Headlines

Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Even wat anders... (Praatcafé 102)

Reacties

Ike op 13-10-2017 15:30

@Wardje op 13-10-2017 11:27

Libreoffice of OpenOffice

Nieuw Begin op 13-10-2017 16:56

Pensioenen...Nederlandse pensioenfondsen hadden eind 2016 een belegd vermogen van €1.224 miljard, waarvan €152 miljard (12,4%) in Nederland. De verzekeraars hadden een belegd vermogen van €481 miljard, waarvan €193 miljard (40,1%) in Nederland.

Heel eng voor uw toekomst en die van uw kinderen/kleinkinderen!

http://daskapital.nl/2017/10/nederlandse_pensioenfondsen_be.html

Qromwel op 13-10-2017 21:33

Wardje op 13-10-2017 11:27: Langere posts maak ik aan in Word met spellingscontrole. Ik zit wel eens me een dikke vinger op 2 toetsen tegelijk. Dat is soms wel merkbaar bij korte posts. Daarna selecteer ik de hele tekst, klik met de rechter muisknop op die tekst. In het menuutje dat dan verschijnt kies ik kopiëren. Dan ga ik naar xanders commentaarvenster en klik daar met de rechter muisknop. In het menuutje dat dan verschijnt kies ik plakken.

Wardje op 14-10-2017 05:06

@Qromwel. Had ik maar Word. Zonder problemen mee gewerkt altijd. Ik heb het niet meer , ofwel doordat het bij een update is vervangen door Microsoft Words, ofwel doordat dit laatste programma al meegeleverd was bij de computer die ik nu gebruik  sinds ongeveer 2009.  Maar voor die tijd had ik gewerkt met een of ander office-programma dater sterk op leek, dat gratis was te downloaden op het net en dat sterk op Words leek. Ik weet niet of het nog beschikbaar is. De naam ken ikniet meer, maar "office" maakte er geloof ik deel van uit. Open source vermoedelijk. Dank voor de reactie.

Wardje op 14-10-2017 11:12

@Ike. Open Office! Dat was het. Nu kan ik weer niet bijal mijn docs. De PC-link weigert. En ik ben bij verandering ervan het wachtwoord van het admin-account kwijt. Zou ik dat zelf kunnen verhelpen?  Mijn eerdere post was bedoeld voor Qromwel, ik had de tekst van de jouwe over het hoofd gezien.

Oma op 14-10-2017 12:04

@wardje: volgende week heb ik eindelijk tijd om de beloofde links op te zoeken over chemtrails...ik wil mensen ook waarschuwen om geen elektrische huishoudapparaten te gebruiken als ze niet thuis zijn of 's nachts als ze gaan slapen.

Mijn wasmachine is uitgebrand. Gelukkig voor mijn zware verkoudheid moest ik wel wassen overdag omdat mijn zakdoeken allemaal opgebruikt waren, anders was het hele huis in vlammen opgegaan...mijn vorige wasmachine heeft 30 jaar perfect gedraaid, deze was amper 9 jaar oud, rommel noem ik dat. De kuip lekte waardoor de leidingen kortsluiting veroorzaakten en er brand ontstond, de hersteller had dit nog nooit gezien: effectieve brand in de machine...leidingen gesmolten, brandvrij isolatiemateriaal verschroeid tot de deksel toe was beschadigd...bij de toename van huisbranden de afgelopen jaren vroeg ik mij al af hoe dat komt...wel, nu weet ik het...nooit zal ik nog gebruik maken van het voordelige nachttarief en gaan slapen of enig apparaat opzetten zonder thuis te zijn, mensen moeten gewaarschuwd worden!

Qromwel op 14-10-2017 15:56

Wardje op 14-10-2017 05:06: Google dit: Microsoft Word downloaden.

Qromwel op 14-10-2017 16:40

Oma op 14-10-2017 12:04: Ik was op zaterdagen, ook laag tarief.

Wardje op 14-10-2017 21:27

@Ike. Ik kom nog steeds niet bij mijn doc-lijst via start of op andere manier, maar admin-probleem is opgelost.

Wardje op 14-10-2017 21:35

@Oma. Wat een malheur. God zij werkelijk dank dat de brand niet is verdergegaan. Heel attent dat je in deze omstandigheden nog denkt aan een vraag van weer enige tijd geleden, maar ik denk dat je nu wel andere dingen aan je hoofd hebt!

Wardje op 14-10-2017 21:38

Al in 1990 zei ook iemand dat mijn oude - maar wel zware - wasautomaat veel beter was dan de generatie die toen werd gemaakt. Die zal van dezelfde kwaliteit zijn geweest als jouw vorige.  Ik heb wel eens gehoord dat ze nu gebouwd worden op een levensduur van ongeveer 10 jaar, zelfs de dure merken als Miele en Bosch.

Wardje op 14-10-2017 22:43

@Ike. Ken je het prgramma Truekeys voor wachtwoordbeheer? Is het safe en aan te raden?

Wardje op 14-10-2017 22:45

@Ike . Aangaande de suggestie van Qromwel (om en hoe Words te downloaden): zou Open Office wat veiligheid betreft beter zijn?

Ike op 15-10-2017 02:38

@Wardje op 14-10-2017

Ik weet dat ik vaag overkom, maar veiligheid is een gevoel. Wie vertrouw je meer? Een groep ontwikkelaars die 'gratis'een tekstverwerker applicatie maken of een bedrijf die een 'gratis' tekstverwerker levert? Bij de eerste kan net zo goed een kwaadwillende ontwikkelaar slechte code er tussen gooien, maar alles word gecontroleerd in principe. Bij het bedrijf word ook alles gecontroleerd en heeft het geen belang om een super tekstverwerker 'gratis' te leveren. Wat is in beide gevallen het 'verdienmodel'? Ik weet het niet.

Ik ben van mening dat veiligheid niet bestaat. Vanwege de licensefees, gebruik ik geen Word, maar het gebruik van 'Works' is voor mij echt een hele tijd geleden. Open Office heeft problemen gehad met het op de juiste manier wegschrijven van een '.doc' standaard in het verleden met fonts. Als je een .doc wegschreefkon de ander deze in Word niet perfect bekijken. Als dat opgelost is, is het een goede optie. Er is verder nog LibreOffice.

De ene versie is beter dan de ander. Ik ken niet de goede versies uit mijn hoofd. Net als jij, moet ik ze dan ook installeren.

Als je een map (directory) weet, waar jouw bestanden in moeten staan, kan je daar met de verkenner (explorer) kijken naar *.doc bestanden. Met een verkenner of vervanger daarvan, kan je de hele harde schijf zoeken naar je *.doc bestanden. Als je ze gevonden hebt, kan je ze 'associeren' (linken) met een tekstverwerker die .doc bestanden aankan. Bij de installatie van een tekstverwerker kan je dit ook vaak aangeven. Ook in bestandsbeheerapplicaties als verkenner, explorer of wat voor programma, kan je dit doen. Na deze associatie hoef je maar dubbel te klikken op een .doc bestand om je gekoppelde tekstverwerker op te starten met het bestand.

Als je wasmachine 10 jaar meegaat, heb je geluk.  Maar ik kan je ook een voorbeeld geven wat mij is overkomen. Alle wasmachines zijn modulair opgebouwd en vrij standaard. Ik had een frontpaneel op mijn wachine waar ik kon selecteren of hij 500 of 1000 toeren draaide bij het centrifugeren. Op een dag kwam ik thuis en vertelde mijn buurvrouw dat mijn vrienden mijn machine hadden gerepareerd. Ik lachte en vertelde dat mijn machine niet kapot was en niemand de sleutel had. Binnen zette ik even de aan/uit schakelaar aan en zag dat hij werkte wat stroom betreft en schakelde hem weer uit. Toen ik hem weer ging gebruiken de keer daarop, was de schakelaar wat betreft het toerentaal verdwenen. Hij maakt nu alleen nog maar herrie op 1000 toeren, waarvan ik weet dat mijn buurvrouw daar last van heeft. Het klinkt krankzinnig, maar iemand heeft het frontpaneel vervangen door een simpeler model, wat niet eens geleverd word m.i. in Nederland.

Ik vertel het nu zo aan iedereen, maar leg zoiets krankzinnigs maar eens uit aan mensen........

Gaan we naar de volgende vraag over het programma Truekeys. Ik ken het niet, maar het barst van dit soort programma's.

Als jij het vertrouwd krijgen zij al jouw wachtwoorden tot hun beschikking. Ik heb zelf slechte ervaringen met dit soort programma's. Als je het wachtwoord kwijt raakt van dit soort programma's ben jij al jouw wachtwoorden kwijt. Als je het automatisch al je wachtwoorden laat invullen en je beveiligd het niet goed genoeg, kan iedereen bij alle services en applicaties die beveiligd zijn met jouw wachtwoorden.

Bij AES encryptie word gezworen dat het super veilig is volgens de voorstanders. ENcryptie mensen gebruiken dan een encryptie zelfs die veel groter is dan 256 bits, maar dat is eigenlijk afhankelijk van de snelheid van jouw computer of het dragelijk is. Noem mij maar weer parnoide, maar ik ben van mening dat hypnose wel bij iedereen mogelijk is en dat men dit niet aan de grote klok hangt. Dit betekent dat ook AES encryptie een wassen neus is, omdat men als men dat wil, alles kan decoderen, terwijl het jou in het dagelijks gebruik een hoop ellende kan opleveren en erg lastig kan zijn.

Daarom gebruik ik zelf geen AES encryptie, terwijl men mij dit heeft aangeraden en ik ook ben bedreigd dat men alles kon decoderen indien nodig......

Je kan je zelf helemaal blauw betalen met virusscanners, anti malware services, encryptie software etc. etc. en dan is het net als beveiligers op straat. Je vraagt  en betaald een service van mensen die zeggen dat ze jou zullen beveiligen die kan bestaan uit schorem dat jouw moeder een keer heb berooft van haar tasje. Maar ja, dat was natuurlijk voordat ze in een HALT project zijn gegaan en voordat ze beveiliger werden.

Kan jij zelf alle kennis opdoen, om te voorkomen dat je aangevallen word? Dan kost het je enorm veel tijd en moet je soms tegen een laatste virus of spam of wat dan ook, meerder applicaties gaan laten draaien om het te verwijderen van je harde schijf, of moet je het laten doen door een 'expert' die je vertrouwd. Nu word dit bericht ontkent door een grote anti virus beveiliger, maar een vroegere eigenaar van 1 van de grootste beveiligers wiens naam het droeg, heeft na zijn vertrek nog eens verteld dat het hele systeem zo lek was als een mandje, doordat de veiligheidsdiensten een achterdeur in zijn het besturingssysteem hadden ingebouwd en ook zijn software hadden aangetast.

Wat is 'vals nieuws'? Het bericht over het niet functioneren van de software, of de berichten dat het veilig is? Garandeerd iemand dat ze bij het gebruik van hun software jouw schadeloos zullen stellen? Of staan er uitsluitingen in de voorwaarden van het gebruik van de software?

Als een team van specialisten vele maanden nodig zijn geweest om een virus uit te schakelen, dat geschreven was door 1 iemand en dat deze virussen continue muteren, denk jij dat als men jou wil beschadigen, jij jezelf afdoende kan beveiligen op wat voor manier dan ook?

Op het moment dat men toegang heeft tot jouw computer, kan men zorgen dat jij de bak indraait vanwege dingen die op jou hardeschijf staan, die je zelf er nooit op hebt gezet. DIngen waar jij gewoon zelf totaal niet in geinterreseerd bent.

Wij groeien op met een opvoeding waar ons verteld word dat er een veilige wereld is. Dit is onzin. We worden gemanipuleerd door diepgewortelde fascisten en maffia. Je probeert te doen wat je kan, maar laat het je leven niet bepalen.

Je bent een mug op een olifant die over een brug loopt en de mug schreeuwt tegen de olifant in zijn oor; 'Wat stampen we lekker hè?'. In mijn ogen ben je totaal machteloos en je moet je er gewoon bij neerleggen. Als er een mogelijkheid is om te stemmen voo rmeer privacy, moet je die aanpakken. Want privacy beveiligd ons, het beveiliginsapparaat doet dat niet. De laatste schreeuwt alleen maar dat we wat van onze vrijheid moeten inleveren om overtreders van de wet aan te pakken. Terwijl het zelf bestaat uit ..........................

Ik kan niet jouw keuzes maken, ik kan je alleen maar vertellen dat mijn beveiliging is dat iedereen dit heel makkelijk kan doen bij mij. Net als bij diegene die zich blauw betaald aan beveiligingsmaatregelen.

Ik sta beveiligers vriendelijk te woord, maar vertrouw ze geen picometer.

Qromwel op 15-10-2017 10:33
Oma op 15-10-2017 12:27

@wardje: inderdaad worden er opzettelijk fouten ingebouwd (die mogelijkheid hebben ze door de chip die ze erin steken) in allerlei apparaten om de levensduur te verkorten zodat de verkoop en winst blijft doorgaan....consumeren noemen ze dat! Ik vind het misdadig als dan mensenlevens op het spel worden gezet daardoor. Hoeveel mensen hebben zulke branden niet overleefd? Dat noem ik indirecte moord uit winstbejag. En verzekeringsmaatschappijen zouden de fabrikanten moeten aanklagen indien hun apparaten niet deftig werken en opzettelijk kapot gaan voor hun tijd ipv door sleet! Winst ten koste van mensenlevens...de waanzin.

Qromwel op 15-10-2017 16:57

Oma op 15-10-2017 12:27: McAfee en Norton Symantec lijken wel doodsvijanden.

Qromwel op 15-10-2017 23:09

Ike op 15-10-2017 02:38: Vroeger gebruikte ik Works for Windows, maar inmiddels al jaren Excel.

Ike op 16-10-2017 04:00

@Qromwel op 15-10-2017 23:09

Je hoeft het niet te vertellen, maar als het Ex cel is vanuit Of fice 3 6 5, dan deel je alle gegevens die daarin staan met M S.

Office 365 werkt met de Cloud en alles vormt dan in elk geval onderdeel van jouw Big Data. Jouw Big Data hoeft geen accuraat beeld te geven over jou, omdat daar ook mee gelogen kan worden. Maar men kan wel een profiel vormen met jouw Big Data over jou en omdat mensen van M S ook kunnen schrijven op jouw harde schijf, kunnen ze er ook data opzetten die jij noiit hebt gedownload. Je kan in een rechtzaak ook worden veroordeeld omdat jij gegevens hebt staan in jouw Excel sheets waarmee jij beschuldigd kan worden van voorkennis van een misdaad. Alle bestandsdata kunnen veranderd worden. Dus alles kan ook na een daad op jouw harde schijf worden gezet met een aanmaakdatumvoordat de daad plaatsvond.

Welkom in de wereld van Big Data en Business Intelligence of als de data niet klopt en men alles voor zoete koek aanneemt Business Stupidty. Overschakelen naar een ander besturingssysteem of Open Source kan wel, maar daar los je niks mee op. Apple werkt met zijn Cloud. Oracle werkt met zijn Cloud.  Bij Open Source software en besturingssystemen zitten niet het allerbeste in de vrij verkrijgbare uitgaven. Facebook, Snapchat, Skype, WhatsApp en alle andere sociale media, maken het verhaal kompleet. Ook daarin kan gelogen worden tegen jou en over jou en elke keer dat jouw naam of Nickname voor komt, gaat het deel uitmaken van de Big Data over jou. Hoor je die mensen al marcheren in hun laarzen?

De enige reden dat ik extra spaties heb gebruikt bij het noemen van het rekenblad, is dat ik het de Artifficial Intelligence routines in de programmatuur niet te makkelijk wil maken. Maar ga er maar van uit dat het voor AI niet zoveel uitmaakt over spaties in een naam staan.

Qromwel op 16-10-2017 16:45

Ike op 16-10-2017 04:00: Nee, ik heb het ooit gekocht op cd en zelf geïnstalleerd. Ik zal dus niet de laatste versie hebben (uiteraard geen updates) , maar ik kan er prima de boekhouding van onze vve mee voeren. Ik deel mijn bestanden met niemand. Mensen die mij er naar vragen adviseer ik altijd goed na te denken over downloaden. Dat geldt ook voor allerlei soorten apps voor je smartphone.

Bambi op 16-10-2017 17:55

https://m.hln.be/nieuws/buitenland/iran/iran-bedreigt-vs-zeg-atoomverdrag-op-en-we-zullen-iets-doen-wat-jullie-zal-berouwen~a17a787c/

Oma op 17-10-2017 01:41

@Qromwel: dan is het te hopen dat jouw boekhouding op een pc of externe HD staat zonder verbonden te zijn met internet. De énige veilige manier om je data te beschermen is....niet verbonden te zijn met internet en degelijke backups..bestanden niet delen garandeert niet dat men er niet aan kan...en dat heb ik van een expert ter zake met meer dan 15 jaar ervaring....elke gevoelige data of bedrijfsdata zou op aparte pc's zonder internettoegang moeten staan met updates/bijwerken van gegevens via besloten intranet waarbij de poorten tijdelijk afgesloten worden naar buiten toe, degelijk geconfigureerde firewalls en aparte backups, liefst op meerdere manieren en zonder internettoegang. De meeste bedrijven staan wijd open en dat is niet verwonderlijk aangezien IT beveiliging/preventie nog steeds als verliespost en onnodige uitgaven worden gezien (computers moeten enkel altijd werken en mogen verder niks kosten) tot...ze gegijzeld worden door een cryptovirus waarbij hun bestanden versleuteld werden en er losgeld in bitcoin wordt afgedwongen om dan tot de slotsom te komen dat ook hun backup niet in orde is of de sleutel na betaling van losgeld niet deugt...dán rest enkel nog een verse installatie en verlies van hun data...eigen schuld, dikke bult?

Bambi op 17-10-2017 14:01

Noord-Koreaanse VN-gezant: "Kernoorlog met VS kan elk ogenblik uitbreken"

https://m.hln.be/nieuws/noord-koreaanse-vn-gezant-kernoorlog-met-vs-kan-elk-ogenblik-uitbreken~af72ebc2/

Ike op 17-10-2017 15:15

@Oma op 17-10-2017 01:41

Vraag nooit advies aan een beveiligingsexpert wiens bestaan is gegarandeerd door het bestaan van bedreigingen....

Sind de verkoop van pc's aan consumenten, kon men al bij de bestanden. Daarna kwamen de bullitainboards, daarna het internet. Alles is zo lek als een mantje.

Jaarstukken worden daarom pas op het allerlaatste moment aangemaakt in de juiste vorm. Jornaalposten om alle cijfers te corrigeren worden op het allerlaatste moment gemaakt; Als het aan financiele mensen ligt, typen ze de laatste gecorrigeerde cijfers op het laatste moment op een ouderwetse typemachine, voordat ze gepubliceerd worden.

Veiligheid bestaat niet, alleen veiliger bestaat. Alle cijfers en bedrijfsdata kan onderschept worden en over alle data kan gelogen worden. Als je gaat solliciteren op dit gebied word je soms gevraagd wat je zou doen om belastingen te ontwijken of regels te ontduiken. Saarmee vissen ze of jij de goede kandidaat bent voor het bedrijf. Wat ze willen horen, weet je niet van te voren, zonder dat je het bedrijf of de instantie kent.

Er word een afweging gemaakt van de beveiligingskosten tegen de opbrengsten. Veel beveiligende bedrijven bestaan uit schorem. Wil jij jezelff of je data laten bewaken dppr de maffia?

Qromwel op 17-10-2017 15:43

Oma op 17-10-2017 01:41: 100 % veiligheid bestaat niet. Backups maken moet je sowieso doen, zeker na wijzigingen. Een soort haasje over. Daar moet je gewoon de tijd voor nemen. Wat ook helpt: geen kwartaall limieten hebben, dus niet rood komen te staan. Regelmatig je wachtwoorden wijzigen en versleutelen. Ik beheer de zaken ook nog op andere manieren, maar daar praat ik hier niet over. Overigens zijn onze besognes niet echt interessant. Soms bespreek ik organisatorische zaken met andere vve's. Wat ze er mee doen is hun pakean.

Wardej op 17-10-2017 22:11

@Ike . Zie nu pas je uitgebreide reactie. Moet hem zelfs nog lezen en zla nog reageren, maar vast hartelijk dank!

Qromwel op 18-10-2017 10:00

I.p.v. IS uit te roeien verdrijft men het. Of evacueert men het, met gijzelaars en al. Schiet lekker op. En hier staan legioenen psychiaters en psychologen klaar om ze te behandelen. Is dat gezien de kosten in het belang van onze samenleving? Vreemd allemaal. In Afghanistan is de Taliban allerwegen in opmars. Hoe is het mogelijk dat de machtige coalitie onder aanvoering van de USA na 15 jaar tijd gefaald heeft? Onze militairen zijn voor nop gesneuveld. 

Oma op 18-10-2017 18:26

Qromwel: wat je beschrijft is geen falen want dat is/was nét de bedoeling....het verschuiven van onze welvaart naar de massale moslimimport en europeanen straatarm maken zonder nog enige verworven rechten, kwestie van totale machtscontrole te verkrijgen over de burgers. Twee vliegen in één klap...de enige die zich openlijk verzet tegen deze georkestreerde islamisering en verarming van eigen volk is Orbán en de oostblok landen, die willen zorgen voor hun bevolking. De rest van de politieke gangsters zijn collaborateurs die als beloning van eu onbeschaamd en gewetenloos hun zakken mogen vullen met bloedgeld, geperst uit hun eigen bevolking.

Qromwel op 18-10-2017 19:57

Oma op 18-10-2017 18:26: Die oostbloklanden voelen zich niet te min uit de door ons gevulde Brusselse ruif te reten. Al of niet bewust falen, onze militairen zijn voor nop gesneuveld. Het wordt tijd dat aan ziunloze uitzendingen een eind gemaakt wordt. Na mijn opzegging als lid van de SGP ben ik gebeld door Dijkgraaf. Hun instemming met uitzending was één van de redenen daarvoor. De heer Dijkgraaf had geen enkel weerwoord.

Wardje op 18-10-2017 21:08

@Ike op 15-10-2017 02:38 Je betoog over tekstverwerkers is voor mij aanleiding toch op zoek te gaan naar een legale - misschien oudere - licentie van Word.Het is niet onmogelijke dat ik er nog recht op heb door het pakket van mijn computer uit 2009. Het is dan wel een amerkaans programma, maar de cloud lijkt me sowieso riskant. Helaas is de door jou opgegeven pad voor documenten in mijn geval niet succesrijk: er popt even iets op om dan onmiddellijk weer te verdwijnen. Ook andere manieren falen.  De laatste docs gaan automatisch naar het bureaublad en zijn van daaruit wel toegankelijk. De rest helemaal niet meer, al bestaan er nog lijsten.   ---  

Om maar weer een nieuwe loot toe te laten wassen  aan de boom die is opgezet over wasmachines: ik heb een Bauhaus. Van zeker al tien jaar geleden, maar hij doet het nog best goed. Pas na een paar jaar ontdekte ik dat er een filter in zat die je zo nu en dan moet nakijken. De stoomfunctie (10 minuten 1 of 2 kledingstukken) voldoet niet aan m'n verwachtingen. Ik had hem erom gekocht, maar hetlevert niet hetzelfde resultaat op als een stomerij. had ik kunnen verwachten natuurlijk.  De electronische automaat is in bepaald opzicht kwetsbaarder tegenwoordig dan de vroeger mechanische. Met name met resetten moet je naar mijn indruk oppassen dat hij niet in de war raakt en eigenzinnig wordt of er hetloodje bij legt. De vroegere ronddraaiknoppen, daarbij moest je trouwens ook oppassen met veranderingen als hij al draaide.   ---  Nog even terug naar de PC. Mijn broer had connecties met een grote computerfirma en ik had hem gevraagd uit te kijken naar een Mac wegens gebruiksgemak voor een halve digibeet en vooral  om de (toen voorgegeven) grotere veiligheid . Maar hij kwam met een windows PC onder zijn arm vanwege een korting die je niet kon weigeren. Achteraf denk ik dat ik veel beter een Mac had kunnen hebben. Hij heeft er nog een linux-afdeling opgezet maar die was binnen de kortste tijd buiten werking.  ---  Ik heb altijd groot vertrouwen gehad in mijn AV 'Eis' van Emsisoft en zijn voorgangers. Ik had alleen de instructies verkeerd begrepen (die waren ook niet superduidelijk): updaten had ik gemeend in te stellen van 0:00 tot 23:59, maar dat was daadwerkelijk van 23:59 tot 0:00.  Daar heb ik de nodige ellende mee gehad. -Emsi verklaart(verklaarde) niets te hoeven uitleveren aan de VS omdat ze zijn gevestigd in Oostenrijk. Ze benadrukken ook hun wil om onafhankelijk te blijven.  Wel zijn er (w.s. pt-) mederwerkers vanuit de VS. 

Ike op 18-10-2017 23:49

@Wardje op 18-10-2017 21:08

Macs zijn absoluut niet veiliger, maar misschien voor een digibeet makkelijker. A pple maakt het makkelijker door het de gebruiker bijna onmogelijk te maken dingen te veranderen. Als je dat wel wilt, moet je weer hulpprogramma's instaleren die je weer moet aanschaffen. Het aanschaffen van een Apple systeem en het onderhouden daarvan is daarom duurder dan het bezit van een Windhoos systeem. Op Linux is de standaard gratis, maar ook daar kan je services kopen om het gebruik makkelijker te maken. Bij Android is het precies hetzelfde.

Feitelijk ben je bij elk systeem afhankelijk van de makers van het besturingssysteem. Daarbij is het ook nog eens zo, dat verschillende leveranciers ervoor zorgen dat je speciale drivers moet installeren of kopen om de software werkend te houden. Als deze service verloopt zijn de meeste mensen geneigd om een nieuw systeem te kopen. Mensen die 2e hands systemen inzamelen in een wijk of een stad , zijn heel erg geneigd alles wat oud is weg te gooien, behalve licenties. Met de oude licenties, kunnen ze soms nl. een andere nieuwe licentie gratis krijgen of met korting kopen. Omdat de nominale economie continue moet groeien, stijgt de prijs van arbeid en software ook. Als jij alles kan doen met een oud Windhoos X P systeem of een ander besturingssysteem, moet je dat gewoon doen, maar vaak kan je dan gewoon geen gebruik maken van een veel sneller systeem of extra mogelijkheden van het nieuwe systeem.

Maar of je nu het allerlaatste systeem gebruikt of een computersysteem wat de nazi's gebruikt hebben om de mensen te selecteren die naar de vernietigingskampen gingen, geen enkel systeem is veilig en kan 1000000000000000% beviligd worden tegen inbraak. De fabrikanten en makers van de systemen bouwen overal achterdeuren in. Dit gebeurd ook in chips die gebruikt worden. Hierover ging ook het verhaal over de groep technische mensen die gearresteerd zouden worden als ze een tussenlanding zouden maken in China met de MH370. Deze zou mogelijk door de VS of een partner per ongeluk neergehaald zijn.

Maar ook met verhalen als dit, kan het verhaal een valse vlag zijn geweest. Wie zal het zeggen? Ik geloof dat geen ebnkel systeem veilig is en ik berust mij daarin en bescherm mijzelf door geen geld te verspillen aan beveiliging. Als ik ergens voor word veroordeeld, heeft iedereen dat op mijn harde schijf kunnen zetten en heeft iedereen mijn Big Data kunnen veranderen. Zelf weet ik dat ik niks tegen de wet doe en weet ik ook dat de bewakers van de wet, deze veel vaker overtreden.

Qromwel op 19-10-2017 08:39

Ike op 18-10-2017 23:49: Precies. Ik overweeg zelfs een DOS partitie te installeren, dan kan ik met QBasic mijn eigen programma's schrijven. Deed ik vroeger ook in een Windows 3.1 omgeving op een computer met een geheugen ter grootte van een denkerwt.

Oma op 19-10-2017 10:39

@Qromwel: natuurlijk mochten nieuwe, straatarme oostbloklanden op solidariteit rekenen van eu. Die 'fondsen' werden immers gehaald bij de welvarende lidstaten, die moesten verarmen - daarvoor werden die landen erbij gehaald en de voorwaarden tot toetreding fors versoepeld. Herinner je de hetze tegen Griekenland, die eigenlijk niet bij eu had mogen toetreden? Oostbloklanden stonden nog een trap lager dan Griekenland.

Die arme landen hoefden geen strenge voorwaarden te vervullen en hun interne financiën op orde te hebben, daar werd wel voor gezorgd door eu door de rijke lidstaten te beroven. Bovendien mochten oostblokkers de economie ondermijnen door massaal onder de prijzen te komen concurreren en de werkmensen van hier te duur te maken voor werkgevers zodat er meer werklozen bijkwamen om de druk van sociale zekerheid op te voeren en verdeeldheid te zaaien door de onvrijwillige werklozen als zondebok te gebruiken. Het 'vrije' verkeer van goederen en mensen was de drogreden. Politieke spelletjes die boven onze hoofden gespeeld worden.

Qromwel op 19-10-2017 16:39

Oma op 19-10-2017 10:39: Ik ben met geen enkel land solidair, arm of rijk. Ik heb een hekel aan de EU en alles war die voor staat.

Oma op 20-10-2017 00:02

Komaan Qromwel, jij hebt niks te koeken, de eu zal wel bepalen met wie jij solidair zal zijn, willen of niet. Eu bepaalt voor wie jij belasting zal betalen, zij zullen het dan wel uitdelen....ik vraag mij echter af of je mijn post wel begrepen hebt? Solidariteit is de drogreden die eu gebruikte om ons van onze welvaart te beroven door het lidmaatschap aan straatarme oostbloklanden toe te staan. Lees: miljarden euro's van ons belastinggeld weg te geven onder de noemer 'solidariteit'. Elk weldenkend mens met nog een greintje gezond verstand heeft een hekel aan de dictators van dat bureaucratisch, onverkozen eu-gedrocht dat heel europa aan het vernietigen is.

By the way: mario draghi heeft onlangs een schriftelijk verzoek ingediend, om spaartegoeden van Europese burgers te kunnen bevriezen zodra een bank in de problemen dreigt te geraken. De aanslag op onze spaargelden wordt reeds voorbereid...wie dus een gram verstand en (nog een beetje?) spaargeld heeft, is gewaarschuwd...het is niet moeilijk om te raden of te voorzien welke richting dit opgaat..

Qromwel op 20-10-2017 07:26

Oma op 20-10-2017 00:02: Dat deed Robin Hood ook; stelen en herverdelen. Daar word je populair mee.  Van andermans leer is het goed riemen snijden. Ik begrijp je verhaal wel, weet heel goed dat ik persoonlijk niks in te brengen heb dan lege briefjes. Hier maak ik slechts gebruik van de mogelijkheid m'n gal te spuwen. Mijn gebrek aan solidariteit geldt de hele wereld, niet alleen de EU. Het wachten is op Christus'Wederkomst. Dan zal blijken hoe Hij afrekent met alle supra nationale instellingen en de beheerders daarvan!

Qromwel op 20-10-2017 10:57

Oma op 20-10-2017 00:02: Al.es opmaken dan maar. Daarna vertroetelt 'de overheid'  je wel. Of koop goud. Maar daartegen waarschuwt de Bijbel weer!

Qromwel op 20-10-2017 14:00

Via BlackListed News:

http://www.blacklistednews.com/George_Soros_prepares_for_all_out_war._Pours_%2418_billion_of_his_own_cash_into_his_Open_Society_Foundations/61329/0/38/38/Y/M.html

 

Schrijf introductie erbij. Mod.

Qromwel op 20-10-2017 21:38

Qromwel op 20-10-2017 14:00: Toevoeging:

Het lijkt er op dat dr. Evil uit is op een neo-liberaal destabiliserend slotoffensief, voordat de 90 jaar oude miljardair tot stof wederkeert.

De globalistische miljardair, die met gewelddadige staatsgrepen (bijv. Oekraine) overheden omverwerpt en tweedracht en haat zaait onder de Amerikanen (BLM en ANTIFA) maakt zich op voor de wereldwijde strijd tegen de natiestaat en de anti-globalistische beweging.

George Soros heeft miljarden van zijn persoonlijke rijkdom overgeheveld naar zijn NGO Open Society Foundation.

Deze non-profit organisatie is een van de grootste donoren voor het bevorderen van "open grenzen" en het verstrekken van fondsen voor het omverwerpen van onwelgevallige regimes.

Het lijkt erop dat u dit heeft gekopieerd, vermeld de bron. Mod.

Qromwel op 20-10-2017 23:24

@Mod: Ik heb de inleiding van het artikel vertaald. 

Uitstekend dat u het vertaald heeft  en hoort bij uw post van 14 uur. Compliment. Mod.

Bambi op 21-10-2017 16:46
Bambi op 21-10-2017 16:54

“Oorzaak van verkrachting ligt bij vrouwen zelf, ze gooien hun zelfrespect te grabbel”: predikant oogst storm van kritiek

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/-oorzaak-van-verkrachting-ligt-bij-vrouwen-zelf-ze-gooien-hun-zelfrespect-te-grabbel-predikant-oogst-storm-van-kritiek~ae50e73c/

Dat hij eerst boven zijn hoofd kijkt

Zouden zij het woord respect wel kennen.......

Bambi op 21-10-2017 19:12
Qromwel op 21-10-2017 20:18

31 Oktober is het 100 jaar geleden dat de Britten (en Australiërs!)  bij Beer Sheba de eerste belangrijke overwinning in het Midden Oosten behaalden. De door de Duitsers en Turken ondermijnde waterputten moesten koste wat het kost ongeschonden veroverd worden.

Oma op 22-10-2017 15:34
Bambi op 21-10-2017 16:54
 
Zelfrespect? Welke normale man kruipt er op geiten, schapen en Kinderen, lichamelijk zelfs onvolgroeid? Waar is dát zelfrespect dan als méns? Maar het is inherent aan islam om altijd de verantwoordelijkheid voor misdaden af te schuiven op de slachtoffers...islam betekent immers perfectie en moslims kunnen bijgevolg als gewaande, perfecte superieuren geen misdaden begaan - verknipt en gestoord noemt de beschaafde wereld dat....
daarom ook de pertinente ontkenning van moslims (en domme linkiewinkies) dat de beesten van daesh/is geen of 'slechte' moslims zijn en dat islam niks te maken heeft met terrorisme - het ontkennen van de zon. De meest belachelijke onzin verzinnen om de schuld te leggen bij alles en iedereen behalve de dader zelf. Er is altijd wel een stok te vinden om de hond te slaan, hoe idioot die leugens ook klinken en ondanks dat de hele wereld weet hoe de vork in de steel zit. Walgelijk en hypocriet, maar het bewijst wél het ware gezicht van islam en aanhangers, ook voor de idioten die dit nu niet meer kunnen blijven ontkennen.
Bambi op 23-10-2017 01:18

Amerikaanse ex-president Carter wil zelf naar Noord-Korea om te bemiddelen

https://www.hln.be/nieuws/amerikaanse-ex-president-carter-wil-zelf-naar-noord-korea-om-te-bemiddelen~aad2f4f5/

Qromwel op 23-10-2017 13:57

Bambi op 23-10-2017 01:18: Wat let hem? Hij heeft makkelijk praten, weet donders goed dat Trump hem niet ziet staan. Ondanks zijn lieve woordjes voor dat stelletje uitgerangeerden.

Bambi op 23-10-2017 22:57

VS willen voor het eerst sinds Koude Oorlog hun kernbommenwerpers op scherp zetten, Groot-Brittannië sluit aanval op Noord-Korea niet uit

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/noord-korea/vs-willen-voor-het-eerst-sinds-koude-oorlog-hun-kernbommenwerpers-op-scherp-zetten-groot-brittannie-sluit-aanval-op-noord-korea-niet-uit~a788a12e/

Het wel dat de wereld gerund aan worden is door psychopaten,dat kan niet anders

Ik denk dat het warm zal worden onder ons voeten......

   

Nieuw Begin op 25-10-2017 06:58

Fraude Clintons: lees et artikel in de Telegraaf van de hand van de Leon de Winter 

https://www.telegraaf.nl/nieuws/916421/hillary-clinton-en-de-stank-van-fraude

Zeer ontluisterend voor de democraten en de FBI!

 

Bambi op 25-10-2017 15:02

Bloomberg: “Brexit is domste wat een land ooit deed, na de verkiezing van Trump”

https://www.hln.be/nieuws/buitenland/bloomberg-brexit-is-domste-wat-een-land-ooit-deed-na-de-verkiezing-van-trump~a04b396a/

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl