De explosie in reactorgebouw 3 veroorzaakte 11 gewonden. Bij de werkzaamheden aan de beschadigde centrale werden later nog enkele arbeiders onwel en stierf er een aan een hartinfarct.

Buiten de centrale vielen nog eens 40 tot 50 doden als gevolg van lichamelijke zwakte en zelfdoding. Stralingslachtoffers zouden er echter niet zijn gevallen. Op 24 maart kregen drie werknemers de hoogste dosis straling te verwerken toen ze door het radioactieve water in de centrale liepen: zo'n 2 tot 3 Sievert. Zij zouden geen medische behandeling nodig hebben gehad.

'Straling binnen toegestane waarden'

De Duitse Handelsblatt journalist Martin Koeling ging recent zelf polshoogte nemen in de 'doodszone' rondom de rampcentrale en schreef dat zijn stralingsmeter uitsloeg naar 1700 mikrosievert per uur, omgerekend bijna 15.000 millisievert per jaar. Dat klinkt misschien veel maar het gaat hier om slechts 0.0017 Sievert per uur. Pas een duizend maal zo hoge dosis is levensbedreigend. De 15.000 millisievert zou pas dodelijk zijn als iemand dit in één keer te verwerken zou krijgen, niet verspreid over een heel jaar.

In mei 2012 constateerde het Europese Instituut voor Klimaat en Energie (EIKE) dan ook dat er in het geheel geen stralingsslachtoffers zijn gevallen. Ook volgens de VN zou de vrijgekomen straling in Fukushima 'duidelijk kleiner zijn dan gevreesd' en grotendeels 'binnen de toegestane waarden' liggen.

'Geen kern-, maar angstcatastrofe'

Van de grootste kernramp aller tijden met ernstige wereldwijde gevolgen is volgens Wisnewski dan ook geen sprake. 'Volgens de VN is de totale psychoterreur tegen de bevolking het werkelijke erge gevolg van de ramp,' schrijft de journalist. Veel bewoners uit de omgeving van de centrale zijn alles kwijtgeraakt en worden sociaal buitengesloten, met depressies als gevolg. Jonge vrouwen zouden bang zijn geen kinderen meer te kunnen krijgen, anderen zouden abortussen laten plegen. Veel mensen zijn hun broodwinning kwijtgeraakt omdat niemand de rijst uit het gebied wil eten.

De Britse natuurkundige professor Wade Allison zegt dan ook dat er in Fukushima een angstcatastrofe heeft plaatsgevonden. 'Maar geen kernramp. Niemand stierf door de straling en dat zal in de komende 50 jaar dan ook niemand overkomen. Zelfs de ziekenhuizen kregen het niet drukker.' Er zou geen enkel bewijs zijn dat er, zoals sommigen beweren, dankzij de radioactieve straling al meer dan 50 mensen zijn omgekomen. Wel spreekt de Japanse overheid over inmiddels 573 doden als gevolg van de naweeën van de tsunami. (1)

Straling 500 tot 1000 keer hoger dan toegestaan

De 'grootste nucleaire ramp ooit' is dus een hoax? Bepaald niet weinig anderen, waaronder diverse onafhankelijke experts, denken van niet. Volgens kerngeleerde Hiroaki Koide van de Universiteit in Kyoto kwam er bij de ramp 400 tot 500 keer meer cesium-137 radioactiviteit vrij dan bij de atoombom op Hiroshima. De Japanse overheid zou aan het Internationale Atoom Energie Agentschap (IAEA) hebben gemeld dat de hoeveelheid vrijgekomen cesium-137 'slechts' 168 keer hoger is (2).

Journalist Sean Thomas vond naar eigen zeggen op 80 kilometer van de rampcentrale een plek waar de straling nog steeds 1000 x hoger is dan de toegestane limiet (3). 'Hier lopen kinderen naar school toe,' verklaarde hij in een interview met Russia Today. 'En dit noemt de regering een veilig gebied!'

Japanse oud premier: bijna half Japan geëvacueerd

Naoto Kan, tijdens de ramp premier van Japan, gaf onlangs in een tv-interview toe dat de voorzitter van de Japanse Atoom Energie Commissie destijds bang was dat een gebied in een straal van 250 rondom Fukushima totaal geëvacueerd zou moeten worden en hier tot 30 jaar na dato geen mensen meer zouden kunnen wonen. Aangezien ook de hoofdstad Tokio hier binnen viel zou het om ongeveer 50 miljoen mensen gaan, bijna de helft van de totale Japanse bevolking (4).

Amerikaanse matrozen ziek geworden

Twee Amerikaanse matrozen aan boord van de USS Ronald Reagan die werd ingezet bij de ramp hebben zich aangesloten bij een door collega's aangespannen rechtszaak tegen TEPCO, de Japanse beheerder van de getroffen centrale. Kwartiermeesters Jaime Plyn en Maurice Enis zouden na de hulpverlening allerlei ziekten hebben gekregen. Enis kreeg onder andere bronchitis en vreemde knobbeltjes, Plym kreeg te kampen met gynaecologische afwijkingen. Bij radioactieve testen tijdens hun dienst zouden de meters ver in het rood zijn uitgeslagen (5).

'Grond in Tokio is kernafval'

De Amerikaanse kernexpert Arnie Gundersen, die korte tijd wereldwijde bekendheid verwierf vanwege zijn correcte analyse dat er in de getroffen kernreactoren smeltingen hadden plaatsgevonden die door de overheid werden ontkend, reisde ongeveer een jaar geleden naar Japan om in de hoofdstad Tokio monsters te nemen van de grond. Zijn conclusie: op alle gemeten plaatsen, waaronder parken, speeltuinen en grasperkjes, was de radioactieve besmetting zó hoog dat deze grond in het Westen als kernafval behandeld zou moeten worden.

Wie er ook gelijk heeft, het lijkt nauwelijks voorstelbaar dat zoveel kernexperts en -specialisten uit Japan, Amerika en andere landen het compleet bij het verkeerde eind hebben en er van een ramp in werkelijkheid geen sprake is, zoals Wisnewski schrijft.


Xander

(1) KOPP
(2) YouTube (via Energy News)
(3) YouTube (via Energy News)
(4) Vimeo (via Energy News)
(5) Daily Mail

Zie ook o.a.:

2012:
27-04: Fukushima update: Grond in Tokio zou hier als kernafval worden behandeld
08-04: Japanse diplomaat: Instorten Fukushima reactor 4 bedreigt hele mensheid

2011:
24-12: Undercover journalist: Herstelwerk Fukushima is enkel show en 'bevel om dood te gaan'
13-12: 'Fukushima reactor 4 stort in; mogelijke massa evacuatie noord Japan'
13-10: Sterk verhoogde radioactieve straling in Tokio gemeten
27-08: Wetenschappers: Hoge radioactieve besmetting Fukushima verspreidt zich over de wereld
03-08: Professor Universiteit Tokyo: Straling Fukushima gelijk aan 20 atoombommen
01-07: (/Fukushima: Alle 10 geteste kinderen hebben radioactieve urine)
17-06: Fukushima: Brandstof equivalent 20 reactors ligt bloot; Babysterfte Philadelphia +48%
10-06: Fukushima: Filmpje gemuteerd konijn, 35% hogere babysterfte westen VS
04-06: Fukushima: Kernexpert adviseert Tokyo te verlaten als gebouw 4 instort
28-05: Fukushima: Japanse politicus vreest dat Tokyo en daarna Japan onbewoonbaar wordt
19-05: Hoofd Atoom Instituut Japan: TEPCO misleidt publiek over crisis Fukushima; Meltdowns in 3 reactoren
13-05: Fukushima: Japan geeft kernsmelting toe; straling uit reactoren niet te stoppen
11-05: Eenheid 4 op instorten; Hoge straling op 80 kilometer; Grondwater en riolering besmet
24-04: Japan: Rekenfout gemaakt, straling Fukushima is 6 x hoger
19-04: Fukushima update: TEPCO vertelt opnieuw niet de waarheid over reactors 2 en 4
17-04: China bestrijdt gerucht dat Japanse elite naar Hainan wil emigreren
07-04: Frans nucleair concern noemt Fukushima één van de grootste rampen ooit
04-04: 'Neutronenstraling wijst op kettingreactie reactor 1 Fukushima'
31-03: Beroemde Japanse wetenschapper op TV: Drie kernsmeltingen gaande, Fukushima bijna veel erger dan Chernobyl
23-03: Japanse expert: Wereld wordt gruwelijk voorgelogen over ernst Fukushima ramp
Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl