Headlines
Actuele Discussies

 

Abonneren

Abonneer je nu voor nieuwe artikelen op deze website!

Even wat anders... (Praatcafé 102)

Reacties

Maitreya op 01-07-2017 10:22

Sociale controle vervolg.

Vannacht werd mijn fiets gestolen nadat er voor het Brouwerseiland is gekozen in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland.

Qromwel op 01-07-2017 13:18

In Blacklisted News van vandaag o.a. dit:

Plaats url, zie siteregels. Mod.

Maitreya op 01-07-2017 18:31

Die fiets heeft meer waarde dan een Mercedes voor een miljonair. Iemand als ik werd altijd getest op zaken als hebzucht en daarna toen ik weinig had werd ik daarop gediscrimineerd. En dit werd de structuur. Straks is er geen weg meer terug en nu al bestelen ze me uit pure waanzin. Nu moet ik mijzelf ineens bewijzen met mijn miljoenen.

Maitreya op 01-07-2017 19:02

Er bestaat geen verschil tussen kleine en grote dieven. Kleine dieven bestelen mensen met klein geld, grote dieven bestelen mensen met groot geld. De kleinheid op materieel vlak definiëren is veelal een misvatting. De kleine dief is niet klein omdat hij weinig steelt, maar omdat hij klein is van aard. Omgedraaid is de grote dief echter niet groot omdat hij een groot karakter heeft maar omdat hij groot geld steelt. Beiden proberen instinctief beslag te leggen op wat ik innerlijk bezit en daarbovenuit te komen met meer materieel waartoe ze de moraal niet bezitten daar verantwoordelijk mee om te gaan.

Maitreya op 01-07-2017 21:19

Wat betreft het onderwijs heb ook ik de verplichting gevoeld naar wie daarvoor betaald hebben. Zo leer je echter niet veel. Ik ben met mijn onderwijs omgegaan net zoals Nigel Farage met de EU, die met EU-subsidiegeld de EU bestreed. De nieuwe richtlijnen voor het onderwijs werken niet.

Geven en ontvangen is allebei moeilijk.

Je zou kunnen zeggen dat delen dat is wat de verplichtende kant ervan ontwijkt.

Werken voor je geld is de dood in de pot.

Dat zeg ik uit observatie. Zonde eigenlijk.

Net zoals de kerk die het geloof organiseert het geloof heeft gecorrumpeerd, heeft de school het leren gecorrumpeerd.

Qromwel op 01-07-2017 22:36
Qromwel op 01-07-2017 23:14

Aanvullend op m'n voorgaande post: Er beginnen begerige ogen op Noord Korea te vallen. Denk ik.

Qromwel op 03-07-2017 09:37

Maitreya op 01-07-2017 10:22: Hopelijk herinneren de tegenstanders van "Little Dubai" zich wie vóór was als ze in het stemhokje staan, volgend jaar.

Qromwel op 03-07-2017 13:58
Hubo op 03-07-2017 18:00

@Qromwel

Klimaatbeheersing is natuurlijk een heel betrekkelijk gegeven.Als Yelllowstone tot uitbarsting komt,is het meteen een stuk kouder.En ook na grootschalige inzet van kernwapens.8 Miljard mensen behoeft wel enige correctie,maar koeien veroorzaken ook nogal wat co2 en methaan.

Grootschalige beheersing  van het klimaat en ecologische systemen lijken me een illusie met gevaarlijke kanten,maar de leefbaarheid van de wereld in grote groepen lijkt binnen smalle marges gewaarborgd en ik ben wel geneigd te geloven dat die marges weleens zouden kunnen neigen naar kritische waarden.

Het is frustrerend dat daar eigenlijk in geen 40 jaar tot nu toe sluitende uitspraken over te doen zijn en dat alle modellen vanaf Malthus en de Club van Rome tot nu toe tekort schieten.

Hubo op 03-07-2017 18:08

@Maitreya

Ik stoor me er niet aan dat u de naam Maitreya voert en op zich is het te waarderen dat de blauwe lettertjes ter informatie linken naar de site van sharenl.org,maar ik heb de indruk dat u beter in een eigen gratis account met een persoonlijke verantwoording in Wordpress of MijnDomein kunt linken naar Sharenl.org.Ik ga me er verder niet druk over maken en als de moderator hier het verder ook niets kan schelen,zal het mij verder ook een zorg wezen.Geen zorg dus.

Qromwel op 03-07-2017 23:55

Hubo op 03-07-2017 18:00: Gandhi zou gezegd hebben: De aarde biedt voldoende om ieders behoefte te bevredigen maar niet ieders hebzucht.

Hubo op 04-07-2017 03:25

@Qromwel Dat zijn van die wijsheden waar weinig tegen in te brengen valt.Ik denk zelf altijd aan die film over Gandhi,waarin hij dan in zo'n simpel hutje eeft achter het spinnewiel,maar wel met 2 jonge mooie vrouwen.die vooral bij mij de gedachte oproepen ,dat ik het zo ook wel vol zou kunnen houden.Hebzucht en jaloezie zijn moeilijk te beteugelen.Soms worden mensen voor een paar tientjes al vermoord en er zijn er legio die naamloos proberen met een eenvoudig en sober leven het goede voorbeeld te geven.Of daarin alleen maar gelukkig zijn,maar ook dan is het niet altijd pais en vree.Ik blijf toch in zoverre positief,dat ik denk dat menselijke tekortkomingen niet onoverkomelijk hoeven te zijn,maar dat het in de huidige wereld wel heel moeilijk is om die nog te boven te komen.

Qromwel op 04-07-2017 11:00

Gemeente Arnhem;2e Kamer Verkiezingen

 Jaar                       2012         2017

Opkomst                80717       90721

Waarvan PvdA      25574         5761

Percentage           31,68%       6,35%

Meest logische keuze is dus een PvdA burgemeester!!

Rode Wouw op 04-07-2017 20:27

Zo werkt de baantjes carrousel:

http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/28538629/__Martijn_van_Dam_naar_NPO__.html

Nog meer politieke grip op de berichtgeving?

Rebellio op 06-07-2017 10:47

Ik heb ooit op deze site een overzicht te voorschijn gehaald waarin ik kon zien op welke pagina's ik 'geabonneerd' was. En waar ik dus, wanneer er iemand reageerde, ik een mailtje kreeg.

Weet iemand hoe ik dat moet doen? Ik krijg nu al maanden zo af en toe, 1x per week een mailtje... "Hou mij op de hoogte" werkt dus niet en dat is heel vervelend.

Nieuw Begin op 06-07-2017 10:49

Kinderen verplicht naar moskee

Het is weer zover:

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2017/07/weer_nl_kindertjes_op_de_kniet.html#comments

Teken hier de petitie tegen deze gruwelijk afgoderij die juist plaats vindt op scholen met GL leerkrachten , de partij van Marokkaanse Yasser Feras. Walgelijk hoe onze kindeen worden geindoctrineerd. Minister van onderwijs waar blijft u? Waar blijft de wet die dit verbiedt in Nederland? Of gaan we de kant op dat de volgensatp is dat onze kinderen al vroeg leren bom,gordeltjes te maken, volwassenen vanachter door het hoofd te schietrenb  etc etc zoals in Plaestina is gebeurd door Hamas?

Teken de petitie a.u.b.

http://klapuitdeschool.nl

Rebellio op 06-07-2017 10:52

@Moderator, Ik denk dat ik het kon aanpassen via een link op het mailtje, maar die krijg ik dus niet meer...

Zou u iets willen sturen zodat ik kan proberen het op te lossen? 

 

Weet u nog wanneer u zich ingeschreven heeft, graag jaar en maand evt datum. Mod.

Oma op 06-07-2017 15:38

@Rebellio: onder het kader met de volgende reactie waarop je bent geabonneerd, in je toegezonden mail staat:"Klik hier om je inschrijvingen te beheren."  

Dan zie je je overzicht..

Rebellio op 06-07-2017 16:40

Hahaha, dat is 2011 geweest misschien ofzo?

Ik heb toch nog een linkje gevonden "Klik hier om je inschrijvingen te beheren." Maar daar staat bij elk abonnementen die ik afgenomen heb op de website: "Geen notifikaties meer" of "wsmsubscription_no_subscription_model_title"...

In het beheer overzicht begint de lijst met november 2012.  Misschien kunt u zich beter opnieuw inschrijven. Mod.

Qromwel op 07-07-2017 10:00

In Elsevier een zeer informatieve column van Syp Wynia over Marcouch.

Marinus Ferdinand op 09-07-2017 11:14

@Nieuw begin

Zie ook: Cultuur onder vuur: www.cultuurondervuur.nu

Hubo op 12-07-2017 03:47

Ik zou hier toch een keer een ander geluid willen laten horen.IK zag vanavond op National Geographics een uitzending over een australiër die 20 jaar in een cel in Thaïland had gezeten wegens heroïnesmokkel.Je wordt daar echt in kettingen geketend en uiteindelijk kwam hij terecht in één van de verschrikkelijkste gevangenissen die er zijn,nadat hij in zijn eerste gevangenis ook weer betrokken was geraakt bij de handel in drugs in die gevangenis.Hij wilde daar niet meer leven.Dat had hij bij zijn arrestatie ook al geprobeerd door heroïne in te nemen.Nu probeerde hij het door niet meer te eten.Het enige wat hem verder rust gaf in de gevangenis waren de oproepen tot gebed van de Islamitische gevangenen.En hij vond dat ook mooi om te horen.Dat trof me,want dat vind ik zelf ook altijd.Toen hij op het randje van de dood verkeerde,sprak een pakistaanse gevangene hem aan.De volgende sprak die hem weer aan en kreeg hij van hem wat kokoswater aangeboden.Dat is natuurlijk heel bijzonder onder dergelijke omstandigheden.Hij weigerde dat en zei dat hij dood wilde.Habib zei toen dat dat niet mag.De australiër reageerde eerst kwaad en wierp em voor waar hij het recht vandaan dacht te halen zoiets te zeggen.De volgende dag kwam Habib met een tekst uit de Koran om duidelijk te maken dat een mens zich niet zelf van het leven mag beroven.Eerst was hij nog niet helemaal overtuigd,maar geleidelijk draaide hij bij,bekeerde hij zich en gaf hij zich over aan het gebed in het arabisch.

Hij was tot 40 jaar veroordeeld,maar na ruim 20 jaar kreeg hij gratie en of hij nog altijd praktiserend moslim is weet ik niet,maar hij zei nog wel dat hij zich nooit meer wilde inlaten met criminele praktijken,dat hij geen crimineel meer wilde zijn.

Maitreya op 12-07-2017 11:42

Ik ken hier een gezin dat kinderen adopteert van minderbegaafde ouders die hen niet op kunnen voeden. Maar om eerlijk te zijn zouden bepaalde mensen hier verboden moeten worden zich voort te planten met nog grotere idioten. Het probleem is dat dat het enigste is wat ze kunnen.

Ik hoorde van de buurvrouw op de hoek (die ik nooit eerder sprak) dat die man hierachter vreemde trekken heeft. Ik zei mijn fiets is gestolen, en ze wees gelijk naar hierachter. Ze zei erbij dat bovendien je zelf nog de schuld krijgt. Ze past op haar moeder al zolang ik hier ben. Ze zei dat je zo’n behoeftige moeder nooit over kan laten aan mensen van thuiszorg en dergelijke, omdat ze gewoon fouten maken en dat ze daardoor al een keer bijna dood was gegaan. Het is onverschilligheid. Ze zei ook dat het een trend is. Ze had er blijkbaar over doorgedacht. Ze had op de bieb gewerkt en was gewend aan goede boekhouding, dat soort dingen waren overboord gegooid toen ze eens een baas kreeg die VVD’er is. Ze zei die zijn blijkbaar niet zo goed in hun boekhouding.

Het is onverschilligheid die grenst aan minachting.

Eergisteren kwam ik een paar mensen tegen, een gezin van de Bijbel toen ik ging fietsen, negen van de tien keer is daar niemand. Ze dankten voor het eten en lazen uit de Bijbel. De vader bad ook voor mij ‘dat ik de weg zou vinden’. Ik wilde ze wat privacy geven en stond op (ik was al aangeschoven) maar ze hadden er geen last van dat ik aan dezelfde tafel zat.

In Zierikzee zag ik ze nog een keer.

Je kunt toch niet zeggen dat ze zo beroerd waren. Ik had die ochtend net die buurvrouw gesproken. Eigenlijk was ik doodmoe.

Ik vertelde die christenen nog dat ik eens naar de kerk was geweest vroeg in de ochtend met de kerst. Het was volle maan. Ik ging half acht in het donker weg op mijn fiets die nu was gestolen. Ik wilde speciaal die atheïstische dominee Klaas Hendrikse eens horen. Ik zei ik wilde het uit zijn eigen mond horen of God al dan niet bestaat. Onderweg dacht ik al hij zal misschien zeggen dat Jezus helemaal niet geboren is. Dat was niet het geval. Wel concentreerde hij zich op het evangelie van Johannes die weinig te vertellen had over de geboorte. Die was meer gericht op de latere ontwikkelingen, het einde, zie ook openbaring. Nauwelijks al te atheïstisch.

Ik was eens in Scharendijke en zag dat de gereformeerde kerk leegstond. Ik heb wat navraag gedaan, want ik vond het zonde dat het gebouw ook zou verdwijnen. Vroeger was ik weleens in de hervormde kerk die bijna leeg was, hier was het bijna gezellig vergeleken met daar in dat donkere gebouw,

Ik kwam eens niet lang daarna bij mijn moeder langs, en de tv stond aan. Een programma van de EO. Ze zei zal ik de tv uitzetten? Ik zei nee want daar staat de kerk van Scharendijke. De plaatselijke timmerman had er zijn hout geparkeerd, en daartussen stond de presentator uit te leggen dat hier de mondiale teloorgang van het geloof begonnen was. Namelijk Harry Kuitert die hier predikant was tijdens de Ramp, was hierdoor atheïst geworden. In dezelfde traditie kan Klaas Hendrikse gezien worden, dat niet alle natuurrampen van God komen en niet aan God overgelaten kunnen worden en werd daar de Brouwersdam aangelegd. Met als recent vervolg het schandaal van een Brouwerseiland en het grote geld. Vanaf 500.000 euro een huis op je eigen eilandje. Je hebt hier ook wel dat ze de geschiedenis in ere willen herstellen en dat ze dan bij een oude aanlegsteiger die er ooit was om bieten te vervoeren een jachthaven willen maken.

Ik zei dat dit atheïsme me al tamelijk theoretisch voorkwam.

De achterbuurman had die buurvrouw al bepraat haar huis te verkopen, en ze had gezegd dat haar fiets 150 euro had gekost en toen was hij kwaad. Ze had echter niet bedoeld hem te verkopen. Toch was het ook zo’n type die zei dat ze blij was dat eindelijk die boom uit haar tuin weg was gehaald. Ik zei dat ik er erg onder geleden had. Dat soort dingen zijn ook bij hem begonnen, al die schuttingen. Zelfs tot een paar straten verder. En nog steeds. Ik heb geen auto. Ik zei nog tegen haar bid tot God.

Zondag ben ik binnengelopen bij een doopdienst in de katholieke kerk van dit eiland.

De katholieke kerk was leeg toen ik binnen keek. Ik was per toeval in de buurt. Ik ben er eens uitgenodigd door iemand die vroeg of ik iets met Franciscus te naken had. Ik zei ja. Ik houd van de natuur. Maar de kerk is wat te vroeg open voor me.

Eerst kwam er een vrouw naar me toe vragen stellen. Ik zei dat ik gewoon even langskwam. Er zou wat later een doopdienst zijn. Ze ging weer weg en ik ging toch maar even vooraan zitten. Toen kwam de priester, dat daar de ouders van de dopelingen komen te zitten. Ik zei natuurlijk en ging achteraan zitten. De kerk hing vol met kindertekeningen.

Ze zijn zich onlangs gaan specialiseren in zwarte kinderen, de markt is groter.

 

Qromwel op 12-07-2017 14:13

Nog even, en Netanyahu wordt door Haaretz voor antisemiet uitgemaakt, omdat hij voorafgaand aan zijn bezoek aan Hongarije Soros voor de hongaarse antisemietise honden gooit.

Oma op 12-07-2017 15:06

@Hubo: de koran heeft wel meer tegenstrijdigheden zoals de tekst uit de koran dat je jezelf het leven niet mag benemen...waarschijnlijk behálve als je ongelovigen meesleurt in zelfmoord via bommengordel, zeker? Dan wordt je martelaar en held, dan verdien je je paradijs behálve als een Vrouw je naar het hiernamaals stuurt, dan mis je het paradijs...koran is een leugenboekje dat met opportunisme en oeverloze interpretatie alles kan draaien naargelang het in het straatje past, compleet ongeloofwaardig.

arjaneke op 13-07-2017 07:16

ik las een stuk op infowars over vaccinaties en het kwikhoudende conserveringsmiddel. Wat ik mij afvraag als een bacteriedodend conserveringsmiddel nodig zou zijn voor vaccinaties waarom dan iets gebaseerd op kwik basis terwijl zilver ook bacteriedodende eigenschappen heeft en niet giftig is voor de mens, weet iemand of hier onderzoek naar is gedaan? collodiaal zilver dood ook bacterien

Qromwel op 13-07-2017 11:41

Oma op 12-07-2017 15:06: Mohammed heeft nooit geweten wat een bom is, kan er dus ook niet over geschreven hebben.


Qromwel:

U vroeg onlangs of u artikelen per mail mocht doorsturen naar de politiek en anderen. U kreeg daar toestemming voor. Graag zou XN willen dat u de doorgestuurde artikelen met een bcc naar modxnieuws mailt. Mvg. Mod.

Oma op 13-07-2017 16:09

@arjaneke: natuurlijk wordt en werd daar nooit onderzoek naar gedaan. Kwik is het giftigste dat er bestaat voor de mens, dat is net de reden dat het in vaccins wordt gebruikt zodat er zoveel mogelijk mensen door geschaadt en gedood worden om de 'overbevolking' tegen te gaan. Trouwens: big farma durft zelfs de schade door kwik in vaccins te ontkennen door te argumenteren dat de hoeveelheid kwik te klein zou zijn om enige schade te veroorzaken, gesteund door uitspraken van gewetenloze 'expert'wetenschappers die op hun loonlijst staan...

@Qromwel: dat omzeilt de koran immers, elk middel is toegestaan om de ongelovige te bekeren/doden...dat bouwde die pedofiele profeet al in om toestemming te geven voor het gebruik van elk wapen in de toekomst.....leep was ie wel, die hypocriete analfabeet.

Qromwel op 13-07-2017 16:22

@Mod: Oké.

Dank. Mvg. Mod.

Harry op 13-07-2017 22:05

Ach joh Oma en Arjanneke vaccins zijn harstikke goed voor je kijk maar .

The Cover-Up Ctte Gov Rfrm Investigate-Mercury Vaccine Autism 

https://www.youtube.com/watch?v=iyaSpwFXQwo

Vaccine pioneer admits adding cancer causing virus to Vaccine 

https://www.youtube.com/watch?v=T1XqU7eCgNU

Ashley-Gardisil Vaccine Injury

https://www.youtube.com/watch?v=OTThCR_yLPk

Wardje op 14-07-2017 03:54

@AngelB op 08-07-2017 09:16 .  Ik lees nu pas uw reactie op XN 7 7 17 bij XN "Trump  in Polen" die luidt als volgt:   

Trump kiest voor Amerika, voor hun eigen normen en waarden. Nederland stelt wederom een marokkaanse burgemeester aan... Terwijl is bewezen dat Marcouch affiliatie heeft met de moslimbroederschap. Hoe gevaarlijk!

U zegt niet wat U verstaat onder affiliatie . Als u bedoelt lidmaatschap of sterke sympathie, is het alarmerend nieuws voor mij , als het waar is .  Maar ik mis in uw bericht een bewijs of een verwijzing naar een bewijs .  Ik heb meer dan 20 minuten gezocht .  Op  hoeiboei vond ik wel een paar verontrustende dingen over Marcouch .  Meest verontrustend nog wel dat hij vond dat we in Nederland wel 20 Tarek Ramadan's zouden kunnen gebruiken .  Die is inderdaad lid van deze broederschap en een wolf in schaapskleren .  Ik veronderstel dit hier als bekend , maar zonodig wil de plaatsen op grond waarvan ik dat zeg opnieuw opzoeken . 

Graag wat meer concreets over Marcouch' affiliatie waarbij dan wel zal staan wat dat inhoudt . 

Wardje op 14-07-2017 04:18

Marcouch@AngelB.  Ik denk dat ik intussen uw bron heb gevonden .  Geen bewijs van lidmaatschap van de moslimbroederschap , maar wel van sterke sympathieën ervoor .  Syp Wynia heeft voor zijn stuk in Elsevier stevig huiswerk verricht .  Hij noemt het woord affiliatie , wat mij doet denken aan een min of meer officiele band . Die bewijst hij niet .  Maar wat hij opnoemt is belangwekkend genoeg Verontrustend is nog zwak uitgedrukt .    Het is meestal wel interessant Marcouch aan te horen , net als zijn inspirator Al-Qaradawi trouwens , maar we zijn extra alert .      

http://www.elsevierweekblad.nl/opinie/opinie/2017/07/waarom-ahmed-marcouch-ongeschikt-is-als-burgemeester-520882/

Qromwel op 14-07-2017 20:50
Qromwel op 15-07-2017 08:29

Voorstel voor nieuwe Nederlandse wapenspreuk: J'affilerai (Ik zal aanscherpen)

Wardje op 15-07-2017 11:45

Alternatieve TV viert zijn 5-jarig bestaan .

Klaagmuur-tv, Klagemauer.tv vierde gisteren zijn eerstelustrum .  Zie eerste link onder . 7.700 uitzendingen  oa naar 213 landen . 12 rubrieken . Ik kan geen oordeel uitspreken  , want ik zie voor het eerst hun regelmatige korte nieuwsbericht .   Als ik goed heb begrepen is het een organisatie , helemaal of grotendeels gedragen door vrijwilligers .  Ik hoor net dat zij de top 10 van de uitzendingen van de afgelopen vijf jaar , daaronder 60 grotere documentaires, de komende tijd  nogmaals de presenteeren .   Deze zijn/waren dus niet permanent beschikbaar , lijkt het .   Wel geven ze praktische aanwijzingen hun werk te verbreiden op het net .  Ze hebben een nieuwsbrief met het actuele programma . De onderwerpen van de eerste van deze tien uitzendingen: 1. Nasa(!?, ik had  dit onderwerp niet verwacht als nr 1, cryptische omschrijving 'wanneer dode astronauten weer opstaan') 2. artsen waarschuwen voor de slimme stroomopmeters 3. redenen waarom Qatar in een isolement wordt gebracht 3. Nonnen keren terug uit Aleppo:  Westerse media     l i e g e n     over de werkelijkheid in Syrië .  $. Macron , the making of a president .   5.  Onwettige (Nato-)oorlogen 6. Hoe de invloed van het beeld gemakkeleijk kan worden misbruikt. Aangetooond aande hand van het voorbeeld Aleppo  .           opmerkelijk!: 7.  Israel -  Palestina .    Mensen doorbreken de spiraal  van de haat Belangwekkende lijst , om niet te zeggen veelbelovend .   3 en 7 aanwijzing voor een ook positieve , althans niet altijd negatieve visie  .een gemakkelijk te onthouden link : https://www.kla.tv/ Over libertés.tv  heb ik eerder geschreven :  uitstekend .  Dagelijks professioneel journaal van een half uur .  Dat is wel altijd voor een groot deel gericht op Frankrijk , maar die gedeeltes kun je in de herhaling gemakkelijk overslaan . Als je een kleine donatie doet , tonen ze zich zo dankbaar , dat je je gelijk deel voelt van het initiatief .  Ook zíj hebben  een gemakkelijk te onthouden link , maar : let op het tv aaneengeschreven met libertes, en op het .com :https://www.tvlibertes.com/

Wardje op 15-07-2017 11:49

2 mooie vrouwen in zijn huis , Hubo , maar na de dood van zijn vader leefde de getrouwde Ghandi in volstrekte onthouding . Omdat ik het beeld dat ik van hem had uit zijn autobiografie niet wilde beïnvloeden , heb ik de film nooit in zijn geheel willen zien .

Wardje op 15-07-2017 11:51

@Hubo; de pasgetrouwde Ghandi .

Wardje op 15-07-2017 12:30

Witkoppen@Maitreya op 12-07-2017 11:42  . Je zegt om te gaan met mensen van een gezin van de bijbel . Het was - de andere naasten over wie het gaat buiten beschouwing gelaten - wel grappig geformuleerd  :  maar zou je tegenover het gezin van de bijbel  de zin durven herhalen die je hier uitspreekt over de katholieke kerk in Zierikzee: Maitreya op 12-07-2017 11:42  . Je zegt om te gaan met mensen van een gezin van de bijbel . Het was - de andere naasten over wie het gaat buiten beschouwing gelaten - wel grappig geformuleerd  :  maar zou je tegenover het gezin van de bijbel  de zin durven herhalen die je hier uitspreekt over de katholieke kerk in Zierikzee:

"Ze zijn zich onlangs gaan specialiseren in zwarte kinderen, de markt is groter."

Bij mijn weten wordt deze groep , helaas , maar op weinig plaatsen  ook actief benaderd .  Ze komen uit eigen beweging.   Dus inhoudelijk slaan de de überhaupt bij apostolaat ongepaste marketingtermen helemaal nergens op .  Het mag zijn :  sommigen mischien eerst vooral om sociale redenen . Is  dat erg?  Helemaal niet volgens mij . Ze ondergaan de werking van de sacramenten , ook al zouden ze niet te communie gaan .  Ze horen twee of driemaal langere lezingen plus een aanzienlijk gedeelte van een psalm en talloze kortere stukjes uit de H. Schrift  . Als ze geluk horen ook nog een goede prediking van tien , vijftien of twintig minuten .   Velen hebbent een toewijding waar ik me klein bij voel .    In mijn woonplaats maken ze Goddank een groot deel uit van het kerkbezoek .  Op sommige plaatsen en op zondagen vaak het meerendeel .    De leeftijdsverdeling is normaler dan helaas  bij de grijze haren van de witte hoofden .

Wardje op 15-07-2017 12:36

@Matreya , zelfde verwijzing.  "Ik ken hier een gezin dat kinderen adopteert van minderbegaafde ouders die hen niet op kunnen voeden. Maar om eerlijk te zijn zouden bepaalde mensen hier verboden moeten worden zich voort te planten met nog grotere idioten. Het probleem is dat dat het enigste is wat ze kunnen."    Niet te vergelijken erger en werkelijk   ongehoord , deze zin .    Zelfs van Marianne van den Anker zou ik dezelfde gedachte en intentie  niet in deze formulering verwachten .

Hubo op 15-07-2017 13:02

@Oma,12-07

Tegenstrijdigheden zijn eigen aan alle heilige boeken.Waar het vooral om gaat is hoe nauwgezet bepaalde inzichten en voorschriften worden geïnterpreteerd,een dwingend en verplichtend karakter krijgen en toegepast worden binnen een kleinere of grotere groep die het gezag van een geestelijk en/of politiek leider volgt ,vaak binnen een grotere dynamische constellatie.

Ik ga daar nu geen concreet voorbeeld van geven,want dat brengt meteen partijkiezen met zich mee.Wat voor de een misdadig is,is voor de ander een heldendaad.

Nobele Robin Hoods zullen er wel nooit geweest zijn.Ook uit naam van het Christendom zijn gruwelen begaan bij de inquisitie,de heksenvervolgingen en de verovering van Zuid Amerika.Vrouwen zijn in de katholieke kerk nog altijd uitgesloten van het priesterschap.Heel lang is binnen als ik het goed heb de SGP passief vrouwenkiesrecht discutabel gebleven.

In enkele honderden jaren heeft het Christendom een grote ontwikkeling doorgemaakt,al zijn er nog wat kleine restjes uit het verleden.

Wat mij betreft is er geen enkele reden,waarom de Islam zich ook niet net als het Christendom zou kunnen seculariseren en zich ontwikkelen naar opvattingen die we nu zo typerend noemen voor onze westerse beschaving,maar in feite maar een heel dun laagje zijn,waar we ons echt niet zo op de borst voor hoeven te kloppen in de dagelijkse prantijk van ons leven.

Wardje op 15-07-2017 15:05

@Hubo 15-7,12u37.  Vrouwen zijn ook niet door Christus uitgenodigd apostel te worden . Zelfs zijn moeder was niet aanwezig bij de eerste priesterwijding en eerste misoffer gedurende en na het laatste avondmaal . U bent door God uitgesloten van de mogelijkheid tot het ontvangenen baren van kinderen . En ik ook .

Wardje op 15-07-2017 15:36

Hubo op 15-07-2017 13:02.  "Wat mij betreft is er geen enkele reden,waarom de Islam zich ook niet net als het Christendom zou kunnen seculariseren en zich ontwikkelen naar opvattingen..."  Eén van de redenen is , het 'sluiten van de poort der interpretatie' nu al 9 of 10 eeuwen geleden . Ik heb het boek van Samir Khalil Samir 111 vragen uitgeleend , anders zei ik je het precies .   Trouwens , als je bedoelt met secularisatie "het door de wasmachine van de verlichting gaan" zoals Fortuyn het noemde , dat is het christendom voor een groot gedeelte áfleggen .   De meeste mensen , ikzelf ook , hebben zulk denken bewust of onbewust in hun denk- en gevoelswereld opgenomen .  De wereld van de saecularisanten is machtig . U weet wel waardoor . Al was het alleen maar pop , reclame en journaal .
Qromwel op 15-07-2017 16:06

Hubo op 15-07-2017 13:02: Een m.i. belangrijke tegenstrijdigheid vind ik tussen het begin van de Evangeliën Mattheus & Lucas. In Mattheus vlucht Jozef kort na Jezis' geboorte met Moeder & Kind naar Egypte, in Lucas niet.

Harry op 15-07-2017 18:39
Hubo op 15-07-2017 20:06

@Wardje,Qromwel

Ik ben niet bekend met de poort der interpretatie,maar het is wel duidelijk dat de Islam niet een eenduidig centraal gezag kent.De katholieke kerk heeft dat wel,maar de anglikaanse en hervormde kerken zijn al veel vrijer in het ambt voor de vrouw.

Secularisme is een breed begrip.Het kan mensen ook aanzetten dieper na te denken over de wortels van het geloof en geloof in het algemeen.In veel godsdiensten is sprake van onredelijke en onpraktische handelwijzen,die men best los kan laten of aan kan passen.

Er zijn 4 erkende evangelieën en daar zijn best wel wat verschillen in te vinden.Je kunt al die dingen wel heel beargumenteerd rationeel proberen te verklaren,maar ik denk zelf simpelweg eerder aan het gebod om niet te doden enerzijds en het uitspreken en toepassen van doodvonnissen anderzijds,waar dan ook best wel weer argumenten voor te vinden zijn.

De aanleiding voor deze reacties zijn de opmerkingen geweest over het niet toegestaan zijn van zelfdoding binnen de Islam en de verheerlijking van zelfmoordterroristen die zich opblazen als martelaren.Daar wordt dan natuurlijk wel een heel vreemde draai gegeven aan het sterven als martelaar in de strijd.Het lijkt me eerlijk gezegd niet op een zuivere wijze vanuit de Islam te rechtvaardigen,al ben ik wel op de hoogte van een aantal ad hoc argumentaties van imams die dit juist wel als wapen in de strijd verdedigen.Ik zie het zelf meer als pragmatisch opportunisme dat zo goed gepraat wordt en op zich zouden vooraanstaande islamitische schriftgeleerden zich daar best wat explicieter afkeurend over uit kunnen laten,maar dat gebeurt eigenlijk maar in beperkte mate en betrekkelijk plichtmatig.Dat is het nadeel van de relatieve openheid van de Islam,maar het kan ook de andere kant uitgaan.

Qromwel op 16-07-2017 11:25

Hubo op 15-07-2017 20:06: Ik heb het niet over zomaar 'n verschil, ik heb het over een wezenlijk totaal verschillende beschrijving van de gang van zaken kort ná de Geboorte van Jezus. Dat heeft met interpretatie niets van doen. Ik heb me wel eens afgevraagd of Hij wel besneden was!  Wat vreemd aandoet in de NBV is dat in Luc 2:33 gesproken wordt over "Zijn vader en moeder", terwijl in andere vertalingen staat "En Jozef en Zijn moeder". Soms verdwijnt in moderne vertalingen door de manier van uitdrukken belangrijke informatie.

Rode Wouw op 16-07-2017 13:34

@ Qromwell op 15-07-2107 16:06 :

Misschien heb je hier wat aan:

http://www.answering-islam.org/Dutch/t/tegenstrijdighedeninbijbel.htm

Zie onder punt 100 voor jouw vraag.

Hubo op 16-07-2017 19:11

@Wardje

Ik heb dat niet nagelezen.Het is niet zo verwonderlijk dat er in de evangeliën sprake is van zulke verschillen.Het gaat uiteindelijk om 4 verschillende auteurs,waarvan het verslag veel later zo op schrift gesteld is.Ik kan er als ik dit zo zie verder geen verschillende duiding aan geven.Het is ook niet duidelijk in hoeverre 'vader' met een kleine letter alleen maar verwijst naar de vader als gezinshoofd en opvoeder.

Het is sowieso een geloofspunt waar ik moeite mee heb om Jesus als Zoon van God te zien.Ik wil daar verder hier geen mensen mee tegen de schenen trappen.Mohamed staat al weer een stuk dichter bij onze tijd en het is niet verwonderlijk dat er meerdere interpretaties gegeven kunnen worden in de strijd van het dagelijks leven.En Mohamed heeft er zelf natuurlijk ook wel blijk van gegeven dat enig opportunisme hem niet vreemd was,als hij er zijn voordeel mee kon doen.

En veel soera's zijn zo verwoord,dat je er heel wat kanten mee uitkunt.Dat is een slimmigheidje dat veel 'profeten',orakels en wijsheden eigen is.En dat lijkt me eerder ingegeven door het menselijk brein,bewust of onbewust.En leiders in voorspoed of in de strijd zullen al gauw een eigen draai geven aan de uitleg van wat in het dagelijks leven geoorloofd is.

Zo weten we van Salomo dat hij het er op een aantal punten ook wel van nam,zo het hem uitkwam.En het is natuurlijk niet zo gek dat de palestijnen die met hun rug tegen de muur staan,het martelaarschap in de strijd hebben uitgebreid met het sterven met een bomgordel om daarmee zoveel mogelijk slachtoffers te maken onder de tegenpartij.Het is een trieste en vooralsnog uitzichtsloze situatie.

Qromwel op 16-07-2017 19:24

Rode Wouw op 16-07-2017 13:34: Herodes stuurde de wijzen naar Bethlehem, nadat zij vertrokken waren kreeg Jozef in een droom opdracht naar Egypte te gaan met Moeder en Kind, hij stond op en vertrok nog die nacht. Er is bij Mattheus geen sprake van eerst naar Jeruzalem gaan, vervolgens naar Nazareth en dan pas naar Egypte. Er blijkt uit Mattheus niet dat Jezus in Jeruzalem in gevaar zou zijn, wel in Bethlehem. Hoe lang Jozef met zijn gezin in Bethlehem verbleven blijkt niet uit Mattheus. De wijzen vervoegden zich bij Herodes in Jeruzalem, niet in Caesarea Maritima.

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste Reacties

Rubrieken
Site Info
Email adres Administrator:
xandernieuws@gmail.com
 
Email adres Moderator:
modxnieuws@gmail.com
 
Overnemen eigen artikelen (in blauw en rood onder Headlines) alleen met toestemming.

Reacties, tips en opmerkingen worden erg gewaardeerd en altijd gelezen, maar vanwege het zeer grote aantal ben ik helaas niet in staat om (tijdig) op alle emails te reageren. Graag hiervoor uw begrip!

Privacy Bescherming:
 
Indien u Xandernieuws, dat bij Mijndomein is ondergebracht, leest en reageert op de Xandernieuws forums, doet u dat vrijwillig en is uw IP adres en emailadres- indien u dat vermeldt - bekend en wordt opgeslagen. Ook uw (nick) naam waaronder u post wordt opgeslagen. Xandernieuws zal uw gegevens nooit aan derden doorgeven. Indien u zich opgeeft voor het ontvangen van de nieuwe artikelen per email, zal Xandernieuws ook die gegevens nooit aan derden geven. We houden uw gegevens privé, tenzij de wet of rechterlijke macht ons dwingt uw gegevens aan hen te verstrekken. Datalekken in het systeem vallen onder de verantwoordelijkheid van Mijn Domein.Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl