HeadlinesActuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Ik Geloof... (Geloofsforum 31)

Reacties

Pagina12345>>>
visser op 08-06-2014 08:50

Begrijpen

Waarop baseer jij je vertrouwen in iemand? Omdat in het verleden gebleken is dat die persoon te vertrouwen is. Je durft je hart te laten zien aan een vriendin die goed kan luisteren en bij wie je zielenroerselen veilig zijn.

God is ook te vertrouwen. De Israëlieten hadden dit kunnen weten als ze wat beter hadden opgelet. Met een machtige arm verloste de Here God hen uit Egypte: Hij wendde Zijn almacht aan om de Israëlieten vrij te krijgen en liet zo niet alleen Zijn kunnen zien, maar ook Zijn liefde en trouw.

Het volk leed echter aan een waarnemingsstoornis en geheugenverlies. Ze zagen Gods daden niet met de ogen van het geloof, ze stelden hun beeld van Hem niet bij op grond van wat Hij allemaal voor hen had gedaan. Het bleef niet hangen. In Numeri 11 zie je hoe belangrijk historisch besef is en wat er kan gebeuren als dat ontbreekt.

God geeft hun elke dag manna waar ze niets voor hoeven te doen, maar nee, ze missen het zo om vlees met uien en prei te eten. Wat was het leven toch eigenlijk goed in Egypte! Waarom moest God hen daar nou zo nodig vandaan halen? Voor het gemak vergeten ze even de mishandeling en al hun zoontjes die daar zijn omgebracht. Het is dan ook geen wonder dat God woedend wordt. Hij belooft dat ze niet een dag, vijf dagen, tien dagen of twintig dagen vlees te eten krijgen, maar een volle maand, tot het hun de neus uitkomt! God voegt eraan toe: ‘Want u hebt de HEER, die in uw midden is, geminacht door erover te klagen dat u uit Egypte bent weggegaan.’ In de Herziene Statenvertaling wordt in plaats van ‘geminacht’ het woord ‘verworpen’ gebruikt. Wat aangrijpend!

Het opvallendste aan de hele situatie vind ik nog dat Mozes niet kan geloven dat God dit kan doen. Mozes zit er helemaal doorheen: hij klaagt dat Gods verwachtingen van hem niet realistisch zijn, dat hij het volk niet in zijn eentje kan dragen en dat hij niet kan begrijpen waar God al dat vlees vandaan zal halen. Hij wil liever dood. Deze trouwe dienaar van God lijdt ook even aan geheugenverlies. Er komt slechts een korte reactie van de Here God: ‘Schiet de macht van de HEER soms tekort? Je zult spoedig zien of Ik mijn belofte nakom.’ Mozes had beter moeten weten! Hij heeft gezien hoe God het volk verloste door de Egyptenaren met plagen te treffen, door de zee te splijten en door het volk te voorzien van manna. Maar nu God aankondigt dat het volk een volle maand vlees te eten zal krijgen, probeert Mozes Hem ervan te overtuigen dat zoiets niet kan.

Gelukkig was dit een incident in Mozes’ geloofsleven. Van zijn hand is ook Psalm 90 waarvan de openingszin is: ‘Heer, u bent ons een toevlucht geweest van geslacht op geslacht.’

Esther Visser

Rebecca op 13-06-2014 09:37

@ Lobke

Zo,zo...jij hebt weer wat doorgemaakt de afgelopen tijd,welkom terug bij Xander.

Hopelijk gaat de bijwerking die je van de narcose hebt helemaal weg,het is me niet nog al wat hè.

                                                                             groetjes en sterkte van mij.

Hannah op 13-06-2014 16:26

@ Lobke Mijn broer werkt op een operatiekamer en ergert zich dood altijd dat mensen spreken over bijwerking van de narcose. In een beetje ziekenhuis ( niet een prive kliniek!) hoeft al jaren geen sprake meer te zijn van bijwerkingen van een narcose. De te geven narcosemedicijnen zijn zo goed en geven bij juist gebruik nog maar bjwerkingen aan minder dan 0,5 % van een controle groep volgens dubbel blind onderzoek. 

Wat wel gebeurd is dat op grote schaal de anti misselijkheidsmedicijnen worden vervangen door andere veel goedkopere medicijnen en dan kan je behoorlijk last hebben van bijwerkingen zoals overgeven en pijn.

Het is een grote schande volgens mijn broer ( anesthesist in een groot niet academisch ziekenhuis waar top klinische zorg wordt gegeven) dat vooral in de vrije klinieken men bezuinigt op middelen om een 10 a 20 euro te bezuinigen op operaties die duizenden guldens kosten. En elke zorgondernemer ( zo heten tegenwoordig commercieel werkende  managers die vaak arts geweest zijn) bezondigt zich eraan en weet wel uitvluchten te verzinnen als er echt stront aan de knikker komt zoals soms bijna fatale complicaties!

Toch fijn dat voor jou nu de moeilijkheden achter de rug zijn!

Shalom

Ludwig op 14-06-2014 18:34

@lente

sharlaken rood purper en een gouden beker nieuw filmpie

https://www.youtube.com/watch?v=YdnaG9KhrDM

Het Brood op 16-06-2014 23:32

God Yhwh de Almachtige...

staat boven alles en allen.

Voor Hem is geen ding onmogelijk.

Vertrouwt op Hem en Zijn almachtige Zoon Jezus de Christus/Yahschua ha Maschiach.

Zoekt Hem in oprecht ernstig gebed... en Hij zal horen... en op Zijn tijd hulp zenden of antwoorden. Amen.

getuige op 16-06-2014 23:35

Dankjewel het Brood.

getuige op 17-06-2014 00:43

Een neppe versie van openbaringen in de islam:

De laatste tekenen van de Dag des Oordeels (grote tekens)

De laatste tekenen van Qiyamah

• Een dik en donker rook zal zich ontwikkelen in de hemelen. (Muslim).

• Dit rook zal veertig dagen op aarde zijn, de gelovigen zullen het koud krijgen en de ongelovigen zullen er zwaar aan lijden, ze zullen zelfs flauwvallen uit pijn. (Abu Dawud).

• Daarna zal de hemel weer schoon worden en de rook zal verdwijnen. (Overgeleverd door Abu Dawud).

• Allah heeft het gehad over deze wolk in Zijn boek (Qur'an 44:10).

• Na een grote aardbeving zal een beest uit de berg Safa in Makkah verschijnen. (Muslim).

• Dit beest zal spreken tot de mensen, zoals bewezen is door Hadith's en een Qur'an vers. (Qur'an 27:82).

• Wanneer dit beest verschijnt uit de grond zal hij het zand van zijn hoofd afschudden.

• Zijn kop is als dat van een stier, ogen zoals dat van een varken, oren zoals dat van een olifatnt, horens zoals dat van een hertenbok, nek zoals dat van een struisvogel, borst zoals dat van een leeuw, kleur zoals dat van een tijger, klauwen zoals dat van een kat, staart zoals dat van een ram, poten zoals dat van een kameel en het afstand tussen elke twee gewrichten is 12 Elleboogslengtes lang. (Tadhkirah).

• Het zal gaan naar een plek tussen Hajrul Aswad en Maqaamul Ibraheem in Makkah. Wanneer de mensen dit zien zullen ze alle kanten oprennen, behalve één groep mensen. Het beest zal hun bereiken en hun gezichten sieren met een staf, zoals schijnende sterren en zal 'Mu'min' schrijven op zijn voorhoofd. Het gezicht van ongelovigen op aarde zal hij vernietigen en lelijk maken. (Muslim, Tirmidhie).

• Daarna zal hij over de wereld reizen met een grote snelheid. 

• Hij zal de gezichten van alle kufaar bewerken, en niemand zal hem kunnen ontvluchten. (Muslim, Tirmidhie).

• Het is overgeleverd dat hij de staf van Mozes en ring van Solomo zal hebben. Daarna zal hij verdwijnen. 

• De zon zal uit het westen opgaan. Volgens wetenschappers zal dat binnenkort kunnen gebeuren. Het gebeurt wanneer de aarde stopt en het ander kant op gaat draaien, dan komt de zon op in het westen. Dit is al gebeurt met planeet mars. (Overgeleverd in Mishkat en door Imam Tabari). 

• Daarna zal een sterke wind uit de richting van Syrië komen en zielen van de gelovigen meenemen, waarna geen gelovige, zondaar of oprechte zal overblijven, behalve de ongelovigen. (Muslim).

• Dan zal de hele wereld onder leiding van ongelovige Afrikanen zijn. 

• Een zwarte man uit Ethiopië met dunne benen zal de Kaba breken, steen voor steen. (Ahmad).

• Hajj zal niet meer plaatsvinden. De woorden van de Qur'an zullen worden opgeheven.

• Een ruiter zal langs Madinah rijden en zal zeggen, 'Ooit waren hier veel moslims'. (Ahmad).

• Alleen de slechtste mensen zullen er blijven dus, en ze zullen zo zorgeloos zijn als dieren, goed en slecht zal ze niet schelen. (Overgeleverd door Imaam Muslim).

Openbaring:

Daniel ziet het symbolische beesten zijn vier rijken die de wereld geregeerd sinds hij woonde tot de val van Rome. Hij ziet ze in omgekeerde volgorde van de apostel Johannes, die is te wijten aan het feit dat Daniel al vooruit - de toekomst (. Zien was rond 553 BC), maar het uitzicht was van Genua naar het verleden (te zien was rond 1996 AD) Dus, terug te kijken. Daniël zag de buitenkant van een leeuw, beer en panter, die als Johannes in Openbaring bedoeld 13.2, de "vierde beest. Het was gruwelijk en afschuwelijk en had verschrikkelijke macht. Met zijn grote ijzeren tanden, verslinden en breken de rest vertreden voeten. verschilde van alle dieren die eraan voorafging, en had tien horens. "(Dan 7,7 B21)..

profeet Daniël:

St.vert. Naast de genoemde aanhangsels zijn ook (Susanna Islam Sunna) Daniel ziet het symbolische beesten zijn vier rijken die de wereld geregeerd sinds hij woonde tot de val van Rome. Hij ziet ze in omgekeerde volgorde van de apostel Johannes, die is te wijten aan het feit dat Daniel al vooruit - de toekomst (. Zien was rond 553 BC), maar het uitzicht was van Genua naar het verleden (te zien was rond 1996 AD) Dus, terug te kijken. Daniël zag de buitenkant van een leeuw, beer en panter, die als Johannes in Openbaring bedoeld 13.2, de "vierde beest. Het was gruwelijk en afschuwelijk en had verschrikkelijke macht. Met zijn grote ijzeren tanden, verslinden en breken de rest vertreden voeten. verschilde van alle dieren die eraan voorafging, en had tien horens. "(Dan 7,7 B21)

openbaringen:

Daniël aan koning Belsazar uit wat dat mysterieuze teken aan de wand toch betekent. Daniël vertaalt de Aramees-Hebreeuwse tekens in het Chaldeeuws: mene, mene, tekel, upharsin: geteld, geteld, gewogen, gedeeld. De laatste tekenen van de Dag des Oordeels (grote tekens)

De laatste tekenen van Qiyamah

• Een dik en donker rook zal zich ontwikkelen in de hemelen. (Muslim).

• Dit rook zal veertig dagen op aarde zijn, de gelovigen zullen het koud krijgen en de ongelovigen zullen er zwaar aan lijden, ze zullen zelfs flauwvallen uit pijn. (Abu Dawud).

• Daarna zal de hemel weer schoon worden en de rook zal verdwijnen. (Overgeleverd door Abu Dawud).

• Allah heeft het gehad over deze wolk in Zijn boek (Qur'an 44:10).

• Na een grote aardbeving zal een beest uit de berg Safa in Makkah verschijnen. (Muslim).

• Dit beest zal spreken tot de mensen, zoals bewezen is door Hadith's en een Qur'an vers. (Qur'an 27:82).

• Wanneer dit beest verschijnt uit de grond zal hij het zand van zijn hoofd afschudden.

• Zijn kop is als dat van een stier, ogen zoals dat van een varken, oren zoals dat van een olifatnt, horens zoals dat van een hertenbok, nek zoals dat van een struisvogel, borst zoals dat van een leeuw, kleur zoals dat van een tijger, klauwen zoals dat van een kat, staart zoals dat van een ram, poten zoals dat van een kameel en het afstand tussen elke twee gewrichten is 12 Elleboogslengtes lang. (Tadhkirah).

• Het zal gaan naar een plek tussen Hajrul Aswad en Maqaamul Ibraheem in Makkah. Wanneer de mensen dit zien zullen ze alle kanten oprennen, behalve één groep mensen. Het beest zal hun bereiken en hun gezichten sieren met een staf, zoals schijnende sterren en zal 'Mu'min' schrijven op zijn voorhoofd. Het gezicht van ongelovigen op aarde zal hij vernietigen en lelijk maken. (Muslim, Tirmidhie).

• Daarna zal hij over de wereld reizen met een grote snelheid. 

• Hij zal de gezichten van alle kufaar bewerken, en niemand zal hem kunnen ontvluchten. (Muslim, Tirmidhie).

• Het is overgeleverd dat hij de staf van Mozes en ring van Solomo zal hebben. Daarna zal hij verdwijnen. 

• De zon zal uit het westen opgaan. Volgens wetenschappers zal dat binnenkort kunnen gebeuren. Het gebeurt wanneer de aarde stopt en het ander kant op gaat draaien, dan komt de zon op in het westen. Dit is al gebeurt met planeet mars. (Overgeleverd in Mishkat en door Imam Tabari). 

• Daarna zal een sterke wind uit de richting van Syrië komen en zielen van de gelovigen meenemen, waarna geen gelovige, zondaar of oprechte zal overblijven, behalve de ongelovigen. (Muslim).

• Dan zal de hele wereld onder leiding van ongelovige Afrikanen zijn. 

• Een zwarte man uit Ethiopië met dunne benen zal de Kaba breken, steen voor steen. (Ahmad).

• Hajj zal niet meer plaatsvinden. De woorden van de Qur'an zullen worden opgeheven.

• Een ruiter zal langs Madinah rijden en zal zeggen, 'Ooit waren hier veel moslims'. (Ahmad).

• Alleen de slechtste mensen zullen er blijven dus, en ze zullen zo zorgeloos zijn als dieren, goed en slecht zal ze niet schelen. (Overgeleverd door Imaam Muslim).

De laatste tekenen van de Dag des Oordeels (grote tekens)

De laatste tekenen van Qiyamah

• Een dik en donker rook zal zich ontwikkelen in de hemelen. (Muslim).

• Dit rook zal veertig dagen op aarde zijn, de gelovigen zullen het koud krijgen en de ongelovigen zullen er zwaar aan lijden, ze zullen zelfs flauwvallen uit pijn. (Abu Dawud).

• Daarna zal de hemel weer schoon worden en de rook zal verdwijnen. (Overgeleverd door Abu Dawud).

• Allah heeft het gehad over deze wolk in Zijn boek (Qur'an 44:10).

• Na een grote aardbeving zal een beest uit de berg Safa in Makkah verschijnen. (Muslim).

• Dit beest zal spreken tot de mensen, zoals bewezen is door Hadith's en een Qur'an vers. (Qur'an 27:82).

• Wanneer dit beest verschijnt uit de grond zal hij het zand van zijn hoofd afschudden.

• Zijn kop is als dat van een stier, ogen zoals dat van een varken, oren zoals dat van een olifatnt, horens zoals dat van een hertenbok, nek zoals dat van een struisvogel, borst zoals dat van een leeuw, kleur zoals dat van een tijger, klauwen zoals dat van een kat, staart zoals dat van een ram, poten zoals dat van een kameel en het afstand tussen elke twee gewrichten is 12 Elleboogslengtes lang. (Tadhkirah).

• Het zal gaan naar een plek tussen Hajrul Aswad en Maqaamul Ibraheem in Makkah. Wanneer de mensen dit zien zullen ze alle kanten oprennen, behalve één groep mensen. Het beest zal hun bereiken en hun gezichten sieren met een staf, zoals schijnende sterren en zal 'Mu'min' schrijven op zijn voorhoofd. Het gezicht van ongelovigen op aarde zal hij vernietigen en lelijk maken. (Muslim, Tirmidhie).

• Daarna zal hij over de wereld reizen met een grote snelheid. 

• Hij zal de gezichten van alle kufaar bewerken, en niemand zal hem kunnen ontvluchten. (Muslim, Tirmidhie).

• Het is overgeleverd dat hij de staf van Mozes en ring van Solomo zal hebben. Daarna zal hij verdwijnen. 

• De zon zal uit het westen opgaan. Volgens wetenschappers zal dat binnenkort kunnen gebeuren. Het gebeurt wanneer de aarde stopt en het ander kant op gaat draaien, dan komt de zon op in het westen. Dit is al gebeurt met planeet mars. (Overgeleverd in Mishkat en door Imam Tabari). 

• Daarna zal een sterke wind uit de richting van Syrië komen en zielen van de gelovigen meenemen, waarna geen gelovige, zondaar of oprechte zal overblijven, behalve de ongelovigen. (Muslim).

• Dan zal de hele wereld onder leiding van ongelovige Afrikanen zijn. 

• Een zwarte man uit Ethiopië met dunne benen zal de Kaba breken, steen voor steen. (Ahmad).

• Hajj zal niet meer plaatsvinden. De woorden van de Qur'an zullen worden opgeheven.

• Een ruiter zal langs Madinah rijden en zal zeggen, 'Ooit waren hier veel moslims'. (Ahmad).

• Alleen de slechtste mensen zullen er blijven dus, en ze zullen zo zorgeloos zijn als dieren, goed en slecht zal ze niet schelen. (Overgeleverd door Imaam Muslim).

 Jaja, Waar komt de waarheid vandaan? tuurlijk het NT.. Lees bovenstaande goed...

Het Brood op 18-06-2014 21:55

Yhwh God is Here...

en Jezus Christus is Here...

en Hen beiden is alle macht in de hoogste hemelen en op aarde en in de aarde en in de zeeën en oceanen...

en geen ding is Hen onmogelijk ! 

Hoe zeer ook de vijanden briesen en snuiven... wanneer YHWH-Elohim zich tegen hen keert en hen aanblaast in toorn... verdorren zij ter plekke.

Wee de vijanden van Israël... en wee de vijanden van de gemeenten/kerken van de Levende GOD op de dag dat God Yhwh de Almachtige, de Allerhoogste, en Jezus Christus met hen in het oordeel gaan hier op aarde... of in de eeuwigheid hierna !

Onze God Yhwh is een verterend vuur voor Zijn tegenstanders. Wee hen op de dag van Zijn heilige woedde jegens hen. Wee hen !

Vuurvliegje op 18-06-2014 23:08

De wederkomst Van Jezus Christus, de gekruisigde Heer en Zoon van God de Almachtige Vader, zal vooraf gegaan worden door een wereldwijde Waarschuwing. De uitgelezen kans om Jezus Christus als je persoonlijke Verlosser aan te nemen. Hij zal ieder mens laten weten wie Hij is. Zijn liefde voor ieder mens is zo onmetelijk groot, dat Hij een ieder die Hem aanroept zal vergeven, hoe groot hun zonden ook zijn. Hij doorziet ons hart en wil graag dat ieder mens Zijn Koninkrijk, het Paradijs kan binnengaan. Stel je eens voor een Nieuwe Aarde en een Nieuwe Hemel, waar iedereen als de mensenfamilie vreedzaam samen woont. Geen honger, ziekte, tranen en dood meer. Dat is Gods belofte aan ons als wij bidden, dat Zijn Koninkrijk moge kome en dat Zijn wil geschiede op Aarde als in de Hemel. Het verzegelde boek van Daniël is sinds 2010 geopend als de Book of Truth, ofwel het Boek der Waarheid. Jezus waarschuwt dat de dag van de Waarschuwing nu zeer nabij is. Nu is de tijd om je geweten te onderzoeken en Hem om vergeving te vragen. De boodschappen kun je vinden op http//:www.thewarningsecondcoming of op www.dewaarschuwing.be. 

visje op 19-06-2014 13:59

De vrees voor God is het begin, van ware kennis en wijsheid.

niet de wijsheid van deze wereld, maar de hemelse wijsheid,

die enkel begrepen kan worden door eerst ontzag te hebben voor Schepper.

De Schepper van Hemel en Aarde,

wordt niet wijs in uw eigen ogen,

maar zie voor ware wijsheid op naar de Schepper op, Hij heeft ons gemaakt,

en kent ons het beste, Zijn woord de Bijbel is als een gids voor ons leven.

Jezus is het levende woord, Hij kwam de vader openbaren,

in wie geen onrecht mogenlijk is, vertrouw op Hem met héél je hart,

ziel en verstand, dan zult je ontkoming verkrijgen op de Dag van Wraak.

Wreekt uw zelf niet geliefde, want aan mij is de wraak, zegt de Here!

het oordeel komt ons niet toe,

blijf bidden dat er nog vele de Ware Weg zullen vinden,

we leven nog steeds in de Genade tijd, de tijd van Aanneming als zonen en dochters.

Visje.

Josefientje op 22-06-2014 23:34
Josefientje op 22-06-2014 22:30

@Rebas, dit antwoord dan ook maar aan jou eventjes, graag gedaan

Kristal op 22-06-2014 21:24

Blijf gerust bij je mening, ik blijf hierbij: nu uit de NBG Vertaling 1951

Jozua 24:14

14 Welnu, vreest dan de Here en dient Hem oprecht en getrouw; doet weg de goden die uw vaderen gediend hebben aan de overzijde der Rivier en in Egypte, en dient de Here. 15 Maar indien het kwaad is in uw ogen, de Here te dienen, kiest dan heden, wie gij dienen zult: òf de goden die uw vaderen aan de overzijde der Rivier gediend hebben, òf de goden der Amorieten, in wier land gij woont. Maar ik en mijn huis, wij zullen de Here dienen!

Josefientje op 22-06-2014 23:39

citaat Rebas laatste alinea elders:

""Dat godendom heeft de mensheid geen geluk gebracht,in tegendeel ""  einde citaat.

Dat kun je pas zeggen als je in de Eeuwigheid bent, dàn zal  a l l e s  duidelijk zijn, ook waarom je dáár bent waar je dan terechtgekomen bent. Ik kan je verder niet van dienst zijn, je mag alles zelf weten en overal zelf voor kiezen!

Josefientje op 23-06-2014 11:00

Jozua 24 :14,15  

op 22-06-2014 23:34

Ik vergat de link erbij te geven, heel graag, Jozua 24 :14,15

http://www.biblija.net/biblija.cgi?m=Jozua+24&id42=1&id16=1&id36=1&l=nl&set=10

Ludwig op 23-06-2014 15:42

jeremia 51 :1-2

"zo zegt de Here : Zie , Ik verwek tegen babel en tegen de inwoners van het Hart-mijner-tegenstanders de geest van een verderver en Ik zend op babel wanners af,

die het zullen wannen en zijn land uitschudden, want zij omringen het van alle kant op de dag van het onheil."

gaat dit over "isis" ???

Het gaat om een Bijbelvertalingen  (NKJV,CJB en de Jeruzalem Bijbel)  waarin er een bijzondere vertaling is voor vers één. Daarin staat vertaald i.p.v. “hart mijner tegenstanders” (het willen breken van God en Zijn wil.) degenen die wonen in “Leb Kamai” en deze vertaling is correct.

 

Leb Kamai is een codewoord of cryptogram voor Chaldea.

In Chaldea woonden dus de mensen die zich bezighielden met magische krachten. Er is sprake van een vloek van Leb Kamai welke bekrachtigd werd door Izebel.

Izebel diende de Baal, en Baal was de grote God van Babylon.

Leb Kamai is vrouwelijk en refereert naar Isebel. Deze vrouw is als een geheimenis, de Bijbel gebruikt symbolisch “vrouw” voor “kerk”

Het Brood op 23-06-2014 19:09

Wie de naam van Yahweh...

de Heere aanroept die zal gered en geholpen worden. Amen.

En het zal gebeuren dat een ieder die de naam van Yhwh of van Jezus de Christus aanroept, die zal gered en geholpen worden, zo waarlijk Yhwh de Almachtige en Heerser en Koning der eeuwen is... gelijk Zijn eveneens door Zijn macht en gezag almachtige Zoon Yahschua ha Maschiach/Jezus de Christus. Amen.

En dit zegt Yhwh de Almachtige : Roept Mij aan in uw nood en Ik zal u redden... en gij zult Mij verheerlijken. Amen.

visje op 23-06-2014 19:55

Amen, Het Brood, ik citeer uw interpretatie van de apostel Paulus:

Romeinen hoofdtsuk 10:

Als uw mond belijdt dat Jezus de Heer is en uw hart gelooft dat God hem uit de dood heeft opgewekt, zult u worden gered. 
10 Als uw hart gelooft, zult u rechtvaardig worden verklaard; als uw mond belijdt, zult u worden gered. 
11 Want de Schrift zegt: ‘Wie in hem gelooft, komt niet bedrogen uit.’ 
12 En er is geen onderscheid tussen Joden en andere volken, want ze hebben allen dezelfde Heer. Hij geeft zijn rijke gaven aan allen die hem aanroepen, 
13 want er staat: ‘Ieder die de naam van de Heer aanroept, zal worden gered.’
14 Maar hoe kunnen ze hem aanroepen als ze niet in hem geloven? En hoe kunnen ze in hem geloven als ze niet over hem hebben gehoord? En hoe kunnen ze over hem horen als hij niet verkondigd wordt? 
15 En hoe kan iemand verkondigen als hij niet is uitgezonden? Het is zoals geschreven staat: ‘Welkom zijn zij die goed nieuws verkondigen.
visje.
Ludwig op 24-06-2014 14:31

jeramia 50 : 2-3

"boodschapt onder de volken en laat het horen, verheelt(trachten iets aan het gezicht te ontrekken, verbergen) het niet, zegt: babel is genomen , bel staat beschaamd, merodak teneergeslagen (http://www.oldpaths.com/Archive/Davison/Roy/Allen/1940/062-vlucht.html )

beschaamd staan zijn beeld, teneergeslagen zijn drekgoden.

want er rukt een volk tegen op uit het noorden (issis???), dat zijn land tot een woestenij zal maken, zodat er geen inwoner in is ; zowel mensen als dier zijn gevloden(vluchten), verdwenen."

http://nl.wikipedia.org/wiki/Babylon_(stad)

Ludwig op 24-06-2014 14:58

jesaja 46 : 8-13

"denkt hieraan en vermant u; gij overtreders, neemt het ter harte.

denkt aan hetgeen vroeger, vanouds, gebeurde; Ik immers ben God , en er is geen ander,

god, en niemand is Mij gelijk ; Ik die van den beginnen de afloop verkondig en vanouds wat nog niet geschied is ; die zeg: Mijn raadsbesluit zal volbracht worden en Ik zal Mijn welbehagen doen; die uit het oosten een roofvogel roep, uit een ver land de man van Mijn raadsbesluit; Ik heb gesproken, Ik doe het ook komen; Ik heb het ontworpen, Ik breng het ook tot uitvoering.

hoort naar Mij, gij trotsen van hart, die ver van gerechtigheid zijt. Ik breng Mijn Gerechtigheid nabij, zij is niet ver, en Mijn Heil zal niet vertoeven ; Ik geef in Sion heil, aan Israel Mijn luister".

Kay op 26-06-2014 11:44

http://www.zlkw.nl/wp-content/uploads/2013/08/Olie.pdf

Dit artikel/onderwijs gaat over wat er werkelijk wordt bedoeld met de olie in de kruikjes van de wijze maagden, erg interessant, zelfs ietwat schokkends.

bless Kay

Het Brood op 26-06-2014 16:42

Anti-Christus =

a. Hij/zij die tegen Jezus de Christus, het vleesgeworden woord van God, is... en tegen Zijn evangelie-leer en tegen de ware gemeente van de Levende God is... en die de Vader Yhwh God en de Zoon Yahschua ha Maschiach/Jezus de Christus loochent. 1 Joh. 2 ; 18-29.   1 Joh 4 : 1-6.

b. Tevens hij/zij die zich zelf voor Jezus de Christus uitgeeft... oftewel zich als de Messias/Gezalfde/Christus laat bestempelen of noemen of laat aanbidden of verheerlijken/huldigen... of die mensen voor zich laat neerknielen of buigen en zich uitgeeft voor de plaatsvervanger van Jezus de Christus of plaatsvervangende Christus.

Mattheüs 24 ; 4-5 + 11-12 + 23-28.

Er zijn vele anti-christussen op aarde geweest door de eeuwen heen... zoals er ook nu... en er in de toekomst zullen zijn.

Weest waakzaam, want er zullen vele valse profeten en valse apostelen en valse evangelisten en valse herders en valse leraren (dwaalleraars) en valse christussen en valse christenen komen... die de ware leer van Jezus de Christus niet correct belijden... maar ze vervalsen... en ze zo gebruiken dat zij macht krijgen over de gelovigen om ze zowel geestelijk als psychisch en lichamelijk en financieel en materieel te  misbruiken of uit te buiten... omwille van hun machtswellust en geldgier en winstbejag... en zondige en gruwelijke vleselijke begeerten, die zij willen bevredigen in hun eigen goddeloze en vleselijke en aan God-vijandige wellust.

Zie 2 Korinthe  11.  Fillipenzenbrief 3. en  Kolossenzen  2.  en Judas-brief.  en  2 Petrus 2- 3 ; 1-7.  

1 Timotheüs 4 ;1-5.  en  2 Timotheüs 2 ; 14 - 3 ; 17.  en  Titus 1 ; 10-16.    2 Thessalonisenzen 2.

En ziet, zij waren en zijn er al... weest op uw hoedde.

visje op 27-06-2014 09:09

Ludwig,

Deuteronomium 32: de Rots, wiens werk volkomen is,

omdat al zijn wegen recht zijn;
een God van trouw, zonder onrecht,
rechtvaardig en waarachtig is Hij.
------------------------------------------------------
Een ware garantie voor ons, zijn wegen zijn gerechtigde wegen, alles is voorzegd, en zo zal het geschiede, dankje.
Kay, mooi artikel,,,,,,,het begin van wijsheid is de vrees voor God de Almachtige, zijn wegen onderzoeken en daarin blijven,,,dat is leven met verstand, en als olie, omdat het je sterk houdt.
Het Brood, men wil schijnbaar niet beseffen, dat de antiechrist stroming uit eigen kringen voort is gekomen,,dat geeft te denken.
Je ziet veel mensen die Jezus nog wel als mens willen navolgen, of een profeet, maar dat Hij "de Christus is" dat wordt door vele weg geredeneerd, dus zijn ze besmet met de afvallige sfeer, die er reeds was in de eerste eeuwse gemeentes, dankje voor jou heldere bericht.
De Duivel kan zich voor doen als een engel des licht.
Gods zegen speciaal voor hen, die hen kruikjes gevuld hebben met rijke waarheids olie, toets alle dingen, onderzoek alle dingen, aan de hand van Gods woord.
Groetjes visje
Hubo op 27-06-2014 11:30

Laatst merkte ik wat oneerbiedig licht provocerend op dat wat mij betreft Jodendom,Christendom en Islam één pot nat zijn.Vooral omdat toen nogal schamper gereageerd werd op iemand die het over Nederland als christelijk islamitisch land had.Het zijn natuurlijk verschillende Godsdiensten,waarbinnen ook weer grote verschillen zijn,maar wat ik wel meen is dat het bete is naar overeenkomsten te kijken en het goede te behouden,dan krampachtig vast te houden aan een veronderstelde eigen identiteit.En daarbij mag je in deze gepolariseerd tijd natuurlijk best een beetje op je hoede zijn.Persoonlijk kies ik daarbij voor een open wereldse instelling waarin ook plaats is voor ideeën uit Hindoeïsme en Boedhisme.En Putin wordt hier wel eens afgeschilderd als reborn Christian en de enige die nog opkomt voor de zaak van het Christendom,maar ik heb eigenlijk geen reden om aan te nemen dat hij er persoonlijk wezenlijk anders over denkt dan ik.

NN op 27-06-2014 11:31

Jona is boos op God omdat Hij de Ninivieten spaart ondakns hun godeeloosheid en wilde daarom ook helemaal niet gaan preken in de goddeloze stad.

God wint echter toch het hart van Jona met de wonderboom en Zijn vermaning:

Maar God vroeg Jona: Zijt gij terecht vertoornd over de

      wonderboom? En hij antwoordde: Terecht ben ik vertoornd, ten dode

      toe.

       10  Toen zeide de Here: Gij wildet de wonderboom sparen, waarvoor

      gij u geen moeite hebt gegeven en die gij niet hebt doen groeien,

      die in een nacht is ontstaan en in een nacht is vergaan.

       11  Zou Ik dan Nineve niet sparen, de grote stad, waarin meer dan

      honderdtwintigduizend mensen zijn, die het onderscheid niet kennen

      tussen hun rechterhand en hun linkerhand, benevens veel vee?

Waarom deze citaten?
Omdat er op de hele wereld nog niets is veranderd en het bewijs daarvoor kunt u lezen over de manier waarop de Belgen al decennia niet eens hun vlag korrekt weten te gebruiken!

http://www.joop.nl/kijk-nou/detail/artikel/27446_belgen_hangen_nationale_vlag_al_183_jaar_verkeerd/

Tis maar dat u niet denkt dat sinds Jona er veel veranderd zou zijn. En dit is nog maar 1 bloot feit uit het oneindige bombardement feiten via de media dat onze hoop op een intelligente liefdevolle samenleving zou moeten ondermijnen. Maar dan is daar de Messias Die bidt:

het Onze Vader, en Uw Koninkrijk kome!

Gedragen en voor eeuwig door Jezus betasald met Zijn Bloed, zelfs voor de domste Belgen en de grootste zondaars uit Ninive

Josefientje op 27-06-2014 23:18

@Kay op 26-06-2014 11:44  ik heb het onderwerp dat je doorgaf gelezen,ik begrijp het eerlijk gezegd niet betreffende de dwaze maagden, zou je het uit kunnen leggen. Ik sluit wel af voor vandaag.

NN op 28-06-2014 22:39

De Heer heeft over Zijn eigen lijden geprofeteerd:

De Zoon des mensen gaat wel heen gelijk van Hem geschreven

 staat, doch wee die mens, door wie de Zoon des mensen verraden

      wordt.

       25  Het ware voor die mens goed geweest, als hij niet geboren

      was. 

Nu weten we allen dat het volk der Joden de paralellel weg gaat van de Heer:

Van lijden naar heerlijkheid. 

Maar nooit zonder dat wat geschreven staat niet eerst in vervulling gaat.

Nu staat er in de Torah een alarmerende zin:( Zacharia 12)

8  In het gehele land, luidt het woord des Heren, zullen twee

      derden uitgeroeid worden en de geest geven, maar een derde zal

      daarin overblijven.

 9  Dat derde deel zal Ik in het vuur brengen, en Ik zal hen

      smelten, zoals men zilver smelt, ja hen louteren, zoals men goud

      loutert. Zij zullen mijn naam aanroepen en Ik zal hen verhoren.

      Ik zeg: Dat is mijn volk; en zij zullen zeggen: De Here is mijn

      God.

De vraag is nu of God ISIS zal dwingen zijn gerichten aan Israel uit te voeren. Denk maar niet dat ISIS ook maar enige weerstand tegen die ‚bediening’ zal hebben het moordtuig te zijn waarmee God Zijn woord zal bevestigen. Het zal doen denken aan Gog dat van Godswege haken in de kaken krijgt en heengevoerd naar het Dal der beslissing in de allerlaatste ronde. En leest u gerust weerhaken in plaats van haken zo sterk is Gods greep op de ontwikkelingen en strijd in de eindtijd. 

Nu weten we dat als iets staat beschreven zal het (eenmaal) ook gebeuren. Dat blijkt ook uit de woorden van Jezus Christus die tijdens Zijn hele bediening op aarde steeds verwees naar:'er staat geschreven'. Juist in confrontatie met de duivel die weet wat er geschreven staat en Hem wilde verleiden hem, de duivel, te aanbidden bij de verzoeking op de berg.

En ook nu zullen er velen zijn die Israel willen waarschuwen, ja zelfs als Petrus zullen zeggen: Here, dat verhoede God! Toen Jezus sprak over Zijn komende lijden en sterven. Heel 'humanistisch' van Petrus maar een wens die als de Here had verhoord ons eeuwige verdoeming ten gevolge zou hebben!

Naar mijn begrip van de Bijbelse aionen zal het best wel eens kunnen zijn dat we voor de vreselijke profetie uit Zach 12 staan. Die van de uitroeing van twee derden in het land.

NN op 29-06-2014 00:27

Correctie: Zacharia 13 vers 8-9 

Het Brood op 30-06-2014 18:53

Infiltratie van kerken...

gemeenten en kerkelijke of interkerkelijke organisaties of allianties door anti-christenen of valse leidinggevenden of huichelachtige/toneel-spelende goddelozen die zich voordoen als gelovigen of "christenen"...

kan de leer verzieken of hun visie of hun doelstellingen... en ze afvallig maken van de Levende God en Zijn ware bijbelse heilige apostel-en profetenleer.

Ten tijde van het oud-testamentische volk Israël waren vaak de politieke leiders of koningen/heersers als ook de religieuze leiders van het volk verleiders en misleiders... die de ware gelovigen en godsvrezenden en rechtvaardigen en profeten/zieners bestreden... en trachten hun de mond te snoeren, opdat het ware woord van God niet meer tot het volk gesproken zou worden, zodat zij hun goddeloze en onrechtvaardige boze werken konden blijven doorzetten tot hun eigen voordeel of gewin. Maar GOD bracht toch Zijn woord van oordeel en genade via de getrouwen, de profeten/zieners/openbaarders.

Ook in deze tijd zijn er vele misleiders en verleiders onder de hooggeplaatsten op politiek, religieus en alle andere terreinen.

Weest wakker en oplettend/waakzaam dat gij niet door de listen van de bozen verstrikt geraakt in hun boze en goddeloze of valse getuigenissen en verdraaide beweringen... en niet ten buit wordt voor deze rovers en moorders van mensenzielen... en gij niet uw eigen standvastigheid in het ware geloof in het ware evangelie verliest. Amen.

Houdt vast hetgeen gij hebt, opdat gij niet uw hemelse kroon verliest, maar ten volle uw hemelse loon ontvangt op de dag van Christus Jezus voor Zijn rechterstoel. Amen.

Josefientje op 30-06-2014 22:26

We komen nu aan bij het begin van de geboorteweeën

26 juni 2014 - door Walid en Maria Shoebat

http://www.wimjongman.nl/nieuws/2014/geboorte-wee.html

 

(Geachte Mod. de zwart gedrukte letters kreeg ik niet uit de titel van het artikel, excuses daarvoor)

NN op 01-07-2014 19:39

Langzaam dringt het tot het Joodse volk door wat Jezus heeft bedoeld met:

45  Maar als die slaaf in zijn hart zou zeggen: Mijn heer blijft

      lang uit, en hij zou beginnen de slaven en slavinnen te slaan, en

      te eten, en te drinken en dronken te zijn,

       46  dan zal de heer van die slaaf komen op een dag, dat hij het

      niet verwacht en op een uur, dat hij niet weet, en hij zal hem

      folteren en hem in het lot der trouwelozen doen delen.

       47  Die slaaf nu, die de wil van zijn heer kende en geen

      toebereidselen getroffen heeft, of niet gedaan heeft naar de wil

      van zijn heer, zal vele slagen ontvangen.

       48  Wie echter die wil niet heeft gekend en dingen heeft gedaan,

      die slagen verdienen, zal er weinige ontvangen. Van een ieder, wie

      veel gegeven is, zal veel geeist worden, en aan wie veel is

      toevertrouwd, van hem zal des te meer worden gevraagd.

visje op 01-07-2014 21:09

woorden van wijsheid, en inzicht, 

Weet dat de laatste dagen zwaar zullen zijn.De mensen zullen egoïstisch zijn, geldzuchtig, zelfingenomen en arrogant. Ze zullen God lasteren, geen ontzag tonen voor hun ouders, ondankbaar zijn en niets heilig achten. Ze zullen harteloos zijn, onverzoenlijk, lasterziek, onbeheerst en wreed. Ze zullen het goede haten  en onbetrouwbaar, roekeloos en verblind zijn. Het genot zullen ze meer liefhebben dan God,  ze zullen de schijn van vroomheid ophouden, maar de kracht ervan miskennen. Keer je af van zulke mensen. Sommigen van hen dringen zich op aan hele families en krijgen dan vrouwen in hun macht die met zonde beladen zijn en door allerlei begeerten worden gedreven, die almaar willen leren maar nooit in staat zullen zijn de waarheid te kennen. Zoals Jannes en Jambres zich tegen Mozes hebben verzet, zo verzetten deze dwaalleraren zich tegen de waarheid. Het zijn mensen met een zieke geest en een onbetrouwbaar geloof. Maar ze zullen niet veel bereiken, want iedereen zal hun dwaasheid snel doorzien, zoals ook met Jannes en Jambres gebeurde. Jij daarentegen bent mij trouw gevolgd in mijn leer, mijn levenswijze, streven, geloof, geduld, liefde, volharding, en je hebt hetzelfde lijden en dezelfde vervolgingen ondergaan die mij in Antiochië, Ikonium en Lystra hebben getroffen. Ik heb ze allemaal doorstaan, de Heer heeft mij steeds weer gered. Allen die vroom en in eenheid met Christus Jezus willen leven, zullen worden vervolgd. Slechte mensen en oplichters zullen van kwaad tot erger vervallen; het zijn bedriegers die zelf bedrogen worden. Maar jij, blijf bij alles wat je geleerd hebt en met overtuiging hebt aangenomen. Je weet wie je leraren waren  en bent van kindsbeen af vertrouwd met de heilige geschriften die je wijsheid kunnen geven, zodat je wordt gered door het geloof in Christus Jezus. Elke schrifttekst is door God geïnspireerd en kan gebruikt worden om onderricht te geven, om dwalingen en fouten te weerleggen, en om op te voeden tot een deugdzaam leven, zodat een dienaar van God voor zijn taak berekend is en voor elk goed doel volledig is toegerust.
Het Brood op 02-07-2014 05:35

Bij God en bij Jezus...

de Christus moet je zijn, ja waarlijk, bij Hen moet je wezen...

dit kunt gij allen in de heilige schriften lezen.

Komt tot Hen !

Want bij en door Hen is het geschenk van de vergeving van zonden en misdaden en van het nieuwe en eeuwige leven...

dat Zij U graag gratis geven...

door geloof in Jezus' volbrachtte heil op het kruis... en Zijn aldaar gevloeide bloed...

want dit maakt al uw zonden-schade voor God's aangezicht weer goed !

Door Zijn bloed maakte God vrede tussen Hem en U...

Dus... komt tot Hem... Nu !

 

 

Alfredo op 02-07-2014 20:28

Wat raar,waarom heeft een alwetende"God" bloed nodig om met een "mens" vrede te hebben.

Kan je het voorstellen dat de"Almachtige" in al zijn pracht ,een contract bezegeld met bloed.

Ik dacht dat alleen de rest van de wereld dat deed ,dus toch ook de stammen-God van wat nu het midden-oosten heet,heeft bloed offers nodig,goh wat grappig,

Dus... komt tot Boenga...Nu!!!

Het Brood op 03-07-2014 00:24

Alfredo....

Jezus Christus is het laatste en enige offer dat God aanvaardde en aanvaardt !

Er is nu geen offer meer op aarde nodig !

Het is volbracht ! Het Lam van GOD, Jezus, werd op het kruis geslacht !

Wie nu nog mens- of dieroffers brengt tot God... dwaalt... en is misleidt door satan en zijn religieuze demonen.

God aanvaardde en aanvaardt geen ander offer voor Zijn troon waardoor de mens gered kan of zal worden... dan aléén het bloed van Zijn eigen heilige Zoon Jezus de Christus, die nooit zondigde en geen zonde had nog kende in zijn eigen leven... en daarom ook het enige volmaakte offer voor God's troon op aarde was dat gebracht kon worden om de zondige mens met God te verzoenen... door Zijn bloed op het kruis van Golgatha. Amen.

Daarom zei Jezus ook : IK ben de weg.

Alléén via Zijn offer op het kruis... en Zijn bloedvloeiing aldaar.... is er vergeving van misdaden en zonden... en wordt de weg/deur naar het paradijs van God geopend voor allen die in Hem geloven. 

Alléén via geloof in Zijn verlossings-/reddings-werk op het kruis komt men in de tegenwoordigheid van God de Vader... zonder door God eeuwig en eindeloos vervloekt of verdoemt of veroordeelt te worden.

Er is door God zelf géén andere weg aan de mensheid getoont om met God in het reine te komen... dan alléén door bekering en geloof in Jezus Christus en Zijn bloed... tot vergeving van de zonden... en tot verzoening van onze zielen met God... zodat wij als geschenk het nieuwe en eeuwige leven ontvangen van uit God's liefdevolle schenkende goedheid oftewel genade. Amen.

Jezus Christus de Levende zegt : Kom tot Mij !

Zijn God en Vader en hij zijn de schenkers van het eeuwige leven aan allen die in hen geloven... en die hen aanroepen in oprecht gebed... en hen danken dat zij het volbracht hebben tot heil/zegen/redding over allen die hen dankbaar in geloof aanvaarden.

Ludwig op 04-07-2014 22:21

shabbat shalom ,

jesaja 54 :17

"elk wapen dat tegen u gesmeed wordt , zal niets uitrichten, en elke tong die zich voor het gericht (de vierschaar , het gerecht Gods , aanklagen bij God)

tegen u keert, zult gij in het ongelijk stellen.

dit is het deel van de knechten des Heren en hun recht van Mijnentwege , luidt het woord

des Heren."

Josefientje op 05-07-2014 12:00
Josefientje op 05-07-2014 20:39

Rapture Panel 31-05-2014 Dr David Reagan e.a.

Christ in Prophecy.  https://www.youtube.com/watch?v=dL1izn8N50o

Ludwig op 08-07-2014 11:48

bloedmaan op 8 oktober 2014 binnen 3 maanden

hier een filmpie maar de vrouw in dit filmpje heeft zwart geoogde ogen dus bezeten maar de informatie is verhelderend

2015 zonsverduistering 20 maart gevolgd door een bloedmaan 4 april is dit een teken of het teken waarvan geschreven is in o.a. handelingen 2:20? God weet het

https://www.youtube.com/watch?v=EEfvgX_isro

https://www.youtube.com/watch?v=EEfvgX_isro

lee op 13-07-2014 11:45

Wat van jezus komt zal altijd bestreden worden vooral in deze tijd k geloof dat wij de opname zullen meemaken als je moeite maakt om het woord te lezen jezus te leren kennen inplaats van je tijd hier in discussie te gaan wat nep en echt is k zie alleen mensen in de naam van jezus genezen weer lachen in hem leef in een zegen geleid door zn geest er is niks mooiers dan met jezus wandelen k ben niet perfect maar door de heilige geest die je vormt word je dat eindstand wel t is belangrijk dat we ons naasten lief hebben k gun niemand de hel maar laten we niet discussiëren maar ondervinden   want jezus gaat en zal komen net zoals dat als je in de zonde sterft naar de hell gaat dus laat je niet misleiden onderzoek voor jezelf t is simpel de duivel is uit op je ziel en wetende dat als je blijft zondigen en sterft met hem zal zijn op de dag des oordeels wat jezus deed en doet en gaat doen heb k niemand zien doen met zoveel liefde hij nam ons schuld en betaalde de prijs door t kruis zijn we vrijgekocht van die straf k dank hem daarvoor  zo is het ook mn gebed dat de heilige geest jullie hart aanraakt en zn liefde toont niks mooiers dan zijn liefde  maja godzegen jullie en ga op onderzoek uit 

Drossaard op 14-07-2014 10:01

@Ziva, je schrijft op 13/7 om 17u55:

"Voor alle duidelijkheid de Joden hebben de Here Jezus niet vermoord, maar de Romeinen. Pontius Pilatus liet de menigte kiezen uit wie er dood moest Barabas of de Here Jezus. Omzo zijn handen in onschuld te kunnen wassen. En omdat er veel vrienden van Barabas aanwezig waren schreewden ze de Here Jezus"

Ik wil je stimuleren je geloofskennis bij te vijlen aan de hand van de volgende Bijbelversen: In Joh.19:11 legt de Jood Jezus Zelf -nog voor Zijn dood- de grootste schuld bij de Joden die Hem aan Pilatus overgeleverd hebben (zie Joh.18:35).De Joodse apostel Paulus zegt onomwonden dat de Joden de Here Jezus gedood hebben in 1 Thes.2:15. Lees ook Hand.2:23. In Hand.2:36 verklaart Lucas dat heel het huis Israël Jezus heeft gekruisigd.Deze versen mogen echter nooit aanleiding zijn om Joden te gaan vervolgen!

Josefientje op 14-07-2014 16:09

Hij droeg onze smarten

T’en zijn de Joden niet, Heer Jesu, die u kruisten,Noch die verraderlijk u togen voor ’t gericht,Noch die versmadelijk u spogen in ’t gesicht,Noch die u knevelden, en stieten u vol puisten,

T’en zijn de krijgslui niet die met hun felle vuistenDe rietstok hebben of de hamer opgelicht,Of het vervloekte hout op Golgotha gesticht,Of over uwe rok saam dobbelden en tuisten –

Ik ben ‘t, o Heer, ik ben ‘t die u dit heb gedaan,Ik ben de zware boom die u had overlaân,Ik ben de taaie streng waarmee Gij ging gebonden,

De nagel en de speer, de gesel die u sloeg,De bloed-bedropen kroon die uwe schedel droeg,Want dit is al geschied, helaas! om mijne zonden.

getuige op 14-07-2014 16:33

Verbond van God met Israël en daardoor God's volk?

Denk eens heel goed na over de volgende stelling:

 De Thora spreekt tot Noach en zijn zonen’, of: ‘De Thora spreekt tot heel de mensheid’, of: ‘De Thora spreekt tot de rechtvaardigen onder de mensen’ 

Tot welk antwoord kom U?

En hoe rechtvaardig je de wandaden  ook zo onder de Israëlieten.(Door te roepen "Gods volk"). Laat dat oordeel aan Heere.

getuige op 14-07-2014 16:39

Verwijderd. Zie punt 1. Mod.

getuige op 14-07-2014 16:57

Excuseert u mij mod.

Alfredo op 02-07-2014 20:28

De enige oplossing was, dat God naar de aarde kwam, dat Hij geboren werd uit een maagd, zodat geen man aan de bevruchting van de Heere Jezus deel had. Hij werd uit de Heilige Geest geboren (Matth. 1 : 18), en had Goddelijk bloed! In Hand. 20 : 28 lezen we dan ook dat God Zijn Gemeente verkregen had door het vergieten van Zijn Eigen bloed, Gods zondeloze bloed! “Zo hebt dan acht op uzelf, en op de gehele kudde, waarover u de Heilige Geest tot opzieners gesteld heeft, om de Gemeente G te weiden, Welke Hij Verkregen heeft door Zijn eigen bloed”. Vandaar dat het Lichaam van de Heere Jezus aan het kruis van Golgotha voor ons verbroken moest worden, en dat Zijn bloed voor onze zonden vergoten moest worden. 

Drossaard op 14-07-2014 21:40

@Josefientje, getuig je met deze bijdrage van 16:09 dat je een gedicht van een Nederlands predikant uit de 17e eeuw stelt boven hetgeen de Heilige Schrift leert? Dus Jezus, Lucas en Paulus zagen maar ten dele, Revius ten volle? Nee toch, hopelijk?

Respect op 14-07-2014 21:54

Jullie zijn allemaal verdwaald (moest even uit.)

Doe research internet is eenmaal leugens.

Heb respect voor alle boeken en profeten.

Volgens alle boeken gaven zij aan dat je respect moet tonen.

=

Wat jij aanbidt is jou godsdienst wat ik aanbid is mijn godsdienst.

Josefientje op 14-07-2014 23:22

@Drossaard, wat zullen wij nou beleven?

"Zie Het Lam Gods, Dat de zonde der wereld wegneemt." De grootste ramp aller tijden was de zondeval en de aller-allergrootste ramp zou geweest zijn als Mijn Heiland niet voor mijn zonde gestorven zou zijn. Dan was er voor niemand verlossing uit de macht vd Tegenstander.

Ik vergat zijn naam erbij te vermelden, Jacobus Revius

http://www.kerknet.be/cultuur/content.php?ID=3146&VV485ZE=1

Josefientje op 14-07-2014 23:31

@Respect op 14-07-2014 21:54
Wij aanbidden een Persoon, geen "Godsdienst" Wij aanbidden onze Heere Jezus Christus, uit Wie en door Wie en tot Wie alle dingen geschapen zijn.
16   Want door Hem zijn alle dingen geschapen, die in de hemelen en die op de aarde zijn, die zienlijk en die onzienlijk zijn, hetzij tronen, hetzij heerschappijen, hetzij overheden, hetzij machten; alle dingen zijn door Hem en tot Hem geschapen;
28 Hem verkondigen wij, vermanende een ieder mens, en lerende een ieder mens in alle wijsheid, opdat wij een ieder mens volmaakt zouden stellen in Christus Jezus;
Ludwig op 15-07-2014 18:39

herinneren julie nog het bezoek van afgodsbaalpriester francicus aan Israel in 2014

toen hij de muur in palestijns gebied aanraakte met tekst "free palestine"

hier een overzicht in filmpje

https://www.youtube.com/watch?v=dCtwjFI05PM&list=UUDATi9UrhqjfVNxIKNizOiQ

frigo op 15-07-2014 20:34

lieve mensen

Wie heeft Christus ter dood gebracht? Zijn het de woorden uit de koran ,zijn het woorden uit de bijbel of zijn het woorden uit de thora . Neen zeker niet Het zijn de woorden van de mens .De mens heeft Gods woorden verdraaid en nu worden Gods woorden zelfs verkracht .In het oude testament sprak de Levende God tot Zijn profeten , om ons de weg te tonen ,die wij moeten bewandelen ,De woorden van de Levende God . wat het betekend , van wat zonde is en wat het betekend , van wat liefde is . De tien geboden als kern en beginpunt .Het nieuwe verbond is aan Christus gegeven .Het zijn de woorden van de Levende God , doorgegeven aan Zijn Zoon .En Christus heeft het doorgegeven aan ons ,aan alle mensen , waar ook op deze aarde .Een koning die God van in het begin al voor ogen had .De alpha en de omega .Maar  , wie wil uitgenodigt zijn ? wie mag op het bruiloftsfeest .Zijn het diegene die lasteren ,zijn het diegene die stelen ,die moorden ,die alle zonden blijven doen en zich niet bekeren .Zijn het diegene die de levende God Zijn woorden tot een religie gemaakt hebben met allerlei vertakkingen ,een wildgroei van verkeerde wetten . Nergens , in geen een van de drie boeken staat b.v . : ge moogt niet roken  , niet uw bloed geven om anderen te redden , enz ... Toch zijn er religies die dat van zo grote waarde vinden en  er naar handelen .Niets mis mee denk ik , maar ook niets goed .Dus alle wetten van menselijke malelij is nul ,niets en leid tot niets .Komen en willen wij met niets  naar het bruiloftfeest gaan ,ook al denkende dat het iets is .Is dus tevergeefse moeite .Alleen de woorden van Christus zijn van zo n groot belang : Heb God de Vader lief boven alles en uw naaste als uzelf .God de Vader liefhebben is horen naar de woorden van Christus .Waarom  doen zo weinig mensen ,  niet wat Christus ons vraagt .En is onze mening of opinie belangrijker dan het woord van Christus.Help een mens in nood  ,inplaats van te oordelen .Hebben mensen Judas vermoord of heeft hij zichzelf een vreselijke dood toegebracht .Of was het God die Zich het lot van Judas niet meer aantrok  .Ik vraag me af , waarom Christus vraagt , :heb je vijanden lief .Is het omdat we anders geen recht hebben op het koningrijk van God .Of is het ook misschien dat al diegenen die zich niet bekeren en geen hart meer hebben ,die zeer grote zonden doen , zoals moorden en offeren enz ... Dat die voor altijd buitengesloten blijven ? God is zelfs zeer barmhachtig geweest voor een arme nadat hij heengegaan was en de rijke die niet barmhachtig geweest was  tijdens zijn leven ,had geen recht meer op liefde na zijn dood .Daarom , denk goed na met wat je bezig bent .Stop met lasterpraat , lasterfilm ,provoseren , heb eerder medelijden :want wat staan echte , slechte mensen  , wat staat hun te wachten ?  Niets goed denk ik .Maar vergeld geen kwaad met kwaad  , haat met haat enz .... laat u niet misleiden door het kwade , maar laat u leiden door het goede en blijf waakzaam .

N. B . nieuws mag er zijn denk ik maar maak er geen heksenjacht van . niet ?

Christus : Sta klaar voor de poorten van Jeruzalem , totals Ik kom

veel liefs

Ludwig op 16-07-2014 10:35

psalm 83

heb even dat met Gods Hulp bekeken en

dit is een confrontatie die denk ik plaatsvind als de anticrist in de derde tempel zit

de confrontatie van ezechiel 38-39 vind plaats juist voor het zevenjarig verbond of de geduchte dag des Heren

na de geduchte dag des Heren begint het zevenjarig verbond en word denk ik de derde tempel gebouwd en dan als de 2 getuigen gedood zijn door de anticrist

dan zal psalm 83 in vervulling gaan

waarom denk ik dat?

wel psalm 83: 10-11

doe hun als midjan

dat wil zeggen dat hun lichamen niet begraven worden maar rotten en voer zijn voor de vogels en dat doet mij denken aan openbaring de maaltijd Gods

in ezechiel 38-39 lezen we dat het joodse volk 7 jaar de lichamen zal begraven wanneer psalm 83 spreekt van hun lichamen niet begraven en laten rotten voor de vogels

midjan werd bij endor vernietigd

dat is bij megido waar de eindstrijd als de anticrist in de derde tempel zit plaatsvind

dus 2 confrontaties voor het zevenjarig verbond en op het laatse van het zevenjarig verbond

dus we moeten meer iran en turkije en rusland in het oog houden om het profetisch Woord in de Here te begrijpen

Pagina12345>>>
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl