Headlines


Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Ik Geloof... (Geloofsforum 31)

Reacties

Anora op 05-10-2017 09:10

Hallo Qromwel, dat lijkt me juist wel goed. Ik denk dat ik dat ook een beetje heb. Stel dat we allemaal alleen maar amen tegen elkaar zeggen.. .....? Mss zonder al te veel na te denken......? 

Esther op 05-10-2017 11:59

Hallo allemaal...

Ik zat even weer hier en daar lezingen/preken van de bekende C.H. Spurgeon te lezen. Geweldig wat een enorme kracht en bemoedigingen halen we er uit. Géén vervelend theologisch geleuter... waar we soms dol van worden... gewoon, Christus Jezus waar het allemaal om gaat.

Ik zet de link neer... dan kan ieder die daar behoefte aan heeft... even aangespoord en bemoedigd worden. Soms leest het wat moeilijk, zoveel tekst onder elkaar. Soms kopieer ik een bepaalde lezing en plak het op Word... dan kan ieder verkleinen of vergroten... naargelang het prettiger leest... gewoon een tip.

Ook last van storm?? Hier, bij ons gaat het behoorlijk te keer... voorzichtig allemaal hoor.

Hier is de link... http://www.iclnet.org/pub/resources/text/nederlandse/spurgeon-pred.html  

Anora en Qromwel... ik begrijp jullie wel... het is niet altijd makkelijk, zoveel meningen. Ook ik reageer wel eens fel... jullie zijn niet de enigste hoor. Laten we maar proberen om stevig vast te houden aan de Bijbel... en natuurlijk als belangrijkste, onze hemelse Vader en Jezus onze Heere.

Fijne dag gewenst voor allemaal, voorzichtig.

Vaders liefdevolle zegen en kracht door middel van Jezus onze Heere om jullie allen heen. En een waaierige hartelijke groet van mij, Esther.

Anora op 08-10-2017 15:52

Ik hou van die " ouwe kerkvaders " Esther ( zo heten ze toch?) .Heel integer.❤

Esther op 09-10-2017 23:31

Anora, ik ook hoor. Van de 'oude kerkvaders', krijg je goede geestelijke voeding. Krijg er nooit genoeg van.

Afgelopen zaterdag kwam de 'Stem' weer binnen, daar stond ook weer zo'n geweldig artikel in. 'Wat betekend het God te vrezen? '... van John Bunyan ( 1628 - 1688) óók één van de oude 'kerk vaders.'

Geen zoetsappige verhaaltje... de grootheid en Gods macht en verhevenheid... 'Zijn tegenwoordigheid is schrikwekkend... maar in Christus Jezus Zijn goedheid en barmhartigheid...

Zo bijzonder... het artikel begint met Psalm 14 : 7, "Welzalig eenieder die de Heere vreest".

Zulke lezingen/artikelen, het 'Wezen van God, en Christus'... staan centraal. Dát is wat wij nodig hebben... Zo mooi en vol met rijkdom.

Anora, lieve groet van mij, ook voor allen...Esther

Anora op 10-10-2017 18:27

@Esther

Mee eens schat, daar is nog niet zoveel ingeslopen ( is mijn indruk). Het lijkt me de eetlijkste info, vergeleken met wat later komt.

Qromwel op 11-10-2017 10:05

Mirjam, Aäron en Mozes zijn zowel kleinkinderen als achterkleinkinderen van Levi.

anora op 12-10-2017 20:24

Weer iets om over na te denken @Qromwel! Haha, in eigen omgeving is het soms al lastig, van 'hoe zit dit'.

Qromwel op 13-10-2017 11:16

anora op 12-10-2017 20:24: Mijn roomse zuster zou zeggen: 'Is het belangrijk?' Niet echt. Maar in de Staten Vertaling (uit de grondtekst) staat dit: Exodus 2:1 Een man uit het geslacht van Levi ging en nam een dochter van Levi tot vrouw

De man is Amram, een kleinzoon van Levi. De vrouw is Jochebed, een dochter van Levi. Hij is dus getrouwd met zijn tante. Er is nog een mogelijkheid, maar die kan ik maar beter niet vermelden, is trouwens hoogst onwaarschijnlijk. 

In de Wilibrordvertaling (uit de Latijnse Vulgaat) staat dit: Exodus 2:1 Een man uit de stam Levi huwde een meisje uit die stam.

Wat hier staat is wel waar, maar ik vind dat door de manier van vertalen belangrijke informatie verdwenen is. 

henk Boskamp op 13-10-2017 20:32

Hallo iedereen,

Vraagje. Ik was aan het werk in het huis van een rabijn. Ik raakte in gesprek met een van de aanwezige aldaar. Deze vertelde mij dat Jezus helemaal niet gedood is door Romeinen maar door rabijnen. Ik moest dit even op me in laten werken maar heb het nu een plaats kunnen geven. Ik moet dinsdag weer terug naar die klus en vraag jullie om wijsheid. Zijn verhaal voelde niet slecht aan... het was enkel iets dat ik nog niet tegen was gekomen.

Graag jullie gedachten hierover.

gr, Henk

Ike op 13-10-2017 22:27

@henk Boskamp op 13-10-2017 20:32

Dit gaat om de stelling wie heeft verzocht om Jezus te doden? Het volk? De Rabijnen voor de rel in de tempel? Of de Romeinen door niet zelf de beslissing te nemen, maar advies te vragen?

Op welke geschiedenis bouwt men de stelling dat iemand de beslissing heeft genomen hem te doden?

Iemand heeft mij eens gezegd dat de Joden Jezzus hadden gedood. Ik vroeg hem toen of de Nederlanders Pim Fortuyn hadden gedood. De moordenaar van Theo van Gogh was ook een Nederlander wat betreft zijn paspoort.

Wie trok er uiteindelijk aan de touwtjes van de poppetjes bij de dood van Jezus? Wie heeft de geshiedenis zo geschreven zoveel jaren na zijn dood?

Kwam het de geschiedschrijvers uit om de schuld te geven aan DE Joden, De Rabijnen, Jezus zelf, Judas of God?

Na zijn dood en de vervolging en de acceptatie van het Christendom onder Romeins gezag, bleef het rustig in het Romeinse rijk dat nogsteeds een voorbeeld is voor dictators. Joden zijn later verbannen uit hun heilig land door de Europeanen ( Romeinen) andere bekeerden zich tot een ander geloof. Anderen deden zich voor als zijnde van een ander geloof. Hadden deze mensen minder recht op het land in het helige land?

Qromwel op 15-10-2017 11:02

De Eucharistieviering op tv kwam vanmorgen uit de Basieliek van het H. Sacrament te Meerssen. De Evangelie lezing uit Mattheus 22:1-10. Maar helaas, de verzen 11-14, die toch ook tot de Gelijkenis behoren, kwamen niet aan bod. En dan durven te besluiten met: "Woord van God". 

anora op 15-10-2017 18:41

Qromwel op 13-10-2017 11:16

Goed dat je dat zo ziet/opvalt. Mss is het 'verdwenen' omdat ze het not done vonden. Zie je wel vaker door het Woord heen, wat de mens niet begrijpt verandert hij. Nu is dit voor ons ook niet te begrijpen, hoor, dat 'it's all in the family" en daar komt terecht Jeugdzorg aan te pas.

Het is jammer dat er soms vertaald is naar de maatstaf van het menselijke kijken. Heb dat allemaal eens uitgezocht van het NT, voor zover ik weet zijn er wat aanpassingen, maar valt het nog mee. Zou dat kloppen denk je? (dat het meevalt)

Qromwel op 15-10-2017 20:45

anora op 15-10-2017 18:41: Die 4 verzen staan gewoon in iedere bijbelvertaling. Maken integraal deel uit van de gelijkenis. Inloggen op debijbel.nl en daar kan een ruime keus gemaakt worden uit allerlei vertalingen. Ik heb expres een brewedbeeld scherm om er een aantal naast elkaar te kunnen zetten ter vergelijking. Als men het not done vindt besluit men eigenmachtig Christus' woorden te verzwijgen, waarmee men zich identificeert als Zijn vijand. Is mijn conclusie.

Esther op 15-10-2017 22:36

Hallo allen... moet er weer even inkomen. Anora op 10-10-2017 18:27 zo ervaar ik dat ook, bij de oude kerkvaders. Daarom mag ik ook zo graag hun lezingen lezen.

Tegenwoordig is veel zuurdeeg binnengeslopen... en aan de andere kant ook weer veel belangrijke punten er uit gelaten... Bij velen ontstaat een verwrongen beeld van het geloof in Christus, dat wat juist zo belangrijk is.

Qromwel... ik heb ook nog even Matt. 22 : 1-10 en natuurlijk ook de versen 11-14 gelezen. Over 'De koninklijke bruiloft'. Juist die laatste verzen zijn heel belangrijk... Zonder die verzen, onstaat er een zoete koekje verhaal. En klopt de hele mooie gelijkenis ook niet... als men dat weglaat. Men wil niet de kleren van de bruidegom aan... en men wil niet horen over de buitenste duisternis, waar gejammer en tandengeknars zal zijn.

Vooral erg voor die mensen die maar een onaf stuk uit de Bijbel willen leren...  

In een aantal Bijbelvertalingen... is de naam van Jezus met regelmaat gewoon weggelaten... of soms hele zinnen weggelaten, vooral die betrekking op de Heere Jezus hebben. Zodat er een hele andere voorstelling van zaken wordt weergegeven in de Bijbel... met het lezen daarvan.

We merken aan alles wie daar altijd weer achterzit...

Voor vannacht slaap wel... en groet van mij, Esther.

Wardje op 15-10-2017 23:54
Qromwel op 15-10-2017 11:02

De Eucharistieviering op tv kwam vanmorgen uit de Basieliek van het H. Sacrament te Meerssen. De Evangelie lezing uit Mattheus 22:1-10. Maar helaas, de verzen 11-14, die toch ook tot de Gelijkenis behoren, kwamen niet aan bod. En dan durven te besluiten met: "Woord van God".   ---  

Worden de woorden die wél zijn gelezen ineens níet "woord van God"?  

Heb je onderzocht of de gelijkenis een niet bedoeld accent heeft verkregen of een andere betekenis?  

Keuzes van pericopen worden al eeuwenlang gedaan, en de Kerk heeft daar nooit een geheim van gemaakt. In de boekjes die overal elke zondag in de kerk liggen wordt ieder vers van een cijfer voorzien en de weglatingen precies aangeduid.

Ofwel dit gebeurt boven de lezing. Soms wordt bij heel lange lezingen een flink deel cursief gedrukt, dat de Kerk dan facultatief ter voorlezing voorstelt.

In de antwoordpsalm die tussen de eerste twee lezingen wordt gezongen of gelezen, wordt bijna altijd een keuze van verzen gemaakt gemaakt.

Die heeft dan te maken met met het geheim van het feest , of van de evangelielezing van de betrokken dag, dat op die manier speciaal in het licht wordt gesteld. Dat is trouwens ook bijna regel in protestantse kerken  , waar men een keuze doet uit te zingen psallmcoupletten, meer in het licht van het thema van de preek.

Wardje op 16-10-2017 05:36

Iraanse actrice Aideen Strandson gaf, toen ze de publieke steniging zag van een vrouw in haar thuisland, innerlijk de islam op. Kort daarna droomde ze dat naast haar zat en haar hand vastpakte. In 2014 was ze naar Zweden gevlucht, vroeg asiel aan, trachtte een werkvergunning te verkrijgen en vroeg om een openbaar doopsel waarin ze haar omhelzing van het christendom publiek zou bevestigen. Maar: asiel werd geweigerd, ondanks de talloze andere vluchtelingen. "Als u christen wil worden, is dat úw probleem."Hongarije heeft haar opgenomen.https://www.churchmilitant.com/news/article/hungary-fights-persecution-of-christians

Qromwel op 16-10-2017 11:04

Wardje op 15-10-2017 23:54: Ik constateer dat de gelijkenis niet geheel gelezen wordt. Dit kan leiden tot een verkeerd begrip bij de toehoorders. Ik vind dat men niet het recht heeft Jezus' woorden in te korten. Zo lang is de gelijkenis niet. Veel gelijkenissen hebben betrekking op het komende Koninkrijk. Morgen is de Dag van de Armoede. Armoede was ook het thema van de lezingen en preek. Het is mij niet duidelijk wat de Gelijkenis hier mee te maken heeft. Alleen door het slot weg te laten kan men er misschien een draai aan geven.  Verder heb ik nog nooit de priester of dominee de gelovigen horen adviseren thuisgekomen het hele hoofdstuk of meer te lezen waaruit de betreffende lezingen genomen zijn. Uiteraard geldt wat u zegt ook voor protestanten.

anora op 17-10-2017 09:57

Qromwel op 15-10-2017 20:45 Esther op 15-10-2017 22:36

Ja dat kan ook echt niet. Dat had men ook niet moeten willen durven.

Ook een kleine verandering kan een groot verschil inhouden. Heb dat allemaal eens uitgezocht, en sommige verzen waren ineens een eyeopener na uitzoeken. Maar op zich vond ik het toch nog meevallen, misschien heb ik het niet helemaal goed uitgeplozen. Heb hier weleens wat genoemd, geloof ik, van : dat staat er helemaal niet. Waarom ben ik zo vergeetachtig ? Dat haat ik. Ik lees graag de griekse grondtekst.  Er zijn veel misverstanden ook omtrent het binden en ontbinden, en neemt men risico's zonder zich er bewust van te zijn. Het is soms stuitend wat men allemaal aan het uitspoken is aan de hand van het Woord. Soms valt het zelfs onder toverij, en duivelsaanbidding.

Esther op 17-10-2017 11:36

Hallo allen... kort filmpje, indrukwekkend, en voor de meeste herkenbaar. Het raakte mij persoonlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=tKApl6NI5ew   ook het korte filmpje er achter... de moeite waard om te kijken.

Fijne dag allemaal... Vaders liefde en kracht om jullie heen. Hartelijke groet van mij, Esther.

Qromwel op 17-10-2017 15:33

anora op 17-10-2017 09:57: Het belangrijkste punt voor mij is: De Parabelen zijn korte lezingen van de Here Jezus. Elk is een comopleet geheel. Men mag daar niets aan toevoegen of van weglaten! In dit geval pleegde men m.i. misbruik t.b.v. eigen politieke opvattingen.

Michaël ;-{> op 17-10-2017 16:02

@ Esther op 17-10-2017 11:36

Wederom bedankt voor de link, spreekt mij ook aan. Jij ook een fijne dag en Vaders liefde en kracht om je heen.

Hartelijke groet, Michaël

Esther op 19-10-2017 13:52

Hallo Anora op 17-10-2017 09:57... ja meidje, zo merk ik dat ook vaak. Ook een kleine verandering kan een groot verschil inhouden... wat je schreef. Vooral moeilijk als het juist om hele belangrijke punten gaat wat we lezen in de Bijbel. Gelukkig is het evangelie van de Heere Jezus, Zijn sterven en Zijn opstanding en Zijn hemelvaart onaan getast.

Soms denk ik wel eens... daar heeft God Zelf voor gezorgd. Zoals ik persoonlijk ook geloof... dat het belangrijkste Zijn Zoon is... en wat Hij allemaal heeft gedaan. Daar gaat het om in het leven. Moet ik ineens denken aan de oude kerkvaders, waar we het eerder over hadden... altijd is Jezus het middelpunt, het belangrijkste in hun lezingen. Geen ingewikkelde theorieën... geen allerlei aannames... gewoon puur en eerlijk.

Gelukkig zijn ze er nog wel... maar altijd wel goed uitkijken, vind ik zelf... wat wordt ons geleerd. Er zit veel zuurdeeg in... Altijd zo mooi dat momenteel veel jongeren heel bewust op de Heere Jezus wijzen.

Ben wel heel benieuwd wat je bedoelde met...Er zijn veel misverstanden ook omtrent het binden en ontbinden, en neemt men risico's zonder zich er bewust van te zijn... ben daar even nieuwschierig naar. Tja, vrouwen worden altijd gezien als nieuwschierig.... hihi.

@ Michaël 17-10-2017 16:02... dank je wel hoor. Soms kom ik zulke korte filmpjes tegen... en dat raakt mij altijd weer. Zo gericht op Jezus. Soms heb ik ook strijd... echt geestelijke strijd... dan verlang ik zo naar iets opbouwends, iets waar je echt even door aangeraakt wordt. En ik weet dat ik ook aan de voeten van de Heere Jezus nodig heb. Dat is toch wel het belangrijkste. Maar je hebt elkaar ook nodig... dat is die vorm van gemeente zijn.

Michaël... elkaar bemoedigen, dat we mogen groeien in de genade en kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus... 2 Petrus 3:18.

De kracht en liefde van onze Heere om je heen... en natuurlijk voor allen. En van mij, Michaël, liefdevolle groet, van mij naar jou, je medestrijdster en zus in het geloof in Christus Jezus, Esther.

Anora op 19-10-2017 19:24

Hallo Esther, o.a (ook) in de johannesbrieven wordt gespoken over zalving ( voor ons allen beschikbaar en behoort niet 1 speciaal figuur toe) en een heilig leven, die 2 zijn natuurlijk inherent aan elkaar verbonden   Mensen die in het wilde weg gaan binden ontbinden en dat over het hoofd zien ( wel de focus op de zgn 'macht' hebben maar niet op de genoemde dingen) brengen zichzelf & gerelateerden in gevaar.Ik denk ook aan Hand 19 vanaf 14; de zonen van Sceva. Tja. Lijden hoort bij mensen die Jezus toebehoren, maar sommig pech is zelf aangeroepen. Zonder Jezus & Zijn Bloed hebben we niks in te brengen. Heel actueel, want dit vindt plaats in sommigen gemeenten ( in het wilde weg verbrekn, binden, ontbinden) en de ellende per huisgezin wordt groter en groter. Ik verzin dit niet zelf. Heb dit met eigen ogen gezien en huiver. Uiteengereten gezinnen, jeugdzorg. De focus lag op demonen. 

anora op 19-10-2017 22:18

Ik denk dat ik een beetje onvolledig ben geweest, ben vaak wat haastig de laatste tijd.

Alleen maar omdat er 2 woorden staan, binden/ontbinden, (ofwel onwettig/wettig verklaren) geeft men er een invulling aan. Wat dacht je van 'ik bind je satan'. Hoe vaak die al gebonden is, en de hele demonenwereld, dan zouden we er geen last meer van moeten hebben. Maar dat is niet zo dus klopt er iets niet met die uitvoering. Als je om je heen kijkt dan zie je dat er weinig van dat soort geen activiteit meer uitvoert/gebonden is, (juist?) bij mensen die het zo fanatiek uitvoeren. Dat moet toch genoeg zeggen. God beslist hoe en wat, en wij kunnen daarmee in lijn komen, niet andersom. Het wordt gebruikt als een magisch toverwoord om demonische activiteit te binden. 

Qromwel op 20-10-2017 07:33

anora op 19-10-2017 22:18: In de tijd van Job kon satan zich nog bij de Heere vertonen. Misschien is hij sinds Jezus Christus aan deze aarde gebonden. Sindsdien heeft hij het drukker dan ooit met mensen verleiden met steeds meer beschikbare hulpmiddelen.

Qromwel op 20-10-2017 11:51

henk Boskamp op 13-10-2017 20:32: Blijkens het Mattheus Evangelie waren er die zeiden: Hij roept Elia. Dat zullen geen Romeinen geweest zijn. Maar er was ook een hoofdman over honderd. Een centurion? Dat zal toch wel een Romein geweest zijn.

Esther op 20-10-2017 12:52

Anora, dank je wel lieve meid, voor jou antwoord. Ik had niet helemaal door wat je precies bedoelde... ook nog even Handelingen 19 : 14 gelezen... met jou uitleg en die teksten... begrijp ik nu wat je wou zeggen.

Ik weet en geloof ook absoluut dat je dit niet verzint... maar dit is de keiharde realiteit. Over het binden/ontbinden, wordt inderdaad enorm misbruik van gemaakt... in plaats duivelse machten ontbinden... lijkt het bij velen dat ze het juist aanroepen. Met alle verschrikkelijke gevolgen.

En het is zo waar... zonder Jezus en Zijn kostbare bloed... hebben wij inderdaad niets in te brengen. Doet mij denken aan de woorden van de Heere Jezus... Velen zullen zeggen..."hebben wij niet dit of dat gedaan... ook demonische krachten"...dan zal Jezus zeggen... 'Ga weg van Mij, werkers van de wetteloosheid... ik heb u nooit gekend'.

Laats las ik nog over zalving... dat is voor ieder die waarlijk bij de Heere hoort. Misschien de Heilige Geest... of door de H. Geest... zalving is iets wat alleen van God en Christus afkomt.

Fijne dag nog Anora, heerlijk herfstweer... geniet er maar van... veel lieve groeten van mij, Esther.

Wardje op 20-10-2017 15:27

Toen God het aangezicht van de aarde wilde vernieuwen deed hij dat door eerst de aarde vruchtbaar te maken met de groet van de engel: 'Xaire Maryam, kecharitomene!', 'Verblijd U Maria, begenadigde'!'  (Luk. 1, 28)

Esther op 20-10-2017 17:02

Hallo Qromwel en Anora... ja, heel mooi duidelijk kunnen we dat lezen in Job 1... Pas nadat de Heere Jezus de boze machten volledig overwonnen heeft... met Zijn sterven en opstanding... is de toegang tot de hemel gesloten voor satan en zijn demonen.

Dat is toch wat we lezen in Openbaring 12... over de strijd in de hemel, engel Michaël met zijn engelen tegen de boze en zijn engelen. De duivel kon geen stand houden.... dan kunnen we het ook nog lezen... 'wee de aarde en de zee, de duivel is neergedaald met grote toorn'... even snel zo neer gezet. hij klaagt ons persoonlijk aan... niet meer via God. Wat we ook lezen in Openb. 12.

Als de duivel siddert voor de Heere Jezus... gaat hij echt niet naar boven... Trouwens dat kan hij niet eens meer. Ook de Heere Jezus zag het gebeuren, toen HIJ nog op aarde was... Lukas 10 : 18.

Nou ja...zo lees ik dat persoonlijk.

Hartelijke groeten aan allen, Esther.

Qromwel op 21-10-2017 00:23

Esther op 20-10-2017 17:02; De strijd in de hemelse gewesten. Waarlijk een conflict van kosmische afmetingen! En het culmineert op dit planeetje!

Michaël ;-{> op 21-10-2017 14:30

@ Esther op 19-10-2017 13:52

Ik lees net je posting en echt, je woorden raken mij, mijn hartelijke dank. Ik ben het helemaal met jouw inzicht eens, en ja soms hebben we inderdaad een 'oppepper' nodig en het mooie is dat de Heer er voor zorgt dat het altijd weer op ons pad komt, of via via bij ons terecht komt.

Ook dat is iets om te koesteren. Net als jouw liefde, woorden, links, positiviteit en bemoediging, dát werkt aanstekelijk.

Mijn hartelijke groeten aan jou en de kracht en liefde van onze Heere om je heen. Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid.

Ik wens je een fijn weekend, Michaël

anora op 24-10-2017 18:57
Qromwel op 20-10-2017 07:33

anora op 19-10-2017 22:18: In de tijd van Job kon satan zich nog bij de Heere vertonen. Misschien is hij sinds Jezus Christus aan deze aarde gebonden. Sindsdien heeft hij het drukker dan ooit met mensen verleiden met steeds meer beschikbare hulpmiddelen.

En Esther op 20-10-2017 17:02
 
Exact!
En dat maakt echt wel verschil in vergelijking met 'satan maakt nog zijn opwachting bij God' Toch denken velen dat nog !
 
Fijn te lezen dat jullie het ook zo zien
 
Wij zijn nu best wel verantwoordelijk, sinds Jezus Kruisiging, meer dan ooit.
Esther op 26-10-2017 12:22

Hallo allemaal, op deze mooie zonnige dag.

Dank je wel Michaël, het weekend ligt alweer achter ons... beetje chaotisch bij ons. Dan een fijne en gezegende week, toegewenst. De week is al weer bijna voorbij, Mooi wat je schrijft, Hem komt de eer toe, nu en in eeuwigheid. En daar mogen we alle dagen weer bewust van zijn...

Tussen de bedrijven door, lees ik korte stukjes uit een boek van Juan Carlos Ortis... Zo mooi... wat het betekende met Jezus sterven, dat het voorhangsel in de tempel scheurde. Dat wij door Christus rechtstreeks toegang tot het allerheiligste mogen komen... daar waar Christus Jezus en God de Vader zijn.

Máár dat het voorhangsel ook nog een andere betekenis heeft... Jezus sterfelijke, aardse lichaam moest weg, door te sterven... Het voorhangsel scheurde... pas met Jezus sterven. Zijn lichaam, verborg de ware eeuwige Christus... Wij hebben tot het allerheiligste, pas toegang door de verheerlijkte opgestane Christus Jezus. Door Zijn sterven en bloed.

Wij hebben toegang tot het allerheiligste... wij hoeven niet meer dienst te doen 'vóór het voorhangsel, maar wij mogen met grote vrijmoedigheid binnengaan... door het bloed van Jezus. Hebr. 10 : 19-22.

Steeds kom je weer allerlei mooie dingen tegen.... Michaël, hartelijke groetvan mij, Esther.

@ Anora 24-10-2017 18:57... Wij hebben over Openb. 12, een paar maanden geleden er ook nog over gehad. We lazen beiden hetzelfde... en zagen het beide ook zo. En Qromwel die het ook zo ziet.

Ja, mooi dat je dat zo schrijft... over dat wij best wel verantwoordelijk zijn... sinds Jezus kruisiging.

Qromwel schreef het ook al... de hele grote strijd tussen Licht en duisternis vind op aarde zijn climax... De duivel heeft alleen maar mensen en gebruikt alleen maar mensen... om ieder bij Christus Jezus weg te houden. Dát is die hele grote geestelijke strijd... het gaat om mensen.

God wil de mens redden door Jezus... de duivel wil alleen de mensen de eeuwige afgrond in hebben.

Lieve allen... geniet van het mooie herfstweer... Vaders zegen en van mij, hartelijke groeten, Esther.

goodmorning op 29-10-2017 02:43

Hallo allen,

Moest even iets delen

Tik in op Youtube.....John 3:16 The Story of love

Om stil van te worden.

Wens jullie een goede zondag.

Goodmorning 

Qromwel op 30-10-2017 12:38

Uit Haaretz update van 12:22 uur:

https://www.haaretz.com/archaeology/1.819676?utm_content=%2Farchaeology%2F1.819676&utm_medium=email&utm_source=smartfocus&utm_campaign=newsletter-daily

Tom Hendrix op 31-10-2017 08:38

Esther: 17/10: 11.36. uur. Wat een prachtige uitleg Esther. En zo bemoedigend! Leve Christus Koning.

Esther op 31-10-2017 10:15

Goodmorning, hallo... ja, heb het filmpje gezien, indrukwekkend, en ja... om stil van te worden. Ik kon dit alleen als lees verhaal... En zo ook met onze God de Vader... die Zijn geliefde Zoon gaf... voor een wereld in schuld en zonde.

Hartelijke groeten, Esther

vlokje op 02-11-2017 00:34

De martelaren zitten onder de troon van God,  toch?

Martelen  zijn om hun geloof gestorven,  en  God luistert naar hun aanklacht,  en als de zonden tot in de hemel reiken grijpt Hij in, toch?

Nu vraag ik mij af: onschuldige burgers opgeofferd in een satanisch ritueel,  zijn dat ook martelaren? 

Esther op 02-11-2017 14:31

Dank je wel Tom Hendrix... ik zeg het met jou en vele anderen, "Leve Christus Koning".

Hallo allen... twee erg leuke filmpjes... een stukje Bijbelse geschiedenis. Wij hoeven niet persé bewijzen zien, wij geloven dat alles wat in de Bijbel staat waarheid is.

Maar... wel heel interresant... de eerste is de 'Overtocht door de rode zee..." de geschiednis met Mozes en het volk Israël, https://www.youtube.com/watch?v=GaQZb05By88   

Deze over de verwoesting van Sodom en Gomora, https://www.youtube.com/watch?v=67Edat2iulo 

Misschien dat sommige het al kennen... maar heel indrukwekkend. Beide filmpjes met Ned. ondertiteling.

God laat niet met Zich spotten, juist door al die bewijzen... tegenover het ongeloof van vele mensen, die de Bijbel en Gods grote daden als onwaarheid willen neer zetten.

Wij weten wel beter... Dank de Heere, dat Hij Zijn Waarheid in onze harten heeft gelegd door de heilige Geest.

Voor allen, hartelijke groeten, Esther.

Esther op 02-11-2017 16:06

Hallo Vlokje... je vroeg... onschuldige burgers opgeofferd in een satanisch ritueel,  zijn dat ook martelaren? 

Er zijn martelaren en er zijn slachtoffers. Daar zit een groot verschil in.

Laten wij maar volledig vertrouwen op God... er is zoveel wat wij niet weten of beseffen... hoe de Machtige God en Christus werken. Oók met zulke slachtoffers... Bij ieder waar ook maar een sprankje geloof in het hart zit... God weet en ziet het.

Hij zal in ieder geval niemand verloren gaan... waar van Hij weet wat in het hart leeft. Mensen die het met de dood moeten bekopen, als slachtoffer... dan houd het niet op bij de dood. Het belangrijkst is dat ieder mens, zowel in het leven als in de dood... bij God en Christus de goede keus kunnen maken.

Maar, jou vraag Vlokje... in de meeste gevallen zijn het slachtoffers.  Hoop dat je vraag ietsje beantwoord is... en misschien komen er nog meer en betere antwoorden.

Hartelijke groet, Esther.

anora op 05-11-2017 15:27

Van mij geen beter antwoord helaas @Esther @ Vlokje

Dat slaat mij helemaal neer, dat soort dingen. Maakt dat ik het soms moeilijk heb, met mijn geloof. Die slachtoffers verdienen het wel, mensen én dieren, (gebaseerd op: "Mens en dier redt U") een mooi plekje maarja ik ben God niet. 

Misschien komen er nog antwoorden.

Michaël ;-{> op 05-11-2017 17:49

Ik sluit me bij Esther aan. Ik denk ook dat het slachtoffers zijn i.p.v. martelaren. Tenzij  het specifiek Christenen zijn die omwille van hun geloof zijn geofferd tijdens dat satanische ritueel. Diegenen kunnen - mijns inziens - wel martelaren genoemd worden, omdat ze specifiek geofferd/gedood zijn omwille van de naam van de Heer. Dit is zoals ik het zie…

Ik wens iedereen nog een fijne avond en de liefde van de Heer om jullie heen.

Hartelijke groeten, Michaël

Esther op 05-11-2017 22:47

Anora...  nee meidje het zijn bepaald geen prettige onderwerpen. Blijf maar heel dicht bij de Heere Jezus... Ik had het de laatste tijd ook zo hoor... soms heb je strijd, enorme geloofsstrijd... Of alles tegen is, of mensen die het je moeilijk maken. Soms vanuit het gezin... of via geloofsgenoten... en we mogen nooit onderschatten... de boze valt ons dagelijks aan. Vooral in onze gedachten... één brok negativiteit over jezelf... je bent het grote offer van de Heere Jezus niet waard... of je voelt je te slecht... dingen van ons verleden en nog wel veel meer van dat soort verkeerde gedachten.

Steeds meer leren om die geloofs-strijd werkelijk te brengen bij Hem... Dat is toch altijd weer het sterkste medicijn voor onze ziel en onze gemoedsrust. Voor ons allen... Sterkte meidje.

Michaël... ja, dat zeg je duidelijk... Diegenen kunnen - mijns inziens - wel martelaren genoemd worden, omdat ze specifiek geofferd/gedood zijn omwille van de naam van de Heer.  Ja, zo zie ik dat ook zo. We zien het ook bij de vervolgde broeders en zusters... omdat zij bij de Heere horen. Eigenlijk komen toch alle aanvallen van de duivel...

Zodra iemand bij de Heere Jezus hoort... heb je er een grote vijand bij... Maar, onze Heere is zoveel machtiger en sterker... HIJ is de overwinnaar. Als we dat maar steeds weer beseffen en geloven.

Fijne avond en goede en gezegende week gewenst. Een bemoedigende tekst voor allen... "En Hij, de Heere des vredes, geve u de vrede voortdurend, in elk opzicht. De Heere zij met u...". 2 Thess. 3 : 16.

De vrede van de Heere, in alle omstandigheden, voortdurend... wat een rijkdom. Het lukt niet altijd...  maar we mogen er steeds weer bij stilstaan... en daar op vertrouwen...

Vele hartelijke groeten aan allen. Liefs mij, Esther.

Tom Hendrix op 07-11-2017 20:51

Qromwell.  Ten aanzien van Zacharia hoofdstuk 12: 2 e.v. ben ik het met U eens. Men zal zich zwaar vertillen aan Sion/Jeruzalem. G'ds Woord houdt stand in eeuwigheid! G'ds Zegen voor U, en alle reageerders op dit geloofsforum.

goodmorning op 07-11-2017 22:03

Anora@

Wat is martelaar of slachtoffer zijn. Vind dit zelf een moeilijk begrip.

God heeft de almacht over alles wat afspeelt op onze aarde. Zelfs satan is een schepsel van hem en kan niets ondernemen dan door toestemming te krijgen dan de Vader alleen! Kijk naar Job, hij is hier het voorbeeld in.

Er gebeuren vreselijke dingen en begrijp het onmachtige gevoel, als een gelovig mens niet die bescherming krijgt van onze Here en zijn aardse leven verliest door wat eigenlijk al beklonken is door de Schepper zelf. 

Menselijkerwijs is zoiets niet te bevatten, maar maakt dat mijn geloof in Jezus dan minder sterk. Het gaat toch ook om het goede of het kwade. Vanaf de grondlegging van onze aarde en de naderende eindtijd zal satan alle mogelijke middelen aanpakken om ons te verleiden en toestemming vragen om dit uit te mogen voeren. Niets maar dan ook niets kan hij zelf ondernemen. Satan blijft afhankelijk van zijn Schepper. Als het kwaad er niet was geweest, dan zag het er toch al paradijselijk uit!  

Dat laatste gaat zeker komen, want satan is al overwonnen door de wederopstanding van Jezus Christus. 

Wij zijn allen afhankelijk van onze Schepper, wij mogen kiezen voor Hem., Hij die ons gemaakt heeft naar Zijn Beeld., Hij die zijn enig geboren zoon heeft gegeven., gestorven aan het kruis om ons vrij te pleiten van zonden. Want dat zijn wij, zondig tot aan de dood.

Vergeet het laatste niet, als je als mens word verzocht dan heeft onze Schepper hier zijn toestemming in verleend. Hoe dichtbij mag je dan Zijn aanwezigheid voelen...!!!

Job had/ heeft dat ondervonden" maar ook vertrouwen"  en ziet zijn geliefden terug in de Nieuwe Schepping dan is het kwaad  voorgoed verdwenen.

Groet

Tom Hendrix op 08-11-2017 08:38

@goodmorning: 22.03. uur, op 7/11. Inderdaad, de Here Jezus heeft door zijn volbrachte offer, het kwaad/ de satan, overwonnen. De Here regeert, zijn plannen falen nooit! G'ds zegen voor U allen.

Anna op 09-11-2017 14:20

Tom Hendrickx: Ja Jezus zijn werk als middelaar tussen God en de mensen, zijn werk als het Lam van God dat voor zondaren die in hem geloven zijn leven heeft gegeven, is volbracht. Hij heeft de satan overwonnen, de satan zijn kop vermorzeld. De satan is uit de hemel gestoten en gaat momenteel op aarde rond als een briesende leeuw, zoekende wat hij kan verslinden......... Maar Jezus zijn werk is nog niet klaar. Het werk van Jezus is nog maar halverwege.........Wij staan gezien alle ontwikkelingen in de wereld op dit moment op een kantelpunt in de wereld geschiedenis........Jezus komt terug naar deze wereld triomferend en alles overwinnend....alle landen en volkeren en stammen talen en natiën maken zich gereed ( onder Gods almachtig bestuur) klaar voor dit finale eindgebeuren....... Jezus; hij zal als Koning op de troon van zijn Vader David zitten zoals dit beloofd is aan zijn moeder Maria door de engel Gabriël en vanuit Jeruzalem de hele wereld gaan regeren.... Daarom alle onrust, oorlogen, drugsverslaving, sexueel perversie, corruptie, liegen, valse Godsdiensten,( islam met zijn duistere krachten )  landen die tegen elkaar opstaan, ( Catalonië) en noem maar op..... Jezus komt haastiglijk Maranatha!

Tom Hendrix op 09-11-2017 16:59

@Anna: 14.20. uur. Bedankt voor deze uitgebreide reactie Anna. En ja, Christus Koning komt! Hallelujah!

Esther op 10-11-2017 14:53

Goodmorning, mooi antwoord naar Anora. Zelfs een bemoediging voor mij. Vertrouwen in de Heere... zelfs als ons leven op de kop staat.

Ja, Anna... de grote strijd tussen Licht en duisternis wordt op aarde, door de mensen uitgevochten. Licht en duisternis... Christus tegen satan.

Gelukkig weten wij al wie de grootste overwinnaar is. Onze Heere Jezus Christus. Mischien is het juist heel belangrijk dat mensen dat moeten weten.... Laten we maar met de hulp en kracht van de Heere... vragen om die vrijmoedigheid.

De wereld staat in brand... alles neemt ineens zulke grote vormen aan... Laten we stevig vasthouden aan Hem, dat alleen kan ons staande houden in alle strijd en moeilijkheden die ieder op zijn/haar manier ondervind... of van alles wat nog gaat komen.

Hartelijke groet, voor ieder, uit het hoge Noorden, Esther

Tom Hendrix op 11-11-2017 16:34

@Esther: 14.53. uur, op 10/11. Ja Esther, dat is helemaal waar.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl